Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.11.2015 20:45 - Може мощни спецслужби да стоят зад атентатите в Париж
Автор: mt46 Категория: Технологии   
Прочетен: 5198 Коментари: 20 Гласове:
19


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
Автор: Боян Чуков 15.11.2015 Може мощни спецслужби, а не ислямисти да седят зад атентатите в Париж      

/Поглед.инфо/ Атентатите може да подтикнат Франция да прати войски в Сирия.

Може мощни спецслужби, а не ислямисти да седят зад атентатите, казва Боян Чуков.

- Френската авиация преди три седмици разруши заводи и находища на ИД
- Удрят по обикновения човек, а не търсят инфраструктура
- Саркози и десните формации ще засилят влиянието си

- Господин Чуков, заявихте веднага след атентатите в Париж, че Франция ги е очаквала и е показала готовност да реагира, но постфактум. Тя не е била готова да ги предвиди по време и мащаби и в този план френските специални служби търпят критики. Възможно ли е да бъдат предвидени подобни атентати?

- По принцип предвиждането на подобни атентати е много трудно. Но като имаме предвид как точно се случиха нещата в Париж, са очевидни следните няколко неща. Първо, атентатът беше извършен изключително професионално. Имахме една каскада от взривове. Експертите посочват, че терористите много добре са знаели, че в такъв един момент се изключва мобилната връзка, така както беше направено на футболния стадион. От друга страна, начинът, по който беше извършен, със синхронизацията на колите, с тези многобройни групи, тъй като антентатите са 6 или 7, подсказва, че не става дума за едни млади момчета, които понеже са радикални ислямисти, са решили по някакъв начин да дадат урок на френското общество. Става дума за изключителен професионализъм. Зад едно подобно събитие, естествено, че първият, който ще съобщи, че е отговорен, ще е Ислямска държава. Този път те изпревариха "Ал Кайда". Но кой точно е извършителят, особено в първия момент, е прибързано да се каже, че е именно Ислямска държава.

- Защо имате съмнения, че е Ислямска държава?

- Зад това събитие си личи професионализмът не на самите извършители, а на този, който е сглобил събитията през фаталната нощ. Което означава, че при такова събитие освен тези, които се натискат първи да кажат, че са извършители, може да стои някоя много мощна специална служба, която да го извърши под чужд флаг. От друга страна, хората са склонни да считат, че зад такива събития стои дадена държава или нейните спецслужби. Но аз бих искал да обърна внимание, че вече в нашия свят има огромни икономически субекти, които имат своя собствена глобална политика. Същите притежават и всички ресурси да извършат подобна варварщина. Едно е ясно - ние живеем в една нова епоха. Не че не е имало досега подобни събития, но не и с такъв мащаб.

- Това ли отличава тези атентати от други - мащабността?

- Те са зрелищни и мащабни. И те удрят по обикновения човек, а не търсят нанасяне на удари по инфраструктура или върху дадени политически фигури. Така че за Париж по-добре е да говорим за зрелищна диверсионна операция, отколкото за терористичен акт или поредица от терористични актове. Ако искаме да влезем малко по-надълбоко в проблематиката, трябва да ситуираме събитията в Париж с това какво се случва в Близкия изток и Сирия. Възниква въпросът: Защо точно във Франция? Моето мнение е следното. Френската авиация преди три седмици разруши нефтопреработвателни заводи и находища, в които имаше техника за извличане на нефт. За разлика от международната коалиция от 60 държави, която бомбардираше сирийската и иракската територия, без да нарушава по никакъв начин инфраструктурата, свързана с продажбата на суров нефт и нефтопреработвателните заводи. Отделно, разбира се, френската авиация нанесе удари и върху тези лагери на Ислямска държава, където по информация на френското разузнаване имаше много френски граждани, отишли в Сирия.

- Това ли са засегнатите мощни икономически субекти, за които говорите?

- Знаете, че по принцип ситуацията в Сирия и гражданската война там избухна в момента, в който стана въпрос откъде ще минат тръбите на газопроводите. Ако си спомняте, тогава имаше идея природният газ от Катар и Саудитска Арабия да мине през сирийска територия. Сега се заговори за това, че ще има сухопътни военни формирования по сирийска територия, в които САЩ като предводач на тази голяма международна коалиция от 60 страни се готви да вкара и войски и формирования на кюрдите. Това, което казаха американците, че ще изпратят 50 специалисти и консултанти, очевидно е недостатъчно. Необходима е сухопътна армия, тъй като ключовите две точки, през които трябва да минат тръбите, са столицата на ислямска държава Ракка и прословутата Палмира. Френските медии вече обясняват ситуацията и събитията в Париж с това, че френските служби могат да действат ефикасно след провеждането на терористичния акт и по-късно френската инфраструктура може да се бори с последиците. Но що се касае до превенциите, там въпросът е много сложен. Да не говорим, че още от началото на годината, януари, във Франция е в сила т.нар. план Вижипират, който държи в най-висока степен на готовност всички силови структури, включително и мрежата от болници, които са годни да реагират в случай на терористичен акт. Сега на френското обществено мнение се обяснява, че трябва да се търси разрешение на въпроса на място и най-вече да се включат френски въоръжени сили за премахване на опасността. Т.е. някой, който е замислил този терористичен акт, се опитва да вкара френския военен потенциал на сирийска територия и то не само със самолети, а и с наземна войска.

- Как оттук нататък прогнозирате, че ще се развият събитията и като реакция на Франция и като реакция на света?

- Според мен Франция, както и Германия, които са двигател на ЕС, след вълната от мигранти започват да затъват в своите икономически проблеми. За решаването на тези проблеми ще са необходими много пари, защото освен за устройването на хората, които пристигат от Близкия изток и Северна Африка, ще е необходимо и укрепване на силовите структури. Очаквам във Франция да бъдат обърнати електоралните нагласи. Ще има засилване на влиянието и ролята на десните формирования, както и на Никола Саркози, който като бивш вътрешен министър именно на базата на събитията във френските предградия, успя да овладее ситуацията и с това да спечели изборите във Франция. Между другото, тенденцията в Германия е същата - имаме радикализиране на обществото. Абсолютно същото се случва в Швеция, където се включи армията заради остър недостиг на полицейски сили. Така е в Унгария и в Австрия.

- Според вас да не гледаме на този атентат като на конфликт между религии?

- Аз искам да обърна внимание, че в такива случаи се демонизира ислямът като религия. Моята гледна точка е, че това е абсолютно погрешно. Ако говорим за ислямски тероризъм, идеологията му са някакви девиантни клонове на исляма в лицето на салафитите, уахабити, братята мюсюлмани. Като се има предвид, че тези деноминации са създадени инвитро, те не са се получили по естествен път, излиза, че ислямският тероризъм също е създаден инвитро и има за цел решаване на геостратегически цели. Българските граждани, които са мюсюлмани, няма нищо общо с този радикален ислям, той им е чужд. Той е смъртен враг на българските мюсюлмани - особено младите, които са подложени на облъчване от страна на радикалните проповедници, които за съжаление има и в България.

Стандарт - Мила Кисьова

Заглавието е на Поглед.инфо


Прочети цялата статия тук: Може мощни спецслужби, а не ислямисти да седят зад атентатите в Париж - - Поглед Инфо



Гласувай:
22


Вълнообразно


1. injir - Путин нали попита:, , Какви ги въ...
15.11.2015 20:51
Путин нали попита:,,Какви ги вършите?...,,... Обърна се към представители на ес и саш.
цитирай
2. kvg55 - Съмненията, че специални служби ...
15.11.2015 20:54
Съмненията, че специални служби имат отношение към атентатите,
вече се промъкват в блоговете.
Френските специални служби някак си много бързо установиха имената
на атентаторите и други подробности, сякаш са ги знаели предварително.
А???
цитирай
3. mt46 - http://a-specto.bg/terorat-e-ochakvan/
15.11.2015 21:00
Калина Андролова: Терорът е очакван

Франция обяви извънредно положение заради серия от няколко атентата в Париж, които отнеха живота на повече от 150 човека. Атаките са координирани и се случиха в няколко различни точки на френската столица. Явно че френските служби са проспали подготовката на такава множествена координация за терористични удари. Ислямска държава пое отговорността за терора в Париж, но наименованието на терористичната организация няма значение, дали е Ал-Кайда, Ислямска държава или някой друг. Става дума за това, че някой изобрети същността на терористичното чудовище, което си слага различни наименования. И докато до скоро то обитаваше само Близкия изток в изтърбушените от износа на демокрация държави, сега това чудовище вече обитава и Европа. Изведнъж истинската смъртоносна реалност започва да избива под призивите за толерантност, глобализъм, и борбата на НАТО с руската заплаха. За съжаление отново започнаха да се сипят фаталните клишета, с които се маскират проблемите. Обама заяви: „Това не е атака само срещу Париж, това е атака срещу цялото човечество и универсалните ценности. Ние стоим зад французите в борбата им срещу тероризма”. И продължи с баналности за свобода, равенство и братство. Подобни думи вече започват да звучат като зловеща маска на задълбочаващата се трагедия с настоящия ред, в който живее нашият свят. Ще намери ли Европа най-после сили в лицето на двете водещи държави Германия и Франция да обяви край на този хаос или ще продължи да заблуждава европейците, че това е начина, по който трябва да живеят. Европа явно е решила да умре без елементарно политическо достойство да признае: кой е виновен. В момента държавите и техните силови структури не могат да осигурят най-важното право на своите граждани: сигурност и защита на живота им. Секретните служби се разграждат като им се вменяват дейности, свързани с изкуствени заплахи и врагове, НАТО пълзи на изток, а реалните проблеми се задълбочават. Терорът изкуствено се насажда в Европа, чрез провеждането на неадекватна политика на толерантност, мултикултурализъм и отслабване на държавата. Всъщност не само изкуственото генериране на радикален ислям за решаване на геополитически задачи дава този резултат: тероризъм и страх. Заедно с конструирането на новото оръжие – човешка идеологическа агресия и религиозен войнстващ фанатизъм – се поведе и битка за унищожаване на бариерите пред това оръжие. Унищожаване на националната идентичност като форма на съхранение и като сърце на обществото, което би трябвало да бъде пазено. Казано метафорично и простичко: За да стане светът притежание на някого (като ресурси и богатство) той трябва да бъде отнет от тези, които в момента го притежават, а това са националните държави. Идеята за националната държава бавно приключва, драги слушатели. Националната държава, респективно националната сигурност, просто пречи на наднационалните капитали, които до голяма степен извършват грабежи на национални ресурси във всички краища на планетата. И ако досега колониалните политики в разни части на света не ни засягаха нас европейците, вече ефектите започнаха да ни достигат болезнено. И нас ще ни грабят, и нас ще ни палят и ще ни убиват. Няма държава! Не бива да има. Светът трябва да бъде преформатиран. Затова и войната се е превърнала в бизнес, а частните армии започват да изместват националните. Те са оръжие в ръцете на този, който може да си ги купи. Отсега нататък проблемите в света ще се решават все повече и повече от частни армии, засега под маскиращия флаг на пропагандна доктрина, но утре и това няма да е нужно. Вървим към свят, който не можем да си представим в момента. Но вървим. За съжаление някои от фантастичните филми показват този свят, който постепенно ще се превърне в реалност. Мощна глобална власт на капитала срещу цялото човечество, въвлечено в самоунищожение. Няма държави, а само овце.

Ще споделя с вас една саркастична реплика на приятел от фейсбук, който днес сутринта находчиво и горчиво написа: „Предполагам, че „Шарли Ебдо” вече са готови с идеите за корица!” Тази фраза на един случаен юзър обобщава целия абсурд на самоизтезанието на Европа. Непрестанно се разграждат националните суверенитети на европейските държави, до степен, че да отсъства всякаква сила на държавната национална власт. Европа разчита на станалите вече комични алианси като НАТО за защита на своите териториални граници, но войната вече е друга, врагът е друг. Европа е сляпа, че войните за ресурси и пазари, както и за сфери на влияние, отдавна не се водят под национален флаг, а с ръцете на под- и над-национални структури, частни армии, и конструирани идеологически, доктринерски и религиозни оръжия, каквито са ислямските радикални структури. Европа ще се подпали, и това беше ясно още с потока от бежанци, които тя прие на своя територия, беше ясно още преди това с фантастичните бърборения за мултикултурализъм и липса на граници, беше ясно още с обезсилването на службите за сигурност, интегрирането им в партньорско безхаберие, преструктурирането им и пр. Беше ясно още от опитите да се унищожи националното, и да се превърнат националните правителства в безпомощни счетоводители, които само администрират наднационалния капитал, без да имат възможност да се преборят за сигурността на своите граждани. Разграждането се превърна в основна цел на новия порядък, а секретните служби са фокусирани не в услуга на националните интереси, а в услуга на глобалната партньорска доктрина. Всичко това води да пълен хаос, фрагментация, дезинтеграция на националната сигурност, безпомощност и т.н. Думите на Оланд, „Ще поведем безмилостна война” звучат комично на фона на ужасната трагедия, защото войната трябва да се започне от истината. А Оланд е достатъчно страхлив, за да признае какъв е генезиса на тероризма и чии интереси обслужва. Първо трябва да дойде истината, а след това решението. Иначе продължаваме да говорим пусти неща, а решенията ала Оланд водят само до засилване на войната и увеличаване на човешките смърти. Не може да има решение без истина. За съжаление страхливите европейски политици бягат от единственото достойно поведение – да се изправят с лице пред мощта на хегемона и да кажат истината. Това води Европа към пълно унищожение.

„Деконструкция”, БНР
цитирай
4. silwiqna - Марине, поздрав!
15.11.2015 21:44
Ужас и безумие....
цитирай
5. zax - Сериозно ли?!. . . Заряза музиката и ...
16.11.2015 00:28
Сериозно ли?!
... Заряза музиката и това стана печелившия ти бизнес?!


Да не забравяме че джихат-а е обявен основно към "колониалистите".
Но и да си го рекнем къде намира най-плодородна почва!!!
цитирай
6. bojinkata - Да не подценяваме ИД! Колкото до ...
16.11.2015 11:59
Да не подценяваме ИД! Колкото до спецслужбите - те са зад всяка мръсотия!!!! Включително и в Париж! Ще видим дали ще има уволнени и пенсионирани!?
цитирай
7. demograph - Анализът на Чуков е точен - вече сме в ерата на бизнес-тероризма, по думите на А. Гълъбов
16.11.2015 14:19
Зад тази акция стои могъща централа, за която ислямска държава е завеса, бежанците са мощно оръжие, а терористите наивни хлапета. Исляма и бежанците нямат нищо общо с удара в Париж, но подхвърлените улики подвеждат разследването и публиката именно в тази посока. Защо? Кой има интерес? Европа е слисана, САЩ са в управленска парализа от изненадващите хибридни ходове на този, който стои зад всичко, което се стоварва върху главите на европейските и арабските им съюзници и бедните сирийци и хорицата от Близкия Изток и Северна Африка..Следвайки правилото на изключването, има само два варианта за отговор, според интересите на евентуалните конспиратори. САЩ - може,но само ако предположим, че Обама и администрацията му са отстранени от реалното вземане на решения по действията на държавния апарат. Иран,но само ако намесата на Франция и Запада не е срещу интересите на аятоласите, а то е. Ердоган, но антиислямистките настроения в ЕС ще пречат на членството на Турция. ИД, но те нямат такава способност, атентаторите не са под контрола им, нито имат интерес точно в този момент от обединяване на всички срещу тях. Китай - изключено.Остава това да са израелците с тяхното огромно влияние върху половината свят,с пряк интерес да принудят запъващите се до сега Обама и Европа да се намесят срещу арабите с войски, които ще са щит за Израел, защото влязат ли няма да излязат скоро и пр.Вторият са руснаците поради добре известните причини. Най-вероятно е обаче бежанската атака и атентатите да са съвместна операция на горните две, или поне единият да набутва другия.Мисля,че Путин е разбрал това и бърза да се измъкне от поставения му капан.Предположението, това да са световни задкулисни бизнес играчи има логика, но трябва да разполагат с мощта на ЦРУ, КГБ или МОСАД.По реакцията на Германия трябва да съдим кой кой е в тази касапница. С изненадващата защита на бежанците и ненамеса в Близкия Изток, Германия подсказва,че знае за плановете на извършителя и реагира обратно на очакванията му. Плюс..
цитирай
8. mileidi46 - http://lastella. altervista/...
16.11.2015 15:36
http://lastella.altervista/da-parigi-emergono-interrogativi-inquietanti/
цитирай
9. mileidi46 - !!!
16.11.2015 15:52
http://lastella/da-parigi-emergono-interrogativi-inquietanti/
Поздрави за постинга!!
Абсолютно верен анализ.
цитирай
10. dimat - Забелязали ли сте,
16.11.2015 19:36
Как "изненадващо" за Света се стоварват подобни терористични акции и как веднага след това "се установява" кой е извършителят,показват се снимки на "конкретни" извършители,цитира се информация за многократни предупреждения и т.н.

Цялата тази перверзия е достатъчна и за едно дете да направи изводи,и относно организаторите и относно преследваните цели(не "видимите") и тази информация натрапва извода за координирани действия на няколко достатъчно големи световни служби,обхващащи в клещите си достатъчно много на брой държави.

Никаква ИД не е това.Това са служби,или организирани ядра от тях,в служба на наднационални сили,чиято цел е скоростно и масирано разрушаване на националните държави и установяване на прословутия "нов световен ред".

Това не нещо ново.Новото е изненадващото форсиране на тези събития.Нещо кара тези "среди" да бързат.Иначе,те и по пътя на досегашното еволюционно обработване на стадата,щяха да стигнат до предначертаната цел.

Въпроса е,защо и кое ги кара,да бързат?!!!
цитирай
11. mt46 - Да, той попита дали осъзнават какво са извършили...
16.11.2015 21:01
injir написа:
Путин нали попита:,,Какви ги вършите?...,,... Обърна се към представители на ес и саш.

цитирай
12. mt46 - Съмненията ще останат...
16.11.2015 21:04
kvg55 написа:
Съмненията, че специални служби имат отношение към атентатите,
вече се промъкват в блоговете.
Френските специални служби някак си много бързо установиха имената
на атентаторите и други подробности, сякаш са ги знаели предварително.
А???

Терористът-камикадзе е идеален, защото няма как да издаде поръчителите си...
М. Тачков
цитирай
13. mt46 - Здравей, Силви! Какви ли още ужаси предстоят?...
16.11.2015 21:09
silwiqna написа:
Ужас и безумие....

цитирай
14. mt46 - Не разбирам за какъв бизнес говориш...
16.11.2015 21:11
zax написа:
Сериозно ли?!
... Заряза музиката и това стана печелившия ти бизнес?!


Да не забравяме че джихат-а е обявен основно към "колониалистите".
Но и да си го рекнем къде намира най-плодородна почва!!!

цитирай
15. mt46 - ИД не може да е по-силна от САЩ, Франция, Великобритания... Досега да бяха я унищожили, ако искаха...
16.11.2015 21:13
bojinkata написа:
Да не подценяваме ИД! Колкото до спецслужбите - те са зад всяка мръсотия!!!! Включително и в Париж! Ще видим дали ще има уволнени и пенсионирани!?

цитирай
16. mt46 - Няма как да узнаем повече за кроежите и действията на тайните служби... Благодаря за мнението!...
16.11.2015 21:24
7. demograph - Анализът на Чуков е точен - вече сме в ерата на бизнес-тероризма, по думите на А. Гълъбов
14:19
Зад тази акция стои могъща централа, за която ислямска държава е завеса, бежанците са мощно оръжие, а терористите наивни хлапета. Исляма и бежанците нямат нищо общо с удара в Париж, но подхвърлените улики подвеждат разследването и публиката именно в тази посока. Защо? Кой има интерес? Европа е слисана, САЩ са в управленска парализа от изненадващите хибридни ходове на този, който стои зад всичко, което се стоварва върху главите на европейските и арабските им съюзници и бедните сирийци и хорицата от Близкия Изток и Северна Африка..Следвайки правилото на изключването, има само два варианта за отговор, според интересите на евентуалните конспиратори. САЩ - може,но само ако предположим, че Обама и администрацията му са отстранени от реалното вземане на решения по действията на държавния апарат. Иран,но само ако намесата на Франция и Запада не е срещу интересите на аятоласите, а то е. Ердоган, но антиислямистките настроения в ЕС ще пречат на членството на Турция. ИД, но те нямат такава способност, атентаторите не са под контрола им, нито имат интерес точно в този момент от обединяване на всички срещу тях. Китай - изключено.Остава това да са израелците с тяхното огромно влияние върху половината свят,с пряк интерес да принудят запъващите се до сега Обама и Европа да се намесят срещу арабите с войски, които ще са щит за Израел, защото влязат ли няма да излязат скоро и пр.Вторият са руснаците поради добре известните причини. Най-вероятно е обаче бежанската атака и атентатите да са съвместна операция на горните две, или поне единият да набутва другия.Мисля,че Путин е разбрал това и бърза да се измъкне от поставения му капан.Предположението, това да са световни задкулисни бизнес играчи има логика, но трябва да разполагат с мощта на ЦРУ, КГБ или МОСАД.По реакцията на Германия трябва да съдим кой кой е в тази касапница. С изненадващата защита на бежанците и ненамеса в Близкия Изток, Германия подсказва,че знае за плановете на извършителя и реагира обратно на очакванията му. Плюс..
цитирай
17. mt46 - Благодаря!...
16.11.2015 21:28
8. mileidi46 - http://lastella. altervista/...
15:36
http://lastella/da-parigi-emergono-interrogativi-inquietanti/
цитирай

Изтрий
9. mileidi46 - !!!
15:52
http://lastella/da-parigi-emergono-interrogativi-inquietanti/
Поздрави за постинга!!
Абсолютно верен анализ.
цитирай
18. mt46 - Защо бързат?... Може би отговорът е в следващия ми постинг...
16.11.2015 21:30
dimat написа:
Как "изненадващо" за Света се стоварват подобни терористични акции и как веднага след това "се установява" кой е извършителят,показват се снимки на "конкретни" извършители,цитира се информация за многократни предупреждения и т.н.

Цялата тази перверзия е достатъчна и за едно дете да направи изводи,и относно организаторите и относно преследваните цели(не "видимите") и тази информация натрапва извода за координирани действия на няколко достатъчно големи световни служби,обхващащи в клещите си достатъчно много на брой държави.

Никаква ИД не е това.Това са служби,или организирани ядра от тях,в служба на наднационални сили,чиято цел е скоростно и масирано разрушаване на националните държави и установяване на прословутия "нов световен ред".

Това не нещо ново.Новото е изненадващото форсиране на тези събития.Нещо кара тези "среди" да бързат.Иначе,те и по пътя на досегашното еволюционно обработване на стадата,щяха да стигнат до предначертаната цел.

Въпроса е,защо и кое ги кара,да бързат?!!!

цитирай
19. zaw12929 - Много факти го гоказват
18.11.2015 01:20
Самата ИД се ръководи от военни на държава, подчинени на специалните служби и те не са ислямисти, а добре платени наемници
цитирай
20. mt46 - Да, така е в общи линии...
20.11.2015 19:03
zaw12929 написа:
Самата ИД се ръководи от военни на държава, подчинени на специалните служби и те не са ислямисти, а добре платени наемници

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19258582
Постинги: 3709
Коментари: 45241
Гласове: 149399
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930