Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2015 20:33 - Мюнхенският сговор от 1938 г.
Автор: mt46 Категория: История   
Прочетен: 5754 Коментари: 10 Гласове:
23


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
Мюнхенският сговор от 1938 / или кой е причината за Втората световна война 06.10.2013 · by Светът днес · in История. ·

imageТочно преди 75 години европейските държави предадоха славянска Чехословакия и буквално нахраниха с нея Хитлер. С това завърши подготовката на нацистка Германия за войната срещу Съветска Русия.

imageКогато става дума за началото на Втората световна война, британците и европейците започват да крещят силно, че отговорността за началото й в еднаква степен трябва да се понесе от Германската империя и от СССР. Но, струва си да отбележим, че всички подобни възгласи са най-вече насочени към съвременния гражданин, който не се интересува от детайлите и подробностите на изминалите години. Защото всеки неутрален историк прекрасно знае, че фактическото начало на Втората световна война е предателството към Чехословакия от такива държави като Англия, Франция и отчасти САЩ, които позволяват на Хитлер практически безпрепятствено да завладее страната, която би могла да спре по-нататашното развите на трагичните за света събития.

Когато европейските парламенти говорят за договора за ненападение, сключен на 23 август 1939 г. между СССР и Германия (известен още като „пакт Молотов-Рибентроп“), те нарочно забравят един крайно важен факт. СССР беше последната голяма европейска държава, която подписа този документ. В деня на Мюнхенския договор – 30 септември 1938 г. точно такъв договор подписва Англия (почти година преди съветско-германския договор). На 6 декември 1938 г. такъв договор подписва Франция. Разбира се, същите тези „секретни протоколи“ към съветско-германския договор за ненападение, по които СССР уж се бил договорил с Германия да разделят Европа на сфери на влияние, всъщност никога никой не е виждал с очите си.

imageЗатова пък историческти факт е следното: в резултат на Мюнхенския сговор от 1938 г. Англия, Франция и САЩ нахраниха хитлеристка Германия  с Чехословакия, плюейки на по-рано сключените с нея договорености. Това и стана сигнал за началото на Втората световна война. И доколкото вината за това престъпление лежи в пълна степен върху плещите на Западна Европа, то точно тази Европа днес всячески се опитва да прехвърли отговорността върху СССР. Ето затова Западът откровено фалшифицира световната история.

Но нека си спомним какво се случило в онези дни.

И така, през 1938 г. в Чехословакия живеят около 14 милиона души. Част от тях, 3.5 милиона, по произход са етнически немци. Те живеят в Судетска област.

Струва си да отбележим, че в онзи момент Чехословакия е една от най-развитите в промишлено отношение държави в цяла Европа. Тя е една от водещите достивчици на оръжие за експорт, армията на страната е сериозно въоръжена, а в същата Судетска област били създадени изключително мощни отбранителни съоръжения.

На 29-30 септември 1938 г. в Мюнхен при активната подкрепа от страна на САЩ е осъществена срещата на министър-председателите на Англия и Франция, Германия и Италия. Целта на срещите е решаване съдбата на Чехословакия, без участието на представители на самата Чехословакия. Удивително цинично, нали? Ето това предателстве се опитват да скрият днес страните от ЕС и САЩ, нарочно опитвайки се да прехвърлят отговорността от болната на здравата глава.

Обърнете внимание, че управляващите на тогавашна Чехославакия са били поканени само при огласяване на резултатите от преговорите. СССР, който бил съюзник на Чехословакия (точно както и Франция), въобще не бил поканен.

Фактически Англия и Франция решили задочно съдбата на суверенна държава, чийто народ е славянски.

Затова може да се каже, че западните държави подготвили Хитлер за главаната му задача – нападението над СССР.

По този въпрос говори и Уилсън, довереният съветник на британския премир Чембърлейн:

„Печелившата карта бе изтеглена от болшевиките. Затова трябваше да им се попречи. Трябва да признаем правото на немците да осъществят експанзия на Юго-Изток“.

Когато на Нюрнбергския процес задават въпрос на генерал-фелдмаршал Кейтел: „Би ли нападнала Германия Чехословакия през 1938 г., ако западните държави подкрепяха Прага?“, той отговаря:

„Разбира се, че не. Ние не бяхме достатъчно силни от военна гледна точка. Целта на Мюнхен (Мюнхенския договор, бел. ред.) беше да се изтласка СССР от Европа, да се спечели време и да завърши въоръжаването на Германия“.

Струва си да отбележим, че армията на Хитлер тогава е недостатъчно силна – тя влиза в Чехославакия с 37 дивизии. Против 36 прекрасно въоръжени чехословашки дивизии и най-мощните в света отбранителни укрепления в Судетска област.

Между другото, паралелно и Полша предявява претенциите си над чехословашките земи и атакува територията на суверенната държава. Това го пиша, защото и днес има хора, които се опитват да изкарат Полша невинна жертва.

В резултат хитлеристката армия получава повече от 1 милион самозарядни винтовки, десетки хиляди картечници и хиляди танкове, които после били използвани във войната против СССР. Нима не точно в името на разрушаването на СССР така се стараха да предадат на Хитлер разпънатата на кръст Чехословакия британският и франският премиери Чембърлейн и Деладие? Нещо повече, след окончателното анексиране на Чехословакия Банката на Англия връща на Хитлер златния запас на страната!!! Което за пореден път доказва смисъла на Мюнхенския заговор.

В резултат на лъжата и предателството към Чехославакия от страна на Англия и Франция Хитлер в пъти засилва армията си, което съществено повлиява на решимостта му да започне световна война.

Затова е напълно очевидно следното: защо днес държавите от западния свят така активно се позовават на фалшивите „секретни съглашения“ към съветско-германския договор за ненападение, който СССР сключи последен в редицата от държави, далеч след аналогичните договори между Германия и Англия, Франция, Полша, Естония и Латвия.

image

Медал, изработен в чест на Мюнхенския сговор от 1938 г. На него са изобразени профилите на четиримата вождове: Адолф Хитлер, Бенито Мусолини, Чембърлейн и Деладие.

worldtodaybg.com/2013/10/06/%D0%BC%D1%8E%D0%BD%D1%85%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D1%81%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80-%D0%BE%D1%82-1938-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D0%B9-%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%B8/

ПП: Не знам дали политиците на Англия, Франция и САЩ са подценили или са надценили Хитлер...
И защо Западът е настроен войнствено, завоевателски срещу Източна Европа:
1. Защото е войнствен по природа...
2. Заради православието на повечето народи от Източна Европа...
3. Заради славянството на тези народи...




Гласувай:
23


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. freeoldmen - Българите мъдро сме си измислили поговорка за този случай
19.01.2015 21:44
/и за следващата трагедия с Полша/:

Гаранция- Франция!
цитирай
2. mt46 - Няма гаранция...
19.01.2015 23:05
freeoldmen написа:
/и за следващата трагедия с Полша/:

Гаранция- Франция!

После ГерманЦия напада Франция...
цитирай
3. zaw12929 - Времето минава целите остават- ...
20.01.2015 02:07
Времето минава целите остават- "Целта на Мюнхен (Мюнхенския договор, бел. ред.) беше да се изтласка СССР от Европа..."

Първата задача у нас 1990 е 'ФОРИ- СВЕТУЛКАТА- срещу православието Няма религия- няма народ...затова е всичкото ...чудо и срещу християнска Европа...Стратегиите са написани в книги "Сблъсък на цивилизациите"...
цитирай
4. gosho568 - Проклетият, Запад е виновен за в...
20.01.2015 19:40
Проклетият, Запад е виновен за всичко... и най-вече САЩ (тази сбирщина долна) !!! Поздрави!
цитирай
5. merlin68 - Да, факт е, че след Мюнхенският д...
20.01.2015 21:23
Да, факт е, че след Мюнхенският договор на практика избухването на ВСВ става необратимо. Полша безспорно е една от най-потърпевшите страни през ВСВ с 6.5 милиона жертви, но далеч не е сред невинните за избухването на войната. Всъщност Полша е първата европейска държава сключила договор за ненападение и "борба с болшевизма" с Германия. А желанието на западноевропейските и американски лидери да обвинят СССР като основен виновник за ВСВ заедно с Хитлер е разбираема - така дрисльовците загубили половин Европа за няколко месеца изведнъж се превръщат в победители:) Поголовно разбитите армии на Франция и Англия (за 40 дни) са победители:))))
Винаги е било удобно и много изкушаващо за политиците да преиначават историята, да замитат реалните поуки и да ги заменят с желаните от тях в момента (днес западните лидери особено настървено правят точно това). Само че когато поуките на историята не се приемат, а преиначават, тя си отмъщава като се повтаря!
http://merlin68.blog.bg/history/2011/08/28/mojeshe-li-da-byde-izbegnata-vtorata-svetovna-voina.810017
цитирай
6. mt46 - Мда, целите остават...
20.01.2015 22:37
zaw12929 написа:
Времето минава целите остават- "Целта на Мюнхен (Мюнхенския договор, бел. ред.) беше да се изтласка СССР от Европа..."

Първата задача у нас 1990 е 'ФОРИ- СВЕТУЛКАТА- срещу православието Няма религия- няма народ...затова е всичкото ...чудо и срещу християнска Европа...Стратегиите са написани в книги "Сблъсък на цивилизациите"...

цитирай
7. mt46 - Благодаря! Поздрави!...
20.01.2015 22:41
gosho568 написа:
Проклетият, Запад е виновен за всичко... и най-вече САЩ (тази сбирщина долна) !!! Поздрави!

цитирай
8. mt46 - Много добър е постингът ти... Поздрави!...
20.01.2015 22:43
merlin68 написа:
Да, факт е, че след Мюнхенският договор на практика избухването на ВСВ става необратимо. Полша безспорно е една от най-потърпевшите страни през ВСВ с 6.5 милиона жертви, но далеч не е сред невинните за избухването на войната. Всъщност Полша е първата европейска държава сключила договор за ненападение и "борба с болшевизма" с Германия. А желанието на западноевропейските и американски лидери да обвинят СССР като основен виновник за ВСВ заедно с Хитлер е разбираема - така дрисльовците загубили половин Европа за няколко месеца изведнъж се превръщат в победители:) Поголовно разбитите армии на Франция и Англия (за 40 дни) са победители:))))
Винаги е било удобно и много изкушаващо за политиците да преиначават историята, да замитат реалните поуки и да ги заменят с желаните от тях в момента (днес западните лидери особено настървено правят точно това). Само че когато поуките на историята не се приемат, а преиначават, тя си отмъщава като се повтаря!
http://merlin68.blog.bg/history/2011/08/28/mojeshe-li-da-byde-izbegnata-vtorata-svetovna-voina.810017

Човечеството не е достатъчно разумно, за да си взема нужните поуки...
Благодаря ти за коментара!...
цитирай
9. planinitenabulgaria - Темата е много важна,
24.01.2015 09:38
но авторът на статията не е запознат с нея. Светът днес е функция на друго престъпление, заложено преди ВСВ, тя пък е последствие от това престъпление. Победител е мафията, губещият е Европа.
На кандидатприматите, коментирали статията предлагам подобно мнение на биринджиприматът на Русия, което бе изказано по случай Ден победы на Червения площад от терасата на мавзолея на Ленин. Не го помня точно, но смисъл бе следният:
Съветският съюз пречупи гръбнака на фашистите и спечели ВСВ.
Ашколсун Акългерджикагаефенди, евалла на тези, които те считат за прав дори когато съгрешиш!
цитирай
10. leonleonovpom2 - Поздрави, Марине!
24.01.2015 09:50
Абсолютно точно!
Този сговор, а и затварянето на очите е причина за войната
Целта е Хитлер да се насочи към СССР
Руснаците знаят това и също не стоят със скръстени ръце
Войната е станала неизбежна Те търсят отлагане във времето
Но никой от противниците на СССР не си задава въпроса, защо като Англия и Франция обявяват война на Германия през септември 1939 г., а не обявяват война и на " съюзника" на Германия, СССР?! Той с две седмици закъснение също влиза в Полша, даже германски части се оттеглят от територии, които по разпределение не са техни
Защото прекрасно знаят, че ще сгрешат Съюзът е временен, войната между германия и СССР предстои..
Приятен ден!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19168890
Постинги: 3687
Коментари: 45099
Гласове: 148934
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031