Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.10.2015 22:58 - Германия изживява държавен провал
Автор: mt46 Категория: Спорт   
Прочетен: 3011 Коментари: 15 Гласове:
25


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
Сара Вагенкнехт: Германия изживява очевиден държавен провал

Сара Вагенкнехт, безкомпромисно критична към управлението на Меркел, и колегата й Дитмар Барч ще делят председателския пост в германската лява партия Die Linke след като култовият й председател Грегор Гизи се оттегли от поста си. a-specto публикува изказването на Сара Вагенкнехт от 15 октомври в Бундестага, в което тя критикува фалшивото поведение на германските управници по отношение на бежанската криза.


Има ценности, които ни връщат при големите традиции от времето на Античността и Просвещението. Те се вплитат днес и в европейските ценности – демокрация, солидарност, справедливост. По време на бежанската криза стана ясно, какво общо имат тези ценности с Европейския съюз. Европейското единство се състои в това да се инвестира повече в отделянето на ЕС отвъд собствените му граници.

Вместо отговорна европейска политика, в момента виждаме една конюнктурна програма, в която единствените печеливши са производителите на бодлива тел и нелегалните кораби за превозване на бежанци. Мисля, че всичко, което Европа показа досега е свидетелство за голямата й нищета. Всеки знае, че решението не е в това всички тези отчаяни хора да дойдат в Европа и да ги приемем в Германия. Кога най-накрая ще започнем да правим нещо, а не само да говорим за причините за тази бежанска криза?

Всички знаем, че трябва да има по-малко войни, по-малко граждански войни и терор. Моля ви, само не казвайте, че това не е по силите ви! Съединените щати осъществяват петролните си и газови войни винаги с участието на европейски държави – например американски дронове с логистична подкрепа от Германия. Саудитците водят своята война в Йемен с германски и други оръжия. Прекалено е фалшиво да говорим за справянето с причините за бежанския поток, докато всъщност поощряваме износа на оръжия за Саудитска Арабия и дори го увеличаваме три пъти. Така по никакъв начин не признаваме причините за тази криза, а напротив – лакомим се от лъскави сделки. Затова искам да ви попитам, кога най-накрая ще забраните износа на оръжия в горещите военни райони? Докато изнасяте оръжие, в същото време говорите за бежански политики и справяне с проблеми – това е невероятно! Нима смятате, че не се нуждаем от самостоятелна политика, извън тази на САЩ и срещу САЩ? Особено, когато САЩ се разпореждат с този свят като най-висши диктатори и бомбят и убиват навсякъде, където имат полза? Без войната в Ирак, днес нямаше да има „Ислямска държава“, които унищожават Сирия. И най-новата военна операция в Кундуз – с 22-ма цивилни, лекари и пациенти, които бяха убити. Мисля, че всичко това показва целия цинизъм на тази мнима война срещу тероризма. Точно тези войни с хиляди цивилни жертви са събудили омразата, върху която днес лежи ислямисткият терор. Затова ние подкрепяме политическото решение за кризата в Сирия. Просто няма друг начин. „Ислямска държава“, която се крие в градове с хиляди цивилни граждани, няма как да бъде унищожена само с бомби. Нито с американски, нито с руски. Ако ще се унищожава „Ислямска държава“, то това означава преди всичко, че трябва на джихадистите да им бъде спряна доставката на оръжия и финанси. Една от държавите, която подкрепя и доставя оръжие на „Ислямска държава“, е Турция. И точно тя щяла да ни става голям партньор в бежанската криза! Точно Ердоган, който води страната си към гражданска война с отказа му от всякакви мирни отношения с кюрдите. Атентатът с над сто убити от последната седмица го доказва. Но виждаме също така, че при неговия режим биват гонени журналисти, кюрди и синдикати. Мисля, че всичко това може да се определи като хуманитарен банкрут.

Госпожо Меркел, отменете пътуването си в Турция точно преди изборите, това не е нищо друго освен директна предизборна подкрепа за Ердоган!

Важно е да кажем, че с един допълнителен милиард от Европейския съюз, условията за живот на близо 10 милиона бежанци няма да се променят. И ако някой твърди обратното, то това е несериозно. В Германия тази година очакваме над един милион бежанци. Културата и реакцията на германците в продължение на месеци наистина е впечатляваща. Но вече е време да се заемем с една по-отговорна политика. Нашата канцлерка дори и 100 пъти да повтори прословутото „ще се справим“, това няма да помогне на претоварените кметове на общини, които едва се справят да измислят места за зимуване на тези хора и се налага да режат от различни сектори на бюджетите си.

Това, което изживяваме днес е всъщност очевидния провал на държавата ни. Сега се вижда, че политическите мекотели, сложени да управляват тази държава, са сложени грешно. Не става въпрос само за политиката към бежанците. Това е така от много години. Например с намаляването на данъците на богатите и на корпорациите, доведохте много общини до финансова криза. Също така, госпожо Меркел, в Германия започнахме да имаме недостиг на учители. Заради това отпадат часове по немски език и вероятно все повече ученици завършват училище, без никога да са имали достъп до „Фауст“ на Гьоте или „Вълшебната планина“ на Томас Ман. Така е защото за вас намаляването на държавните работни места е най-лесният метод. Тези проблеми ги имахме и преди да дойдат бежанците – а също така и липсата на жилища или все по-ниско платените възпитателки и възпитатели в детските занимални. Разбира се, тези проблеми сега екстремно се изостриха.

Естествено, че можем да се справим, Германия е една богата страна. Но само, ако имате смелостта да вземате и от парите на богатите, а не само тези на най-бедните. Най-богатите 500 фамилии в Германия притежават лично богатство над 600 милиарда евро. И всичките тези много богати хора всяка година си прибират дивиденти, вместо да бъдат облагани с по-високи данъци. Но да, нека бежанците да ни бъдат оправданието, че не можем да плащаме нормални заплати на много държавни служители. Вие допускате в някои общини да бъдат прекратявани договорите на наематели на общински жилища, за да се освободи място за бежанците. Имате ли представа какво правите?

Госпожо Меркел, няколко пъти повторихте, че хората в нужда искат да виждат нашите приятелски лица. Но усмихнатите ни лица може да се превърнат в грозна гримаса, ако погледнем лагерите за бежанци, които планирате по границите. Много хора се питат, къде е вашата мила усмивка за хората в нужда тук в нашата страна, в Германия. Как се усмихвате на тях? На тези, които си търсят работа в бюрата по труда или пък трябва да работят по-нискоквалифициран труд от възможностите си. Къде ви е приятелската физиономия за майките, които възпитават децата си сами? С какво лице гледате увеличаващия се брой хора, които цял живот са работили, но прекарват старините си в бедност? От години вие допускате всичко това да се случва. И го правите с лице, на което е изписано особено спокойствие! Трябва да поемете най-накрая отговорност за крайно десни партии като „Алтернатива за Германия“ и компания, вместо да ги допускате да жънат, каквото си поискат, като посявате напрежение и сблъсъци. В противен случай ме обзема безпокойство и страх, когато си помисля за това как ще изглежда Германия след една или две години.

Превод от немски: Юлия Владимирова
a-specto.bg/germaniya-izzhivyava-ocheviden-darzhaven-proval/

ПП: А какво да кажем ние?...




Гласувай:
25


Вълнообразно


1. gosho568 - Поздрави!
19.10.2015 23:08
"Любимата ми", тяхна канцлерица ги разори... ако, още един мандат я изберат, сигурно ще досъсипе ЕС..!
цитирай
2. freeoldmen - " Без войната в Ирак, днес нямаше да има „Ислямска държава“, които унищожават Сирия."
19.10.2015 23:53
Хубаво е, че има хора, които проглеждат.

За съжаление са от малцинството, за което няма обичайната защита, като за
малцинствата на извратените сексуално.

Дори напротив, вменяват им се вини от отдавна отминали епохи, все едно
желанието да приютиш този, който ще ти забие ятаган в гърба е висша
европейска ценност.

Така да бъде.
Бъдещето ще покаже кой крив, кой прав...

За съжаление, тогава историята, както винаги, ще се пише от победителите.
цитирай
3. kvg55 - Постепенно на тъпите западноев...
19.10.2015 23:54
Постепенно на тъпите западноевропейци ще им светне за истината.
И Бочко ходи в Турция да даде рамо на Ердогановата партия.
Меркел от него ли видя?
цитирай
4. germantiger - ...
20.10.2015 08:22
Убийците на Германия - убийсите от ляво - леваците които години наред ликвидират германския народ демографски, културно и нравствено си позволяват да пишат и коментират темата с бежанците?!

Мерзко, долно, популистко, защото убиеца не е този, който влиза в роля на спасител - това е огранично противно, гротексно и несправедливо.

Левичарите гробокопачи на "германия" след 1945 г. са тези, които посрещаха бежанците, иронизираха и "прфасонираха" плакатите по улиците на всичко що е дясно в "германия".

Това е "все едно" Доган да се загрижи за България и Християнството - сериозно ли това "хваща дикиш" при вас?
цитирай
5. gmihov - И при отделните хора и при отделните държави!
20.10.2015 10:44
Най- голямото зло , което ги сполетява , сами си го причиняват.като доброто ограничават, а на злото привилегии дават.
цитирай
6. teodordetchev - Щеше да е прекрасно ...
20.10.2015 15:59
... ако българската държавност се беше провалила колкото е провалена германската в момента. Смешно е и жалко да четеш политическите словоизвержения на лидерите на партия, която е хибрид от бившата ГЕСП (преименувала се на Партия на демократичния социализъм) и от фракция отцепници от мощната Германска социалдемократическа партия. За тези гръмкоречия народът е казал: много гръм, малко дъжд.
Иначе - хубав блог. Поздрави !
цитирай
7. mt46 - Е, колко още да го съсипват?... :)
20.10.2015 21:24
gosho568 написа:
"Любимата ми", тяхна канцлерица ги разори... ако, още един мандат я изберат, сигурно ще досъсипе ЕС..!

цитирай
8. mt46 - Мда... Злодеите са с няколко хода напред...
20.10.2015 21:26
freeoldmen написа:
Хубаво е, че има хора, които проглеждат.

За съжаление са от малцинството, за което няма обичайната защита, като за
малцинствата на извратените сексуално.

Дори напротив, вменяват им се вини от отдавна отминали епохи, все едно
желанието да приютиш този, който ще ти забие ятаган в гърба е висша
европейска ценност.

Така да бъде.
Бъдещето ще покаже кой крив, кой прав...

За съжаление, тогава историята, както винаги, ще се пише от победителите.

цитирай
9. mt46 - Е, не всички западняци са тъпи...
20.10.2015 21:30
kvg55 написа:
Постепенно на тъпите западноевропейци ще им светне за истината.
И Бочко ходи в Турция да даде рамо на Ердогановата партия.
Меркел от него ли видя?

Меркел ходи в Турция, навярно за да се разберат с Ердоган по въпроса за мигрантите и за влизането на Турция в ЕС...
цитирай
10. mt46 - А нима лявото няма право на съществуване и на глас?...
20.10.2015 21:33
germantiger написа:
Убийците на Германия - убийсите от ляво - леваците които години наред ликвидират германския народ демографски, културно и нравствено си позволяват да пишат и коментират темата с бежанците?!

Мерзко, долно, популистко, защото убиеца не е този, който влиза в роля на спасител - това е огранично противно, гротексно и несправедливо.

Левичарите гробокопачи на "германия" след 1945 г. са тези, които посрещаха бежанците, иронизираха и "прфасонираха" плакатите по улиците на всичко що е дясно в "германия".

Това е "все едно" Доган да се загрижи за България и Християнството - сериозно ли това "хваща дикиш" при вас?

Освен това Германия има традиции в социализма - Маркс, Хитлер...
цитирай
11. mt46 - Злото винаги се бори за привилегии...
20.10.2015 21:35
gmihov написа:
Най- голямото зло , което ги сполетява , сами си го причиняват.като доброто ограничават, а на злото привилегии дават.

цитирай
12. mt46 - Благодаря!...
20.10.2015 21:39
teodordetchev написа:
... ако българската държавност се беше провалила колкото е провалена германската в момента. Смешно е и жалко да четеш политическите словоизвержения на лидерите на партия, която е хибрид от бившата ГЕСП (преименувала се на Партия на демократичния социализъм) и от фракция отцепници от мощната Германска социалдемократическа партия. За тези гръмкоречия народът е казал: много гръм, малко дъжд.
Иначе - хубав блог. Поздрави !

Не познавам партиите в Германия. Но доколкото разбрах, Меркел е критикувана и от свои съпартийци...
Поздрави!...
цитирай
13. germantiger - ...
21.10.2015 01:37
10. mt46 - А нима лявото няма право на съществуване и на глас?...
20.10 21:33
Освен това Германия има традиции в социализма - Маркс, Хитлер..

...

Напълно вярно и за това

- дясното в Германия е систематично мачкано и забранявано десетилетия наред

- България има прилежна практика в няколко робства, подсети ме
цитирай
14. mt46 - От ФБ...
21.10.2015 12:32
Natalia Andreeva
1 час · Редактирано ·

Из цяла Германия се водят вече улични боеве между различни мюсюлмански и кюрдски групи. С ножове, мачете, бухалки. Особено тежко е положението в Хамбург и Целе, където полицията денонощно рискува в буквален смисъл живота си, за да разтървава бандите.

Новите нашественици упражняват терор, заплашват да запалят палатките си, ако не им се даде убежище в къщи. Правителството продължава да отнема жилища и цели сгради от собствениците им, за да настанява там бандитите.

Немското общество е или покрусено, или настръхнало. Опитите за промиване на мозъците на хората почти не се удават на СМИ вече, всички разбират какво става. Побоищата, убийствата и изнасилванията добиват вече масов характер и са като епидемия за цялата страна.

За Меркелката се говорят неща като преместване на международни длъжности и освобождаване на поста за Шойбле. Шойбле е човек в инвалидна количка, на страната й трябва мощен и силен управник в момента. Ще стане от трън та на глог. Аз лично вече не виждам решение на проблема ни.

Цифрата на хората, които получават отказ за азил и въпреки това остават, е над 85 % за Германия. Това означава, че под една или друга форма главорезите ще бъдат оставени тук и Германия ще бъде ислямизирана. Оказва се, че до голяма степен тя вече е такава, на много места немските закони не действат, а тези на Шариата. Множество репортажи на журналисти го доказват, цитирала съм някои от тях вече.

Няма никакъв смисъл оттук нататък да се съпротивляваме, всичко е свършено! Съжалявам, че се установихме в тази страна, Швейцария беше наблизо, а там управляват правилните хора. Трябваше отдавна да напуснем това тоталитарно мюсюлмано-фашистко сборище.
цитирай
15. germantiger - ...
22.10.2015 01:12
Всъщност другарката Андреева съжалява само за едно - че Гемрнаия не е славянизирана, комунизрана и не служи на Кремъл - това е.

Другарката е същото лайно като мюсълманските, просто е руски бокук и всички те нямат място в "германия" без значение на боклуците, всички смърдят.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19166318
Постинги: 3687
Коментари: 45099
Гласове: 148925
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031