Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.09.2015 22:56 - Хроника за гибелта на Германия
Автор: mt46 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 10924 Коментари: 32 Гласове:
22


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
Хроника за гибелта на Германия Автор: Уляна СКОЙБЕДА Комсомолска правда 25.09.2015  Дори картината за случващото се в Германия да е твърде емоционална, то това не променя общата картина. А там наистина се случват странни неща, меко казано, с хилядите мигранти, които всеки ден минават границата на страната. За да угоди на бежанците, Католическата църква дори отказва да кръщава младенци. Публикуваме записките на жителка на Мюнхен за вълните от бежанци, поглъщащи страната. Галина Иванова е родена в Казан. Омъжила се в Германия, натурализирала се, развела се, решила да потвърди дипломата си и да започне работа… Но тези планове пропаднали по странни, алогични действия на правителството на Германия и поведението на немците, което може да се нарече самоубийствено. Записките на Галина са строго документални: На тях се позовават големите медии в Германия (ZDF, Fokus, Sueddeutsche Zeitung) и присъстват като цитати в изявления на официални лица. Това е истинската хроника за края на Европа. Представяме дневника от януари до август 2015 г. без коментар. А неговият автор се кани да бяга… image

 

4 януари

Днес германският интернет обсъжда изявление на правителството за необходимостта от приемане на мигранти от всички горещи точки на планетата. Предпочитани са млади мюсюлмани от Африка и Близкия изток: в изявление на Бундестага се говори за „здравите ръце“, призвани да спасят немската икономика. Струва си да се зададе въпросът: къде са всичките тези нискообразовани, невладеещи немски мъже, които ще работят? На теб сега ще ти лепнат етикета „расист“ и „ислямофоб“.

 

И всичко това, докато вчера бе огласено желанието на правителството да вдигне пенсионната възраст на 70 години. Тоест старците ще заемат своите работни места до 70 години, а къде ще работят младите немци? Ако и безработицата сега да е вече 30 процента? И къде са тези митични работни места за Нгамба и Юлдирима?

 

Черешката на тортата: Католическата църква в Германия взе решение да се откаже на практика от кръщаването на младенци. Причината: не трябва да се налага на човека вярата, нека порасне и сам да решава. Дори е забавно да се наблюдава как и с каква скорост Европа се погубва. Запасявам се с пуканки.

 

P.S. Ако на някого му хрумне да ме обвини в лъжи, нека да иде на страницата на Sueddeutsche Zeitung.

 

image

 Тези сирийски бежанци се тълпят на границата с Ирак. По-нататъшната им мечта е да попаднат в Европа…

 

Снимка: youtube.com/CNN

 

 

5 януари

Германия е страна с много строги процедури за получаване на разрешение за пребиваване, но въведе облекчен режим за получаване на гражданство за бежанците - араби и африканци. Децата им автоматически стават граждани.

 

Разбирате ли, аз ни най-малко не съм ислямофоб! Аз съм от Казан, три четвърти от приятелите ми са татари. Първият ми съпруг и детето са мюсюлмани. Но тези бежанци са съвсем други мюсюлмани. Агресивни. Нецивилизовани. Ту блокират пътя, ту се бият, полицията всеки ден е в техните лагери. От седмица са тук, а вече изискват халялно месо, нашето не им харесва.

 

Събитията по разрушаването на Европа върви с такава скорост, че дори брадатата Кончита и еднополовите бракове изглеждат безобидни. В новогодишната си реч Меркел осъди протеста на PEGIDA против ислямизацията на Европа. Какво иска Меркел? Самите немци са за ограничаване на миграцията.

 

6 януари

Предложиха в Германия да се легализира хашишът и марихуаната. Очакват се много плюсове: пари от акцизите ще потекат като река в хазната. В коментари към новините хората пишат: „Уау! Така ще решим и проблема с работните места за бежанците. Всички нелегални наркодилъри ще ги водим като частни предприемачи, а другите бежанци ще работят на плантациите за марихуана!“.

 

Но при нас не е скучно! Има интрига! Всеки ден се събуждаш с въпроса: „Какво още е измислила Меркел с меркелчетата?“. Тя все повече ми напомня Горбачов.

 

P.S. В коментарите питат: Няма ли да легализират браковете с чифтокопитни? Отговарят: Не, има само бардаци с тях. Но до година-две и това ще стане.

 

9 януари

„Жителите на Мюнхен се канят да поведат демонстрация в подкрепа на миграционната политика на правителството“, ще ви преведа статията във вестника. Идиотщина. „Германия трябва да бъде цветна!“, скандират демонстрантите и искат да се приемат повече ислямски бежанци. Повече май искат да си сложат въжето на шията. Е, трябваше ли да се воюва с Германия? Тя сама е щяла да се довърши след 70 години.

 

Кои са тези протестиращи? Много от тях са самите бежанци с професионално нещастни лица и уродливи лели на 50 плюс, които, това не е тайна, активно ползват младите африканци. Има хомосексуални, сред които модните черни пантери. Впрочем 95 процента от бежанците са младежи.

 

image

Подобни картини станаха обичайни за гарите на големите европейски градове

 

Снимка: REUTERS

 

11 януари

Ето че хората събират факти от цяла Германия – свидетелства за това, че в страната „почти няма“ инциденти, по горещите уверения на Меркел и Централния съвет на мюсюлманите в Германия.

 

В много училищни столове забранили свински наденици, колбаси и пастети, забранили дори да се носят такива сандвичи от къщи.

 

В класовете отменили уроците по религия, от стените свалили разпятието. Прекръстили коледната ваканция и сега се нарича „зимна почивка“.

 

В басейните открили специални отделения за къпане с дрехи, разрешили на мюсюлманите да не ходят на уроци по плуване (голите крака и банските ги оскърбявали).

 

В много от компаниите по време на Рамазан предлагат на сътрудниците да не ядат и да не пият, за да не смущават мюсюлманите.

 

Подпалиха косата на 17-годишно момиче за това, че била без забрадка.

 

За всяко от тези свидетелства ще те нарекат наци, а това не са детски приказки. На страницата, където е информацията, както и на другите, които са против курса на правителството. Мюсюлманите – свещените крави на Европа от ХХI век.

 

Впрочем по време на нападенията в „Шарли Ебдо“ нито един вестник не написа, че това е извършено от мюсюлмани.

 

21 януари

Нереално е да се разбере какво се случва. В Германия стават толкова много престъпления, че днес Съюзът на полицаите поиска разрешение да не се занимават с малките престъпления, тоест с кражби в магазините и битови скандали. За скандали и кражби в селищата на бежанците е забранено да се съобщава в пресата.

 

image

 

 Разположение на бежанците в Германия

 

22 януари

Празни бутилки вместо достойни пенсии.“ Накратко превеждам статията (в никакъв случай не агитирам да се хули моята нова родина: за това се говори тук и се плаче на глас):

„Събирането на празни бутилки помага на много немски пенсионери да държат главата си над водата. За мнозина ровенето в кофите за боклук е единственият, но унизителен начин да оцеляват. Затова пенсионерите в Мюнхен молят кмета на града да поддържа инициативата и в други градове и да се определи специално място до кофите, т.нар. рингове за събиране на празни бутилки (Pfandringe), за да се помогне на възрастните.

 

Отговорът на градското ръководство е еднозначен: Тези рингове трябва да се направят, да се окачат и да се мият…“.

 

В Русия съществува митът за богатата Германия, но това е наистина мит. Хората се редят за продукти с изтекъл срок на годност и ги получават по списък. За беден се смята човек, чийто доход е по-нисък от 60% от средната заплата, а такива хора в Германия са 12,5 милиона, обедняването стана лавинообразно.

 

Затова Германия призовава всички безправни от целия свят. На всеки бежанец – еднократна сума от 2800 евро (моята стипендия е 1000 евро), оборудван с мебели и битова техника семеен апартамент, допълнително по 399 евро на месец, заплащане за лекар, за езикови училища безсрочно (засега не знаят езика, ще го учат).

 

23 януари

 

Имамът от град Ерфурт иска да въведе в училищата уроци по ислям за всички ученици. Министърът на образованието е готов да се съгласи.

 

24 януари

 Чух от умни хора, че бежанците се внасят в случай на война с Русия, за каквато активно се подготвя средният бюргер. Руснаците отново тук са "subhumans, untermenschen" – непълноценни хора, против които трябва да се воюва. Към това трябва да се прибави, че на десет немски мъже петима са с наднормено тегло, трима са хомосекуалисти и двама – просто ислямисти.

 

Пресен пример за обработка на съзнанието: по канал Pro7 показаха филм за скаути от модна агенция, пътуващи към Сибир, където „красива се оказа всяка девойка“. Говорейки за Сибир, го наричаха „Източна Европа“, акцентирайки, че „територията е 36 пъти по-голяма от Германия, а населението – два пъти по-малко“, показаха красиви градове, хубаво облечени хора и нито един пияница (нехарактерно за германска телевизия).

 

Това както и да е, само че във филма нито веднъж не прозвуча думата „Русия“. Наричаха Сибир „страна“: Страната „Сибир“, която се простира от Урал до Тихия океан. Показаха карта на полета на снимачната група: Германия – Италия – Сибир. Мило.

 

2 февруари

Фатерландът се отказа от лозунга „Германия за немците“, сега ние живеем под знамето на „Страна без граници, Германия – страна на имигранти“ ("Deutschland ist Einwanderungsland!").

 

За немец се смята всеки, който живее на територията на Германия, правата на родените тук не са по-големи от тези на пристигащите.

 

Смятате, че това са глупости? Нищо подобно: такова решение бе прието на срещата в Бундестага с участието на най-гласовитата Партия на зелените.

По-рано си мислех, че Партията на зелените е за природата, нашата майка. А се оказа, че това е партията на мюсюлманите в Германия. Аз съм наивна чукотска девойка.

 

Бедни, бедни ми германци. Даже ми стана мъчно за тях. Отнеха им страната за един ден.

 

5 февруари

Sueddeutsche Zeitung: „В Германия положението с жилищата стана тежко. Ние приемаме бежанци, но не можем да им предоставим жилища. И в същото време много възрастни хора живеят в твърде обширни жилища, обитават излишни квадратни метри. Затова сме принудени да приемем нова програма за принудително преселване на възрастните в стаи или малки апартаменти по социална норма от 16-20 квадратни метра на човек. Ситуацията е много сложна, ние призоваваме германския народ да ни разбере и да помогне.“

 

В коментари хората пишат, че на север в Германия има много празни жилища, стопаните на които са ги напуснали в търсене на работа, и е възможно да се настанят там бежанците. На това правителството отговори, че на бежанците там ще им е тягостно и скучно, че истинската им интеграция е възможна само сред кореняци немци. И освен това там няма работа!

 

20 февруари

Италианските спецслужби публикуваха прихванати разговори на ръководители на „Ислямска държава“: „Ние ще напълним Европа с наши бойци“. Под маската на бежанци в Европа са изпратени хиляди джихадисти…

Упс! Че кой се е съмнявал.

 

23 февуари

Обръщение на кмета на град Глаубиц в Майсенска област (да, където е порцеланът) към жителите:

„Във връзка с увеличения поток от бежанци ръководството на града настоятелно моли всички граждани да проверят имат ли свободни стаи. Кметството на града има намерение да разпредели бежанците в квартири на гражданите. Благодарим за вниманието!“

 

(Какво щастие, че жилището ми е 48 квадрата! Само 8 квадратни метра по-голямо от нормата, но все пак няма да ми настанят африканци за съквартиранти!)

 

26 февруари

Германия преустанови приема на бежанци заради епидемия от морбили и варицела, която възникна в началото в лагерите, а после се разпространи и върху населението на градовете. В Берлин последния петък от варицела починаха две деца. Здравното министерство на Германия бе принудено да обяви задължителна карантина. Става дума за здравето на нацията.

 

(Но бежанци не престанахме да приемаме! Фирмите, произвеждащи ваксини, танцуват!)

 

4 март

 

Когато руските вестници писаха за бабата, починала вследствие на прилежна работа като сътрудник в супермаркет, четох много коментари, че „ето, само в Рашъна е възможно такова бездушие.“ Сега намерих: „Немският съд осъди Гертруда Ф. (87 години) на ефективен затвор. Основанието: фрау Ф. нееднократно била глобявана като нередовен пътник и нито веднъж не си платила глобата, която заедно с лихвите достигнала до 400 евро.

 

В свое оправдание старицата казала: „Аз все още мога да ходя, аз съм твърде здрава, но ми е трудно да се придвижвам по-далече. Да, пътувах няколко спирки с автобуса безплатно. Пенсията ми е 560 евро, а за жилището си плащам 470 евро. Аз пътувам, за да чистя в една фирма за 3 евро на час. Простете ми!“

 

Бабата едва не я затворили, но кореспондентите не издържали и събрали 400 евро, за да си плати глобите.

 

5 март

Интеграцията на бежанците върви с пълна сила. Но истината не беше там, където очакваха наивните бюргери. Увеличиха се поръчките за смяна ключалките и ключовете (това е новина, но неофициална, така че връзка с източник няма, мога само да гарантирам за основната информация за участници в грабежи на жилища и нападения над немци: „А защо тя така ме изгледа?“, тормоз над жени от всички възрасти, изтръгнати чанти, престъпления, свързани с наркотици, произшествия с участието на велосипедисти африканци, кражби в магазините). Реакцията на немците: „А вие какво искате? Те получават стотинки от държавата. Тези нещастници просто нямат друг избор!“.

 

Разкрити са случаи на такъв бизнес: бежанците, възползвайки се от това, че за европейците изглеждат еднакви, а също и от това, че ползват безплатен превоз (да се интегрират, да опознаят страната!), се регистрират на различни места и получават обезщетение от три места. Защо не! Имат време за море, за комфортно пътешествие, а паспортите си унищожават още щом влязат в Германия (така имат повече шансове да получат статут: един вид, той бяга от диктатура, направо от камерите за изтезание, дрън-дрън).

 

Вчера на сина ми по време на спортно състезание за първи път от десет години беше обрана съблекалнята – чанти и сака на студентите. Пари, смартфони, таблети… Полицията не разреши това да се огласи, мотивирайки се, че, така или иначе, издирване няма да има, ползвайки се от новия закон за игнориране на малките престъпления.

Поздрави, скъпи фрау и херен!

 

6 март

Немският пастор Улрих Вагнер предложи да се предоставят на бежанците услуги на проститутки. „Проституцията е призната професия в Германия. Бежанците получават медицинска помощ, а защо ние да им отказваме не по-малко важното – сексуална помощ?“

Пастор. Евангелска протестантска църква.

А колко ще се зарадват украинките от бардаците!

 

7 март

 

Хората се вълнуват, защото бежанците напират, а места просто няма, дори легла няма къде да се поставят. Работата е там, че първите мигранти получиха хубави квартири, после изпратиха снимки на родата в Африка и ги провокирали. И те се юрнаха насам – а място повече просто няма. Настаняват ги където падне, в Берлин напомпаха купол, поставиха 300 души на двуетажни легла в едно помещение. И сега бежанците блокират пътища, протестират, искат „същите условия като на техните приятели“. В Мюнхен ги настаниха в общински жилища и това вече е истинска диващина! Неотдавна избухна пожар в такова жилище. Направили си огнище на пода, готвили си нещо от родната кухня.

 

15 март

Тръгнах към Хамбург, за да се явя на изпит, но още на гарата бях шокирана: тълпа от африканци в модни маркови дрехи, всички като един говорят по смартфони последен модел. В магазините постоянно предупреждават да внимаваме за чантите си. Какъв забележителен живот настъпи в Германия! Виждаш на улицата германец и не можеш да повярваш на очите си!

 

Седнах на централната улица в кафенето и реших да преброя колко африканци ще минат покрай мен за пет минути. Седемдесет и двама души! Това е някакъв Вавилон!

 

image 

Бежанците си взели айфони на кредит, а забравили да платят. Не разбрали какво подписват в магазина

 

Снимка: REUTERS

 

9 април

Мълния! На „бежанците“, избягали от бомбите, им стана скучно в топлите и прясно ремонтирани приюти! Стачкуват, блокират пътища в Мюнхен, защото са ги извели от обетованата земя: „Там има дискотеки, там ние можем да се запознаем с немски жени!“.

 

(Така им се пада на немците за цялата им ненавист към Русия, за 27 милиона наши убити. Не е вярно, че жителите на Германия са се разкаяли: новата митология – те спасили руснаците от Сталин тиранина, всички нови филми са за това.

Искаха славянски роби? А сега се умийте, скъпи херен, и вървете на работа: вече вие ще работите и за славяните, и за арабите, и за африканците. Бог забавя, но не забравя.)

 

 10 април

Нацията загина. Няма немски народ като такъв. Великото нашествие им е дадено като наказание.

 

Защо до два часа през нощта в главата ми се въртят мисли за края на европейската цивилизация?

 

В Мадрид мой приятел почти насила ме завлече в Археологическия музей. И там голяма част от експозицията е посветена на периода на мюсюлманското владичество: от VII до XIV век. И нашествието също така незабележимо се случило: стъпка по стъпка, миля след миля. Изтокът на Европа сравнително неотдавна се освободил от турците.

Ето ти я 711 г., ето ги нашите, ето ги арабите – и арабите победили нашите.

Седем века! Седемстотин години Европа говорила на арабски език и носила хиджаб, заради който и днес се кръстосват саби!

(На пристигащите в Германия араби и африканци сега им разрешават да доведат семействата си, както е уредено по хуманните стандарти на ООН и ЮНЕСКО, дори ако в родината си мигрантът има четири жени. Всички те имат право да дойдат във Фатерландия.)

 

11 април

На шега бежанците от два приюта в Трир четиридесет и три пъти натиснали бутона за викане на пожарната. Четиридесет и три пъти при тях пристигнали на помощ пожарните.

 

Ако това бяха немци, щяха да ги глобят с 34 400 евро. Но от бежанците не взели нищо, те били като малки деца“, пише полицейското издание „Фокус онлайн“ (и изтрили глобите).

 

Четиридесет и три пъти! Дори трайно безработният немец, от когото не могат да вземат нищо, ще си изпати - ще накажат майка му. Както се казва, не си струва да плачеш след втория път! Какво става?

 

Вчера по баварската телевизия казаха, че гражданите трябва да проявят разбиране и търпение: не всички бежанци могат да ползват тоалетни, не всички познават европейските правила, например да не се облекчават в детските пясъчници. Не трябва да се крещи на бежанците, те може да са пияни, защото са „травмирани от войната“. Затова пият. А що се отнася до облекчаването в пясъчник, така е прието в родината им: в пясък ходят по нужда и го зариват (директно превеждам, нито дума не добавям от себе си).

 

На двамата със сина ми ни откраднаха четири велосипеда, за последния спестявам половин година. Повече няма да купувам.

 

17 април

Ужасена съм от ненавистта към руснаците. Да, има и трезви гласове, но тези пет процента пролет не правят. Имам чувството, че немците само са чакали сигнала „Дръж!“.

 

Малък пример: Русия решила да излезе от някакъв космически проект и да си построи собствена космическа станция. Коментатори: „Ха-ха. Е, нека си строят, ако изобщо на тези пияници им се получи нещо. И с какво ще строят – с картофи и празни бутилки?“. Аз тихо и вежливо попитах: „Извинете, ще ми напомните ли колко космически станции построи и пусна Германия?“. Боже, какво се започна! "You, bitch of Stalin" (Ти, сталинска кучко) беше най-приличното.

 

„Руснак“ за немците е неприлична дума, говори се винаги подигравателно. Ненависта към руснаците дреме на дъното на душите им, но никога не изчезва. Ами ако е война? Ако им се даде възможност да ни убиват?                                                                                           

Затова пък пред американците немците се прекланят. Америка е идеална.

 

 

image

 

Информиране на бежанците, оставащи в Германия

 

Сниимка: REUTERS

 

18 април

В град Ешвайлер по искане на жителите забраниха звъна на църковни камбани: дразнел ги. Сега два пъти на ден над града от усилвателя се чуват виковете на мюезина. Където се отричат от религията си, от това там се възползва друга.

 

20 април

Нов почин! В Бремен беше глобена пенсионерка за това, че нарекла африкански 11-годишен юноша негър. Той наистина преди това нарекъл жената „стара проститутка“, но това не се взело предвид.

 

22 април

Така. Но хубавото предстои. Немците изведнъж се осмелиха и започнаха на глас да обвиняват потоците бежанци… „Проклети ционисти“!!!

Значи НАТО не е виновен! Свещената Америка не е виновна! Германия с нейния бюджетоформиращ бизнес „продажба на оръжие“ въобще няма общо! Виновни са израелците, защото са направили непоносим живота в Африка…

 

Трябва да се върна в Русия. Добре че не продадох там жилището си. Господ ме опази.

 

25 април

Бундесверът започна бойни тренировки за война с Русия. Както се шегуват бюргерите, „ядрената война е локално дело и за Русия това ще е много полезно“.

 

26 април

Известно издание го „ударииха по главата“ за един ред: „Шестимата, изнасилили ученичка в училищния двор, са арабски мигранти и говорели на неизвестен език“. Да се посочи националността на престъпника сега не бива.

 

 Германия предложи да не се чакат лодките, на които бежанците плават към Европа, а да се изпратят два кораба и да се приберат бежанците направо от брега. 75 процента от немците приветстват преселението на африканците. Това е масово самоубийство на нацията. Програма за унищожение.

 

28 април 

В Бремен на народния празник дойде огромно количество африканци, след което изчезнаха портмонета и смартфони. При опит да се задържат крадците пострадали много полицаи: африканците не знаят, че в Германия не може да се бие полицай с юмрук в лицето. Затова полицаите добре са усвоили урока, че африканците могат максимално да си служат с мимики и жестове (немски те не разбират). А който се жалва, е расист.

 

14 май

Упс. Чета коментари под статията за „бедните и нещастни бежанци“ (други у нас няма, но откъде имат по 6000-10 000 евро за пътешествия на север в Европа?)

Изясни се, че те дори много добре разбират, че трябва да казват, че са си изгубили документите и т.н.

Кой ги инструктира? Сега се обсъжда изискването (!) да им се направят нови зъби (немците са длъжни да платят за тази „козметика“). Откъде е тази наглост?

 

Без да знаят немски, африканците съвсем точно и ясно викат в лицето на немците: „Наци!“. Ако полицията се държи с тях строго, бежанците рисуват по стените на участъка свастики. Откъде знаят това?

 

Или ето сега в Берлин бежанците, на които са отказали статут, започнаха да строят пред сградата на парламента Ноев ковчег: „Като знак на това, че ние се нуждаем от закрила“. Чия е идеята, те всичките са неграмотни: 64 процента от мъжете и 75 процента от жените изобщо не могат да четат и пишат?

 

Много от бежанците разправят, че парите им ги дали на пътя някакви американски организации.

 

20 май

Започнаха неприлични предложения към жените. Африканците с примитивната си прямота предлагат „любов и дружба“, а ако жената се възмути, я бият. Могат и просто да я заколят: неотдавна 34-годишен „бежанец от Африка“ заклал 48-годишна жителка на град Лезум.


А знаете ли какво послужи като повод за бойни действия против немци? Заявлението на работниците от бюрото за мигранти: „Ако искате да останете в Германия, трябва бързо да се ожените. Търсете си съпруга“. Казали им и те тръгнали. Несъгласните убивали.

 

27 май

В Германия става все по-интересно. Пък аз си мислех, че най-лошото го видях през 90-те. Но не било така!

 

Вчера в парка „двама чернокожи“ изнасилили 34-годишна. Поне от самота няма да се побъркаш…

 

Стана опасно да се излиза вечер. Всички се запасяват с лют спрей. У нас вече не само край басейните, в парковете и на плажа са службите по безопасност, но и в целия обществен транспорт, във всеки трамвай. Официалната версия – защита на бежанците от неонацисти.

 

Ще обясня: в Германия е забранено да се огласяват всякакви полицейски хроники с участието на бежанци, но тъй като хубавците са се разселили сред народа, а народът не си е сложил камера само в бутониерата вместо цвете, то шило в торба не можеш да скриеш. Народът се възмущава, търчи при депутатите с факти и видео, на което правителството отговаря: "Einzelfall" – единичен случай. Нашата нова нещастна крилата фраза.

 

28 май

Предупреждават местните, че бежанците носят ножове (разрешено им е против митически нацисти) и могат да ги използват, ако вие ги гледате втренчено – те приемат това като предизвикателство.

 

Защитниците на бежанците крещят по телевизията: „Не трябва да се местят бежанците в страни, където нямат познати! При разпределението трябва да се отчита къде са се заселили техни приятели и роднини. Обричането на самота е антихуманно!“.

 

А къде са познатите им от първите преселения? В Германия.

Това разпределение е неефективно: няма граници и бежанците минават там, където им харесва. Опитаха се да преместят една група в Прибалтика, но те си тръгнали оттам: малко им плащали, не колкото на приятелите им в Германия.

 

3 юни

Партията на християндемократите (CDU, управляващата партия в Германия) предлага към всяка полицейска двойка да се включи бежанец. Така ще им се намери работа, казват те. (Полицията в Германия има абсолютна власт. Това не ви е Русия. Така беше до тази инициатива.)

 

17 юни 

О, Боже… Краста, въшки… Пишат, че в Германия има епидемия от въшки… Какво следва?

 

22 юни

 По дяволите… Къде сме попаднали?

Ученик почина от чума – потвърждават лекарите.“ Чума в Берлин. За СПИН вече не проверяват бежанците: безполезно е.

 

26 юни

Колите се паркират в тревните площи. Пътят, по примера на африканците, е там, откъдето се мине. Сбогом, немски ред! Сякаш не живеем в Германия. Показаха филмче в новините, че немците вече престанали да са такива чистници. Парковете и улиците приличат на сметище.

 

8 юли

 

Парламентът разреши на бежанците служба в армията.

 

18 юли

Затова пък е весело.

 

„В четвъртък следобед трима юноши се напушили с марихуана и решили да скочат от моста на река Изар – толкова дълбока, че кокошките преминават през брод. Тези три придурки (деца бежанци без възрастни придружители) паднали, ударили „части от тялото си“ – главата, и се нагълтали с вода. В началото едното било извадено от добри граждани, после потърсили и другите. Когато пристигнала „бързата“ помощ и полицията, приятелите на потъналите (трийсет души) не позволили на служебния автомобил да мине, ругаели лекарите и полицаите и крещели: „Махайте се, нямате тук работа!“.

 

Това е точно както казваше Меркел – ще обогатят културата на родния край.

 

18 юли

Гугъл пусна карта на „Лагери на бежанци около къщата ми“. Картата е направена от ентусиасти. И се оказало, че тези лагери са разположени на крачка разстояние един от друг и са толкова много, че уверението, че „Германия е приела 77 хиляди бежанци“, не отговаря на истината.

 

19 юли

В Хамбург в лагера на бежанците ги обзавели с WiFi – безплатно, за връзка със семействата и приятелите. Сега няма да повярвате! Бежанците отишли в магазина и сключили договори за смартфони и таблети, но да платят по кредита не пожелали. Компаниите поискали от Меркел да се намеси, в отговор на което ги накарали да им платят обезщетение за вреда, защото „бежанците не разбирали какво подписват“. Сега седят „неразбиращите“ с айфоните и айпадите… Това се случва масово.

В Мюнхен африканците ядат и пият направо в супермаркетите, управата на града каза, че всичко ще плати, само полицията да не се намесва.

 

20 юли

Новина: „На 100 души, търсещи място в учебен център в Германия, има по 5 свободни места.“ Следващата: „В учебните центрове първо ще бъдат приемани бежанци“.

 

Значи нула места за немците. Безработицата по последни данни в Германия е 7 процента. Толкова бяха стачкуващите през май: железничари, работещи в ясли и детски градини, пощенски служители, медици, куриерската служба, DHL. Престанаха да ремонтират аутобаните, прекратиха социалните програми.

 

21 юли

Седях в кафенето някъде около час. С интерес наблюдавах новите сервитьори: африканка и двама араби. Бежанци без немски език, но с английски. Наредено им е да ги вземат на работа. Притеснявах се да не ми плюят в чашата с лимонада. Защото тройката обслужваше хората с физиономии, които казваха „що си се сдухал с това капучино, фашист“. Обидено се придвижваха между масите с вид „не за теб тая роза цъфти“. Мой приятел ми се оплака, че заводът „Фолксваген“ взел най-способните на конвейера, но на следващия ден те не отишли на работа. Разказа ми още за майка си, която ходи в Центъра за помощ на бежанците и предложила да вземе вкъщи един-двама от тях. Той ми разказа това за майка си с гордост. Тук придобих умението да си придавам непроницаемо изражение, „лице на покерджия“. Ще го нося постоянно.

 

25 юли 

Пропагандата, разгърнала се в медиите „за бежанците“, в пъти превъзхожда по интензивност и тъпите лъжи на държавната пропаганда от времето на ГДР. Това, естествено, го разбират само източногерманските немци, западните вярват на всичко.

 

Почти всеки ден тук се появяват новини от типа: „Бедният бежанец Мохамед Абдула вървял по улицата и намерил 1700 (1300, 1250, 1000) евро и ги занесе в полицията!“. Така постъпват истинските пионерчета!

 
Гласувай:
23


Вълнообразно


1. mt46 - Предговор /пояснение/ - http://glasove.com/categories/vytreshni-glasove/news/hronika-za-gibelta-na-germaniya
25.09.2015 23:01
"Дори картината за случващото се в Германия да е твърде емоционална, то това не променя общата картина. А там наистина се случват странни неща, меко казано, с хилядите мигранти, които всеки ден минават границата на страната. За да угоди на бежанците, Католическата църква дори отказва да кръщава младенци. Публикуваме записките на жителка на Мюнхен за вълните от бежанци, поглъщащи страната. Галина Иванова е родена в Казан. Омъжила се в Германия, натурализирала се, развела се, решила да потвърди дипломата си и да започне работа… Но тези планове пропаднали по странни, алогични действия на правителството на Германия и поведението на немците, което може да се нарече самоубийствено. Записките на Галина са строго документални: На тях се позовават големите медии в Германия (ZDF, Fokus, Sueddeutsche Zeitung) и присъстват като цитати в изявления на официални лица. Това е истинската хроника за края на Европа..."
цитирай
2. kvg55 - Това, което сега е възможност, след ...
25.09.2015 23:23
Това, което сега е възможност,
след време става действителност.
цитирай
3. freeoldmen - Звучи невероятно, но изглежда е тъжната истина.
25.09.2015 23:36
Самоубийствен синдром, сполетял цяла държава...
Меркел върви уверено по пътя на Горбачов.
цитирай
4. mt46 - Продължение на дневника / http://glasove.com/categories/vytreshni-glasove/news/hronika-za-gibelta-na-germaniya/:
25.09.2015 23:41
26 юлиВ Германия започнаха да уволняват от работа заради коментари и постове във Фейсбук.7 августЗа всеки бежанец, който прибере в дома си немско семейство, ще се плаща по 20 евро на ден. Имаше информация, че ще се плаща на жени, които се съгласят да се срещат с африканци. На момичета, дали наистина е вярно?14 августДебилизмът на немците няма граници!!!От новата учебна година в университетите в Германия африканските и арабските бежанци могат да влизат без оценка! За всички останали трябва супер атестат, супер характеристика с оценка от лятната работа като доброволец за благото на държавата и безплатен стаж – и при това се налага да се чака не един и не два семестъра!18 августСлучващото се в Германия ме ужасява. Замислям се за връщане. Къде? Къде да се спася от този ужас с мюсюлманските мигранти? Днес вървях по улицата: африканци подсвиркват след мен, добре поне че не проявяват насилие. Но и това не е далеч.Четох форума на руските жени и накрая разбрах, че не съм единствената, която разбира това и че не съм в пълна изолация сред дебилните немски жители. Всички, повече или по-малко, прилични бараки и казарми са натъпкани до предел. Където само не може се строят контрейнерни селища и палатъчни лагери, там не изникват. Представяте ли си картината? Немци поставят палатки, немци ги обзавеждат с легла, одеяла и средства за лична хигиена… И спокойно наблюдаваща тълпа от пушещи встрани бежанци. Как пък един не се втурна да помогне!На този фон вчера ни съобщиха, че германският народ моли да се приемат още 700 000 души! Моля! Вдигат данъците на едни други бежанци. Прието е решение за конфискация на празните къщи и апартаменти, които се намират в частна собственост (засега спорят за законността, но съм сигурна: скоро ще подгонят и закона в правилната посока). Или ще ги обложат с данъци, или ще ги отнемат. Кой разправяше, че частната собственост била свещена?А какво се случва всекидневно на местата, които Обогатяват Немската Култура (цитат на Меркел)! Полицията почти не излиза оттам: скандали, размахване на ножове, изнасилвания (за това, което се твори в тоалетните и баните, е невъзможно да се разкаже: навсякъде фекалии, дори по стените следи от кафяви запетайки).В пресата върви дискусия: как да се накарат бежанците да почистват след себе си екскрементите? Немците не са в състояние да разберат, че тези хора не почистват. И през целия си живот не са го правили, с поколения. Мъжът не се докосва до парцал и боклук. С това се занимават жените им.Започнаха съдебни процеси над тези, които се отнасят лошо към бежанците.21 август„Мъжът ми обясни, като изброяваше на пръсти: бежанците са полезни за промишлеността, за строителните концерни, за производителите и продавачите на храни, за фармацевтичните фабрики. Сега се очаква краткотраен, но значим индустриален бум. Богатите ще станат още по-богати, държавата ще получи неголяма печалба под формата на данъци, а обикновените хора ще получат черни мутри, мръсни паркове, разврат и ширеща се престъпност. Тоест политиците не са идиоти, те знаят какво ще се случи! Просто в Германия политиката се диктува от капитала, а вземащите решения депутати се надяват, че парите им ще ги защитят от произвола! Аз така се сдухах, че не мога да пиша от нерви.“ Това е от форума на руските жени.22 августСъпруга на лекар пише: всекидневни скандали в чакалнята, бежанците не искат да ги преглежда жена. Търсят мъж лекар. Клиниката няма пари за охрана, медиците са останали сами с тези тълпи. Главният лекар казал, че ако бежанците се оплачат от немския лекар, ще последват уволнения.Медиите: Разглежда се въпросът за това жените полицайки да носят забрадки. Чадри засега не.23 августВ Германия отново започват да горят книги. На изгаряне подлежат всички детски книги, където се среща думата „негър“.През това време се преместваме от града на вилата. Живот сред абсолютно нагли и неадекватни бежанци и цигани е просто невъзможен. Решиха, че трябва да освободим апартамента за семейство африканци, дадоха ни знак. Да, мен ме „помолиха“. Имах оборотно жилище с малко излишък от площ. В никакъв случай няма да ни изселят, ще ни предоставят такива стаи в пансион, който изобщо не е приспособен за живот: или е далече, или и запуснат, или тече, или нещо друго. Африканците, разбираемо, на такова място няма да ги настанят, правозащитниците ще ги прокълнат. Но за белите може.Преди година новината за експроприация на жилища предизвикваше само смях. Сега това е действителността.26 августНие грешно схванахме приказките за края на света. Очаквахме нещо като всемирен потоп. А то потопът се оказа различен.Тези хора са като скакалци.27 августМинистърът на правосъдието на Германия Маас поиска от шефовете на Фейсбук решителни мерки срещу коментатори против бежанците. Сега си представям как, примерно, са живели хората в началото на 30-те години на миналия век. Хората и сега се страхуват да говорят каквото и да е пред децата си. Всички критически постове в мрежата се трият, немците са оставени сами със собствените си чувства за случващото се. Днес забраниха събирането по улицата. Повече от трима да не се събират. През септември ще бъде приет някакъв закон против недоволните, тоест против нас.Търся къде да замина. Сега ще си взема изпитите и ще търся работа като биоинженер на други места, извън Германия. Аз съм руски човек, не мога да си позволя такова унижение.

Превод: Рени Нешкова
цитирай
5. rosiela - А какво да кажм в София?
26.09.2015 00:18
С тревожен интерес прочетох материала Ви.Всяко действие си има възмездие очевидно.Но у нас се случват също много неприятни неща-кражби,цинизми към жени,смъкване на златни обеци,гратис пътуване в транспорта,техни си побои и просташки изцепки,разбивания на магазини и лавки,и нашата твърде незаинтересована полиция.Тях ли да ги жалим,а ние на какъв хал сме.Има и хора с нормално поведение,но тази измет не е дошла като страхуваща се от войната,а ние я храним и търпим.Да си отиват,това е моето виждане като гражданка на София.
цитирай
6. zaw12929 - ДА ВЪРВЯТ НА ОБРАТНАТА СТРАНА НА ...
26.09.2015 04:21
ДА ВЪРВЯТ НА ОБРАТНАТА СТРАНА НА ЛУНАТА!!
НА ЗЕМЯТА ИДИОТИТЕ СА НИ В ПО ВЕЧЕ!!
цитирай
7. milady - даа ,марине ,показна извадка , и то ....ужасна ..
26.09.2015 09:01
Това е Потопа ,който нормалните хора не очаквахме...
Ще бягам и аз ..към Хаваи / отдавна ми е мечта ;))
Всяко зло за добро...
поздрав
цитирай
8. alexs - Тука из блоговете има един герма...
26.09.2015 13:30
Тука из блоговете има един германски тигър където все Русия му е виновна а сега си мълчи .....
цитирай
9. mt46 - Да...
26.09.2015 14:07
alexs написа:
Тука из блоговете има един германски тигър където все Русия му е виновна а сега си мълчи .....

Мълчи, защото знае, че такава е действителността в днешна Германия. Той също не харесва тази действителност...
цитирай
10. mt46 - Поздрав!...
26.09.2015 14:17
milady написа:
Това е Потопа ,който нормалните хора не очаквахме...
Ще бягам и аз ..към Хаваи / отдавна ми е мечта ;))
Всяко зло за добро...
поздрав

Ами всеки се спасява, както може...
цитирай
11. mt46 - Ами нали точно идиоти управляват Земята...
26.09.2015 14:18
zaw12929 написа:
ДА ВЪРВЯТ НА ОБРАТНАТА СТРАНА НА ЛУНАТА!!
НА ЗЕМЯТА ИДИОТИТЕ СА НИ В ПО ВЕЧЕ!!

цитирай
12. mt46 - Благодаря за мнението Ви!...
26.09.2015 14:23
rosiela написа:
С тревожен интерес прочетох материала Ви.Всяко действие си има възмездие очевидно.Но у нас се случват също много неприятни неща-кражби,цинизми към жени,смъкване на златни обеци,гратис пътуване в транспорта,техни си побои и просташки изцепки,разбивания на магазини и лавки,и нашата твърде незаинтересована полиция.Тях ли да ги жалим,а ние на какъв хал сме.Има и хора с нормално поведение,но тази измет не е дошла като страхуваща се от войната,а ние я храним и търпим.Да си отиват,това е моето виждане като гражданка на София.

Все едно някой да влезе в дома ви, да разхвърля, да ви ограби... А като екстра може да поиска и секс...
цитирай
13. mt46 - Мда... Не ми се вярваше...
26.09.2015 14:27
freeoldmen написа:
Самоубийствен синдром, сполетял цяла държава...
Меркел върви уверено по пътя на Горбачов.

Мисля, че този синдром бе заложен още след ВСВ, когато американците се заеха с превъзпитанието на германците, опитомиха ги...
цитирай
14. mt46 - Натам вървят нещата...
26.09.2015 14:29
kvg55 написа:
Това, което сега е възможност,
след време става действителност.

И нас не ни чака нищо добро...
цитирай
15. didanov - здравей
26.09.2015 16:28
ако можем да обобшим по темата:
1. германските медии имат забрана да коментират престъпления извършени от бежанци
2.германската полиция има забрана да се разгласяват случаите, а дори да се разследват дребни и средни престъпления свързани с бежанците
3.германските власти на кметско и регионално ниво също работят по нареждане за прикриване на подобна информация
4.налагане на глоби и арести при опот за провеждане на протести?
5.католическата църква предлага проституки на бежанците?
6. германските власти изселват насилствено възрастни хора живеещи в големи жилища за сметка на бежанците
7.в германската армия се приемат безпроблемно бежанци
8.броят на реално приетите бежанци е силно занижен, а герм. правителство изявява готовност да приеме още няколко стотин хиляди такива
9. бежанците имат предимство в намиране на места за обучение и работа в сравнение с останалите емигранти
10. медийната пропаганда в полза на бежанците е от времето на тоталиризма
11.В Германия започнаха да уволняват от работа заради коментари и постове във Фейсбук.
ако всичко това е вярно, то трябва да търсим виновниците по върховете на властта - преди всичко правителството,политици, полицаи, кметове, както и от собствениците на медиите. Всичко това са предпоставки, показаващи тенденцията на тоталитарно управление с елементи на псевдодемокрация, постепенно зомбиране на коренното население. Сега разбирам герм. тигър какво е имал впредвид, че днешните германци нямат нищо общо с тези от преди.
цитирай
16. rosiela - Още малко по темата
26.09.2015 20:07
В този разтърсващ материал вярно разказва Галина Иванова.Била съм в Германияна дълга екскурзия из няколко града и местности.Навсякъде ни питаха дали сме руснаци и говорят за тях с отвращение,да ги питаш защо.Та в това съмнително гостоприемство дано не ги огрее идеята да ги използват срещу Русия,да не пиша повече,че тогава май ще настъпи големия автогол.Не си извадиха изглежда поука от Втората световна война.Те са особени хора,мегаломани са,нямат и грам славянска топлота.Все някой мразят-евреи,руснаци,нас също не ни обичат.Две неща обаче помня от Благоевград,когато следвах първото си висше там-Ванга винаги е казвала да не обръщаме гръб на Русия,въпрос на дипломация,а нашите не я умеят.Бъди и със САЩ,и с Русия,ако си умен.За Сирия също помня казваше-камък върху камък ще стане тази хубава държава,перифразирам я,разбира се.А за нас-да затворим границите си.Ама кой слуша сега тази велика жена,земна,народна,родолюбива и морална.
цитирай
17. gosho568 - Вече и Западна Европа не е алтерн...
26.09.2015 20:11
Вече и Западна Европа не е алтернативно място за по-добър живот и по-високи доходи... Поздрави!
цитирай
18. alexs - И въпреки всичко и там има хора, к...
26.09.2015 20:27
И въпреки всичко и там има хора, които се борят срещу наложеното статукво и това е ПЕГИДА
И това не са комунета както някои толерасти или сорсоиди биха ги нарекли
е дясното радикално антиислямско движение „Пегида”.
И забележете ПЕГИДА е по силна на територията на бившето ГДР защо ли !
цитирай
19. germantiger - ...
26.09.2015 20:54
Другарката рускиня е пропуснала три фундаментални "пункта":

1. Тя рускинята и те руснаците (както и част от българите и бгциганите) са също демографски убийци на Германия - там има вероятно 700 хиляди руснаци, много от които нито желаят да учат германския език, нито да спазват правила, чистота и норми - нещо повече - много от тях празнуват 9 май в Берлин оставяйки след себе си болшевишка и руска мръсотия. Иначе казнао - рускинята е пропуснала да признае, че руснаците, както и бежанците убиват Германия.

2. Руснаците, както и другите победители американци, англичани, французи и съседните на Германия народи извратиха германския народ - именно победителоте заедно с евреите наложиха на германците - без гордост, без сила, без съзнание за национално в силното - те желаеха така да бъдат възпитавани германците и досега косвено помагат в това с поредица филми-лайна за войната примерно.

3. В цялото инфо се чете и "прозира" гордостта и внушението, че руския човек е по-човек... този човек, който донесе 45 години комунизъм и лагери в половин Европа, този човек, който и досега е по-алкохолик от най-препилия с бира "немец", руския човек на който западняци му правеха академията на науките, немалко в армията, бол в архитектурата на Санкт Петер/с/бург. Този руския човек, който в наука и изкуства винаги е бил след Европа, с изключение на наистина изключителните руски литература и музика (и те отново закъснели и почерпили бол мотиви от "Европата").

За останалото съм съгласен с авторката, но аз пиша, говоря и знам това вече над две десетилетия - видях "това" още при първото ми излизане зад граница, когато бях средношколец в първите години на бъл;гарската "демокрация"(бгдемокрация никога е нямало на изток и в частност на Балканите и за жалост в България).
цитирай
20. germantiger - ...
26.09.2015 21:22
rosiela написа:
В този разтърсващ материал вярно разказва Галина Иванова.Била съм в Германияна дълга екскурзия из няколко града и местности.Навсякъде ни питаха дали сме руснаци и говорят за тях с отвращение,да ги питаш защо.Та в това съмнително гостоприемство дано не ги огрее идеята да ги използват срещу Русия,да не пиша повече,че тогава май ще настъпи големия автогол.Не си извадиха изглежда поука от Втората световна война.Те са особени хора,мегаломани са,нямат и грам славянска топлота.Все някой мразят-евреи,руснаци,нас също не ни обичат.Две неща обаче помня от Благоевград,когато следвах първото си висше там-Ванга винаги е казвала да не обръщаме гръб на Русия,въпрос на дипломация,а нашите не я умеят.Бъди и със САЩ,и с Русия,ако си умен.За Сирия също помня казваше-камък върху камък ще стане тази хубава държава,перифразирам я,разбира се.А за нас-да затворим границите си.Ама кой слуша сега тази велика жена,земна,народна,родолюбива и морална.


Другарко Росиела - какъв е проблема да ви питат дали сте руснаци - вие масата българи харесвате това и искате да сте руснаци, би трябвало да ви харесва, но вероятно сте очаквали да ви питат с радост, любов и възхищение по славянски?!

Другарко Росиела, каква поука не си е взела Германия от ВСВ?! Тя се извини на всички на които трябва и не трябва, прави го десетилетия наред и ще го прави, дори когато умира, плати на кой ли не и продължава да плаща. Как по славянски ви харесва Германия - килим червен да ви "опъне", лично на вас българите нещо да ви даде като на гърците?

А про по вие руснаци и българи "взехте" ли си поуки от ВСВ и комунизма? Вземате ли си поуки от червената ви руско-българска уждемокрация, вие въобще българи и руснаци виновни ли сте за нещо или сте винаги жертви невинни?

Другарко Росиела, макар да пишете в блога си постинг критика на комунягите... та Вие "другарко" сещате ли се, че 45 години в Русия се храчеше по германия и нейната история, нещо което германците с руската не направиха, сещ
ате ли се, че тоновете германофобска руска пропаганда - няма равен отговор от германци срещу руснаци? Другарко, какво е славянската топлота и руската душа (а знаете ли, че трози лаф е употребен първо от германци и германци пишат за тази душа), другарко, Вие познавате ли германската душа - онази истински германската? Пази Боже да не проявите интерес, другарко и да не ме попитате, защото органично някак ще се погнуся (от питанието).
цитирай
21. rosiela - По повод "Другарката рускиня"....
26.09.2015 22:10
Историческата практика показва,че омразата води до това,което става.Че не може да се унищожи никога една нация,създадена от Бога,нито да се завладее целия свят.Всяка диктатура води до срив,независимо от причините за създаването й.Всяко националистично отмъщение - също.Двадесет и първи век е време за толерантност,а я няма.Комунисти или не,със Сталин или не /аз също не съм комунист,но смея да кажа свободолюбив и толерантен човек/германците нападнаха Русия,те гориха хора в пещи,Сталин е грешен към собствения си народ.Сега пак натам духат и пак няма да са диригенти на световния кръговрат,бъдете сигурен.
цитирай
22. mt46 - Здравей!...
26.09.2015 22:27
didanov написа:
ако можем да обобшим по темата:
1. германските медии имат забрана да коментират престъпления извършени от бежанци
2.германската полиция има забрана да се разгласяват случаите, а дори да се разследват дребни и средни престъпления свързани с бежанците
3.германските власти на кметско и регионално ниво също работят по нареждане за прикриване на подобна информация
4.налагане на глоби и арести при опот за провеждане на протести?
5.католическата църква предлага проституки на бежанците?
6. германските власти изселват насилствено възрастни хора живеещи в големи жилища за сметка на бежанците
7.в германската армия се приемат безпроблемно бежанци
8.броят на реално приетите бежанци е силно занижен, а герм. правителство изявява готовност да приеме още няколко стотин хиляди такива
9. бежанците имат предимство в намиране на места за обучение и работа в сравнение с останалите емигранти
10. медийната пропаганда в полза на бежанците е от времето на тоталиризма
11.В Германия започнаха да уволняват от работа заради коментари и постове във Фейсбук.
ако всичко това е вярно, то трябва да търсим виновниците по върховете на властта - преди всичко правителството,политици, полицаи, кметове, както и от собствениците на медиите. Всичко това са предпоставки, показаващи тенденцията на тоталитарно управление с елементи на псевдодемокрация, постепенно зомбиране на коренното население. Сега разбирам герм. тигър какво е имал впредвид, че днешните германци нямат нищо общо с тези от преди.

Добро обобщение си направил. Да, има елементи на тоталитаризъм. Странно ми е, че в германското общество липсва силна съпротива срещу самоубийствената политика на Меркел...
цитирай
23. mt46 - Здравей!...
26.09.2015 22:36
rosiela написа:
В този разтърсващ материал вярно разказва Галина Иванова.Била съм в Германияна дълга екскурзия из няколко града и местности.Навсякъде ни питаха дали сме руснаци и говорят за тях с отвращение,да ги питаш защо.Та в това съмнително гостоприемство дано не ги огрее идеята да ги използват срещу Русия,да не пиша повече,че тогава май ще настъпи големия автогол.Не си извадиха изглежда поука от Втората световна война.Те са особени хора,мегаломани са,нямат и грам славянска топлота.Все някой мразят-евреи,руснаци,нас също не ни обичат.Две неща обаче помня от Благоевград,когато следвах първото си висше там-Ванга винаги е казвала да не обръщаме гръб на Русия,въпрос на дипломация,а нашите не я умеят.Бъди и със САЩ,и с Русия,ако си умен.За Сирия също помня казваше-камък върху камък ще стане тази хубава държава,перифразирам я,разбира се.А за нас-да затворим границите си.Ама кой слуша сега тази велика жена,земна,народна,родолюбива и морална.

Всяка нация има положителни и отрицателни черти... В Германия, доколкото знам, дори между близки роднини има дистанцирани отношения...
цитирай
24. mt46 - Благодаря!...
26.09.2015 22:49
gosho568 написа:
Вече и Западна Европа не е алтернативно място за по-добър живот и по-високи доходи... Поздрави!

Да, заразата плъзна и там... Навярно целите на кукловодите е да се предизвика дестабилизация /политическа, икономическа, демографска/...
Поздрави!...
цитирай
25. mt46 - Да... Рядко се говори и пише за ПЕГИДА...
26.09.2015 22:54
alexs написа:
И въпреки всичко и там има хора, които се борят срещу наложеното статукво и това е ПЕГИДА
И това не са комунета както някои толерасти или сорсоиди биха ги нарекли
е дясното радикално антиислямско движение „Пегида”.
И забележете ПЕГИДА е по силна на територията на бившето ГДР защо ли !

Движението ПЕГИДА / Патриотични европейци срещу ислямизацията на Запада / се разраства и вече има структури в над 10 европейски държави...
цитирай
26. mt46 - А ти пропускаш факта, че в Германия има и хора, които уважават Русия...
26.09.2015 23:20
germantiger написа:
Другарката рускиня е пропуснала три фундаментални "пункта":

1. Тя рускинята и те руснаците (както и част от българите и бгциганите) са също демографски убийци на Германия - там има вероятно 700 хиляди руснаци, много от които нито желаят да учат германския език, нито да спазват правила, чистота и норми - нещо повече - много от тях празнуват 9 май в Берлин оставяйки след себе си болшевишка и руска мръсотия. Иначе казнао - рускинята е пропуснала да признае, че руснаците, както и бежанците убиват Германия.

2. Руснаците, както и другите победители американци, англичани, французи и съседните на Германия народи извратиха германския народ - именно победителоте заедно с евреите наложиха на германците - без гордост, без сила, без съзнание за национално в силното - те желаеха така да бъдат възпитавани германците и досега косвено помагат в това с поредица филми-лайна за войната примерно.

3. В цялото инфо се чете и "прозира" гордостта и внушението, че руския човек е по-човек... този човек, който донесе 45 години комунизъм и лагери в половин Европа, този човек, който и досега е по-алкохолик от най-препилия с бира "немец", руския човек на който западняци му правеха академията на науките, немалко в армията, бол в архитектурата на Санкт Петер/с/бург. Този руския човек, който в наука и изкуства винаги е бил след Европа, с изключение на наистина изключителните руски литература и музика (и те отново закъснели и почерпили бол мотиви от "Европата").

За останалото съм съгласен с авторката, но аз пиша, говоря и знам това вече над две десетилетия - видях "това" още при първото ми излизане зад граница, когато бях средношколец в първите години на бъл;гарската "демокрация"(бгдемокрация никога е нямало на изток и в частност на Балканите и за жалост в България).

Пропускаш нещо фундаментално - че не СССР, а САЩ приемат пъкленият /за Германия/ план Моргентау...
И още нещо - Русия ли е виновна за ислямизацията на Германия?...
цитирай
27. mt46 - 19. germantiger
26.09.2015 23:35
"Американските окупационни власти в Германия осъществяват:

- децентрализация на банковата система, създавайки 11 отделни банкови окръзи със собствени централни банки;
- разрушават единната производствена система, осъществяват демонтажа и изнасянето на много индустриални предприятия (разрушени са 918 германски предприятия, от които военни са само 368);
- забраняват външната търговия и ограничават вноса;
- забраняват морския риболов, производството на азот за минерални торове, демонтират и унищожават 13 химически заводи, в резултат от което производството на торове пада с 82%, а на храни — с 65%;
- планират масовото обезлесяване на страната, но се отказват от това заради протестите на съюзниците;
- налагат сурова данъчна политика, позволяваща отнемането на 58% от германския БВП.

В резултат от това жизненото равнище рязко пада, дори в сравнение с военния период, като две трети от населението страда от недояждане, а половината от германските работници са на ръба на пълното изтощение."
Освен това, доколкото знам, германският канцлер трябва да бъде одобрен от САЩ...
Nikolai Markov:
"Забележете и мислете добре! Германското правителство днес моли САЩ за прекратяване санкциите срещу Русия. Най- мощната европейска икономика моли тексаските кравари. Унизително!
Приятелският огън на САЩ срещу Фолксваген достига 100 милиарда евро загуби. Когато говорим за договори и сътрудничество вижте как постъпват "съюзниците" в тежък за теб момент. Първо вкарват брадатите зомбирани ислямисти, след това те обвиняват в нетолерантност и накрая следва тежък удар по икономиката ти. И всичко това при безпорен факт, че САЩ са най-големите длъжници в света...
В цялата история това се е повтаряло - алчност и скрита злоба.
Съжалявам, това е истината."
цитирай
28. rosiela - Отговор на госпожа Росиела
27.09.2015 12:33
Хубаво се извиниха германците,но не са съживили стотиците хиляди жертви и не са оздравили сакатите,което можеше да не стане,ако имаха повече акъл,какъвто и сега губят.Крайностите никога не водят към разум,било частни-като Вашата груба позиция,било обществени-като войната и новият намек за нея.Хубаво е да го прогледнете и повече няма смисъл да Ви отговарям.
цитирай
29. germantiger - Здравей Марине...
27.09.2015 12:43
26. mt46 - А ти пропускаш факта, че в Германия има и хора, които уважават Русия...
26.09 23:20

...

Не, не пропускам - къде коментирам това, къде пропускам или отричам това?!

Не коментирам това и то не е тема на коментара ми, но веднага мога да те допълня, че в Германия има хора, които уважавам руснаци, българи, евреи и други и вероятно с право.

Така-че не пропускам, а ти вероятно ме допълваш или "започваш нова тема".
цитирай
30. germantiger - към росиела
27.09.2015 12:48
rosiela написа:
Хубаво се извиниха германците,но не са съживили стотиците хиляди жертви и не са оздравили сакатите,което можеше да не стане,ако имаха повече акъл,какъвто и сега губят.Крайностите никога не водят към разум,било частни-като Вашата груба позиция,било обществени-като войната и новият намек за нея.Хубаво е да го прогледнете и повече няма смисъл да Ви отговарям.Руснаците НЕ СА СЕ ИЗВИНИЛИ НЕ СА СЪЖИВИЛИ тези които тъпчеха векове...

Знаете ли, че в Руската империя и в Съветския съюз имаше 136, няма грешка ПОВТАРЯМ 136 НАРОДНОСТИ, от които над 100 завладени с руски ботуш, "огън и меч" и владяни векове?!

За тях извинение и съживяване няма...

Няма такова и от американци, англичани или французи, от испанци за техните колонии, континенти и маса жертви.

Не съм чул и българско извинение за българските зврства - редкйи, но мога да Ви посоча доста такива - не знаете за тях... - Вашето не знание е ирелевантно за истината и историята.

Искате ли да Ви посоча български зверства - очаквам отговор от Вас и при жек,ания се ангажирам да Ви предложа инфо моментално тук или на лс?!
цитирай
31. rosiela - Кратък отговор
29.09.2015 13:37
Не се връщайте векове назад.Говорим за съвременните безумия.А човек,в частност немец,би трябвало да е еволюирал.
цитирай
32. dimat - Почешете си езиците още малко по Интернет,а след година-две,
24.01.2016 00:39
..това,което става в Германия ще ви налази и вас.

Всъщност,то вече "лази",ама по стар обичай си мислите,че ще ни подмине.

Засега ни подминават скакалците,защото такива инструкции съм и дадени,заедно с парите - първо да се унищожи Германия и запада.

Само че,след като Германия се запълни и местните аборигени ги натикат в концлагери,където по 5 пъти на ден ще ги карат да викат "работата освобождава",в почивките между самата работа,скакалците ще почнат да запълват постепенно другите страни,докато стигнат до нас.

Така и ние "умниците" и сеирджиите,ще бъдем обработени като германците и натикани в подобни лагери,та да работим за ум.

Да не стане така,че да пратим делегация в Турция и да се молим да ни окупира?

А Русия трябва да я забравим.След толкова плювни от плювню и компания,пишете я за отписала ни.Още повече,че по стар еврейски обичай,американските ционисти ще използват "бежанците" за една война срещу Русия.Те много обичат да насъскват гоите да се изтребват един друг и почти винаги,успешно.

Та,така.Понеже сме с оцапани и страхливи задници и не ни държи сега,когато все още може нещо да се направи,да се вдигнем всички и решим и въпроса с политиците и въпроса с "бежанците",да се хващаме да изучаваме усилено турски език и Корана,докато седим пред турските сериали.

Ха бакалъм!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 15842362
Постинги: 3180
Коментари: 41910
Гласове: 137012
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Септември, 2022  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930