Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.05.2016 21:38 - Американците са вандали...
Автор: mt46 Категория: Хоби   
Прочетен: 3997 Коментари: 12 Гласове:
21


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
.
.
Американците са вандали във външната си политика
От a-specto . Публикувано на 04.05.2016.   Русия може да ликвидира западната военна машина

Интервю на Десислава Пътева с Тенко Славов, музикант, продуцент и инвеститор, живял 22 години в САЩ, артистична и творческа личност с интереси в областта на политиката, психологията и международните отношения.
Снимки: Антоанета Киселинчева

- Г-н Славов, много време сте живял в Америка и имате поглед върху отношението на обикновения американец към намесата на САЩ в различни точки на света. Как определяте външната политика на Америка?

- Външната политика на САЩ е различна от тази на всички останали държави. Тя се кове поне 30-40 години предварително. Това, което се случва в момента е било обсъждано и планувано преди много години. Тяхната външна политика е базирана на начина, по който са устроени като хора, а те са заклети егоисти и конформисти. За тях светът е средство и те вземат, обсебват и подчиняват. Онзи, който не им играе по гайдата най-малкото бива санкциониран. Ако е по-силен го санкционират, ако е по-слаб направо го ликвидират. Виждаме какво стана в Афганистан и Либия. Това са страни, които отказаха да се съобразят с американските желания.

САЩ буквално изкопираха доктрината на Хитлер, като я приложиха по един много завоалиран начин. Привидно формата е демокрация, но това всъщност е диктатура. Имам един термин за тяхната политическа система – корпоративен фашизъмТам управляват парите, на английски се казва money talks. Нищо друго. Там Федералният резерв и Уолстрийт са онези, които дърпат конците. Всички останали са в тяхна услуга. И президентите се поставят, за да бъдат представители на този вид американска доктрина, която е политико-икономическа. Базира се на мотото: „Ние ви превъзхождаме във всичко. Е, може би културата ни е малко каубойска, но това помага, за да шамаросваме, когато преговорите не вървят така експедитивно, както ние бихме искали”. И го правят.

Те се опитват да третират и Русия по същия начин, но бяха силно изненадани от невероятния прогрес на руснаците, дори в икономиката. Русия дръпна толкова бързо, особено откакто Путин застана начело на държавата и вдигна националния дух. Като професионален офицер от разузнаването, той много добре познава западната система и НАТО. Русия много бързо усети, че Америка просто е там, за да ликвидира руската държава. Заради ресурси, заради това, че Русия е конкурент. Понеже попитахте каква е външната политика на САЩ, ето това е – Америка трябва да отстрани всичко, което я конкурира. Там, където има някакви ресурси, каквито има Русия например, те трябва да бъдат под американска, западна, англосаксонска юрисдикция. Ако не изцяло, то поне частично, но достатъчно, за да могат да съществуват лесно и да си осигуряват средства, с които да поддържат своята ултраскъпа военна машина. Те са установили много отдавна, че само онези държави, които са базирани на военна мощ, са успешни. В това няма спор.

- Според вас защо Русия е заплаха за американския естаблишмънт? Често чуваме това в изказванията на американските политици.

- Тя им пречи, а напоследък имам подозрението, че ги и заплашва, само че ние не знаем с какво. Не знаем как си разговарят, това не става достояние на никого. Почти съм сигурен, че там има много сериозни ултиматуми. Много от нас смятаха, че Америка разполага с най-голямата военна мощ. Те действително имат най-голямата база и многочисленост, но в момента Русия има най-ефективната армия. Във войната със Сирия те демонстрираха супер професионализъм, модерни и точни оръжия. Да не говорим за електронната им защита, която е уникална и никой друг не притежава такава.

Практически не можеш да свалиш руски самолет, особено от модерните, всички, които са от 4-то поколение нагоре. Сега идва един нов самолет Т-50 / Сухой ПАК ФА. Той е готов, вече няколко години го изпитват. Но те никога не пускат нещо, докато не е съвършено според техния стандарт. Това е многоцелеви изтребител от 5-то поколение. Танковете им също се оказа, че не могат да бъдат ударени. Дори и този Т-90, да не говорим за новия – той има модификация Т-14. Тя се ръководи от разстояние чрез компютър. Така че руснаците имат страхотни оръжия. Те направиха невероятни учения преди година и половина и показаха, че могат много бързо и мобилно да се разгръщат. Цялата им армия е базирана на мобилност – няма ги стационарните балистични ракети. Радарната им система е перфектна. Гледал съм документален филм за бойни самолети – американски, английски, всякакви. Руснаци не участваха, но един журналист попита пилотите кои са най-добрите летци в света. Всички бяха единодушни, че това са руските летци. После попита кое е по-важно – летецът или колко е модерен самолетът. Те отново бяха единодушни, че един отличен пилот е много по-голяма заплаха и е много по-ефикасен, отколкото един суперсамолет с посредствен пилот.

А руснаците освен, че имат страхотни самолети, имат и най-добрите летци изобщо. Те могат да правят неща, които никой друг не може да прави. Не можеш и да стреляш по руски самолет от най-новите модели, защото той има много мощна радиоелектронна защита, просто ракетата се отклонява. Колкото до НАТО, това е политически и военно остарял съюз, неефективен, много тромав и бюрократичен. Не знам как биха се организирали да действат. Докато руснаците са в състояние за 24 часа да разгърнат цялата си армия по нечуван начин.

- Наскоро в свое интервю Обама казва, че Путин гледа на НАТО, ЕС и трансатлантическото единство като на заплаха за руската власт. Безспорно НАТО е заплаха за Русия, все пак е военен алианс.

- Путин да се страхува? Русия може да ликвидира западната военна машина за отрицателно време. Последствията обаче ще бъдат чудовищни за цялото човечество. Ще настанат такива катаклизми, каквито човечеството не е сънувало. Америка няма да съществува. Има технологии от различен характер, дори такива, при които подводници причиняват взривове на дъното на океана и предизвикват цунами. И това не е фантастика. Знаете ли, че 90% от населението и икономическия потенциал, се намира на около 500 километра от източната и западната брегова линия на САЩ. Тоест Америка може да бъде ликвидирана дори с вода, помислете сериозно за това. Но руснаците не считат американския народ за враг. Проблемът с Америка е тази дива плутокрация, някакви алчни типове, които се самонавиват. Има много хора в Америка, мислещи и умни, които не одобряват външната политика на Държавния департамент, която е деспотична, враждебна и криминална. Дори Хенри Менкен, един от изявените американски публицисти и критици, още преди около 100 години е написал, че американската външна политика е базирана изцяло на лъжа дори към приятелите им. 

- Чуждият национален интерес се определя като заплаха за националния интерес на САЩ. Означава ли това, че Америка се е превърнала в империя, която ползва 80% от държавите като скрити протекторати на своя интерес?

- Те вече не са скрити. Преди нямаше тази информация, която имаме днес благодарение на интернет. Фейсбук го направиха, за да изкарат пари, а всъщност дадоха средство, чрез което хората да комуникират и да се промъква информация, до която иначе ние нямаше да имаме достъп. Това е една платформа, чрез която можете да дискутирате информацията, можете да се карате, да се разприятелявате, да се събирате в групи – хората малко по малко започват да влизат в час. Тези, които не се интересуват, изведнъж започват да виждат. Не можеш да скриеш истината, няма как да стане. Както се казва – притиснати и боговете мълчат. А истината е тази – Америка е хегемон. Американците са неетични, те са просто едни вандали във външната си политика. От малки ги учат да мислят само за себе си. Те бъркат морала с личния интерес. Лесно биват манипулирани заради това, че не се интересуват от нищо друго, освен от семейството и кариерата си. Това са хора, които се страхуват да разсъждават върху идеи, които не са мейнстрийм, защото е опасно. Там, ако имаш мнение, ще бъдеш изкаран многознайко. Такъв човек го наричат opinionated, а това в Америка е мръсна дума. Има автоцензура, която работи много добре, за да се манипулира обществото. Американецът се страхува да се оплаква. Това може да стане само пред човек, който е доказал, че му е много близък. Една или две години може да таи омраза и гняв, а накрая като му падне пердето, може да прибегне дори до насилие.

- Има ли реални шансове магнатът Доналд Тръмп да спечели президентските избори? Държавният секретар на САЩ Джон Кери го определя като „заплаха за националната сигурност”.

- Екзотичните особи Доналд Тръмп и Бърни Сандърс не се вписват в традиционния начин, по който съществува американската политика. Първо, на света трябва да му е ясно, че в САЩ има само една партия – това е партията на парите. Това, че едните били демократи, другите били републиканци – разликите са козметични. Става въпрос за едно и също нещо. Тръмп е много успешен бизнесмен, минал е през много неща, през всякакви кризи. На него всичко му е ясно. Първата му книга се казва The art of the deal, тоест „Изкуството да преговаряш”. В нея един журналист му задава въпрос как така е толкова успешен. Той говори много интересно, казва: „Много ми е лесно, намирам най-добрия човек за определена длъжност, където и да било по света, и му плащам двойно повече от това, което навсякъде другаде може да получи”. Така винаги Тръмп работи с най-добрите. Този човек е разбрал едно просто нещо – ако искаш да правиш каквото и да било с хора, трябва да намериш най-добрите и да им плащаш много добре. Това е обратното на повечето работодатели, които пак намират добри професионалисти, но им плащат малко и те напускат след време. Освен това, Доналд Тръмп знае какво ще харесат хората и как да им го поднесе. Той прави телевизионни предавания, като например „Стажантът”. Тръмп тестваше 10-15 души чрез различни задачи, за да намери най-добрия и да го назначи да ръководи негов следващ проект. Това показва характерът на Тръмп и начинът, по който действа в бизнеса. Направи цяло шоу, за да покаже на света, че това е пътят – да намериш не само някой, който е мотивиран и умен, но и знае как да прилага нещата. В своята книга той казва: „Вижте какво, аз бях посредствен. Имаше много по-добри от мен, но аз имах страхотна енергия”. Има много сфери, в които той е успешен. Тръмп е един от най-добрите строители в света. Не само неговите хотели, но и всичките му бизнес сгради са уникални. Той изпипва нещата. Знае как да създава неща, които имат стойност. Казва, че всички апартаменти, които е построил са продадени още на план.

Само че Тръмп никак не се харесва на установената плутокрация, която дърпа конците. Той принадлежи на Републиканската партия, защото е много консервативен. И е много по-близко до един истински републиканец, отколкото онези политици, които се пишат за републиканци, а са конформисти и играят с големия капитал. Това, че го обвиняват в ксенофобия… това не е ксенофобия. За Доналд Тръмп работят страшно много мексиканци. Първо, ако проследите статистически кои са тези, които го поддържат, ще видите, че го поддържат болшинството от мексиканците, които са вече натурализирани, които официално са в Америка. Защото тези близо 10 милиона нелегални мексиканци, които са влезли и работят на черно в Америка, им отнемат работата за малко пари. Тръмп има много силни аргументи, просто там това е едно ужасно бедствие . Тоест това е така наречената „сива икономика”, която е около 10-15%. Но ако те хванат, има много сериозни санкции.image

- Каква е възможността Бърни Сандърс да измести Хилъри Клинтън като фаворит за номинацията на демократите?

- Моето емоционално предпочитание е Бърни Сандърс. Първо, той говори истини. Не е човек, който някога е проповядвал нещо друго. Най-после той има шанса да представи идеите на платформа, от която да го чуе целият свят. При него социалният елемент е много важен. Америка е много различна в момента. Въпреки че всичко е модернизирано, хората изобщо не живеят по-добре. Особено след последната криза, която се случи преди 8 години. И Сандърс е много искрен, много е точен. Това, което вижда всеки един от тези средни американци, Сандърс го дефинира много добре. И то с невероятна прямота и искреност, но предлага и решения. Той е мечтата на младите хора. Младите хора в Америка, интелектуалците страхотно го поддържат.

- Тогава каква е причината той да не може да набере преднина пред Хилъри Клинтън?

- Говори се, че Америка е най-демократичната страна в света, но всъщност е най-недемократичната. Самите избори са тотално манипулирани. Първо, има една избирателна комисия. Всички, които са кандидати за президент – няма значение дали принадлежат на партия, или са такива като Тръмп, който се кандидатира сам – трябва да минат и да бъдат одобрени от тази комисия. Все едно отиваш на интервю за работа и ако интервюиращият не те одобри, въобще не те допускат до началника. И най-важен е въпросът с външната политика. Най-важното е, че ти трябва да се съобразяваш с тези, които коват тази политика. А това са институции като Съвета за външни отношения. После идват организации, които са по-странни, по-екзотични – Skull and bones, илюминати, всякакви такива. А повечето от тези, които са били президенти са членове на тези организации. Там никой не знае какво става. Те просто излизат с някакво решение как да се води външна политика и това се имплементира чрез различни комитети, чрез различни структури, за които ние не знаем.

Руснаците отдавна го знаят и правят всичко възможно да не допуснат някакъв сблъсък, за да могат да си изправят икономиката, да я модернизират, както и да модернизират армията си. Тя е модернизирана на около 40%, а след 2 години ще бъде близо 80%, което вече ще бъде достатъчно, за да не може никой да им се опре. И сега няма кой да им се опре, но за да могат да спечелят една война, ще се принудят да използват ядрени оръжия. Въпросът е да не се стига до крайните оръжия, защото тогава ще бъде страшно.
/.../

a-specto.bg/amerikantsite-sa-vandali-vav-vanshnata-si-politika/

*   *   *
Защо не щат
нещата
да вървят
в нещастния ни
щат?
Или вървят
назад...

Марин Тачков




Гласувай:
23


Вълнообразно


1. mt46 - http://a-specto.bg/amerikantsite-sa-vandali-vav-vanshnata-si-politika/
05.05.2016 21:41
Какви ще бъдат последиците, ако Хилъри Клинтън поеме кормилото за управление на САЩ? Някои анализатори смятат, че ако тя стане президент, това би било дори по-опасно от това дори Тръмп да е на поста.

Това е най-лошият вариант от гледна точка на хората, които са извън Америка. Тя буквално е една прислужница на американската хегемонна политика. Хилъри нищо не решава. Тя ще бъде просто изпълнител, един говорител на външната политика, а други ще вземат решенията. Както беше при Джордж Буш, който беше просто чучело и само си стоеше в ранчото в Тексас, а Дик Чейни беше този, който въртеше всички игри. Но аз съм почти сигурен, че тя ще бъде кандидатът на демократите, въпреки че Бърни Сандърс е много напред. Ако нещата не бяха толкова сбъркани с тези суперделегати, от които зависи всичко, чисто избирателно Бърни Сандърс има повече хора, както и Доналд Тръмп. Но чрез тези суперделегати, те всъщност манипулират нещата. Може няколко милиона души повече да желаят Бърни Сандърс да бъде кандидат на демократите и накрая да излъчат Хилъри Клинтън, защото тя има 500-600 повече суперделегати, представители на нейната партия. Това е чиста манипулация. Върхушката е предотвратила възможността случаен човек да се промъкне и да управлява. Просто няма как да стане. Американската система е най-манипулираната политическа система в света. Нищо общо няма с демокрацията, това е фалш.

Самият Сандърс заяви, че ако бедните американци гласуват масово, САЩ ще бъдат радикално трансформирани…

Разбира се, че така ще стане. Те ще отидат да гласуват, ако той бъде представител на Демократическата партия. Но той няма да бъде избран по простата причина, че кандидатът на демократите ще бъде избран по друг начин. Едно нещо е сигурно – този човек, както и Доналд Тръмп, отвориха очите на много американци. Най-после се чуха гласно проблемите, които те споделят на четири очи.

Как медиите в Америка представят кандидатите за президент? Има ли цензура и разлика между това, което виждаме ние в Европа и това, което се представя там?

Има много голяма разлика между Западна Европа и Америка. Медиите също са манипулирани от тайните служби. Там, когато трябва да говориш по политически въпроси си инструктиран, ако има съмнение, че може да изтърсиш нещо, което е неудобно. Естествено, продуцентът на предаването може да включи и реклама. Важните медии се притежават от трима собственици, свързани с големи корпорации. Така че няма как в медиите да се говорят неща, които не са угодни на властта.

В България е същата работа. Всички наши политици са купени. Това са национални предатели, те съсипаха България, а имахме много добра икономика. Те прогониха младите хора и сега сме с 2 милиона души по-малко. И те създадоха този антагонизъм, да бъдем разделени на проруски, пронатовски или проамерикански. Аз би трябвало да съм проамерикански настроен, защото съм американски гражданин, но виждам, че ние нищо не знаем. Американците казват така: Show me the money. Като си толкова голям и важен, дай да видим какво си допринесъл.

Американците купуват всеки. Те си имат бюджет за това, аз съм убеден, че са си платили за всичко онова, от което имат полза в България. Това е начинът, по който те оперират. Един беден човек изведнъж става министър-председател. 1 милион му е много. Даваш му няколкостотин хиляди лева и му обещаеш, че ще текат и други пари, а и той сам ще може да си направи пари като тук-там влезе в някакви схеми. Купуваш го, оставяш го да сгази лука и да извърши престъпление към родината си, и по този начин го държиш. Всеки български министър-председател има двама господари – единият стои във Вашингтон, а другият – в Берлин. И се налага да балансира между двамата. По икономическите въпроси и тези, които са козметични – Меркел е началникът. По външнополитическите и стратегическите въпроси – външното министерство на Америка. Това е безумие.

Като стана дума за пари, особено „заработени” от политическа корупция, какво мислите за офшорните зони?

Неправилно се счита, че офшорните зони са непременно престъпни. Няма такова нещо. Това е просто начин да си намалиш данъците и да си защитиш капиталите. Американците са такива лицемери. Всичко, в което те обвиняват света, са точно те самите. Заклеймяват Русия, като казват, че е империя. Но всъщност те са империята. Русия има само една база в Сирия, която е от памтивека, на никого не пречи. Америка има военно присъствие в 3/4 от държавите по света. Това е нечувано. Военният бюджет на Америка е по-голям, отколкото военния бюджет на всички останали държави в света взети заедно. За какво се борят? Къде са им враговете? Някой да е нападнал Америка, някой да й е направил нещо, освен разни атентати, които им се устройват, но не на американска земя, а извън нея?

Ами това с Кулите близнаци, които буквално се изпариха, след като бяха ударени? Цялата им конструкция е от стомана, и то японска. Това не може да падне все едно е тухла. Гледал съм видеа с архитекти, които демонстрират контролиран взрив на сгради, които се събарят. За да я взривиш, ти поставяш взривове на много места. В една такава сграда трябва да се сложат взривове на 200-300 места. Тогава се свлича така, но това може да стане само, ако е строена по класическия начин – с тухли, бетон или панели. Кулите се срутиха за секунди, все едно, че вътре няма скеле. Как стана това? Истината за този атентат може да предизвика такива вълнения, че да се стигне и до гражданска война.

Интересуват ли се американците от политика изобщо или поглъщат клишетата за общия стар враг Москва без мисъл… Какъв е профилът на американския избирател? Започна ли той най-после да се съмнява в системата и да се обръща срещу нея?

Американецът е един абсолютно задръстен човек. В последния момент се сеща, че трябва да гласува. Все пак американците приемат, че имат някакъв дълг, методисти са. Като дойде време за избори, коментират в семеен кръг и решават. Като застанат на една позиция, няма мърдане, като коне с капаци са. Но хубавото при американците, което ние не притежаваме, е това, че ако на един американец му докажеш обратното на това, което той е мислил до този момент, го приема и дори може да се трансформира. Нещо, от което българинът се ужасява.

Трябва ли всеки човек да има гарантиран базов доход, как мислите? Става дума за ежемесечен доход, който гарантира физическото оцеляване на всеки пълнолетен гражданин, докато той решава с какво би могъл да се занимава или развива своите заложби. Това е тема, която се дискутира в цяла Европа.

Според мен всеки един гражданин трябва да има базов доход. По този начин се решават един куп проблеми. Първо, чисто икономически ще отпадне социалната система, тогава няма да има нужда от нея и от нейната администрация. Ще имаш едно много по-качествено общество – ще намалее престъпността, както и вредите от нея и разходите, които се генерират за това, че трябва да има полиция и съдебна система. Накрая може да се окаже, че това е най-интелигентният начин да регулираш едно общество. И тази идея се поддържа най-много от един немски милиардер. Какво става тогава? Ти си спокоен, не изпадаш в паника, когато нямаш работа, а чакаш да избереш най-подходящото място за твоята квалификация, за твоята професия. Много по-творчески се разгръщаш.

photo_9_1

Ако погледнем Ренесанса, когато бумът е и интелектуален, и творчески, аристократите са били меценати – поддържали са учени и хора на изкуството. Да вземем Флоренция, Микеланджело и Леонардо да Винчи са спонсорирани от Медичите. Ако това не бяха Медичите, а беше общество, което се базира на съвременните принципи, ние никога нямаше да имаме Ренесанс. Ние просто щяхме да бъдем едни диви хора.

Ако съвременното общество възприеме този базов доход, всеки човек ще може да се разгърне в едно доста по-защитено общество. Не казвам абсолютно защитено, но индивидите ще се развият по-качествено. Всеки ще намери точното амплоа за развитие, независимо дали ще бъде учен или ще се занимава с изкуство. Ще бъде окуражаван и от родителите си, а сега съществува страх: „Какво ще стане с нашето дете?” Натискат го да свири на инструмент, да се занимава с балет, но после трябва да избере образование, което ще спомогне за печеленето на добри пари. И какво излиза? Всички са фокусирани върху това техните деца да изкарват повече пари. Но за да те вземат в IT сферата, трябва да си добър математик. Ако не може да събереш 2 и 2, как ще го направиш математик? Може да се окаже, че един страхотен футболист сме го пратили да учи IT.

Определено съм за базов доход. Много интелектуалци и мислители започнаха да поддържат тази идея и да осъзнават, че това е една необходимост, ако искаме обществото въобще да оцелее. Ние принадлежим към най-прогресивната политическа система – тази на Европейския съюз, мисля, че това може да се приеме. Това е най-богатата икономическа общност. Имаме големи проблеми, но според мен те са предизвикани най-вече от американската хегемония и това, че те ни се бъркат. Америка най-много иска да подчини Европа, дори не толкова Русия. Ако Европа бъде подчинена, автоматично падат вратите и на Русия. Но Русия това го разбра и се ориентира към Евразия. Миналата година те имаха 1,7% ръст, какъвто нямат и западноевропейските страни. Вижте какво стана с Турция – те си съсипаха икономиката с тази тъпотия, която направи Ердоган със свалянето на руския самолет. Не ги виждам въобще турците, ако този човек не бъде свален. Този радикалист и Давутоглу вредят на турския работлив народ.

Има ли шанс Ердоган да бъде свален от поста? Изглежда, че той контролира всичко в държавата, включително и медиите.

Ако нещата опрат до много сериозна криза с Русия, има голям шанс военните да го премахнат, защото те много добре знаят какви ще бъдат последствията. Те ще бъдат катастрофални за Турция. Освен това много млади хора са против това, което прави Ердоган. Те нямат нищо против Русия. Определено мисля, че икономиката на Турция претърпя такъв прогрес благодарение на Русия. През последните 15 години най-големият пазар на Турция е Русия. Сега изведнъж те решиха да угодят на американците. Нямам никаква причина да възхвалявам Русия, защото съм пострадал много от комунизма, понеже бях смел и изразявах становища, които не се харесваха на властта. Но мисля, че Съветският съюз няма нищо общо с Русия, това са две различни системи. Беше много извратена цялата тази комунистическа диктаториална система. Както тук, така и там хората страдаха. Но като наблюдавам как са нещата, намирам, че Русия в момента се развива много добре.
цитирай
2. freeoldmen - Умен и видял много мъж.
05.05.2016 22:10
Хубаво е да се прочете трезва преценка сред възторжените платени
и безплатни идиоти, възхваляващи Pax Americana.
цитирай
3. mt46 - Мда...
05.05.2016 23:26
freeoldmen написа:
Хубаво е да се прочете трезва преценка сред възторжените платени
и безплатни идиоти, възхваляващи Pax Americana.

Друго си е да прочетеш мнението на интелигентен човек, живял в щатите... От тукашните идеализатори /и лизатори/ на САЩ не може почти нищо да се научи...
цитирай
4. kvg55 - Интригуващо интервю от един мислещ ...
06.05.2016 00:24
Интригуващо интервю от един мислещ човек, който е видял нещата отвътре.
цитирай
5. radosslav - Може би
06.05.2016 08:26
Може руснаците да са открили нов източник на енергия. Затова САЩ да реват толкова напоследък, а пък на Путин гледам не му пука много.
цитирай
6. mt46 - Русия отново е мощна...
06.05.2016 10:59
radosslav написа:
Може руснаците да са открили нов източник на енергия. Затова САЩ да реват толкова напоследък, а пък на Путин гледам не му пука много.

Все пак някой трябва да възпира ненаситната алчност на Запада...
цитирай
7. mt46 - Мда...
06.05.2016 11:05
kvg55 написа:
Интригуващо интервю от един мислещ човек, който е видял нещата отвътре.

Ако искат да бъдат нормална и демократична държава, щатите би трябвало да преосмислят, да променят политиката си...
цитирай
8. slavimirgenchev1953 - Западът е много алчен -
06.05.2016 15:09
иска да крадне гениалните строфи на Марин Ташачков и Чу. Поради таз причина те ще напишат подписка срещу Западо и он че ще се срине до есента.
Йебем ти душу!
цитирай
9. apostapostoloff - Допуснат е голям пропуск!
06.05.2016 19:09
Не е отбелязано, че американците бият негрите!
цитирай
10. tryn - Благодарна съм, че прочетох...
06.05.2016 20:24
Тенко Славов е умен, компетентен, политически ориентиран и убедителен...
Само такива хора могат да ни отворят очите...

Честит Гергьовден!
цитирай
11. mt46 - Благодаря, Елица! Честит Гергьовден! Отпразнувахме го...
06.05.2016 23:09
tryn написа:
Тенко Славов е умен, компетентен, политически ориентиран и убедителен...
Само такива хора могат да ни отворят очите...

Честит Гергьовден!

цитирай
12. mt46 - ...
06.05.2016 23:12
slavimirgenchev1953 написа:
иска да крадне гениалните строфи на Марин Ташачков и Чу. Поради таз причина те ще напишат подписка срещу Западо и он че ще се срине до есента.
Йебем ти душу!

Хрумна ми една

Епиграмичка

Славчо запитал Валери:
- Знаеш ли рима на "буря"?
- Да ти го туря!...

М. Тачков
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19301858
Постинги: 3714
Коментари: 45268
Гласове: 149523
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930