Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.08.2022 14:04 - Древният Произход на БЪЛГАРИТЕ
Автор: tres1 Категория: История   
Прочетен: 2683 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 15.09.2022 21:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  В пещерата на Живота, днес наричана Живена дупка или Козарника, в Северозападна България са открити първите човешки следи върху животинска кост. Древните българи, нашите общи прадеди са издълбали първите календарни линии върху кост от 1 милион и 800 000 години. Човекът за първи път е започнал да осъзнава времето и да борави с понятие за минало и бъдеще.
image


Пещерата на живота е пещерата с първите човешки следи от 1 800 000 години. Пещерата се намира в Северозападна България и пази следите от човешки същества, гиганти, първите обитатели на земята. За това говорят гигантските стъпала вътре, разкрити от археолозите.
image

Там са намерени и първите нанизани мъниста, гравирана кост от риба и други на няколко милиона години. Те бяха показани в Археологическия музей на София.

Много от пещерите в района са свидетели на възникването на човечеството. Според древните Български предания Богинята Майка е сътворила човека от камък в пещера утроба и след това чрез своя Божествен син Слънцето е вдъхнала душа в човека.

  В Пещерата на живота са идентифицирани 18 геоложки слоя, както и много гърнета и съдове от керамика и кости, датирани преди 35 000 години.
  Екип от френски и български изследователи откриха кости на отдавна изчезнали от тази земя животни - лъвове, пантери и др.

  Първата човешка духовност е духовността на древните българи, от която произлизат всички останали религии. Богинята-майка на българите е наречена Ра/Ба Ра / Баба Ра Абсолютната Създателка, изобразявана като Всевиждащото око върху скалите в околностите на пещерите – Чачин камък. Тя е Родителката на света и човека, тя е вътрешната същност на всичко и на всеки. Тя е Всевиждащата богиня и нашите деди, основали Древен Египет са я нарекли Виждат.

С нейната сила и намерение Тя е накарала света да се прояви във видим свят. Затова Богинята е наречена и КаРа. Оттук е българският глалол кара, личните имена Кирил, Кера и др. подобни. Кара е Богинята на намерението и действието, които се проявяват в човека като карма.

Като създателка на материята Дедите ни я нарекли Мара, Богинята на материята на древните българи (водата е считана за първата създадена материя).

От брака на Божествения Дух Ра Аз/Раз (Първият Аз) и Мара Майката на Материята се появила душата на човека като Божи Син, наречен БаЛАз (Божествена Светлина), а също и СебАзи (Човешка Душа). Символ на Душата е Бог Слънце, когото Дедите ни са почитали като БалАз, БалОн, Ян, Ален, Румен и др.

  Духовността на древните българи се разпространява и в цяла Азия, включително след Библейския потоп в Черно море около 5504 г. пр.н.е. Самото име Азия е дадено на континента от Древните балгари от Балкана, които наричат Азия на своя Бог Син Ази / СебАзи (Аз).

  Европа също е континент, наречен от древните българи. ЕВъ РаБа е оригиналното име и означава В богинята Ра (Европа- Земята на богинята), земята в богинята Ра, тъй като човешкият живот първо е създаден от богинята Ра на Европейския континент. Първите човешки следи са открити в България в пещерата на Живота на 1 милион 800 000 години.

За някои хора, особено за съседите, е много трудно да признаят общите ни корени в древните българи, техния български език и духовност. И това е разбираемо донякъде - те положиха толкова много усилия в изработването на собствената си история, собствената си националност и можеха да направят това само като деформират историческата истина. Истината обаче винаги се появява накрая. Пясъчните замъци непременно ще паднат.
 
Днешните съседи на България сърби са наши братя и потомци, както и гърци, турци и румънци. Имената им са с български корен. Жалко, че сърбите спряха да пишат на оригиналната българска азбука и са на път да загубят богатството на българския език - първия човешки език на земята. Самата дума сърби означава С Ра богиня (С Ра Ба).

Гърците имат произхода на името си думата ГаРа / Гора на Майката Земя – гърците днес са потомци на онези някогашни Българи от горите на Балкана, спуснали се на юг да пасат стадата си.

Турците също са кръстени на богинята майка на Земята ТаРа. ТаРа–ци са онези Древнобългарски скитащи племена, които са поели по земните пътища на Азия и Мала Азия и са създали живот и там. Но и гърци, и турци получават тези си имена на много по-късен етап с навлизането на разделението и политиката в човешкия живот.

В началото те всички са били Българите, хората на Ра Богинята Създателка /О–Ра/. Българите се разделили на скитащи племена и поели по широкия свят да славят човешкия род от Богинята Майка създаден.

Самата България е кръстена на Богинята Бъ на Светлината Лъ / БаЛ, едно от проявленията на Богинята Ра като Богинята Майка на Светлината и на Човешката Душа на земята. Целият живот на древните българи е бил посветен на Богинята Майка, тъй като нашите предци са били много благочестиви хора. просветени мистици, които са живели в пълна хармония със съществуването.

Имената на села, топонимите са най-трудни за промяна в течение на хилядолетията и са най-старите свидетели на нашата човешка история. Навякъде по света те имат обяснение само на Български език.




Гласувай:
5



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: tres1
Категория: История
Прочетен: 981916
Постинги: 443
Коментари: 652
Гласове: 1745
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930