Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.01.2018 22:47 - УЧИТЕЛЯТ ДЪНОВ ЗА ЧЕРНАТА ЛОЖА В БЪЛГАРИЯ
Автор: rosiela Категория: Други   
Прочетен: 13545 Коментари: 14 Гласове:
-3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

 

ДВАТА ТРИЪГЪЛНИКА НА ЧЕРНАТА ЛОЖА

В БЪЛГАРИЯ


I - Триъгълник - гр. Русе - гр. Шумен - гр. Варна II - Триъгълник - гр. Варна - гр. Шумен - гр. Бургас

ПЪРВИ ПЕРИОД:

Още при първите събори на духовната верига Учителят Дънов във връзка с недоразуменията, разправиите и караниците на първите му последователи нееднократно им говори, че това се дължи на Черните братя, които присъствуват между тях.

Първите противодействия на синархическата верига и на Учението на Учителя Дънов идват от Варна и от Бургас. В първите събори и в частните разговори той отбелязва какво представляват тези два града - Варна, Бургас и самото Черно море, както и река Дунав, която се влива в него.

Според Учителят Дънов реката Дунав е тази жива артерия на земята и в Невидимия свят, която събира всички физически нечистотии на Европа, както и астралната мръсотия на онези държави, през които преминава, за да ги влее в Черно море. Проверете на географската карта през къде минава река Дунав и как се влива в Черно море. Тя не може да се влее чрез един ръкав има си причина затова, понеже е задръстена от астралната и физическа мръсотия на цивилизована Европа. Тя се разстила в устието си в широчина и така се влива, за да може от нея всичко, което се носи да изтече в Черно море.

А пък Черно море представлява мястото, където се вливат всички астрални, физически мръсотии, заедно с всички черни духове, които идват от Европа. Навлезли в Черно море оттам през дъното на морето те се изпращат в дъното на земята, за да бъдат вързани и да преминат през Чистилището. Черно море е Чистилището на Европа и на България. А какво представлява земята, нейната вътрешност, това ще си прочетете от Словото на Учителя Дънов. Той говори подробно как и по какъв начин те се препращат в дъното на земята, където живеят също земни жители, които се осветяват от земния магнетизъм, но в други тела, а не във физически тела.

Според Учителя Дънов Варна и Бургас са астралните дупки на Черно море и през тези два канала се транспортират всички черни духове във вътрешността на земята. По време на Първата и Втората българска държава, както и по времето на Османската империя тези градове са имали същата роля. И всички събития исторически за съдбата на България минават през тези два града и чрез тези два канала за прехвърляне към вътрешността на земята на черните духове. Това всеки може да си го провери, да го прочете в историческите източници за онова време и да му се разясни лично.

По времето на периода от 1899-1922 год. първите неразбории, караници, разправии между последователя на Учителя Дънов започват от там.

По времето на Школата 1922-1944 год. представителите на Черната ложа в тези два града са изключително активни. Част от тяхните прояви ще намерите в Словото на Учителя, или една малка част е описано в „Изгревът" от I до IX том. В следващите томове ще бъде доразказано всичко.

От 1944-1960 год. техните представители на Черната ложа успяват да спомогнат за ликвидацията на физическото присъствие, на остатъците от Школата на Учителя.

Всички, които излезнаха от Варна и дойдоха в София бяха убедени представители и защитници на Черната ложа. Техните деяния са отпечатани в IX-те тома на „Изгревът", както следва да бъдат описани и в следващите томове.

Дали това е вярно? Прочетете си първите събори и първите беседи, на Учителя и там ще намерите доказателствата. Ето тук ще цитираме някои неща:

Учителят Дънов: „Варна и София са двата полюса. Всички лоши духове ще минат през вратата - Черно море. Оттам се чисти светът, затова е черно. То ще погълне лошите духове".

А как става това? Какъв е механизма? Той става чрез реките, които прорязват България от юг на север. Големите наводнения са един метод за пречистване на страната от тези духове.

Учителят Дънов: „Интересно е наводнението в Ески Джумая, защото то е едно благословение за народа. Всичките лоши духове, които се бяха събрали в България, в Румъния, Сърбия и Турция, трябваше чрез това наводнение да отидат в Черно море. Откак наводнението премина, атмосферата у нас се разведри. И ще се разведрява все повече, защото България става звено за обединението на славяните. На физическото поле до 1912 год. имаха подозрения хората срещу Веригата, но от 1913-1914 год. това подозрение се премахва." (18 август 1914 год. гр. Търново)

Други големи наводнения в България? През 1911 год. при Пловдив от река Марица се удавят стотици хора и хиляди глави добитък. А защо? Кое е това политическо събитие в България и кои са двигателите предизвикали това наводнение? А река Марица се влива в Бяло море и при това през гръцка територия. На 2 март 1911 год. е издаден царски указ за изменение на Конституцията, според която цар Фердинанд може да сключва тайни договори без да се допитва до Народното събрание. Това е причината за Първата и Втората национални катастрофи през 1913 и 1918 год. Чрез наводнението на река Марица се отвличат към Бяло море през Гърция всички гръцки духове, които са в Пловдив. Тогава в Пловдив се говори повече гръцки отколкото български. Страната трябва да се очисти от гръцкото влияние.

На 28 юни 1938 год. река Росица, приток на река Янтра, вследствие голямото наводнение залива град Севлиево. Резултатът - 47 души удавени и удавени хиляди глави добитък. С какво Севлиево е разгневило Небето? В гр. Севлиево се подвизава Сава Калименов с голямо издателство. Издава в-к „Братство" и в броевете №111 и № 112 от 13 и 16.01.1935 год. вкарва идеите на Мория в Братството. А той е от Черната ложа. Издава се книгата му „Агни Йога". Тогава Невидимия свят решава да прочисти Севлиево от черните духове и Го прави чрез наводнението. Виж подробно „Изгревът", том IV, стр. 566-575 с № 6 и № 7. Виж „Изгревът, том I стр. 273-274.

Същата история се повтаря през 1991 год., когато Габрово бе удавен от река Янтра вследствие концерта на Ина Дойнова, която свиреше песни на Учителя, а нейната приятелка артистката Таня Дякова рецитираше стихове на Мория. Виж „Изгревът", том IV, стр. 570-571.

Тези примери доказват онова, което е казал Учителят Дънов, за черните духове, по какъв начин се посрещат и как се препращат към Черно море, а гръцките духове към Бяло море.



Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. stih - Много интересно!
09.01.2018 23:26
"Според Учителя Дънов Варна и Бургас са астралните дупки на Черно море и през тези два канала се транспортират всички черни духове във вътрешността на земята. По време на Първата и Втората българска държава, както и по времето на Османската империя тези градове са имали същата роля. И всички събития исторически за съдбата на България минават през тези два града и чрез тези два канала за прехвърляне към вътрешността на земята на черните духове. Това всеки може да си го провери, да го прочете в историческите източници за онова време и да му се разясни лично."

Благодаря за този необикновен материал, Роси.

Възхищавам ти се.
цитирай
2. stoyan80 - ха
10.01.2018 00:57
Ужас, кой е писал това фанатично есе ? Наказания /наводнения, заради издаване на вестници, астрални дупки и пр.? Пълно свободно съчинение на базата на два- три цитата от Учителя Дънов, разтълкувани по грешен начин ...и да се твърди, че Учителя Мория е от Черната Ложа?? Той е един от великите Махатми на Шамбала, един от т. нар. Възнесени Владици, който работи активно на Духовния план в помощ на човечеството на Земята. Земните въплъщения на Учителя Мория са многобройни. Упоменаване за тях се открива в различни източници: в трудовете на Елена П Блаватска, книгите на Учението Живата Етика, в книгите и писмата на Елена Ивановна Рьорих, в книгите на Марк и Елизабет Профет и в др. Някои от най-известните въплъщения на Владика Мория са като :Авраам, крал Артур, преподобний Сергий Радонежский и др

цитирай
3. missana - Откровено казано досега не разбрах точно в какво се състои учението на Учителя.
10.01.2018 01:01
Запознах се на гроба му с брат Ангел /за съжаление вече покойник/ и по това каква душа имаше той косвено почувствах мъдростта на Учителя. Но цялото му учение синтезирано стройно в една брошура, така и не видях. Ала в поднесения от теб материал, Роси, съзирам изненадващи размишления за връзката на физическия свят с другите светове. Ролята на Дунав и Черно море, както и на други реки и морета /като Бяло море/, описана от теб, ме накара дълбоко да се замисля, че физическият и духовният свят не са разделени, а са в симбиоза. Приеми искрената ми благодарност за написаното. Ще отвори очите на мнозина, така както отвори моите очи!
цитирай
4. milady - добро утро, Росе,това е мн.добро, благодаря!
10.01.2018 09:45
Учителят Дънов: „Варна и София са двата полюса. Всички лоши духове ще минат през вратата - Черно море. Оттам се чисти светът, затова е черно. То ще погълне лошите духове".

А как става това? Какъв е механизма? Той става чрез реките, които прорязват България от юг на север. Големите наводнения са един метод за пречистване на страната от тези духове.
цитирай
5. rosiela - Благодаря за споделените мнения.
10.01.2018 10:28
За Черната ложа зная, но ме подсети Юлия и затова издирих този материал в сайт за Петър Дънов. Велик човек. Мисана пита, в какво се състои учението му. В любов, здравословен начин на живот, чистота на духа и вяра в Бога. Различавал е хората по лицата и ръцете им. Той основава физиогномиката у нас. Негов ученик разказва как вървели, той спирал по улицата и си говорел с Бога, така казвал. После пак продължавали. На България са дадени много висши души, няма да погине. Само каквото ние си го правим, та си го патим после.
цитирай
6. ivoki - Дънов е еретик......
10.01.2018 18:08
Дънов е еретик......
цитирай
7. rosiela - Не съм чела никъде да е еретик.
10.01.2018 18:20
Напротив. Дадоха ми една книга на негов ученик, бил е християнин и то избран отгоре. За жалост трябваше да я върна , иначе щях да напиша извадки.
цитирай
8. ivoki - Дънов е еретик
11.01.2018 04:14
rosiela написа:
Напротив. Дадоха ми една книга на негов ученик, бил е християнин и то избран отгоре. За жалост трябваше да я върна , иначе щях да напиша извадки.


Малко знаете за него и Православието !
цитирай
9. rosiela - Едва ли? Имам почти всички издадени негови книги. Но нищо, разкажете Вашата гледна точка.
11.01.2018 09:00
ivoki написа:
rosiela написа:
Напротив. Дадоха ми една книга на негов ученик, бил е християнин и то избран отгоре. За жалост трябваше да я върна , иначе щях да напиша извадки.


Малко знаете за него и Православието !

цитирай
10. ivoki - ЗАЩО МЕ ИЗТРИХТЕ?
14.01.2018 02:39

ПРАТИХ ви линк.
ПРОЧЕТЕ ТЕ ,АКО ИСКАТЕ

http://www.pravoslavieto/inoverie/petar_dunov/zhivot_delo.htm
цитирай
11. rosiela - Защото го пратихте 2 хъти. А линкът не ми се отваря горе. Иначе щях да го прочета.
14.01.2018 03:53
ivoki написа:

ПРАТИХ ви линк.
ПРОЧЕТЕ ТЕ ,АКО ИСКАТЕ

http://wwweto/inoverie/petar_dunov/zhivot_delo.htm

цитирай
12. rosiela - Драги приятелю, нека не нападаме Дънов прибързано,
14.01.2018 09:39
както това прави архимандрита. Такива вариации на божественото учение в неговите книги аз не съм прочела. Имам за любовта, за физиогномиката няколко тома.
Да, позовавал се на астрологията и вярвал в прераждането. Правилно. Тези две важни теми в отделни глави за изхвърлени съзнателно от библията на събора в Константинопол 435 година , ако не се лъжа, защото на кой крал, живеещ в безпаметно разгулство и грехове, ще му хареса истината, че в следващия живот ще бъде плебей?! И махат от библията главите : "Карма и прераждания", "Астрология и движение на планетите и тяхното влияние върху земния живот".
Дънов е имал просветление, не е излъгал. Имал е провидения. Затова свидетелствува негов ученик в книга и цитира други свидетели.
В София са живели в една къща - близнак, малка, с Георги Димитров, Дънов го е спасил от залавяне и благодарният Димитров се застъпва за него след 1944 година, но, получавайки небесни сигнали за края си, Дънов сам се разболява от пневмония и умира по този начин.
И аз като правих последните си дарения н църква ги окрадоха, а в Синода защитиха крадците, Патриархът знаеше и нищо не направи, така че нека не хвърляме кал по честни и скромни души като Дъновата. Той е християнин и , каквото е предполагал и съзрял свише, това е казвал. Зло не е сторил. Има други секти, дето умопобъркнат младите днес, от които трябва да се браним. А че събирал хора с различна вяра, нищо лощо, до около 300г. религията е била една, хората я разделят после.
Мисля, че и Вие възприемате правилно моята гледна точка.
цитирай
13. ivoki - rosiela ,
14.01.2018 13:53
Всеки има правото да мисли и възприема животът и светът по начин , който иска. Да вярва или не в каквото и да е. Всяка ерес се основава на неща, които да могат да манипулират по един привлекателен начин съзнанието на хората, за да има последователи. Но това е нетрайно и с времето изчезва. Да се абсолютизира и обожествява ереста на Дънов е толкова погрешно като това е валидно и за всички ереси водещи последователите им до гибел, духовна и физическа . Има и досега ереси, които използват , необясними индийски техники за автохипноза
Попадналите в това състояние стават лесно управляеми и подчинени. Недоказуемо е , че Дънов е получавал просветлени свише. От Библията не са изваждани никакви глави. Това показват запазените оригинали на Библията и от
преди Христа. Но не се спряха внушения от еретици за да внушават неверни неща.
Колкото до окрадени дарения не са били от Църквата. Нека не забравяме , че духовниците са преди всичко хора, а не божества със своите грехове. Грешно е ние да ги съдим. Има Кой да го прави. Ние можем само да четем и да се учим и Светите Писания. Другото е от Лукавия. Всеки стига до Истинният Бог, но е добре да е приживе .
Бог да Ви дава здраве и живот и мъдрост.
цитирай
14. rosiela - Бъдете жив и здрав.
14.01.2018 14:06
Аз държа на моите познания и проучвания, Вие на Вашите, но, както казвате - всеки има право на мнение. Развоят на Вселената ще ни покаже кой е прав.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: rosiela
Категория: Поезия
Прочетен: 6605059
Постинги: 5041
Коментари: 23943
Гласове: 9774
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031