Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.10.2022 14:18 - ЮДИ И ЛУДИ АВТОР: МИЛЕНА ВЪРБАНОВА
Автор: milenavarbanova9 Категория: История   
Прочетен: 3809 Коментари: 5 Гласове:
7

Последна промяна: 06.10.2022 14:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 От началото на СВО, от медийните трибуни в България се изля толкова мерзост срещу Русия, че започнах да се боя за очите и ушите си - не бива да преНАТОварваме сетивата си със свръхмерно количество скверн. Всяко евроатлантическо хрантутниче се надпреварва да засвидетелства коленопреклонение пред НАТО и Сорос, хвърляйки безобразни клевети срещу Русия, в очакване те да бъдат подходящо осребрени от господарите му. Евроатлантическият клиентелизъм ( така и не разбрах какви са националните интереси на България в района на Атлантика ) се разкри до дъно - дори и дълбоко законспирираният. Не подозирах, че у нас се е нароил такъв огромен брой юди и най-вече, че са толкова комично бездарни. Но, както е известно, натовската пропаганда не разчита нито на талантливи оратори и публицисти, нито на истински факти, а само на клишета, които платените папагали трябва да набиват гръмко и непрестанно, като стари шевни машини - за да си получат сребърниците. 

  В пасквилите на нашенските русофоби, чиито родители най-често са били чугунени кадри на БКП - "до болка верни на КПСС" - ясно се усеща, че те самите не вярват на лъжите си, а ги изричат "по задължение". Както професионалните говорители безлично четат новини по радиото. Но тези дни в ръцете ми попадна едно съчинение, в което зверската омраза към Русия е автентична, тя клокочи и извира от самото същество на автора, независимо от щедрата натовска плата, благодарение на която си е осигурил охолен живот - дори и днес, като заслужил "натовски пенсионер". Той ненавижда Русия и от три десетилетия предава интересите на България - "по убеждение" - в истинността на което не се съмнявам. Мракобесието, бълвано от всяка дума в този текст, е изгарящо, убийствено. Слова на демон, изпратени от ада.

    Автор на това писание, озаглавено " Не говорете за Русия абстрактно", е Николай Слатински - "професор по национална сигурност" - ако изобщо такова понятие има право на съществуване. Изпратено е от Огнян Стамболиев до главния редактор на вестника на СБП с войнстващия упрек, че изданието още не е заклеймило "геноцида в Украйна, извършван от това невероятно чудовище 0 ( sic! М.В.) кремълския вампир!". Членът на СБП Стамболиев включва в обръщението си към изданието текста на Слатински - вероятно в нещо като опит за налагане на най-яростен русофобски екстремизъм в затворен интелектуален периметър на свободните от Сорос български литератори. По примера на хитлеристите в Германия и на най-твърдия комунистически режим в България непосредствено след Девети.

    Кой е Николай Слатински? Мяркала съм го тук и там като име и снимка след преврата на 10 ноември 1989-та. Знам, че е евроатлантик - от "бесните", ако използваме жаргона на Терора във Франция - в случая той е най-подходящ. Връх в неговото "издигане" е назначаването му за "секретар по националната сигурност" при Георги Седефчов Първанов. Какво общо има с националната сигурност мижавият математик от Перник, с трудов стаж от ЗТМ в Радомир - за мен е загадка. Слатински се е сподобил с диплома от Харковския универитет - спомнете си кои ходеха да се образоват в тогавашния Съветски съюз. Отбележете, че и Мони Паси също е математик. Но най-вероятно това назначение е повлияно от земляшка радомирска солидарност с Първанов, която после се превръща във вражда - както политическа, така и лична. Слатински остава в "евроатлантическия запас" и бързо залязлата му "кариера" се оттича в каналния натовски ред - професорска титла като евтина дрънкулка, "лекции" и издаване на "трудове". А после пенсия на заможен "европеец" и публикуване на истеричните му "материали" от призрачната камбанария на пенсиониран специалист по "национална сигурност" в либералната преса и натовските сайтове. И естествено - потупване по врата - както се потупват верните слуги и послушните добичета. Истината е, че ако не беше се случила "промяната" на 10 ноември, която преобърна социалните пластове, Слатински щеше да си остане до гроб в Радомир, без никога да чуем името му. С грозоватата си безлична физиономия, с очилцата и щръкналите уши, той е образът на идеалния льохман, на маргинала - също както и Жельо Желев. Глобалистите обаче търсеха и издигаха точно такива маргинали и увредени по рождение аутсайдери. Мозъците на несъстоялите се "наполеоновци" се промиват по-лесно от тия на елементарните търгаши. Големият късмет на Слатински бе "Десетоноемврийската революция", но тя се превърна и в негова гибел, защото той искрено повярва, че е някакъв фактор в обществото - евроатлантически пророк. Взе се прекалено насериозно. И понеже никой вече не се занимава с него, въпреки подрънкването на "професорското" му звание - човечецът се побърка.

    Първото, което поразява читателя на въпросния текст на Слатински, е усещането, че той е писано от душевноболен индивид. От клиент на психиатрията. Интересно е как би се произнесъл един лекар-специалист, запознавайки се с него, но на мен, като журналист, ми се е налагало понякога да чета съчинения на шизофреници и те звучат в подобна гама. Натрупване на грозни, зловещи епитети - "нагла, агресивна, цинична и престъпна" и смесване на пропагандни заблуди с неудачни литературни навеи ( "Цар Плъх" ) - доказателство за умствената деградация, стигаща до инфантилност, на психически разстроения пациент. Трудно ми се удаде да прочета този текст - разделих го на части, на хапове - за да го преглътна. Той ме потискаше със задушаващата болезнена атмосфера, с която бе пропит - и с която обикновено ни обгръщат специфичните заведения, наречени лудници - на прост български език.

    Другата характеристика на текста, която бие през очи, е невероятната неграмотност на автора, срамното за един човек с "висше образование" непознаване на българския правопис и пунктуация - отделно от множеството печатни грешки, говорещи за нехайство към предназначеното за публикуване слово и неуважение към литературното издание - адресат на "писмото". Да не говорим за стиловите несъотвествия. Как този първично неграмотен персонаж е изпълнявал длъжността си във висшите властови структури?

    А също - колосалното историческо и политическо невежество на пишещия, които не са провокирани само от желанието му да разпространява натовските заблуди. Истеричният тон на текста покаказва, че авторът - уви! истински е повярвал в тия безсмислици. И този по детски безкритичен клетник, в чийто душевен мир бродят демонични халюцинации, е бил основният спец по национална сигурност на нашата държава! Звучи абсурдно - но е самата истина.

    Ще го опровергая изречение по изречение, макар че "опровержение" на нечии налудничави брътвежи е най-неблагодарната задача на тоя свят.

    1. Най-напред заглавието - "Не говорете за Русия абстрактно, от дивана в хола".

    Самият Слатински не е нищо друго, освен диванен експерт по чехли, който никога не е държал в ръце оръжие. Не знам бил ли е в казарма, съветските питомци бяха осеобождавани от тая тегоба. За Русия и света от години той не знае нищо, освен това, което му казва телевизорът. Емоциите си изповядва главно в семейна обстановка и във фб. Едва ли днешните евроатлантически големци горят от желание да си общуват с него и да му поверяват тайни. Нп колкото по-незначителен и невидим става, толкова повече нараства стръвта му да "споделя" обсесиите си.

    2. Слатински "разсъждава" върху мобилизацията в Русия и призовава руските мъже да дезертират, вместо да се бият "за идиотията на бункерския Цар Плъх, заради бесовете на този Злодей!" ( има предвид Путин, макар че тъкмо Зеленски стана пословичен с бункера си ).

    А също: 

    "Чух от путинофили абсурдната теза - когато Украйна мобилизирала своите мъже никой не надигал глас, а като направила това Русия - се вдигнал такъв шум!  Тезата е абсурдна и направо тъпа. Украйна мобилизира своите мъже, за да брани независимостта си, свободата си, териториалната си цялост и своето съществуване"...

    Да сравним мобилизацията в Русия с мобилизацията, която скоро след началото на СВО, бе извършена от укронацисткия режим в Украйна. Тази мобилизация изстиска едномилионна армия от украинския народ като буквално го обезкръви. Часове след обявяването на СВО, укрорежимът предприе акция по "спасяване на жените и децата от Източна Украйна", която явно беше добре подготвена предварително. Милиони украинки наводниха ЕС, а заедно с тях по уговорка с режима, дезертираха стотици хиляди украински мъже, привърженици на нацистката власт. Те ще бъдат използвани като ударни отряди на глобалистите в Европа, включително в България. Но това не са малоруси, това са хазари - и всъщност става дума за разселване на хазарите в европейските държави. Слатински - бивш секретар и настоящ професор "по национална сигурност" не обелва дума за истинския характер на украинската "дезертьорска вълна", нито за пагубната мобилизация в Украйна на истинските украинци - от която дезертиране е невъзможно.

    3. Руснаците трябва да бягат от мобилизация, защото ако протестират, ще бъдат тикнати в руските затвори - "страшни, мизерни, средновековни и пълни с плъхове и друга гризаческа паплач".

    Не знам какви са руските затвори, но украинските затвори и военнопленнически центрове едва ли са по-комфортни - там кастрират и секат пръстите и ръцете на пленниците. Впрочем украинският режим се самозаклейми като канибалски в момента, в който обяви, че няма да спазва Женевската конвенция.

    4. Народът на Русия - "промитите мозъци на мужиците, алкохолизираното обществено съзнание, великоруските фантасмагории..."

    Перверзните клевети, отправени от Слатински към руския народ и руската култура - с люта, патологична злоба, са най-явният признак, че авторът на "писмото" е неспасяем психопат. 

    5. Събитията, за които "са виновни руснаците" - "Октомврийският кървав преврат, братоубийствената гражданска война, унищожаването под нож на НЕП-а, зловещата колективизация, чудовищният гладомор"...

    Всички събития, цитирани от Слатински, за които той обвинява руската държава и народ, са извършени от болшевиките, чийто произход няма нищо общо с руския и славянския. Това е глобален заговор на същите среди, които и днес воюват с Русия, за унищожението на руската държава и руския ген. Едва ли някой, бил той и Слатински, може да ме убеди, че другарите Парвус, Улянов-Бланк, Троцки, Каменев и Зиновиев са руснаци. Те извършват Октомврийския погром и последвалите злодеяния, за които по-сетне западната преса - пак тяхна маша - обвинява Русия. Това е техният чудовищен фалш - да обвинят жертвата си за собствените си престъпления. Гладоморът е налаган също в Ирландия и Бангладеш - нима от Русия?



Тая пропаганда днес вече е напълно разобличена и само  душевно и умствено увредени екземпляри, не се срамуват да я повтарят.

    6. Участта на горките германски мъже на Източния фронт - "мъжете, избивани като кучета из руските степи и в Сталинград, умират от глад и безчовечно отношение в руските концлагери"...

    Връх на слатинското безочие! Кой покани фрицовете в Русия? На какво отношение могат да разчитат? На червен килим? И какво "човешко" отношение показаха те в окупираните съветски области?

    7. "Изнасилване" на горките германски жени от руски войници след капитулацията на хитлериска Германия - "жените биват зверски, садистично, животински и безпощадно изнасилвани и то многократно от части на Червената армия"...

    Бих казала, че в насладата, с която Слатински ломоти "за садистично изнасилване", личи собственият му, дълбоко потиснат от фрустрации и семейни ограничения, полов нагон. Но когато ви се случи да прочетете "за изнасилване" на украинки и германки от руснаци, знайте, че глобалните измамници са наблизо. Те обичат клеветите с остър мирис на интимно бельо. Бяха вкарали в обръщение и опашатата лъжа, че руските войници крадяли прашките на украинките и ги тъпчели в джобовете си. Колкото до Слатински, предвид оскъдната му литературна подготовка - не предполагам, че някога е чел романа "Капут" на Курцио Малапарте, в който италианският писател разказва за бардаците с девствени украински и еврейски момичета, устройвани от хитлеристите в Украйна - за германските войници. Минава месец, момичетата вече са дрипи, разстрелват ги и зареждат публичните домове с нова партида непокътната плът.

    8. СВО - "Русия води нагла, агресивна, цинична и престъпна война"...

    Слатински - тук вече съвсем съзнателно - се стреми да заблуди читателя, че Русия е повела завоевателна война срещу една суверенна държава. И че украинският режим представлява украинския народ. Ето защо намирам за нужно повторя за кой ли път:

    Майдановският режим на Зеленски няма нищо общо с волята на украинския народ. Този режим е унищожител на народа, върху който паразитира. От почти девет години този антинароден нацистки режим провежда геноцид над рускоговорящото население на Донецка и Луганска области. Русия започна освободителна акция в името на спасението на това почти 12 - милионно население.

    Русия започна СВО на 24 февруари т.г. само дни или седмици преди да се състои подготвяният срещу нея удар от страна на укронацистите, зад които стоят НАТО, САЩ и ЕС. Те се нуждаеха от разпалване на Трета Световна война и може би действията на Русия отложиха или усложниха избухването й. Това обяснява и удивително експедитивната емиграция на "клетите украински бежанци" - богатите слоеве в Украйна, близки до властта на Зеленски. Русия бе заплашена и с биологичното оръжие, подготвяно по границите й от десетките биолаборатории на украинска територия с прякото участие на сина на Байдън. Русия трябваше да вземе инициативата в свои ръце, а не да позволи на враговете си да я атакуват. В Украйна срещу Русия воюва не украинският народ, а глобализмът. Той никога няма да се съгласи на мирни преговори, освен ако не бъде принуден от бъдещ международен блок - съюзник на Русия. Желанието на глобалните злодеи е да се пролива колкото е възможно повече славянска кръв и да гинат славянски животи. Те се гаврят и пращат с присмех на заколение украинските войници и целия народ на Малорусия. Исторически нито Донбас, нито Луганск, нито Крим - принадлежат на Украинската държава.

    Всичко това е известно до втръсване, но за нашите евроатлантически лакеи истината е без значение. Повечето от тях са юди, психически здрави индивиди, които мамят и предателстват срещу финикийски знаци. Но сред тях има и безумци. Фанатици като Слатински. С този контингент е крайно време да заемат специализираните болнични заведения.    



Гласувай:
7



1. leonleonovpom2 - Здравей, Милена!
06.10.2022 20:45
Всичко си описала точно, перото ти е силно и безпощадно!

Виждам, че вече имаш и рецензент, от тези на правилната позиция и самоназначен!?

Права си и за Слатински!
ПрЕмяната беше осъществена от комунистите, сегашните герои се появиха след нея ,с една единствена цел! Натрупаната общонародна собственост да премине в ръчичките на техните дечица и внуци! И постигнаха целта си!
Фиксираното лице е като бог Янус- двулик! Лицето му назад гледа към комунизма, чийто отрок е безспорно Другото напред- то е на върл антикомунист!? По рождение, което само предизвиква смях! Но смях, както в приказката за смеха!

Истината съм я посочвал! Два пъти сме губили държавността си заради предателство! Освободени сме с чужда помощ и заради това ,че слугите на агаларите са били поне десет пъти повече от борците!? И след Освобождението, теслугите, са поели властта и първата им работа е била, да се обявят срещу благодетелите ни?
Случаят с Петко Войвода ,да и прадядо ми, осъждан на смърт, отвратил се от нашенската политика!

Наскоро получих любопитна препоръка Това ,с миналото ми, родовото -добре, но и от мен нещо трябва да дойде?
Простено му е на човека ,не е наясно, говори с щампи

Аз нямах и 35 години, и вече бях дал на обществото неща, които нормален човек и за 100 живота трудно може да даде!
И именно прЕмяната ми създаде безброй проблеми с препъни камъчета Бях във върха на възможностите си, но те, овластените, ми ти редяха по пътя Това можеха овластените завалии, това правеха....

Можех да напиша и история на града, , от създаването му, монетосеченето , до Освобождението и прадядо ми! И да я подаря на града С едно единствено условие- спокойна работа и разбиране, без интриги
Но се явиха дребни интританти, като бившият комсомолски и партиен секретар Накрая го направиха и заслужил Гражданин! Залежал- може! Подигравка със званието!
Е, вече не бях Дон Кихот!
Ние с тебе надаваме глас в пустиня А камиларите на кервана в нея са наследниците на слугита на агаларите!
Няма да бъде чут гласа ни!

Всичко най- добро!

И аз водя битка, за сведение, но като дон Кихот, за съжаление!
цитирай
2. andorey - Привет, Милена. Бих казал че има ...
06.10.2022 20:54
Привет, Милена. Бих казал че има такова крайно русофобство, граничещо с необяснимото още от времето на Възраждането и по- късно. Не искам да давам примери, защото това са иначе уважавани от българите хора. Но този феномен съществува...
цитирай
3. milenavarbanova9 - Здравей, Ваньо!
07.10.2022 19:31
Предатели, търгаши, психопати. Никога не бях предполагала, че са толкова много. Унищожаваха, сриваха, грабиха, свртотатстваха - и виж, че вече седим на гола, разградена поляна под натовски байряк. Държавата я няма, "политическата система" е напълно изчерпана, смърди на разложен труп. Някаква сволоч устройва избори, свиква парламенти, твори правителства. Народът не иска да вижда и да чува, той отсъства. Патова ситуация, напълно безизходна. Както много пъти съм казвала - чака се външно събитие, което или ще ни отвее без следа или ще ни събуди да станем и да унищожим паплачта. Пък който остане - ще живее и работи почтено и ще почита Бог. Друг изход няма.
Хубава вечер!
цитирай
4. milenavarbanova9 - Здравей, Андрей,
07.10.2022 19:46
Аз съм се опитала да го обясня. В тая статия също. Навремето всички тия "русофоби" се надпреварваха кой повече да се надупи пред СССР и КПСС- щото беше много изгодно. Сега е изгодно да си продават задника на глобалистите. А има и имбецили по рождение, какъвто е нашият мрачен херой Слатински. Него кинтите и вниманието допълнително го побъркаха и сега го тресе войнстващ наполеонов синдром. Лично ще гъта Русия и Путин! Шизофрения! Всъщност нормален предател и престъпник няма - само в наше време това се смята за нормално.
цитирай
5. barin - Здравей, Милена. Струва ми се, че с ...
13.10.2022 06:53
Здравей, Милена. Струва ми се, че с всеки изминал ден русофилите и русофобите все повече се карат. Аз и друг път съм казвал, че не обичам крайни изявления, неподплатени с доказателства от историческите извори. Затова не се намесвам в тези спорове. Осен това по лични причини не пиша лошо за САЩ и Русия, а от 1-ви септември и против Великобритания, въпреки че тази държава не заслужава нито една добра дума от българин. Най-вече Чърчил и Дизраели, а ние може да сме благодарни на доброто стеение на обстоятелсвата, че по време на Априлското въстание е бил Гладстон, вместо споменатия Дизраели.
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: milenavarbanova9
Категория: История
Прочетен: 774378
Постинги: 328
Коментари: 1804
Гласове: 1896
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031