Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2015 13:21 - Радва ли ви световната и българската разруха?
Автор: mt46 Категория: Бизнес   
Прочетен: 4625 Коментари: 17 Гласове:
39


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
Как Ислямска държава манипулира света Джихадистите дадоха на медиите кръв, после посегнаха на археологията. Когато и това се изчерпа – идва ред на жените, след това на децата Площад СЛАВЕЙКОВ  03.09.2015 image

Храмът на Бел в Палмира бе една от най-добре запазените сгради в древния град. „Има само нас“, казват джихадистите от Ислямска държава.

   
Още по темата image Храмът на Бел в Палмира все пак е унищожен
 

Защо Ислямска държава взривява на парчета най-великите артефакти на древността в Сирия и Ирак? Това е един въпрос, който от месеци тормози историци и археолози – и обикновено му се отговаря с джихадистката доктрина, която постановява разрушаването на езически идоли, за каквито се смятат ценностите на Античността. Но всъщност Ислямска държава прави бизнес – и манипулира света, давайки му точно това, което очаква, казва ливанската археоложка Джоан Фаршакх.

Онова, което джихадистите правят, е много по-прагматично от сляпо преследване на крайнорелигиозни постулати, става ясно от думите на Фаршакх пред британския „Индипендънт“.

„Първо, Ислямска държава продава статуите, каменните барелефи и фреските, които са силно търсени от международните дилъри с културно-исторически ценности – обяснява тя. – Вземат парите за реликвите и чак след това взривяват храмовете и другите здания, от които са дошли съответните артефакти. Така прикриват доказателствата за плячкосаното.“

Според Фаршакх антики от Палмира вече са в продажба в Лондон – те отдавна не са в Турция, откъдето първо са преминали. Разрушението на града всъщност скрива приходите на Ислямска държава от тези изключително скъпи предмети. Никой не знае какво е било задигнато и продадени – нито пък какво е било унищожено.

Джоан Фаршакх от години работи по древните градове в Близкия изток, изследвайки ограбените градове в Самара в Ирак – където се предполага, че се е зародила „цивилизацията“ – след инвазията на САЩ през 2003 г. Тя каталогизира също обширната разруха на сукове и джамии в сирийските градове Алепо и Хомс от 2011 г. досега.

Фаршакх сама се описва като „студент по унищожение на археологията по време на война“. За последните 14 години е видяла повече от достатъчно оскверняване на историята, което да зареди страстта ѝ в тази депресираща кариера.

А от стратегическа гледна точка, тя забелязва умен подход от страна на Ислямска държава.

„Учат се от собствените си грешки – казва Фаршакх. – Когато започна археологическото им разрушение в Ирак и Сирия, подходиха с чукове и булдозери, сривайки всичко много бързо и заснемайки го. Взривиха Нимруд за един ден, но това им даде само 20-секунден клип. Вниманието на колко хора е било грабнато от това видео и за колко време? Сега ислямистите дори не се хвалят с разрушаването на един или друг град – оставят на хуманитарните групи за човешки права и на ООН да го правят вместо тях. Първо се съобщава за хора, които чуват „експлозии“. После планетата вижда и записи, които ИД разпространява по собствения си график.“

image

Взривяването на храма на Баал-Шамин се вижда на снимка, разпространена от Ислямска държава.

Затова и Палмира не е срината в едно общо видео.

„Започнаха с екзекуции [на сирийски войници] на римския театър. После показаха експозиви, обрамчили гръко-римски колони. След това обезглавиха пенсионирания археолог Халед Асаад. После дойде ред на взривяването на храма на Баал-Шамин.

Всички се уплашиха: „Какво ли ще е следващото? Ще е храмът на Бел!“. Това и стана. Сринаха храма на Бел. Какво следва сега? В Палмира ще има още много разрушения, които Ислямска държава внимателно ще планира. Ще се насочат към театъра, после към агората, след това суковете – имат цял град на разположение. И ще си дадат необходимото време.“

Това е част от добре премислената стратегия. Колкото по-дълго се точат разрушенията, толкова повече растат цените на пазара за културни ценности. Ислямска държава е в този бизнес и манипулира света в драмата с унищожението.

„В медиите няма истории без „събитие“. Първо Ислямска държава даде на медиите кръв. Медиите в един момента решиха да не показват повече кръв. Затова джихадистите им дадоха археология. Когато и това се изчерпа, ще се обърнат към жените, после към децата.“

Ислямска държава изглежда използва археологията и историята. Във всяка политическа криза група или диктатор може да изгради силата си на базата на исторически сведения. Шахиншахът използва руините на Персеполис, за да фалшифицира родовата си история. Садам Хюсеин постави инициалите си във Вавилон. А сега джихадистите обръщат тази идея с хастара навън.

„Вместо да градят могъщество върху археологически обекти, те го правят чрез разрушението им. Преобръщат обичайния метод – разказва Фаршакх. – Няма да има „преди“ в историята, така че защо да има „след“. Казват: „Има само нас“. Хората в Палмира днес могат да сравнят „преди“ и „след“, но след десет години няма да успяват, защото няма да е останал кой да помни. Няма да притежават тази памет.“

Всяка една антика, заграбена от Палмира, е безценна и от това Ислямска държава прави милиарди долари. Пазарът е там – приема оферти и е готов да ги изплати щедро. А джихадистите печелят с всяка своя стъпка, с всеки следващ взрив.

www.ploshtadslaveikov.com/kak-islyamska-darzhava-manipulira-sveta/

ПП: Явно за пари и власт великите световни боклуци, мошеници, престъпници , плутократи и идиоти, предизвикали създаването на Ислямска държава, са готови да дадат задниците си, дори да подпалят света...
Все още драги ли са ви неолиберализмът и глобализацията, водещи до обезличаването и заличаването на културите, на традициите, на духа, на морала, водещи до безродничество, до поробване на народите и на държавите?...
Хаосът ли е новият световен ред?... Диктатурата на парите и на дяволите ли наричате "нов световен ред"?...
Радва ли ви световната и българската разруха?...
М. Тачков




Гласувай:
39


Вълнообразно


1. stela50 - Нима разрухата може да предизвиква
05.09.2015 16:50
положителни мисли и чувства... Причините за нея са винаги дълбоки,
натрупани с години по едни или други причини и в един момент
се разбира, че едва ли не са се появили изведнъж. И тогава вече
много трудно е възможно да се спре инерцията и да се намири изход,
става възможно възползването от ситуацията без големи усилия
на отделни групи и организации. За съжаление този период не може
да се възстанови до нормално функциониране с магическа пръчица.
Предстоят тежки години... с надежда за поемане в правилната посока.
цитирай
2. dimat - "Положителни мисли",
05.09.2015 19:08
е имал Манилов,един от забележителните персонажи на великия Гогол.

Даже е бъкал от такива.Живеел е в розовия свят на "положителните мисли".

И все пак е бил персонаж от великата му творба "Мъртви души"!

Наличието само на "положителни мисли" в действителност е проява на същото немислене,както и наличието само на "отрицателни мисли".

Проява на мемислене е и вечното търсене на причини и вина в другите и никога в себе си.

За себе си мога да кажа,че напоследък попадам във втората категория отсъствие на мислене - наличието само на отрицателни мисли и невъзможността да преодолея това.
цитирай
3. kvg55 - Това че Ислямска държава продава ...
05.09.2015 21:46
Това че Ислямска държава продава нефт се знаеше.
Но продажбата на артефакти е нещо ново.
Капиталът от всичко прави пари.
От войната, смъртта и разрухата също.
цитирай
4. dimat - "Продажбата " на артефакти е само камуфлаж!
05.09.2015 22:36
Илюзия,възприемана много лесно от Световното стадо,приучено да разсъждава и възприема само в плоскостта "пари-изгода-власт".

Точно това се и натрапва на масовия "потребител",или "консуматор",ако това ви харесва повече.

Масовият консуматор възприема нещата само като ислямска инвазия в Европа,срещу европейците и християнството.

Това е видимата страна непрекъснато подсилвана от "Световните медии"

В действителност нещата се развиват в плоскостта "юдаизъм срещу християнство",като за тази цел за оръжие се използва исляма.

Запознатите макар и бегло с обосновките в основополагащата за юдаизма "свещена книга", "Талмуд",много ясно разбират всички събития,свързани с ИД и в частност,поголовното рушене на археологически и културни паметници.

Целта е пълното заличаване на миналото на "гоите" и превръщането им в едно лесно манипулируемо стадо,с цел да бъде бързо и ефективно редуцирано.Това всъщност е основната цел с тези антиархеологически изстъпления на ИД ,а печалбата от продажбите е нещо вторично,за заблуда.

Така,както е заблуда,масово разпространяваното сред гоите внушение,че ИД се "издържа" от продажбата на евтин нефт,целяща да прикрие реалното финансиране на терористичната организация от западните, американски и израелски шпионски централи.

По съдърсжанието на повечето коментари се вижда,че и едното и другото внушения се внедряват успешно сред гоите.
цитирай
5. mt46 - ?
05.09.2015 23:47
dimat написа:
Илюзия,възприемана много лесно от Световното стадо,приучено да разсъждава и възприема само в плоскостта "пари-изгода-власт".

Точно това се и натрапва на масовия "потребител",или "консуматор",ако това ви харесва повече.

Масовият консуматор възприема нещата само като ислямска инвазия в Европа,срещу европейците и християнството.

Това е видимата страна непрекъснато подсилвана от "Световните медии"

В действителност нещата се развиват в плоскостта "юдаизъм срещу християнство",като за тази цел за оръжие се използва исляма.

Запознатите макар и бегло с обосновките в основополагащата за юдаизма "свещена книга", "Талмуд",много ясно разбират всички събития,свързани с ИД и в частност,поголовното рушене на археологически и културни паметници.

Целта е пълното заличаване на миналото на "гоите" и превръщането им в едно лесно манипулируемо стадо,с цел да бъде бързо и ефективно редуцирано.Това всъщност е основната цел с тези антиархеологически изстъпления на ИД ,а печалбата от продажбите е нещо вторично,за заблуда.

Така,както е заблуда,масово разпространяваното сред гоите внушение,че ИД се "издържа" от продажбата на евтин нефт,целяща да прикрие реалното финансиране на терористичната организация от западните, американски и израелски шпионски централи.

По съдърсжанието на повечето коментари се вижда,че и едното и другото внушения се внедряват успешно сред гоите.

Религиозните въпроси не са толкова прости, едноизмерни... Между религиите има общи черти и различия, приемственост, противоборство, съперничество... В рамките на една религия има различни течения, секти... Юдаизмът също се основава на Библията /както християнството и исляма/...
https://bg.wikipedia/wiki/%D0%AE%D0%B4%D0%B0%D0%B8%D0%B7%D1%8A%D0%BC
На масите се внушават предимно други илюзии - за свобода, за демокрация, за нови ценности...
цитирай
6. mt46 - Разбира се, че може...
05.09.2015 23:55
stela50 написа:
положителни мисли и чувства... Причините за нея са винаги дълбоки,
натрупани с години по едни или други причини и в един момент
се разбира, че едва ли не са се появили изведнъж. И тогава вече
много трудно е възможно да се спре инерцията и да се намири изход,
става възможно възползването от ситуацията без големи усилия
на отделни групи и организации. За съжаление този период не може
да се възстанови до нормално функциониране с магическа пръчица.
Предстоят тежки години... с надежда за поемане в правилната посока.

За мен е положително, когато хората имат гражданска позиция, когато са мислещи, разумни същества, когато се борят за правото си на достоен живот, гарантиран от Конституцията, от разни харти и т. н.
цитирай
7. mt46 - Войните са бизнес...
06.09.2015 00:00
kvg55 написа:
Това че Ислямска държава продава нефт се знаеше.
Но продажбата на артефакти е нещо ново.
Капиталът от всичко прави пари.
От войната, смъртта и разрухата също.

Ето още нещо, което прочетох днес -
http://bultimes/blog/avstrijski-politik-sasht-i-nato-sa-vinovni-za-bezhanskata-kriza-v-evropa/
САЩ и НАТО носят основната вина за бежанската криза в Европа. Това каза лидерът на крайнодясната Австрийска партия на свободата Ханс-Кристиян Щрахе.

„Със своите бомби, ракети и военни намеси САЩ и НАТО унищожиха Ирак и Либия. Те подкрепяха финансово, логистично и военно опозицията на сирийския президент Башар Асад и по този начин позволиха в региона да се създаде унищожителен хаос, страдания и поява на радикален ислям“, каза Ханс-Кристиян Щрахе.

По повод предложението на американския президент Барак Обама, че Европа на първо място отговаря за решаването на проблема с бежанците от Близкия изток, Африка и Азия той каза следното: „В продължение на десетилетия САЩ създават огнища в Близкия изток, а след това безсрамно твърдят, че отговорността за бежанското наводнение трябва да се носи от Европа„.

Ханс-Кристиян Щрахе, който се кандидатира за кмет на Виена на предстоящите избори каза, че страната трябва да издигне ограда по границата с Унгарияи там да патрулира войската.

Той се обяви за допускането предимно на бежанци, които са християни и евреи, за сметка на мюсюлманите.

„Ние не желаем ислямизацията на Европа. Ние сме против изчезването на християнско-западната култура“, каза още лидерът на крайнодясната Партия на свободата Ханс-Кристиян Щрахе, цитиран от БГНЕС.

Вчера руският президент Владимир Путин също заяви, че кризата с мигрантите в Европа е била напълно очаквана и е била предизвикана от САЩ.

„Смятам, че това е една напълно очаквана криза. Ние в Русия, и в частност аз, казвахме, че ще има големи широкомащабни проблеми, ако нашите така наречени западни партньори водят такава погрешна политика, особено външна политика, в регионите на мюсюлманския свят, в регионите на Близкия изток и Северна Африка. Те продължават да водят такава политика“, заяви Путин пред журналисти.

източник: dir
цитирай
8. dimat - Чрез религията се удря по духовността на "белия"(европейския)човек.
06.09.2015 00:20
В действителност ,основния удар е срещу духа на хората,срещу всичко това духовно естество,формирали националните държави като цяло и тези в Европа в частност.

Това е целият сбор от език,писменост,обичаи,традиции и вярвания,чрез които се формира един народ.

Историята е доказала(включително и чрез нас,българите),че при запазването на тази духовност,един народ,даже и завладян политически,след време,при подходящи обстоятелства,може "да възкръсне" и в качеството си на държава.

Загубата на такава духовност,вече води и до невъзвратимата загуба на народа.

Примерът пак може да бъде даден с нас : голяма част от сегашното младо поколение се изгражда именно в плоскостта на тази бездуховност и загуба на тази основа на ориентир в света и насреща ни се оформя едно все по-бедуховно и равнодушно от съдбата на народа поколение,с малки изключения,витаещо,извън политическите процеси.Идеално тесто за плява.

Възпитано в духа на грубия материализъм от американски тип,голяма част от съвременните млади българи оформят своя светоглед именно на такава основа.

Както се казва,дайте им възможност за печалба и те са готови да продадат и майка и баща и родина.Печалба и успех.Сега и навсякъде,където е възможно.Каква ти тук "Родина",за какво ти е един "ненужен" език,да не говорим,за "национални ценности".

Точно затова главната война в момента е за душите на хората.

Даже и народът в своите народни умотворения е показал това,с метафоричната двойка,"Дявол- Човешка душа".

Как мислите,случайно ли е това?

В духовността на всеки един народ, никога, религията не стои единствено и самотно, на някакъв пиедестал,че на тази основа да се вижда и доминира общото между Юдаизъм,Ислям и Християнство.

Напротив,омесвайки се с останалите елементи на националната духовност,на преден план излизат различията и те са определящи.
цитирай
9. apostapostoloff - И къде е тази "българска разруха", че
06.09.2015 07:25
аз нещо не я виждам. Вземи да прочетеш някоя и друга книжка и не си губи времето с драскотене на щуротии в блогбегето!
цитирай
10. mariniki - не... не ме радва...
06.09.2015 08:23
дано тази жестока игра не се окаже пагубна за народите на Европа...
цитирай
11. mihala - След като света се ръководи от една ...
06.09.2015 10:56
След като света се ръководи от една уж цивилизация,която разрешава да се ограбват
други държави,разрухата е пълна, но и заблудата е пълна.
цитирай
12. mihala - аз нещо не я виждам. Вземи да проч...
06.09.2015 11:09
apostapostoloff написа:
аз нещо не я виждам. Вземи да прочетеш някоя и друга книжка и не си губи времето с драскотене на щуротии в блогбегето!

Явно не си купуваш книги от пазара, та да знаеш къде е разрухата на бългското поколение.Пълно падение и бездуховно промиване на мозъци.
цитирай
13. mt46 - Как къде?!...
06.09.2015 21:17
apostapostoloff написа:
аз нещо не я виждам. Вземи да прочетеш някоя и друга книжка и не си губи времето с драскотене на щуротии в блогбегето!

В демографската катастрофа, в разбитата икономика, в липсата на правосъдие, в мизерното заплащане, в голямата безработица...
цитирай
14. mt46 - Натам вървят нещата...
06.09.2015 21:18
mariniki написа:
дано тази жестока игра не се окаже пагубна за народите на Европа...

цитирай
15. mt46 - Не всички са заблудени, но заблудените са мнозинство...
06.09.2015 21:19
mihala написа:
След като света се ръководи от една уж цивилизация,която разрешава да се ограбват
други държави,разрухата е пълна, но и заблудата е пълна.

цитирай
16. mt46 - Да, съгласен съм... Първо се разрушава, развращава духовността...
06.09.2015 21:22
dimat написа:
В действителност ,основния удар е срещу духа на хората,срещу всичко това духовно естество,формирали националните държави като цяло и тези в Европа в частност.

Това е целият сбор от език,писменост,обичаи,традиции и вярвания,чрез които се формира един народ.

Историята е доказала(включително и чрез нас,българите),че при запазването на тази духовност,един народ,даже и завладян политически,след време,при подходящи обстоятелства,може "да възкръсне" и в качеството си на държава.

Загубата на такава духовност,вече води и до невъзвратимата загуба на народа.

Примерът пак може да бъде даден с нас : голяма част от сегашното младо поколение се изгражда именно в плоскостта на тази бездуховност и загуба на тази основа на ориентир в света и насреща ни се оформя едно все по-бедуховно и равнодушно от съдбата на народа поколение,с малки изключения,витаещо,извън политическите процеси.Идеално тесто за плява.

Възпитано в духа на грубия материализъм от американски тип,голяма част от съвременните млади българи оформят своя светоглед именно на такава основа.

Както се казва,дайте им възможност за печалба и те са готови да продадат и майка и баща и родина.Печалба и успех.Сега и навсякъде,където е възможно.Каква ти тук "Родина",за какво ти е един "ненужен" език,да не говорим,за "национални ценности".

Точно затова главната война в момента е за душите на хората.

Даже и народът в своите народни умотворения е показал това,с метафоричната двойка,"Дявол- Човешка душа".

Как мислите,случайно ли е това?

В духовността на всеки един народ, никога, религията не стои единствено и самотно, на някакъв пиедестал,че на тази основа да се вижда и доминира общото между Юдаизъм,Ислям и Християнство.

Напротив,омесвайки се с останалите елементи на националната духовност,на преден план излизат различията и те са определящи.

цитирай
17. edinbulgarin - Точно в десятката. И не се отчайв...
08.09.2015 15:55
Точно в десятката.

И не се отчайвайте dimat - последната битка скоро предстои и колкото и безнадеждно загубена да изглежда, наш дълг е да потготвим себе си и възможно най-много истински българи за нея - да все още ги има - за голямо съжаление не са толкова много, колкото би ни се искало, но може да се учудите, че не са чак толкова малко, колкото си мислите.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19158491
Постинги: 3686
Коментари: 45089
Гласове: 148914
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031