Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2015 23:52 - Новите варвари завладяват Европа
Автор: mt46 Категория: Хоби   
Прочетен: 3015 Коментари: 8 Гласове:
22


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
Акад. Георги Марков: Новите варвари завладяват Европа Публикувано на 08.09.2015  

Европа е под заплаха, тя не разбира, че идват новите варвари“, категоричен е акад. Георги Марков и добавя, че трябва да си спомним за Римската империя. Американците така разбутаха ислямския свят, че Европа и днес тегли последиците от тази тяхна грешна стратегия. Според историка нашите политици трябва да си мерят приказките. Великите сили имат интереси във всички части на земното кълбо. Те могат да се споразумеят например за Куба и Венецуела и да ударят тук на Балканите. Затова особено президентът трябва да си затвори устата. Акад. Марков критикува натовското учение на морето, което се прави в сезон, пълен с туристи. „Как може нощно време да бучат изстребителите? Като има планирани учения да си изберат време, когато поне е свършил курортния сезон, а не хората да се озъртат.“

– Академик Марков, хиляди мигранти буквално превземат Европа, какво всъщност се случва на нашия континент – някои вече го сравниха с цъкаща бомба. Кои са причините това да стане?

– Някои употребяват израза ново велико преселение на народите, тъй като Европа винаги е привличала народи от други континенти. Днес Северна Африка и Близкият Изток са взривени от т.нар Арабска пролет, която беше неблагоразумно разпалена да се превърне в ислямистка зима. Още преди години, когато САЩ нападнаха Ирак, предупреждавах, че Саддам Хюсеин е един светски диктатор, при когото има държава, здравеопазване, просвета, работа. Нищо, че е диктатор, но с него можеше да се преговаря. Същото беше с Кадафи, въпреки неговите особености. Сега вече тези диктатори ги няма.

– Трябва да са направили грешка, за да ги няма, така ли е?

– Грешката им е, че тръгнаха по пътя на Коминтерна. Когато Коминтернът обявява световната пролетарска революция, Ленин заявява, че комунизмът ще победи в целия свят. Но това не можеше да се случи – как да стане в САЩ и Англия, като те не са Русия. След разпадането на Съветския съюз САЩ обявиха, че всички трябва да живеят в условията на либерална демокрация. Но това не можеше да стане в ислямския свят. И американците така го разбутаха, че Европа и днес тегли последиците от тази тяхна грешна стратегия.

– Не малко анализи твърдят, че САЩ имат интерес от разделена и слаба Европа, вие какво смятате?

– Не зная дали имат такъв интерес, но изводите са много тъжни. Защото сред тези мигранти има и подгонени от войната. Голямата част от тях обаче са икономически имигранти. Както ние имаме 1 650 000 напуснали България млади хора в търсенето на по-добър живот, така и те търсят нов континент.

– Тези дни една снимка с изхвърлено на брега удавено сирийско дете потресе света, и от всякъде се чуват думи на съчувствие…

– Човешкото съчувствие и аз го разбирам. Но истината е, че Европа е под заплаха. Може пак да си спомним за Римската империя. Когато Европа си отворя вратите, това означава покана да дойдат И утре ще дойдат милиони. Те идват със собствената си вяра, бит и обичаи. Имам впечатления от Германия – там са вече трето поколение гастербайтери. Има пълни гета с турци и щом влезете – все едно вече не сте в Германия. Имат си читалища, джамии – и си задаваш въпроса – аз къде съм. Германците са комплексирани още от Третия райх и сега Меркел колкото и да се прави на желязната лейди и да казва: „Елате“, трябва да знае, че тези 800 000 души може да са 8 милиона!

– Канцлерката все пак призна, че в следващите години темата за бежанците ще е номер едно. И дори заговори за депортиране на нелегални имигранти.

– Няма как да е друго. Европейската цивилизация е християнска. Ердоган отдавна ругае, че ЕС се е превърнал в клуб на християнските държави. Ами така е, тази цивилизация е от векове и има право на самозащита. Ние не можем да отворим вратите широко, защото това означава тази цивилизация в близко бъдеще да приключи. За последните 30 години населението на Арабския свят се е удвоило. Либералните държави нямат достатъчно силна имунна система. Колкото и икономически силни да са, те са безпомощни. ЕС също. В Брюксел е една говорилня – само стратегии и доктрини чертаят. Идете в Брюксел и ползвайте метрото. Не съм расист, но трудно ще видите бял човек вътре. Е докога? Европейците имат право да си защитят цивилизацията. Нали тези деца, на които съчувстваме, ще пораснат и утре ще кажат: „Искаме да носим бурки, искаме джамии, ние не признаваме вашите закони, искаме шериат…”

– Не са малко емигрантите, които казват, че не приемат европейските закони, а си искат свои. Това не означава ли, че те не са готови да се впишат, да се интегрират в ЕС?

– Интеграцията им се провали, Меркел и Камерън признаха това. Вижте тези главорези джихадисти и атентатори. Ами те са родени кой в Лондон, кой в Брюксел, кой в Париж. Един от атентаторите в Лондон беше с докторска степен от университета в Лийдс. Но това не го е променило, нито интегрирало. Като чуя за Зелените и разни комитети по човешки права – искам да отворим вратите.

-Защо?

– Още преди 10-ина години на една конференция в НДК правозащитници много ме критикуваха. Те развиха следната теория: нищо, че младите българи напускат страната, ще внесем имигранти работна ръка. Казах им, че така не могат да решат демографския проблем. Тогава имах неблагоразумието да изрека и друго, че новите варвари идват. Веднага скочиха срещу мен хората на Красимир Кънев и други, които превърнаха Хелзинският комитет в бизнес начинание. Веднага ме обвиниха: „Ето го, този е националист.” Смятам, че всеки народ си има определена територия и е на нея от векове.

Сега какво виждаме? Идват бежанци в Харманли, настаняват се и започват да се бунтуват – искат права. А колко хора живеят под прага на бедността у нас? Ние тях не можем да изхраним, но ще поддържаме нови. И къде ще живеят те – България ще се превърне в лагери. ЕС може да дава пари, но ние не трябва да ставаме страната на лагерите.

– Защо в Европейския съюз избягват да говорят за реалните проблеми, чуват се само обяснения за икономически и социални причини?

– Защото са безпомощни. Бях в този Европарламент и се пошегувах с някои наши евродепутати. Навън кафето е 4 евро, а в техния ресторант е 1 евро. Те живеят в един измислен свят. Държат си речи тези високоплатени бюрократи, и казват: „Ние управляваме ЕС, ние мислим за…” Европа е беззащитна и във военно отношение и затова е зависима от САЩ. Та 3/4 от бюджета на НАТО е на САЩ! Европа е като нас – под 2 процента. Ние сме военно беззащитни. Събират се разни комисии, чертаят разни стратегии. И изведнъж – в Будапеща нахлуха хиляди. Виктор Орбан е много достоен държавник, но за съжаление само той казва истината, а тя е, че европейската цивилизация е заплашена.

– На 4 септември страните от Централна Европа или т.нар. Вишеградска четворка се обявиха твърдо против мигрантските квоти и показаха солидарност с Унгария. Не станаха ли твърде много разногласията в ЕС?

– В Европа вече навсякъде ври. Задълбочава се и украинската криза, отвлича се вниманието срещу Русия. Бях на почивка в Балчик и покрай самолетите в Шабла беше пълна психоза. Питам военния министър защо отвличат вниманието срещу Русия, като без Русия и без Китай въпросът с Ислямска държава не може да се реши. Те са безпомощни. Искат да сразят халифата от въздуха. Но как ще стане това?

– На Европа доста й се събра. От една страна е ситуацията в Украйна, от друга – проблема с гръцкия дълг, а сега бежанците. Способни ли са лидерите на ЕС да се справят, или липсата на ясна позиция би направило Съюза още по-безсилен? За съжаление, подобна теза се чува от все повече анализатори.

– И тезата им е вярна. Европейските лидери се събират и си правят снимка за спомен, разни селфита… Германците вече скърцат със зъби, защото ако една бира беше 4 марки, сега тя е е 4 евро. Те си имат проблем с турците и с кюрдите, които общо са няколко милиона.

САЩ забъркаха взривопасен коктейл. След 1989-а Бил Клинтън каза, че те са световният лидер, единствената свръх сила и ще доминират в света. И ето какво се получава – ЕС във военно отношение е зависим пряко от САЩ, защото при тях е военната сила, технологиите.

У нас ако някой повиши глас веднага му лепват етикета, че е националист. Ами няма да оставим само на Волен Сидеров и на Валери Симеонов да говорят. Скачат разни правозащитни организации: „Ние трябва да мислим за бъдещето на България и на Европа – то е застрашено.”

Европа не вижда ли, че идват новите варвари! ЕС пък отново обяви Русия за враг номер 1.

– Не сте ли твърде краен в оценката си, акад. Марков?

– Вижте как идват разни натовци и създават военна психоза. Били изпратили някакви четири танка. Това е смехотворно и тъжно. Издава пълно безсилие. Правят команден център на Алианса с 20 стаи, изправил се президентът ни там и говори. Но какво има зад себе си, какъв върховен главнокомандващ си, с какво разполага? Та ние имаме по-малка армия отколкото след Ньойския диктат. Изкарали на Шабла 12 самолета, за да плашат Путин! Смешно и тъжно.

– Според теории на някои експерти Русия и САЩ щели да се споразумеят за Ислямска държава, а Европа да е губещата.

– Исторически погледнато трябва да се знае – нашите политици да си мерят приказките. Великите сили имат интереси във всички части на земното кълбо. Те могат да се споразумеят например за Куба и Венецуела и да ударят тук на Балканите. Затова особено президентът трябва да си затвори устата. Не можеш да бъдеш по-католик и от папата. След като нямаме ресурси, защо пак правят учение и то когато е пълно с туристи. Как може нощно време да бучат изстребителите? Като има планирани учения да си изберат време, когато поне е свършил курортния сезон, а не хората да се озъртат. Не зная кой печели от тази военна психоза – дали не искат да вдигнем военния бюджет в ЕС, който е нисък. Започват пропаганда за някаква хибридна война. Подозрително ме питат случайно: „Ти да не си случайно русофил?” Докарахме се дотам – да се делим на филства и фобства! Толко пъти съм говорил, че те са вредни.

– Балканите горят отново, но този път не е от война, а от нашествие на имигранти. Ефектът на доминото доколко заплашва България?

– Заплашва я, защото ние, както казва народът, сме на топа на устата. Културолозите говорят, че сме зона на многото култури, на контакт между цивилизациии и между религии. Имали сме исторически ценен опит, че можем да живеем с всички. Това са празни приказки, има факти, които ги опровергават. Защото човек има инстинкт за самосъхранение, но такъв трябва да има и нацията ни.

– През миналия век България е преживяла бежанска вълна, само че те са си били наши.

– Тези бежанци са били наши и това е станало след национални крушения, след войните – балканските и първата световна. Тогава България е разпокъсана, разорена, има репарации, но приема около половин милион български бежанци от Македония, от Тракия, Добруджа.

Министър-председателят тогава Андрей Ляпчев казва – ние трябва да направим всичко възможно да сключим бежански заем, да ги оземлим с къщички, тогава големите градове се удвояват, появяват се цели бежански квартали. Но те са наши братя по кръв, по вяра, те са едни от нас. А тези, които сега идват, са други, не са наши бежанци. Не приемам да се прави сравнение с тогава през 20-те години, когато България е била съсипана от войните, губим и територии.

Не може да дойдат някакви хора отвън и да казват – искаме да живеем по свой начин, вие ще ни пречите. В Европа има ред и закони. А тези имигранти със самото си нахлуване отказват да ги спазват. Как така няма да се регистрират?! Тъжна е картинката!

За тази земя сме пролели реки от кръв – и въстания, и войни. Тази земя ние трябва да я отстояваме като българска, а не да я обезлюдяваме и обезбългаряваме. Трябва да я пазим.

С Бога напред, българи!

източник: Епицентър

bultimes.com/blog/akad-georgi-markov-novite-varvari-zavladyavat-evropa/

ПП: Наистина ли мислите, че ислямистите ще ни оправят... демографски?...
М. Тачков




Гласувай:
22


Вълнообразно


1. kvg55 - Има и умни хора, които виждат същ...
09.09.2015 00:10
Има и умни хора, които виждат същността на нещата,
но нашите политици ги пренебрегват, защото интересите
им са други,те не съвпадат с националния интерес.
цитирай
2. dimat - Проф.Марков казва нещтат точно,
09.09.2015 11:04
но според мен в едно нещо греши,като нарича цялата тази американска инвазия в арабския свят,"грешка".

Не зная,дали я вижда така,или иска да я смекчи,или по други съображения,но поне 26 годишната реалност показва друго.

Това е цялостно разработена и планово провеждана политика по дестабилизиране на целия свят,като се ползват прийоми,отчитащи идеологически,религиозни,национални,регионални и куп други особености.

Това е елемент от войната,която САЩ(което значи американския ционизъм и неговия преден пост Израел),водят срещу останалия свят.

Така беше разбутан арабския свят,за да се предизвикат масови преселения на араби В "Европа",която след това да бъде взривена и ликвидирана отвътре.

В цялата тази реалност,НАЙ-ПЛАШЕЩО Е ПОВЕДЕНИЕТО НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ НАРОДИ!!!

Не на правителствата,не на политиците,които доказано се държат,с малки изключения,като внедрени от САЩ национални предатели и рушители и това е разбираемо,защото в голямата си част, това са внедрени във властта, представители на "богоизбрания" народ,т.е,неевропейци(не гледайте имената им.Тяхната хамелеоновска природа,насадена от религията им,толерира това)

Този "народ" се е разпрострял из цялата световна територия и "живее и се развива",по единствено възможния за него и националната му идеология начин - като паразит.

Поведението на управляващия европейски(в случая) елит е напълно разбираемо от тази гледна точка.

Не е разбираемо и си е направо плашещо поведението на европейските народи.

Сякаш ги няма.Стоят безучастно,смазани от насажданата сред тях толерастия,със затлъстели мозъци,докарани от образователни и медийни системи до тоталната неспособност да мислят.

Това обстоятелство е докарано до такъв абсурд,че ги е лишило и от елементарен инстинкт за оцеляване.

Не зная,дано не съм прав,но според мен с "Европа" е свършило вече.

Тя е умряла в душите на коренното население.

Въпрос на време е и физическото задушаване и изчезване на европейския човек!!!
цитирай
3. gosho568 - Великото преселение на варварите...
09.09.2015 13:01
Това което правят и ще продължават да правят е, да си налагат своята религия, "ценности" и мирогледи, като разбира се ще правят всичко възможно по най-насилствения начин, да се отречеме от Християнството... на тях не им трябват хора, различни от тях, повечето от тях не искат да бъдат свободни!!! Поздрави!
цитирай
4. milady - поздрави за точния коментар ..нема случайни неща в ...Хамерика ...
09.09.2015 20:13
2. dimat - Проф.Марков казва нещтат точно,
11:04
но според мен в едно нещо греши,като нарича цялата тази американска инвазия в арабския свят,"грешка".

Не зная,дали я вижда така,или иска да я смекчи,или по други съображения,но поне 26 годишната реалност показва друго.

Това е цялостно разработена и планово провеждана политика по дестабилизиране на целия свят,като се ползват прийоми,отчитащи идеологически,религиозни,национални,регионални и куп други особености.

Това е елемент от войната,която САЩ(което значи американския ционизъм и неговия преден пост Израел),водят срещу останалия свят.
цитирай
5. mt46 - Умните винаги са били малцинство, може би най-ценното малцинство...
09.09.2015 21:08
kvg55 написа:
Има и умни хора, които виждат същността на нещата,
но нашите политици ги пренебрегват, защото интересите
им са други,те не съвпадат с националния интерес.

Лошо е, когато се следват сляпо идеологически догми /зад тях стоят интересите на шепа идиоти, жадни за световно господство/...
М. Тачков
цитирай
6. mt46 - "Грешка" е меко казано...
09.09.2015 21:19
2. dimat - "Проф.Марков казва нещтата точно,
11:04
но според мен в едно нещо греши,като нарича цялата тази американска инвазия в арабския свят,"грешка".

Не зная,дали я вижда така,или иска да я смекчи,или по други съображения,но поне 26 годишната реалност показва друго.

Това е цялостно разработена и планово провеждана политика по дестабилизиране на целия свят,като се ползват прийоми,отчитащи идеологически,религиозни,национални,регионални и куп други особености.

Това е елемент от войната,която САЩ(което значи американския ционизъм и неговия преден пост Израел),водят срещу останалия свят.

Така беше разбутан арабския свят,за да се предизвикат масови преселения на араби В "Европа",която след това да бъде взривена и ликвидирана отвътре.

В цялата тази реалност,НАЙ-ПЛАШЕЩО Е ПОВЕДЕНИЕТО НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ НАРОДИ!!!

Не на правителствата,не на политиците,които доказано се държат,с малки изключения,като внедрени от САЩ национални предатели и рушители и това е разбираемо,защото в голямата си част, това са внедрени във властта, представители на "богоизбрания" народ,т.е,неевропейци(не гледайте имената им.Тяхната хамелеоновска природа,насадена от религията им,толерира това)..."
Обяснението е просто - мнозинството от европейските народи е зомбирано от пропагандата на медии, на политици...
цитирай
7. mt46 - Да... Живеем в доста интересно време... Поздрави!...
09.09.2015 21:20
gosho568 написа:
Това което правят и ще продължават да правят е, да си налагат своята религия, "ценности" и мирогледи, като разбира се ще правят всичко възможно по най-насилствения начин, да се отречеме от Християнството... на тях не им трябват хора, различни от тях, повечето от тях не искат да бъдат свободни!!! Поздрави!

цитирай
8. mariniki - да, напълно споделям...
09.09.2015 23:18
За тази земя сме пролели реки от кръв – и въстания, и войни. Тази земя ние трябва да я отстояваме като българска, а не да я обезлюдяваме и обезбългаряваме. Трябва да я пазим.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19158848
Постинги: 3686
Коментари: 45089
Гласове: 148915
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031