Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2015 20:05 - "Доверие"
Автор: mt46 Категория: Бизнес   
Прочетен: 5210 Коментари: 12 Гласове:
25


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
.
.
В частна болница в София убиват за пари BNews.bg

image

В частна болница в столицата поставят несъществуващи тежки диагнози на пациенти и режат здрави органи, за да източват Здравната каса, разкри ексклузивно разследване на Диляна Гайтанджиева по ТВ7.

Ужасяващ репортаж от медицински комплекс “Доверие” в столицата, направен от ТВ7, разкри десетки случаи на скъпоструващи операции, при които се режат здрави органи, за да се вземат пари за тях от Здравната каса.

Някои от пострадалите пациенти остават инвалиди за цял живот, а други умират,

стана ясно от скандалното разследване на Диляна Гайтанджиева в предаването "Жега".

"Това е морга, тук хората влизат и не излизат!", "Това не може да е хирург, той е касапин", “Просто съм половин човек, не знам какви органи има в мен и какви няма", "Съществува мафия в бели престилки"

"Все едно сме били в концлагер и са правили опити с нас."

"Гледат пациента като машина за пари" - това са само част от шокиращите констатации на пациенти на клиника, която парадоксално носи името "Доверие".

Разследването изкарва на бял свят непоносимата истина: частни болници в България печелят милиони с цената на човешкия живот.

А ето и конкретните случаи:

Анелия Христова получава подарък от сина си – операция за намаляване на телесното тегло. Жената попада на д-р Ивайло Цветков хирург, който в рекламния клип на болницата обещава бързо и лесно отслабване. А след "безопасната" операцията Анелия наистина отслабва -

хирургът я оставил без стомах.

"Минах през ада и продължавам да съм в ада, тъй като приемам и изхвърлям храна. Ходя по 60 пъти на ден в тоалетната”, казва жената пред камерата на ТВ7. Отговор за това защо жената остава без стомах няма и досега.

Десет месеца жената е била с отворен корем.

Оцелява само благодарение на силата на духа си и жаждата за живот. В момента няма стомах и след всяко ядене тича до тоалетната - по около 60 пъти на ден, разказа потърпевшата пациентка от Сливен.

Сред пострадалите е и 15-годишно момиче, чиято майка разкрива, че уж детето й трябвало да бъде оперирано заради доброкачествено образувание на гърдата - всъщност, изобщо недоказано, но девойката минала под ножа.

Десислава Златанова пък никога няма да стане майка.

След операция за отслабване и на нея й липсва част от тялото: отстранена е едната стена на стомаха. Заради "дефектите" дори се наложило да абортира впоследствие по съвет на лекари.

До осакатяването й се стига, след като младата жена тегли кредит, за да се оперира в "Доверие".

“Имах висящи буци от себе си след операцията. После ми се появиха кървящи рани. Усложненията след бяха кошмарни”, разкрива младата Десислава.

И ако мислите, че ужасът спира дотук - поемете дълбоко въздух.

След четири операции на корема в частната клиника умира млада жена, майка на две деца, едва 34-годишна.

След първата операция коремът на Гергана е оставен отворен. Днес майка й плаче и се кълне, че хирургът, д-р Цветанов е убиец.

В болница "Доверие" умира и млад мъж - Георги Дянков. Диагнозата е полиорганна недостатъчност - същата, от която във въпросната болница, отново след поредица операции издъхна преди месец Дим Дуков.

Приятели на коафьора също преди дни се усъмниха в изрядността на поне четири коремни операции, които му направиха в частната болница. „Той беше жилав, не беше болнав, не се е чуло да страда от някакво заболяване. Не се чу и сериозна диагноза”, каза Руслана Попова в предаването „Гореща точка” на ТВ7.

В случая на другия пациент - Георги Дянков, няколко месеца преди смъртта си мъжът се подлага на познатата до смърт операция за отслабване. Поставят му силиконов пръстен, който спира достъпа на храна до организма. Брат му твърди, че Георги се стопил пред очите му. Мъжът, преди тежал 120 кг, издъхва неузнаваемо, стопен на хирургическата маса, при поредната операция.

Семейството завежда дело срещу доктора-касапин, но то е спряно.

Ставайки свидетел на ужасите в клиниката, д-р Любомир Иванов я напуска и изпраща сигнали до здравното министерство, НЗОК, прокуратурата. Директорът на болница “Доверие” Петър Керемидчиев и хирургът Ивайло Цветков са обвинени, че за периода – 2007-2009 г. са получили пари от НЗОК в изключително големи размери.

Проверката показва объркана документация, фалшифицирани диагнози и нереално лечение.

Жертвите на клиниката са категорични: подписите под епикризите не са техни.

Установено е, че д-р Ивайло Цветков получава по 340 лв. за операция на жлъчката и по 20% за всеки отчетен случай по клинична пътека.

Така за четири години хипократецът прибира близо 300 000 лв.

Ръководството на болница “Доверие” отказва коментар на разследващия екип на ТВ7.

Нашият девиз е: “ДОВЕРЕТЕ НИ ВАШЕТО ЗДРАВЕ!” - хвалят се иначе на сайта на клиниката.

www.bnews.bg/article-49103

ПП: Материалът е от 2012 г., но е нов за мен, а навярно и за мнозина...
Както виждате, в съвременното паразитно общество парите, а не човекът,  са основна ценност...
Под знамето на "демокрацията" са застанали доста наши и световни злодеи, мошеници, убийци, плутократи...
М. Тачков






Гласувай:
26


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. merlin68 - Не съм чувал за подобен случай, ако ...
06.03.2015 20:34
Не съм чувал за подобен случай, ако всичко е вярно, то това е повече от ужасно!
Сбъркан е самият модел и не само този на здравеопазването - когато всичко е приравнено до стока и всичко се купува и продава, то неизбежно здравето се превръща в най-скъпата стока. А където има потенциал за печалба, безалтернативно се намърдват най-безскрупулните хора.
цитирай
2. mt46 - Ето няколко коментара...
06.03.2015 20:38

олга симеонова - 00:07, 6 мар

Аз също искам да споделя,за операция от херния направена ми в Пирогов след, която щяха да ме уморът и ако не бях заминала при дъщеря ми до сега да сте ме забравили.Само ще кажа,че за 28 дни ми провеждаха 3 пъти упойки и никой не ми каза точно какво става.Изписаха ме с отворена рана,дълга 14см,дълбока 4см и широка 4см.,закачена с 2 телчета и ми казаха че ще се затвори само с превръзки,за които ходех 2 пъти седмично и ме промиваха само с натриев хлорид и щяло да ми мине.В болницата,която ме заведе дъщеря ми 3 месеца ме лекуваха от инфекция,с апаратура която изсмукваше гнойта денонощно и много антибиотици и спец.превръзки със сребърни йони.От инфекцията направих некротиращи рани по краката и там се оказа,че е същата инфекция от раната.Ако не бях там си гарантирах сепсис по кръвен път и....А колко хора нямат моя късмет,благодарение ,че детето ми работи навън.А за парите които съм дала не искам да коментирам. Затова си мисля,че лекарите ги направиха търговци и не знам кой измисли Здравната каса.Дайте на лекарите заплати,а не да могат да търгуват със здравни пътеки,а и колко пари се дават за шапката "здравна каса".Не знам,може и да не разбирам,но ние като население намаляваме,а парите за здраве се увеличават и все не стигат.Има ли кой да помисли, Боже...
Аз - 22:05, 5 мар

Аналогичен случай с първата история, само при нас жената почина 1 седмица след операцията.
Gogo - 22:01, 5 мар

Моя съседка я умориха за 1 седмица в "Доверие", а влезе за козметична операция. И после казаха, че е изписана вече(не беше), но нямало, да вземат пари за манипулацията.
Румяна - 20:27, 5 мар

Моят баща го умориха (буквално) в отделението по ортопедия и травматология в МБАЛ "Света Петка" във Видин. Почина след операция за поставяне на изкуствена тазобедрена става. Никакви грижи, никакво внимание...!
цитирай
3. donchevav - Кошмар. . . Прочетох. . . върнах се. . ...
06.03.2015 23:58
Кошмар...Прочетох...върнах се....почаках - не, не мога да се отърся от ужаса, който изпитах! Това са най-най-жестоки, хаднокръвни престъпления - ако се докаже, че описаното в статията отговаря на истината, обществото трябва да изиска съд и реални, сурови присъди! Поздрави, Марине!
цитирай
4. emi1ts - Не само
07.03.2015 09:56
е ужасно - нечовешко е!Проверих в нета - съществува си комплекс "Доверие" и сега!
Макар ,че е стар материала за разкритите злоупотреби, най-вероятно никой не е обърнал внимание!Това е!Безразличието и безхаберието водят до тези ужасяващи резултати!Дано сега някой да обърне внимание!И най-вече повече хора да разберат за тези престъпления срещу живота на българите!
цитирай
5. mt46 - Мафиотска работа!...
07.03.2015 10:04
kushel написа:
И до там ли я докарахме...

Коментар във ФБ:
"Не, не е абсурд. На моя позната искаха да направят операция с фалшива диагноза, но в друга болница. Потърси второ и трето мнение и оттърва кожата и парите. Друга моя лекарка не можа да скрие разочарованието си като разбра че съм здрава. Една моя позната след операция се събуди без щитовидна жлеза, а е трябвало само да бъде намалена. Има за съжаление доста престъпници в бели престилки. Добре че все има още почтени лекари, но и те самите предупреждават за злоупотребите на своите колеги. В България моралът е на привършване, а тези които идват след нас ще са още по-зле, защото обществото не ги учи на морал, а на това че всичко вече е възможно, престъпниците ги пускат безнаказано. Да сте чули за осъден лекар за "лекарска грешка"?
цитирай
6. mt46 - Да, системата е сбъркана, порочна...
07.03.2015 11:29
merlin68 написа:
Не съм чувал за подобен случай, ако всичко е вярно, то това е повече от ужасно!
Сбъркан е самият модел и не само този на здравеопазването - когато всичко е приравнено до стока и всичко се купува и продава, то неизбежно здравето се превръща в най-скъпата стока. А където има потенциал за печалба, безалтернативно се намърдват най-безскрупулните хора.

Лекарите имат силно лоби в НС...
цитирай
7. mt46 - Здравей, Вени!...
07.03.2015 11:36
donchevav написа:
Кошмар...Прочетох...върнах се....почаках - не, не мога да се отърся от ужаса, който изпитах! Това са най-най-жестоки, хаднокръвни престъпления - ако се докаже, че описаното в статията отговаря на истината, обществото трябва да изиска съд и реални, сурови присъди! Поздрави, Марине!

Кой ще докаже? Съдебната система служи на силните, на властимащите, а не на обикновените хора...
цитирай
8. mt46 - Да, и аз видях, че "Доверие" си съществува...
07.03.2015 11:43
emi1ts написа:
е ужасно - нечовешко е!Проверих в нета - съществува си комплекс "Доверие" и сега!
Макар ,че е стар материала за разкритите злоупотреби, най-вероятно никой не е обърнал внимание!Това е!Безразличието и безхаберието водят до тези ужасяващи резултати!Дано сега някой да обърне внимание!И най-вече повече хора да разберат за тези престъпления срещу живота на българите!

Но подобни злоупотреби и ужаси са се случвали и в други лечебни заведения... Трябва сами да се пазим... Не вярвайте на разни реклами, на модерни методи за отслабване и прочие измами!... Измамниците и престъпниците се възползват от лековерието на хората...
цитирай
9. stela50 - Много се пише и говори за злоупотреби
07.03.2015 17:31
в болниците и с диагнози, и с лекарства, но това, което прочетох
надмина всички възможности на човешкото възприятие...
Ужасно, толкова ужасно ! Трудно е да се повярва, че това
се върши от хора с такава хуманна професия, положили клетва...
и тук става дума не за лекарска грешка, а за умишлено
престъпно деяние. Нима тези престъпления, ако са истина,
остават безнаказани ?!! Написаното в статията
звучи кошмарно, страшно... и жестоко. Точна дума няма.

цитирай
10. aip55 - Тотален ужас!
07.03.2015 19:24
Това е нечовешко!
цитирай
11. mt46 - Благодаря ви за мненията!... Не се очертава скоро да има надеждни промени, реформи...
09.03.2015 20:30
11. stela50 - Много се пише и говори за злоупотреби
07.03 17:31
в болниците и с диагнози, и с лекарства, но това, което прочетох
надмина всички възможности на човешкото възприятие...
Ужасно, толкова ужасно ! Трудно е да се повярва, че това
се върши от хора с такава хуманна професия, положили клетва...
и тук става дума не за лекарска грешка, а за умишлено
престъпно деяние. Нима тези престъпления, ако са истина,
остават безнаказани ?!! Написаното в статията
звучи кошмарно, страшно... и жестоко. Точна дума няма.

цитирай
Изтрий
12. aip55 - Тотален ужас!
07.03 19:24
Това е нечовешко!
цитирай
12. medkompleksdoverie - Обръщение на новото ръководство на МБАЛ Доверие
12.05.2016 09:47
Настоящото ръководство на МБАЛ Доверие започна работа от края на 2015 година. Като ново ръководство на болницата не можем да останем безразлични към факта, че се появява информация за неправилни практики в болницата за периода преди 2012 година. Искаме да уверим всички наши настоящи и бъдещи пациенти и партньори на МБАЛ Доверие, че такива практики нямат място в ръководената от нас болница и че те са останали далеч в миналото!
Медицински комплекс Доверие постоянно се развива и обновява. Имаме достоен екип от специалисти, част от които са международни авторитети в своята област. Притежаваме най-съвременна технологична база. Ние спазваме най-високи стандарти на здравни и етични практики.
За повече информация: www.mbal.doverie
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19163746
Постинги: 3687
Коментари: 45099
Гласове: 148922
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031