Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.01.2014 13:17 - Войната срещу Източната църква
Автор: mt46 Категория: История   
Прочетен: 5778 Коментари: 15 Гласове:
34


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
.
.
Войната срещу Източната църква

 


 

Западът първо подмени християнството, след което се опита да го затрие. Днес сме свидетели на последния етап от вековната битка.

 

 

 

Мълвина Господинова, историк

В началото на 80-те години на вече отминалия ХХ век, един от най-видните стратези на американската политика – Збигнев Бжежински, поставя началото на откритата война срещу Православния свят: "След комунизма, най-големият враг на западната демокрация е Православието". Така, с едно изречение, полякът – католик обяви всички православни християни за врагове на демокрацията. До ден днешен г-н Бжежински нито е опровергал, нито се е извинил за безбожната си и дискриминационна политическа стратегия, която внушава абсурдната идея за тъждественост между комунизъм и Православие. Няколко години след обявяването на стратегически враг започва и подготовката за борбата с него. Колелото се задвижва през 1989 г. – с т.нар. "нежни революции" в Източна Европа.

image

Збигнев Бжежински, който уж е католик, внезапно обяви Православието за враг N1 на Запада.
Снимка: Архив "Монитор"

Това начало обаче, е само поредният етап във войната срещу Православната Църква, която, според Символа на вярата, приет на Първия Вселенски Събор в Никея през 325 г., е: "… Една Свята, Вселенска и Апостолска", и неин глава е Самият Христос – нашият Господ и Спасител. Той разяснява на своите ученици – Св. Апостоли, а чрез тях и на нас, неизбежността на борбата със света:

"Ако светът ви мрази, знайте че Мене преди вас е намразил… Ако Мене гониха, и вас ще гонят" (Йоан 15:18-20). Вече близо 2000 години историята доказва Христовите слова!

 

Зловещите и кървави гонения срещу първите християни имат една единствена цел – физическото унищожение на повярвалите в Христа. Кръвта на първите мъченици за вярата дава сила и упование за следващите поколения християни. Провалът на първата насилническа политика срещу Църквата не вразумява богоборците и те, заедно с "поднебесните духове на злобата", продължават да преследват през вековете своята сатанинска цел – пълното унищожаване на Богочовешкия организъм – Вселенската Църква. Започва да се използва нова тактика – превземането на крепостта отвътре, чрез погубване не на телата, а на душите. Слага се началото на имитиране и подмяна на християнските истини, догми и ценности. Така се запазва християнската форма на вярата, но се изменя същността й. Пагубната гордост, суетно знание и властолюбие на някои лъжепастири довеждат до първия тежък удар върху Християнството – Великата Схизма между Константинополската Църква и Рим през 1054 година! В резултат на множеството отклонения и промени, които внася в догматиката на Църквата, Рим окончателно изпада в ерес и с това отпада от единството и съборността на Христовата Църква. От 1054 г. до ден днешен римското духовенство не се е покаяло за еретическите си заблуди и дързостта си да променят установени от Самия Христос, Св. Апостоли и Св. Отци закони на Църквата.

 

 

Разколът от 1054 г. е първия успех на богобoрството

и човешката гордост във войната им срещу Църквата. В нейното единство остават верни всички източни автокефални Патриаршии и Архиепископии, наричащи се вече Източноправославни. Именно на съборната Вселенска Православна Църква, в която всички поместни църкви са равни помежду си, се пада тежката, но благодатна мисия да съхранява чистотата на Христовата вяра и да се противопоставя на всички посегателства срещу нея. От печалната 1054 г. западната църква (наричаща се вече Римокатолическа) е изправена пред постоянен съдбовен избор – да се покае за страшния грях на гордостта, чрез който изпада в ерес и с това довежда до разкол в Църквата, или да продължи да упорства в гордостта си и така да се лиши от спасителната възможност за завръщане в лоното на Вселенската Църква. За съжаление на всички православни християни, римокатолиците и до сега избират второто.

Потвърждение за това са т.нар. "кръстоносни" походи. Истинската им цел е унищожаването на Византия, която от самото си създаване е държавническата опора на Православието. Поругаването на светини при опустошаването на превзетия Константинопол, опожаряването на манастири в Света Гора и избиването на монаси, грабежите и насилията над православното население на Балканите – всичко това недвусмислено доказва антиправославната същност на западните владетели, наричащи себе си "кръстоносци" и уж защитаващи християнската вяра. От кого?! Плячкосването на града на Св. имп. Константин, столицата на православния изток, е много по-голямо и страховито от това, което прави султан Мехмед ІІ Завоевател през 1453 г., когато, според ислямския военен закон, подлага града на тридневен грабеж (29 май – 1 юни 1453 г.). Кръстоносците вилнеят из Константинопол повече от месец от 13 април до 15 май 1204 година.

В безумното си желание за власт и надмощие и в безсилието си да ги осъществи, папството стига до поредното си падение – предателството. С отказа си да окаже помощ на Византия и Балканските държави в борбата им срещу османските турци през ХІV и ХV век, то на практика нанася следващия голям удар срещу Православието.

 

След Реформацията и последвалите я религиозни войни през ХVІ и ХVІІ век Западна Европа е духовно и религиозно разединена. Германия, родила новото еретическо учение – протестантизма, до края на ХІХ век е неговия бастион. Папството, в съюз с Франция и Испания, отстоява разклатените позиции на католицизма. Западният свят окончателно се лишава от най-важната спойка – духовната. Пъстрата мозайка от нароилите се секти – калвинизъм, баптизъм, евангелизъм и пр., доказва липсата на всякакво религиозно единство в западната част на Европа. Ненамирайки сили да се преборят със собствените си проблеми, римските епископи отново обръщат поглед към Изток. Те използват все повече светски механизми, с които да доказват пред християнския свят своето химерно първенствуващо положение. Неистовото търсене на съюзници в борбата срещу Православието неминуемо свързва Рим с

 

 

другите големи врагове на Църквата – масонството и исляма.

Антихристиянската същност на масонството е добре известна сред църковните среди през вековете, макар често висши духовници – и на Запад, и на Изток – да са били посвещавани в зидарските тайни. Именно на такива духовни ренегати е отредена безславната роля на "петата колона" в Църквата. Тъй като тази тема е обект на друго наше изследване, сега ще си позволим да цитираме само един документ на масоните, свързан с настоящата статия. В "Решения на Световния масонски конгрес" – Париж, 1889 г. четем: "Не е достатъчно да се победи влиянието на духовенството и да се лиши Църквата от авторитет. Необходимо е да се разруши самата религия". Антихристиянските и богоборчески сили в Европа, в съюз със създадената през 1776 г. от католици, протестанти и масони нова държава САЩ, отреждат именно на масонството главната роля на интелектуален двигател в борбата срещу Христовата Църква. Колкото до исляма, за него остава второстепенната роля на формален изпълнител на заповеди. Впрочем, така както и през ХV век, когато именно венецианските съвети и злато му позволяват завладяване на Балканските държави и Византия.

 

Когато в средата на ХІХ век става все по-видно, че петвековното иноверско робство не е успяло да унищожи вярата на православните християни в Западна Европа отново се обличат овчи кожи и се подема идеята за освобождаване на Балканите от Османска Империя. Докато, обаче, на Запад умуват как да запазят империята, и в същото време да се представят за спасители на християнското население, Русия започва война. В "Манифеста" за обявяването й, недовусмислено се казва,че тази война е война за вярата. Изгубили инициативата и дори компрометирали се пред балканските народи с оказването на военна и финансова помощ на Османската Империя, западните държави отвръщат на Руската намеса с пагубния за Балканите Берлински конгрес от 1878 г. С решенията на този конгрес, воден от видния масон – германския канцлер Ото фон Бисмарк, се прави почти невъзможно бъдещото единство между православните балкански държави. И като че ли това не стига, но трябва да се внуши за пореден път идеята, че "схизматиците" от Изток са нецивилизовани, недоразвити, едва ли не диваци. Насилствено спряното за цели пет века, развитие на балканските държави, именно с помощта на "цивилизованите" европейци, се определя като неспособност на тези държави да бъдат нещо повече от далечни и мрачни колонии, които създават само проблеми и конфликти. Образът на Европейския югоизток най-често се представя в журналистическите клишета – "тъмните Балкани", "дивите балканци". Така стародавната и изпитана тактика – "разделяй и владей", заедно с редица късогледи и недалновидни балкански политици, водят до поредния успех на антиправославните сили в Европа.

 

 

Отминалият ХХ век е най-антихристиянският

от двухилядолетното съществуване на Христовата Църква. Като пръв пример за това можем да посочим масонската революция в Русия през 1917 г., която е щедро финансирана от западноевропейските ложи и тайно благословена от Ватикана. Тази революция до голяма степен разрушава държавата, която според редица икономисти и финансисти при тогавашните си темпове на икономическо развитие, към 1950 г. би била държавата № 1 в света! Тоталната дестабилизация на Русия, която след Византия е единствената държавническа опора на Вселенската Православна Църква, е наистина голям успех на богоборческите сили. Комунистическата идея – плод на западноевропейския рационализъм и атеизъм, е наложена с кървав терор именно в православна Русия, за която държавническия идеал винаги е бил Юстинияновата "симфония" между Църква и държава, и чиито владетели винаги са се подписвали като "царе по Божия милост". Ударът срещу Русия, предшестван от разделението и отслабването на нейните естествени съюзници- балканските държави, допринася за безпрепятственото установяване на комунистическия режим. Красноречив е фактът, че първите актове на новата власт са еднакви във всички страни, където тя се установява. Те са насочени срещу собствеността на хората и срещу Църквата. Така лишени от духовна и материална опора, те стават лесна плячка на безбожната идеология. Разрушаването на вековните традиции и семейството, подмяната на християнските ценности и идеали с комунистически алабализми, антирелигиозната пропаганда и атеистичното възпитание на децата безмилостно създават поколения, напълно отчуждени от Църквата и непознаващи Бога.

 

Забраните и изолацията от останалия свят неминуемо пораждат стремеж към него. Особено към лъскавия и материално обезпечен Запад, който все повече се превръща в кумир за униформения човек от комунистическия лагер. Постепенно се пораждат безразличие и дори ненавист към всичко родно, защото то вече се свързва само с комунистическото настояще, което явно се превръща в безкрайно бъдеще. А извечна слабост на човека е, че иска да живее "тук и сега"… В голяма част от хората в комунистическите страни, особено сред младежта, се изгражда максимата, че това, което идва от Запад е най-доброто, най-правилното, най-красивото. Вече са на лице условията, така необходими за поредната атака срещу православния свят, който, благодарение на наложения му атеистичен режим, е достатъчно изтерзан, омаломощен, и безразличен. "Принципът на доминото", "Кръстоносен поход на изток", "Империята на злото" – това са новите политически доктрини на САЩ и западноевропейски демокрации, насочени срещу държавите от комунистическия лагер. Планирайки "нежните революции", стратегът и политически съветник в кабинетите на няколко американски президента – Збигнев Бжежински определя и последния враг на Запада – Православието!

Вестник "Монитор", 10 Март 2001


www.pravoslavieto.com/docs/vojnata_sreshtu_iztochnata_tsarkva.htm

Лъжехристияни сте...    
Лъжехристияни сте -
които
кланяте се на измамници.
И си мълчите, и търпите
властници безбожни
и негодници
да тъпчат хората,
народа...
Лицемери, егоисти -
мислещи,
че само със молитви
ще спасите своите душици...
Глас, душа продавате
на политическите дяволи.
И съучастници сте
на престъпници...
Опейте мъртвите!...
Запейте "Алилуя"!...
И благословете властниците,
дръжте ги... за патериците!...
О, вие,
дето блеете и виете! -
Ако Христос се появи,
отново ще го разпнете!...

Марин Тачков
16 април 2013 г.





Гласувай:
34




1. vishnichka - Битка за вярата, Война за църквата,
04.01.2014 17:07
по дяволски звучи...
цитирай
2. mt46 - Да... Това са вековни битки, войни, продължаващи и днес...
04.01.2014 18:00
vishnichka написа:
по дяволски звучи...

Много дяволски неща се вършат уж в името на Бога... Светът е умишлено разделен и манипулиран от религиозните фанатици... Светската и духовната власт вървят ръка за ръка...
цитирай
3. metlichina - макар и тъжно...
04.01.2014 19:55
но много поучително... дано повече прочетат и да се замислят
за бъдещето... светли и успешни дни за теб, приятелю..
пожелавам от сърце...
цитирай
4. germantiger - ...
04.01.2014 20:24
В постинга ти няма нищо ЗА БОРБАТА НА ИЗТОЧНИТЕ ЦЪРКВИ ВОДЕНИ ОТ РУСКАТА СРЕЩУ КАТОЛИЦИЗМА И ПРОТЕСТАНТСТВОТО?!

Не знаеш или не желаеш да има подобно инфо в постинга ти?!

Впрочем къде в Библията пише, че трябва да сме... православни?

Аз лично в Бог вярвам, но в църквите на земята НЕ.

И НЕ срещу бившите комунистически държави както си писал, защото такива са неправославните Полша, Чехия, Естония, Латвия, Литва, Словакия, Словения, Хърватска, Румъния, Албания (ако не греша в поредицата).
цитирай
5. mt46 - Благодаря ти за коментара!...
04.01.2014 21:37
germantiger написа:
В постинга ти няма нищо ЗА БОРБАТА НА ИЗТОЧНИТЕ ЦЪРКВИ ВОДЕНИ ОТ РУСКАТА СРЕЩУ КАТОЛИЦИЗМА И ПРОТЕСТАНТСТВОТО?!

Не знаеш или не желаеш да има подобно инфо в постинга ти?!

Впрочем къде в Библията пише, че трябва да сме... православни?

Аз лично в Бог вярвам, но в църквите на земята НЕ.

И НЕ срещу бившите комунистически държави както си писал, защото такива са неправославните Полша, Чехия, Естония, Латвия, Литва, Словакия, Словения, Хърватска, Румъния, Албания (ако не греша в поредицата).

В Гугъл не успях да намеря инфо за борбата на източните църкви срещу католицизма и протестантството... Целта на постинга ми не е да се задълбаваме в религията, а да потърсим корените на съвременна Европа, част от причините за съвременното й състояние... Смятам, че разделението на църквите обслужва светската власт, че е минус за християнството, за Европа, за България...
ПП: Автор на статията не съм аз, а Мълвина Господинова /историк/, както съм посочил...
цитирай
6. mt46 - Благодаря ти!...
04.01.2014 21:47
metlichina написа:
но много поучително... дано повече прочетат и да се замислят
за бъдещето... светли и успешни дни за теб, приятелю..
пожелавам от сърце...

цитирай
7. germantiger - ...
05.01.2014 08:00
5. mt46 - Благодаря ти за коментара!...
04.01 21:37
В Гугъл не успях да намеря инфо за борбата на източните църкви срещу католицизма и протестантството... Целта на постинга ми не е да се задълбаваме в религията, а да потърсим корените на съвременна Европа, част от причините за съвременното й състояние... Смятам, че разделението на църквите обслужва светската власт, че е минус за християнството, за Европа, за България...
ПП: Автор на статията не съм аз, а Мълвина Господинова /историк/, както съм посочил...

...

За това написах - в постинга ТИ, не в авторовия материал, текст и позиция.

Борбата на москалите И ПОСРЕДСТВОМ ЦЪРКВИТЕ им се води и днес - от пробива на службите десетилетия наред сред "поповете"и институциите им, през вековното избиване и ликвидиране на католицизъми протестантски деноминцаии на територии където естъпвала руска или съветска власт,презпропагандата дори и особено днес. Борбата е ДВУСТРАННА (или дори тристранна поне според мен) и в нея също са замесени Кирил и Методий (и не само те).

Днес и десетилетия по червено време на Изток се рушаха хиляди (БУКВАЛНО ХИЛЯДИ НЯМАГРЕШКА) католически и протестантски църкви на Изток,докато на запад РУСКИТЕ ЦЪРКВИ ОСТАНАХА И БЯХА РЕНОВИРАНИ ОТ ЗАПАДНИТЕ ДЪРЖАВИ. Германия е чудесен пример как руското се пази и реставрира и работи досега, но германското в Русия беше ликвидирано дори там където имагермански малцинства (въобше не иде реч за Прусия,която поделена между поляци и руснаци без германско население бе срината като църкви почти напълно). Германските църкви в Украйна, Крим дори, някои в Балтика са разрушавани при червената власт.

За твоята некаянаречем,наясока даНЕ задълбавамеврелигия и датърсим обяснение на днешни просеци съмабсолютно съгласен!
цитирай
8. planinitenabulgaria - Не само католическите първосвещеници са мафиоти.
05.01.2014 09:49
Начело на най-голямата православна църква на света в Русия стои мафиот, поставен от бащицата /Путин/. Той му даде самолет да пътува по света, но пък в проповедите си руският патриарх химнослови Путин като най-големият дар Божий за Русия. Нашите първосвещеници също са подвластни на Центъра, а тези, на които не откриха досиета или картончета причината е, че те са в Москва. Към тях принадлежеше и патриарх Максим, вероятно клонингът му е дядо Николай. Нашият Център понякога си издава агентите, които вече не са им потребни, КГБ-то - никога.
Германия и други страни имат и евангелистка църква на реформатора Мартин Лютер. Към тях принадлежи Бах, комуто подхожда да стои от лявата страна на Бог. Евангелист е бил и Брамс. По убеждения и аз съм евангелист, но никога няма да променя православната си вяра.
Към масоните е бил привлечен Моцарт, който създавапза тях доста произведения. Масон е бил и Хайдн. Масоните имат любима тоналност, ми бемол мажор и любим инструмент, кларинета. Операта на Моцарт "Вълшебната флейта" също е масонска. В седващите години начело на масоните застават такива като сегашния руски патриарх , кукли на конци, подръпвани им от мафията.
Бах се бори за обединяване на религиите и за тази цел създава едно от най-великитеси произведения, Високата меса в си минор.
От Америка не мога да изпратя линк с музика ако към него има реклама. Ако успея, ще приложа някои линкове с музикални произведения по тази тема.
Продажни сме не хората, които вярваме, а управниците. Само че ние не сме по-глупави от тях, освен това сме почтенни и с морал. Пример имаме днес с полицията и циганите, които се прегърнаха както Атака и ДПС. Но не редовите полицаи, които рискуват живота си, а корумпираните им началници.
Поздравление за размислящия постинг, който си намерил и за социалното Ти стихо.
Частта "Кредо" - Символът на вярата от Високата меса
https://www.youtube.com/watch?v=Z3uKPTrKDh8

Моцарт, Кларинетен квинтет
https://www.youtube.com/watch?v=pXnz5YgeSiA
цитирай
9. mt46 - Ще ви задам един по-простичък въпрос -
05.01.2014 11:43
защо великите западни сили /а и САЩ/ подкрепят Османската империя /Турция/ и са против България /през 19-ти век, а и по-нататък/?...
цитирай
10. germantiger - ...
05.01.2014 14:45
Защото интереситена западните сили са против и анти Россия и България.

Както руските интереси са против част от западните сили.

Впрочем Германската империя на Берлинския конгрес играе за Русия и заБългария - писал съм ти го:

- На берлинския конгрес Бисмарк играе за България, макар и без да го прави за конекрадците отвъд Дунав не заслужаващи живота на нито един померански гренадир, а именно:
ПРЕЗ НОЩА НАХЛУЗИЛ ПРУСКИЯ СИ ОСТРОВЪРХ ШЛЕМ-ПИКЕЛХАУБЕ, ТОЙ БЛЪСКА ПО ВРАТАТА КЪДЕТО Е ОТСЕДНАЛА ТУРСКАТА ДЕЛЕГАЦИЯ, ОКОЛО ПОЛУНОЩ... ЗАПЛАШВА ГИ, ИГРАЕ ГО ПОБЕСНЯЛ И ГРЪМОГЛАСНО ЗАПЛАШВА ТУРЦИТЕ ДА ПРИЕМАТ ПОРЕДНИЯ РУСКИ КОМПРОМИС! (до този момент русия отстъпва пред натиска на англия и франция в полза на турция). НА СЛЕДВАЩИЯ ДЕН ТУРЦИТЕ ПРИЕМАТ, А АКО НЕ БЯХА БЪЛГАРИЯ ВЕРОЯТНО БИ БИЛА ОЩЕ ПО-МАЛКА СЛЕД 1878 Г.
От bolg: Всъщност още в англо-руското споразумение от 30 май 1878г., сключено преди свикването на Берлинския конгрес, за княжество България се е предвиждало да заема територията между Дунав и Стара планина, Софийският санджак е на юг от Стара планнина и е трябвало да остане в Румелия. Бисмарк е посъветвал Шувалов да се позове на труда на Хохщетер, според който Ихтиманските възвишения и планините южно и югозападно от София имат еднакъв скален състав с този на Балкана и са част от него. Затова Софийския санджак трябвало да се числи към земите между Дунав и Стара планина. Това си звучи направо нелепо, не знам и дали наистина е съществувал този геолог Хохщетер и ако е реална личност, дали изобщо се е занимавал със скалния строеж на българските планини, но все пак, колкото и странно да звуяи, този довод постига целта си пред англичаните (headbang) И добре, че е станало така.

МАРИНЕ, СЕГА ОТ МЕН НЯКОЛКО ВЪПРОСА:

ЗАЩО БЪЛГАРИЯ Е ЗАЕДНО С ТУРЦИЯ ПРЕЗ ПСВ

ЗАЩО БЪЛГАРИЯ ПОДКРЕПЯШЕ ПРЕСТЪПНИЯ РУСКО-КОМУНИСТИЧЕСКИ СССР ДЕСЕТИЛЕТИЯ НАРЕД

ЗАЩО БЪЛГАРСКИ ВАСАЛИ СЕ БИХА ЗА ТУРЦИТЕ СРЕЩУ ВИЕНА ПРЕЗ 1683Г.

ЗАЩО РУСИЯ ПОДКРЕПИ СЪРБИЯ ПРЕЗ СРЪБСКО-БЪЛГАРСКАТА ВОЙНА

ЗАЩО РУСИЯ ОБСТРЕЛВА БЪЛГАРСКОТО КРЕЙБРЕЖИЕ ПРЕЗ ПСВ

ЗАЩО СССР БОМБАРДИРА ОЩЕ ПРЕЗ 1941Г. ПОКРАЙНИНИТЕ НА РУСЕ

ЗАЩО СССР ГЛАСУВА БЪЛГАРИЯ ДА Е В ЛАГЕРА НА ПОБЕДЕНИТЕ

И ПОСЛЕДНО - ЗАЩО СССР, НРБ И СФРЮ СЪЗДАДОХА ФАЛШИВА МАКЕДОНИЯ ОТКЪСВАЙКИ Я ОТ БЪЛГАРСКОТО НАЦИОНАЛНО ТЯЛО

Съзнаваш ли безсмислието на ТВОЯ ВЪПРОС и после НА МОИТЕ, които нарочно ти предлагам в отговор на твоя.

На черното никога няма да кажа бяло,а именно - отделно от моите въпроси - без съмнение Руската империя е направила за България това,което никой от запад не е направил и може би никога нямаше да направи - Освобождение. Това е подвиг на руския войник и това само идиот би го оплюл.
цитирай
11. mt46 - България
05.01.2014 18:56
е обстрелвана и от СССР, и от САЩ /защото взема страната на Германия през ВСВ/... Затова смятам, че Германия ни е задължена... :)
цитирай
12. germantiger - ...
06.01.2014 07:33
Отново грешка Марине

БЪЛГАРИЯ Е БОМБАРДИРАНА ВСВ ОЩЕ ПРЕЗ 1941Г. БЕЗ ДА Е ОБЯВИЛОА ВОЙНА НА СССР

ГЕРМАНИЯ НЕ Е ЗАДЪЛЖЕНА НА БЪЛГАРИЯ,А БЪЛГАРИЯ (по твоите "мерки е теглилки" е задължена на Германия), защото:

- РУСКИЯ НИ ЦАР ОСВОБОДИТЕЛ АЛЕКСАНДЪР II ВСЪЩНОСТ Е ГЕРМАНЕЦ ПО МАЙКА
- ГЕРМАНЕЦ Е И ТОТЛЕБЕН - ПРЕВЗЕЛИЯ ПЛЕВЕН, ГЕРМАНЕЦ Е И ДИБИЧ-ЗАБАЛКАНСКИ
- ГЕРМАНИЯ Е ДАЛА НА БЪЛГАРИЯ В 1941Г. С ГЕРМАНСКА КРЪВ НА СВОИ ВОЙНИЦИ И БЕЗ КАПКА БЪЛГАРСКА КРЪВ ЗА АДМИНИСТРИРАНЕ МАКЕДОНИЯ, ЗАПАДНА-ЕГЕЙСКА ТРАКИЯ И ОСТРОВИ В ЕГЕЙСКО МОРЕ, А КОГА БЪЛГАРСКИ ВОЙНИК Е ОСВОБОДИЛ ГЕРМАНСКИ ЗЕМИ СЪС СВОЯ КРЪВ?!
- ПРЕЗ ПСВ ГЕРМАНСКИТЕ ВОЙСКИ ПОД КОМАНДВАНЕ НА МАКЕНЗЕН БАЩА ГАЗЯТ РУМЪНИЯ НА СЕВЕР ПРЕЗ КАРПАТИТЕ, БЪЛГАРИТЕ ОТ ЮГ
- ПАК ПРЕЗ ПСВ ГЕРМАНСКИ И АВСТРИЙСКИ ЧАСТИ НАСТЪПВАТ ОТ СЕВЕР В СЪРБИЯ, БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ ОТ ИЗТОК

Питам те,кога български пешак е освобождавал нещо германско,когато със своя кръв германците освобождават българско в две световни войни - кой кому е задължен?

P.S.
По мое мнение никой - никому не е задължен,но според "твоите критверии" България е вдълг на Германия - "факт"!

На другите маркери не ми отговори,Марине - не си и задължен да го правиш,но боде очите как си ги заобиколил или просто замълчал.
цитирай
13. germantiger - Извини ме за агресивния "тон" във вчерашните ми коментари - ти НЕ го заслужаваш
07.01.2014 00:35
За ЧАСТ от българите ДНЕС е важно и маниакално:

1. Българите да са най-велики, разбира се най-древни, първи и всичко що света почита - то е бг

2. Някой небългарин да им е виновен - почти за всичко и в добавка нещо да им дължи или да им дава

3. Ако има мнение различно от горепосочените две, то това мнение да се оплюе и да не се чуе - уши за него нямат, акъл още по-малко

НЕ ВИЗИРАМ И НЕ СОЧА ТЕБ, ти вероятно си под пункт/точка 2, в което няма драма, защото всички (ВКЛЮЧИТЕЛНО И АЗ) сме жертва на нашите предпочитания, антипатии и заблуждения, това е нормално защото се развиваме(дай Боже да НЕ деградираме).
цитирай
14. mt46 - Защо?...
07.01.2014 11:27
10. germantiger - ...
05.01 14:45
Защото интересите на западните сили са против и анти Россия и България.

Както руските интереси са против част от западните сили.


МАРИНЕ, СЕГА ОТ МЕН НЯКОЛКО ВЪПРОСА:

ЗАЩО БЪЛГАРИЯ Е ЗАЕДНО С ТУРЦИЯ ПРЕЗ ПСВ

ЗАЩО БЪЛГАРИЯ ПОДКРЕПЯШЕ ПРЕСТЪПНИЯ РУСКО-КОМУНИСТИЧЕСКИ СССР ДЕСЕТИЛЕТИЯ НАРЕД

ЗАЩО БЪЛГАРСКИ ВАСАЛИ СЕ БИХА ЗА ТУРЦИТЕ СРЕЩУ ВИЕНА ПРЕЗ 1683Г.

ЗАЩО РУСИЯ ПОДКРЕПИ СЪРБИЯ ПРЕЗ СРЪБСКО-БЪЛГАРСКАТА ВОЙНА

ЗАЩО РУСИЯ ОБСТРЕЛВА БЪЛГАРСКОТО КРЕЙБРЕЖИЕ ПРЕЗ ПСВ

ЗАЩО СССР БОМБАРДИРА ОЩЕ ПРЕЗ 1941Г. ПОКРАЙНИНИТЕ НА РУСЕ

ЗАЩО СССР ГЛАСУВА БЪЛГАРИЯ ДА Е В ЛАГЕРА НА ПОБЕДЕНИТЕ

И ПОСЛЕДНО - ЗАЩО СССР, НРБ И СФРЮ СЪЗДАДОХА ФАЛШИВА МАКЕДОНИЯ ОТКЪСВАЙКИ Я ОТ БЪЛГАРСКОТО НАЦИОНАЛНО ТЯЛО

Съзнаваш ли безсмислието на ТВОЯ ВЪПРОС и после НА МОИТЕ, които нарочно ти предлагам в отговор на твоя.

На черното никога няма да кажа бяло,а именно - отделно от моите въпроси - без съмнение Руската империя е направила за България това,което никой от запад не е направил и може би никога нямаше да направи - Освобождение. Това е подвиг на руския войник и това само идиот би го оплюл.

Тигре, задал си ми доста въпроси, на които са посветени цели книги и статии на историци... По всеки твой въпрос може да се дискутира в отделни постинги, без да е сигурно, че ще намерим точните и обективни отговори...
ПП: В Гугъл не намерих инфо по въпроса защо СССР е бомбардирал България през ВСВ...
цитирай
15. mt46 - Уважавам правото на чуждо мнение, дори и да не съм съгласен...
07.01.2014 11:36
germantiger написа:
За ЧАСТ от българите ДНЕС е важно и маниакално:

1. Българите да са най-велики, разбира се най-древни, първи и всичко що света почита - то е бг

2. Някой небългарин да им е виновен - почти за всичко и в добавка нещо да им дължи или да им дава

3. Ако има мнение различно от горепосочените две, то това мнение да се оплюе и да не се чуе - уши за него нямат, акъл още по-малко

НЕ ВИЗИРАМ И НЕ СОЧА ТЕБ, ти вероятно си под пункт/точка 2, в което няма драма, защото всички (ВКЛЮЧИТЕЛНО И АЗ) сме жертва на нашите предпочитания, антипатии и заблуждения, това е нормално защото се развиваме(дай Боже да НЕ деградираме).

По т. 2 - смятам, че причините са комплексни /външни и вътрешни, исторически, народопсихологически/...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19157581
Постинги: 3686
Коментари: 45089
Гласове: 148913
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031