Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.03.2016 22:31 - Алчността ще унищожи света
Автор: mt46 Категория: Бизнес   
Прочетен: 1982 Коментари: 2 Гласове:
19


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
.
.

Десислава Филипова: Алчността на банкерите ще унищожи света Десислава Филипова image

 

За да не бъдете измамени от банките и фирмите за бързи кредити, не вземайте кредити преди влизането в сила на новия закон за договорите за кредити за жилищни недвижими имоти за потребители.

Световната икономика дерайлира през 2007 г.

Вината за финансовия колапс е на банките! Те не кредитират отговорно с цел да се стимулира потреблението и бизнеса, а създават измамливи схеми за обогатяването на банкерите и борсовите играчи и произвеждат отчаяние, бедност и смърт.

НОВАТА ТРЕСКА ЗА ЗЛАТО

В бедните източноевропейски страни безотговорното и алчно кредитиране доби олимпийски размери. В наши дни, за да забогатее на ламтящия за богатство не му трябва Америка, нито да се бори със студа и ледовете на Аляска. Златотърсачът днес просто прави банка в България и без труд започва да трупа печалба. Само сравнете лихвените нива по кредитите, отпускани от едни и същи банки на Запад или в съседната ни Гърция и техните дъщерни банки тук – разликата е около 10 пункта.

ЦИНИЗМЪТ НА БАНКСТЕРИТЕ

„Българите плащате по-големи лихви, защото сте бедни. А щом сте бедни, вие рискувате много повече от богатите западняци да не ни върнете парите, които сме ви дали назаем”. Тази мантра на банкерите е колкото лъжовна, толкова и вулгарна – банките не отпускат пари на неплатежоспособни българи /тези последните са плячка на небанковите финансови институции/. Банките, както е казал Марк Твен, дават чадър на някого само когато е слънчево. На всичко отгоре при отпускане на кредит, банките се свръхобезпечават – учредяват ипотеки и поръчителства, карат кредитополучателя и членовете на семейството му да подпишат записи на заповед, включват като съдлъжници съпрузи, деца, родители … / цялото родословно дърво на едно семейство може да бъде начертано от един договор за банков кредит/.

КАК БАНКИТЕ ПРЕДИЗВИКАХА СПЯЩИЯ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ

Европейският съюз отдавна върви на милиони светлинни години от случващото се в света. В сърцето му се създаде съсловието на еврократите – най-скъпо платените чиновници в Европа и също толкова бавни и немислещи в синхрон с пулса на реалността бюрократи. Но дори и този изкуствено създаден обществен организъм проумя, макар и със закъснение, че АЛЧНОСТТА НА БАНКЕРИТЕ ЩЕ УНИЩОЖИ СВЕТА!

Много тромаво и най-вече закъсняло, Европейската комисия излезе първо на 18 декември 2007г. с „Бяла книга за интеграцията на пазарите на ипотечни кредити в ЕС” /”бяла книга” означава „препоръка” от страна на ЕК/. След много чиновнически размисъл и изхарчени огромни заплати за поддържане на скъпоплатения административен апарат на съюза, на 4 март 2009г. ЕК в свое съобщение, озаглавено помпозно и надуто „Движеща сила за възстановяването на Европа” предложи мерки за договорите за кредит за жилищни недвижими имоти и за възвръщане на доверието на потребителите. След още по-дълбок и невъзмутим сън, ЕС прие Директива 2014/17/ЕС на Европейския парламент и на Съвета от 4 февруари 2014г., с която се опитва да залепи „счупеното” в законодателството, което позволи ограбването на хората и на бизнеса им да се случи.

Източник: Адвокат Десислава Филипова

sputnik.bg/desislava-filipova-alchnostta-na-bankerite-shte-unishtozhi-sveta/

ПП: Нямало конспирации! А нима политическите елити не заговорничат с банкерите / и с корпорациите/?... Нима основната им цел не е да владеят и да ограбват хората, народите?...




Гласувай:
19


Вълнообразно


1. kvg55 - Алчността е само една от причините ...
24.03.2016 23:23
Алчността е само една от причините за разпадането на буржоазното общество.
цитирай
2. tryn - Ужасяващи констатации...
25.03.2016 02:38
"Вината за финансовия колапс е на банките! Те не кредитират отговорно с цел да се стимулира потреблението и бизнеса, а създават измамливи схеми за обогатяването на банкерите и борсовите играчи и произвеждат отчаяние, бедност и смърт."
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19306276
Постинги: 3715
Коментари: 45269
Гласове: 149528
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930