Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.10.2015 20:48 - Всяка година България е подарявала по 333 милиона лева на американските тецове
Автор: mt46 Категория: Бизнес   
Прочетен: 1336 Коментари: 5 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
image Всяка година България е подарявала по 333 млн. лв на американските тецове Публикувано на 13.10.2015 в България  

Европа да обяви за неправомерна финансовата помощ, която държавата ни дава на т.нар „американски“ централи и съответно, тази помощ да бъде възстановена.

За това ще се борят четирите национално представени работодателски организации у нас, които днес дойдоха „на крака“ за среща с ръководителя на Представителството на Европейската комисия в България Огнян Златев.

Работодателите вече са подали жалба до ЕК, в която са обяснили притесненията си, че държавата ни плаща неправомерна помощ на ТЕЦ „Марица 1“ и ТЕЦ „Марица 3“. В писмото си бизнесът напомня, че въпросната помощ е и несъвместима с европейското законодателство, тъй като няма нито една европейска директива, която да позволява държавата да оказва помощ на централи на въглища.

Според изчисленията на работодателите тази неправомерна помощ за „американските“ централи излиза около 333 млн. лева годишно. „С тази сума се натоварват сметките на българската индустрия и това води до нейната неконкурентоспособност„, обясни пред журналисти след срещата председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев.

Той разкри, че работодателите са поискали днешния разговор, тъй като са се притеснили от прекалено бавното предвижване на въпроса им в ЕК. „Получихме изчерпателна информация за процедурите в Европейския съюз, които наистина са по-тромави“, посочи Велев.

Освен този извод работодателите са чули и препоръки от страна на ръководителя на европейското представителство у нас. Тези препоръки са предимно за това как работодателите да продължат нататък и са от правно-технически характер. „Ще ги вземем предвид, за да може да ускорим процеса и да доведем до нужния ефективен край“, се зарече шефът на АИКБ.

По думите му такъв край би било произнасянето на ЕК за неправомерността на държавната помощ към „американските“ централи и респективно възстановяване на тази помощ.
Работодателите обърнаха внимание и на факта, че подобни процедури вече е имало в Полша и Унгария и там те са завършили в полза на държавите. „Сега има и политическа стабилност у нас, което също е гарант за по-бързото предвижване на въпроса“, изтъкна още Велев.

Това, което се извършва, е едно престъпление„, коментира и председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев. В подкрепа на думите на Велев той предупреди, че въпросните 333 млн. лева държавна помощ ще се увеличават през годините и ще започнат да се плащат не само от индустрията, но и от всички български граждани.

източник: news.bg

*(заглавието е на bultimes.com)
bultimes.com/vsyaka-godina-balgariya-e-podaryavala-po-333-mln-lv-na-amerikanskite-tetsove/


ПП: Кога и кой ще ни обезщети за престъпното ограбване на българския народ?... Съд и затвор за всички "демократични" престъпници!...




Гласувай:
12


Вълнообразно


1. mt46 - http://europe.actualno.com/Malmstriom-kazva-neshto-mnogo-plasheshto-vyv-vryzka-s-TPTI-news_501410.html#ixzz3oYNIjV1l
14.10.2015 23:27
Европейският комисар по въпросите на търговията Сесилия Малмстрьом е коментирала пред журналист от британския вестник Independent, че мандатът й не й е даден от европейския народ. Журналистът се среша с нея по повод продължаващите преговори между Брюксел и Вашингтон за Транс-атлантическото търговско споразумение (ТПТИ).

Като комисар по търговията Малмстрьом има влиятелна позиция в апарата на ЕС, посочва вестника, цитиран от БГНЕС. Това я прави отговорна за търговската и инвестиционна политика на държавите членки на съюза, а също така участва и във финализирането на ТПТИ със САЩ.

"По време на нашата среща зададох въпрос на Малмстрьом за огромната опозиция срещу ТПТИ в цяла Европа. През последната година рекордните 3,5 млн. европейски граждани се подписаха в петиция срещу нея“, посочва авторът на интервюто Джон Хилари.

"...Когато попитах търговският комисар как може да продължи упоритата си поддръжка на сделката в лицето на такава голяма обществена опозиция, нейният отговор дойде студен като лед: „Не получавам мандата си от европейския народ“, се посочва статията.

Официално, европейските комисари се предполага, че трябва да следват избраните европейски правителства. Въпреки това ЕК провежда преговорите за TTIP при закрити врата без достатъчното участие на европейските правителства в този процес, посочва още Хилари в своя текст.

Редактор: Actualno

Read more: http://europe.Actualno/Malmstriom-kazva-neshto-mnogo-plasheshto-vyv-vryzka-s-TPTI-news_501410.html#ixzz3oZm4hfE0
цитирай
2. kvg55 - Браво на свестния български биз...
14.10.2015 23:59
Браво на свестния български бизнес.
Запънал се е здраво на енергийната мафия
и не отстъпва.
От такива чиновници като Сесилия Малмстрьом,
достигнали своето ниво на некомпетентност,
ЕС ще се разпадне.
цитирай
3. lion1234 - Чу ли
15.10.2015 11:43
,,знаменитото'' изказване на Бойко на форума на Американската камара, по повод на договорите за Марица 1 и 3? Потрес!
цитирай
4. mt46 - Май съм го пропуснал, не мога да се сетя...
15.10.2015 20:41
lion1234 написа:
,,знаменитото'' изказване на Бойко на форума на Американската камара, по повод на договорите за Марица 1 и 3? Потрес!

Не следя всички Бокови изяви...
цитирай
5. mt46 - И по БТВ дискутираха този въпрос... Плащаме безбожно скъп ток!...
15.10.2015 20:43
kvg55 написа:
Браво на свестния български бизнес.
Запънал се е здраво на енергийната мафия
и не отстъпва.
От такива чиновници като Сесилия Малмстрьом,
достигнали своето ниво на некомпетентност,
ЕС ще се разпадне.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19175313
Постинги: 3687
Коментари: 45099
Гласове: 148935
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031