Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2015 23:19 - "По-добрият предател, по-добър и от Горбачов"
Автор: mt46 Категория: Спорт   
Прочетен: 2058 Коментари: 8 Гласове:
20

Последна промяна: 06.11.2015 23:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
.
.
Калин Руменов: По-добрият предател, по-добър и от Горбачов

06/11/2015 · 13:00

image

Калин Руменов

Накрая тя ще свърши като Горбачов. Каквото е той за Съветския съюз – същото, че и отгоре, за Европейския ще бъде Меркел. Онази, с която млади арабски и африкански търсачи на консуматорско щастие си правят селфита. А бялата госпожа си е залепила нещо като усмивка, нещо като дискретна ехидност, с която наблюдава бавната смърт не просто на някакъв временен политическо-икономически съюз, а на цяла една цивилизация.

За чуждите и далечните тя ще бъде с ранг на нобелов лауреат за мир, но за местните ще си остане Велик изменник. И тази слава ще я преследва много по-дълго от един човешки живот. Тази слава ще надхвърли нейната обикновена човешка драма, защото ще се превърне в драма за цели поколения, които ще живеят с усещането, че са били предадени.

Не от някого друг предадени, а предадени от свой. На когото чуждото му е станало по-мило от родното, а абстрактните и утопични ценности са изместили националните и рационалните.

Когато в историята ти излезе име на предател, всичко друго губи значение – какъв си бил по-рано, какво си вършил. Меркел може да пита Горбачов – все още е жив и се радва на славата от предателството на една огромна система, независимо дали тя е била добра или лоша.

По-добре лоша система, отколкото добра анархия, какъвто е задължителният десерт след предателството. Сервираха го в Съветския съюз, с вкус на дюнер ще го поднесат и в Европейския – нещо като природен закон на предателството. Само че този път предателството е на още по-високо ниво, защото по същество то е етническо и верско.

И причините за него нямат никакво значение, дори да е било извършено от либерална глупост и от европейски наивизъм – че на континента стените са паднали веднъж завинаги. Че на мястото на съборените не могат да поникнат нови. Че не може да има дори извънредни ситуации, които да променят това положение.

Можем само да предполагаме (и да въздишаме) какво би било сегашното европейско положение, ако на мястото на Меркел беше Виктор Орбан. Ако той беше канцлер на Германия, а новият Горбачов беше премиер на Унгария.

 

Защото Унгария не е Германия

А премиерът й не е канцлер на държавата с най-тежката дума на континента – също както Тодор Живков не беше Горбачов. Думата на премиера на Унгария може да се чува само колкото да предизвиква симпатии и въздишки. А обективните му възможности стигат колкото да потропва нервно под масата, но не и да тропне по нея. По нея удря друг и това няма как да е държавникът на една малка държава. Дори той да има смелостта да посочва виновници и предатели.

Тези дни Орбан директно назова Сорос като злия гений на разграденото европейско общество и го издигна за обществен враг номер 1 на националните държави. Обвини армията му от копелета, че помагат на мигрантите да завладеят континента. Което би трябвало да е особено обидно за самия Сорос, защото той е роден в Унгария под името Дьорд Шорош.

Собствените ти хора да те презират – това е непоносимо и за най-завършения темерут. Сорос обаче е над подобни сантименталности, тъй като отворената му идеология разглежда родината единствено като географско понятие. Роден си някъде, но нали всеки се ражда някъде – недей да се чувстваш по никакъв начин дори емоционално обвързан с това място.

Ако не се беше се родил там, все някъде щеше да се родиш и пак щеше да живееш честито в отворено общество без остарели териториални и морални граници.

Орбан ли да помолим да ни каже, или сами ще забележим какво вършат българските (като местораждане, а не като съзнание) копелета на Сорос. Те от месеци почти невидимо подклаждат огъня на реформите в МВР, а в момента наливат кофи с обичайната си мазнотия в полицейския пожар. И им се получава добре, защото и без това не е трудно да развържеш населението да крещи „дай на ченгето да разбере”.

Не е трудно да го настроиш срещу което и да е професионално съсловие, защото то не е доволно от работата на нито едно, макар самото то да принадлежи към някое. Не е трудно да го настроиш срещу учители, лекари, военни, железничари, но срещу ченгета е особено лесно. Дори и да липсва елементарен план – след като се разправим със сегашните „лоши и мързеливи ченгета”, с какви ще ги сменим и колко бързо ще стане. След лошия ред имаме ли план за по-добър, или ще се надяваме да ни се размине добрата анархия.

Ще се въздържа да хвърлям камъни по ченгетата – поне не и в този момент, когато някой трябва да пази границите и да работи за добрия ни имидж сред мигрантите. В афганистанския Фейсбук вече го споделят – заобикаляйте България, защото там бият. Разпространявайте, за да го научат всички. Както всички вече научиха, че Германия е предадена, а заедно с нея и Европа.

Предателството не е само идеологическо, политическо, икономическо и социално. Предателството сега е етническо и верско – такова, каквото и Горбачов не успя да реализира. Затова и Горбачов ще се прости с първото място в ранглистата на големите съвременни предателства.

Почистете след него и пригответе златните медали за Меркел – тя наистина си ги заслужи, наистина е по-добра и от най-добрия.

Източник: Новинар

www.memoriabg.com/2015/11/06/po-dobriat-predatel-po-dobur-i-ot-gorbachov/




Гласувай:
20


Вълнообразно


1. injir - Кой измисли този план за унищожение ...
07.11.2015 00:20
Кой измисли този план за унищожение и кои са неговите изпълнители - на кого още не му е ясно.
цитирай
2. kvg55 - Народът е казал : Никога не е късно да ...
07.11.2015 00:34
Народът е казал : Никога не е късно да станеш за резил.
Та и фрау Меркел така. На там отива.
Предателите ще си получат заслуженото, но страданията, които причиняват на народите си, имат дълбоки последствия.
цитирай
3. mt46 - http://www.memoriabg.com/2015/11/06/migranti-magdeburg-sexualno-nasilie/
07.11.2015 07:12

Притокът на мигранти доведе до вълна от сексуално насилие в Германия

Споделено от мрежата · 06/11/2015 · 15:19



magdeburg-migranti

Жителите на Германия все повече се оплакват от сексуална агресия от страна на мигрантите.

В германския град Магдебург полицията през последния месец е регистрирала четвърти случай на брутално групово изнасилване. Този път жертвата е 19-годишна студентка, която бежанците причакали след учебните й часове.

В момента правоохранителните органи издирват мигрантите, които неотдавна се гавриха с 24-годишна жена в магдебургското гробище. Магдебург е един от германските градове, където се изпращат най-много мигранти, независимо от протестите на местните жители.

„И въпреки че с притока на бежанци насилието в областта се засилва все повече, Меркел ще ни изпрати още няколко хиляди“, пише изданието The Gateway Pandit

Германските власти са решили да превърнат неприязънта на съгражданите си към мигрантите в пари. Специален фонд „Омразата помага“ (HASS HILFT) ще превръща всеки „пълен с омраза“ към мигрантите коментар в социалните мрежи в помощ за бежанците на стойност едно евро.

Превод: Цеца Христова /Memoria de futuro
цитирай
4. mt46 - На слепците, на глупците...
07.11.2015 07:32
injir написа:
Кой измисли този план за унищожение и кои са неговите изпълнители - на кого още не му е ясно.

цитирай
5. mt46 - Така е...
07.11.2015 07:42
kvg55 написа:
Народът е казал : Никога не е късно да станеш за резил.
Та и фрау Меркел така. На там отива.
Предателите ще си получат заслуженото, но страданията, които причиняват на народите си, имат дълбоки последствия.

Не знам кой е по-голям предател. В случая Меркел довежда до абсурд, до крайност неолибералната идеология /чрез сляпото й следване/, с което я опорочава, разрушава...
Меркел изгуби мярката...
М. Тачков
цитирай
6. dimat - #1,потърси
08.11.2015 09:07
"Протоколи на ционските мъдреци" и ще ти стане ясно и кой е измислил всичко това и от кога е измислено и как е замислено да се реализира,но овчето стадо е така зомбирано,че когато само се опиташ да му го посочош и скача като ужилено с думите "стига с тези конспирации" и бяга като ужилено,като от прокажен.

Изобщо и "мъдреците" и потомците им са си свършили перфектно работата.

Меркел е една от тях и въобще не се чувства за никакъв предател на някакво си...гойско стадо!

Та,прочети,поучително е!
цитирай
7. mt46 - Чел съм ги...
08.11.2015 19:43
dimat написа:
"Протоколи на ционските мъдреци" и ще ти стане ясно и кой е измислил всичко това и от кога е измислено и как е замислено да се реализира,но овчето стадо е така зомбирано,че когато само се опиташ да му го посочош и скача като ужилено с думите "стига с тези конспирации" и бяга като ужилено,като от прокажен.

Изобщо и "мъдреците" и потомците им са си свършили перфектно работата.

Меркел е една от тях и въобще не се чувства за никакъв предател на някакво си...гойско стадо!

Та,прочети,поучително е!

http://www.imadrugpat/protocoli.html
Но доколко вярна е тази конспирация? Преди да се появи религията и идеологията на юдаизма, нима човечеството е било по-добро?...
цитирай
8. mt46 - От ФБ...
08.11.2015 20:46
Miroslava Dimitrova
6 ноември в 10:15 · Vienna, Austria · Редактирано ·

60 милиона, недоволни от условията в собствените cи страни мигранти, от Нигерия, Етиопия, Египет, Афганистан, Ирак, Сирия са се запътили към Европа . Цялото това преселение не беше предизвикано само от любезната покана на Фрау Меркел, а главно от безполезните и пагубни за държавите в Африка и Близкия Изток т.нар. програми за развитие предоставени от най- големите престъпници и завоеватели в днешния свят - МВФ и Световната Банка, заробващи с анти-човешката си дейност държави и народи. След предоставянето на безсмислени за държавите, но високолихвени и съответно невъзвръщаеми кредити, цели африкански държави в момента са в техни ръце. Упоменатите институции в същото време нямат нужда от многобройното население в окупираните области и изхода да се отърват от него е пренасочването му към Европа, която е следващата запланувана жертва попадаща в лапите им. Европейските икономики и финансови пазари няма да издържат на наплива на ордите от Африка и ще бъдат тотално сринати, а МВФ и СБ ще се самообявят за Месията за "спасяването" на Европа, което ще бъде и нейният безвъзвратен край ...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19240425
Постинги: 3707
Коментари: 45236
Гласове: 149372
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930