Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.07.2013 13:30 - СЪКРЕТЕНИ КЛАТЯТ БЪЛГАРИЯ
Автор: mt46 Категория: Хоби   
Прочетен: 11173 Коментари: 22 Гласове:
44





image
fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/999074_497208730356374_245957012_n.jpg

Човек на Прокопиев клати България от Брюксел 24.07.2013 image 07:55   image 9   image 8483     Автор: Vsekiden.com Огнян Златев е дупе и гащи с кръга "Капитал" image

Пипалата на олигарха Иво Прокопиев се протягат и от Брюксел. Шефът на представителството на Европейската комисия у нас Огнян Златев е свързан тясно с кръга „Капитал" и близкото приятелство между Прокопиев и Плевнелиев, разкри „Всеки ден".

 

Златев бе назначен на поста по време на служебния кабинет на държавния глава - на 1 май. 12 дни преди парламентарните избори името му се появи изненадващо, но тогава тъмните му връзки бяха умело прикрити от пиарите на служебния премиер Марин Райков. Според отлично осведомени източници на „Всеки ден" Златев е бил избран за поста от Плевнелиев и лично държавният глава е лобирал пред Европейската комисия за него.
Прекият шеф на всички председатели на представителствата в 28-те страни, членки на Европейския съюз, е заместничката на Жозе Барозу - Вивиан Рединг. От години Плевнелиев поддържа близки контакти с нея, което ще се окаже и причината именно Златев да бъде сложен на важния пост в ЕК.

 

Познанството между него и президента, както и кръга „Капитал" на Прокопиев датира от години - още откакто Златев е шеф на Информационния център на фондация „Отворено общество", която преди години финансира структурата „Глобална България". Основатели на сдружението тогава са Прокопиев, Цветелина Бориславова, Иван Кръстев и Светослав Божилов - основните играчи в днешната организация „Типинг пойнт", която стои зад огромна част от протестите в столицата. Имената на Златев и Прокопиев се събират и в друга неправителствена организация - „Национален съвет за журналистическа етика".

 

В средите на „Типинг пойнт" коментират, че лично с протекциите на олигарха Златев е станал шеф на отдел „Комуникации" в социалното звено на Еврокомисията през 2011 г. Днес европейският чиновник на висок пост критикува в Брюксел усилията на кабинета на Пламен Орешарски да се пребори с огромните задължения към бизнеса, оставени от предишните управляващи. Златев зае и позиция за протестите, наричайки ги нормални и важни за демокрацията.

 

„Той харесва демонстрациите, защото са подстрекавани от неговите хора в кръга „Капитал", коментираха пред „Всеки ден" запознати. А вчерашната среща на Вивиан Рединг с уж спонтанно организирали се граждани отново е била инициирана от близките на Плевнелиев и Прокопиев. В противен случай защо пиари от агенцията на Ивет Добромирова (говорителката на служебния кабинет на президента - б.ред.) ще стоят на първия ред на конференцията и случайно ли са били пратени там като обикновени протестиращи?


www.vsekiden.com/137847



Гласувай:
44




1. minavamottuk - Глупости....
24.07.2013 14:08
това правителство си е най-големия враг...
цитирай
2. mt46 - А предишното какво бе?...
24.07.2013 14:24
minavamottuk написа:
това правителство си е най-големия враг...

Някой има ли визия какво ще бъде следващото правителство?...
цитирай
3. anin - Явно
24.07.2013 14:33
Корените на злото са твърде дълбоки и широки...
цитирай
4. mitkaloto - Тяхната цел е излизане от валутния ...
24.07.2013 14:34
Тяхната цел е излизане от валутния борд.От богати още по-богати.
цитирай
5. anin - "Някой има ли визия какво ще бъде следващото правителство?..."
24.07.2013 14:38
- Марине, ще бъде, каквото го изберем, т. е. почти същото...
цитирай
6. travell - !
24.07.2013 15:24
Ако не се промени начина на избиране, резултатите ще са същите. Едни и същи хора, пременени с различни цветове ще влизат вътре, а който остане извън парламента ще се опита да се присламчи към обикновените протестиращи и да ги манипулира.
цитирай
7. evrazol - А предишното какво бе?...
24.07.2013 16:49
mt46 написа:
minavamottuk написа:
това правителство си е най-големия враг...

Някой има ли визия какво ще бъде следващото правителство?...


Следва ли да го търпим единствено поради наличето на тези въпроси? Или те са просто параван на негласна подкрепа, от която самите подкрепящи се срамуват?
цитирай
8. mt46 - http://www.mediapool.bg/glavniyat-prokuror-ne-razbira-emotsiite-okolo-teftercheto-na-zlatanov-news209261.html
24.07.2013 17:47
Dora Apostolova
"СДСарията се продаде на ГЕРБ!

В тази статия главния прокурор Цацаров изрича забележителна фраза „ ако ние тръгнем на избори с този Изборен кодекс, ще постигнем същите резултати и ще имаме същите протестиращи, ама съвсем обосновано протестиращи".
Ето го лицемерието на паразитиращата ни съдебна система. След като е престъпна и криминална настоящата избирателна система СМЕНИ Я, ТИ ИМАШ ЦЯЛАТА ВЛАСТ В РЪЦЕТЕ СИ?!
Защо, г-н Главен прокурор, не го правите? Защото не искате, понеже знаете, че зад протестите ясно се виждат да стоят обединените сили на ГЕРБ, СДС и ДСБ със своя спонсор „Отворено общество“
Хората на Костов не могат да се примирят, че останаха вън от парламента. Така са оголени без имунитет срещу народния гняв за грабителските си управления, трябва им отново имунитет за да оцелеят. А и олигарсите им не са доволни, остават вън от властта и възможността да я използват за "свое благо". Сега СДСарията предприеха друг ход- съюзиха с ГЕРБ имайки предвид, че ГЕРБ държи ЦИК като партия с най -голяма квота в НС и ще може отново да подмени крайните резултати в изборите в тяхна полза, така ще ги вкара в Парламента по приятелска линия под своята мишница.
СДСарията се продаде на ГЕРБ!
И каква е файдата ще запита нашенецът? Как каква?!
Който е на власт се добира до държавната хазна и бърка дълбоко в нея- я обществени поръчки, а еврофондове, я... Всяка партия във властта работи за своите олигарси. Просто олигарсите на ГЕРБ СДС и ДСБ не искат да изтърват кокала на властта следващите 4 години, ще огладнеят много.
В момента става борба за обикновена рокада на олигарсите от един мафиотски клан на друг- между БСП и ГЕРБ. Нищо повече!
И като заключение: Всички паразити в съдебната ни система трябва да бъдат изчистени, ако искаме да ликвидираме олигархията и нейната партийна мафия!"
Коментар на „Идея за България“
цитирай
9. troia - Аз не мога
24.07.2013 17:54
да разбера, защо когато имаше избори, хората не гласуваха, а сега протестират?! Ами ако бяха гласували, сега щяха да ни управлява правителство с мнозинство. Глупава работа!
цитирай
10. mt46 - http://anonybulgaria.wordpress.com/2013/07/23/%D0%BF%D0%BE%D0%B4-%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%
24.07.2013 17:57
Под-платена демокрация
Posted by ANONYMOUS BULGARIA on юли 23, 2013 in Овчелюдие, Политици, Ционисти

"Изглежда 14 е любимото число на Асен Генов – блогърът, който на 14 юни инициира протестите срещу решението на парламента да назначи Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Генов е и учредител на Фондация 14-ти януари, която бе сред организаторите на зелените протести на Орлов мост.
Ако си спомняте, Българският хелзински комитет награди Протестиращия на Орлов мост. Протестите бяха излъчвани директно от Асен Генов чрез u-stream. Същият беше администратор на групата «Окупирай Орлов мост” във Фейсбук (беше изгонен, защото изхвърли всички други администратори), един от създателите на «Гневни млади хора”, създател на прочутия Бойкометър в Politikat.net.
Откриваме, че «Сърдитите (гневните) млади хора” е проект на PIA News Agency, който се реализира в партньорство с Институт за развитие на публичната среда и Фондация “«14 януари”.
В сайта на Института за развитие на публичната среда можем да видим, че Институтът обединява усилията на лица с богат практически и теорeтичен опит в областта на публичната администрация, местното самоуправление и гражданското участие. Институтът притежава експертиза в областта на административната дейност, практиките и политиките на местно и регионално ниво.
Кои са партньорите на Института за развитие на публичната среда? На първо място е Фондация «Институт Отворено общество”.
Другият партньор на Гневни млади хора е Фондация «14-ти януари”, тя самата създадена от Генов. На сайта вляво можем да видим кой й плаща: Тръст за гражданско общество в Централна и Източна Европа. Познайте кои са създателите на въпросния тръст? Зная, че вече започва да ви писва, но тук нещата стават много сериозни. Както е написано в сайта, Тръстът е създаден от група частни американски фондации, а именно: Атлантик филантропис, Фондация «Чарлз Стюърт Мот”, «Фондацията Форд, Джърман Маршал Фонд – САЩ”, Институт «Отворено общество" и «Братя Рокфелер Фонд”..."
цитирай
11. mt46 - Не, не следва да го търпим... Редно е да го критикуваме за грешките и гафовете...
24.07.2013 18:19
evrazol написа:
mt46 написа:
minavamottuk написа:
това правителство си е най-големия враг...

Някой има ли визия какво ще бъде следващото правителство?...


Следва ли да го търпим единствено поради наличето на тези въпроси? Или те са просто параван на негласна подкрепа, от която самите подкрепящи се срамуват?

Но е ясно, че зад протестите "срещу олигархията" стоят не народни, а олигархични, мафиотски, политически, чужди интереси...
цитирай
12. mt46 - Злото не може да се изкорени...
24.07.2013 18:28
anin написа:
Корените на злото са твърде дълбоки и широки...

Но това не значи, че не бива да се борим срещу него...
цитирай
13. mt46 - ...
24.07.2013 18:36
mitkaloto написа:
Тяхната цел е излизане от валутния борд.От богати още по-богати.

Целта на олигарсите, на мафиотите е да запазят властта и парите си... Дестабилизацията е най-вече в техен интерес...
цитирай
14. mt46 - Но това не променя статуквото...
24.07.2013 18:49
anin написа:
- Марине, ще бъде, каквото го изберем, т. е. почти същото...

цитирай
15. tikoev - Но е ясно, че зад протестите &q...
24.07.2013 18:52
mt46 написа:

Но е ясно, че зад протестите "срещу олигархията" стоят не народни, а олигархични, мафиотски, политически, чужди интереси...


Сериозно ли мислиш, че подстрекателите ще те чуят и ще си признаят, че работят в служба на небългарски интереси? Не вярвам, че разни бостански тиквички имат уши да те чуят, камо ли очи да се засрамят...а за съвест да не говорим...
цитирай
16. mt46 - Така е...
24.07.2013 18:58
travell написа:
Ако не се промени начина на избиране, резултатите ще са същите. Едни и същи хора, пременени с различни цветове ще влизат вътре, а който остане извън парламента ще се опита да се присламчи към обикновените протестиращи и да ги манипулира.

Но защо партиите от предишното НС не направиха демократични промени в изборния закон /и не само в него/?... И как може да им имаме доверие?...
цитирай
17. planinitenabulgaria - БРАВИСИМО
24.07.2013 19:51
за коментар №8 !!!
цитирай
18. alexs - Ако не се промени начина на избир...
24.07.2013 21:45
mt46 написа:
travell написа:
Ако не се промени начина на избиране, резултатите ще са същите. Едни и същи хора, пременени с различни цветове ще влизат вътре, а който остане извън парламента ще се опита да се присламчи към обикновените протестиращи и да ги манипулира.

Но защо партиите от предишното НС не направиха демократични промени в изборния закон /и не само в него/?... И как може да им имаме доверие?...

" Не искат да го промянят защото и тези от БСП са като предишните от ГЕРБ двете лица на едно и също зло -мутроолигархията и тя няма интерес от истинска демокрация ,мислят само за своето обогатяване и загробват България водят я към унищожение. Мисля че до няколко години България ще намери сили да се отърси от злото ще се намерят честни и почтени хора да застанат начело..... и за грабителите ще има възмездие няма да им се размине "Бог забавя, но не забравя" Пък и от голяма лакомия човек се погубва "Лакомо дупе кръв ака."
цитирай
19. mt46 - Чуваемостта е трудно нещо...
24.07.2013 22:55
tikoev написа:
mt46 написа:

Но е ясно, че зад протестите "срещу олигархията" стоят не народни, а олигархични, мафиотски, политически, чужди интереси...


Сериозно ли мислиш, че подстрекателите ще те чуят и ще си признаят, че работят в служба на небългарски интереси? Не вярвам, че разни бостански тиквички имат уши да те чуят, камо ли очи да се засрамят...а за съвест да не говорим...

Обикновено хората виждат само това, което искат да видят...
цитирай
20. mt46 - И аз съм задавал същия въпрос...
24.07.2013 23:04
troia написа:
да разбера, защо когато имаше избори, хората не гласуваха, а сега протестират?! Ами ако бяха гласували, сега щяха да ни управлява правителство с мнозинство. Глупава работа!

Явно около 50 % от хората нямат доверие на партиите, някои бойкотираха изборите...
цитирай
21. mt46 - С една забележка...
24.07.2013 23:22
planinitenabulgaria написа:
за коментар №8 !!!

Нужни са законови промени, които да гарантират независимостта на съдебната система...
цитирай
22. injir - Всички са навързани като свински ...
28.07.2013 23:54
Всички са навързани като свински черва. Няма патриоти.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19162768
Постинги: 3687
Коментари: 45098
Гласове: 148919
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031