Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03.2021 17:42 - НИЕ-616 ЕС ли
Автор: pitatlimedejzorata Категория: История   
Прочетен: 3517 Коментари: 2 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ЕС  ЛИ ?


Извинявайте за отклонението, което следва. Говоря за отклонението от правия път, който е начертан пред България още от нашите велики учители Димитров, Живков, Лилов и Луканов.
(Разбира се, че иронизирам поразяващите глупости, които ръсят и продължават да ръсят, възторжените последователи на тяхното дело. Мисля, че знаете това моето мнение, така че няма нужда да натоварвам с кавички “правия път”, “нашите велики учители” и “тяхното дело”.)
А техният мечтан прав път е завой наляво, слизане от европейската магистрала и след това продължаване право напред. Напред към сияйните върхове на социализма като преходен стадий на комунизма. Че нали бяхме там бе, мили хора! Нали оттам идваме? От какъв зор ще се връщаме “обратно в Египет”, когато сме на брега на червеното море и то се е разтворило да ни пропусне?!
Някак мога да разбера житейските причини на старите комунисти да настояват неистово за такова връщане назад: Горе СССР, долу ЕС! Страх ги е, защото са пряко отговорни за българската загуба на почти век, прекаран в съветско робство; знаят, че не само другояче мислещите, но и техните собствени деца и внуци, ще ги обвинят и осъдят за това, оттатък в Бъдещето. А всяко забавяне на това бъдеще отлага Деня на платежа на Избора им. Човешко е, макар да е дълбоко неморално спрямо Следващите сънародници. Но не е редно Аз или някой друг да ги съдим, защото трудно, много трудно ще успеем да се въздържим на пролятата наша кръв да не отговорим с проливане на тяхната кръв. А ако направим това, няма да се отличаваме от тях! Само Господ е този, който отговаря за въздаването на нужната висша справедливост.
Виж обаче, не разбирам наследниците им нови социалисти. Те би трябвало да са разбрали, че връщане назад няма. НАЙ-МАЛКОТО защото това означава да се върнат от Запад в “обновената си Родина”. Немедленно, със скоростта на Революцията от 1944 година. И натоварени с квалификацията “юпи”, пардон – “народен враг”.
А какво означава това ли? Мен ли питате пак?
Да отговоря тогава. Макар и на друг, ще речете, въпрос. Светът върви от Изток на Запад. Даже ние сме дошли от Изток и вървим на Запад. Анадолът върви в обратна посока. И сталинизмът. Това обяснява защо напоследък Ердоган и Путин започват да се ишмедимисват все повече. Но ще се сбият на живот и смърт, с абсолютна сигурност. На Изток няма друг начин за решаване на противоречия, освен война, война до дупка, война до смъртта на врага. Макар да й викат “освободителна война”. На Запад всички противоречия се решават на демократични избори. И там има, разбира се, хъшовски изцепки, ама те траят кратко – по 4-5 години и предизвикват за този период по 162 – 200 жертви.

Някак неусетно се прехвърлих от общото звучене към частния отзвук. Което е хубаво, защото от моите страници общото звучене звучи ясно, даже прекалено натрапчиво. Нека дадем предимство на днешните събития, които могат да обърнат голямата кола Евробългария.

·               БСП не можа да осъществи своя първи мандат, но успя все пак да направи правителството си в третия. Единствената разлика между тези два кабинета е участието на НДСВ в сполучилия кабинет с 28%. Твърде малко за реално въздействие върху политиката - под една трета дори, но съвсем достатъчно като гаранция пред демократична Европа. Според мен можем да добавим като допълнителна гаранция поддържащата роля на червения президент Георги Първанов. Комуто е ясно, че БСП няма бъдеще в новия свят, ако не се реформира от “съветска” в “шведска” социалистическа партия. Мисля, че го писах веднъж: това е причината според мен за повторението на президентския му мандат (единствено засега в новата история) и това ще коства “развода му” с Партията-майка след това.
Само да запиша МОЯТА ПРОГНОЗА и се връщам бързо на темата за проваления първи мандат на БСП:  В края на краищата партията АБВ “Алтернатива за българското възраждане”, която Първанов ще създаде през 2012 година, ще има много по-голямо бъдеще от партията БСП на най-новия си лидер Корнелия Нинова (след 2016г.) Само трябва бившият кмет на Плевен Румен Петков (запознанството с този вече се състоя, а и следва още след малко) да се самоизчисти от лидерското място, което заема.
Сега се върнете десетина страници назад в повествуванието или още по-назад, или още много по-назад, и вижте КОИ ЛИЦА твърде много жалеят или направо налитат на бой, заради проваления първи червен мандат на “съветската” левица. Познавате ги, нали. Те, в други ситуации, говорили ли са нещо друго? От където какво следва? - Две хубави неща: лесно разпознаваеми са и са безпомощни да променят хода на събитията.
Тъй мисля аз. Ето защо, както пишат по  вестниците:

- Албена Бъчварова пише в “Труд” (12.09.2005): “Застаряването на нацията ще се наложи трайно. След 2010г. ще започне рязък спад на хората в трудоспособна възраст. През 2020г. те ще са толкова толкова, колкото са били и през 2002г. Това ще се съчетава с намаляването на младите хора под 15 години. Между 2002 и 2020г. съотношението  младежи (под 15 години) – възрастни (над 64 години) ще се промени от 85,6% на 67%. Още по-тревожно е, че броят на хората, които ще навлизат в активна трудова възраст (15-19г.) и които излизат от нея (60-64г.) за 18 години ще намалее 2 пъти.”
(И аз имам подготвена статистика: В.”Новинар”, 12.10.2005: “Всеки четвърти гражданин на Руската федерация днес е бивш затворник в лагерите и трудовите колонии, създадени по времето на Сталин, според статистика на международната неправителствена организация “Спаси един живот”.” Тя е взета от статия на същия този вестник, която ни осведомява: “Изпратиха бившия шеф на руския петролен гигант “Юкос” Михаил Ходорковски в лагер зад Полярния кръг. Руските власти крият къде е скандалният олигарх.” Обърнете внимание, че моята статистика е за вече случили се неща, а албенината е прогноза.)
- Карикатура на Рачо Рачев в “Труд”-а от 12.09.2005г. показва един от тримата глупаци на Доньо Донев, който надува с ръчна помпа втория от два огромни, по-големи от него балона. Той е във формата на буквата “С”. Предишният балон, във формата на буквата “Е”, вече е готов надут. Зад него се виждат отлитащи към небето едни други балони, които изписват “български национален интер”.  
- Драгомир Драганов в “24 часа” от 5.09.2005: “Между 23 и 27 октомври  съм поканен в Испания на симпозиум за присъединяването към ЕС на България, Румъния, Турция и Хърватия. Случайно или не, но баш по това време ще стане известно и становището на еврокомисията дали да отложат членството ни. До миналия петък се колебаех на какво да заложа. След това обаче реших да играя на “не” за приемането ни на 1 януари 2007г. Убедиха ме три лоши новини. Двете от тях бяха външни. Лидерът на Северната лига на Берлускони в Италия апелира за “блокиране на членството на България и Румъния в ЕС”. А премиерът на Бавария убедено заяви, че ще ни се наложи да почакаме до 1 януари 2008г. Най-лошата новина обаче дойде от центъра на София. От сградата в която заседава Конституционния Съд. С решението си той за втори път за 2г. ограничава възможностите на България за членство в договорения срок.”
(Симпозиционер! Това - за решението на КС - откъде го измисли. Няма нищо такова. Добре, че тия от Европа са запознати с нещата в България. Още повече, с решенията на нашия КС. Значи ако на 1 януари 2007 година влезем официално в ЕС, това според др.Др.Др. ще е напук на българския КС. Прекалената употреба на алкохол води до смешно оглупяване. Някъде бях чел, че “симпозиум” е латинска дума, която значи “гощавка”.)
- Атанас Семов (синът на Марко Семов) в “Новинар”: “Колкото и оптимистично да представят българските политици резултатите от Европейския съвет в петък и събота, истината е една – и тя трябва да бъде казана ясно: шансовете ни да влезем в ЕС през 2007г. намаляха още. Какво се случи в Брюксел? Първо, Европа си призна, че няма сили за разширяване и нова конституция – временно (засега само за една година, но вероятно ще минат много повече!) се отказа да се занимава с нея. Второ, най-висшите европейски политици предпочетоха като най-важно разширяването на ЕС тъкмо с Турция, най-важния следващ член на ЕС. Което пък косвено потвърждава старото ни предположение, че България и Румъния влизат в ЕС просто, за да не са пречка по пътя на Турция и да изиграят ролята на малката рибка, стръв за голямата... Трето, ясно пролича, че извън разширяването и конституцията пред ЕС стои много по-голям и истински неотложен и сложен въпрос – този за парите му. ЕС си взе парите и каза “Ще видим”.”
(Гледаме. След няколко години Атанас Семов ще се изцепи на билбордове по магистралите с обещание “Ще уволня Борисов”. Не успя. Бойко Борисов уволни него и шефа му Яне Янев от коалиция с ГЕРБ и добре, че беше  президент Румен Радев да му пусне едно място в КС от неговата квота… Турция така и няма да влезе в ЕС в близките 50 години. България и Румъния ще станат членове на ЕС на 1 януари 2007.)

·               Други едни - допълнете думата вие - ТАКИВА:
- В началото на юли 2005г. организацията “Ал Кайда”, отговорна за атентатите в Ню Йорк от 2001-а, организира серия от бомбени взривове в центъра на Лондон, които отнеха живота на поне 50 души и раниха над 1000. (Терористите от Ал Кайда не бяха се обаждали от началото на миналата година, когато потопиха в кръв Мадрид.) Нашите източни социалисти загрижено лицемерничат:
Недялко Йорданов, поетът: “С това присъствие в Ирак изпадаме в безизходица. Положението е безнадеждно и не виждам как ще се измъкнем. Трябва да се преразгледа преди всичко политиката на НАТО и САЩ по отношение на Ирак.” (А така!!! Не бива да пречим на Путин.
Велислава Дърева: “На нокти съм за близките си, които работят в Лондон.” (Я! Що щат Дъревите в Лондон? Дали пък някои такива не са осъществявали логистиката на терористите на Осама бин Ладен?!)
Владимир Чуков, братът на Боян Чуков, специалист по Близкия изток, знае: “Следващият удар ще е срещу Италия.”
Георги Трайков от известната фамилия преди 10-ти: “Затънал до гуша в боклук, вода и кахъри върху българина комай се прехвърли  и напрежението от атентатите в Лондон. Нали и ние, барабар Петко с мъжете, сме сред най-близките съюзници на въдворяващите мир в Ирак.” (“Въдворяващите мир!? Мамка им!)
- В началото на септември 2005г. южните американски щати бяха попиляни от урагана “Катрина”. Това е най-силният ураган от години насам. Разбира се, че САЩ се справиха за половин година време с огромните щети, нанесени от природата. Но един “син на класата” - културологът Ивайло Дичев, на писателя Стефан Дичев сина, вижте как се кефи на нещастието, застигнало янките. Вестникът е “Сега”, 8.09.2005:
“В известен смисъл картините на масово нещастие от американския Юг шокират повече от горящите близнаци в Ню Йорк. Най-мощната страна на планетата, поради един каприз на природата започна да прилича на Третия свят, с бежански лагери, мизерия, мръсотия и мародери, които грабят напуснатите къщи, с едно безпомощно правителство, което с дни не знае какво да предприеме. Пък и няма кого да бомбардира, за да покаже решителност. Дано горчивият урок от урагана накара Вашингтон отново да се почувства част от човечеството.”
“Мама им американска, нали?! Така им се пада!” – крещи отрокът Дичев. Това, комунистическият нагон да се убива всичко “западно”, е повече от “вирус”, който може да бъде победен с някакъв вид “ваксина”. Единственият начин да се отърве човек от него, ако го има имплантиран в гена си, е да пукне. Пък ако междувременно го е предал в поколението си, срокът на отърване се продължава автоматично.
Да знаете как ми се иска да не съм прав...
- 5 октомври в “Стандарт” има обширен репортаж, надсловен “Брюксел ни пързаля за членство в ЕС”. Няма подпис под материала на трета страница.
Брюксел ни пързаля? Я да видим дали е така:
- 20 септември в.”Сега”, Георги Асьов: “Сградата на Европейската комисия в Брюксел. Светая светих на поредната българска вяра в чудеса, дето редовно дърпат ушите на родните мегаполитици.” (Когато от “Светая светих” редовно дърпаха ушите на политиците на Симеон, това беше правилно. Когато от ЕК започват да дърпат ушите на Станишевци, това е неправилно. Така действат преките и косвени логически връзки в главите Асьови. Чуйте нататък:) Освен Барозу и незабравимия Ферхойген, тук свещенодействуват още 24000 щатни бройки, всяка от които разходва средно по 270 листа на ден – общо 16 т хартия. Именно тези 24 000 щатни бройки продуцират, мултиплицират живота на 454 млн. европейци с 6 тона директиви, тълкувания и пр. скрижали дневно. Точно те определят размера на дупките в полозите на кокошките-носачки, размера на марките в ушите на едрия рогат добитък или допустимия шум при косачките за трева. Директивата “за безопасност на персонала на електросъоръженията” пък определя “дневния лимит на допустимите вибрации, въздействуващи на горните и долните крайници”. Тя предписва и начина, по който се изчислява тоя лимит. Този лимит е “корен крадратен от сбора на квадратите (
rms) на стойностите на ускорение на измерваните честоти, установени при ортогоналните оси a hwh, a hwy, a hwz, определени в раздел 4 и 5 на приложение А към норматив ISO 5349-1 (2000)”.
(Направо си е за чудене как при тези подробно объркващи указания от ЕК, страните-членки на бившия СИВ (бог да го прости) не успяват да я преборят тая проклетия Европейската комисия?! Или са толкова прости и немощни, или нямат 24000 (+2 за Барозу и незабравимия Ферхойген) комплекта автоматично оръжие. Или танковете на Путин все още не могат да стигнат до Брюксел, както беше обещал той в началото на 21 век – “Питали Путин дали Русия ще влезе в ЕС, а той отговорил “Ще влезе, ще влезе. Ако трябва и в Брюксел ще влезе!”)
- В.”Труд”, 21.09.2005, Румен Радев, командир на авиобаза “Граф Игнатиево”: “Работата по избор на нов многоцелеви изстребител започна преди около година. На мен се падна отговорната задача да оглавя оперативната й част. Работихме усилено. Натъкнахме се на два основни проблема. Първият – новият многоцелеви изстребител е дългосрочно оръжие. Той ще влезе на въоръжение пълноценно през 2015 година и ще остане поне до 2035 година. Докато стратегическия преглед на отбраната  и визията за развитие на ВВС са до 2015г. Изниква въпросът какви ще са заплахите да речем през 2020г. Ще има ли ЕС? Ще съществува ли НАТО? И ако те съществуват с каква военна структура? Какво ще стане с т.нар. триъгълник на нестабилност – Косово и Босна от една страна, Кавказ – от друга, Близкият изток – от трета, и къде е мястото на България в него.”
(В годината 2005-а този се пита  Ще има ли ЕС? Ще съществува ли НАТО?”. Това ми прилича на онзи журналист преди малко, дето твърдеше, че няма да ни приемат в ЕС, защото канцлерът Шрьодер загубил местните избори, в Долна Саксония май беше? И представете си, баш този избрали да завежда “оперативната част”. Този, чийто хоризонт се ограничава до козирката на фатмашката му шапка. После кой ни е виновен? – Раздутата администрация на Европейската комисия, нали?!)
- Юлиян Вучков, в.”Новинар”, 26.11.2005: “Голяма част от нашите журналисти обслужват политическата класа. Едни повече, други – по-малко. И твърде много обслужват Съединените американски щати. Директно го говоря! Така, както преди се обслужваше – особено в националната телевизия и големите всекидневници – Съветския съюз. НИКАКВА РАЗЛИКА между преди и сега по отношение на обслужването на Великата сила. То е просто неприлично слагане и флиртуване. Освен това - много баналности. Непрестанно говорене за Европейския съюз. СМЕХОТВОРНО повтаряне на ПЕТ ИЗРЕЧЕНИЯ и нищо ново за него  вече години наред от министри, от премиери, от президенти.”
Боже, Боже, подобни самовлюбени простаци защо ни ги пращаш...

·               СДС пак не успя да преодолее болестта “Костов". Българите, които искрено се надяваха нещата да се подредят по европейски, някак от само себе си, просто защото им беше дошло времето, получиха още един горчив урок, че “господ дава, но в кошара не вкарва”. Не съм сигурен, че днес го разбраха, за утре ще видим. За сините лидери съм сигурен, че днес не го разбраха. Още преди края на тази година ще последват разправии от типа “на ти куклата, дай си ми парцалите”. А избирателите им до вчера, ще ги зарежат на утрешните избори, присъединявайки се към новосъздаващия се демократичен център. Много “сини” шамани ще станат “червени”, защото ще си останат зелени за живота в европейски условия:
- “Заради управлението на Симеон Сакскобургготски датата за приемането ни в Европа все повече клони към 2008 година”’ констатира зам.шефът на ДСБ Димитър Абаджиев”, чета в “Стандарт”
- Иван Костов пред Националното събрание на ДСБ, 25.09.2005: “Старата десница се проваля и загива пред очите ни. Това, което става с нея, вече няма никакво значение за бъдещето на България. ДСБ е най-силната партия вдясно, а депутатите й са най-единни и активни в парламента. Ако спечелим София, ще имаме шансове да отстраним Сакскобургготски от политиката, както и реална възможност да спечелим президентските избори. Управляващите заблуждават ЕС, че България напредва, защото не желаят искрено членство. Причината – мафията още не е изпрала своите пари и лица.” (Костов, Костов, що не си остана още три години в усамотение на драгалевския Олимп... Поне докато влезем в ЕС и после още 30-40 години отгоре.)
- Петър Стоянов пред 15-та национална конференция на СДС, 1.10.2005: “Няма да ви заведа при НДСВ. Искам заедно да вдъхнем живот на СДС. И най-сетне да престанем да губим избори. Аз продължавам да съм седесар. Разцеплението в СДС преди две години не беше само заради лидерски амбиции. А и заради лансираната теза, че БСП вече е реформирана, антикомунизмът не е модерен и трябва да се търси нова политика.” (Петре, Петре, Европа иска да приобщи към себе си само една България, обединена и стабилна. Който го разбере и който се примири – нека така да наречем нашето коалиционно поведение – той ще присъства в бъдещето на България. Независимо какъв е по цвят.)
- На същата 15-та конференция на СДС, Надежда Михайлова: “СДС загуби драматично изборите, но обективно. Истината е, че властта ни раздели. Разделихне се на много СДС-та. На мен се падна драматичната задача да събера всички нас. Да ви убедя да се помирим с миналото. Не успяхме да го направим. Защото личната истина се оказа по-силна от каузата, която ни създаде,.”

·               ДПС
- В.”Новинар” твърди, не аз, че попитали Рамадан Аталай колко плаща семейството му за парно на месец. “Не мога да ви кажа колко точно, защото сметките ги плаща моята съпруга”, отговорил той.
Като в онзи стар виц, дето питали един тарикат откъде има толкова много пари, а той казал, че ги взема от едно чекмедже на масата в кухнята. Продължили да го питат:
- А кой ги слага в чекмеджето?
- Жена ми.
- Тя откъде ги взема?
- Аз й ги давам.
- А ти откъде ги вземаш?
- Ама нали ви казах, от чекмеджето!
Боли ме не от онова, което не зная, а от онова, за което зная, че не е така.
- Четин Казак, наблюдател в Европарламента: “Евродепутатите признават, че ЕС е изправен пред вътрешни проблеми във връзка с разширяването. Дано те да не доведат до отлагането на членството ни за 2008 година.”
- Карикатура на Комарницки в “Сега”: Седят на канапето Станишев, Симеон и между тях Доган. По телевизора текат новини, че в Германия ще има втори тур на изборите за канцлер между Меркел и Шрьодер. “Така е  като нямат балансьор”, коментира Ахмед Доган.
Тоя, последният, както и да се върти, дупето му все е отзад. Затова му е кеф, че балансира. Винаги е на кяр.
- Валерия Велева, “Труд”, 5.11.2005: “След загубата си от Петър Стоянов, проведена преди месец, Надежда Михайлова създава Съюз за демократична алтернатива – СДА. Първата реакция на тази новина естествено би била: енергичната и властна Надежда не може да се помири със загубата си и търси ново поле за изява. Мнозина седесари биха се прекръстили: Боже, поредната малка лидерска партия вдясно! И сигурно ще бъдат прави.”
Дали? Но далеко не всичко, което му се иска на Доган, става. Ураганът “Бойко Борисов” ще отвее всичките натискащи се тарикати за дясно място. Вкл. и ДПС, а най-паче ДСБ и С-ие. Преотстъпените, от страна на ДПС на червените, мандати за управление свършват с появяването на Бойко. В бъдещите години на България ще има само един още такъв жалък опит за година и половина. Доган ще полудее от страх за живота си, а породата “Велева” ще се подслони при “Галъп-Балкански”. Което ще е последното й възвисяване – никой от нейните фаворити не налита да носи стари чанти.

·               И от “Атака”-та имат тарикатска политическа линия. Твърдят, че са националисти. Крещят и който не е съгласен с тяхното “България над всичко (”Deutschland uber alles”), са готови да го набият – като за начало. Обаче са твърдо против САМО СРЕЩУ срещу САЩ, Европа и НАТО. Както и срещу Турция. От чийто гнет ни освободила Русия. И оттук следва зашеметяващата им мисловна конструкция – Тя, Русия, ще ни освободи и от новите “колонизатори”. Приказки на прости, груби, зли желатели за еднолична власт. Каквито са и избирателите им.  
Кому да обяснявам - и как другояче, освен като ги цитирам и ви моля да не забравяте прочетеното – че каквото и да се случи във властта, тези дребосъци ще трябва да приклекнат, да се сгушат под крилото на единия национален интерес: “със САЩ, НАТО и Европа”, или под крилото на другия национален интерес: “вечна дружба с Русия”. Как си представяте Волен Сидеров да раздава “порциите” на Буш и на Путин? – Освен в ролята на келнер?! И тъй като – засега не толкова ясно, но колкото повече време минава, толкова по-ясно ще става – парите за “атаката” идват от Русия”, кому ще служи Волен? На съветския национален интерес, конечно.
А защо САЩ и/или Европа не дават пари на Волен? Защото те са силната водеща страна в световната политика. Те плащат на “строители”, чиято работа струва на порядъци по-скъпо от дейността на “разрушители”. СССР, или както там сега се нарича Русия, е слабата страна, което значи, че няма парите да гради и може само да плаща на циганите да грабят и рушат. Мога само да кажа, че ги съжалявам, следващите:
- В първия си брой новият вестник ”Атака”, 22.10.2005 публикува “огнената реч” на Волен Сидеров от трибуната на НС предния ден:
“Искам да обърна вниманието ви върху най-важният въпрос на българската нация. И този въпрос не е тембърът на интонацията на еврокомисаря Оли Рен, нито състоянието на мустаците на чиновника на фонда Фликеншийлд. Основният въпрос, който стои пред народните представители, и пред всеки политик,  трябва да е един единствен  - как живее българската нация. Как се оправят във всекидневието си българските граждани. По-важен въпрос не може да има. Нито измислените евроатлантически ценности, нито мнението на някой си в американското посолство могат да стоят над този въпрос.”
(Естествено, че има НЯКОЛКО по-важни въпроси от този какви са мечтите ни! Единият от тези по-важни въпроси е “Откъде ще вземем пари да реализираме тези мечти?” Нали не си мислите, че мечтата е гаранцията за сполуката? Каква по-прекрасна мечта имаше от комунистическата: “Всекиму по равно”. Ама за това се искат пари, че и разпределени на калпак. И като се оказа, че “пари нема” за всички, комунизмът умря.
Другият по-важен въпрос е да изберем “стола на който ще седнем”, докато чакаме да се сбъднат мечтите ни. Защото, който седи на два стола едновременно, пада на земята. Волен и неговите атакисти знаят тези въпроси и дават еднозначен отговор на тях. Стига да можем да ги четем правилно. Макар да се правят на ужасно принципни и последователни българи, можете ли да си представите, че Волен Сидеров ще замени в речта си името на Оли Рен с това на Владимир Путин, или пък измислени ще бъдат, вместо евероатлантическите, на Путин ценностите, или пък трябва да пренебрегнем мнението на някой си от руското посолство?! Защо е невъзможно да го направи? – Отговорете си на този въпрос – и на него - преди да пуснете нещо в урната.)
- А аз ще ви позабавлявам с още една националистическа патка, казва се Магдалена Ташева. В.”Монитор” от 8 ноември 2005: “
“Нужно ли е да чакаме следващия български войник да бъде убит край Ефрат, за да поискаме сметка на управляващите за нелегитимната им политика в Ирак? Няма ли да ни излезе по-евтино, ако потърсим начини за предизвикване на предсрочни парламентарни избори?” (Като се има предвид, че “съветската звездичка” свети съвсем отчетливо в очите на Ирак, а там има контингент на НАТО, който ако успее в омиротворителната си мисия, ще провали съветските планове за тази страна, чии интереси защитава тази Магдалена – българските национални или съветските глобални?)
Гледам датата на изявлението Ташево в “Монитор” – 8 ноември. Питам се защо там, в “Монитор”, а не във ведомствения й вестник “Атака”, който от 20 дни вече е на пазара? И продължавам да гледам:
Собственик на вестник “Монитор” към момента е Петьо Блъсков (дето носил пушката на Пенчо Кубадински преди и си пиеше бирата с Валентин Моллов на общата им тераса в една къща в Павлово - след). Данка Василева – първи зам.гл.редактор; заместник главни редактори: Владимир Райчев (на Андрей Райчев брат му), Стойко Тонев (от “Новинар”), журналисти в редакцията – Чавдар Цолов, Вячеслав Тунев, Елена Енчева, Къдринка Къдринова... Кой ляв, кой среден, кой червен, кой жълт, кой – всякакъв, кой атакист, кой комунист, кой обикновен журналист, изобщо не мога да ги отлича. Еднакви са ми. Нищо лошо, ама все “източни хора”. Питам се само едно: Накъде бе, Партийо, с тез тарикати?

·               Чакайте да ви обадя какво антрефиле има в същия този “Монитор” само на 2 см. от материала на Магдалена Ташева. (Не е подписано)
“По калдъръма към Европа. На прага на ЕС България се оказа без нито една завършена автомагистрала. За 41 години сме построили само 341 км първокласни шосета. Дереджето е страшно, защото от общо 30 000 км републикански шосета, 60% от тях са за генерален ремонт. Затова е добре Асен Гагаузов час по-скоро да потърси водещи инвеститори за магистралите. В противен случай България може да бъде заобиколена от трафика от Европа към Азия за сметка на съседите си, които всяка година влагат милиарди в строителството на шосета.”
Защо ви го поствам това тук ли? По две причини. Едната я приемете като заяждане – запомнете от къде тръгваме към Европа, защото след 5-6 години днешните управляващи, и споменатите по-горе лично и поименно журналисти, ще атакуват ГЕРБ с инфантилното “Асфалт не се яде”. Другата причина е принципна. Тя доказва, че дори червените знаят, че без пари – йок инвеститори. И въпреки това като слепи кучки налитат към Русия (където няма автомагистрали), а не към Европа (където е фрашкано с тях). Защо? Може да има само едно смислено обяснение: Наредено им е да вярват, че всичко ще се уреди, когато отворим война на Запада, победим го и вземем парите на техните поданици. А тях ще заставим да строят нашите пътища без пари. Може ли да има толкова глупави самонадеяни хора, без никаква връзка в мозъците си за състоянието на Света? Може, ако са леваци!

ЕС ли?
“Някой българин може 1000 пъти в чужбина да слага костюм и вратовръзка, когато сяда да се храни на маса с покривка и прибори – то там така е прието – но ако вътрешно го тегли да се “намачка” на воля върху вестници, с чекийка в едната ръка, с люта чушка в другата, с насипана на щедро сол върху “уводната статия”, да си “ръпа” от комата и сладко да си посръбва от буркана, означава, че би било престъпление той да бъде лишен от своето място за “бягство”. Да бъде лишен от онази държава, която го е създала именно такъв и където той може да бъде такъв, какъвто е. А кое е по-добре, е съвсем отделен въпрос.” – Асен Сираков, в.”Сега”, 16.08.2005г.
Да, съвсем отделен въпрос е.

На 14 декември 2005г. европарламентът потвърди подкрепата си България и Румъния да влязат в ЕС на 1 януари 2007 година.
Това събитие в.”Дума” отбелязва по следния начин: “Добра и лоша новина от Страсбург”. Добрата новина е ясна, а лошата знаете ли?
“Евродепутатите обаче не са приели текста в доклада на Джефри ван Орден за България, в който се препоръчва гъвкав подход по сроковете за затваряне на 3-и и 4-и реактор на АЕЦ ”Козлодуй”. Така в гласуваната от тях резолюция остава клаузата, предложена от Зелените е Европейския парламент, в която се казва, че България трябва да спазва ангажиментите които е поела за сроковете за извеждане от експлоатация на двата реактора.”




Гласувай:
0



1. pitatlimedejzorata - Този постинг е последният от НИЕ-6,
29.03.2021 19:27
който разказва за преходния период между края на управлението на Симеон Сакскобургготски и началото на кабинета 8-5-3 на Сергей Станишев. Останалите постинги от НИЕ-6 – до края 2008 година, ще мога да публикувам в блога си, когато авторът dobronameren ми ги предостави. Имам неговото уверение, че това ще стане в края на тази 2021 година. И му вярвам.
А такова “разкъсване” на НИЕ-6 е мое решение – pitatlimedejzorata. Взех го с превантивна цел. В условия на пандемия е глупаво, ако нещо е готово, да се крие, докато чакаме да се случи нещо друго.
Следващият постинг, който трябва да прочетете, е "Трябва да се бърза", публикуван на 9.09.2021
цитирай
2. raders - Добър анализ
29.03.2021 20:44
Добър анализ
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pitatlimedejzorata
Категория: Регионални
Прочетен: 461808
Постинги: 632
Коментари: 248
Гласове: 816
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031