Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2015 23:29 - Контрол чрез глада. Една зловеща антиутопия
Автор: mt46 Категория: Бизнес   
Прочетен: 16067 Коментари: 17 Гласове:
29


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
.
.
Монсанто: контрол чрез глада – Калина Андролова, коментар за „Деконструкция“ по БНР 04.06.2012

Един от най-великите умове на Германия, Гьоте, е казал нещо много дълбоко смислено и наистина вярно: „Човек вижда толкова, колкото знае.” Съвременните политически елити превъзходно разбират това, затова и вече изобщо не е нужно масите от хора да бъдат държани като крепостни селяни, достатъчно е да се контролира информацията. Така, тънейки в невежество, много хора и цели народи са обречени на послушание. Посредством незнанието постепенно ставаме буквално притежание на големите корпорации и наднационалните капитали. Например, компанията „Монсанто” е практически корпорация от фашистки тип. „Монсанто” унищожава нормалното генетично състояние на някои култури и освен това, защитава нашествието си със свои частни детективи, частна армия и прочее.

Още от преди векове земеделците просто са отсявали най-добрите семена от реколтата, за да имат за посев. Така по естествен начин са се развивали по-добри култури. През 80-те години обаче съдът разрешава на „Монсанто” да патентова формата на живот – генът. Особеност на генно-модифицираните култури е, че семената им не стават за посев за следващата година, ако искат да засеят, фермерите са длъжни отново да закупуват от „Монсанто”. Както казва Боб Шапиро, бивш изпълнителен директор на „Монсанто”: „Много е лесно да се направят огромни пари от базовите човешки потребности – храна, облекло, жилище.” Не е ли гениално, от алчност да се изобретяват безплодни земеделски култури?!!!! Звучи като зловеща антиутопия. Безплодни растения, от които не може да остане семе за посев, поради наличието на ген, предизвикващ неговата смърт. Но ако зърното се саморазрушава, то какво се случва с човешкия оганизъм?

„Монсанто” е химическа компания. Тя отравя с химикали около 3 милиона мирни виетнамци по време на войната във Виетнам. Тя произвежда и отровния аспартам, изкуствен подсладил, който се съдържа във всички дъвки и ментови бонбони, които познавате, както и в много лекарства. През немалкия период на своята история „Монсанто” създава различни продукти, включително и пестицида Round Up, както и генномодифицираната соя, която е устойчива на Round Up. Когато посипеш земеделската земя с Round Up това вещество унищожава всичко, освен генномодифицираната соя.
През 1996, когато „Монсанто” започва да продава трансгенната соя, само 2% от семената на соя в Америка, съдържат патентования от „Монсанто” ген. Към 2012 повече от 90% от семената на соя в Америка съдържат генната модификация на „Монсанто”, а в Канада органичния, естествения семенен фонд е практически унищожен напълно. Всичко е собственост на „Монсанто”.

Веднъж появила се, генно-модифицираната култура замърсява, така да се каже, всички други култури. Чрез кръстосано опрашване генът преминава в съседните култури и в резултат – всички стават генно-модифицирани. Където обаче се появи генът, „Монсанто” по закон става собственик на продукцията. Компанията обвинява свободните фермери в кражба на техния патент и ги принуждава да купуват семена единствено от нея. Специален отдел от 75 човека в „Монсанто” се занимава с разследване и съдебно преследване на фермери, всеки може да бъде обвинен в нарушение на патентното право. Хората са изплашени, сломени и изнудвани. Днес в Канада например вече няма никаква органична соя, царевица, рапица.

Много от продуктите, които купуваме съдържат соя. А генно-модифицираното замърсяване попада през фуражите и в млякото, и в месото на животните, които после ние доволно хапваме. Постепенно „Монсанто” придобива контрол над храната на света изобщо. Преценете сами! Ако „Монсанто” реши да унищожи Канада, просто ще остави цялата страна без грам зърно. Нима това е  независима Канада?! Иначе много обичаме думичката диверсификация. Но когато става дума за американски контрол, тя веднага отпада. Светът върви към едно недалечно бъдеще, което можем да наречем „възможност за пълен контрол чрез глада”.

Как „Монсанто” окупира територии?! По всевъзможни начини. Ето един от тях – през 1998 МВФ, една организация с доста по-различни цели от обикновеното финансиране, буквално вменява в програмата на Индия за структурни промени, да отвори зърнения си пазар за международни корпорации. След което светкавично в Индия пристига „Монсанто” и десетки хиляди индийски фермери доверчиво засяват своите ГМО-зрънца. Утре или вдругиден, огромната Индия няма да може да каже гък, независимо дали има ядрено оръжие, тъй като ще е принудена да купува зърно само и единствено от „Монсанто”. Доскоро Франция, Германия, Австрия, Люксембург, Унгария и няколко други страни в Европа се съпротивляваха срещу отглеждането на генно-модифицираната царевица на „Монсанто”. Тези дни обаче Европейския орган по безопасност на храните заключи, че няма опасност за човешкото здраве. Тоест „Монсанто” успя да купи и ЕС. Знаете ли, голямата опасност не е само за здравето. Голямата заплаха е свързана с възможността за пълен контрол върху изхранването на света. Затова борбата срещу ГМО ще продължи да бъде една от най-важните битки на постмодерния ни живот. Има каузи, за които си струва да се борим, ние, редовните обитатели на планетата Земя. Въпросът е, че виждаме толкова, колкото знаем. А знаем твърде малко.


solidbul.eu/


ПП: Съжалявам, не знаех подробности за тази отровна корпорация! Мисля, че е добре повече хора да научат за нея... Трудно ми е да разбера и да оправдая тези, които благославят подобни отровители, убийци на човечеството!...




Гласувай:
29


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. kvg55 - Поздрави!
30.10.2015 23:49
Благодарение на такива писания за тайните заплахи към човечеството ще знаем повече и ще виждаме по-далече. За "Монсанто" се пише и говори от скоро. Смятам, че всички зловещи за човечеството корпорации ще намерят противодействие. Нищо не може да остане скрито дълго време.
цитирай
2. stih - Не знаех, прочетох и научих...
31.10.2015 00:23
И аз се надявам на разумното противодействие...
Благодаря за предоставената информация!
цитирай
3. freeoldmen - http://www.dokumentalni.com/?p=763
31.10.2015 02:10
Монсанто с лекота сломиха хиляди канадски и американски фермери,
говорим за крупни производители, горди с факта, че изхранват милиони хора...
Въвлякоха ги в нескончаеми съдебни битки, и когато разноските по делата
стигнаха стотици хиляди долари, преди още случаите да влязат в съда, повечето рухнаха.
Останалите ги довърши съдът.

Ако имаш време, гледай този филм, разбит е на части.
Струва си.
цитирай
4. gosho568 - Подсети ме, че трябваше да гледам филм за тази компания...
31.10.2015 03:02
Иначе постинга е много хубав, но лошото е, че когато някой започне да прави по-обстоятелствени разследвания и филми за тази корпорация, тя веднага подкупва въпросните журналисти, медии и съдии, ако нещата стигнат и до съд... Поздрави!
цитирай
5. donchevav - Изчетох с голям интерес. Вкъщи и...
31.10.2015 08:28
Изчетох с голям интерес. Вкъщи използваме все по-широко Раундъп за борба с плевелите, основно с троскота пътеките и в незасятите площи. Успокояват ни, че всички земеделски стопанства го ползват /а и ние с очите си виждаме това в агромероприятията на местните земеделски кооперации/. На практика няма сеитба на пшеница, царевица, слънчоглед и пр. без пръскане на хербициди, основната част от които са производство на „Монсанто”. Понякога дни наред полето мирише лошо. Пръскания на посятото се правят поне още 2-3 пъти до прибиране на реколтата. Има Раундъп за троскот, за широколистни, за тънколистни плевели и пр. Пръскат се не само нивите, а и пътеки, тротоари, детски площадки, паркинги, дори гробищни паркове – против излишно затревяване.
Ако това за глобалната експанзия на корпорацията, притежаваща авторски права върху този продукт , е вярно – става страшно, и то не само в екологичен план!
Поздрави, Марине! Хубава събота!
цитирай
6. milady - марине, изнамерил си нещо особено важно...
31.10.2015 10:16
Аз чета вече 15г. т.н. „Конспиративни Теории“,
които са просто жестоки, реални практики
в постмодерното ни общество...
Това е озаконена ?Война и геноцид над
целият нещастно обречен човешки род..

пп. А в това време масата от хората се разсейват
със своите технологични супер скъпи играчки...
нямам особена надежда за Хомо Сапиенс ...
никак даже...

цитирай
7. vilish - Поздрави, Марине!
31.10.2015 11:23
Дано повече хора започнат "да виждат повече" ...
А дали ще се намери начин за противодействие ?!...
Ще е цяло чудо, ако стане някога в необозримото бъдеще.
Днес светът е движен от самоунищожителни сили в името на парите.
Хубави почивни дни!
цитирай
8. mt46 - Човечеството трябва да се просвещава...
31.10.2015 12:53
kvg55 написа:
Благодарение на такива писания за тайните заплахи към човечеството ще знаем повече и ще виждаме по-далече. За "Монсанто" се пише и говори от скоро. Смятам, че всички зловещи за човечеството корпорации ще намерят противодействие. Нищо не може да остане скрито дълго време.

Мисля, че "Монсанто" и други подобни корпорации са по-зловещи и унищожителни от фашизма...
цитирай
9. mt46 - Информацията и осъзнаването й са по-ценни от парите...
31.10.2015 12:56
stih написа:
И аз се надявам на разумното противодействие...
Благодаря за предоставената информация!

цитирай
10. mt46 - Благодаря! Изгледах шестте части на документалния филм...
31.10.2015 12:59
freeoldmen написа:
Монсанто с лекота сломиха хиляди канадски и американски фермери,
говорим за крупни производители, горди с факта, че изхранват милиони хора...
Въвлякоха ги в нескончаеми съдебни битки, и когато разноските по делата
стигнаха стотици хиляди долари, преди още случаите да влязат в съда, повечето рухнаха.
Останалите ги довърши съдът.

Ако имаш време, гледай този филм, разбит е на части.
Струва си.

http://www.dokumentalni/?p=763
"Чий е животът? Шмайзър срещу Монсанто.
Луиза и Пърси Шмайзър са трето поколение фермери от прериите на Западна Канада, провинция Саскачеуан. Те, както и стотици хиляди други фермери от цял свят, запазват семената си от година за година, разработвайки нови видове, приспособени за почвата и климата в земите, които ползват. Пърси е бил кмет на селото си за около трийсет години, член на местния парламент и активен член на местните земеделските съвети.
През 1997 г. на земята на Шмайзър се открива Генно-модифицирана Roundup Ready рапица. Това е сорт, който е устойчив на Roundup, хербицидът произвеждан от Монсанто. През 1998 г. Шмайзърови получават призовка, Монсанто са завели дело срещу тях. Те са обвинени в това, че ползвали ГМ рапица, собственост на Монсанто, без съответния лиценз. В това първо дело в света, засягащо патентната собственост върху по-висши форми на живот, съдът решава, че всички замърсени семена са притежание на Монсанто, без оглед на това как се е случило генетичното замърсяване. За Шмайзърови това идва като гръм от ясно небе, в онзи момент те осъзнават, че трудът им за последните 50 години, по разработката на собствен сорт рапица, е отишъл на вятъра, сортът им е замърсен с модифицираните гени на Монсанто."
цитирай
11. mt46 - Лошото е, че и в Америка няма справедлива съдебна система... Поздрави!...
31.10.2015 13:01
gosho568 написа:
Иначе постинга е много хубав, но лошото е, че когато някой започне да прави по-обстоятелствени разследвания и филми за тази корпорация, тя веднага подкупва въпросните журналисти, медии и съдии, ако нещата стигнат и до съд... Поздрави!

цитирай
12. mt46 - Благодаря, Вени!...
31.10.2015 13:09
donchevav написа:
Изчетох с голям интерес. Вкъщи използваме все по-широко Раундъп за борба с плевелите, основно с троскота пътеките и в незасятите площи. Успокояват ни, че всички земеделски стопанства го ползват /а и ние с очите си виждаме това в агромероприятията на местните земеделски кооперации/. На практика няма сеитба на пшеница, царевица, слънчоглед и пр. без пръскане на хербициди, основната част от които са производство на „Монсанто”. Понякога дни наред полето мирише лошо. Пръскания на посятото се правят поне още 2-3 пъти до прибиране на реколтата. Има Раундъп за троскот, за широколистни, за тънколистни плевели и пр. Пръскат се не само нивите, а и пътеки, тротоари, детски площадки, паркинги, дори гробищни паркове – против излишно затревяване.
Ако това за глобалната експанзия на корпорацията, притежаваща авторски права върху този продукт , е вярно – става страшно, и то не само в екологичен план!
Поздрави, Марине! Хубава събота!

Да, при пръскане със самолети мирише гадно. Чудех се защо арендаторите гледат рапица, защо получават толкова високи добиви жито, царевица... Никой ли не се пита защо през последните двайсетина години все повече хора боледуват и умират сравнително млади?... Това е геноцид, това е чудовищно!...
Лек ден!...
цитирай
13. mt46 - Така е...
31.10.2015 13:13
milady написа:
Аз чета вече 15г. т.н. „Конспиративни Теории“,
които са просто жестоки, реални практики
в постмодерното ни общество...
Това е озаконена ?Война и геноцид над
целият нещастно обречен човешки род..

пп. А в това време масата от хората се разсейват
със своите технологични супер скъпи играчки...
нямам особена надежда за Хомо Сапиенс ...
никак даже...


Трябва човечеството да се пробуди и да се бори... Друг изход не виждам...
цитирай
14. mt46 - Благодаря, Вили!...
31.10.2015 13:16
vilish написа:
Дано повече хора започнат "да виждат повече" ...
А дали ще се намери начин за противодействие ?!...
Ще е цяло чудо, ако стане някога в необозримото бъдеще.
Днес светът е движен от самоунищожителни сили в името на парите.
Хубави почивни дни!

Явно мнозинството от хората не иска да види, да се осъзнае, да се бори за живота си, за бъдещето на децата си...
цитирай
15. bubolina111 - Чудесно казано
31.10.2015 16:34
milady написа:
Аз чета вече 15г. т.н. „Конспиративни Теории“,
които са просто жестоки, реални практики
в постмодерното ни общество...
Това е озаконена ?Война и геноцид над
целият нещастно обречен човешки род..

пп. А в това време масата от хората се разсейват
със своите технологични супер скъпи играчки...
нямам особена надежда за Хомо Сапиенс ...
никак даже...


цитирай
16. bubolina111 - Много трудно
31.10.2015 16:35
vilish написа:
Дано повече хора започнат "да виждат повече" ...
А дали ще се намери начин за противодействие ?!...
Ще е цяло чудо, ако стане някога в необозримото бъдеще.
Днес светът е движен от самоунищожителни сили в името на парите.
Хубави почивни дни!

цитирай
17. injir - Всеки най-накрая си намира майс...
31.10.2015 22:18
Всеки най-накрая си намира майстора. И Монсанто - също.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19156367
Постинги: 3686
Коментари: 45089
Гласове: 148913
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031