Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.02.2017 21:29 - Брюкселските зелки...
Автор: mt46 Категория: Бизнес   
Прочетен: 2331 Коментари: 4 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
.
.
*   *   *
Брюкселските зелки -
кухи и продажни -
правят мътни сделки
с плутократи важни...

Марин Тачков


Българските евродепутати, подкрепили СЕТА, са:
Мария Габриел от ГЕРБ
Андрей Ковачев от ГЕРБ
Ева Паунова от ГЕРБ
Андрей Новаков от ГЕРБ
Емил Радев от ГЕРБ
Владимир Уручев от ГЕРБ
Филиз Хюсменова от ДПС
Искра Михайлова от ДПС
Светослав Малинов от РБ

Европейският парламент одобри скандалното търговско споразумение между ЕС и Канада (СЕТА).
Депутатите подкрепиха сделката с 408 гласа „за“, 254 „против“ и 33 въздържали се.
Одобрение от парламента позволява временното прилагане на икономическото и търговско споразумение още през следващия месец. Предстои СЕТА да бъде ратифицирана от националните парламенти на страните-членки на Общността.


glasove.com/categories/novini/news/korneliya-ninova-glasuvalite-za-seta-sa-nacionalni-predateli



Гласувай:
11


Вълнообразно


1. mt46 - http://glasove.com/categories/novini/news/korneliya-ninova-glasuvalite-za-seta-sa-nacionalni-predateli
16.02.2017 21:31
Подкрепилите договора с Канада СЕТА български евродепутати са национални предатели! Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в специално свикана пресконференция на "Позитано" 20.

Искаме списъкът на българските евродепутати, подкрепили споразумението ЕС - Канада, да стане публично известен, заяви Нинова.



"Питаме ги от чие име гласуваха "за". Там ги е изпратил народът на България да представляват България. Затова питаме - кой точно от този български народ ги упълномощи да гласуват така. Ние говорим не само от името на БСП, а и от името на Съюза "Произведено в България", където са 1500 български призводители, КНСБ, "Подкрепа", десетки фондации, организации, сдружения на български производители", каза Корнелия Нинова.



И емоционално продължи: "Казвам, отсега да се знае - ако БСП има достатъчно сили в следващия парламент като брой депутати, ще блокираме ратификацията на това споразумение!"



Нинова преведе на "нормален български език" за какво става дума в Всеобхватното икономическо и търговско споразумение между ЕС и Канада, известно като СЕТА.



И изброи по точки какви опасностите крие СЕТА:



"Първо. Това споразумение отваря широко вратите за внос на ГМО в България, което означава отрови за здравето, но и удар по българската икономика, тъй като тези стоки са по-евтини. В споразумението липсва текст, че базопасността на един продукт ще бъде тествана. Това е безконтролен внос на ГМО.



Второ. Огромен внос на канадско месо. Тежък удар по българските производители, тъй като то също е по-евтино!



Трето. Паралелна съдебна система. Трибунал, в който корпорации ще могат да съдят България, но не в националните съдилища, не в международно признатите такива, а в специален трибунал, където те ще съдят България затова, че очакваните от тях печалби в нашата държава, не са се случили.



Четвърто. Всички публични услуги - образование, здравеопазване, ВиК, телекомуникации, пътища - отиват на либерализация, приватизация, концесии.

Някои държави са пискали от този списък да бъдат извадени отделни сектори. Германия, например, е поискала да се извади водният сектор. Правителството на Бойко Борисов не е поискало нищо да бъде извадено.



По-лошо. Има заложен т.нар. принцип на необратимост - ако веднъж едно нещо е дадено на концесия или е приватизирано, няма връщане назад.



Пето. Така нареченото на "брюкселски" регулаторно сътрудничество. Това означава, примерно, както ние искаме да задължим търговските вериги да продават българска продукция. Не можем да го направим, преди да питаме дали са съгласни и тогава да го внесем в българския парламент. Това е абсурд! Това е отказ от национален суверенитет!"
цитирай
2. anin - Привет!
16.02.2017 22:52
Казват, че и Станишев е гласувал "за"...а после отричал :)
цитирай
3. mt46 - Той казва, че се бил объркал...
17.02.2017 20:18
anin написа:
Казват, че и Станишев е гласувал "за"...а после отричал :)

Но поискал гласът му да се счита за "Не"...
цитирай
4. anin - Объркал се бил!
18.02.2017 11:30
Що не се е объркал и да не си е взел заплатата?
Как не е разбрал за какво гласува?!
цитирай
5. mt46 - http://glasove.com/categories/skandalyt/news/shefyt-na-enp-s-ostro-pismo-do-korneliya-ninova
18.02.2017 12:29

Генералният секретар на ЕНП Атонио Лопес публикува остро писмо до лидерката на БСП Корнелия Нинова във Фейсбук по повод нейно изказване, съобщава vevesti





Уважаема госпожо Нинова,

Току що прочетох Вашите остри изявления, както и това, че наричате предатели българските евродепутати, подкрепили в ЕП споразумението за свободна търговия (СЕТА) между ЕС и Канада.



Бих искал да Ви отговоря по начин, характерен за отговорни политици. И тъй като все още не притежавате опит на европейската политическа сцена, този начин не е типичен за Вас.



1. В европейската политика, както и в България, не е прието да се обиждат колеги, подкрепили дадено решение чрез демократична процедура. При това решение, подкрепено с мнозинство. Такава постъпка изглежда привидно детинска, дори популистка. Истинските политици се борят да убедят гражданите в правотата на своите позиции чрез почтени аргументи и не изпадат в истерия, когато не успеят да го направят.



2. За щастие на Вашата страна, България и българският народ са далеч над нивото на Вашите изявления. Ние знаем, че България е много повече от Вашите опити за извличане на политически дивиденти. Запомнете, че Вие представлявате българските граждани не само във Вашата страна, а и извън нея. Това е огромна отговорност, чието значение за съжаление не оценявате. Затова нека ви обясня: През месец март в Брюксел ще се проведе среща на Партията на Европейските социалисти. Ще наречете ли и тях предатели по време на тази среща? Ще наречете ли предатели лидерите на европейските социалисти, които подкрепиха СЕТА? Чакам с нетърпение този момент.
Ако по някакво чудо бъдете избрана за министър-председател на България и поемете тази огромна отговорност, по какъв начин ще защитите интересите на народа си? Как ще преговаряте с европейските лидери, мнозинството от които подкрепиха СЕТА, а Вие ги нарекохте предатели? Мисля, че българите заслужават лидер с повече опит, който успява да владее емоциите си и не си изпуска нервите всеки път, когато се вземат решения, които не му допадат.



3. Уважавам всички колеги, които са били избрани за членове на ЕП, дори тези които не споделят моите виждания. Затова никога не бих си позволил да ги обиждам по начина, по които Вие го направихте. Същото уважение ще изразя и към Вас, ако оттеглите срамното си изявление и се извините на колегите си, включително на Вашите колеги социалисти.



4. Разбирам, че сте в предизборна кампания и смятате, че това е време, в което всичко е позволено. Но разберете, че случаят не е такъв. Не всичко е позволено. Има демократични принципи, които би трябвало да спазвате, след като заемате даден пост. Тези, които не ги спазват се наричат популисти. С какво сте по различна Вие от популистите ? Надявам се, че не сте една от тях, защото ние, заедно с европейските социалисти водим тежка борба против популизма. Моля Ви да сте част от тази борба и да спрете да обиждате, защото обидите са именно оръжието, предпочитано от популистите.



5. Любовта и уважението ми към Вашата страна и Европа ме задължава да Ви отговоря. Искам силна България на европейските преговори, а за целта имаме нужда от уравновесени, силни и уважавани български политици. Четейки поста Ви, разбирам, че не сте точно такъв политик. Смирено очаквам, че на предстоящите избори, българските граждани ще Ви покажат, че не сте способна да поемете огромната отговорност за управлението им. Те заслужават много повече в трудните времена, в които живеем.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19156233
Постинги: 3686
Коментари: 45089
Гласове: 148913
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031