Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.08.2014 19:05 - Извънземни - най-големите измами
Автор: mt46 Категория: Хоби   
Прочетен: 7490 Коментари: 17 Гласове:
23


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
.
.
Извънземни – най-големите измами

 

Майкъл Шърмър

image

Шърмър е редактор на списание “Skeptic” и преди няколко години пусна кратко видео, в което показва колко лесно се подправят снимки с НЛО. Той накарал деца да направят НЛО от подръчни материали, лепило и сребриста боя и след това да направят снимки на творенията си, висящи на корда на фона на сивото небе.

Професионален фотограф разглежда снимките и не вижда кордата, а самите снимки не са обработвани. Шърмер излязъл на улицата, където извадил снимките на показ. Някои хора били скептични, но други им повярвали. Когато им разкрил, че всичко е измама, хората били разочаровани, но твърдели, че въпреки това вярват в НЛО.

Снимки на извънземни същества

image

През 50-те години на миналия век в Америка има бум на хора, твърдящи, че са видели летяща чиния или извънземни. Слухове плъзват из цялата страна и всеки използва момента, за да попадне под светлината на прожекторите. Р. Е. Харисън II дори прави снимка на нещо, което според него е извънземно.

По-скандален и отвращаващ е примерът с черно-белия филм на Рей Сантили, който показва аутопсия на извънземно – странно хуманоидно същество с големи очи и глава. Филмът е от 90-те години и привлича изключителен интерес. Едва през 2006г. Сантили признава, че всичко е измама и че съществото не било истинско извънземно.

Гръмки заглавия по таблоидите

image

Най-известните случаи са с “The National Enquirer”, “The Globe” и “Weekly World News”. Тези списания са публикували повече фалшиви материали от всеки друг. За щастие заглавията са толкова измислени, че малцина са тези, които наистина им се връзват – “Преведоха извънземна библия”, “Руснаци свалят НЛО”, “Извънземни ми откраднаха лицето”, “Извънземни запалиха горски пожар”, “Японка се омъжва за извънземен” и др.

Използват ли извънземните Луната за сметище? Воюват ли с клана на голямата стъпка? Какво е общото между екзорсизма и НЛО? Без съмнение има хора, които се връзват на тези измишльотини и макар с развлекателна цел, тези списания публикуват лъжливи истории.

Хейл Боп и Райската порта

image

Какво може да бъде по-измамно от една секта? Лидерите на тези групи са известни с това, че са харизматични, сладкодумни и успяват да убедят някои хора в необикновеното, без да посочат особена причина. Тези умения са отлично демонстрирани от водача на сектата Райска порта, белокосия и ексцентричен Маршал Епълуайт и неговата съпруга Бони Нетълс.

Двойката успява да убеди 38 човека да извършат масово самоубийство, за да могат душите им да се качат на извънземен космически кораб, който преминавал зад кометата Хейл Боп. Епълуайт бил постъпвал в лудница и често твърдял, че е изпратен на Земята от по-висши същества и че преди него е бил изпратен Исус Христос. Той също бил сред самоубийците.

Подправени снимки и видео

image

С развитието на технологиите и достъпността до 3D софтуеър, НЛО измамите достигат съвсем ново ниво. По цял свят се появяват детайлни клипове и снимки на НЛО и предизвикват множество и различни реакции, особено в Хаити. Видео с НЛО от Хаити е качено в популярния сайт Youtube и авторите му твърдят, че през Август 2007г. са успели да заснемат от близо няколко летящи чинии.


Излишно е да казваме, че видеото за много кратко време е прегледано от милиони хора и също толкова бързо е обявено за подправено. При по-задълбочен преглед се вижда, че всички палми във видеото са абсолютно еднакви. Не само космическите кораби са триизмерни модели, но и цялата сцена, включително фона и аматьорската камера. По-късно авторът на видеото признава, че всичко е компютърна анимация.

Розуел, Ню Мексико и Зона 51

image

Според правителството на САЩ свръхсекретен метеорологичен балон се разбил в Розуел, Ню Мексико през Юли 1947г. Властите веднага изземват отломките, които цивилни граждани били събрали, като ги излъгали, че ще бъдат давани по новините. По телевизията наистина показали метеорологичен балон, но очевидци на катастрофата твърдят, че са видели нещо коренно различнo – космически кораб.

Почитателите на теориите за извънземни твърдят, че космическият кораб и мъртвите извънземни същества са били транспортирани в Зона 51 – секретна база в щата Невада, където били съхранявани и учените експериментирали с тях.

Правителството има причини да пази тайни, а Розуел има причина да поддържа слуховете, тъй като това се оказва много благоприятно за туризма в района. Множеството противоречия и липсата на неоспорими доказателства говори едно – че цялата работа е измислица.

Снимки с летящи чинии image

Снимка: Anna Carpenter

След инцидента в Розуел всеки зажаднява за малко екшън и известност. Въоръжени с камери, хора тръгнали да снимат всичко, което прилича на диск – от чинии за пай до тигани и други домакински съдове. През фото обектива дори едно копче на земята може да бъде представено като катастрофа на НЛО. Някои от тези снимки дори не могат да бъдат доказани за подправени – лентата не е докосвана, а шумът по изображението пречи на експертите да установят дали снимката е фалшива.

Дори на плаката на “Искам да вярвам” вероятно Фокс Мълдър просто си е хвърлил шапката в кадъра, но няма как да знаем със сигурност. Знаем обаче, че през 40-те години много хлапета вземат сребърните съдове на мама и си играят на извънземни.

Житните кръгове

image

Вероятно всеки англичанин ще ви каже по нещо за житните кръгове, които никнат из полята им. През 1975г. двама такива вземат малко дъски, въже и мерки на едно поле и след няколко опита успяват да убедят местните, че там се е случило нещо неестествено, което е смачкало посевите им в необикновени форми.

Никой не си признава и е просто естествено хората да свържат големите и загадъчни “рисунки” с големи и загадъчни извънземни, каквито започнали да твърдят, че виждат. Чак 20 години по-късно, през 1996г., извършителите на първоначалната измама си признават, но вече е твърде късно и никой не ги слуша. Нямало значение дали кръговете могат да се направят лесно с подръчни средства или че някои хора показват точно как става това – ентусиастите са непоколебими и продължават да вярват в неземния произход на житните кръгове.

Сциентологията

image

Сциентологията е най-голямата измама с извънземни. Лафайет Роналд Хъбард – известен, но посредствен писател на научна фантастика, създава схема за източване на банкови сметки, като предлага на хората духовно спасение. Последователите на сциентологията го наричат религия, но ние си го знаем като опасна и пагубна секта.

Какво общо имат извънземните ли? Някога последователите на сциентологията достигнали до по-висше ниво на посвещаване и им била разказана историята на Ксену, която беше публикувана преди няколко години. Ксену бил междугалактически военачалник, който преди милиони години извършил геноцид над извънземните. Цели извънземни раси били убити и захвърлени във вулкан на Земята и техните души причинявали страдание и войни на хората по света. Излишно е да казваме, че именно сциентологията предлага избавление от терора.

Днес тази история е отхвърляна, но е факт, че десетки години е поддържана от алчните последователи на сектата. Сциентологията печели милиони долари от тази приказка, което го прави най-успешната измама с извънземни. Сциентолозите дори образуват правно дело за търговски секрет и авторски права.

През 2000г. 5 члена на сциентоложката църква са обвинени и осъдени на затвор в Марсилия за манипулация на хора, които са дарили пари. Година по-рано пък във Франция е препоръчано да се разтури сектата, поради нейната опасна за обществото дейност.

Интересно е, че много известни лица открито признават, че са членове на сциентоложката църква – Том Круз, Кейти Холмс, Джон Траволта, Лиза Пресли и др.

Източник: listverse.com

iskamdaznam.com/7395

ПП: Кои имат интерес?... И защо, с каква цел?... Един от отговорите - да се отклонява общественото съзнание от земните, от човешките проблеми...



Гласувай:
25


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. freeoldmen - Като всяка една човешка мечта, идеята за извънземните
08.08.2014 20:21
жестоко е експлоатирана от съвременната пропагандна машина...
Ето и българският поглед, когато имахме такъв.:

https://www.youtube.com/watch?v=Zk8vtWg6FNY
цитирай
2. mt46 - Да... Просто бизнес...
08.08.2014 21:06
freeoldmen написа:
жестоко е експлоатирана от съвременната пропагандна машина...
Ето и българският поглед, когато имахме такъв.:

https://www.youtube.com/watch?v=Zk8vtWg6FNY

цитирай
3. planinitenabulgaria - Доказателство, че тази тема се експлоатира от мафиоти:
08.08.2014 23:10
Доганът каза, че ако поискал не скъпа кола или самолет щял да си купи, а летяща чиния.
цитирай
4. mt46 - Ами какво чака? - Да си купи и да излита в Космоса!...
08.08.2014 23:39
planinitenabulgaria написа:
Доганът каза, че ако поискал не скъпа кола или самолет щял да си купи, а летяща чиния.

цитирай
5. truthful - Ма как ще има извънземни?. . . Взели ...
08.08.2014 23:43
Ма как ще има извънземни? ... Взели двама преди 40 години дъски и въже, и мерки също взели и направили повече от перфектни картини в житните поля! Също както и американците "кацнаха на Луната" с 14, 6 тонен!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! лунен модул в далечната 1969 година. (Ако автора на постинга воже да си представи за какво говоря!)И човекът е произлязъл от маймуна, даа, ама не!
И изобщо защо повтаряме някои неистини, които стават истини?
цитирай
6. donchevav - Е, то и вампири няма, но какви филми ...
09.08.2014 08:41
Е, то и вампири няма, но какви филми направиха хората в последно време! Няма нито спящи красавици, нито вълшебни тикви, но всяко момиче мечтае да се събуди в златна каляска до мечтания принц.
Още Елин-Пелиновият Благолаж го е казал:" Защо ти е истината? Да взема да ти разправям, да речем, за дрипавите гащи на дядо Тодор или за смачканата калимявка на дядо поп? Или да ти разправям за нас, голи-голтаци, дето сме тръгнали, с коси на рамо и с просеник в торбата, да бием път цяла седмица до Тракия на коситба? Всичко това, приятелю, е истина. Ама защо ти е тая пуста истина? "
Казват, че Вселената е безкрайна. Тогава и възможността да се повтори комбинацията от въглеродни и пр. съединения, вода и въздух е безкрайно голяма:))) Не обичам фантастичните сюжети нито в киното, нито в литературата - но това не ми пречи да споделям романтичната мечта на човечеството, че не сме сами в Космоса, ей тъй - за душевен разкош:)))
Поздрави, Марине, за този постинг срещу спекулацията с разума и чувствата на обикновените, досадени от битовата скука и проблеми, доверчиви като мене хора! Хубав ден!
цитирай
7. merlin68 - Извънземни има! Глупаво е да си ...
09.08.2014 08:59
Извънземни има!
Глупаво е да си мислим, че сме единствено уникални, разумни същества в една безкрайна Вселена. Виж за измамите свързани с извънземните, то това е ясно, има ли нещо за което човек не е измислил начин да мами, да печели, и да трупа слава:)
цитирай
8. mt46 - Благодаря ти!...
09.08.2014 10:13
donchevav написа:
Е, то и вампири няма, но какви филми направиха хората в последно време! Няма нито спящи красавици, нито вълшебни тикви, но всяко момиче мечтае да се събуди в златна каляска до мечтания принц.
Още Елин-Пелиновият Благолаж го е казал:" Защо ти е истината? Да взема да ти разправям, да речем, за дрипавите гащи на дядо Тодор или за смачканата калимявка на дядо поп? Или да ти разправям за нас, голи-голтаци, дето сме тръгнали, с коси на рамо и с просеник в торбата, да бием път цяла седмица до Тракия на коситба? Всичко това, приятелю, е истина. Ама защо ти е тая пуста истина? "
Казват, че Вселената е безкрайна. Тогава и възможността да се повтори комбинацията от въглеродни и пр. съединения, вода и въздух е безкрайно голяма:))) Не обичам фантастичните сюжети нито в киното, нито в литературата - но това не ми пречи да споделям романтичната мечта на човечеството, че не сме сами в Космоса, ей тъй - за душевен разкош:)))
Поздрави, Марине, за този постинг срещу спекулацията с разума и чувствата на обикновените, досадени от битовата скука и проблеми, доверчиви като мене хора! Хубав ден!

Това бе част от идеята в предишния ми постинг - че жените предпочитат красивите лъжи и илюзии пред истините, вярата пред разума... :)
Разбира се, има и немалко мъже с развинтено въображение...
Хубав ден!...
цитирай
9. mt46 - Възможно е да има... Но това едва ли ще ни помогне...
09.08.2014 10:28
merlin68 написа:
Извънземни има!
Глупаво е да си мислим, че сме единствено уникални, разумни същества в една безкрайна Вселена. Виж за измамите свързани с извънземните, то това е ясно, има ли нещо за което човек не е измислил начин да мами, да печели, и да трупа слава:)

Може самите ние да сме извънземни... Може извънземните да са като мравки, като мухи, като слонове и т. н. Защо си мислим, че им е притрябвало да се свържат с нас?...
Ние, уж разумните, не можем да се разберем в границите на селищата, на страните, на Земята - как тогава ще се разберем с "извънземните"?...
цитирай
10. lion1234 - Това много ми допадна:
09.08.2014 11:30
,,Ние, уж разумните, не можем да се разберем в границите на селищата, на страните, на Земята - как тогава ще се разберем с "извънземните"?...''

цитирай
11. gosho568 - Много интересен е може би един от ...
09.08.2014 12:20
Много интересен е може би един от най-емблематичните случаи, а именно този в по-горе споменатия град - Розуел, Ню Мексико. Защо обаче като е толкова фрапиращ случая и там гледат да го скалъпят за пред хората... може би наистина са имали за цел, градът да стане номер 1 дестинация в света с извънземни събития... Поздрави!
цитирай
12. mt46 - Благодаря!...
09.08.2014 18:50
lion1234 написа:
,,Ние, уж разумните, не можем да се разберем в границите на селищата, на страните, на Земята - как тогава ще се разберем с "извънземните"?...''


Ако погледнем конспиративно, възможно е част от световния военен елит да "произвежда" НЛО - за да държи хората в страх и за да оправдава милиарди пари за научни изследвания, за оръжия...
цитирай
13. mt46 - Да, интересен въпрос...
09.08.2014 18:55
gosho568 написа:
Много интересен е може би един от най-емблематичните случаи, а именно този в по-горе споменатия град - Розуел, Ню Мексико. Защо обаче като е толкова фрапиращ случая и там гледат да го скалъпят за пред хората... може би наистина са имали за цел, градът да стане номер 1 дестинация в света с извънземни събития... Поздрави!

А аз се питам защо подобни случаи трябва да са свръхсекретни...
Поздрави!...
цитирай
14. sestra - Това е сред най-наивните вярвания.
09.08.2014 23:02
Сякаш земята познаваме, с под 50% достигната от човека територия, та извънземни... наочници са това :)
цитирай
15. stela50 - Свидетели сме колко е лесно днес да се измести
10.08.2014 01:16
една важна тема с друга, която е просто атрактивна. Това се случва
почти всеки ден у нас и по света... Дачеч съм от мисълта да коментирам
има ли живот на други планети и ролята на извънземните за развитието
на нашето общество... може и да има, възможно е да не сме сами в Космоса, доказателства сериозни едва ли са открити. Писано е много, теории разни,
всичко е под въпрос, хипотезите се различават, образите - също...
Не е достойно когато важни въпроси се разглеждат без факти и доказателства
с цел насочване вниманието към нереален обект и внушения с недобронаменост.
Лесен начин да се отклонява да се отклонява общественото съзнание от земните, от човешките проблеми...
Поздрави за постинга !
цитирай
16. анонимен - бат Маринчо ...айде , отвори си Джордж ОРуел ...
10.08.2014 11:56
Аз го четох преди 30г ....
И тогава, пак си измисляй ...“Актуални блогови ТЕми “,
НЕуморен Чатърмен си , еййй ;))
Реалността е Най голямата сензация .........
цитирай
17. donchevav - Е, то и вампири няма, но какви филми ...
10.08.2014 21:30
mt46 написа:
donchevav написа:
Е, то и вампири няма, но какви филми направиха хората в последно време! Няма нито спящи красавици, нито вълшебни тикви, но всяко момиче мечтае да се събуди в златна каляска до мечтания принц.
Още Елин-Пелиновият Благолаж го е казал:" Защо ти е истината? Да взема да ти разправям, да речем, за дрипавите гащи на дядо Тодор или за смачканата калимявка на дядо поп? Или да ти разправям за нас, голи-голтаци, дето сме тръгнали, с коси на рамо и с просеник в торбата, да бием път цяла седмица до Тракия на коситба? Всичко това, приятелю, е истина. Ама защо ти е тая пуста истина? "
Казват, че Вселената е безкрайна. Тогава и възможността да се повтори комбинацията от въглеродни и пр. съединения, вода и въздух е безкрайно голяма:))) Не обичам фантастичните сюжети нито в киното, нито в литературата - но това не ми пречи да споделям романтичната мечта на човечеството, че не сме сами в Космоса, ей тъй - за душевен разкош:)))
Поздрави, Марине, за този постинг срещу спекулацията с разума и чувствата на обикновените, досадени от битовата скука и проблеми, доверчиви като мене хора! Хубав ден!

Това бе част от идеята в предишния ми постинг - че жените предпочитат красивите лъжи и илюзии пред истините, вярата пред разума... :)
Разбира се, има и немалко мъже с развинтено въображение...
Хубав ден!...

Е-е-е-, предубеден си! Не е задължително да си сухар, за да си истински мъж. Иронията и цинизмът по отношение на другия пол ...не, не ми харесват, дори изказани с цел забава. :))) Поздрави, Марине, и не се сърди - аз така...рефлекторно...нормално е за една жена с развинтено въображение, която "се лигави"/цитат от друг сектист:)))/.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19175313
Постинги: 3687
Коментари: 45099
Гласове: 148935
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031