Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2016 20:19 - Парад на глупостта по света и у нас
Автор: mt46 Категория: Бизнес   
Прочетен: 3641 Коментари: 10 Гласове:
20


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
.
.
Парадът на глупостта

от Христина Христова в Избор на редактора · 27/10/2016 · 12:28

 

image

Тодор Живков не блестеше с интелектуални способности и не беше образован, но се обграждаше с експерти. Те мислеха вместо него, а той имаше инстинкта едновременно да ги привлича и да ги следва, балансирайки неизбежно с идеологията на социализЪма и комунизЪма.

За съжаление, телохранителят на Бай Тошо не успя да научи от него поне това. Никога в най-новата ни история в управлението на държавата не са властвали толкова могъщо неграмотността, некадърността и политическата простащина. Те проникнаха на всички нива в държавните и общинските структури и така срастнаха със самата държава. Днес България е синоним не просто на посредствено и недалновидно управление, а на престъпна некомпетентност и потресаващ непукизъм относно настоящето и бъдещето на най-бедстващата страна в Европейския съюз.

Но това не е само български феномен. Тази е съвременната политическа мода – въпиющата некомпетентност завладя не само нашата окаяна татковина, но и Запада като цяло. Европейският съюз днес се управлява от изключително посредствени, дори глупави хора, които доказаха, че са напълно способни да продадат не само душите си, но и суверенитета на държавите в ЕС, заедно с тяхното население и природни ресурси, на световния корпоративен и военно-промишлен капитал, имащ за свой център Америка.

СЕТА и ТПТИ са напълно идентични, всеобхватни икономически и търговски споразумения – първото е между ЕС и Канада, второто е между ЕС и САЩ. ТПТИ се препъна неочаквано в скандалните разкрития на Грийнпийс от началото на май. Затова беше даден газ до дупка за финализирането на СЕТА. Да мине поне то, преди Обама да си завърши мандата. Корпорациите, които ще се възползват от СЕТА, са същите – американски компании масово се регистрират в Канада, за да седнат първи на обещаната нова трапеза и да си поръчат нетърпеливо от многообразното европейско меню, заедно със своите канадски партньори. А сметката – нея ще я платим всички ние – глупаците от ЕС, които напълно доброволно предават своя остатъчен суверенитет на световното правителство отвъд Атлантика.

Двете търговски споразумения се подготвяха в пълна секретност. Достъпът до текстовете на ТПТИ се допусна на много късен етап, след обществен натиск, частично, в специални стаи с драконовски мерки за неизтичане на информация, от което се възползваха нищожен брой депутати. Както се похвали лично и българският евродепутат от ГЕРБ Андрей Ковачев, той не бил чел СЕТА, защото „е много дълго“.

Вие представяте ли си?!

Ако си мислите, че някой хубостник от нашето т.нар. правителство го е чел, преди МС да го одобри вчера за ратифициране, забравете. Как се четат 1500 страници тежка юридическа материя, а и какъв е смисълът, след като не по-малко отвеяните началници от Брюксел също не са го чели и отдавна са издали нареждането, че трябва да го подпишем?!

image

Карикатура: Христо Комарницки, вестник „Сега“

 

Както Грийнпийс в началото на май прецака и отложи подписването на ТПТИ, осветявайки заробващите клаузи и бруталния натиск над ЕС от страна на САЩ, така и белгийската провинция Валония изведнъж, няколко секунди преди да бие камбаната в кобния час, извика своето „Не!“ на СЕТА.

Ефектът – днес, волю-неволю, „началниците“ в ЕС тепърва заговориха за рисковете и опасностите не само от ТПТИ, но и от неговия „по-малък брат“ – СЕТА.

Не че прогресивните граждански общества в Западна Европа не бият тъпана от няколко години насам. Не че не се състояха многохилядни протести в почти всички страни на Стария континент. И ние в България давахме своя дял в осветяването на двете скандални търговски споразумения – трябва да признаем безспорния принос на сдружението „Солидарна България“ и още няколко организации; на интернет-изданията, които не се страхуваха да се противопоставят на нашите неграмотни и продажни правителства.

През това време националните медии мълчаха като гламави. Не се извинявам за епитета ни най-малко. Не може да се нарече по друг начин пълното медийно затъмнение по темата „Какво представляват ТПТИ и СЕТА и какви са рисковете за България?“. Никакъв дебат, никакъв анализ, нищо. Тишина. Дълбока, зловеща, робска тишина. Ако бяхте попитали някои „журналисти“ от БНТ, bTV и Нова тв какво са ТПТИ и СЕТА, до вчера те нямаше и да разберат какво ги питате. Мнозинството от тях не са ги и чували. За тях това са някакви досадни абревиатури от международния информационен поток, споменати спорадично в някоя новинарска емисия по повод някакъв си протест в Берлин например. И толкова. Къде ти по-важно и по-интересно е да кокетничиш лично с Вожда в ефир или да четеш с лъчезарна усмивка водещата новина за поредното кошмарно пътно-транспортно произшествие на магистрала Тракия?!

Но за да ви успокоя поне малко на тема национално достойнство, ще ви напомня, че същият дебилизъм владее официалните медии в целия Западен свят. Пълната секретност в изготвянето на двете търговски споразумения беше лишила от информация всички европейски институции, какво остава за средствата за масова информация, които са Ръката на пропагандата. Въпреки това, прогресивни опозиционни медии и различни неправителствени организации осветяваха всяка откъслечна информация, до която успяваха да се докопат. Благодарение на тяхната всеотдайност и непримиримост, европейските общества постепенно узнаваха истината за готвения капан и започнаха да организират своята все по-нарастваща съпротива срещу окончателното колонизиране на европейския континент от американските корпорации.

Сега, след смелия отказ на непокорната белгийска провинция Валония, се заговори още по-открито за всичко това. Напишете и тук, в търсачката на нашия сайт (горе вдясно) ТПТИ, TTIP или СЕТА и ще ви излязат десетки материали по темата, които сме публикували в последната година и половина – от началото на нашата поява в мрежата. Ще се запознаете с качествени и ценни преводни материали, както и с много добри текстове на наши анализатори. Не е късно да навлезете тепърва в по-голяма дълбочина и със сериозно отношение в този наистина съдбоносен за всички ни въпрос. Нуждаете се преди всичко от едно – от информация и осветяване на реалността – нещо, което няма да откриете в официалните медии, защото тяхната цел е единствено да ви дезинформират и дезориентират в този наистина преломен момент от съдбата на човечеството и на малка България. Да, ТПТИ и СЕТА не са откъснати от цялостното геополитическо движение, в което главоломно препуска днес светът – ще видите, че ТПТИ и СЕТА са само част от пъзела, който вече се нареди без нашето съгласие – новият глобален ред и тоталният контрол над нашия живот.

Не очаквайте от Бай да защити вашия живот и вашия интерес. Неговата придворна свита от глуповати и простовати лакеи няма нито компетенциите, нито желанието да го направи. Ще го кажа за стотен път – промяната минава единствено през всеки един от нас и през личната ни воля да поемем контрол над собствения си живот, да си върнем продадената България и изпадналата в ступор Европа. Този процес е част от осъзнаването на прогресивните общества в целия свят; той тече и в самото сърце на империята – САЩ. Можем да бъдем част от бъдещата промяна само ако пожелаем това. Само ако проявим гражданската си нетърпимост към нехайния политически елит и убийствената медийна манипулация, на която доброволно сме се подложили, впили медузирано поглед в телевизора.

Хора! Истината не е в телевизора. В телевизора е Голямата лъжа, която подменя и погубва живота ви.

И нещо наистина важно –

не случайно търговските споразумения и планираното мигрантско нашествие в Европа вървят в пълен комплект, ръка за ръка. По този начин Европа е обхваната от хаос и пълна неадекватност, от неспособност  да се защити. Но въпреки това съпротивата срещу политическите марионетки, водещи европейските народи към етническо обезличаване и цивилизационна гибел, към пълен и глобален контрол, става все по-отчетлива. Ние не можем да бъдем сами в своята съпротива, шансът ни е единствено в това да бъдем част от европейската и световната съпротива; част от обновлението на Системата, чиято черупка днес се пропуква. Трябва да съхраним цивилизационното си ядро, за да можем да продължим напред във Времето, когато Системата рухне.

А тя ще рухне. Не се съмнявайте в това.

Валония не е спорадичен случай на съпротива. Зад отказа на Валония да подпише заробващото търговско споразумение с Канада стоят не само интересите на гражданските европейски общества, но и скритите (все още) и предпазливи действия на осъзнаващия се европейски финансов, корпоративен и бизнес елит, който също започна да усеща задушаващата хватка и разбра, че е част от менюто на трапезата на ТПТИ и СЕТА. Не са само обикновените хора, не! Валония не би си позволила този смел до безразсъдство акт към световния господар, ако зад нея в сенките на завесите не стои нечия воля и поддръжка. Тази воля действа все още внимателно; тя избра белгийската провинция за свое острие, но скоро, в подходящия момент, ще излезе на сцената. Вероятно е Валония все пак да бъде принудена да подпише СЕТА. Натискът е чудовищен. Играта е сложна. Играта е древна колкото света. Макар и малки, ние можем да бъдем осъзната частица от тази велика и вечна игра, която променя балансите в света и завърта новия кръг в спиралата на историческото време.

Великобритания вече се спаси от васалната спрямо САЩ, скандално глупава и некомпетентна политика на Европейския съюз. Короната се изхлузи с англосаксонски маниер от двете търговски споразумения; започна издигането на бетонна стена срещу мигрантското нашествие край Ламанша. В същото време Вишеградите оформят нов център на съпротива в Централна Европа. Управляващият елит, стоящ начело на ЕС, е все по-неадекватен; неговата некомпетентност и продажност лъснаха наяве за пореден път, благодарение на разкритията покрай прецедента „Валония“, който освети за широката общественост истинските намерения на СЕТА – не само навлизането на ГМО и унищожаването на европейското земеделие, но и пълна хегемония на наднационалните корпорации над държавите чрез доброволното предаване в ръцете им на държавния суверенитет.

Пишейки последните думи на този текст, получих и следната бележка от адвокат Валентина Иванова (автор в Мемория), която ми изпрати този цитат на Валери Тарандов от социалната мрежа:


 


„На стр. 1328-1331 от СЕТА изрично е записано, че България трябва да промени следното законодателство:

 

Constitution of the Republic of Bulgaria, art. 22
Law on Ownership and Use of Agricultural Land, art. 3 Law on Forests, art. 10
Law on State Property
Concessions Act
Energy Act
Safe Use of Nuclear Energy Act
Independent Financial Audit Act (това е актът с Ви Ай Ай, вече го гласуваха) [бел.ред. – спомнете си депутатката от ГЕРБ, която прочете от трибуната на парламента римската цифра „VII“ като „Ви Ай Ай“]

Veterinary Practices Act (и това го гласуваха)
Law on Medicinal Products in Human Medicine Law of Veterinary Activity
Law for Prohibition of Chemical Weapons and for Control over Toxic Chemical Substances and Their Precursors
Law for Tobacco and Tobacco Products

 

Public Education Act, art. 12
Law for the Higher Education, paragraph 4 of the additional provisions
Vocational Education and Training Act, art. 22
(за това отговаря МОН, май го гласуваха вече)

Law for Medical Establishments
Professional Organisation of Medical Nurses, Midwives and Associated Medical Specialists Guild Act

 

Т. е., прав бях, че ще има промяна в Конституцията или най-малкото ратификацията трябва да е с мнозинство от 2/3 от Народното събрание. При това положение утвърждаването на СЕТА от Министерски съвет е правно недействително. Точка!

Освен това, налага се изводът, че нашето Народно събрание е излишно! Всички поправки в актовете са ни зададени по това споразумение СЕТА. Депутатите не стават за нищо!“Бих добавила – не само депутатите, но и тези над тях не стават за нищо! Едва ли са стигнали и до 13-та, камо ли до 1328-ма страница в четенето на СЕТА. Тяхната функция е една-единствена – да натискат копчето и да гласуват каквото им нареди Началникът. А той от своя страна – каквото му наредят Началниците от Брюксел.

Само след дни те отново ще изискат нашия глас за върховна главнокомандваща на въоръжените сили и президентка на България.

Мислете!

Няколко са най-важните, спешните въпроси, чийто отговори слушайте внимателно и към които се придържайте, когато правите своя избор за президент на България. Разбира се, съществените теми са много повече, но сред тях има неотложни, от които зависи решаването на всички останали.

1.Главен приоритет: Воля за национално обединение и водене на политика, насочена към много внимателно и постепенно възстановяване на държавния суверенитет във всичките му измерения.

2. Незабавни и категорични мерки срещу мигрантското нашествие и демографкия срив, свързани с целенасочената етническа подмяна на населението в България.

3. Сезиране на Конституционния съд при подписване на Всеобхватното икономическо и търговското споразумение СЕТА и провеждане на разяснителна кампания за огласяване на заробващите клаузи в СЕТА и ТПТИ, както и осветяване на престъпното бездействие по налагането без анализ и без обществен дебат на СЕТА и ТПТИ в България.

4. Ясно публично артикулиране на темата за жестоката, задушаваща корупция, подхранвана от срастването на партийната и държавната власт и водеща до безпрецедентно обедняване на населението.

По коментарите им върху тези теми ще познаете лесно кому служат кандидатите за държавен глава на Република България в големия геополитически сблъсък, в който вече влезе светът.

Предстоящите президентски избори са шанс за артикулиране на реалните национални проблеми, за преструктуриране на обществено-политическото пространство и излизане на преден план на личности и сили, осъзнали дълга си към обществото и към бъдещето на България.

И не забравяйте – промяната минава през волята и действието на всеки един от нас!
www.memoriabg.com/2016/10/27/paradut-na-glupostta/

ПП: Радва ли ви парадът? Парадвайте се...Тагове:   парад,   глупостта,   СЕТА,   ТПТИ,


Гласувай:
20


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. emi1ts - Здравей Марине!
27.10.2016 21:53
Ето част от публикация в сайта a-spesto от 14.10.2016г."..С апел до европейските институции да не приемат търговските споразумения със САЩ – ТПТИ, и с Канада – СЕТА, се обърнаха десетки водещи европейски юристи – професори по право от най-големите университети като Хумболтовия в Берлин, Сорбоната в Париж, Оксфорд, Кеймбридж, Лондонското училище по икономика, университетите в Барселона, Лисабон, Амстердам, Залцбург, Торино и др. Под писмото изпъкват имената на проф. Женевив Бурдио, проф. Евелин Лагранж, проф. Алан Бог, проф. Давид Капитан, проф. Дани Никол, проф. Уго Матеи и още десетки преподаватели и изследователи в областта на юридическите науки. Сред тях са и седмина професори от Софийския университет – Огнян Герджиков, Георги Близнашки, Лазар Груев, Георги Стефанов, Сашо Пенов, Пламен Киров и Красимира Средкова.

Юристите предупреждават, че инвестиционните споразумения на ЕС със САЩ и Канада могат да въведат паралелна на официалната юридическа система, която облагодетелства големите корпорации и чуждестранни инвеститори..."

Да,неотложно и спешно за всички нас е излизането на преден план на личности и сили ,осъзнали дълга си към обществото и бъдещето на България!Лека вечер!
цитирай
2. zaw12929 - По доброто предстои на крилете на ...
28.10.2016 07:06
По доброто предстои на крилете на избора- народът умен- помъдрява!
Умният винаги, по бавно или бързо намира изход от положение, в което мъдрият не се забърква
"Трябва да съхраним цивилизационното си ядро, за да можем да продължим напред във Времето, когато Системата рухне. А тя ще рухне. Не се съмнявайте в това."
Успешен ден!
цитирай
3. katara - ДА
28.10.2016 11:57
ДА
цитирай
4. bojinkata - При др. борисов основното е страха ...
28.10.2016 18:59
При др.борисов основното е страха за собствената кожа! Другото е следствие! Въобще - пу..ю!
цитирай
5. mt46 - Благодаря за допълнението по темата! Лека вечер, Еми!...
28.10.2016 20:12
emi1ts написа:
Ето част от публикация в сайта a-spesto от 14.10.2016г."..С апел до европейските институции да не приемат търговските споразумения със САЩ – ТПТИ, и с Канада – СЕТА, се обърнаха десетки водещи европейски юристи – професори по право от най-големите университети като Хумболтовия в Берлин, Сорбоната в Париж, Оксфорд, Кеймбридж, Лондонското училище по икономика, университетите в Барселона, Лисабон, Амстердам, Залцбург, Торино и др. Под писмото изпъкват имената на проф. Женевив Бурдио, проф. Евелин Лагранж, проф. Алан Бог, проф. Давид Капитан, проф. Дани Никол, проф. Уго Матеи и още десетки преподаватели и изследователи в областта на юридическите науки. Сред тях са и седмина професори от Софийския университет – Огнян Герджиков, Георги Близнашки, Лазар Груев, Георги Стефанов, Сашо Пенов, Пламен Киров и Красимира Средкова.

Юристите предупреждават, че инвестиционните споразумения на ЕС със САЩ и Канада могат да въведат паралелна на официалната юридическа система, която облагодетелства големите корпорации и чуждестранни инвеститори..."

Да,неотложно и спешно за всички нас е излизането на преден план на личности и сили ,осъзнали дълга си към обществото и бъдещето на България!Лека вечер!

цитирай
6. mt46 - Изборите ме съмняват... Благодаря и поздрави!...
28.10.2016 20:14
zaw12929 написа:
По доброто предстои на крилете на избора- народът умен- помъдрява!
Умният винаги, по бавно или бързо намира изход от положение, в което мъдрият не се забърква
"Трябва да съхраним цивилизационното си ядро, за да можем да продължим напред във Времето, когато Системата рухне. А тя ще рухне. Не се съмнявайте в това."
Успешен ден!

цитирай
7. mt46 - http://www.memoriabg.com/2016/10/28/kanada-es-skloniha-na-usloviata-na-valonia/
28.10.2016 20:15
katara написа:
ДА


Канада и ЕС склониха на условията на Валония за СЕТА

от Memoria de futuro в Актуално, Геополитика · 28/10/2016 · 12:31

FILE - In this Friday, Oct. 14, 2016 file photo, Minister-President of Wallonia Paul Magnette waves to journalists as he arrives for a meeting with French President Francois Hollande at the Elysee Palace, In Paris. The small Belgian region of Wallonia is currently holding up the signature of a landmark free trade deal uniting over 500 million European Union citizens and 35 million Canadians. (AP Photo/Christophe Ena, File)

Премиерът на Валония Пол МанетВчера, 27 октомври 2016, световните и българските медии разпространиха новината, че след като първоначално наложи вето над подписването на търговското споразумение СЕТА между ЕС и Канада, Валония се е съгласила да подпише договора и „клекнала“. Много издания и национални медии препубликуваха новината по този начин, или със заглавието „Валония склони за СЕТА“. Поднесена по този начин, информацията е абсолютно невярна и манипулативна. По-правилно е новината да се съобщи със следното заглавие, което е точно противоположно по смисъл: „Канада и ЕС склониха на условията на Валония“. Ето и официалното благодарствено изявление от вчера на премиера на провинцията Пол Манет към гражданите на Валония, направено след продължителните дебати и преговори, които се разгоряха заради наложеното вето върху СЕТА и по повод извоюваните редакции и анекси към споразумението:

„Благодаря на всички за вашите съобщения и подкрепа. Те ми дадоха много енергия и смелост по време на тези твърде трудни преговори. Благодарение на подкрепата ви аз бях в състояние да издържа на натиска и ултиматумите и днес можем да кажем, че тази борба си струваше.

Ние успяхме да запишем много важни постижения. Вече никога няма да има частни арбитражи в този вид търговски споразумения. Ще гарантираме, че всички социални, екологични и публични услуги ще бъдат защитени.

Това ще бъде новото правило и то означава, че никога няма да приемем договор, който е по-малко взискателни от този. И преди всичко, благодарение на вас, благодарение на важната мобилизация на гражданското общество, и чрез този голям парламентарен дебат, който проведохме, ние вече никога няма да договаряме по досегашния начин. Споразуменията вече няма да се договарят тайно. Ние ще ги изготвяме демократично и в дебат с гражданите.“

Всъщност, Валония не е „клекнала“, а точно обратното – 500 милиона европейци ще бъдат облагодетелствани от постигнатото в преговорите след наложеното вето – и най-важното постижение е премахването на частните арбитражи, които в досегашния вариант на СЕТА можеха да съдят неограничено държавите, придобивайки абсолютна власт над националното и европейското законодателство. Друго значимо постижение е включването на предпазна клауза за деактивиране на СЕТА с цел защита на местните фермери. Анексът трябва да бъде одобрен и от останалите 27 членки на Европейския съюз.

161020merci-wallonie„Солидарна България“ публикува текста на Общата декларация на Белгия, договорена в четвъртък, 27 октомври 2016 между всички федерални единици, относно условията, при които тази държава би одобрила Всестранното икономическо и търговско споразумение между ЕС и Канада, по-известно със съкращението СЕТА. Съветът на министрите и Европейския парламент не могат да одобрят СЕТА преди тези условия да бъдат приети от другите 27 държави-членки, Канада и ЕК. Линк към оригиналния текст на декларацията на френски и фламандски езици можете да видите ТУК.Декларация на Кралство Белгия

относно условията за упълномощаване от Федералната държава и федералните единици за подписването на СЕТА

А. Белгия уточнява, че в съответствие с конституционното си право, достигането до траен и окончателен провал на процеса на ратификация на СЕТА по смисъла на декларацията на Съвета от 18/10/16, може да настъпи поради процедурите на одобрение, стартирани както на равнище на Федералния парламент, така и на равнище на всяка от парламентарните асамблеи на регионите и общностите.

Всеки от засегнатите органи в рамките на правомощията си ще пристъпи, на регулярни периоди, към оценка на социалноикономическите ефекти и ефектите върху околната среда от временното прилагане на СЕТА.

В случай, че една от федералните единици уведоми Федералната държава за окончателното си и трайно решение да не ратифицира СЕТА, Федералната държава ще уведоми Съвета най-късно в срок от една година от момента на нотификацията от гореспоменатата единица за окончателната невъзможност Белгия да ратифицира СЕТА. Ще бъдат предприети необходимите мерки в съответствие с процедурите на ЕС.

B. Белгия констатира, че предварителното прилагане на СЕТА не се отнася до различни разпоредби на СЕТА, по-конкретно в сферата на защитата на инвестициите и уреждането на спорове (ICS[1]), в съответствие със смисъла на решението на Съвета относно временното прилагане на СЕТА. Тя взима предвид и правото на всяка страна по договора да прекрати временното прилагане на СЕТА в съответствие с чл. 30.7 от споразумението.

Белгия ще поиска становище от Съда на Европейския съюз относно съответствието на Инвестиционната съдебна система (ICS) с европейските договори, по-конкретно в светлината на Становище 1/94.

В случай, че не бъде взето противоположно решение от съответните им парламенти, Регион Валония, Френската общност, Германоезичната общност, Комисията на франкофонската общност и Столичният регион – Брюксел, не възнамеряват да ратифицират СЕТА на основата на системата за разрешаване на спорове между инвеститорите и договарящите се страни, предвидена в глава 8 на СЕТА, такава каквато тя е уредена в момента на подписването на СЕТА.

Фламандския регион, Фламандската общност и Столичният регион – Брюксел, приветстват в частност съвместната декларация на Европейската комисия и на Съвета на Европейския съюз относно Инвестиционната съдебна система.

C. Декларацията на Съвета и на държавите-членки, относно решенията на Съвместния комитет на СЕТА за сътрудничеството в законодателната област, касаещо компетенциите на държавите членки, потвърждава, че тези решения трябва да бъдат взимани с общо съгласие на Съвета и държавите-членки, които го съставят.

В този контекст, правителствата на федералните единици посочват, че по въпросите в тяхната сфера на изключителни или частични компетенции в рамките на белгийската конституционна система, те възнамеряват да подлагат всяка процедура на сътрудничество в сферата на законодателството на предварително одобрение от техния парламент и да информират за всяко законово решение, което би произтекло от това сътрудничество.

D. Федералната държава или федерална единица с компетенции в сферата на селското стопанство си запазва правото да активира предпазната клауза при нарушаване на пазарното равновесие, включително когато този дисбаланс е установен само за един продукт. Точни прагове ще бъдат определени в рамките на 12-те месеца след подписването на СЕТА, за определяне на дефиниция за пазарно неравновесие. Белгия ще защитава така определените прагове в рамките на европейския процес за взимане на решения.

Белгия потвърждава, че СЕТА не трябва да засегне законодателството на Европейския съюз в сферата на разрешаването, пускането на пазара, отглеждането и етикетирането на ГМО и на продуктите, получени от новите технологии за възпроизводство и по-специално възможността на държавите-членки да ограничават или да забраняват отглеждането на ГМО на тяхна територия.

Освен това Белгия потвърждава, че СЕТА не трябва да е пречка за гарантиране на прилагането на принципа на предпазливост в Европейския съюз така, както е дефиниран в Договора за функциониране на Европейския съюз и по-специално принципа на предпазливост прогласен в член 191 и отразен в член 168, параграф 1, и в член 169, параграфи 1 и 2 от ДФЕС.

В случай на иск на някоя от федералните единици, свързан с географските означения (AOP[2] и IGP[3]), федералното правителство се ангажира да го предаде незабавно на Европейския съюз.
цитирай
8. mt46 - Не мога да му помогна...
28.10.2016 20:16
bojinkata написа:
При др.борисов основното е страха за собствената кожа! Другото е следствие! Въобще - пу..ю!

цитирай
9. anin - https://news.bg/energy/neft-bliknal-v-chernomorskoto-nahodishte-han-asparuh.html
29.10.2016 11:31
Айдее, забогатяхмее! ;)))
цитирай
10. mariniki - Системата ще рухне...
30.10.2016 23:12
и никой вече не се съмнява в това...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 15868089
Постинги: 3185
Коментари: 41941
Гласове: 137135
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Септември, 2022  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930