Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.01.2014 18:18 - Кой охранява Д. П.?
Автор: mt46 Категория: Бизнес   
Прочетен: 5633 Коментари: 14 Гласове:
33


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
?
?
?
Делян Пеевски се охранява от служители на ИПОН – журналистическо разследване  

image

Делян Пеевски се охранява от служители на фирма „ИПОН“, това стана ясно след журналистическо разследване на телевизия СКАТ. Скандалният 33-годишен депутат, медиен магнат, неуспял шеф на ДАНС, сочен за олигарх и човек с неясен произход на богатството си, е една от най-добре пазените фигури в държавата ни, става ясно от въпросното разследване. Той попадна под вниманието на медиите и обществото след като по неясен път бе издигнат за шеф на ДАНС и предизвика масови протести сред българските граждани, принудили го да подаде оставка от въпросното назначение. Именно неговата личност, биография и най-вече неяснотите около бързото му израстване на българската политическа и бизнес сцена, се оказаха катализатор на най-дълго продължаващите протести в историята на България.

Дългото и упорито мълчание от страна на управляващите по въпроса „Кой предложи Пеевски?“ продължава да фокусира интереса на обществото върху генезиса на неговата особа, още повече и след като Конституционният съд и Парламента си прехвърлят един на друг окончателния отговор на въпроса, продължава ли г-н Пеевски да бъде депутат в 42-то Народно събрание. Всички опити да се повдигне булото около особата на г-н Пеевски  се сблъскват с неговата охрана, се вижда от въпросното разследване и в крайна сметка журналистите решават да си отговорят на въпроса „Кой охранява г-н Пеевски?“ Че охраната му е скъпа и супер професионална, се вижда от факта, че той непрекъснато се движи с кортеж от два джипа, съоръжени с устройство за заглушаване на мобилната мрежа, а когато е принуден да върви пеш, охранителите му винаги носят специално куфарче, в което има кевларено одеяло. Каква е тяхната изненада, когато установяват, че той се охранява не от кого да е, а от служители на свързаната с бившия премиер Борисов фирма „ИПОН“.

Изумени от факта, че именно тази близка до бившият премиер охранителна фирма е наета да осигурява сигурността  и физическата цялост на г-н Пеевски, при положение, че г-н Бойко Борисов има най-голям интерес от сриването на новото правителство и неговата партия всячески се стреми да извлече дивиденти и да управлява протестите, разследващите журналисти са се обърнали с молба за коментар както към г-н Борисов, така и към г-н Пеевски? Ето и техните отговори по темата:

Бойко Борисов: “ Не виждам нищо чудно, когато човек търси защита, да се обърне към най-добрите в бранша. Тук няма никакъв конфликт на интереси, тъй като ние с г-н Пеевски сме умни хора и умеем да разделяме бизнеса от политиката. Българският народ е неблагодарен и завистлив, както имахме и аз, и той участта да се убедим върху собствените си гърбове, затова не смесваме политическите си взаимоотношения с икономическите такива, понеже ако го направим няма да спечелим нищо, освен невъзможността да се гледаме в очите, когато останем и двамата извън Парламента. Г-н Пеевски е бизнесмен който търси услуга, която аз предлагам, и нашите взаимоотношения са отличен пример за това, как трябва да се прави бизнес в България, ако искаме икономиката ни да се развива. В народното събрание може да сме врагове, но в бизнеса сме партньори. Политическите идеологии имат своите различия, около които се разразяват политическите битки и ни разделят, но бизнес интересите имат една обща цел – печалбата, стремежът към която ни сплотява.

Като бизнесмен, аз не питам г-н Пеевски откъде има пари за да си плаща за най-високото ниво на охрана, което може да намери в България, просто му вземам парите. Като политик, мога да го питам за произхода на средствата му, но винаги правя ясно разделение между двете неща. Интересувате се, дали нямам някакви вътрешни, човешки угризения относно факта, че осигурявам охрана на един от най-големите си политически врагове – не, нямам. Не забравяйте, че не за първи път, аз, който съм демократ до мозъка на костите си, осигурявам охрана на лица с коренно противоположна и дори враждебна спрямо мен идеология. Нима сте забравили, че лично аз, моята фирма се наехме и осигурявахме охраната на бившият комунистически диктатор Тодор Живков, а след това и на негово височество Симеон Сакскобургготски. Какво по-голямо доказателство за моя надполитически професионализъм.  За г-н Пеевски е ясно, че щом съм охранявал безупречно лидера на тези, които застреляха моя дядо, то също толкова професионално ще охранявам и него.  Все пак за нас , истинските български бизнесмени, е в сила мотото – „Да продадем и майка си за пари.“ Смятам, че и г-н Пеевски поддържа същото мото, колкото и да е привързан към майка си.

Делян Пеевски: „Разбирам вашия интерес, но не разбирам учудването ви относно факта, че съм избрал да бъда охраняван от служители на най-добрата охранителна фирма в страната. Ако имах повече пари, щях да поверя охраната си и на най-добрата световна такава фирма, но за съжаление все още не мога да си го позволя. Не се притеснявам, че ме охраняват служители на г-н Борисов, защото нашите взаимоотношения извън политическата сцена са изключително добри и професионални. Ние умеем да разделяме борбата за власт от борбата за пари, личните интереси от държавните. Виждам, че се питате защо ми е необходима толкова професионална охрана – ами защото всички знаят какво се случи с моя покровител Илия Павлов, един от най-добрите бизнесмени, който България е имала в най-новата си история. Огледайте се и ще видите, че няма успял бизнесмен в България, който да не се ползва от най-добрите охранителни услуги, които може да си позволи.

Нашите домове са като крепости, автомобилите ни – като танкове, придвижването ни – като на армия. Няма друг начин да оцелеем сред простото, злобно и завистливо българско общество, където всеки се стреми да ни отнеме това, което сме постигнали със знания и умения. Още повече, аз, който на 33 години постигнах това, което средно-статистическият българин не би могъл да постигне и за 33 живота. И вместо да се питате, кой съм и защо ми е нужна такава охрана, от кого се чувствам заплашен, радвайте се, че намирам сили да остана и да се развивам в България, а не емигрирам, както много други талантливи българи, зад граница. Защото ако Христо Стоичков е доктор хонорис-кауза  на български университет, аз можех да съм такъв на Кеймбридж или Харвард... И вместо да четете биографиите на Стив Джобс и Доналд Тръмп - да четете моята биография, която скоро, между другото, смятам да пусна на българския пазар под заглавие – „Десет сигурни стъпки към успеха с помощта на майка ми и ДС“...

neverojatno.wordpress.com/2013/10/12/ipon/







Гласувай:
33




1. minavamottuk - Е, това
20.01.2014 18:23
е несериозно...все пак трябва да гледаме източника на информация...все едно е вестник "Стършел"
цитирай
2. stela50 - Само притесняват отвсякъде г-н Пеевски...
20.01.2014 18:55
е, позволил си е най-добрата охрана срещу простото,
злобно и завистливо българско общество, за да оцелее...
Чета представената статия и не мога да разбера това
поредната сатира ли е, или наистина това са отговорите...
има опастност представите и разбирането ни за
"Приказка за стълбата" съвсем да се объркат...
Колко още въпроси Кой ???? ще останат без отговор
и докога...

цитирай
3. getmans1 - Господи,
20.01.2014 18:59
та Бъзикилийкс са класика в жанра, но някой може и да се излъже ако това е целта.
цитирай
4. mt46 - Да, класика...
20.01.2014 20:40
getmans1 написа:
та Бъзикилийкс са класика в жанра, но някой може и да се излъже ако това е целта.

Но ми направи впечатление, че този постинг не е коментиран, за разлика от другите... Навярно не се харесва на герберастите и на поддръжниците им...
цитирай
5. mt46 - Според мен не е важно точно кой го охранява...
20.01.2014 20:45
stela50 написа:
е, позволил си е най-добрата охрана срещу простото,
злобно и завистливо българско общество, за да оцелее...
Чета представената статия и не мога да разбера това
поредната сатира ли е, или наистина това са отговорите...
има опастност представите и разбирането ни за
"Приказка за стълбата" съвсем да се объркат...
Колко още въпроси Кой ???? ще останат без отговор
и докога...


По-важно е да умеем да четем между редовете - в текстовете, а и в изказванията на политиците...
цитирай
6. mt46 - ...
20.01.2014 21:00
minavamottuk написа:
е несериозно...все пак трябва да гледаме източника на информация...все едно е вестник "Стършел"

А не са ли повечето неща в политиката ни несериозни?... Днешната реч на Плевнелиев сериозна ли е?... Създаването на АБВ сериозно ли е?...
Аз не се сещам за по-големи лъжци от политиците ни през последните 24 години... Превърнаха политиката в частен бизнес...
цитирай
7. hoho22hoho22 - това е БГ за съжаление
20.01.2014 21:27
охрана и застраховане

нормална политика и нормална икономика няма
цитирай
8. mihala - Една завоалирана система на гра...
20.01.2014 21:55
Една завоалирана система на гражданско общество или на граждански изцепки.Който го може го може, а другите....
цитирай
9. mt46 - Гражданското ни общество също е завоалирано...
20.01.2014 22:39
mihala написа:
Една завоалирана система на гражданско общество или на граждански изцепки.Който го може го може, а другите....

цитирай
10. mt46 - Така е...
20.01.2014 22:45
hoho22 написа:
охрана и застраховане

нормална политика и нормална икономика няма

Парите и паролапачите трябва здраво да се охраняват...
цитирай
11. apostapostoloff - А бе.., алваджията
21.01.2014 05:47
за бозаджията. Типичният нашенски новоселски домашен белот.
цитирай
12. batogo - !!!:))) Поздрав!
21.01.2014 08:44
Добър виц! Малко пресолен, ама добър... А ако знаеш на някои как им се иска да е истина... :)))
цитирай
13. mt46 - Много добър и точен!...
21.01.2014 12:01
batogo написа:
Добър виц! Малко пресолен, ама добър... А ако знаеш на някои как им се иска да е истина... :)))

Не е ли истина безпринципността, аморалността на политиците ни? Медиите на Д. Пеевски не обслужваха ли ГЕРБ?... :)
цитирай
14. mt46 - Мда...
21.01.2014 12:04
apostapostoloff написа:
за бозаджията. Типичният нашенски новоселски домашен белот.

Играят белот, табла, шах... на народната маса...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19164187
Постинги: 3687
Коментари: 45099
Гласове: 148922
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031