Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2015 18:52 - Ще изграждаме бежански лагери с кредити
Автор: mt46 Категория: Бизнес   
Прочетен: 5457 Коментари: 22 Гласове:
26

Последна промяна: 27.10.2015 21:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
life.bg/bg/article/49661.shte_izgrajdame_bejanski_lageri_s_krediti
Балканските държави обещаха нови 100 000 места за бежанците Фронтекс ще увеличи помощта си по границата ни с Турция
image
Снимка: ЕПА/БГНЕС Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер, шефът на Европейския съвет Доналд Туск и лидерите на държавите от т.нар. Западнобалкански маршрут на бежанците одобриха план, който предвижда разкриването на 100 хиляди нови места за настаняване на мигрантите през зимата.


Лидерите на страните по т.нар. Западнобалкански маршрут на придвижване на бежанците, председателите на ЕК и на Европейския съвет Жан-Клод Юнкер и Доналд Туск се договориха за създаването на нови 100 000 места в центровете за настаняване на прииждащите мигранти през зимата, предадоха агенциите. Това стана по време на свиканата по инициатива на Юнкер извънредна среща в Брюксел, която продължи до ранните часове на вчерашния ден. България беше представлявана от премиера Бойко Борисов.

Балканските държави приеха план за действие от 17 точки, който предвижда страните да се въздържат от едностранни решения относно миграционната криза, които могат да се отразят негативно на останалите. Договорено бе да споделят информация за миграционните потоци и съвместно да работят за осигуряване на повече места и по-добри условия за подслон на бежанците. Съдействие обеща и Върховният комисариат на ООН за бежанците. Решено беше всяка държава да търси финансова подкрепа, ако има нужда от средства, за да се справи с притока на мигранти. Парите могат да дойдат спешно от заеми от Европейската инвестиционна банка, Европейската банка за възстановяване и развитие и Банката за развитие към Съвета на Европа, е записано в одобрения документ. Преди началото на срещата премиерът Борисов категорично се противопостави на идеята да взима заеми за овладяването на бежанската криза. "Категорично не съм съгласен с формулировката да взимаме заеми от големите финансови институции, за да се справяме с бежанската вълна", заяви той, цитиран от БНТ. По-късно обаче България подкрепи плана, който включва и вземането на финансови заеми заради бежанците.

Европейската гранична служба Фронтекс ще засили присъствието си по гръцко-македонската граница с цел всички преминаващи мигранти да се регистрират, както и по тази между България и Турция. В момента служители на Фронтекс съдействат на България, като заедно с ДАНС участват в разпитите на бежанците, пристигнали у нас.

"Единственият начин да възстановим реда е да се забави некотролираният поток хора. Политиката да се разрешава на хората да минават към съседните държави трябва да спре. Искам да бъде ясно - хората трябва да бъдат регистрирани. Няма регистрация - няма права", заяви шефът на ЕК Жан-Клод Юнкер след срещата. Той поясни, че още от понеделник държавите по т.нар. Западнобалкански маршрут на бежанците започват обмяната на информация за бежанския поток, както и работата за създаването на временни подслони за прииждащите мигранти. Брюксел ежеседмично ще следи дали се спазват поетите от страните ангажименти.
ПРИЗИВ Стратегическа цел на ЕС трябва да бъде създаването на система за директни полети с бежанци от мястото на влизането им в ЕС до европейски страни, в които могат да получат убежище, заяви върховният комисар на ООН за бежанците Антонио Гутериш, цитиран от ТАСС. Според него бежанците не трябва да бъдат принуждавани да вървят пеша през балканските държави - от граница до граница. "Засега нямаме необходимите ресурси, но сме си поставили това за стратегическа цел", обяви Гутериш, който също участва в срещата в Брюксел.
www.segabg.com/article.php

ПП: Ще теглим нови заеми, значи? А кой ще ги плаща? Осъзнавате ли, че България все повече затъва? Или не ви пука? "След нас и потоп"!...

image
www.facebook.com/photo.php
А този колаж има над 600 споделяния във ФБ... Помните ли кой вдигна субсидиите за партиите от 2,50 лв. на 12 лв. за глас?...




Гласувай:
26


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. leonleonovpom2 - Да, не им пука ,Марине!
27.10.2015 20:49
Те са осигурени, поне за хиляда години напред!
Да им пожелаем безсмъртие!
Приятна вечер!
цитирай
2. mt46 - ...
27.10.2015 21:04
Васил Василев
СЪЮЗНИЦИ - РАЗБОЙНИЦИ
"Холандският премиер казал, че България трябва да приюти депортираните от Запада пришълци, понеже ЕС бил инвестирал много у нас.
Това твърди тази сутрин Бойко Борисов.
Ако е вярно, Борисов още тази вечер трябва да отзове посланика ни от Хага, да поиска извинение и да предупреди останалите от ЕС, че България ще преразгледа отношенията си с всяка страна, която си позволи холандското безсрамие.
Ако се прави на ни лук ял, ни лук мирисал и вместо демонстративно да обърне гръб на холандеца, му се хили дружески, ще трябва да последва политическото си отроче в преждевременното му слизане от властта.
Аз ще бойкотирам холандските стоки, продукти и напътствия, както и всичко от всяка страна от ЕС, която си позволи да се отнася към България като към боклукчийско кошче.
А заглавието е на един от най-хубавите български маршове от времето на Междусъюзническата война.

A нaс дa ни зaнимaвaт още със Волен!"
цитирай
3. mt46 - Още една подробност от "пейзажа"...
27.10.2015 21:30
http://www.segabg/article.php?id=775333
Оманският фонд съди България за 150 млн. евро
Държавният инвестиционен фонд на Оман е завел иск в арбитражен съд срещу България заради краха на Корпоративна търговска банка, съобщи "Ройтерс." Агенцията се позовава на онлайн базата данни на базирания във Вашингтон Международен център за уреждане на инвестиционни спорове.
Фондът притежаваше 30% в КТБ, която бе четвъртият най-голям кредитор в България, преди да фалира през 2014 г. Той настоява да получи най-малко 150 милиона евро, съобщи за агенцията запознат със случая адвокат. Оманският фонд твърди, че България е нарушила ключови принципи за равно третиране и защита на инвеститорите в начина, по който е осъществила фалита на КТБ, каза адвокатът.
Консорциум от инвеститори, сред които и Оманският фонд, направи предложение за спасяване на банката миналия октомври, но месец по-късно Българска народна банка отне лиценза на КТБ и така не остави никакви шансове тя да бъде спасена. Предложението предвиждаше държавна помощ за рекапитализиране и преструктуриране на КТБ. То обаче бе отхвърлено, а банката фалира.
цитирай
4. mt46 - http://spodeli.eu/bravo-goranov-leka-poleka-po-gratskata-pateka-articles-2540.html
27.10.2015 21:31
Валентин Георгиев

Покрай фойерверките със Сидеров и изборното опиянение от "безалтернативното" управление на ГЕРБ "по терлици" ни се промъква една новина, за която във властта не искат да говорят. Или я процеждат с половин уста - като уж нещо нормално, но неизбежно... Бюджетът за 2015 г. ще бъде актуализиран, изплю камъчето финансист №1 Владислав Горанов.

Въпреки заклинанията през годината как всичко вървяло по мед и масло, каква грандиозна събираемост имало от данъци и акцизи, как контрабандата била мачкана като за световно и как до актуализация нямало да се стигне.

Е, нещата се продъниха и сметките не излизат, защо ли? Ами все същото - трябвали допълнително пари за различни ведомства. Сред тях и за заплати в МВР и МО. Предложенията за промени в бюджета в различните администрации за тази година са общо за над 830 млн. лева.

Браво, Горанов! Струва си да запитаме какви "реформи" направихте, за да наливате още средства на данъкоплатците от пусто в празно? На какво основание, нали няма инфлация в страната? Защо тогава така неоснователно ще актуализирате възнагражденията на чиновниците? За заплатите на учителите е по-ясно - след като ги излъгахте за увеличението от 1 октомври, е логично да поправите грешката между двата тура на изборите, белким ви донесе още гласове.

А какво стана с ония дребни 16 милиарда, дето ги гласувахте предния път, когато натъманявахте бюджета? За тях нищо не се чува, пък и журналята по вашите телевизии много удобно не питат.

По-опасното обаче тепърва предстои - през 2016 г. ще се емитира нов дълг от 5,3 млрд. лева. Гарантирано от "реформаторското правителство" на ГЕРБ! Обясненията са все същите, каквито си ги знаем - финансиране на бюджетния дефицит, на плащания по падежи на стари дългове и за буфери, които държавата да има като ликвидност. Така ли? Не беше ли същото и досега? А какво се промени?

Не се ли усещате как безвъзвратно затъваме в спиралата "дефицит-дълг-по-високи данъци-дефицит". Откакто Борисов е на власт, не е намалена ставката на нито един данък, акциз или осигуровка. В същото време фокусниците от кабинета му измислят все нови и нови способи да запълват зейващите дупки в хазната - я с данък "вредни храни", я с данък за "градината на баба" или с въвеждане на "общински" данък общ доход...

А да припомняме ли данните на Евростат отпреди седмица - че България е страната с най-бързо нарастване на публичния дълг сред 28-те членки на ЕС за изминалата година. Имаме си и бюджетен дефицит от 5.8% за 2014 г. и вероятно още толкова за 2015-а. При това положение да теглиш нови заеми си е истинско загробване на държавата.

Но така и баба може да е финансов министър - нищо не се променя, даже се вдигат разходите за администрация. Бюджетът - пей сърце! Разходите на всяко министерство от миналата година с 2-3% отгоре, а за да има повече за усвояване, се взимат и допълнителни заеми. Лека-полека, по гръцката пътека!
цитирай
5. stih - Все по-лошо става...
27.10.2015 21:41
Дано да е здрав и жилав българският народ - да издържи...
цитирай
6. kvg55 - Може да измрем, но на ЕС вярни ще о...
27.10.2015 21:48
Може да измрем, но на ЕС вярни ще останем.
Такива ни ги готвят нашите управници.
цитирай
7. mt46 - http://nakratko.bg/category/25/97171/
27.10.2015 22:20
Ако Гърция и Фронтекс не спрат нахлуването на мигрантите, всички заедно отиваме на македонско-гръцката граница".

Това каза хърватският вицепремиер и министър на вътрешните работи Ранко Остойич пред словенското издание "Дело". Според него "най-добре е проблемът да бъде решен на самата граница между Гърция и Турция".

"Гърция има 400 самолета, 6 фрегати и най-мощната брегова охрана в Средиземно море", каза още Остойич.

Министърът смята, че нито една ограда не може да спре мигрантската вълна, ако граничната полиция не започне да стреля. "Ако Словения вдигне ограда аз ще поведе мигрантската колоно и да видим, ако стрелят, да стрелят по мен, аз ще бъде първият в колоната", каза още Ранко Остойич.

Властите в Словения на няколко пъти публично обвиниха Хърватия в "неевропейско поведение" при мигрантската криза. Премиерът Миро Церар и президентът Борут Пахор предупредиха, че Словения ще бъде принудена да вземе извънредни мерки, ако продължи неконтролираното влизане на мигранти от Хърватия.
Само за последните 8 дни в Словения са пристигнали около 70 000 души. /БГНЕС
цитирай
8. gosho568 - Ужас!
28.10.2015 00:36
Че, нали не напълниха ЕС с техните хиляди центрове, та Юнкер е ръгнал, да иска и още... и още, и още..! Накрая, ще трябва да бягаме при Путин, Обама или някъде из Азия (ако ни вземат), където въпросните екземпляри (бежанци) липсват или са в по-малко количество... Поздрави!
цитирай
9. injir - Да-а-ааа. . . сега ще разберем дали ...
28.10.2015 06:39
Да-а-ааа... сега ще разберем дали сме задният двор на Европата...
цитирай
10. raders - Всичко е поради нагъзването. Бъ...
28.10.2015 07:54
Всичко е поради нагъзването. Българинът е овца. Но това май важи за всички европейци
цитирай
11. mihala - Няма да ни убегне преселението. ...
28.10.2015 10:36
Няма да ни убегне преселението. Малко им се виждат напусналите страната.
цитирай
12. born - Малко ни са циганите, та сега и още ...
28.10.2015 15:22
Малко ни са циганите, та сега и още примати да храним. И то капризни.
цитирай
13. mt46 - Благодаря ви!... Както се казваше - "Винаги готови!"...
28.10.2015 22:04
5. stih - Все по-лошо става...
27.10 21:41
Дано да е здрав и жилав българският народ - да издържи...
цитирай

Изтрий
6. kvg55 - Може да измрем, но на ЕС вярни ще о...
27.10 21:48
Може да измрем, но на ЕС вярни ще останем.
Такива ни ги готвят нашите управници.
цитирай
14. mt46 - За великите бандитски сили е важното да има хаос... Поздрави!...
28.10.2015 22:07
gosho568 написа:
Че, нали не напълниха ЕС с техните хиляди центрове, та Юнкер е ръгнал, да иска и още... и още, и още..! Накрая, ще трябва да бягаме при Путин, Обама или някъде из Азия (ако ни вземат), където въпросните екземпляри (бежанци) липсват или са в по-малко количество... Поздрави!

цитирай
15. mt46 - Е, то е ясно. Нали затова ни приеха в ЕС...
28.10.2015 22:08
injir написа:
Да-а-ааа... сега ще разберем дали сме задният двор на Европата...

цитирай
16. mt46 - Мда...
28.10.2015 22:11
raders написа:
Всичко е поради нагъзването. Българинът е овца. Но това май важи за всички европейци

Но не всички европейци са такива... Орбан, например. Нашите управници, ако са десни и национално отговорни, защо са далеч от неговата политика?...
цитирай
17. mt46 - Нямам думи!... Кой е очаквал такива безобразия?...
28.10.2015 22:14
mihala написа:
Няма да ни убегне преселението. Малко им се виждат напусналите страната.

цитирай
18. mt46 - Тези са по-претенциозни от циганите ни...
28.10.2015 22:17
born написа:
Малко ни са циганите, та сега и още примати да храним. И то капризни.

И освен това ще теглим заем от над 5 милиарда лв. "България влиза в страшна спирала "дефицит - дълг - дефицит"...
http://frognews/news_100838/%D0%9E%D0%BA%D0%BE%20%D0%BD%D0%B0%20%D0%A4%D1%80%D0%BE%D0%B3:%20%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F%20%D0%B2%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B0%20%D0%B2%20%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%88%D0%BD%D0%B0%20%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%B0%20%E2%80%9E%D0%B4%D0%B5%D1%84%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%82-%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B3-%D0%B4%D0%B5%D1%84%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%82%E2%80%9C
цитирай
19. dimat - Не,не сме задния двор на ЕС!
29.10.2015 10:55
НИЕ СМЕ КЕНЕФА В ЗАДНИЯ ДВОР НА "ЕС"!

Вече съвсем спокойно и откровено ни се изсират на главите и ние продължаваме да приемаме всичко това с наведени примирено и виновно глави...

Глави ли казах,никакви глави,а само по още един задник имаме на раменете си.

Стоим примирено и чакаме националните бандити да направят нещо различно от това,което правят вече 26 години.

Ще има да чакаме още 2600 години,ама ще ни спаси от самите нас,нашето изчезване след 26 години.
цитирай
20. mt46 - Мда... Чакаме, така е най-лесно. Но свободата даром не се дава...
29.10.2015 18:56
dimat написа:
НИЕ СМЕ КЕНЕФА В ЗАДНИЯ ДВОР НА "ЕС"!

Вече съвсем спокойно и откровено ни се изсират на главите и ние продължаваме да приемаме всичко това с наведени примирено и виновно глави...

Глави ли казах,никакви глави,а само по още един задник имаме на раменете си.

Стоим примирено и чакаме националните бандити да направят нещо различно от това,което правят вече 26 години.

Ще има да чакаме още 2600 години,ама ще ни спаси от самите нас,нашето изчезване след 26 години.

цитирай
21. dimat - Извинявайте,или,не,но всички сме едни долнопробни путьовци!
29.10.2015 18:58
Всички,без изключение и особено ние,които уж виждаме какво става.

Е и какво от това?!!!

Приличаме на един Гайгер-Мюлеров брояч,който само отчита нивото на радиация и въобще не може да повлияе на процеса на разпад!!!

А разпадът си върви.......
цитирай
22. mt46 - Не всеки виждащ има дарбата да бъде лидер, организотор...
01.11.2015 08:57
dimat написа:
Всички,без изключение и особено ние,които уж виждаме какво става.

Е и какво от това?!!!

Приличаме на един Гайгер-Мюлеров брояч,който само отчита нивото на радиация и въобще не може да повлияе на процеса на разпад!!!

А разпадът си върви.......

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19161664
Постинги: 3687
Коментари: 45093
Гласове: 148918
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031