Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.08.2013 14:10 - За бандитската приватизация и за банките-измамки
Автор: mt46 Категория: Бизнес   
Прочетен: 3794 Коментари: 10 Гласове:
23


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ДАЛАВЕРАТА “БЪЛГАРСКА ПРИВАТИЗАЦИЯ” И ЗАЩО НЕ СТАНАХМЕ ШВЕЙЦАРИЯ НА БАЛКАНИТЕ?
Read more: http://www.bulblog.com/?p=4656#ixzz2ao7VilZ5
За да се види истината за българската приватизация след 1989 г насам, тя непременно трябва да се разгледа на фона на извършената по същото време приватизация на държавни активи в развитите западноевропейски страни и демокрации.

Когато България започна да приватизира, в същото време приватизираше и цяла западна Европа, тъй като до края на 80-те години западноевропейските страни строяха също “държавен социализиран капитализъм”( Кейнесиянизъм) и имаха 70% държавно притежавана и управлявана икономика. Те приватизираха 30-40% от държавната активи на незначителни отрасли на икономиката си предимно в търговията и услугите , а стратегически отрасли като енергетика, телекомуникации, транспорт и др., които бяха и приоритетни и печеливши отрасли не се пипнаха, понеже те се явяваха неразделна част от икономическата структура на техните социални държави, носещи приходи за развитие на тяхната държавна и насочена еднакво към всеки гражданин социалната сфера.

Тук ще отворя една скоба за да кажа, че западноевропейските страни направиха и самите те я отчитат сега като огромна грешка, че приватизираха държавния си преди 1989 г банков сектор, като по този начин отвориха вратите за навлизане в Европа на американския неолиберализъм, който донесе световната финансова криза 2007 именно чрез частните банки.

Първите приватизатори на България станаха Карлович Луканов и Иван Костов, последвалите ги станаха тяхно копие и по дух и тяло.

Западноевропейците извършиха приватизацията си без “експериментите” на Карлович Луканов и без “експерти ала гарде Костов”, а прозрачно и през местната фондова борса. Изкараха предприятия на борсата, видя им се цената и тя стана базовата цена.

Нищо подобно не се случи в България. Карлович Луканов пръв започна да приватизира на базата на едно постановление №56 на Политбюро от 1986 г. в което се казваше с едно изречение”да се трансформира държавната собственост в частна” . Първо той си приватизира българския външен дълг създаден между 1985-89 г. като половината от 9 милиардния външен дълг изчезна в неизвестна посока. След това в първото правителство на Луканов “изчезна” за една нощ външния валутен резерв и златия запас на държавата, които до сега продължават да са в обръщение, перат и препират, а народът ни гальовно ги нарича”черните куфарчета”.

След 1990 г Карлович Луканов подари най-тлъстите парчета от българската икономика на “свои и мои” хора от последния елит на БКП и оглавения от него кръг “Монтерей” и същите станаха създатели на чисто нова партия -БСП, нямаща нищо общо идеологически с БКП ,но хитро я писаха за наследник на БКП за да набарат огромната материална база и приватизират цялата българска икономика за себе си.

Костов пък направи “закон за приватизацията” с измишльотина”експерти” и ги пращаше по лична преценка( и негова) да оценяват предприятията. Костовите “експерти” бяха в същото време и държавни служители, но Костов така и не направи антикорупционен закон за държавния служител( и продължа до сега да няма), така нашите държавни служители се писаха извънземни, неприкосновени, съда да не ги лови и да изпълняват само нарежданията на Командира.

 

Нямаше и работеща съдебна система, нито финансово и друго разузнаване да спира прането на парите и движението на мръсни капитали отвън вътре и обратно( и сега продължава да няма). За това ” Мистър 10% ” ( бог да го прости) се развихри и докара най- големите мошеници- инвеститори от вън и от вътре- само тези, които можеха да пускат добри рушвети за джоба на елита и които вече две десетилетия експлоатират, доят и подстригват българския народ и прибират неговите национални богатства само в своя джоб и за джоба на извънредно корумпирания и престъпен български политически елит от прехода. При това Костов и сие легализираха мръсните парите на мутренските силови групировки като им дадоха плажовете на Българското Черноморие на концесия, така легализираха бизнеса им и ги направиха “новите бизнесмени на България”.

 

БСП пък остави съдебната система в новата конституция от 1990 г да стои под политическа шапка по почина на старата тоталитарна държава и така я направиха играчка в ръцете на всяка управляваща политическа партия за изпълнение на нейните политически поръчки, напълно импотентна и неработеща.

А Костов като дойде на власт използва именно това, да подмени целия кадър в администрацията и съдебната система с “мои и свои” хора ,за да извърши необезпокояващо приватизацията си.

imageКарлович Луканов предвидливо с идеолога на БСП-Александър Лилов унищожиха най важните отдели в старата ДС- националното разузнаване и финансовата полиция, така отвориха пътя на БСП и СДС за заграбване на собствеността и разпродаването на България.

Костов приватизира също на “мои и свои хора” за 1 лев икономика на стойност 130 милиарда за едва 3 милиарда от които в държавната хазна влязоха само 1,7 милиарда и дори откраднатия през прехода пенсионен фонд не успяха да напълнят.

“Приватизационите маниери “на Карлович Луканов и Иван Костов бяха възприети от последвалите след тях управления на НДСВ – партия издънка на БСП и представляваща изнесените крадени капитали от лукановата номенклатура в Лондонските банки.

” Тройната коалиция “начело с БСП продължи далаверата “приватизация” в същия дух.

А най-новата партия също издънка на БСП-ГЕРБ довърши окончателно приватизационните далавери на предишните като изтупа също за “мои и свои хора” последните прашинки от брашнен чувал “България”- пристанища, пътища, НОИ и социална система, еврофондове, обществени поръчки, последите останали спестявания, въздух и небе на българския народ.

За това не случайно народът ни нарече прехода ни “мутренски”, приватизацията “бандитска”, новия икономически модел на България “мутренско- приватизационен”...

Автор - Дора Апостолова

Цялата статия -
Read more:
http://www.bulblog.com/?p=4656#ixzz2ao6AYETM
www.bulblog.com/

ПП: А за банките-измамки /за банкерите и техните мамки/, източващи парите ни,  може да видите в клипа...
Страницата на блога ми все още се зарежда много бавно, не се вижда полето за коментари... Благодаря на всички, които ме посещават и коментират, въпреки препятствията, въпреки ад-мините!...
Подобни проблеми има и в други блогове... Бъгбегейска, безотговорна работа!...







Гласувай:
23


Вълнообразно


1. alhimik1 - !!! За гражданската ви позиция с авторката :))
02.08.2013 15:43
Абсолутли, Мър, като водката... не виждам изход от тунела, и протестите не постигат нищо, заради тепегьозлъка на Станишев и сие, Орешарски да брули орехи, той е пионка, на циганина от село Дръндар, варненско, дето дърпа конците на тези марионетки, от Сарая си...баси народа, класикът го е казал...знаеш...а, кирякстефчовци дал Бог,като Бисеров и Цонев пфу
цитирай
2. mt46 - Тако е, Док, не се вижда изход...
02.08.2013 23:56
alhimik1 написа:
Абсолутли, Мър, като водката... не виждам изход от тунела, и протестите не постигат нищо, заради тепегьозлъка на Станишев и сие, Орешарски да брули орехи, той е пионка, на циганина от село Дръндар, варненско, дето дърпа конците на тези марионетки, от Сарая си...баси народа, класикът го е казал...знаеш...а, кирякстефчовци дал Бог,като Бисеров и Цонев пфу

"Народът - прост", а продажници и обесници - колкото си искаш...
цитирай
3. mt46 - Ето нещо от днес, написано също от Дора Апостолова -
02.08.2013 23:59
Идея за България/Idea for Bulgaria
"Фашизъм в 21 век в България! Да имаш солидарна здравна система( поне така казват управляващите) и да карат безработните да се застраховат сами, ако не го направят, да им конфискуват имуществото? Къде го има в друга държава в Европа?
В развитите социални държави на западна Европа също има солидарно здравеопазване, но държавата не кара никой да вади от джоба и плаща застраховките си, а автоматично застрахова в държавната сфера всеки гражданин, независимо от социалния му статус- дали е работещ или безработен, пенсионер или дете и прочее. В България има над 1 милион без социални застраховки, които значи, че хората са бедни и нямат пари да си ги платят. Крайно време е българските управляващи да осъзнаят ,че това е огромна хуманитарна катастрофа и вместо да слугуват на олигарсите на БСП, да помислят как да използват властта си и конфискуват имуществото на олигарсите, като от там ще се извадят парите за застраховките на безработните с години напред.
Но от тези действия се вижда, че българските държавници нямат грам демократично мислене, а са самозабравили се лумпени от третия слугинажен ешелон на мафията!" /Идея за България

http://bulgarski.pogled.info/news/47581/Puskat-sadiya-izpalniteli-v-domovete-na-zdravno-neosigurenite
цитирай
4. alexs - Това не са държавници истинските ...
03.08.2013 09:41
Това не са държавници истинските държавници работят за възхода на държавата си тези след 1989г работят за унищожението и ..... И за разграбването и !
Така е в България богатите не искат да плащат, а искат да вземат на босия цървулте. Затова са тези плоски данъци, пенсионни и здравни реформи! В дугите държави няма плоски данъци - за нискодоходните необлагаем минимум за високодоходните 40% а не като у нас 10%.
цитирай
5. ckarlet - За съжаление това е действителн...
03.08.2013 13:06
За съжаление това е действителността в България...
цитирай
6. mt46 - Четете!...
03.08.2013 14:45
Dora Apostolova
Ето го лицето на мащабната корупция, която владее върховете на България. Олигархията с помощта на слугинажния си политически елит от всички партии ограбва българите и ги е направило с най-ниския жизнен стандарт в света.
Главният генератор на тази корупция е политически елит на България под диригентската палка на „Отворено общество“ .
Българинът трябва да разбере, че ако не обедини силите си за изкарване на тази политическа паплач от парламента и отнеме властта от ръцете и, така да отнеме и възможността тя да използва властта за да го краде и прави най -беден в света, няма от него да стане ЧОВЕК, нито ще има държава и бъдеще!
В година 2013 Европа е всеобщодемократична и в нея действа реалната демокрация с главен принцип НАРОДОВЛАСТИЕ. А неговите главни лостове са СЪЗНАНЕТО И ДОБРОВОЛНИЯ ВОТ НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ.
Българинът е индивидуалист и с неразвита почти липсваща демокрация. Освен, че не може да ползва основните лостове на демокрацията, не го интересуват целокупните обществени интереси и гледа да се спасява единично, вместо СОЛИДАРНО да се обединява и така да умножава силата си многократно. За това е беден и нападнат от всички възможни външни и вътрешни експлоататори и врагове на нацията, колонизиран е и превърнат в сателит и марионетка на своята и световна олигархия и политическа мафия.
А „солидарността“ е един от железните принципи на реалната европейска демокрация. С него другите европейски народи успяват да елиминират враговете си и вражеските планове насочени към тях и да живеят независими и свободни.
Но Българският народ не може да бъди като тях, ЗАЩО? Кое ни пречи? Имаме си всичко, но нямаме развита демокрация!
Следователно- ТРЯБВА ДА РАЗВИВАМЕ ДЕМОКРАЦИЯТА СИ!!!!“
А със СЪЗНАНИЕТО И ОБЕДИНЕНИЯ ВОТ на 7 милионни български избирател, да ги изкараме от парламента и отнемем властта от ръцете им, опандизим и конфискуваме до дупка , ликвидираме олигархията и политическата мафия и върнем бъдещето на България. /Идея за България


http://inews.bg/Бизнес/С-пари-за-пенсии-изграждали-соларни-електроцентрали-_l.a_c.382_i.275150.html
цитирай
7. batogo - !!!:)))
03.08.2013 18:24
Обективен постинг... Обществото трябва да знае истината... Поздравления, Марине! И Вера Апостолова и Веска Волева казват много истини... Дано да има кой да ги чуе и осмисли, иначе няма отърваване от паразитите...
цитирай
8. mt46 - Да, така е...
05.08.2013 13:40
alexs написа:
Това не са държавници истинските държавници работят за възхода на държавата си тези след 1989г работят за унищожението и ..... И за разграбването и !
Така е в България богатите не искат да плащат, а искат да вземат на босия цървулте. Затова са тези плоски данъци, пенсионни и здравни реформи! В дугите държави няма плоски данъци - за нискодоходните необлагаем минимум за високодоходните 40% а не като у нас 10%.

цитирай
9. mt46 - Да, бандитски бизнес...
05.08.2013 13:57
ckarlet написа:
За съжаление това е действителността в България...

цитирай
10. mt46 - Първата стъпка е осъзнаването, осмислянето...
05.08.2013 14:00
batogo написа:
Обективен постинг... Обществото трябва да знае истината... Поздравления, Марине! И Вера Апостолова и Веска Волева казват много истини... Дано да има кой да ги чуе и осмисли, иначе няма отърваване от паразитите...

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19227362
Постинги: 3705
Коментари: 45224
Гласове: 149325
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930