Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.05.2015 23:02 - История, истерия и шашмалогия
Автор: mt46 Категория: История   
Прочетен: 6991 Коментари: 27 Гласове:
20

Последна промяна: 11.05.2015 23:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
Политическите зомбита атакуват и историята  
Фейсбук винаги е бил максимално отворен свят. Той ти дава възможност за пряко участие в световното време, а това е нещо, което нито една бутилка с бира не може да ти гарантира. Но именно, защото е безграничен и отворен, Фейсбук лесно бе надушен от политическите зомбита, които изпълзяха в него като виртуални гадини, за да го задръстват със своите измислици, клевети, истерични интриги и узаконена шизофрения. Очевидно това е страничният ефект на социалните мрежи, които всеки от нас трябва да преглътне, ако иска да запази менталното си спокойствие и будистка съзерцателност. Но има нещо, което не мога да подмина с лека ръка. Нямаше да се занимавам с този проблем, ако той не беше като симптом в какво подменено общество се опитват да ни накарат да живеем и как лъжата отдавна е махнала за сбогом на истината и се е настанила на фейсбук трона си, откъдето наблюдава ехидно всеки, който е запазил някаква памет.

От няколко дни насам по стените на всички излудели антикомунисти се появи снимка на документ, за който те (остатъчни десебари, пациенти на Карлуково и самотни алкохолици на свободен режим) твърдят, че бил автентичен и доказвал демоничния характер на комунистите. В него от името на четирима комунисти (Васил Коларов, Георги Димитров, Вълко Червенков и Чочоолу) се призовава цар Борис да присъедини България към Тристранния пакт. Датата на този "исторически документ" е 1 март 1941 година. Дори с просто око се вижда, че стоим пред абсолютен фалшификат, който е правен от някой човек, очевидно прекалил с хапчетата за главоболие.
image

image




Първо - дори и да оставим шрифта, който просто не е съществувал през 1941 година, а е изцяло компютърен (можем да сътворим теория на конспирацията, че коварните комунисти-коминтерновци още тогава са имали компютри на които са изчислявали пъклените си планове да забременят всяка блондинка по света с бъдещо болшевикче), възниква въпросът - как ли пък нещо толкова скандално е останало в тайна на всички "историци", които изхабиха цели 23 години да се опитват да скрият биографиите като оклеветяват всичко мърдало по земите български.

Второ - интересно защо ли тези коварни комуняги тогава пишат този призив точно в деня в който Богдан Филов (убеден съм, че ври в ада) присъединява България към Тристранния пакт. Ако комунистите и Филов са били такива политически приятелчета, съмишленици и съидейници, защо ли цялата мощ на полицията и жандармерията е била пусната да разгромява нелегалното движение на левицата след това.

Трето - човекът, който е сътворявал текста е имал само най-обща представа очевидно върху историята на левицата и е поставил имена, които звучат ефектно, но толкова невъзможно, че ефектът е все едно да видиш афиш за концерт на Ивана върху сградата на Софийската опера. Този комичен ефект се поражда от името Стою Неделчев (Чочоолу), което се мъдри върху това възвание. През 1941 година Чочоолу е обикновен комунист - емигрант стоящ в партийната йерархия някъде, където вероятно стоят днес портиерите на "Позитано" 20. Свидетелство за това дава не друг, а (изненада) самият Чочоолу в книгата си "Боят настана", ама то освен да се интригантства трябва и да се чете. Тази книга излиза през 1967 година, време в което Чочоолу съвсем не е трябвало да се защитава от някакви врагове и там съвсем откровено описва, че в Москва той съвсем не е някакъв голям фактор. Него го готвят и го връщат в България през 1941 година - той е от групата парашутисти от СССР, които са пратени тук, за да организират нелегалното движение. Пак ще повторя - появяването на името на Чочоолу под такъв призив е все едно фризьорката на Министерския съвет да е можела да разписва заповеди заедно с Бойко Борисов. В годините след 1944 година Чочоолу, разбира се, става голям фактор в БКП, неформалният лидер на Стара Загора, но все пак говорим за мътната и кървава 1941 година, когато той е бил един обикновен комунист, преминаващ военно обучение. И само между другото - името на Вълко Червенков също стои недостоверно, защото пътят на Червенков към партийните върхове започва след връщането му в България през 1944 година.

И четвърто: ясно ми е, че историческата лудост е заразна, ясно ми е, че менталните вируси бродят из ФБ по-бързо отколкото Искра Фидосова е в състояние да погълне сандвич, но никога не е имало дори и елементарен начин Георги Димитров да подпише такова нещо. Говорим за човека разгромил Гьоринг пред очите на целия свят. Говорим за човека, който първи предупреди и показа какво представлява разбеснелият се нацизъм, човекът, който първи постави Хитлер на колене. И с коя част на затъпелите си от алкохол мозъци си мислите, че този документ би могъл да е подписан от Димитров, а? Това, че вашите днешни кумири си менят мнението, когато им скимне, съвсем не означава, че хората от историята са били такива политически продажници.

Нямаше да обръщам внимание на тази явна фалшификация (ако се загледате в снимката ще видите, че фотошопът не е успял да изтрие някакъв друг текст от друг документ), ако колективният мозък на десебарите из Фейсбук не бе обявил, че депутатът Лъчезар Тошев бил разнасял този документ из парламента и дори бил връчил екземпляр от него на Сергей Станишев. На мястото на Станишев аз щях да накарам Тошев да изяде хартийката моментално. Но това показва степента на политическа деградация, която ни е превзела. Антикомунистите са така обсебени от своята злоба, че вече почнаха да си измислят аргументи, за да могат да я защитят. Защото реалността не е достатъчна, за да докаже тревожната степен на тяхната шизофрения. Създаването на такъв фалшификат не е прецедент в историята на това, което минава за десница у нас. Проблемът е, че тя няма никаква историческа памет, за да види, че стъпва на здрава интригантска основа. Е, аз съм тук, за да им припомня.

И така - на 4 април 1925 година тогавашния нещо като официоз "Зора" гръмва със скандално откритие - те твърдят, че били намерили секретен документ на Коминтерна, който детайлно описвал как да се направи въоръжено въстание в България. След няколко години, разбира се, се доказва, че всичко това е демонична политическа постановка, скалъпен компромат с кървави цели, но именно този фалшив документ дава легитимност за нова вълна от терор, която правителството на Александър Цанков, наричан и до днес Кръволока, осъществява брутално, нагло и черно. И, когато днес някой се опита да морализаторства на тема атентата в "Света Неделя", може би е добре да провери какво море от кръв и убийства предхожда това злодеяние. По темата има жестока статия от един покаял се костовист Владислав Тодоров - "Бесовете в червено и бяло".

Но в главата ми винаги започва да премигва сигнална лампичка, когато видях мракобесните десни да прибягват до фалшификации. Това е оруелианска позиция - да пренапишеш миналото, за да можеш да си изчистиш настоящето. Няма как да стане. Но вижте какво е написало нежното лице на ДСБ Стоян Михалев на страницата във ФБ под тази снимка и си направете сметка за какво говорим. Този пич не е обикновен десебар - той е сочен като един от младата смяна, проспериращ кариерист, надъхан сектант, обсебен костовист. Той в пристъп на диалектическа лудост направо сече с думи: "На вниманието на всички побеснели комунистически нацисти, които ме обвиниха, че този документ не е автентичен! Позивът е абсолютно автентичен и днес в Парламента депутатът Лъчезар Тошев официално е връчил копие от него лично на Сергей Станишев! Съжалявам, че страдате, но вашите комунистически идоли по заповед на Кремъл най-агресивно са натискали България да влезе в нацисткия пакт!".


Ехаааа! Колко красиво. Това е снаряд за масово унищожение на памет. Значи комунистите са натикали България в ръцете на Хитлер, въпреки, че най-вече те проливаха кръвта си това да не стане. Значи комунистите са виновни, че ние сме станали част от Тристранния пакт, въпреки, че единствено те взривяваха немски ешалони. Значи тези гадове са причината за още една национална катастрофа, въпреки, че именно те организираха след това български младежи да се включат в последната фаза на войната и да я доведат до победен край. Такава подмяна историята не може да изтърпи. Но пък имам усещането, че се завръщаме бавно в някакво налудничаво Средновековие, където аргументите на разума вече не важат, а светът се обяснява най-вече с политическа шаманология. Това сектантско и черногледо възприемане на света е травматично, защото лъжата може и да звучи артистично, но никога нищо не обяснява. Тя помага единствено мракът да стане по-голям. А в мрака плъховете цвърчат най-добре.  Защото се чувстват у дома си.

Александър Симов

alexsimov.blogspot.be/2013/03/blog-post_10.html

"Русия не е освобождавала България просто защото не можеш да освободиш нещо, което не съществува не само на картата на собствените ти териториални завоевателни планове, но и в най-лошите ти кошмари за пречките към регионално господство и световно влияние."...
"Не съществува държава с названието България в момента, когато Русия обявява война на Турция през 1877 г. – дори чисто "технически" няма как Русия да е освободила България, която нарича по онова време в документите си "територия", на която никога не е съзирала българи, а само православни и славяни, подлежащи на автоматична асимилация в Руската империя..." /И. Инджев/
http://www.dnevnik.bg/…/2512434_rusiia_protiv_bulgariia_-_…/

ПП: Защо е тази антиисторическа, антируска и антибългарска истерия? И кой плаща за нея?...




Гласувай:
22


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Здравей, Марине!
12.05.2015 00:13
Първия закон на термодинамиката, извинявам се - на антикомунизма:
Най върли антикомунисти са бившите комунисти!
Само бивш комунист може да постави до Коларов, Димитров и зетя на Димитров - Стою Неделчев
Защото е недоучил, станал е комунист заради интереси!
цитирай
2. aboychev - ТЪПАК
12.05.2015 08:12
НИКОЙ НЕ ПЛАЩА
ПРОСТО НИ ДОЙДЕ ДО ГУША ОТ ТЪПОТИЯТА ВИ
цитирай
3. aboychev - НЯКОИ СИ ВЪОБРАЗЯВАТ
12.05.2015 09:41
ЧЕ СА ДОУЧИЛИ
ЗАЩОТО СА ИЗУЧАВАЛИ
НАУЧЕН КОМУНИЗЪМ
цитирай
4. syrmaepon - Това защо ли ми напомня за НАТО
12.05.2015 11:39
"Но от мечтата си за съветска Германия болшевиките не се отказват. На конгреса на Германската комунистическа партия през януари 1923 г. Васил Коларов, тогава ген. секретар на Коминтерна, окуражава делегатите, че „Съветска Русия и нейната Червена армия са на разположение на Интернационала“. През 1924 г. Италия, Великобритания, Франция и др. страни установяват дипломатически отношения със Съветска Русия. "

цитирай
5. syrmaepon - " За най-опасен враг на ком...
12.05.2015 11:46
" За най-опасен враг на комунистите са обявени „левите“ социалдемократи, а всички социалдемократически партии — за главни подпалвачи на война срещу Съветския съюз.

Антифашисткият лагер е разцепен на враждуващи главно помежду си течения. Пред ИКП е поставена задачата да води „системна борба срещу социалфашистите“ и да не допусне в идващата революция масите отново да попаднат под тяхното пагубно влияние. В резолюция на ИККИ от 1930 г. ИКП е задължена „неуморно да разобличава социалдемокрацията като социалфашистка партия“ и като „опашка на италианския фашизъм“ и „да унищожи всички демократични илюзии за «прогресивната» й роля“, доказвайки, че „само комунистическата партия действително защитава интересите на работниците и селяните“. "

"През септември и октомври съветското правителство ултимативно иска от правителствата на Литва, Латвия и Естония да сключат със Съветския съюз договори „за дружба“ и да пуснат съветските войски в страните си. И на трите правителства е обяснено от Сталин и Молотов, че с пакта от 23 август 1939 г. между Германия и Съветския съюз те са в „сферата на влияние“ на Съветския съюз. В трите страни са допуснати части на Червената армия, които надвишават по численост армиите на тези страни. "

"Германо-съветският пакт за ненападение, последван от световната война, от нападението на Съветския съюз срещу Полша и от пакта за дружба между Германия и Съветския съюз са събития, които поставят световното комунистическо движение пред избор: или със Съветския съюз според принципа на тоталитаризма „Сталин винаги е прав“, или със световното антифашистко движение в борбата за демокрация. Изборът е съдбоносен — до 23 август комунистите се кълнат, че са най-верните борци срещу фашизма, а от 23 август се оказват в един лагер с фашистите. Ръководителите на Френската комунистическа партия избират Сталин, започват кампания за мир и следователно — за признаване на престъплението срещу Полша, за прекратяване на войната срещу Германия.
цитирай
6. syrmaepon - "Сталин възлага на Георги ...
12.05.2015 11:50
"Сталин възлага на Георги Димитров още една неблаговидна роля след ролята, която играе с оставането си на поста ген. секретар на Коминтерна въпреки изтребването в Съветския съюз на хиляди ръководни кадри на различни комунистически партии. В сп. „Комунистически интернационал“ е поместена негова статия за войната и работническата класа. Оценката за Втората световна война е, че тя е несправедлива и за двете воюващи групировки, че „империалистите в Англия и Франция“ преминали в настъпление, хвърлили „своите народи във война срещу Германия, като всячески се опитват да привлекат на своя страна редица други държави“. „Съветският съюз, провеждайки социалистическа външна политика, сключвайки договор за ненападение с Германия, провали коварните планове на провокаторите на война, осигури мира между двете най-големи държави в Европа и засили своето влияние върху целия ход на международното развитие.“ "

цитирай
7. metlichina - няма такава сила....
12.05.2015 12:03
каквато и да е тя, да накара обикновените, нормалните хора да мразят
нещо, което по рождение обичат... с времето историята отхвърля
всяко посегателство към истината и всеки изфабрикуван
фалшификат... нищо не е по-голямо, или по-високо
от истината..
цитирай
8. mt46 - И на мен ми писна от вашите тъпотии!...
12.05.2015 13:18
aboychev написа:
НИКОЙ НЕ ПЛАЩА
ПРОСТО НИ ДОЙДЕ ДО ГУША ОТ ТЪПОТИЯТА ВИ

Комунизъм и социализъм няма отдавна нито в Русия, нито в България. Има олигархичен, неолиберален капитализъм... Бивши комунисти и номенклатурчици има във всички парламентарно представени партии - в ГЕРБ, в РБ, в БСП, в ДПС, в АБВ и т. н. Ако сте истински антикомунисти, защо не направи/х/те лустрация, а само лаете?... Протестърите искаха ли лустрация?... Аман от продажници, мошеници, манипулатори и службогонци!...
цитирай
9. zaw12929 - Да ги намерят, докато скалъпва , те ще отказват ненадминати по наглост...
12.05.2015 13:41
За тази антиисторическа, антируска и антибългарска истерия се плаща ... и на циганите плащат... да им дадат власт... всичко заливат с помия
цитирай
10. leonleonovpom2 - Да, вярно си е заглавието!
12.05.2015 17:01
Това са зомбита!
Като бившата ни комсомолска секретарка на гимназията.
Стана силно религиозна, американо- и англо-филка, там, на запад вреди дъщерите си в началото на прехода! В САЩ и в Англия и комунизмът, на когото също служеше , е затворена страница за нея.
Това само зомби може да направи, такъв преход на 180 градуса!
Отбягвам да коментирам каквото и да е било с такива, но сигурен съм, че ще ме залее с антируска и антикомунистическа помия !
За да оправдае ренегатството си!
Много станаха доказателствата ,че е така, та ни най- малко няма да се изненадам, ако се случи!
Да не ме разбере някой криво, уважавам хора за идеите им, не са длъжни да се съобразяват с мен или моите ,но такова прехвърчане от цвят на цвят няма как да бъде уважавано
То говори само за лични интереси И такива са "способни" на всичко
Поздрави!
цитирай
11. syrmaepon - Левите днес в Европа / Европейские левые
12.05.2015 17:50
"Вместе с тем, некоторые особенности новой партии общеевропейского уровня с самого начала препятствовали её организационной целостности, согласованности действий её членов и их последовательности в выполнении общей программы. Во-первых, как и Европейская партия зелёных, Партию европейских левых рассматривает Европу шире пределов Европейского союза, разрешая равноправное членство партиям государств, ближайшая перспектива вхождения в Европейский союз которых весьма сомнительна. Во-вторых, Партию европейских левых не включает в себя полный спектр важных и влиятельных левых партий Европы. Некоторые из таких партий присоединились к ПЕЛ после основания, но только как наблюдатели, а некоторые не присоединились к работе европейской партии вообще. В-третьих, картина консолидации и объединения политических сил затмевается присутствием большого числа микро-партий, уровень поддержки которых на национальном уровне крайне низок, а значимость их вклада в деятельность ПЕЛ весьма иллюзорна."

"Проект Европейской левой партии на самом деле долгое время находился в разработке. Как длительное создание ПЕЛ в частности, так и нерешительность в объединительном процессе современных европейских левых имеют общие корни в долгом разделении между западноевропейскими коммунистическими партиями по всему спектру вопросов, затрагивающих фундаментальную природу и потенциал Европейского союза. 1990-е гг. также были отмечены для левых сил Европы различными трудностями. Многие партии после распада СССР трансформировались в социал-демократические и впоследствии были поглощены фракцией социалистов в Европарламенте."

"Северные зеленые левые, традиционно проявляющие подозрительность к деятельность Европейского союза, вместо того, чтобы участвовать в основании ЕЛП, образовали Альянс Северных Зеленых Левых в феврале 2004 года. И, хотя данная организация не являлась партией, она, несомненно, способствовала сотрудничеству между независимыми партиями. "
цитирай
12. syrmaepon - "Многие влиятельные левые ...
12.05.2015 17:51
"Многие влиятельные левые партии также сомневались в необходимости создания партии европейского уровня. Наконец, некоторые партии троцкистского направления образовали в 2000 году организацию под названием Европейские антикапиталистические левые, чтобы продолжить противостояние дальнейшему развитию процесса европейской интеграции. Эта организация являлась потенциальным соперников Европейской левой партии, так как многие её члены рассматривали данную политическую силу, как реформистскую, социал-демократическую и популистскую, хотя лишь немногие из её составных частей пользовались поддержкой у электората. Высказывались мнения, что Европейская левая партия и её составные части не имеет ничего общего с идеями коммунизма. В данный период наибольшее влияние внутри ЕЛП начинают оказывать так называемые нео-коммунисты, которые вслед за умеренной Левой партией ФРГ ориентировались на более конструктивный подход, как к партийному строительству, так и к вопросам европейской интеграции. Политическая линия Европейской левой партии начала формироваться партиями, представленными в Европарламенте и выступающими за то, чтобы «реформировать капитализм, а не уничтожить его»."
цитирай
13. syrmaepon - "Партия впервые приняла у...
12.05.2015 17:53
"Партия впервые приняла участие в общеевропейских выборах в июне 2004 года. По их итогам вместе с ультралевыми кандидатами (Европейские антикапиталистические левые) Партия европейских левых получила 41 место в Европарламенте[3]."
цитирай
14. get - - Това ли са ти доводите приятелю ... ?
12.05.2015 20:08
leonleonovpom2 написа:
Това са зомбита!
Като бившата ни комсомолска секретарка на гимназията.
Стана силно религиозна, американо- и англо-филка, там, на запад вреди дъщерите си в началото на прехода! В САЩ и в Англия и комунизмът, на когото също служеше , е затворена страница за нея.
Това само зомби може да направи, такъв преход на 180 градуса!
Отбягвам да коментирам каквото и да е било с такива, но сигурен съм, че ще ме залее с антируска и антикомунистическа помия !
За да оправдае ренегатството си!
...
Да не ме разбере някой криво, уважавам хора за идеите им, не са длъжни да се съобразяват с мен или моите ,но такова прехвърчане от цвят на цвят няма как да бъде уважавано


- Бях - да, Бях к о м у н и с т, вероятно в очите на някои и "ренегат"?! Но човек може да бъде комунист, по две причини:
А. Н е и н ф о р м и р а н о с т ; Б. А вече, след като, се е запознал с обективната информация - единствено и само, поради своето злонравие!

- Уважаеми Тачков - Не е добре да човек да се предоверява на едни такива пропагандни димки - писани определено, от исторически илитерат ... или второто, по-лошото, з л о н р а в е н човек?!

- В блога на "leonleonovpom2" - вече съм обяснил голяма част, от обстоятелствата покрай "включването" на България на страната, на "Тройният пакт"?
- В заключение, същностното, като цяло за случая е казано в Евангелие от Матея, гл. 15, - където Исус Христос ни поучава?
"Всяко садиво, което Моят Отец Небесен не е насадил, ще се изкорени;
оставете ги: те са слепи водачи на слепци. Ако пък слепец слепеца води, и двамата ще паднат в ямата.”!

- Автора на псевдо-историческият памфлет ... цели конфронтация, тоест е слепец-морален - доверим ли му се ... ставаме слепци и ние. Поведем ли се по него - в ямата ще паднем !

П.П.
- Ако не съм достатъчно ясен - точка, по точка ще обясня исторически грешната фактология в препечатания материал.

Пиша, с единствената цел!
- Без конфронтация и злоба - да постигнем честен и откровен диалог !

- С уважение!
цитирай
15. leonleonovpom2 - Сирма, политиката е сложно и мръсно ...
12.05.2015 20:38
Сирма, политиката е сложно и мръсно нещо едновременно Тя не е и чиста, омесена е и с дипломация и с какво ли не още
Неща, които сега, от позицията на времето изглеждат по един начин, на времето , когато са били актуални, са изглеждали съвсем другояче и оценката им е била друга
В историята е важно това, което е оценено като грешка да не се повтори и да не се повтаря Поуката е важна!
На времето , формално, Полша става причина за ВСВ
Сега какво е положението?
Украйна!
Трябва да се внимава много, така ми се струва! Някои си играят с огъня А там майтап няма
След като Русия е отлъчена от ЕС, двуполюсният модел е налице
Какво повече да коментираме по този въпрос, освен ,че новата война няма на прилича на предишната. Пълна катастрофа ще е!

А иначе основно правило в политиката е, че целта оправдава средствата!
Да, хубаво нещо е демокрацията. Можеш и тук даже да си избиеш - общо говоря комплексите. Примерно, псувайки управляващите!
Но демокрация без работа, без сигурност, без пари, с ограничения е вятърничава работа
При комунизма за малко нямаше да ида в Австрия, щял съм да избягам Това е лошо Сега нямам такъв проблем, но ако нямам пари, пак няма да отида Кое е по- хубавото в двата случая- да те спрат или да си принуден сам да се спреш?
Иначе резултатът е еднакъв
Та какво да ровим при Сталин, Тито , Димитров?
Свършили са това, което им е било отредено Сталин е направил Русия индустриална държава- това по-скоро се отнася за Украйна, от изостанала аграрна държава
През 1981 година икономически България беше на 26 място в света- със сигурност в тридесетицата , ако бъркам класацията , то е с много малко
Сега сигурно е на поне 20 места по-назад в Европа, не в света
Защо, това е по - интересно, какво мислят икономистите?
цитирай
16. mt46 - За Иван Костов ли става въпрос?...
12.05.2015 21:04
aboychev написа:
ЧЕ СА ДОУЧИЛИ
ЗАЩОТО СА ИЗУЧАВАЛИ
НАУЧЕН КОМУНИЗЪМ

цитирай
17. mt46 - У нас след 1944 г. се нароиха доста "комунисти", по-точно - партийци-кариеристи...
12.05.2015 21:11
leonleonovpom2 написа:
Първия закон на термодинамиката, извинявам се - на антикомунизма:
Най върли антикомунисти са бившите комунисти!
Само бивш комунист може да постави до Коларов, Димитров и зетя на Димитров - Стою Неделчев
Защото е недоучил, станал е комунист заради интереси!

А след 1989 г. пък се нароиха доста "демократи" - пак партийци-кариеристи...
цитирай
18. mt46 - Много фалшификатори се навъдиха... Явно искат да контролират бъдещето...
12.05.2015 21:16
metlichina написа:
каквато и да е тя, да накара обикновените, нормалните хора да мразят
нещо, което по рождение обичат... с времето историята отхвърля
всяко посегателство към истината и всеки изфабрикуван
фалшификат... нищо не е по-голямо, или по-високо
от истината..

цитирай
19. mt46 - Мда... Навярно фондация "Америка за България" плаща добре...
12.05.2015 21:18
zaw12929 написа:
За тази антиисторическа, антируска и антибългарска истерия се плаща ... и на циганите плащат... да им дадат власт... всичко заливат с помия

цитирай
20. mt46 - Здравей, Гет!...
12.05.2015 21:31
14. get - - Това ли са ти доводите приятелю ... ?
20:08
leonleonovpom2 написа:
Това са зомбита!
Като бившата ни комсомолска секретарка на гимназията.
Стана силно религиозна, американо- и англо-филка, там, на запад вреди дъщерите си в началото на прехода! В САЩ и в Англия и комунизмът, на когото също служеше , е затворена страница за нея.
Това само зомби може да направи, такъв преход на 180 градуса!
Отбягвам да коментирам каквото и да е било с такива, но сигурен съм, че ще ме залее с антируска и антикомунистическа помия !
За да оправдае ренегатството си!
...
Да не ме разбере някой криво, уважавам хора за идеите им, не са длъжни да се съобразяват с мен или моите ,но такова прехвърчане от цвят на цвят няма как да бъде уважавано


- Бях - да, Бях к о м у н и с т, вероятно в очите на някои и "ренегат"?! Но човек може да бъде комунист, по две причини:
А. Н е и н ф о р м и р а н о с т ; Б. А вече, след като, се е запознал с обективната информация - единствено и само, поради своето злонравие!

- Уважаеми Тачков - Не е добре да човек да се предоверява на едни такива пропагандни димки - писани определено, от исторически илитерат ... или второто, по-лошото, з л о н р а в е н човек?!...

В постинга има 2 акцента:
1. Фалшивият "позивъ". Вярно ли е, че това е фалшификат? Що за "морални" хора са подобни фалшификатори, политически манипулатори?...
2. Тезата на Инджев, че Русия не е освободила България от турско робство /или както щете го наричайте/...
Мисля, че е по-добре да се съсредоточите върху тези въпроси, да не се разводняваме...
цитирай
21. chetohche - http://chetohche. blog. bg/no...
12.05.2015 22:50
http://chetohche.blog.bg/novini/2015/01/21/samiuel-beket-i-djordj-oruel-sa-dekriptirani.1331967

Станишев и БСП са антикомунисти, защото са капиталисти, а са буржоазия още от преди чешките събития.
цитирай
22. get - - Уважаеми искрено от мен Тачков - преди да ти отговоря, на двата акцента - Следва да декларирам следното?
12.05.2015 23:05
- За разлика от демократите, Аз следвайки светлият пример на Левски, съм убеден привърженик на това, което наричат Конституционна Република!
- По силата на вътрешно приетите(изповядвани) от мен морално-теистични принципи - Считам, че има Изначален Божествен ред, в който определящи са: основна клетка на обществото е Семейството! От това: Уважение, към божествените, а също и естествено наложили се историко-културни и морални, традиционни принципи при нас Българите, тоест ние, като създатели на европейският цивилизационен модел и морал!

От тук за "позивЪ" - Първо, не съм автора, нито съм се подписвал под това обръщение - Но, от него произтичат две "хипотези"?
А. По повод, т. е. в контекста на какви исторически събития - може да е написан той и от кого? - Мисля, че трябва да го отнесем, към такъв факт от нашата история, известен ни, като "Соболева акция" ?
Б. Е един пример за риторичен прийом (описан още от Квинтилан, през I-ви от н. е.) чрез който, той ни обяснява ефекта от използването на действителен или мним аргумент, с цел дискредитиране цялостната теза на опонента?

- Приключвам с "тезата на Инджев"? ... ако тя Русия, и при тази, явяваща се една от поредните й войни с Турция (водени все на територията на България). Бе пропуснала във Височайшият си манифест, да упомене името на нас, коренното балканско население Б ъ л г а р и т е ... а бе ползвала стереотипната до тогава формулировка: "православно население" - вероятно нямаше да ни се нарича освободителка ... както се величаеше до скоро и по повод, на Второто ни Освобождение от хитлеро-фашизма! А аз тръпнейки в благоговение пред освободителите ни, българин, с радост живеех в българският град, с изконно нашенско име Сталин ... или примерно Толбухин, или ... ?

- А по отношение историко-политическата грамотност на соченият за "морален коректив" Александър Симов ... моля го да прочете, за "Витошка конференция" или за "Изфабрикуваният план за въстание" - като ще го разочаровам ... Истински е ?!

- С уважение!
цитирай
23. mt46 - Разбира се, че са капиталисти...
12.05.2015 23:49
chetohche написа:
http://chetohche.blog.bg/novini/2015/01/21/samiuel-beket-i-djordj-oruel-sa-dekriptirani.1331967

Станишев и БСП са антикомунисти, защото са капиталисти, а са буржоазия още от преди чешките събития.

цитирай
24. mt46 - Благодаря, уважаеми Гет!...
13.05.2015 00:18
22. get - -" Уважаеми искрено от мен Тачков - преди да ти отговоря, на двата акцента - Следва да декларирам следното?
23:05
- За разлика от демократите, Аз следвайки светлият пример на Левски, съм убеден привърженик на това, което наричат Конституционна Република!
- По силата на вътрешно приетите(изповядвани) от мен морално-теистични принципи - Считам, че има Изначален Божествен ред, в който определящи са: основна клетка на обществото е Семейството! От това: Уважение, към божествените, а също и естествено наложили се историко-културни и морални, традиционни принципи при нас Българите, тоест ние, като създатели на европейският цивилизационен модел и морал!

От тук за "позивЪ" - Първо, не съм автора, нито съм се подписвал под това обръщение - Но, от него произтичат две "хипотези"?
А. По повод, т. е. в контекста на какви исторически събития - може да е написан той и от кого? - Мисля, че трябва да го отнесем, към такъв факт от нашата история, известен ни, като "Соболева акция" ?
Б. Е един пример за риторичен прийом (описан още от Квинтилан, през I-ви от н. е.) чрез който, той ни обяснява ефекта от използването на действителен или мним аргумент, с цел дискредитиране цялостната теза на опонента? ..."
Мисля, че е абсурдно, дори смехотворно комунистите да са искали България да участва във ВСВ на страната на Германия /каквото е внушението чрез този "позивъ"/...
За мен това е основното. Другата част от статията на Симов не ме интересува особено, тя е по-скоро емоционална, партийно оцветена... Поувлякъл се е... Греши, че В. Червенков участва в партийните дела едва след 1944 г.
Не съм толкова твърдоглав и разбирам позицията ти...
С уважение!...
цитирай
25. tryn - Привет, Марин!
13.05.2015 04:23
Прочетох статията на Симова и всички коментари.
Подкрепям твоята позиция.
Ще следя с интерес постингите ти.
Благодаря.
цитирай
26. mt46 - Благодаря, Елица!... Истината е относителна, но не е зле да четем...
13.05.2015 13:41
tryn написа:
Прочетох статията на Симов и всички коментари.
Подкрепям твоята позиция.
Ще следя с интерес постингите ти.
Благодаря.

цитирай
27. mt46 - http://glasove.com/svqt/51390-istoricheskata-vojna-protiv-rusiq-prodyljava-2
13.05.2015 13:42
Автор: Андрей Фурсов, „Миру-мир“

През 1991 г. Западът по ред причини не успя да реши „руския въпрос“. Най-вече заради това, че неговите господари не бяха убедени, че Русия някога ще се съвземе. Сирийската криза през 2013 г. показа, че това не е така. Отговорът бе американо-нацисткият преврат в Киев, директна агресия срещу руския свят.



Но този път на „заговорниците и подпалвачите“ не всичко им се получи: нашата „кримска виктория“ и съпротивата на Новорусия объркаха картите на „плановиците“. А глобалната криза по същото време се изостряше, както и борбата на световния елит. Русия и Китай създават на Запада все повече проблеми, а да ги противопоставят един на друг, както два пъти се случваше с Германия и Русия, едва ли ще се получи. Отчитайки ниското професионално ниво и така да се каже, повишената невротичност на формалните ръководители на западните държави (остра критика на поведението им, в която се споменават горните характеристики, отправи по повод украинската криза Х. Кисинджър), не бива да се изключва, че те за пореден път ще се опитат да тласнат света в голяма война, избирайки за главна мишена Русия. За това свидетелства разюзданата антируска и антипутинска пропаганда, която се разгърна на Запад по време на сирийската криза и достигна апогея си в хода на украинската криза.

За тези 70 години от май 1945 г. досега светът кардинално се промени. Изчезна Съветският съюз, разруши се „Ялтенско-Потсдамската система“, на нашата граница се създаде натовски плацдарм за бъдещи действия срещу Русия.

Украинската криза ясно демонстрира целите на определени крила на северноатлантическата върхушка – подготовка за това, което не успяха да направят в Мюнхен през септември 1938 г., когато бе отключена бездънна пропаст и всъщност започна световната война.

В тази война различни групировки на Запад преследвали различни цели. Имперският сегмент на британския връх се стремял чрез силата на Третия райх да унищожи и разчлени СССР, а след това да разгроми отслабената от войната Германия и да поставит под свой контрол цяла Европа. За доминиращия политико-икономически сегмент на САЩ важен бил демонтажът на британската и френската колониална империя – това било нужно за стратегическите цели на крупния финансово-промишлен капитал на САЩ – и заради фактическия провал на широко рекламирания „нов курс“, и конкурентните действия на британците (през 1929–1931 г.), директорът на Централната банка на Англия М. Норман „затворил“ Британската империя – 25% от световния пазар – за „външния свят“, тоест за САЩ.

Отговорът на подобно нещо можел да бъде само един – унищожаване на британския колониален „райх“, за което откровено са говорили представители на американските делови и политически кръгове, в частност, Алън Дълес. На американските глобалисти пречела последната световна империя – Британската, и именно Третият райх като германската квазиимперия се разглеждала от американската върхушка като бъдещ терминатор на Мъгливия Албион.

Някои смятат, че планът бил тази работа да се свърши от Райха заедно с СССР. Мисля обаче (и в това съм съгласен с А. В. Багаев), че на СССР е била отредена различна роля: той е трябвало да стане терминаторът на Третия райх след разгрома на последната Британска империя. Друг е въпросът, че Сталин едва ли би позволил да бъде въвлечен в такава игра – той би се постарал да играе на противоречията между другите играчи. Което всъщност и се случило.

Не бива да се смята, че цялата британска върхушка е действала от имперски позиции. В нейния състав е имало и две други фракции: едната не смятала да жертва Великобритания заради империята, а другата се съюзила с американските глобалисти, образувайки англо-американски глобалистки блок. САЩ не били заинтересувани от германо-съветски конфликт, докато британските имперски хора правели всичко, за да го провокират.

И трябва да се каже, че със своите действия от май-юни (полетът на Хес и последвалите преговори) те успели да го постигнат, надигравайки и САЩ, и СССР. На 22 юни 1941 г. Хитлер, получавайки определени гаранции от Албиона (в противен случай той никога не би оттеглил дивизиите си от Западния фронт), адмирал Канарис* нападнал СССР. В резултат се създава англо-американско-съветска антихитлеристка коалиция, но едва след като СССР показал, че независимо от тежките поражения може да разгромява врага и да го победи.

Затова през август 1941 г., когато става ясно, че СССР не е паднал и още повече - няма да падне, англо-американците започнали да разработват свои планове за следвоенното световно устройство (Атлантическата харта), а СССР през януари 1942 г. в разгара на битката под Москва разработвал свои планове (Комисия по следвоенния проект за държавно устройство на страните от Европа, Азия и други части на света, начело с Молотов и автора на Устава на Коминтерна, „сивия кардинал“ на съветската криптополитика Ото Куусинен).

Нападението на Германия над СССР, мощната съпротива на Червената армия през лятото на 1941 г. и формирането на антихитлеристката коалиция спасили Великобритания от поражение, но всички тези фактори станали основа за нейната ликвидация: както казват англосаксонците - „Every acquisition is a loss, and every loss is an acquisition“ („Всяка придобивка е загуба и всяка загуба е придобивка“). В резултат на военните действия на СССР и САЩ Британската империя била подкопана, а скоро след войната прекратила и своето съществуване – англо-американските глобалисти получили своето, но веднага след победата над Британската империя (и Третия райх) се изправили пред СССР в качеството му на нов, много по-мощен, отколкото били немците и британците, взети заедно, глобален противник – победоносния СССР.

След горбачовската капитулация и елцинските „бандитски 90-те години“ изглеждаше, че плановете на глобалистите по отношение на Русия са се осъществили напълно на „принципа на Клинтън“: „Ние ще позволим на Русия да бъде, но няма да й позволим да бъде велика държава“. Обаче в хода на сирийската и особено на украинската криза Русия със своите принудителни отбранителни действия направи заявка за връщане на великодържавния си статут, смачкан от Горбачов и Елцин. И ако това са първите и неголеми крачки, именно от първата крачка, както казват мъдрите китайци, започва „път, дълъг хиляди мили“, на което колективният Запад реагира веднага.

Какъв е сегашният баланс на голямата политика – след 70 години от нашата победа и 77 години от мюнхенската антисъветска (антируска) конспирация?

Ако през 1938 г. на нашата граница са довели държава, на която протонатовците възложили ролята да извърши агресия против СССР, то сега на границата на РФ вече са самите натовци (без никакво „прото“), които се опитват да създадат потенциална агресивна държава начело с русофобска хунта, чиято политика трябва да провокира Русия към такива действия, които „световното съобщество“ (разбирай: северноатлантическата върхушка и контролираните от нея СМИ – средства за масова информация, а по-точно СМРАД – средства за масова реклама, агитация и дезинформация) ще поднесе като „агресия против миролюбивия Запад“ с всички произтичащи последствия.

Сега е ясно – за който не е сляп в крайна сметка – как се припокриват епохите. През 1930 г. колективният Запад (наистина, без активното участие на САЩ, които тогава искали да подчинят британоцентричния Запад) насърчавал немските нацисти, насъсквайки ги против СССР. Днес същият Запад, но вече начело със САЩ (по-точно онази част от англо-американския истаблишмънт, която опъва жили, свои и чужди, за спасяване на долара) също подтиква против Русия нацистите, само че този път украински. Нещо повече, Западът и така наречените „съюзници по антихитлеристка коалиция“, отначало проточили откриването на „втори фронт“ до 1944 г., а от 1944 г. започнали да точат ножа срещу СССР, сега отказват да гласуват за осъждане на нацизма, за резолюция за осъждане на нацизма – тук коментарите са просто излишни.

От една страна, днешната ситуация в света се отличава от края на 30-те и началото на 40-те години не в наша полза: първо, днешна Русия е значително по-слаба от СССР, при това не само и дори не толкова във военен план (благодарение на ядреното оръжие ние до днес можем да нанесем неприемлива вреда на главния агресор на нашата епоха - САЩ), колкото в икономически и което е по-важно, в социално-политически и идейно-духовен.

В края на 30-те, след като през 1936 г. за пръв път бе употребен терминът „съветски патриотизъм“, а 7 ноември за пръв път престана да бъде празнуван като първия ден на световната революция, започна процес на акцентиране на руските традиции, на националната култура, на руската воинска слава. Това обаче едва ли може да се сравни с днешната мода МФБ (монархизъм, феврализъм, белогвардейщина), комплекс, при който във вид на национална традиция се насаждат постсамодържавие и белогвардейска реалност, тясно свързани със северноатлантическия Запад, икономически и ценностно ориентирани към него. Възможно е определени сегменти в управляващата класа в РФ да чувстват класова близост именно с тази реалност.

За разлика от края на 30-те и началото на 40-те години Западът на държавно (блоково-държавно) ниво излиза като единно цяло начело с главния лидер – САЩ. ФРГ и Япония всъщност се явяват американски протекторати, Великобритания действа в симбиоза със САЩ, а Франция със сегашното й ръководство може да не я слагаме в сметката.

В същото време има три фактора, способни не само да неутрализират горните два, но и да ги прекратят:

Фактор „А“ – променящата се в държавно-патриотичен план ситуация вътре в Русия, тъй като на върха (изострящата се сирийска и особено украинска криза противопоставят „търговците“, готови да продадат страната на транснационални корпорации, и диспечерите, чиито политико-икономически интереси изискват бетониране на суверенитета и създаване на международни антиглобалистки териториални и политически обединения/блокове), но и в низините – ръстът на съзнанието какво представлява наистина Западът, какви са неговите цели въобще и по отношение на Русия, преосмисляне в позитивен план отношението към съветското минало и в негативен – към капитализма. Всичко това създава друг морално-политически климат в сравнение с 90-те години.

Фактор „Б“: на световната арена се появи нов мощен играч – Китай. И ако неговата икономическа мощ и степен на противопоставяне на САЩ няма смисъл да се оценяват, наличието на толкова тежки „фигури“ на нашата половина на глобалната шахматната дъска сериозно променя ситуацията. Военният потенциал на РФ заедно с демографско-икономическия потенциал на КНР превръщат тези две регионални държави в супер-Евразия, особено в сравнение със западната „евросъюзна“ част с нейните икономически кризи, социален упадък и морално-духовна деградация.

И накрая, фактор „В“: работата не е само във възхода на Китай сам по себе си – „червеният дракон“стана заплаха за обединените компании на световната върхушка, чиито мениджъри са исторически – от XIX век на сцената – един Рединг, Самюъл и други, не по-малко влиятелни от Ротшилд, но не толкова известни кланове. Този клъстър разглежда Китай като средство за разрушение на доларовата система и създаване на нов световен ред, посткапиталистически.

По тактическа перспектива Русия се вписва заедно с Китай в този проект. А това означава, че резултатът е „един на един“ със Запада на ниво междудържавни игри, на ниво наддържавни игри, игрите на невидимите наднационални структури на световните обединения и управления и стоящите зад тях структури (клубове, ложи, комисии и др.), също на руски кланове – в крайна сметка определени сегменти от нейния елит сигурно може да имат и сигурно имат съюзници в борбата за посткапиталистическо бъдеще – може би не светло, но по-хубаво от намръщеното утро на тъмната безпросветна нощ.

В такъв смисъл, ако в края на 30-те години СССР играе на междудържавни, междуимпериалистически противоречия, то сега става дума за наддържавни, глобално-клъстерни противоречия на световната върхушка, която може и трябва да бъде използвана.

И ако в края на 30-те и началото на 40-те години е върхът на поредната структурна криза на капиталистическата система, то сега имаме системна криза на капитализма, последният вече е изчерпал своята социогенетическа програма и трябва да бъде заменен с друга система.

Пред очите ни в средата на 70-те години се разгоря грандиозна социално-икономическа и психо-историческа битка за това кой кого да изхвърли в борбата не просто за място в посткапиталистическата система, а за съхранение и увеличение на властта и привилегиите на намаляващи – особено ако се зададе геоклиматична катастрофа – ресурси.

Запазване или срив на долара е само една от лотариите, макар и много важна. Доларът, дори в сегашното си състояние – е тухлата, която ако се махне от стената, може да я срути. А защо сражението за долара между двама световни клъстъри е възможно да се обърне в Голяма война, която може да прерасне в евразийско-североатлантическа (или дори руско-американска), зад която ще стоят далеч не само руски или американски интереси.

Да не дава Бог нова война, но ако тя не може да се избегне, то ние, както СССР през 1941–1945 г., трябва да направим всичко, за да погребем това, което за нас е най-голяма заплаха, а след това да не проиграем нашите съюзници, да неутрализираме тази сила, която ще определят за терминатор на непосредствените победители. А за това трябва да се изучава опитът на Великата отечествена, тоест на Втората световна война, както и другите войни на ХХ век: от Първата световна до студената, тоест първата глобална. Разбира се, теоретическото осмисляне трябва да е от гледната точка на нашите интереси днес и в бъдеще.

Днес можем да кажем, че научихме далеч не всички уроци на Втората световна война, която плавно премина в студена война. По-бързото изучаване на тези уроци е необходимо условие, че ако се наложи, да можем да се подпишем на руините на крепостта на победения враг. Ние, разбира се, сме мирни хора, но нашият брониран влак, тоест ядрена и друга мощ, умножена по силата на психоисторическото оръжие и мирните и военни национални/имперски традиции, винаги трябва да са ни на въоръжение. В това е един от главните уроци на нашата победа от 9 май 1945 г.

Когато през 1941 г. врагът нападна нашата страна, нашите бащи и деди го свалиха от върха на военната машина и се разписаха на Райхстага. Въпросът е – ако врагът още веднъж посмее да посегне на нашето право да бъдем в историята, къде и на какво ще се разпишем?

*Адмирал Вилхелм Канарис е шеф на Абвера – военното разузнаване и контраразузнаване при Хитлер. В началото на 1941 г. провежда успешна операция по дезинформация на съветското командване. Той успява да убеди съветското разузнаване, че Германия възнамерява да нападне Великобритания и по този начин да осигури внезапност на нападението над СССР.

Превод: Рени Нешкова
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19164187
Постинги: 3687
Коментари: 45099
Гласове: 148922
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031