Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.03.2017 18:38 - Добавка за дизел в горивото! Има ли полза от нея?
Автор: servo Категория: Технологии   
Прочетен: 2349 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 10.09.2017 20:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Добавка за дизел в горивото? Как да предпазим дизеловия двигател от некачественото гориво?

Това се случва. Попаднали сте на некачествено гориво. Това показва самият двигател – силен пушек и недобра работа на двигателя. Това не се вижда веднага. Отначало двигателя работи със старото гориво, но след това излиза истината наяве. Какво да правим?

Най-добре е да се източи горивото, да се промие и почисти резервоара. Въпреки това, в 99% от случаите това не е възможно - по различни причини. Ако производителя на горивото не е сложил добавки, направете го Вие! Днес има голямо разнообразие от добавки за дизел.

Некачественото гориво намалява цетановото число, смазващите му способности и способностите му при ниски температури.

Дизеловия двигател много повече от своя бензинов колега е чувствителен към състава и качеството на горивата. Особеностите на неговата работа е че впръскването, изпарението и горенето се случва не къде да е, а точно в цилиндъра и то за много малко време.

Добавките за дизел имат в състава си елементи, помагащи за работата на обикновените и съвременните дизелови двигатели. Те намаляват сярата в дизеловото гориво и подобрява смазочните му качества и свойства. Слагането на добавка за дизел поддържа инжекторите чисти и осигурява по-добро изгаряне на горивото. Това респективно води до по-нисък разход на гориво, а мощността значително се увеличава. Значителен принос е и ,че се избягва клеясването и задържането на инжекторите. Добавката за дизел помага и за студения старт при студените зимни условия.

Немската фирма NORMFEST предлага много качествен продукт в това отношение. Добавка за дизел NORMFEST е съвместима и удачна както и за обикновения дизел, така и за съвременните common rail двигатели. Много добра добавка на много добра цена. Съществено намалява разхода на гориво и като си направим едни прости сметки добавката ни излиза фактически почти без пари. В момента servo.bg има голямо намаление при закупуването на 6 бр. добавки. Особено новите дизели са много прецизни и превантивното използване на добавки за дизел е задължително.

image

Дизеловия двигател е една много добра разработка, но и тя си има своите задължения и отговорности. Грижете се Вие за него и той ще Ви се отблагодари със същото!

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: servo
Категория: Технологии
Прочетен: 23088
Постинги: 5
Коментари: 0
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031