Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.02.2023 11:13 - Вдъхновяващи идеи за лятна кухня – модерни и практични решения
Автор: maistorica Категория: Хоби   
Прочетен: 2759 Коментари: 2 Гласове:
18

Последна промяна: 04.02.2023 11:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  •  

image
Вдъхновяващи идеи за лятна кухня – модерни и практични решения.
 Проблемът с приятелите и семейството ви през лятото е, че често сте в кухнята, приготвяйки храна за всички, докато те се припичат на слънце. Идеята за лятна кухня транспортира цялата ви система готвене и сервиране навън, така че да не пропускате нито един момент.

Пушекът, идващ от скарата на барбекюто навън, е изключително примамващ и създаващ апетит. Ето защо е хубаво да си направите идеалното барбекю в градината. Технически всяка зона за барбекю с малко пространство за подготовка може да се счита за лятна кухня. Това трябва да е място, което поставя готвенето и забавлението в сърцето на градината.

  Вдъхновяващи идеи за лятна кухня
image

Има много възможности за избор, когато става въпрос за идеи за летни кухни. Освен самото барбекю, на фокус идват и фурните за пица, шкафовете, работните плотове и мивките. По същият начин, по който вътрешната кухня може да бъде във всякакви форми и размери, така и лятната кухня може да варира. От обикновен селски дизайн до изцяло закрито външно пространство, пълно с модерни джаджи.

Какъвто и да е размерът или стилът на кухнята, целта на всяка лятна кухня трябва да бъде на първо място да направи готвенето на открито възможно най-лесно. Можете да направите много сложни или супер прости неща, както си поискате. Но целта е да създадете нещо практично и удобно. Нека сега да разгледаме няколко добри идеи.

Използвайте ненужният ъгъл

Нямате място за голяма външна лятна кухня? Един компактен комплект трябва да работи също толкова добре. Всичко, от което се нуждаете, е място за готвене на открито, докато шкафовете могат да скрият безпорядъка от готвене.

  image

„Барбекютата и външните пещи са невероятен начин да пренесете кухнята навън в уюта на вашата градина“, отбелязва Аш Рийд, експерт по домовете и имотите. „Те могат да се използват целогодишно за приготвяне на скара или пица, независимо кой сезон е.“ Готвенето на открито става все по-популярно в световен мащаб.

Направете перфектната пица навън – вдъхновяващи идеи за лятна кухня
image

Ако нямате кой знае колко много площ, то тогава пак има решение. Най-малкият вариант, който има рафтове отдолу, за да държите основните неща под ръка – е идеална компактна пещ за пица или преносимо барбекю. Това модерно нещо може да бъде поставено навсякъде във вашия вътрешен двор или балкон.

Така ще превърнете всяко пространство във вашето собствено парче от рая. „Лятната кухня се разглежда най-добре като продължение на вашия дом и жилищно пространство“, казва Дънкан от Outdoor Kitchen Expert. „Това е място за почивка, готвене, забавление и наслада на ценно време с приятели и семейство“.

  Един евтин вариант за лятна кухня
image

„Мивката е страхотно допълнение“, казва Дънкан. „Колкото повече добавяте към кухнята си, толкова по-самостоятелна става тя и толкова по-малко време губите като домакин, тичайки напред-назад до къщата.“

Ребека Ливърмор от Grillo Outdoor Kitchens е съгласна с това твърдение. „Обикновено хората не използват мивката навън за миене“, обяснява Ребека. „Това е по-скоро за бързо измиване на ръцете или за изплакване на някои билки, преди да ги използвате в любимото си ястие.“

„Затова,“ добавя Ребека, „повечето хора просто избират да имат студена вода в кухнята си, като водата се стича в цветната леха (при условие че не изхвърляте неприятни химикали в канала).“ Но една истинска мивка с топла и студена вода би ви свършила всичко, от което се нуждаете в лятната кухня!

 

Най-добрите идеи за мивка на двора и градината

Вграден бар – вдъхновяващи идеи за лятна кухня
image

„Планирайте място за сядане. Един бар с няколко стола е идеалното място за гостите ви. Там може да се разхладите с питие, докато приготвяте вечерята“, предлага озеленителката Виктория Уейд. „Хубаво е да имате много място за напитки, саксии с билки, чаши и чинии“.

Дънкан е съгласен с Виктория. „Някои от нашите клиенти дават приоритет на готвенето и искат напълно функционираща кухня с множество алтернативи за печене, готвене и пушене. Други пък дават приоритет на дизайн, който е по-фокусиран около бара и общуването. Така или иначе, това трябва да е пространство, предназначено за вашия начин на живот.“

  Дръжте всичко под ръка
image

Последното нещо, което искате да правите, когато готвите за много хора, е да се въртите наоколо, опитвайки се да намерите всичко необходимо. Тъй като сме склонни да използваме нашите идеи за лятна кухня по-малко от основната вътрешна кухня, не сме толкова запознати с това къде се намира всичко.

Поддържайте живота си лесен за себе си, като подготвите място, където да закачите често използваните си прибори. Отвореното съхранение и етикетираните чекмеджета също ще намалят времето ви в търсене на това, от което се нуждаете.

Спестете място с тесен дизайн – вдъхновяващи идеи за лятна кухня

Повечето от нас са ограничени с пространството. Ето защо спестете ценно място, като изберете тесен дизайн. Наистина помислете какво трябва да включите, вместо просто да добавите всички мод-минуси „просто защото“. Ще се изненадате какво можете да направите само с многофункционално барбекю и мивка.

  image

Не забравяйте, че повечето предмети, като подправки и стъклария, ще се съхраняват вкъщи през повечето време. Така че нямате нужда от толкова много работна повърхност, колкото си мислите. Стига да имате достатъчно място за дъска за рязане, значи сте готови.

Направете всичко в един дизайн
image

Някои модерни дизайни имат всичко, което бихте искали – и повече – в една структура. За да сте сигурни, че получавате това, което искате, направете го по поръчка или направете свой собствен дизайн, ако вашите умения „Направи си сам“ са на ниво. Въпреки това, освен ако не сте професионалист, вземете някой, който да монтира необходимото електричество и вода.

Завършваме с една галерия, с много идеи и решения за външна кухня. Изберете това, което най-добре ще се впише във вашите планове и действайте смело напред. Желаем Ви успех и много приятни моменти в бъдещата ви лятна кухня!

image 

 https://kakda.org/





Гласувай:
18



1. donchevav - Чудесни идеи! Понякога един г...
04.02.2023 15:35
Чудесни идеи!
Понякога един газов котлон със скара или преносимо барбекю могат да бъдат достатъчни - ако я има вечната маса под старата круша и цял куп приятели около нея. Изпробван вариант! И уж направихме лятна кухня с ветроупорни завеси и тенти, с повдигнат под, мивки и шкафове, а гостите оредяха:)
Благодаря за идеите - особено за озеленяването!
Поздрави, Или!
цитирай
2. maistorica - Много благодаря, Вени!
10.03.2023 10:25
donchevav написа:
Чудесни идеи!
Понякога един газов котлон със скара или преносимо барбекю могат да бъдат достатъчни - ако я има вечната маса под старата круша и цял куп приятели около нея. Изпробван вариант! И уж направихме лятна кухня с ветроупорни завеси и тенти, с повдигнат под, мивки и шкафове, а гостите оредяха:)
Благодаря за идеите - особено за озеленяването!
Поздрави, Или!

Благодаря за поздравленията, добре дошла в блога!
Бъди щастлива, Вени!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: maistorica
Категория: Хоби
Прочетен: 2776951
Постинги: 391
Коментари: 547
Гласове: 12382
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031