Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.12.2015 21:11 - Що е демокрация?...
Автор: mt46 Категория: Бизнес   
Прочетен: 2203 Коментари: 5 Гласове:
17

Последна промяна: 21.12.2015 21:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
?

Демокрация е, когато корумпираните обвинители са обвиняеми

В края на годината обикновено се правят равносметки. По отношение на правосъдната ни система от доста време тя е една и съща - просто няма такава. На книга има записани чудесни неща, които за живота са нещо като "Междузвездни войни: Силата се пробужда" - някога, но не сега...

Днес справедливост тук е невъзможна. Не и по законния начин. 

 

Запомнете: Аз казвам каква е вашата вина, за вас остава да понесете последствията. Тези думи са изречени преди 72 години от председателя на Народния трибунал на нацистка Германия Роланд Фрейслер. С тях той се обърнал към обвиняемите за участие в преврат срещу Хитлер. Любопитното в тази стара история е, че Фрейслер лично предложил на фюрера да се организира шумен процес, предшестван от медийна истерия как едни злодеи се опитват да отстранят от властта любимеца на всички германци. На Хитлер идеята допаднала и всичко било организирано като в пиеса. Превратаджиите заплашвали стабилността на нацистка Германия, заради тях имало неудачи на фронта и трябвало да си получат заслуженото. И го получили.

Всички прилики с действителни лица и медии у нас не са случайни. Всеки ден слушаме, че най-важна е "стабилността", че срещу нея работят "превратаджии", които искат да свалят любимия на всички Премиер. Превратаджиите, разбира се, са ужасни хора, гейове, продажници, платени интриганти, подкупни мръсници и пр. В публичното пространство се изстрелват нелепици от сорта как банкера Цветан Василев плащал стотици милиони за "преврата", публикуват се снимки на превратаджиите, сякаш сме Китай по време на Мао и водената война срещу "бандата на четиримата". Правят го медиите на Пеевски, а управляващото мнозинство мълчи, запленено от парализиращия чар на своя Водач.

Живеем в период, доминиран от нарцисизма, вождизма, маниакалността, комплексарщината и параноята на една камара политици и управляващи, за които чуждото мнение е бактериално оръжие. Нещо като СССР на Сталин и Вишински през 30-те години, Германия на Хитлер и Фрейслер. Историята понякога си прави доста неуместни шеги и се забавлява с гротескни персонажи. Някои от тях направо здравето си дават за да осигурят стабилност в страната. И през ум не им минава, че липсата на правосъдие и справедливост е по-страшна от касапницата през черния петък на 13 ноември в Париж. И ако във Франция знаят кого и как да преследват за терористичните актове, ние няма как да щурмуваме институции, които по конституция трябва да спазват закона и да защитават интересите на гражданите, но не го правят. Опитваме чрез изразяване на мнение, чрез малкото свободни медии, чрез протести, чрез търсене на дискусия и дори спорове, но отсреща е стена, по-гадна от Берлинската. 



Политико-мафиотската шайка #Кой гребе с пълни шепи опит от Хитлеровата пропаганда. Историята с гей компромата на пеевските медии срещу лидера на ДСБ Радан Кънев много напомня скандала с барон Вернер Фрайнхер фон Фрич през 1936г. Фрич бил от аристократична фамилия, много образован и кадърен военен, командващ Сухопътните сили. Но бил против нападението срещу Полша и интервенцията в Австрия. За да го махне от пътя си, на Хитлер му било хрумнало да го дискредитира. Със задачата се заемат Гестапо, медиите на властта и сутеньора Ото Шмид. Именно Шмид "свидетелства", че генерала има любовник. Стига се до съдебен процес, който напълно оправдава фон Фрич, но той вече е подал оставка.

Лесно ще познаете кой тук е в ролята на Гестапо, гьобелсовите медии и "свидетеля" Шмид... Пълна свинщина.

 

България е Меката на двойния стандарт. Прокурорите посочват кои са лошите и кои - добрите. Едните биват преследвани по всякакъв "законен" начин, а другите се превръщат в любимци. Това е толкова очевидно, че постепенно се превърна в българска марка заедно с киселото мляко и луканката. Опитайте българската корупция, най-отлежалата и трайна корупция в света! От диетата с този "продукт" народът ни се превръща все повече в демотивирана,

наплашена човешка маса, а съпротивителните му сили се топят.

 

Тези дни научихме за още един пример, който показа колко сме далеч от общоприетите ценности и истинското правосъдие. Испанската оперна певица Монсерат Кабайе получи присъда от половин година лишаване от свобода за укриване на данъци. 82-годишната прима ще трябва да плати и глоба от 250 000 евро. Кабайе укрила данъци върху сума от около 500 хил. евро.

Същият ден, когато съдът в Барселона прочете присъдата на Монсерат Кабайе, българският съд оправда бившият социален министър Емилия Масларова по делото за присвояване на 11 милиона лева от ремонта на социален дом в Стара Загора. Оправда я, защото прокуратурата се опитваше шест години да докаже присвояване, а всъщност става въпрос за възлагане. Като ти възложат магистрална отсечка за 500 млн, а тя струва три пъти по-евтино, не е виновен изпапалият парите, а реализиралите самата процедура. Ударилият джакпота може да прави с милионте каквото си иска, дори да дари половината на премиера, на съответния министър партия.

 

Трябва да признаем, че прокуратурата се опита да създаде впечатление, че живеем в славни времена на справедливо правосъдие. Какви пози и аплаузи само имаше на онази пресконференцията на Сотир Цацаров и заместника му Борислав Сарафов за фалшивите бюлетини по т.нар. афера "Костинброд". "Трябваше да се намесим в този момент и го направихме решително", заяви тогава Цацаров, приковавайки в себе си всички погледи. Когато заглъхна и последното ехо от титаничните действия на обвинението, се видя жалък водевил. Единственият обвиняем, до когото се докопаха обвинителите - главният секретар на служебното правителство Росен Желязков - бе оправдан. Някои от участниците в маскарада дори получиха награди. Мая Манолова стана омбудсман, Желязков е съветник в политическия кабинет на премиера Борисов, (след Нова година се очаква да оглави Агенцията за защита на конкуренцията), Бареков е евродепутат, а Пеевски е още по-богат. Отнесе го само банкера Цветан Василев, който отказа да бъде част от политическата ОПГ. Гръмнаха му банката и бизнеса, превърнаха го в беглец, задигнал в чували 5 млрд, с които щедро организира преврат след преврат в милата родина. 



Прокурорският удар срещу КТБ се превърна в най-черната страница в новата история на правосъдната ни система. Държавното обвинение бе използвано за мафиотска разправа с опонент, а Цацаров, Сарафов и сие участваха напълно съзнателно. Слава Богу има документи и свидетели, които ще извадят истината на светло.


 

Спомнете си и ареста на тримата "убийци" на Делян Пеевски. Какво шоу, какви изявления и твърдения за разкрит заговор от МВР и прокуратурата. 72 часа по-късно съдът обаче обяви, че няма нито едно доказателство за заговор и тримата мъже бяха освободени. Главният прокурор Цацаров се извини и призна, че е станала грешка, което прави стореното още по-зловещо. Съмненията, че се е действало по поръчка не само останаха, а се затвърдиха. Доказателство за това са разминаванията в твърдения на тогавашния вътрешен министър Цветлин Йовчев и главния прокурор Цацаров. Първият твърди, че МВР е действало по указания на прокуратурата, а вторият - че тя се е намесила след МВР. Май сигурно е само това, че и двамата са имали указания от друго място какво да правят...

Същият разнобой наблюдаваме и по делото за разработката "Червеи". Обвинени са служители, които са изпълнявали заповеди, а началниците, издали тези заповеди, са... свидетели. Понякога между смешното и позорното няма дори една крачка. Скоро и по този случай ще излязат достатъчно доказателства за поръчковите действия на две от основните институции, отговарящи за вътрешната сигурност - МВР и прокуратурата. както и за връзките им с мафиотския кръг #Кой.

 

Колкото и старателно да се опитват някои кръгове да прилагат модела на Роланд Фрейслер и Вишински - няма да успеят. В ХХI той няма никакъв шанс дори в България, дори с толкова верни последователи. Просто тук нещата стават по-бавно и по трудния начин. Да не забравяме също как е завършила кариерата и живота на Вишински и Фрейслер.

Андрей Януариевич е починал внезапно пред очите на семейството си и хора от екипа му в Ню Йорк минути след като му било поднесено кафе и бита инжекция за тонус. Съпругата му Зинаида Андреевна истерично крещяла: "Убиха го, убиха го!" Случката се разиграва в съветското представителство в ООН. По-късно изследователи ще стигнат до извода, че тези, които са го използвали, те са поръчали и кафето...

Фрейслер пък е ранен тежко от американска бомба през пролетта на 1945 г. В болницата крещял, че има работа за довършване, но операцията не му помогнала. Много германци в този момент били благодарни на пилота за точния мерник...

Тези истории от миналото ни дават кураж, че един ден тези, които ще седнат зад бюрата на Цацаров и Сарафов, ще имат много работа по осветяване на действията на своите предшественици и някои управляващи. По закон.

Междувременно в Полша стотици хиляди излязоха в над 20 града на протести срещу мерките за ограничаване контрола върху властта от страна на Конституционния съд. Накъде става по този начин...

 
Огнян Стефанов
 

frognews.bg/news_103974/Demokratsiia-e-kogato-korumpiranite-obviniteli-sa-obviniaemi/






Гласувай:
17


Вълнообразно


1. kvg55 - По неизвестни причини, при мен т...
21.12.2015 21:19
По неизвестни причини, при мен текстът е отрязан и не мога да го чета целият,
но съм съгласен със заглавието и епилога.
цитирай
2. mt46 - ...
21.12.2015 21:31
Демокрация е, когато глупаци избират глупаци да ги управляват...
М. Тачков
цитирай
3. mt46 - Първоначално и при мен излезе така... С мъка успях да го редактирам...
21.12.2015 22:01
kvg55 написа:
По неизвестни причини, при мен текстът е отрязан и не мога да го чета целият,
но съм съгласен със заглавието и епилога.

цитирай
4. tryn - Разбрах какво не е демокрация...
21.12.2015 23:21
Сега трябва да се посочи пътят към Демокрацията. :)
цитирай
5. mt46 - Пътят е ясен, но не е изгоден за световната плутокрация и мафия...
22.12.2015 18:25
tryn написа:
Сега трябва да се посочи пътят към Демокрацията. :)

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19158446
Постинги: 3686
Коментари: 45089
Гласове: 148914
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031