Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.11.2020 12:39 - Светът е пълен със загърбени несложни истини
Автор: krumbelosvet Категория: Лични дневници   
Прочетен: 672 Коментари: 3 Гласове:
4

Последна промяна: 25.11.2020 20:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Една от загърбените несложни истини е за прословутите "антропогенни" т.е. причинени от човека климатични промени.

Знаменитият водопад над курорта Костенец, възпят от Вазов, е на река течаща по дълбок разлом в сърцето на Рила. Като се разхождах веднъж по пътя край реката (път дърварски и май златарски), забелязах малка прозрачна локвичка от близко изворче, от дъното на която се издигаха мехурчета. Нямах запалка да проверя дали е метан, но това е най-често извиращият от земята газ. А той е извирал в ЦЯЛАТА ДОЛИНА и най-вече в коритото на реката, най-близко да линията на разлома. Локвичката само е правела ВИДИМО извирането.

На другия ден носех кибрит, но мехурчетата вече ги нямаше. ЗЕМНИТЕ ДЪЛБИНИ, може би земната мантия, ни съобщаваха, че ПОСТОЯННО има ИНЦИДЕНТИ при които там се отделят газове. И достигат повърхността. Следователно, ако са по-леки от въздуха, се издигат до най-горните слоеве на атмосферата, и там достигат някаква концентрация потенциално влияеща на климата. Като прословутият метан от храносмилането на кравите, но с несравнимо по-мощен дебит. Същото важи за
другите съставки на въздуха.

Още древните мореплаватели са забелязали, че се случва морето да "заври" от извиращи газове. Ако това се случва под кораба, той спокойно може да потъне (Бермудски триъгълник).

Случвало се е и Черно Море да заври край Крим и да се запали СЕРОВОДОРОДЪТ, насищащ дълбините на това море. Той горял с бял пламък и миришел на сероводород.

Множество вулкани изригват сяра.

Като ученици в  5-ти клас учихме за "кучешката пещера" някъде по света, от която извирал въглерод и задушавал по-нискита живинки, главно кучета.

Милиони години растителността е съхнела, тляла и изгаряла, като е отделяла въглероден двуокис.

В галериите на урановата мина край село Сеславци, Софийско, съм виждал малки, по няколко кубика, ядра от антрацит, които НЯМА НАЧИН да имат растителен произход.

(Дда не влизам в подробности, но на тия места земните пластове са чудовищно натрошени и размесени при гигантската субдукция, създала нашия сталр Балкан, и антрацитното находище в Свогенския басеин).

Но независимо дали е вярна минералната или биологичната хипотеза за произхода на нефта (последната май е опровергана вече), неговите ЛЕКИ ФРАКЦИИ неизбежно са достигали атмосферата и са ИЗГАРЯЛИ. Край Содом и Гомор, например, където според Библията след изгарянето са останали само "смолни ями" т.е ями с полутечен асфалт, чудесен строителен материал (вместо хоросана и особено за арабските ПЛОСКИ покриви). Антрацитът вероятно са крайният продукт от "изсъхването" и крестализацията най-гъстите фракции на нефта.

Гьоте например споменава гигантска "горяща планина" в Германия, където са се били запалили залежи от въглища.

Да обобщим накрая, че това което МОЖЕ ДА ГОРИ, е изгаряло и ПРЕДИ ЧОВЕКА, почти напълно. Човекът само ускорява този процес. Но не съм срещал изследвания които да изчисляват това ускоряване. Което значи, че ако има такива изследвания, те НЕ СЕ ТИРАЖИРАТ, въпреки огромната им важност. Но пък милото момиченце Грета обиколи света и даже ООН, и всички я знаят. Де - де, (къде едното, къде другото) както свръхкратко казва нашият народ за сравняване на НЕСРАВНИМИ неща.

Накрая да атбележа, че НЕ Е ЛИШЕНА ОТ ОСНОВАНИЯ досегашната позиция на САЩ за климатичните промени. Да видим дали Байдън ще я промени и КАК. И това ще бъде сигурен знак, какво е неговото отношение към атаката срещу европейците, който почти ЕДИНСТВЕНИ са приели задължението да намалят "въглеродните емисии".

А атаката срещу европейците е ГЛАВНИЯТ ПРОЦЕС на нашето време. И тя е многостранна и смъртоносна.



Гласувай:
4



1. krumbelosvet - Байдън се бои от по-нататъшно разследване за изборни измами.
25.11.2020 13:33
Служители на Пенсилвания поискаха от федерален апелативен съд във вторник да сложи край на правното предизвикателство на кампанията Тръмп за изборите, които вече са удостоени и според тях са разрешени.
"Настоящото искане на кампанията Тръмп да заделят милиони (или "десетки хиляди") от законно гласове без едно правдоподобно фактическо твърдение за подкрепа на това извънредно искане – бързо трябва да бъде отхвърлено", казва новото подаване от името на Алефен, Филаделфия, Честер и Монтгомъри.
Значи не само отхвърляне на разследването, но и БЪРЗО отхвърляне.
Ами ако са чисти работите на бай Дън Грохнали (и с готов Манджурски заместник), ако са му чисти работите, какво му пречи разследването? И то спешно?
цитирай
2. krumbelosvet - Могъщите залежи варовик и особено креда
26.11.2020 09:45
В гимназията учихме една година геология, та съм запомнил епохите Карбон и Креда, ако не греша, когато са се образували пластовете варовик достига стотици метри дебелина. Това е основно калциев карбонат, съдържащ 12% въглерод, 40% калций и 48% кислород. Условно съдържа 44% въглероден двуокис.
Изводът е, че при по-голямо количество въгледвуокис в атмосферата, съпроводено и с по-висока температура, се размножават по-бързо множество видове черупчести, които го "втвърдяват" трайно в могъщи пластове варовик. Въпросът е колко бързо реагират черупчестите на увеличението на въгледвуокиса и температурата.
цитирай
3. krumbelosvet - Естествени "ядрени огнища" в земната кора на Африка
28.11.2020 14:43
Преди много години някакъв геолог пишеше, като за нещо всеизвестно, за естествени "ядрени огнища" в земната кора на Африка - следи от ядрени реакции в далечни геологичаски ери. Не може да се изключи, че във вътрешните сфери на Земята продължават ядрени процеси, непрекъснати или (и) инцидентни. Дообре е известно, че Земята има и ВЪТРЕШНА топлина, а не само слънчевата. Наскоро прочетох, че радиоактивният и канцерогенен газ Радон се промъква в мазета и приземни етажи, което значи че ИЗВИРА от къде? Най-вероятно от продължаващи ядрени реакции. Много е вероятно въглеводородите да имат подобен произход. И да се синтезират в наши дни под Земната кора.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: krumbelosvet
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1953524
Постинги: 1158
Коментари: 3379
Гласове: 3574
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031