Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.10.2013 13:24 - За уникалните, за калните, за д-р Хамер и германската нова медицина...
Автор: mt46 Категория: Други   
Прочетен: 5147 Коментари: 14 Гласове:
36


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

1.

Германска нова медицина

Д-р Хамер срещу цялата медико-фармацевтична гилдия

Всеки рак започва като силно драматично психично изживяване

 

Д-р Рике Герд Хамер, бивш преподавател в университетите на Мюнхен и Тюбинген в Германия, поставя началото на така наречената Германска нова медицина след пространни изследвания и лечебна практика, започнала в края на 70-те години. Тя убедително базира природата на болестта върху универсални биологични принципи и взаимодействието между трите нива, които съставляват организма - психиката, мозъка и органите. В тази Нова медицина заболяванията имат биологичен смисъл, а не са грешки на природата. Д-р Хамер постига изключителен успех с раковата си терапия - при един от съдебните процеси, с които защитниците на конвенционалната медицина се опитват да го атакуват, прокурорът се вижда принуден да признае, че след 4-5 години 6000 от 6500 пациенти предимно в напреднал стадий на рак са все още живи. Това е над 90% - почти пълната противоположност на резултатите, които могат да бъдат очаквани след конвенционално лечение на рак в напреднал стадий.

Всъщност д-р Хамер започва своите изследвания върху рака, след като развива рак на тестисите малко след трагичната смърт на 17-годишния си син Дирк, прострелян по време на ваканция в Средиземноморието (по това време д-р Хамер има своя практика в Рим). Тогава той си задава въпроса дали смъртта на сина му е била причината за болестта. Впоследствие проучва и документира над 15 хиляди случая на рак и при всичките намира следните характеристики, които кръщава

Железните правила на рака:

Първо. Всеки рак и свързано с него заболяване започва като СДХ или Синдром на Дирк Хамер - тежко, силно драматично и изолиращо "конфликтно-шоково" изживяване. То се проявява едновременно на трите нива – психика, мозък и органи.

С други думи д-р Хамер стига до извода, че едно физическо събитие може да породи биологически "конфликт-шок", който се проявява във видима физическа трансформация в мозъка и води до измерими промени в нервно-физическите параметри и до развитие на ракови образувания, язви, некрози и функционални нарушения в определени органи в тялото. Ако конфликтът бъде разрешен, на раковия или некротичния процес се дава заден ход за коригиране щетите и връщане здравето на пациента.

Д-р Хамер смята, че болестта се предизвиква единствено от шок, за който сме напълно неподготвени. Това означава, че ако по някакъв начин можем да се подготвим за шокиращото събитие, няма да се разболеем. Всъщност той самият не обича да използва думата "рак" - според него той по-скоро е специална биологична реакция на необичайна ситуация.

Второ. Естеството на психическия конфликт определя мястото на фокуса или Огнището на Хамер в мозъка и онова на рака в органа.

Трето. Протичането на конфликта определя развитието на Огнището на Хамер в мозъка и това на рака в органа.

В момента на конфликт-шока възниква късо съединение, фокус на активност в определено място в мозъка. То може да бъде заснето с помощта на компютърна томография (КТ) и изглежда като серия от концентрични кръгове. Това е Огнището на Хамер. Ако конфликтът по-късно бъде разрешен, този образ се променя, развива се оток и накрая белег.

Тези мозъчни лезии са толкова специфични и прецизно разположени, че д-р Хамер с удивителна точност диагностира болестите само по КТ на мозъка на пациента. Освен това той демонстрира, че в момента на възникване на концентричните кръгове в мозъка и КТ на засегнатия орган може да покаже такава концентрична лезия. Щом възникне Огнището на Хамер, органът, който се контролира от конкретния мозъчен център, регистрира функционална трансформация. Тя може да се изразява в новообразувание, загуба на тъкан или загуба на функция. Според д-р Хамер това се случва в мига, в който психическият шок достигне подсъзнанието, и в същата секунда се инициира ракът или друго заболяване. Тежестта на болестите може да зависи и от други психологически, енергийни и хранителни фактори, но природата и местоположението им се определят от съдържанието на конфликт-шока.

Хамер смята, че връзката между ключовите емоционални шокови събития, засяганите мозъчни зони и свързаните с тях органи се е развила като адаптация в еволюцията на човека от сходни програми в животинския свят. Когато неочаквано изпитаме емоционално страдание, се пуска в ход аварийна коригираща програма - биологична програма за конфликт, имаща за цел да върне индивида към нормалното му състояние. Такива програми могат даже да обхващат цели семейства или други групи.

Хамер дава следния пример: майка вижда детето си да претърпява лоша злополука. От гледна точка на еволюцията малките деца по-бързо се възстановяват, когато получават допълнително мляко. Затова биологичната програма за конфликт се стреми да стимулира производството на мляко чрез увеличаване броя на гръдните клетки. Ако майката е десничарка, това ще предизвика незабавна поява на Огнище на Хамер в конкретна част от дясното й мозъчно полукълбо, която е свързана с лявата гърда. Щом детето се оправи, започва разрешаването на конфликта и вече не е нужно допълнително мляко. Майката развива доброкачествена форма на туберкулоза във въпросната гърда, която разрушава излишните гръдни клетки. Но ако микобактериите, нужни за това, липсват, тогава мястото може просто да се калцира и да остане като латентен тумор.

Същият процес е в сила и при животните. Овца, чието агънце е било изядено от вълк, е склонна към развитие на рак на вимето. Обикновено обаче тя разрешава конфликта, като ражда друго агне.

Следният пример би могъл да илюстрира първоначалната полза за оцеляването от този механизъм. Представете си, че лъв преследва антилопа. Тя трябва незабавно да мобилизира всичките си средства за оцеляване. Симпатиковата нервна система поема командването и в допълнение се активира специфичен център в мозъка, който стимулира белодробната дейност. След като е отървало кожата, животното си отпочива и парасимпатиковата нервна система поема управлението за известно време, докато телесните функции се нормализират.

Ако вместо това един човек получи диагноза рак, дори и тя да е погрешна, същата биологична програма се задейства от същия страх от смъртта, който в случая с животното му е помогнало да избяга. Нивото на стреса скача и връзката мозък-бял дроб се активира, но в тази ситуация няма къде да се бяга. Докато конфликтът бъде разрешен, което може да отнеме години, ще съществува постоянен стрес, както и мозъчно стимулиране на белодробната активност, която тук приема формата на повишаващ се капацитет на белия дроб посредством непрестанното делене на клетки.

Този процес може единствено да бъде спрян с изключване на пусковия механизъм в мозъка чрез обезвреждането на първоначалния конфликт-шок. Това се случва, когато пациентът впоследствие се подлага на операция или природна терапия, за които вярва безрезервно, че ще го излекуват. Но същата тази процедура при човек, който има съмнения относно ефикасността й, ще ???

 

Конфликти, болести и органи

Изборът на фокус на конфликта става с подсъзнателна асоциация. Така например биологичните конфликти, които са свързани с вода и други течности (олио, мляко...), водят до рак на бъбреците, страхът от смъртта - до белодробен рак, а "глътването на по-голяма хапка, отколкото сме в състояние да храносмелим" в психологически план - до рак на стомаха или червата.

Първоначално в животинския свят наистина е ставало дума за голяма хапка храна, но за нас това може да бъде прекомерно задлъжняване или всякакъв друг ангажимент, който сме поели и не можем да изпълним. Фокусът обаче не се определя от самото събитие, а по-скоро от психологическото му значение за нас в момента на настъпването му.

Хамер илюстрира това с друг пример - за жена, която заварва съпруга си в леглото с друга. Като сексуално разстройващ конфликт той предизвиква рак на матката. Ако вместо това се изживее като конфликт с партньора, тогава при жена десничарка той води до рак на дясната гърда. Ако усещането от конфликта е страх и отвращение, той причинява хипогликемия, а при загуба на самоуважение може да се развие рак на срамната кост.

Ако липсата на самоуважение беше възникнала по повод на спортен провал, а не във връзка със секса, то тогава проблемът щеше да се прояви в крак или ръка, а може би в пръстите или рамото.

Други типични събития, които биха могли да доведат до биологични конфликти, са различни ситуации на загуба - на любим човек, на работа, на ценно притежание или територия.
...

Преследването

Сименс, производителите на КТ-оборудването, потвърдиха независимо съществуването на Огнищата на Хамер в мозъка. Нещо повече, тяхната диагностична стойност беше доказана през 1998 година в университета на Трнава в Словакия. Въпреки това д-р Хамер бе подложен на ужасни гонения.

Според закона в Германия разрешителното на един лекар за практикуване може да бъде отнето, ако той е с "отслабени умствени способности". Този именно закон е използван от германски областен съд през 1986 година, за да се отнеме на Хамер правото да практикува. Като доказателство за неадекватното му умствено състояние съдът посочва, че той не желае да оттегли теориите си и да се врече във вярност към принципите на ортодоксалната медицина. Нещо повече, според правосъдния орган той бил неспособен да се върне в правата вяра - опитал се да убеди група видни професори в правотата на теориите си само месец преди делото! Година по-късно същият този съд постановява да бъде направена психиатрична оценка на умствените му способности, която Хамер отказва. Въпреки това назначен от съда психиатър, без никога да го е виждал, му поставя диагноза, че е психопат.

През 1997 година д-р Хамер е арестуван и държан в затвора 18 месеца по силата на малко известен закон за природолечението, въведен по времето на Хитлер с цел репресиране на циганите. Престъплението му е, че дал безплатен здравен съвет на хора, които го попитали за мнението му. Прокурорът открито заявява, че трябва да бъдат използвани всички средства за отстраняване на Хамер от обществото. За сравнение делото срещу убиеца на неговия 17-годишен син Дирк - италианския принц Виктор Емануил Савойски (небезизвестния братовчед на Симеон Сакскобургготски), се отлага 13 години и завършва с абсурдната присъда от 6 месеца условно.

Впоследствие срещу Хамер са започнати съдебни преследвания в различни страни. Според тях той е масов убиец, защото лишава раково болни пациенти от, както се твърди, безвредното и ефикасно лечение, предлагано от ортодоксалната медицина. Някои сравняват този лов на вещици със съдбата на д-р Семелвайс, който умира на 47-годишна възраст в приют за душевноболни, защото препоръчвал хирурзите да си измиват ръцете преди операция.

През 1999 година д-р Хамер се премества да живее в Испания, тъй като съдилищата в Германия, Австрия, Франция и Швейцария вече искат да го съдят за всеки раково болен, който е починал, следвайки съветите му. Срещу него има и висящо частно дело за голяма сума пари, защото препоръчал на пациент да не се подлага на химиотерапия. Това означава, че всеки практикуващ медик е длъжен да предложи химиотерапия или ще бъде изправен пред финансов крах. Макар че много отделни лекари, между които и професори по медицина, са потвърдили принципите на Германската нова медицина, никой германски университет досега не се е съгласил да ги тества въпреки съдебно нареждане университета на Тюбинген да проведе такива тестове.

Д-р Хамер преживява 8 опита за убийство, а медиите в Германия го третират като умопомрачен престъпник. (Той отново е вкаран в затвора във Франция от септември 2004 до февруари 2006 година, а понастоящем е намерил убежище в Норвегия. - б. п.) Други лекари и природолечители в Европа, които практикуват в съответствие с принципите на Германската нова медицина, също са обект на преследване. В Австрия, Белгия, Франция, Германия и Испания властите започват процедури за отнемане правото на практикуване на такива лекари. Съдебните дела се водят от години. Единствено испанските съдилища са възприели просветената позиция, че не е тяхна работа да разрешават конфликта между противоречиви медицински теории и терапии. Ожесточената разправа от страна на властите е разбираема, защото широкото разпространение и прилагане на Новата медицина би сложило край на господството на медико-фармацевтичния комплекс.

През 2001 година виден невролог открито защити д-р Хамер, като публикува книга за Новата медицина и настоя теориите му да бъдат официално проверени. Понеже д-р Терезе фон Шварценберг е представител на висшата аристокрация, медиите се видяха в затруднение каква позиция да заемат. Дотогава те бяха писали за д-р Хамер по най-пренебрежителния начин, а изведнъж една изтъкната личност твърдеше, че той е прав и заслужава Нобелова награда! Въпреки всичко официалният отговор на онколозите все още си остава, че е пълен абсурд да се допуска, че емоциите могат да играят важна роля за зараждането и лечението на рака, и следователно твърденията на д-р Хамер не трябва да бъдат проверявани...

Цялата публикация -
www.epochtimes-bg.com/2013-04/2013-10-05_05.html

ПП: Обикновено уникалните
са преследвани от калните...

Марин Тачков
7 октомври 2013 г.




Гласувай:
36


Вълнообразно


1. stela50 - Интересно ми беше да прочета ...
07.10.2013 18:03
Склонна съм да приема важната роля на емоциите, психиката
за появата и лечението на редица болести, не изключвам
и рак, естествено. Колкото до учените и техните твърдения,
много интереси са свързани с това ...
Поздрави !
цитирай
2. valeska - Открит е определен ген, свързан със ...
07.10.2013 19:14
Открит е определен ген, свързан със стреса, който кара имунната система да разпространява рака в тялото... При продължителен стрес, раковите клетки успяват да накарат този ген да работи в тяхна полза. Вместо да се самоунищожават, туморните клетки успяват да образуват метастази и ракът се разпространява в организма.
цитирай
3. anin - Да,
07.10.2013 19:18
Стреса, отрицателните мисли и чувства могат да отключат някой болести, към които сме предразположени генетично...

филм
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=qAHW47j2h4s#t=22
цитирай
4. mt46 - "Генетичното предразположение" няма решаваща, основна роля...
07.10.2013 19:50
anin написа:
Стреса, отрицателните мисли и чувства могат да отключат някой болести, към които сме предразположени генетично...

Как да се установи кои гени човек е наследил от майка си, от баща си, от дядовците и прадядовците си, от бабите и прабабите си?... И дали изобщо гените са носители на болести?...
цитирай
5. mt46 - Да... Статията е много интересна!...
07.10.2013 20:00
valeska написа:
Открит е определен ген, свързан със стреса, който кара имунната система да разпространява рака в тялото... При продължителен стрес, раковите клетки успяват да накарат този ген да работи в тяхна полза. Вместо да се самоунищожават, туморните клетки успяват да образуват метастази и ракът се разпространява в организма.

"... Например някой е загубил бизнеса си, но сега се е отдал на ново, удовлетворяващо го начинание. Като пост-ефект той може да има тумор, който постепенно се превръща в латентен или в крайна сметка се разгражда. Около 40% от туморите, които се откриват при рутинни медицински прегледи, се определят като стари и безвредни, тоест латентни и калцирани. При все това обаче могат да възникнат усложнения, ако медицинска намеса вдъхне страх от смъртта - конфликт-шок, който води до активизиране на същия или развитие на нов тумор.

В други случаи първоначалният конфликт все още може да е активен или да е възникнал втори активен конфликт. Трябва да се върнем назад, вероятно 1-2 години преди началото на нашия проблем, и да анализираме емоциите си през този период, както и преди и след него. Медитацията и регресионната терапия също могат да помогнат за откриването на конфликт-шока.

Ако продължаваме да имаме силна емоционална реакция, когато разкрием съдържанието на конфликта, можем да сме сигурни, че той все още не е разрешен. Ако е възможно, най-добре е да го разрешим по естествен път. Например ако той е причинен от загубата на партньор, тогава намерете нов; ако сте загубили дете, забременейте отново, осиновете си дете или си вземете домашен любимец. Ракът спира да расте след третия месец, тъй като бременността е с предимство..."
цитирай
6. mt46 - Благодаря!... Според мен психиката /душата/, начинът на мислене и на живеене имат огромна роля...
07.10.2013 20:13
stela50 написа:
Склонна съм да приема важната роля на емоциите, психиката
за появата и лечението на редица болести, не изключвам
и рак, естествено. Колкото до учените и техните твърдения,
много интереси са свързани с това ...
Поздрави !

цитирай
7. mt46 - Още по темата - http://www.rodi-mechta.com/ezoteric/heal-your-soul
07.10.2013 20:21
"Преди тялото трябва да лекуваме душата

Съвременната медицина все по-често се обръща към отдавна забравени представи за човека. В тях той представлява едно неделимо цяло от дух, душа и тяло. Това е добре известно на всички почитатели и последователи на философията на Изтока. Там се говори за енергийно поле около тялото на човек – аура, за важни енергийни центрове наречени чакри, пътища по които минава енергията наречени мередиани, стотици точки – наречени акупресурни и акупунктурни точки и т.н.

Източните мъдреци знаят, че информацията за здравето, характера и дори съдбата на човека са закодирани в енергийното му поле. И причина за тежките заболявания са нарушенията в полевите структури. Затова според източната медицина следва да се лекува не болният орган, а полето. А това се постига с изграждане или възстановяване на правилен мироглед. Няма нелечими болести. С възстановяване на полевите деформации се отстраняват и заболяванията.

Сред някои от причините за нарушенията в полевити структури са : внезапно прекъсване на бременността, предателство към любовта заради материални блага, съжаление за миналото, страх от бъдещето, нежелание да се примирим с неблагополучни житейски ситуации, ненавист и обида, грубост или злословие към хората и забравяна на простата истина, че никой не е съвършен. Като блокировка възникват редица тежки физически и психически заболявания, както и житейски провали. По този начин природата ни тласка към духовно самоусъвършенстване.

Например : ревността и завистта водят до отслабване на зрението и слуха, склероза, травми в главата, диабет, ставни проблеми. Агресивността руши зъбите. Омразата обикновено предизвиква болести в главата – проблеми с главният мозък като инсулти, аневризми, тумори. Камъни в жлъчката се образуват, когато сме твърде заети със собственото си его, отделяме повече внимание на интелекта, волята и желанията си. Още по-опасно е презрението, защото се просмуква неуловимо в психиката ни и дава трайни полеви увреждания..."
цитирай
8. olivie - Доста объркано е представено
08.10.2013 00:46
Но воже да потърсите в Гугъл "Германска нова медицина" и да прочетете статията на в. "Лечител" за д-р Хамър. Тъй като не към онколог, при какъвто би ви изпратило вашето джипи, ви уверявам, че всичко написано и точно така. Не биха се излекували само тези, които не вярват, а продължат да се страхуват. За ликвидация на огнището на Хамър в мозъка той е използвал комбинация от срещи, внушения и определени степени на социална намеса, колкото може. Важно е да изчезне огнището при КТ и тогава човек сам деактивира рака. Това да му се гледа снимката, дето се появи в медиите е глупост от типа на Кашпировски /който го помни/ Затова и църквата и тя би скочила, като mt46. И как не - тук вярата лекува, ако повярвате в себе си, а не в Бог /а тя лекува винаги, ако е достатъчно силна в крайния изход/ Пък и не става дума за душа, а за мозък, нали? Като учение е доста стройно и казва къде е вероятно да се появи рак при всяка неотреагирана отрицателна емоция. Аз бих направил смело предположение, че раковите заболявания могат да се лекуват от опитни психиатри чрез хипноза, а резуртатът би могъл да се контролира по огнището на Хамър в мозъка на КТ - щом изчезне, болният е излекуван. Химиотерапията нанася щети на цялото тяло, както лъчетерапията и колегите не могат да го отрекат. А тъй като раковите клетси са по-агресивно жизненоспособни, то те биха умрели след смълтта на нормалните за съжаление. Или остава единствено хирургичната алтернатива за отстранена ДОСТАТЪЧНОСТ на тумора, без гаранция в 100% че няма да се появи пак. Затова и някои светила в София "познават" че ще се появи и на другата гърда например. Доколкото съм чел това учение слага край и на антибиотичната ера, тъй като бактериите от врагове се превръщат в съюзници-коменсали, които мозъкът може да призове при нужда да атакуват раковото образувание. Преставането на синтезирането на нови генерации АБ в края на краищата от заплаха, ще се превърне в коз в полза на човека, който му е писано да живее в хармония с природата.
цитирай
9. evrazol - Това обяснява защо седемте смъртни гряха са именно "смъртни"
08.10.2013 00:54
mt46 написа:
"Преди тялото трябва да лекуваме душата

Съвременната медицина все по-често се обръща към отдавна забравени представи за човека. В тях той представлява едно неделимо цяло от дух, душа и тяло. Това е добре известно на всички почитатели и последователи на философията на Изтока. Там се говори за енергийно поле около тялото на човек – аура, за важни енергийни центрове наречени чакри, пътища по които минава енергията наречени мередиани, стотици точки – наречени акупресурни и акупунктурни точки и т.н.

Източните мъдреци знаят, че информацията за здравето, характера и дори съдбата на човека са закодирани в енергийното му поле. И причина за тежките заболявания са нарушенията в полевите структури. Затова според източната медицина следва да се лекува не болният орган, а полето. А това се постига с изграждане или възстановяване на правилен мироглед. Няма нелечими болести. С възстановяване на полевите деформации се отстраняват и заболяванията.

Сред някои от причините за нарушенията в полевити структури са : внезапно прекъсване на бременността, предателство към любовта заради материални блага, съжаление за миналото, страх от бъдещето, нежелание да се примирим с неблагополучни житейски ситуации, ненавист и обида, грубост или злословие към хората и забравяна на простата истина, че никой не е съвършен. Като блокировка възникват редица тежки физически и психически заболявания, както и житейски провали. По този начин природата ни тласка към духовно самоусъвършенстване.

Например : ревността и завистта водят до отслабване на зрението и слуха, склероза, травми в главата, диабет, ставни проблеми. Агресивността руши зъбите. Омразата обикновено предизвиква болести в главата – проблеми с главният мозък като инсулти, аневризми, тумори. Камъни в жлъчката се образуват, когато сме твърде заети със собственото си его, отделяме повече внимание на интелекта, волята и желанията си. Още по-опасно е презрението, защото се просмуква неуловимо в психиката ни и дава трайни полеви увреждания..."

цитирай
10. larryone - Интересно е, но буди следните въ...
08.10.2013 05:00
Интересно е, но буди следните въпроси: според д-р Хамер, как ще се обяснят случаите на рак у новородени? Те едва ли са натоварени с отрицателни емоции. Подобни въпроси ми хрумват и относно вирусно предизвиканата поява на тумори, за раковите заболявания вследствие на химични агенти, радиация, както и за различните видове левкози. Що се отнася до негативните емоции и появата на язви, лезии и онко заболявания, тази връзка е известна и се изучава от доста време. Скромното ми мнение, че причините за поява и развитие на онкологичните страдания са комплексни. Еднакво е неправилно, както да се отрича ролята на негативните емоции, така и да се обсолютизира тяхната роля. Поздрави!
цитирай
11. mt46 - Ами аз съм дал линк към статията във в. "Лечител". Който желае - да кликне и да я прочете цялата...
08.10.2013 12:21
olivie написа:
Но воже да потърсите в Гугъл "Германска нова медицина" и да прочетете статията на в. "Лечител" за д-р Хамър. Тъй като не към онколог, при какъвто би ви изпратило вашето джипи, ви уверявам, че всичко написано и точно така. Не биха се излекували само тези, които не вярват, а продължат да се страхуват. За ликвидация на огнището на Хамър в мозъка той е използвал комбинация от срещи, внушения и определени степени на социална намеса, колкото може. Важно е да изчезне огнището при КТ и тогава човек сам деактивира рака. Това да му се гледа снимката, дето се появи в медиите е глупост от типа на Кашпировски /който го помни/ Затова и църквата и тя би скочила, като mt46. И как не - тук вярата лекува, ако повярвате в себе си, а не в Бог /а тя лекува винаги, ако е достатъчно силна в крайния изход/ Пък и не става дума за душа, а за мозък, нали? Като учение е доста стройно и казва къде е вероятно да се появи рак при всяка неотреагирана отрицателна емоция. Аз бих направил смело предположение, че раковите заболявания могат да се лекуват от опитни психиатри чрез хипноза, а резуртатът би могъл да се контролира по огнището на Хамър в мозъка на КТ - щом изчезне, болният е излекуван. Химиотерапията нанася щети на цялото тяло, както лъчетерапията и колегите не могат да го отрекат. А тъй като раковите клетси са по-агресивно жизненоспособни, то те биха умрели след смълтта на нормалните за съжаление. Или остава единствено хирургичната алтернатива за отстранена ДОСТАТЪЧНОСТ на тумора, без гаранция в 100% че няма да се появи пак. Затова и някои светила в София "познават" че ще се появи и на другата гърда например. Доколкото съм чел това учение слага край и на антибиотичната ера, тъй като бактериите от врагове се превръщат в съюзници-коменсали, които мозъкът може да призове при нужда да атакуват раковото образувание. Преставането на синтезирането на нови генерации АБ в края на краищата от заплаха, ще се превърне в коз в полза на човека, който му е писано да живее в хармония с природата.

цитирай
12. mt46 - Благодаря за мнението!...
08.10.2013 12:42
larryone написа:
Интересно е, но буди следните въпроси: според д-р Хамер, как ще се обяснят случаите на рак у новородени? Те едва ли са натоварени с отрицателни емоции. Подобни въпроси ми хрумват и относно вирусно предизвиканата поява на тумори, за раковите заболявания вследствие на химични агенти, радиация, както и за различните видове левкози. Що се отнася до негативните емоции и появата на язви, лезии и онко заболявания, тази връзка е известна и се изучава от доста време. Скромното ми мнение, че причините за поява и развитие на онкологичните страдания са комплексни. Еднакво е неправилно, както да се отрича ролята на негативните емоции, така и да се обсолютизира тяхната роля. Поздрави!

За рака у новородени - той може да се е развил по време на бременността, следствие на стрес у майката...
Да, не бива да се абсолютизират нещата. Но може да вземем рационалните зърна от различните теории... Защо този доктор е бил преследван и съден в уж демократичната Германия?!...
цитирай
13. mt46 - Добре...
08.10.2013 12:55
anin написа:
Стреса, отрицателните мисли и чувства могат да отключат някой болести, към които сме предразположени генетично...

филм
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=qAHW47j2h4s#t=22

Генетичното предразположение може да има роля в 5 или в 10 % от случаите... Но как да определим кое е решаващо при следния казус - човек се разболява от рак, след като си мисли /внушава/, че щом баща му е болен от това, и той ще се разболее от същото?...
цитирай
14. olivie - към 13. mt46
08.10.2013 13:44
Ако погледнете по - широко на нещата и това което Ви написах в моя пост може и да стигнете до идеята, че нещо, което не е успял да постигне ваш родител, а е било поставено като програма от създателя, прехвърля задължението в/у вас, като променя структурата на ДНК. Така се унаследяват болести, склонност към ТУ, че даже и проклятия. Интересното е че такава лоша карма може да се лекува по метода на д-р Хамер само ако се преживее отново и се въздейства след това. Страхът от нея не е ли същият механизъм, който само задълбочава състоянието? Но обезателно трябва да се появи огнище на Хамър в мозъка /означава, че стресът не е отреагиран/ Обратното може да си позволи само А. Джоли с двете си мамектомии и подготовката за хистеректомия.... Естествено е че има и странични фактори, като химични и физични въздействия, които генетично не сме подготвени да отразим. Има и ред други болести, които предстоят да бъдат дешифрирани от нашия геном, който наистина ще се окаже че е вид компютърен код.
А, накрая - не съм чувал за вроден рак. Има малформации от изброените горе фактори, но не и рак.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19157379
Постинги: 3686
Коментари: 45089
Гласове: 148913
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031