Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.12.2017 15:25 - иисус и другите.„герои“
Автор: troina Категория: Тя и той   
Прочетен: 1460 Коментари: 7 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

      image
  Разпъването на Иисус   Много от митичните слънчеви божества са били разпнати заради греховете на хората, точно така както е описано, че се е случило с Иисус. Това е древен ритуал. Иисус, „синът” на кръста представлява Слънцето по време на пролетното равноденствие на едно ниво и умиращия Балдер – на друго. Короната от тръни символизира халото, което древните описвали около главите на всички техни слънчеви богове. Остриетата около главата на Статуята на свободата и други илюминатски божества са лъчите на Слънцето или корона от тръни. Според някои изследователи думите приписвани на Иисус: „Боже, мой Боже, защо си ме изоставил?” са взети от ритуала еврейска пасха. Самият кръст не е уникален християнски символ. Той е използван като религиозен символ още хиляди години преди християнството, а Иисус казал на учениците си „вземете кръста си и вървете”, още много преди да се появи негово разпъване на кръст в цялата тази история. В действителност, историята за разпъването на кръст била толкова широко използвана от езичниците, че ранните християни го отхвърляли (кръста). Индианският бог Кетцалкоатл също е изобразяван разпънат на кръст. Кръстът символизира равноденствието, когато нощта и деня са равни и Слънцето е предстояло да вземе надмощие над тъмнината. Според Библията в момента когато Иисус умрял на кръста, Земята потънала в тъмнина... Така би станало и ако Слънцето „умре”, както символично е изразявано. Що се отнася до възкръсването след 3 дена, това е още символизъм свързан със Слънцето. В Персия, много преди появата на християнството, имали ритуал при който един млад мъж, преструващ се на умрял, бил „възкресяван”. Наричали го „Спасител” и казвали, че неговите страдания ще донесат спасение на хората. Свещениците наблюдавали гробницата му до среднощ до момента на равноденствието и след това извиквали: „Ликувай, о, свещени посветен! Твоят Бог възкръсна. Неговата смърт и страдания осигуриха твоето спасение.” Същото било казвано и в Египет за Хор, и в Индия за Кришна хилядолетия преди християнството. Освен това Иисус не би могъл да бъде разпнат между двама крадци, защото наказанието в римската империя за кражба не било такова. Двамата „крадци” биха могли да символизират зодиакалните знаци Стрелец и Козирог, защото равноденствието е между тях, т.е. Слънцето „умира” между тях.

Йоан Кръстител   Този човек е измислен от историите за Ануп, който дал кръщение на Хор, смятан в Древен Египет за Син на Бога. Както „Йоан”, така и Ануп бил обезглавен. Тор/Индара, първият цар на Шумер, бил известен като „Бил-Кръстителя” на шумерските печати и на египетски скулптури от това време той е бил Ад или Атум кръщавал детето принц, наследник на короната. Кръщаването е въведено от шумерите, а не от християните и изглежда че произходът му е, поне в пост-катаклизмената епоха, е от финикийския център в Кападокия (св. Георги). Йоан кръстител и връзката му с водата символизира водата на знака Водолей, през който преминава Слънцето, за да бъде „кръстено”. Слънцето навлиза във Водолей на 30 градуса и Иисус е кръстен на 30 години. Зодиакът е прекръстен на Короната на кръга на 12-те апостоли от средновековните монаси и те разположили Йоан кръстител там, където е знакът Водолей. (Крал Артур и 12-те рицари на Кръглата маса също символизират Слънцето и зодиака.) В римския юлиански календар Йоан кръстител умира на 29 август и Джон Джаксън посочва в книгата си „Християнството преди Христос” (American Atheists, 1985):
  „На този ден, една особено ярка звезда, представляваща главата на съзвездието Водолей, изгрява докато останалата част от тялото е под хоризонта, точно по същото време когато Слънцето залязва в Лъв (този знак символизира цар Ирод). Така последния обезглавява Йоан, защото Йоан е свързан с Водолей, а хоризонтът отрязва главата на Водолей.” „Мъжът, носещ стомна си вода” в Евангелието на Лука е още от символизма свързан с Водолей. Йоан кръстител е почти точно копие на Бала-рама,
предшественикът на Кришна, хиндуиския Син на Бога.
  Християнството е създадено чрез преправяне на древни символични истроии за Слънцето, с елементи от алегориите от Мистериите и култа към змията, като е представено в исторически план като нещо случило се наистина. Свещеническият елит и други посветени знаели историята и истинското й значение, и сега го знаят, но казват на хората, че това е истината и че ще ги сполети проклятие ако те не й вярват. Някъде около 1 200 години преди „Иисус”, на изток е казано следното за „езическия спасител” Виришна: той бе роден от девица чрез непорочно зачатие с намесата на Светия дух. По този начин се изпълнило древно предсказание. Когато се родил, управляващият тиранин поискал да го убие. И се наложило неговите родители да бягат и да търсят безопасно място. Всички деца до 2-годишна възраст били убити от владетеля, защото той търсел да убие момчето. Ангели и овчари присъствали на раждането и му били принесени дарове от злато, тамян и смирна. Той бил почитан като спасител на човеците и водил нравствено извисен и скромен живот. Той извършил чудеса, които включвали изцеление на болни, връщане на зрението на незрящи, прогонване на зли духове и възкресяване от мъртвите. Той бил разпънат на кръст и възкръснал от мъртвите, за да се възнесе на небето. Това съвпадение ли е, архиепископе? А какво ще кажете за следните тогава? Те всички са преди „Иисус”, някои с хилядолетия:

image



Гласувай:
6



1. ladylady - и аз така мисля..
17.12.2017 15:30
Разумът ни отличава от животинките, и тъмнината
да бъде Светлина..
цитирай
2. troina - хората сме силно емоционални, ноо Вселената е ментална..
17.12.2017 15:49
Иисус – историческият характер

Извън текстовете на Новия Завет никъде няма нищо писано за съществуването на Иисус. Едно споменаване в работите на „еврейския” историк Йосиф (Josephus) е очевидно по-късна отчаяна добавка направена от свещеничеството, за да даде „потвърждение” на измишльотините им, които им осигуряват съществуването. Известно е, че повече от 40 хронисти са отбелязвали събитията Израел/Палестина по времето когато се твърди, че е живял „Иисус” и нито един от тях не го споменава. Платон, който е живял „по времето на Иисус” и е писал история на юдеите, която покрива целия този период. Филон живял в или наблизо до Ерусалим по времето когато се твърди, че е бил роден Иисус от непорочно зачатие и където по-късно влязъл триумфално в Ерусалим на магаре, бил разпънат на кръст и след това възкръснал. За същия този период, за който се твърди, че цар Ирод бил избил всички невръстни деца, за да убие „спасителя”. Какво казва Филон за всички тези събития? Нищо, една кръгла нула. Същото е и с римските летописи и в писанията на всички живели по това време автори. Има едно просто обяснение на този факт: тези събития никога не са се случвали, защото Иисус не е живял.
цитирай
3. ladylady - ако може да си пренеса диалога с Веската тук.Аман от лицемерие и простакизъм..
17.12.2017 16:20
16:17 - колежке весела, аз държа на диалога, спора, Истината, борбата, Еволюцията
смятам,това ,което поства рустам, е само един/ярък/ пример
за неадекватно,инфантилно и унизително поведение на възрастни в Нета
а, какво би казала ти за „диалога“ м-у ГерманТигър и бай иван леонов?
и за думите на мерлин68,който сигурно е бай леонлеонов..
лично, аз намирам твоето поведение в сайта за детинско и смехотворно,незряло
/ ако това ти е била целта..успяваш..
защо не снимаш поне децата, майка си, баба си, некоя завъртяна комшийка, М?
не си на прав път, какина малка..
цитирай
4. nalia - Или да снима фотографа:))
17.12.2017 16:44
Интересни неща за четене, Джу, както винаги.
В света има няколко стотинхиляди религии, как да повярваме в една.
цитирай
5. troina - Нали,Истината е трудна за приемане, тя дори е страховита, ако не си...подготвен..
17.12.2017 17:01
всичко друго са подправки, заместители, ерзац/както спомена Уондърка
Изкуството да уравновесим ужаса, и Чудото Живот..
не е шега работа..
а ние се държим като деца пред Дядо Мраз, и елхата с камера в ръка
не е и смешно, трагично е..
загуба на време и енергия..
и, това са млади хора, активни..
благодаря,че ме разбираш..
цитирай
6. milady - в посл години, ще се появят много коварни..пророци и учения
17.12.2017 17:46
едно от най-коварните е Ню-ейдж,което аз преследвам яростно..
то прокламира за Някаква съмнителна..„Свобода“.
с лозунга „прави,каквото искаш..“
това е опасно и подвеждащо..
и не води Душата по прав път, а по спиралата на заблудата и..изкушенията..
т.н. Самсара...аз му казвам колелото на хамстера,или козата..
който има уши, да слуша..
който има сърце, ще види...
та така, не е лесна работата,мили хора
цитирай
7. saankii - всеки ден ,и
17.12.2017 19:58
всеки час, между Доброто и злото
се води война за всеки метър Земя..
Разумът и мъдростта ще спасят нас и Земята..
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: troina
Категория: Тя и той
Прочетен: 730221
Постинги: 283
Коментари: 2729
Гласове: 2259
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930