Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.10.2013 10:26 - Човекът като стока и предмет на бизнес
Автор: mt46 Категория: Бизнес   
Прочетен: 4388 Коментари: 12 Гласове:
37

Последна промяна: 06.10.2013 11:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
.
.
Отворено писмо от Шиниъд О’Конър до Майли Сайръс image  

Поп индустрията превръща изпълнителки като Майли в проститутки, смята легендарната Шиниъд О’Конър. След като 20-годишната Майли Сайръс заяви пред Rolling Stone, че последният й клип е бил вдъхновен от Nothing Compares 2 U на Шиниъд О`Конър, ирландската певица изпрати отворено писмо до порасналата Хана Монтана:

Скъпа Майли,

Нямаше да напиша това писмо, но цял ден получавам телефонни обаждания от различни вестници, които искат да направя коментар на интервюто ти за сп. „Роулинг Стоун“, където казваш, че клипът към парчето „Wrecking Ball“ е вдъхновено от този на „Nothing Compares 2 U“. Затова, ето какво имам да кажа… и го казвам в духа на майчината любов.

Изключително загрижена съм за това, че хората около теб са те накарали да вярваш, или са те окуражили да се довериш на собственото си убеждение, че по някакъв начин е „яко“ да си гола и да ближеш чукове в своите видеа. Всъщност по този начин отместваш фокуса от таланта си и позволяваш да бъдеш обект на сутеньорска дейност – без значение дали музикалният бизнес или самата ти си сутеньорът.

В дългосрочен план да позволяваш да бъдеш експлоатирана, няма да ти донесе друго, освен вреда и  по никакъв начин няма да те направи влиятелна – нито теб, нито друго младо момиче, защото изпращаш посланието, че трябва да бъдеш оценявана (дори и от самата теб) най-вече заради сексапила си, вместо заради очевидния ти талант.

Радвам се да чуя, че по някакъв начин съм ти модел за подражание и се надявам, че заради това ще обърнеш по-сериозно внимание на думите ми.

На музикалния бизнес не му пука – за теб или за когото  и да било от нас. Те ще те ползват като проститутка, докато си ценна и умно ще те карат да вярваш, че това е, което ТИ си искала… и когато свършиш в клиника за възстановяване от зависимости в резултат на предното, „те“ ще се пекат на яхтите си в Антигуа – същите, които са купили от продажбата на твоето тяло, а ти ще откриеш, че си съвсем сама.

Нито един от мъжете, които те гледат нежно, също не дават и пукнат грош за теб – не се заблуждавай. Много са жените, които бъркат страстта с любов. Ако те искат сексуално, това не означава, че им дреме за теб. Още повече, когато самата ти даваш вид, че не държиш особено на себе си. И когато наемаш хора, на които очевидно също не им пука за теб. Няма човек, който държи на теб, да е съгласен да се превръщаш в проститутка. Това се отнася и до самата теб.

Да, предполагам, че не държиш на себе си. Това трябва да се промени. Трябва да бъдеш защитавана като ценна млада дама от всеки, когото наемаш на работа и който и да било около теб, включително самата теб.

Това е опасен свят. Не окуражаваме дъщерите си да се разходажт голи наоколо, защото това ги превръща в плячка за животните и дори по-низшите от животните – стряскащо голям процент от тях работят в музикалния бизнес и в свързаните медии. Ти струваш повече от тялото или сексапила си. Светът на шоубизнеса не вижда нещата по този начин – те обичат да извъртат всичко наопаки – без значение дали са списания, които те искат на корицата им или които и да било други. Не се оставяй на илюзии. ВСИЧКИ те те искат, защото изкарват пари от младостта и красотата ти. Ако си запазила невинното си сърце, ще разпознаеш онези, които не са такива.

Повтарям – притежаваш достатъчно талант, че да не е необходимо да оставяш музикалния бизнес да те превръща в проститутка. Не им позволявай и да те правят на глупачка. Не си помисляй и за момент, че на някого от тях му пука дори и за секунда.

Те са там заради парите… ние сме там заради музиката.

Винаги е било така и така и ще бъде. Колкото по-рано една млада дама осъзнае това, толкова по-скоро ще може наистина да контролира съдбата си.

В списание „Ролинг Стоун“ казваш също, че външният ти вид е вдъхновен от моя. Видът, който избрах тогава, беше с цел във време, когато музикалната ми компания ме окуражаваше да направя точно онова, което направи ти. Чувствах, че предпочитам да бъда оценявана заради таланта си, а не заради това как изглеждам. Щастлива съм, че направих този избор, не на последно място защото не намирам себе си в боклука с пословична мърсотия сега, когато съм почти на 47г. … не съм там, където за съжаление обикновено свършват много изпълнителки, основали кариерата си върху сексуалността си, когато достигнат до средна възраст.

Истинската ти сила като жена е в бъдещия ти отказ да бъдеш експлоатирана – тялото ти или сексуалността ти, за да могат мъжете да печелят пари от теб. Нямаше нужда дори да задавам въпроса… достатъчно дълго съм в бизнеса и знам, че тези мъже правят повече пари, отколкото ти от голото си тяло. Наистина изобщо не е яко. И изпраща опасни сигнали на останалите млади жени. Моля те в бъдеще да казваш не, когато искат от теб да си проститутка.

Тялото ти е за теб и за приятеля ти.

Не е за всеки бълващ нещастник в нета или за шефа на която и да било алчна звукозаписна компания, за да може с тези пари същият този копе*дак да купи диаманти на любовницата си.

Колкото до отърваването от имиджа на Хана Монтана… който и да ти е казал, че да се съблечеш е начинът да постигнеш това, абсолютно НЕ уважава таланта ти, нито теб, като млада дама.

Песните ти са достатъчно добри и не е необходимо да се отърваваш от Хана Монтана. Тя отдааавна вече е зад гърба ти… не защото се съблече, а защото правиш добри парчета.

Без значение дали ни харесва или не, ние, жените в индустрията, сме модели за поведение  и като такива трябва да сме изключително внимателни към посланията, които изпращаме на другите жени. Посланието, което ти продължаваш да изпращаш е, че по някакъв начин е яко да бъдеш проститутка…. Не е яко, Майли… Опасно е.

Жените трябва да бъдат ценени за толкова други неща, не само заради сексуалността им. Ние не сме просто обекти на желание. Бих те посъветвала да изпращаш по-здравословни послания на своите фенки… че те, както ти самата струвате повече от това, което показваш с кариерата си в момента. Възпитано уволни всяко копе*е, което не казва, че да правиш това е проблем за теб, защото наистина на него не му пука за теб.

 

image

Източник: ladyzone.bgactualno.com


Жена взела 5000 лева бърз кредит, връща 50 000

Взех 5000 лева бърз кредит, после ме изнудиха да преподпиша договора и трябваше да върна 25 000. Сега вече са 50 000. Това разказа Моника пред TV7.

"Казаха, че въобще не се страхуват от адвокати", заяви жената, която е затънала до гуша с фаталния заем.

Друг ужилен от бързите кредити също се оплака. Петко призна, че е измамен горе-долу по същата схема - с вратички и клаузи в договора, които позволяват главоломен скок на лихвата.

Адвокат Атанас Черногорски обясни, че фирмите предлагащи бързи кредити залагат в договора си клаузи, които злоупотребяват с правата на гражданите. Много често годишните лихви достигат 50% и има множество допълнителни такси. За съжаление хората дори нямат време да прочетат договора, добави той.

"Има сива част в дейността на тези кредитори, но те го правят много умело, вървейки по ръба на закона. В момента са налице и мобилни оператори, които предоставят кредити, а те нямат лиценз за извършване на подобна дейност," обясни Черногорски.

При спешна нужда от пари хората все по-често прибягват до бързи кредити. Частни компании предлагат атрактивни условия - кредит за 20 минути, само срещу лична карта.

Мнозина се изкушават да теглят бързи кредити и едва впоследствие разбират, че редица скрити клаузи по договорите буквално заробват кредитополучателите със сериозни суми за връщане.

www.24chasa.bg/Article.asp

ПП: Да, и в глобалния свят човекът е стока, предмет на покупко-продажба... Стока са и политиците, депутатите, журналистите, интелектуалците... Само че те се продават доста по-скъпо...
Най-потърпевши са простите, обикновените хора, които са в основата на дяволската пирамида...
Хора, не бъдете лапнишарани, не се подлъгвайте от мошеници, от рекламни трикове, от реални и виртуални измамници /и тук се срещат такива/!...
Не теглете бързи или ипотечни кредити от банки и от други измамници, а им теглете една майна!...
Ще ви ожулят с жестока лихва, може да ви докарат до инфаркт или самоубийство... Съдът не може да ви защити, защото е зависим и корумпиран, съдебната система се е сраснала с политическата и банковата мафия, законите обслужват плутократите...

Не робувайте на неолибералната идеология, която унищожава традиционните ценности, която е неморална, античовешка, антихристиянска!...


Марин Тачков
6 октомври 2013 г.




Гласувай:
38


Вълнообразно


1. mt46 - http://www.monitor.bg/article?id=402714
06.10.2013 10:51
Майли Сайръс контрира Шиниъд О'Конър
06.10.2013
Певицата Майли Сайръс се присмя на старомодните майчински съвети на някогашната бунтарка Шиниъд О'Конър за новия й образ на лошо момиче. Шиниъд призова в открито писмо младата си колежка да не сексуализира толкова образа си. "Много съм загрижена за теб, защото хората около теб са те подвели да мислиш или са те насърчили да мислиш, че като се показваш гола и лижеш топката за разбиване на сгради, си "готина", написа 46-годишната ирландка в сайта си.

Тя го направи, след като журналисти поискаха от нея да коментира думите на Майли, че новият й образ на фатална жена е моделиран по видеоклипа на О'Конър от 1990 г. за песента Nothing Compares to You, където по лицето й се стича сълза.

"Шиниъд, нямам време да ти пиша отворено писмо, защото тази седмица участвам в предаването "Сатърди найт лайв" - написа в Туитър девойката. Тя се подигра с по-възрастната певица, като пусна нейни съобщения от Туитър от миналата година, в които моли почитателите си да й препоръчат психиатър. О'Конър публикува ново писмо на сайта си, в което обвини Майли, че е безотговорна. Преди много години Шиниъд О'Конър скъса снимка на папа Йоан Павел Втори в тв предаване и призова "Борете се с истинския враг!"
цитирай
2. mt46 - Кух профил-минусоид...
06.10.2013 10:53
10:47 - hi4kock
цитирай
3. mt46 - Цитирам коментар на втория текст /публикацията в "24 часа"/:
06.10.2013 10:57
бако
05.10.2013 11:15:45
ОТНОШЕНИЕТО "ХЛЯБ/ЗРЕЛИЩА" – НЕ Е ОТ ДНЕС И НЯМА ДА ИЗЧЕЗНЕ, ОТ УТРЕ! Злобата в „пазарното“ политическото говорене е нормално състояние, в общества като нашето, където ЦЕНАТА (ПАРАТА) ГОСПОДСТВА НАД ЦЕННОСТИТЕ (КРАСОТА; МОРАЛ; ХРИСТИЯНСКА ВЗАИМОПОМОЩ)! Ненормално е, да не виждаме почти четвъртвековната ЕКИПНА „РАБОТА“ на тези, които ни обираха/обират: - с двете ръце - родните и привнесени олигархистични монополни обединения и техните банки; - с дясната ръка - меркантилни евроатлантици, пишман държавници - "демократи", "роялисти" и мутроподобни ; - с лявата ръка - меркантилни социалисти, евроатлантици - пишман сиромахомилци и държавници! Така, че е крайно време да осъзнаем, че в този филм няма добри и лоши политици, и спекуланти, а само по-малко или повече адаптирали се (увълчи ли се егоисти-консуматори) към обществото от егоисти-консуматори, носещо наукообразното име – „либералната демокрация“, наложено в България с т.нар. "Шокова терапия" (Бжежински; Сорос; Ран)! ("Очовечен" вариант на апробираният в Чили - модел за налагане на "либерална демокрация" - просто "подборът" за пригодност към неолиберализма се извършва с глад, а не с патрони). Казано на политикономически език, енергетичната "черната дупка" на обществено-икономическата проблеми са централизирани около въпросът - "Кой, кого?" В Новата и Най-новата история този въпрос се е решавал само на терена, на преобразуването на формите, на собственост - с еволюционни промени - Китай и Източна Германия (бившата държава - ГДР) и с взривна (революционна) ДЕКОНСТРУКЦИЯ - "експроприация на експроприаторите", във всички останали случаи! Така, че живот и здраве на народите от НАТО, и на народите подопечни на Новият Коминтерн – ЕС! Здраве и за техните политкомисари, и бг. марионтетки – политиканстващи интелектуалци и политици, защитници на „либералната демагогия („демокрация“)“ и на евроатлантическият социално-икономически, военно-политически и… неоколониализъм! *** PS: За всеки от нас – Гражданите на България, като електорат и работодатели е ВАЖНО, да НЕ ЦЕНТРИРАМЕ вниманието си към галащата слухът ни „мелодия на изказът Им“ – кьорфишекът предназначен за „наивниците“ от дълбоката провинция на НАТО и ЕС (лакардии „сиропиращи“ днешните проблеми с обещания, че някога ще ни бъде раздадено достатчно количество от конвертируемата „рязана хартия“, за да живеем като „бели хора“ в „светлото капиталистическо настоящо/бъдещо общество от консуматори! (Например - ЕБВР раздаде за 2-3 години над трилион евро на държави и банки – на Ирландия 85 милиарда евро, а на България обещава (?!) 7 милиарда за 7 години – до 2020))! За всеки от нас – Гражданите на България, като електорат и работодатели е ВАЖНО, ДА ЦЕНТРИРАМЕ вниманието си към убийствените резултатите, за битието (ежедневие-то) на над 60% от гражданите на България – породено от четвъртвековното Им „благонамерена“ практика!
цитирай
4. ckarlet - Напълно подкрепям апелът ти, Мt46!
06.10.2013 11:48
Напълно подкрепям апелът ти, Мt46!
цитирай
5. mt46 - http://www.youtube.com/watch?v=fG-NGjR8_jE&feature=youtu.be
06.10.2013 13:47
Часът на Милен Цветков: майка иска да се самоубие заради наследен банков дълг. Защо полудяваме? 36 000 семейства са изхвърлени на улицата през 2012 година. Лихвите в САЩ са 3%, в България са около 15%. Защо няма закон за личния фалит?
цитирай
6. stela50 - Много важен актуален проблем ...
06.10.2013 15:06
Подкрепям и споделям думите в писмото, отношението към човека
в твоя коментар ... За съжаление един млад човек лесно може
да бъде излъган, както и един беден, в отчаяно състояние - също...
Поздрави за постинга !
цитирай
7. valeska - Българите са поставени в неспра...
06.10.2013 16:55
Българите са поставени в несправедлива ситуация, изгодна само за банките и подкрепяна от закона. Ще има ли нов закон за банките и ще защити ли най-после той хората?
цитирай
8. mt46 - Спешно е нужен нов закон или промяна на стария, приет от герберите /доколкото знам/...
06.10.2013 22:39
valeska написа:
Българите са поставени в несправедлива ситуация, изгодна само за банките и подкрепяна от закона. Ще има ли нов закон за банките и ще защити ли най-после той хората?

цитирай
9. mt46 - Благодаря!...
06.10.2013 22:46
stela50 написа:
Подкрепям и споделям думите в писмото, отношението към човека
в твоя коментар ... За съжаление един млад човек лесно може
да бъде излъган, както и един беден, в отчаяно състояние - също...
Поздрави за постинга !

Всеки може да се излъже... Жалко е, че малцина четат и мислят! Повечето плачат, когато ножът им опре о кокала. Или смятат, че това не ги засяга, че няма да се случи на тях или на техни близки...
цитирай
10. mt46 - Благодаря, Скарлет!...
06.10.2013 22:51
ckarlet написа:
Напълно подкрепям апелът ти, Мt46!

цитирай
11. planinitenabulgaria - Един пример с "договор" към М-тел:
06.10.2013 23:24
Умира дядото, бабата забравя да заплати сметката му от 12 лв. към М-тел и да я закрие. Пълно мълчание от страна на М-тел и след няколко месеца, когато изтича договорът на дядото бабата получава на свое име прехвърлената сметка от дядото, че трябва да плати сметката от 12 лв и още 588 лв. лихви. Така бил подписан договорът и никаква инстанция не можела да го обезсили, обясни един "безплатен" адвокат и каза: Внимавайте когато подписвате, преди това четете.
цитирай
12. batogo - !!!:)))
09.10.2013 08:54
Никога не подписвайте нещо, преди да сте го прочели внимателно изцяло...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19158622
Постинги: 3686
Коментари: 45089
Гласове: 148915
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031