Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2021 14:36 - Един череп и едно дежавю
Автор: andorey Категория: История   
Прочетен: 8724 Коментари: 51 Гласове:
10

Последна промяна: 28.02.2021 16:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
    Преди няколко месеца се запознахме с едни нови генетични изследвания върху произхода на българите и по-точно на прословутите прабългари. Тези последни към днешна дата изследвания са до такава степен пошли и манипулирани, че и изследователи и слушатели изпитват дълбок срам при участие в поредния скалъпен спектакъл. Зад имената на института Харвард, на д-р Д. Райх, на антрополога С. Стамов, на д-р Т. Чобанов и т.н. се крие поредната манипулация и то висока платена, изфабрикувана единствено с цел поредно прикриване и изкривяване на българската история.

    И всичко това е скалъпено до такава степен, че дори и аз като човек, който не вярва във външни заговори и умишлени манипулации, започвам да си задавам някои наистина тревожни въпроси. Дали все пак външни сили не прокарват целенасочена политика във връзка с историческите изследвания, важен елемент от образователното, културно, а и политическо самочувствие на българина?

    На базата на само два изследвани скелета от времето на Първо и Второ българско царство, а всъщност само на един, ни беше поднесена информация и резултати по темата. Хаплогрупата на изследван мъжки скелет от времето на царете Борис I или Симеон Велики произхождала много далеч от България, някъде от района на Байкал. И това не е всичко, понеже от получената на генетично ниво информация става ясно, че тази хаплогрупа има връзка дори с хаплогрупата на индианците от културата Кловис в Северна и Централна Америка. Както се казва с един изстрел ни изпратиха право при индианците...

    По-нататък няма да влизам в безумните разсъждения и обяснения по темата, за палеосибирски популации, за северни келти, за народа сунну, за енисейската група и т.н. и т.н. Вижда се с просто око, но само на запознатия с темата, че цялата тази информация се доставя с единствена цел да обърка слушателите. Информацията трябва да доведе до там, дори и запознатите с проблематиката, че да не могат да съставят каквото и да е мнение по-въпроса и да извадят разумно заключение. Всичко това се затвърждава и от крайните изводи на „генетика”, а всъщност антрополог С. Стамов. На въпроса какви са в крайна сметка ранните българи (прабългари) горкият манипулатор отговаря с едни заплетени обяснения за процент скитски гени от степите на Унгария, за алани и Салтово-Маяцката култура, за кавказки и ирански групи, за палеосибирски популации, за късни сармати и скити от Понтийските степи и т.н. и т.н.

    Разбира ли нещо от подобни обяснения уважаемият читател и слушател? Ако не е разбрал, вината не е в него, защото тази информация е създадена специално, за да не дава конкретен отговор на въпросите и да не бъде разбрана. Такава е целта на упражнението от страна на определени сили, външни или вътрешни без значение, целящи единствено да внушат объркване и отчуждение у българина, от собствения му произход. Целящи по всякакъв начин да прикрият истината за нашата богата, древна и пълноценна история и благороден, макар и по-скоро орачески, отколкото арийски произход.

    Тук идва и дежавюто, със случай отпреди повече от 100 години. Върху него ни обръща внимание д-р Ганчо Ценов, в самото начало на 20 век. Става въпрос за един череп и доклад още от времето на руско-турската война, на учения Вихров. Като разглежда изпратения нему череп за изследване, той не намира нищо необикновено в него, само някои особености му напомнят ниските черепи на австралийските диваци и поради това той заключава, че българите не са славяни! По късно ученият Вихров придобива още 19 черепа, върху които прави анализ, цитиран и в европейско научно списание от 1878 година. Бивш професор от Букурещкия университет пък от формата на изследваните български черепи установява, че българите трябва да са говорили едно наречие близко да това на самоедите и тунгузите. Или както възкликва Г. Ценов – „По формата на черепа значи, се вади заключение за неговия език!?” А от един друг череп, без да се знае от де е и що е, се вади прилика с австралийските диваци и заключение че българите не са славяни! „Всичко това ще да е чиста наука, обаче намират се и некритични умове, които наричат подобни учени издирвания шарлатания и лудост…”

    Ясно е, че опитите за шарлатания в науката не са от вчера, а както виждаме и методите не са се променили много. По важният въпрос е, кой слугува и е слугувал на немците от Австро-унгарската империя, на руснаците от Руската империя и тези от Съветската такава, в по-късно време. Кой слугува към ден днешен на нациите от Западна Европа, на американски или руски интереси? Отговорът, въпреки различните имена и епитети, и вчера и днес е всъщност един и същ. 



              image




Гласувай:
11



1. nkf - Разбира се, че има заговор срещу ...
28.02.2021 15:10
Разбира се, че има заговор срещу България! Мисля, че не би следвало да има здравомислещ човек, който да не установи именно наличието на такъв заговор, в крайна сметка - фактите са налице! А защо заговорът е прицелен точно в българската история, бих оставил като тема за размисъл. Отговорът на този въпрос смятам за изключително важен.
цитирай
2. apostapostoloff - Няма никакъв заговор срещу България.
28.02.2021 15:55
Истинската история ни учи, че няма никакви прабългари, а хунобългари. Те са дезертьори от армията на хуните.

Заедно с вестготите, те преминават Дунава през 4- ти век и се заселват по нашите земи. Вестготите след време се придвижват към Ломбардия, а мързеливите хунобългари остават тук. След три века се сетили, че може да си основат държава...
цитирай
3. leonleonovpom2 - Не мога да разбера, като не си наясно ...
28.02.2021 17:00
Не мога да разбера, като не си наясно с историята, ти от коментар две, защо даваш компетентни мнения- Четвърти век в Европа не е имало хуни?! Четвърти век, по времето на Константин Велики ,ще има хуни тук, но някой друг път! Триста хиляди Българи са се заселили по времето на Константин Велики тук!С негово разрешение И никакви други Ясно е защо, но няма да разбереш!
Понеже твоят манталитет е на дезертьор и на подлец/ дезертирал си от свитата на Л. Ж ,но десет години по- късно, асега се правиш на антикомунист!/, смяташ ,че другите Българи са и по-големи подлеци и от тебе!
Наясно ли си ,кои са вестготите, та ги пробутваш наляво и надясно? Знаеш ли каква е разликата между готи и гети, като си толкова отворен по темата?
Потърси я ,като броиш звездите, при тях!
На тебе Мехмед Втори, след две твои думи, би ти отрязъл това нещо, ,над раменете!
Ей, няма да оставиш неомърсени блог и постинг!
цитирай
4. andorey - Привет, Иване. Нека, човекът е к...
28.02.2021 17:16
Привет, Иване. Нека, човекът е казал някакво мнение, горе долу обосновано. Държи се прилично, така че няма какво да искам повече. Знам че много ти е дошло на теб, гледам каква атака ти правят. Направо незнам как издържаш.
цитирай
5. leonleonovpom2 - Поздрави, Андрей!
28.02.2021 17:20
Запознат съм с този постинг! Базата му е никаква Решили ,че скелетът е на прабългарин? Имал табела отгоре? Пълна глупост е всичко! Работа на изменници, за титли и за пари!
Преди пет години, проф Карамели доказа че Българите стоят най- близо до италианците Да тръгнем обратно- италианците и те ли са от Байкал?
Карамели е световен авторитет!
Мисля ,че ти е съгражданин д-р Евгени Делев ,спечелил конкурс в Щатите за изследване на генома на днешния Българин! Азиатското в него беше десета от процента- по-малко от на англичани и на други европейци Оказва се ,че имаме отново, значителен процент покритие с този на италианци и изненадващо- донякъде- с на французи! Българи сме си- значително над 50 %!
Е, скочиха и местни ,облъчвани с години от псевдо история, правещи се на учени, без да са наясно с науката?
Нямал диплома Делев? Що за аргумент на несведущ? Доктор е ,ще рече ,че е признат за учен! И да няма диплома за генетик, има други научни познания, които хората от екипа му ще използват в изследванията си! Които са генетици и знаят какво и как да ползват!
Изводът на Делев е смайващ за закостенелите от заблуди и затова реагират първосигнално
Той е, дадох го няколко пъти и затова се реагира сега така от разни помияри спрямо мен! Единият е коментиран вече!Знаеш ли, мярнах отзива ти, какви мръсотии ми пише и закани отправя-същият!
Ето и изводът:
Че от Българите са създадени десет славянски държави ! Подло, подмолно, с престъпни средства! Как да не вярваш ,тупна се пред очите ни още една!
Има и още един генетичен показател- сините очи Мутацията е станала в Нашето Причерноморие Не ,че тъмнооките са от другаде, но светлооките са с наш корен, оттук!

Хубава вечер!

П.П. питаш как издържам тук? Нивото, средното, е станало просташко,ззащото простащината взима връх? Ето ,ти само гледаш и не взимаш отношение там, явно нямам работа тук и напразно се хабя!
Разбирам за нещо спорно да се реагира остро, но за създателя на държавата ни, за Мехмед Втори, за солта, това е болест и мания!
цитирай
6. andorey - Привет, Иване, мисля че има някакви ...
28.02.2021 18:03
Привет, Иване, мисля че има някакви по млади хора от Апостолов и онзи другия стар комсомолец, които се заяждат с теб и си регистрират профили. Апостолов и другия няма да тръгнат да го правят това. За профилите имам предвид.
цитирай
7. kirk - Минаваш теста на mt46
02.03.2021 10:23
Минаваш теста на mt46 с "отличен 6" след като пускаш такива бисери като: "...определини сили... Целящи по всякакъв начин да прикрият истината за нашата богата, древна и пълноценна история и благороден, макар и по-скоро орачески, отколкото арийски произход." Ама, разбира се потомци на атланти и динозаври!!!
цитирай
8. andorey - Забелязвам че Апостолов, Киркор, ...
02.03.2021 13:02
Забелязвам че Апостолов, Киркор, Илиян В и други блогови хулигани, както ги нарича г-н Симеонов са станали доста цивилизовани, в окултуряващата средата на блог бг.
Има сили Киркоре, но те не са някакъв световен заговор, а просто политически интереси, които се прокарват по отношение на нашата история. Имало ги е винаги, тези интереси, ще ги има и в бъдеще.
цитирай
9. kirk - Ако наистина се изживяваш като българин
02.03.2021 19:38
Ако наистина се изживяваш като българин, а не се преструваш, то тогава нека те уведомя, че на бълхари, въшки и прочее инсекти никой не обръща сериозно внимание нито в световната политика, нито в науката. Няма такива сили, освен в болното въображение на бълг. аграрфашисти. Практически те гледат огледалото и се мръщят на това, което виждат. А за окултуряване на 69-70 годишен професор по арменология и българистика недей така категорично да се изказваш, тоест да си мечтаеш, защото ме боли слънчевия сплит, кикотя се като луд! И не ме сравнявай с текезесари! Сами си вярвате че имате велика история и някои искали да ви я отнемат, не бе скъпи - не може да се отнеме нещо, което го няма в природата! По-горе веднъж го обясни като световен заговор, а сега клякаш и се гърчиш - не били сили, интереси били. Ами-и-и-и - НЕ, няма такива интереси!!! Македонците си пазят своята собствена история, не ви крадат, но и не смятат да ви правят подъръци! Други кои ви крадат??? Като гледам арменците не са се напънали да ви обяснят, че Комитопулите и потомците са 100 % арменци и кметот Никола е чист блъф!!! Че и Св. К. и М. са арменци, и пр., и пр.
цитирай
10. bojil - Истинската история ни учи, че няма ...
02.03.2021 20:00
apostapostoloff написа:
Истинската история ни учи, че няма никакви прабългари, а хунобългари. Те са дезертьори от армията на хуните.

Заедно с вестготите, те преминават Дунава през 4- ти век и се заселват по нашите земи. Вестготите след време се придвижват към Ломбардия, а мързеливите хунобългари остават тук. След три века се сетили, че може да си основат държава...

Гласувал съм и ЗА теб Апостоле но отговорно ти заявявам,че този път си писал глупости. Хунската империя е създадена от Българи,а за Българи се говори векове преди появата на Хуните. Наша европейска държава е имало векове преди ВИЗИГОТИТЕ (а не "вестготи") да пристигнат в Европа,а "дезертьорството" е свободно съчинение на някой русофил с увредено въображение.
цитирай
11. andorey - Ей, най-накрая се разсмя арменеца. ...
02.03.2021 22:58
Ей, най-накрая се разсмя арменеца... :)
Ама ти верно много културен си станал, ако си същия за който се сещам.
Добре де, дай да решим че комитопулите са арменци и да спрат споровете между българи и македонци. Аз съм съгласен на този вариант. Е, за Кирил и Методи няма как да стане, просто няма да е вярно.
цитирай
12. leonleonovpom2 - Поздрави, Андрей!
03.03.2021 00:31
Комит Никола е управител на Средец! Средец е втория град на ПБЦ За кратко е и столица в този период! Много близко до ума е,че за управител ще назначат човек, близък и от царския род! !Няма за сложат арменец, дошъл от някъде! Жената на Комиит Никола е арменка или на Самуил ,по спомен!
И нещо друго-Петър и Самуил, от кореспонденцията на Калоян с папата става ясно ,че също са получили корони Условието е да докажат ,че са от благороднически произход и от царско коляно !За да ги получат, следователно са доказали- Самуил ,че принадлежи към Рода на цар Симеон!
Какво ще ми дели македонците от нас! Само преди няма 200 години Ами Буе пита жители на Охрид и околностите,какви са и те казват- Българи!
Той и Ламартин определят три Български държави в Бъдеще , Ами Буе им очертава и границите, географ е- Мизия, Тракия и Македония! Трите лъва в герба ни!

Лека нощ!

Говори този амиго арменски небивалици!
цитирай
13. kirk - Не ни вкарвай във филмите
03.03.2021 23:25
Не ни вкарвай във филмите на "Бояна", ако обичаш! Както си стоях изведнъж станах много културен, а? Или пък винаги съм бил, но каквото ЛеонКавалче повикало, такъв го е поело устно и задно?! Не виждаш ли го какъв скъсан капут е??? Чете художествена литуратура и мисли, че е научна!!! Комитопулите са описани от съвременник наш монах, а вашите извори... просто не са ваши и никъде няма за никакъв кмет, комета, комита, гамотиспутосманос Никола!!! Св. К. и М. че са арменци е защитила дисертация една българска арменка в САЩ още през 80-те. Чекам да я обориш? Сега не ми се търси!!! Всички или почти всички в елита на Византия в продължение на векове са арменци, а те - най-видните ишпиончета - да не са, верваш ли го???!!! Никой не ти търси съгласието - забрави!!! Пиша го, за да не се самозабравяте!!! А иначе се оливате якоооооо!!!
цитирай
14. andorey - Имало е много арменци в елита на В...
04.03.2021 10:40
Имало е много арменци в елита на Византия, така е. Но и ти се самозабравяш, като абсолютизираш. Имало е и гърци, и славяни, и българи, и италианци, и араби, и грузинци, и какви ли не в елита на империята.
цитирай
15. leonleonovpom2 - Този е кьор кютук пиян! Най- пишман ...
04.03.2021 21:31
Този е кьор кютук пиян! Най- пишман войниците на света, управлявали Византия Има една династия, македонска, която се счита за арменска, но тя е така омесена, затова предпочитат неутрално- македонска ,да я наричат!
Впрочем, какво ли ме интересува, говорете си с този миризлив боклук Внешил си е ,че е професор!? Главата на този педераст е само от уста и език Няма нищо друго в нея
Само азер и турчин ще го оправи ,както трябва! Не са го надушили
цитирай
16. kirk - Италианци преди Италия
04.03.2021 21:33
Италианци преди Италия, май няма, има италийци, което е нещо друго!!! Кога и къде абсолютизирам? Един от аргументите на дамата в дисертацията беше, че създателите на глаголицата "преоткриват" фонемата "Ъ", която не се отбелязва в нито една азбука освен в арменската (грузинската хуцули и кавказката албанска, ахванска, защото са дело на един творец)! Чича им е преподавател в Магнаурата и имат царски произход. Българи в елита на Византия сме издирвали - нъцки, няма!!! Грузинци - също, защото се оформят като народност грузинци XII-XIV в. и ХХi в. пак се разделиха на 3 нации. Арабите са роби във Византия и много рядко военни, но чак пък в елита. Впрочем можеш винаги да дадеш някое име, че да ме затапиш, а??? Само не бъркай арабите със сирийците, тоест - асирийците, защото тогавашните сирийци не са днешните! Днешните са араби, а тогавашните - семити! Защо не триеш поморийската луга, пардон - слуз??? Какво друго освен обиди може да натвори тъпатата му чутура дементирала?!
цитирай
17. leonleonovpom2 - Да, няма Българи в елита на Византия ...
05.03.2021 01:09
Да, няма Българи в елита на Византия Византия ли казах? Прави забележка за италийци, а как стои въпросът с " византийци", арменски професоре?Какви византийци има в ИРИ? Арменски ли?
Има жени, които са дали живот на императори, като Кера Мария например, Като Мария ,жената на Иван Владислав, първа придворна дама на педала Василий Втори, известно ли ти е, че е такъв?А, че е арменец? Ами последният император Константин Драгаш/ Деянов/ е с Българска, или може би с арменска кръв е- според тебе!
Има епиграфни паметници за Самуил и Иван Владислав ,доказващи ,че са Българи Ти Стримон и Сермон не знаеш откъде идва името им и ги обяви за" арменски" Ще назначат за управител на София, втория град след Преслав, арменец? Че Самуил е доказал връзката си с Българската царска династия пред папата и получава корона! Това твърди и Калоян, че е от династията на Симеон и Самуил и папата потвърждава Я престани да дрънкаш, че въображаемият Самуилян е арменец!
Пиши такива идиотщини в твоя блог!
Но, умната!
Кирил и Методий- арменци ? Е, това може да дойде от арменска уста с размер на кит!
Ами в " О писменех " е написано ,какви са братята! И за кого са работили А, ако се върнем по назад- за Константин Велики и синове, Лъв Първи, Двата Юстина- Управда и Юстиниан, ало, те какви са? Да не би да са и те арменци?Аспарух е накарал империята да коленичи, Тервел я е спасил и върнал на власт Юстиниан Втори, Крум, Симеон , Калоян- молели са го да им стане император ромеите, Иван Асен ,Теодор Светослав Къде отиваш ,бе? Какви военни подвизи имат арменците , освен локумни?
цитирай
18. kirk - С плужеци не общувам, Кавалчо
05.03.2021 13:06
С плужеци не общувам, Кавалчо...!!! Ще го преместя от левия в десния крачол! пак си чел ненаучнва фантастика - Кера Мария знАчи... Тук само, макар и без връзка бих искал да развенчая мита за непленените български военни знамена - взимате научна литература за края на Междусъюзническата, когато руминците влизат в София и четете какво правят с пленените български военни знамена... и плачете!!! Българит десетилетия се молят да им бъдат върнати от некъф румънски музей та чак до края на ВСВ, когато изчезнали.. Даже като съюзници на Хитлер, не можахте да си ги върнете! Мани го Божо Женския полов орган какви ги измисляше, мани-мани .... прусаците на Балканите и пр. Вж. френския печат...
цитирай
19. leonleonovpom2 - Аз с пезевенк като този, само сп по ...
05.03.2021 13:39
Аз с пезевенк като този, само сп по изключение кореспондирам
Самопровъзгласил се за професор идиот!
Фантастика е неговото ,за великите арменци !велика им е само устата на такива като него!
Андрей, този е компрометиран до нема и къде, защо изобщо го допускаш!?
Банван е, укриваше се като последен престъпник/ а е и такъв/, какво ценно може да предложи! Той плюе върху ръката ,подадена му за помощ! Едно ,че не я заслужава, друго- че се мисли за ощетен!

Хубав ден!
цитирай
20. andorey - Всъщност няма значение кой какъв е. ...
05.03.2021 16:13
Всъщност няма значение кой какъв е. Когато се е качил на престола, той вече не е тракиец, арменец, сириец, испанец, а е ромей и защитава интересите на империята. Така че за мен този въпрос не е важен. Ето да кажем Тръмп бил с немски и ирландски корени, е и? Има ли по-типичен американец от него - ами няма. Турския президент Ердоган бил с грузински корени, е и, има ли по- типичен турчин от него? Няма. Дилма Русев имала български корени, е и, не е ли типична бразилка? И т.н. по този въпрос.
цитирай
21. kirk - Това пък откъде го измисли
05.03.2021 19:00
Това пък откъде го измисли, andorey, че качилият се на престола византийски имперотр забравял народността си, произхода, роднините... Това да не ти е министърския стол в БГ??? Сънувал ли си нещо???!!! Чувал ли си за иконоборци и иконопочинтатели??? И не забравяй арменците, които са сядали върху престола на Вселенския патриарх и са ви учили на християнство, което така и не усвоихте - един Фотий е достатъчен! Аналогиите ти пък със световната политика са просто смешни - какво разбираш ти от властовите кръгове в САЩ и Америка, света...??? Глей си историята, ако обичаш! А иначе питай ме какво е Клуб 300 в който членуваме с брат ми?! Нито по един въпрос не мога да те призная за експерт, така че гледай само да купуваш, а не да продаваш - особено незрели тиквени семки!!! Чел ли си изобщо византийски хроники? Защо Василий I и Василий II са искали корона от арменските царе? Защо Комитопулите и наследниците им ги водят цар на царете??? Да се благодарите, че арменци са ви завладявали - напр. Йоан Цимисхи, Васил II..., а не някай грък или римлянин, латинец... И да изтриете фразата "византийско робство" от учебниците, защото тогава все едно са ви приели в ЕС без да сте изпълнили изискванията, не робство и болни фантазми!
цитирай
22. leonleonovpom2 - Андре, трий го този негодник!
05.03.2021 20:20
Осмърдява блога ти!
Самата ИРИ е създадена от човек , имащ наша кръв- Константин Велики!Официално е по- късно, но той съзздава почвата за това! Изброих някои наши сънародници Да ,педалът Василий Втори е типичен арменец! Той, по чудо се спасява при Траянови врата Но е убит тогавашния му любовник Затова се озверява срещу България Педерастите тежко изживяват загубата на любовник Хадриан например полудява ,когато Антиной се дави в Нил!
Този" професор", задава ли си въпросът, защо Константин Велики заселва 300 хиляди Българи в Мизия Повече от три века преди Аспарух И , ако си го зададе, има ли мозък ,да анализира Такива само повтарят готови щампи От друг Аз да не съм луд, да уча история от арменски историк? Стримон , Сермон били арменски имена? Само това е достатъчно ,да го взема за кашмер само , за нищо друго А някой арменец да са молели за император на ИРИ ,да става? Чакай ,че ме избива на смях
Но Българин са молели на колене

Иначе си абсолютно прав за националността на владетелите! Те са родени в такива кръстосани бракове, така ,че ние при добро желание, можем да предявим претенции към всички европейски династии! Във всяка има поне капка кръв, Българска ,по линия на Асеневци
Не случайно ,цар Борис на шега казва ,че е единственият Българин!

Андрей, не го допускай, не е в ред човекът!
цитирай
23. kirk - За Тодор Чобанов не си прав
05.03.2021 21:29
За Тодор Чобанов не си прав, имал съм малко нещо разправии и с него, но си е свестен човек, честен и обективен... Не виждам за чий ще манипулира когото и да било. От всичи типажи, презентирани в тв предаването История.БГ само на него вярвам. Да не говорим, че и като зам. кмет е изключително полезен, поне така съм чувал, щот вече не съм там! Леон Кавалчо и тук се осра - кръстосан брак има деда му - Национален Херой, който взел гъркиня, гепайки и къщата им и изгонвяйки гърците от Поморие... Имвайки гръцка кръв това тъпо колепе не спира да ломоти срещу гърците, от които практически сте взели всичко! после изсмисля етимологии - кашкавал е от каче плюс шевалие, хааааааааааааааааааааааааааааааа!!?!!
цитирай
24. leonleonovpom2 - Как да вярваш на калпав армец като ...
06.03.2021 00:07
Как да вярваш на калпав арменец като тоя!
Една дума истина няма в написаното Затова азерите още като видят такъв като него и... Имал съм приятел- Калустян, живял съм на квартира при арменци, но този е недоразумение

Обяснявам за последен път Качокавало няма нищо общо с нашия кашкавал! Качо е сирене, кавалло е кон Сирене на кон Така се е разнасяло и продавало
Нашият кашкавал няма нужда тулкуванието му да минава през румънския от италианския
Означава буквално валям кашка
Кашката ,която се получава се валя - тепа ,за да се получи калъп!

Престани да лъжиш и мамиш хората, за да не минеш отново в нелегалност! Разбираш ли какво ти говоря!?
Прадядо ми е герой Дошъл е в Поморие ,по призив на правителството след изселването на погърчените Българи! Те не са гърци! Никаква гъркиня няма за жена, а една от хубавиците на Средногорието! И никого не е ограбвал, хората го помнят само с добро Защото е направил много за града!
Има паметник в центъра на града!
Другият ми дядо ,беше мъж двуметров, посрещнат като герой от войната! Мразеше гърци и сърби, за арменци лоша дума не съм чул от него! Баба ми, първа красавица на града тогава, поне десет кандидати отпратила преди дядо ми, за него кандисала- с думите-" Щом той ме иска и аз го искам" Българка е и тя !Нейната майка е била гъркиня, но! Като тригодишно дете ,цялото в кръв е спасено от бягащи Българи, към България-земите й !От Македония Осиновена, казали са и истината и е била по-Българка от много други! Знаела е истината за себе си !? Дванадесет деца, десет момичета, с хубави нашенски имена-Латинка, Цвета, Невена, Любка, Ньони....
Сега изопачи и омаскари написаното!

П.П.Андрей, бях ти писал нещо във връзка именно с кашкавала
цитирай
25. leonleonovpom2 - Поздрави, Андрей!
06.03.2021 09:01
Бях го подминал, сега му обърнах внимание Харесвал Т. Ч. Той е продукт на Б. Д. и го копира във всичко Но е по- прикрит, Б. Д. беше по- прям Е, категория Глишев е Чрез наука - в политика Като приоритетът е -политикатаV Пази Боже ,майка си и баща си ще продаде ,за да успее в политиката! Какво остава за историята!
Божидар Димитров изгърмя бързо в политиката ,като бушон! Този е играч и се задържа
За да го харесва този пезевенк, следователно е предател на Българската кауза! Харесването му е показател именно на това! Разбира се ,ще го направи хитро, с документи Калоян не е представителна извадка, например, ще му намери кусур, че не е монах например в манастир, преписвач, както са се наричали такива на книги! И от такива черпят информацияТова им са " източниците" Само в такъв " източиник" Може да пише че Самуил е " арменец" По тази логика, всички крале в Европа в момента са Българи По женска линия! Даже и шведският крал! Доказано за него!
Но ще подмине факта ,че Калоян е високообразован и само убийството на братята му е попречило, да завърши напълно образованието си ! Ще подмине и най- серозния факт- че Калоян не само пише историята, той и я твори с делата си!
Затова такива злобеят срещу мен!? Развалям им рахатлъка с готовите щампи, налага се и да поразсъждават А не могат!

Хубав ден!
цитирай
26. andorey - Привет, Иване, благодаря много за ...
06.03.2021 10:52
Привет, Иване, благодаря много за разсъжденията и коментарите. Имаш много информация по исторически въпроси, по които аз нямам. Затова благородно ти завиждам и си водя записки по съответните теми. Наистина се очертава тенденция на спонтанен или може би не толкова спонтанен съюз на отродени българи и чужденци срещу българщината, в широк смисъл, не само историческите проучвания. Дано хората да се ориентират правилно, с вроденото им усещане за истината.
цитирай
27. leonleonovpom2 - Благодаря ти, Андрей!
06.03.2021 15:03
Дано този кавказки папагал запомни написаното от тебе и с него да смени плочата с идиотщини по мой адрес!
И тази,с арменските локуми за Българите!

Хубав ден!
цитирай
28. shtaparov - Прав си разбира се- подкрепям те!
07.03.2021 12:33
Прав си разбира се- подкрепям те!
цитирай
29. shtaparov - Дано този кавказки папагал запомни ...
07.03.2021 12:35
leonleonovpom2 написа:
Дано този кавказки папагал запомни написаното от тебе и с него да смени плочата с идиотщини по мой адрес!
И тази,с арменските локуми за Българите!

Хубав ден!

Здравей приятелю- оня турски къркач се опитва да скара арменците и Българите но от сега му казвам,че това няма да стане!
цитирай
30. kirk - Ей, диебил...Шът Тъпанаров
07.03.2021 13:08
Ей, диебил...ма ти ма разобличи напълно, ба!!! Как позна ма?!
цитирай
31. leonleonovpom2 - Благодаря, приятелю! За Кърк има ...
07.03.2021 14:26
Благодаря ,приятелю!
За Кърк има само едно обяснение, относно поведението му! Че е яко накъркан, Впрочем, Кърк май е съкратено,на арменски- накъркан!

Хубав ден, приятелю!
цитирай
32. andorey - Стига вече разправии, коментари ...
08.03.2021 12:07
Стига вече разправии, коментари само по темата...!
цитирай
33. shtaparov - Ей, диебил. . . ма ти ...
09.03.2021 07:31
kirk написа:
Ей, диебил...ма ти ма разобличи напълно, ба!!! Как позна ма?!

Aми познах та Айше, по циганския глас! Ти отдавна са преструваш на арменец,но вонята от турските ти налъми надалеч са разнася
цитирай
34. shtaparov - С турски къркачи не общувам
09.03.2021 07:39
kirk написа:
С плужеци не общувам, Кавалчо...!!! Ще го преместя от левия в десния крачол! пак си чел ненаучнва фантастика - Кера Мария знАчи... Тук само, макар и без връзка бих искал да развенчая мита за непленените български военни знамена - взимате научна литература за края на Междусъюзническата, когато руминците влизат в София и четете какво правят с пленените български военни знамена... и плачете!!! Българит десетилетия се молят да им бъдат върнати от некъф румънски музей та чак до края на ВСВ, когато изчезнали.. Даже като съюзници на Хитлер, не можахте да си ги върнете! Мани го Божо Женския полов орган какви ги измисляше, мани-мани .... прусаците на Балканите и пр. Вж. френския печат...

Българите били будали викаш и в 1916 г., когато окупираха половин "Румъния" заедно с Букурещ за цели 2 години,забравили да си приберат "вересиите" :)
цитирай
35. kirk - Първокласничката
09.03.2021 13:17
Първокласничката shtaparov се обяснява: "Мамо, мамо, ама някой ми срал в гащичките откъм вътрешната страна!"
По темата - andorey, произходънт на българите има много малко, нищожно малко общо с произхода на прабългарите, но винаги можете да предложите на Ес да сменят жълтите звезди на син фон с вашия знак за женски полов орган - ипсилона с две хасти отстрани! Очаквам с трепет "истината за нашата богата, древна и пълноценна история и благороден произход" Бааеааах мааааааааму!!! Звучи като ТКЗС "Лопе де Вега"!!! Да си еве мамару!!! Хииииииии!!!
цитирай
36. leonleonovpom2 - Арменски фантазии!
09.03.2021 17:22
Румънци в София са влизали само в мокрите ти сънища
Те са подбудени от Русия да влезат в България, която не им е обявявала война! В Северна България имаме само една дивизия- Плевенската Тя е можела да ги размеже Но получава заповед да не стреля срещу румънци!
А армията им е била толкова калпава ,че един наш баталион , неполучил заповедта, край Пирдоп, им разказал играта! Военната!
Когато наближават София, получават ултиматум, пак от Русия, в София да не стъпват И не стъпват!
Кого лъжеш бе? Можели сме и с една дивизия да ги размажем, но такъв е бил ултиматумът- Няма да стреляте срещу тях, те няма да стъпят в София! Как си представяш, румънци да влезат в София? А Букурещ, дори отбраняван от Руски войски е станал сладкото ни отмъщение през 1916г за подлостта им във втората Балканска война!
Ти си пълен идиот бе! Какви знамена са ни пленили румънците? Армиите ни са на фронта, обкръжили и гръцката, и сръбската армия Кога арменски войници ще извършат такова чудо?
Гръцкия крал моли отчаяно Фердинанд за примирие............................
Идиот нечистоплътен! Едни азери ви направиха за смях! Заради големите ви усти
Я се скривай , " професоре"! Ти елементарни неща н знаеш, да не говорим за безбройните ти глупости за ВБЦ и за педераса Василий Втори!

Престани да спамиш с простотии и измислици!
цитирай
37. kirk - Eто льольо2 са появи
09.03.2021 17:51
Eто льольо2 са появи да замърсява въздуха и пак се показва неадекватен! Престани да търсиш начини да ми привлечеш вниманието, полугръцко копеленци!!! Иди да учиш гръцки от баба си! Изумително е как такива печенежки татароиди след изявления и обяснения в любов към арменци като разберат, че не споделяш лъжите им, тутакси се превръщат в съюзници на татарчета и тюркюти, истински ислямисти, мама им дева!
цитирай
38. leonleonovpom2 - Поздрави, Андрей!
09.03.2021 20:04
Приятелю, трий този наглец, не допускай коментарите му!
Той се гаври с Българското, а това е недопустимо и от етична гледна точка в блога!
Чел съм от много източници- румънците не влизат в София и никакви знамена наши не са взимали, защото армията ни в момента е обсадила гръцката и сръбската армия
Русия им е разрешила- само до София, не и в София!
Само в неговата " научна" литература може да има подобна нелепост!
цитирай
39. andorey - Имам над двеста постинга за нашата ...
09.03.2021 23:06
Имам над двеста постинга за нашата древна, пълноценна и т.н. история, вземи да ги прочетеш. Не че няма да има и още много, защото нашата осемхилядна история е сериозно нещо.
цитирай
40. kirk - Влез в сайта Наука.БГ
10.03.2021 22:34
Влез в сайта Наука.БГ и прочети https://www.forumnauka/topic/17349 - "Митове и легенди как сме променили света" . Тия там са до един все арменци-българофоби!
цитирай
41. mitidim - Андрей, поздравления за чудесните ...
25.03.2021 21:25
Андрей, поздравления за чудесните исторически статии - за Ахил и тази тук! С този т.нар. арменец ситуацията е такава - преди време под една моя статия, в защита на местния т.е. таркийски произход на предметите от злато и сребро намирани в земите ни, този толкова форумно активен човечец се пробва първо привидно добронамерено, но всъщност някак дълбоко нахално и фамилиарничейки да ме откаже от всякакви мисли за някакво оригинално тракийско изкуство, такова изобщо не съществувало и т.н., но после - премина в атака. Още от първия ми отговор обаче човечето схвана, че си има работа с някой, който няма да му се плюнчи и обяснява, пробва се с по-агресивен тон. Но след втория ми кратък пост изджавка нещо колкото да не е без хич, завъртя опашка и се скри, т.е. спря да ръси в картечен стил "бисери" с отровен арменски аромат. Всъщност, човечецът не знаеше и поради туй не бе подготвен с характерната за него налудно-агресивна реакция, когато му се наложи да разбере, че наследените и в рода му протоарменски яйцеклетки са осеменени с коравата и горда трако-фригийска сперма от т.нар. мушки, както асирийците наричали траките фриги. Продължавай смело!
цитирай
42. andorey - Чак сега отговарям, не бях видял ...
30.05.2021 22:28
Чак сега отговарям, не бях видял последния коментар. Аз също съм казвал на Кърк, че фриги колонисти стигат до Армения, както пише Херодот. Той това хеле го разбра, даже видях в един коментар да се хвали, че всъщност арменците са траки, а ние българите не сме... Голям смях.
цитирай
43. kirk - Нямам подобна нужда, нито необходимост
31.05.2021 16:42
Нямам подобна нужда, нито необходимост!!! Нещо си се объркал, че съм се хвалил - просто на теб така ти звучи, защото нали знаеш кой е българският гений??? И не си мисли, че може да ме научиш на нещо, което да не знам от моята си професия. Те хората са ме оценили още преди 20 годин. Държава с името Армения съществува само в помътеното съзнание на славяноезични турци и скитомонголи, демек - българи и руси!!! Хеле пък по времето на Фригия?! Ама като сте тъпи кой ви е крив - на кривия ХОЙ - както на ракетата Космоса - космите му пречат!!! С лице с подобен ник - mitidim, никога не съм контактувал, измисля си като стой та глей?!
цитирай
44. leonleonovpom2 - Да, сега разбрах!
02.06.2021 14:01
Няма за какво да се захване милият Къркор, що се отнася до арменската история, недай боже пък съвременна, затова се е хванал като удавен за сламка с нашата история! Иска да я направи арменска? Като цар Самуил, Стримон, Сермон.....
Разбирам го човечецът , иска да докаже ,че арменците са ...Българи, а видиш ли, ние не схващаме!
Впрочем, историята е идеална дисциплина за истински арменец, не Български
Може да разтяга за едно нещо всякакви локуми, в различни посоки, даже перпендикулярни и противоположни?! Да ги втвърдява и омекотява Докато ,в математиката например, няма локум Примерно ,че сумата от числата е 100, но ако смениш редът им-може да е и хиляда? Което е за предпочитане, ако са пари!
Не, такива дисциплина на повечето арменци не им доставят кеф!

П.П. След като твърди ,че подобно лице Митидим не съществува и не е имал контакт Къркор с него, да му припомни, въпросният човек, вероятно е с плитка памет Къркор, къде и какво е коментирал
цитирай
45. kirk - Точно днес светът в лицето на САЩ
03.06.2021 11:35
Точно днес светът в лицето на САЩ ви отговаря и показва кои сте, какви сте, за каква държава става дума... Не отговарям на льольо2, а на читатели, които евентуално може да си помислят, че той е прав!!! Тази държава доказа, че създаването й беше грешка, а за съжаление сред създателите й бяха и арменци. Век и половина след освобождаването й - но не от българите, които не си помдръднаха и пръста, а от други, което е формално да се каже, защото тя не е била една единна държава, основното население продължава аграрфашизма, етноцентризма и егоизма, та дори се самоизяда по думите на Краси Радков!!!
цитирай
46. andorey - Айде не започвайте пак излишни с...
03.06.2021 12:04
Айде не започвайте пак излишни спорове. България е нормална европейска, по точно балканска държава. Колкото по европейска толкова по добре. Колкото по ориенталска, толкова по лошо.
цитирай
47. kirk - Поредният бисер, andorey
04.06.2021 05:08
Поредният твой бисер, andorey - отдавна отпаднахте дори от статуса на Ориента, който в лицето на Турция поне е степени над вас. Нали знаеш, че по милост ви приеха в ЕС??? И не знам какво е точно съдържанието на това понятие още от османско, но то би трявало да включва и бившата южна част на СССР - Армения Грузия... Май не може става дума за подобни сравнения?! Аз не се стремя да споря, а именно да облагородявам, поправям, изправям и направлявам.. Нещо, което ти приписваш на блога, както едно време представяха вестник "Лит. фронт", а в действителност той беше трибуна на низшата култутра и "Партията". Тъпунгелът льольольохман2 ме преследва и се опитва да опонира, да опровергава, но по-далече от обидите на нац. почва не може да стигне, защото е тъп!!! Полугрък, който мрази гърците и всички освен неговите митични българе, които са 40 % цигани, турци и всякакви други Ентелекти!!! Като него!!! Седнал да етимологЪзува "кашкавал" и за целта лъже в очите хората ,че българите ползвали дума като шевалие за конник - напълно откачен!!! А задявките му за Комитопулите свършват до названието им, защото българЕте не са ползвали гръцкото пулос за деца, синове, ако че лъжат че комес означавало и било кмет!!! Разни Заимови отрепки си скъсаха гъзО не само да лъжат, но и да поправят, чети - преправят истор. каменнни надписи!!!
цитирай
48. andorey - Арменците са голяма работа, армъни ...
04.06.2021 09:02
Арменците са голяма работа, армъни - войни, така са ги нарекли околните. Силна военна каста, арм - ръка и оръжие също. Оттам идва армени, армъни - войни, военизирани, гвардейски отряди и телохранители. Такива са били във Римската и Византийската империи.
Съгласен? Д'акор?
цитирай
49. kirk - Сега, точно у момента
04.06.2021 14:03
Сега, точно у момента - какво общо има нарицателния етноним, който ни дават като нация околните??? И главно славянетата, които напр. в Полша ни наричагт ормени. Освен това бъркаш армъни са друга нация или донационална общност от която беше напр. Херберт фон Караян. Те са ромъни, демек - румънци!!! Има само един момент в арм. историья в който сме били яки воини, но не сами, а с понтийците, та тогава сме владели цяла Мала Азия и сме тормозили Израел. това е преди новата ера, а иначе - никакви воини не сме и никой не може да каже че сме нападали други!!! Що се отнася до Изт. Римска империя - управлявали са я поне 20 арменци, та направо са я арменизирали. Думата беше за вас и България, а не за филанкишията! Траките имат ясно определени културни традиции напр. гробниците, двуетажните сгради, столчета с облегалка... Кам ги у вас - "наследниците"??? Как може да се правиш на наследник свед като си унищожител на тази култура! Като азверите в Азвербайджан и турците в Турция?! Първите искат да се идентифицират с кавк. албанци, а вторите с хетите, ама НЕ МИНАВА!!! Нема а станеее - компренде?!
цитирай
50. kirk - Глеам Гумен Гадев
07.06.2021 23:54
Глеам Гумен Гадев нещо не му аресва да изкарват лошо име на държавата?! Ама, то и преди не беше убаво, та нек не се дърви, да не го отнесе като куцо пиле РПГ...!!!
цитирай
51. sparotok - !
23.06.2021 19:26
Хубава работа Андрей!

Можем да я включим в сборника :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: andorey
Категория: История
Прочетен: 2149001
Постинги: 354
Коментари: 2326
Гласове: 5599
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031