Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03.2018 07:56 - находката на връх Бабу
Автор: bven Категория: Туризъм   
Прочетен: 2501 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


“Събитието се развива на връх Бабу в Стара планина ( описвам го така както ми беше разказано) …
… От хеликоптера кръжащ над скалистия връх Бабу се вижда малко плато, в подножието на което е застанал възрастен мъж със селски дрехи, който следи с очи машината. Той маха с ръка за поздрав, проследява полета, докато летецът прави кръгове с хеликоптера и се приземява. От машината изскачат войници, въоръжени с автомати, в камуфлажни униформи, и заемат позиция. .. Вратата на пилотския сектор се отваря и оттам излиза Людмила Живкова, облечена в спортен екип. Тя посочва селянина, който чинно очаква пристигането и. Малко преди да се качи до върха, мъжа обстойно е проверен за оръжие от група цивилни лица, които при кацането на хеликоптера напускат района. Те са изпълнили задачата си – да осигурят безпрепятствен достъп на Людмила до върха, да проверят доверения човек и да не допуснат туристи.
На устните на Людмила се появява усмивка, тя подава ръка на селянина, ръкуват се, а той посочва скалите не върха и двамата тръгват, придружени от войниците към посоченото място….
Камъните затулващи входа на пещерата са извадени, първи в пещерата влизат част от войниците, снабдени с мощни прожектори, чиято светлина трескаво опипва пещерата. След тях влиза селянинът и посочва на стената едва забележимо очертан правоъгълник, след което излиза навън. Войниците разбиват правоъгълника – добре замаскиран вход и по стъпала надолу влизат в обширно подземие. Лъчите на прожекторите лазят по пода, играят по каменните стени и осветяват „пещерата на Али Баба”. Подземието е пълно със съкровища – от дървени сандъци са посипани и разпилени по пода едри златни монети, в други сандъци има струпани златни съдове, на поставки са сложени златно копие, златен меч и броня. Два диаманта с големината на яйце от гълъб пречупват светлината на прожекторите в хиляди искри ; златна огърлица, златен пръстен и златно конско седло; книги с твърди кожени корици, златна мастилница, малки златни и сребърни статуетки на богове; двуметров златен кръст и две мраморни статуи с корони на главите попълват невероятната колекция.




image
Пещерата на връх Бабу

Хладината в пещерата, съкровищата и застиналите в мрамора лица на статуите карат войниците да тръпнат. Внасят акумулатори, монтират електрически лампи и ярка светлина залива пещерата. Двете статуи на мъж и жена в естествен ръст привличат вниманието.
Придружена от водещия офицер, в пещерата влиза Людмила.Тя е във възторг от видяното, лицето и е бледо, а устните безмълвно шептят молитва. Дълго и съсредоточено разглежда и се възхищава на прекрасните произведения от древността и с трепетно вълнение се отправя към статуите. Не е нужно да гадае на кого принадлежат – на постамените са издълбани имената на император Константин и Елена.
Людмила застава чинопреклонно пред владетеля приел християнската вяра благодарение на майка си Елена, и искрено се прекръства. Развълнувана от находката тя протяга трепереща ръка към статуята на Константин и сваля от главата на императора златната корона, благодари му шепнешком за подаръка, после посяга и към златната корона на Елена и отново благодари…
Нарежда да се изнесат съкровищата и мраморните статуи, прекръства се и излиза навън. Преди да отлети разпорежда пещерата да бъде зазидана!

На следващия ден вестник „Работническо дело” съобщава с големи букви на първа страница „ДВАНАДЕСЕТ ВОЙНИЦИ ИЗБЯГАХА ЗАД ГРАНИЦА”.

Години преди този случай беше открито съкровище в района на Враца, което вдигна такъв шум, че служителите на западните посолства у нас предприеха спешно пътуване до Враца. Наложи се да влезе в действие танковата бригада от София – уж имаше учение, което спря пътуванията към врачанския район, а слухът за намереното съкровище се оказа „фалшив”.
Какво се бе случило? Няма да разказвам историята на съкровището, нито ще уточня мястото, важното е , че в пещера около Враца се откриха значими по стойност съкровища, сред които бе намерен и един царски мраморен трон.

Оперативните служители на „специалното” звено в МВР, които извършиха огледа и изнесоха съкровищата, описаха най-съвестно в протоколите за оглед какво са видели, заснели и какво е изнесено. На следващия ден по нареждане на министър Димитър Стоянов, протоколите от огледите на офицерите вече не съществуваха! На служителите на МВР бе наредено да забравят всичко – те никога не са посещавали района около Враца, не са участвали в откриването на каквото и да било съкровище. Мълчанието им бе купено с по един апартамент, подарък от Тодор Живков.
Къде бяха изчезнали златното съкровище и царския мраморен трон, никога не можах да узная. Не съм се и старал, а и никой нямаше да ми даде сведение – това беше държавна тайна! Интересуваше ме най-вече царският мраморен трон, който би трябвало да се предаде на Националния Исторически Музей. Бях приятел с тогавашния директор – Румен Катинчаров и го попитах дали в музея не е получен нов експонат – мраморен трон, без да споменавам за съкровището. Той не знаеше нищо…



- Ето, че отново ще говорим за Людмила – прекъсна мислите ми игумен Гавраил, седна до мен на пейката под стария дъб и вдигна глава. – Днес ще дирим изчезналите златни корони… – Не само тях Учителю, и…
– Да, да – прекъсна ме той – ще издирваме ценностите изнесени от България по времето на Тодор Живков, взети от различни подземия, крепости и съкровищници. Откъде да започнем?
– От незаконните разкопки извършвани тайно, без знание и разрешение от БАН, без присъствие на археолози, само с устното нареждане на Тодор Живков.
– Така е, тогава властваше диктатура. Искаш да знаеш дали по времето на Т. Живков от България са изнасяни ценности и къде? Да, изнасяни са саркофази и ценности в Русия, Италия и Ватикана.
– Първо ще попитам за мраморния трон, изчезнал безследно от подземието във Врачанско.
– Не е изчезнал. Тронът е транспортиран в Русия!
– За съжаление загубен е завинаги.. Поне знае ли се на кого е принадлежал?
– Девет владетели поред са седели на него.
– Девет владетели? Кои владетели Учителю? Това е много важно да се знае – оживих се, зачаках с нетърпение имената им.
– Засега не е позволено да се съобщават имената им. Съжалявам ученико. Но като компенсация ще ти открия, че зад подземието, където стоял тронът, има каменна зала, в която са положени саркофазите на деветимата погребани влдетели. След откриването на саркофазите ще станат ясни имената на тези владетели.
– А духовно извисената Людмила е вършела тези закононарушения и е съдействала за изнасяне на съкровищата извън България!
– Не бързай със заключенията, преди да си изяснил нещата – скастри ме той. Людмила Живкова не е съдействала за изнасянето им. Тя е настоявала всички съкровища да останат в България и да се разкрие истинската история на нашата страна и древните корени на българите.
– Учителю, да разбирам ли, че искаш да защитиш Людмила?
– Няма безгрешен човек! И тя има допуснати грешки. Надявала се е, че нарушенията, които извършва, ще са от полза за българския народ. Искала е да запази в тайна ценностите, докато настъпи моментът, когато да бъдат изложени в специално изграден за целта музей, без да има опасност някой от върхушката да ги изтъргува извън страната.
– От моята позната научих, че Людмила е притежавала девет златни царски корони.
– Казала е истината. Да, Людмила е имала седем златни корони, извадени от български подземия.

Короните са принадлежали на различни владетели, от различни епохи. Другите две корони не са от българските земи.
– Учителю, защо Бог разрешава да се изнасят безценни творения от земите ни? Те вече за безвъзвратно изгубени за нашия народ.
– Михаиле, това, че са изнесени е човешко дело, плод на човешките решения, а не Божия воля.
– С други думи са дело на Тодор Живков и на приближените му управляващи, а Людмила?
– Да ти повторя ли, че Людмила Живкова никога не е участвала в изнасянето на ценности от България?
– Но короните ги няма…
– Изнесени са от България след смъртта на Людмила, а ценностите, взети от връх Бабу са били транспортирани първоначално с хеликоптер до една от резиденциите на Тодор Живков. Така е било наредено…
– Учителю, за смъртта на Людмила Живкова се изписаха всякакви предположения, от допустими и възможни до фантастични небивалици. Всеки, който надникне в интернет ще прочете „многоумни” разкрития от хора, които дори се занимават с наука. Излишно е да описвам становищата им, в тях не може да се открие истината, а на мен ми е нужна истината за смъртта на Людмила.
– Истината , Михаиле е една – Людмила Живкова беше отровена от тайните служби на Великите сили. Тя беше високо духовно посветена за времето си жена. Знаеше истината за произхода на расите, народите, по-конкретно на българите. Знаеше местонахождението на древни светилища, подземни градове и съкровища. Искаше да направи достояние на хората и обществата тези знания, работеше за просперитета на България, за да заеме нашата страна полагащото и се достойно място в историята на света. Искаше да открие подземните богатства и да ги използва за страната ни, за успеха на България. Това не се харесваше на Великите сили и е било взето решение за ликвидирането и. Баща и е бил предупреждаван да спре Людмила в търсенията и за древното величие на България, но въпреки разговорите си с нея, тя е отстоявала поизициите си и така е предизвикала заговора срещу себе си. По-късно истината за смъртта на Людмила Живкова ще бъде разкрита…. Людмила е имала отворени духовни канали и сетива и е виждала, по духовен път, много от местата и съкровищата. Била е допусната до архивите на Ватикана, като историк – четири пъти. Оттам тя е взела копия на оригинални карти и документи….”

Видин онлайн.
Из “Тайните подземия на България” – част 7, Милан Миланов 



Гласувай:
6



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14867959
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава