Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.08.2022 06:54 - Британският "Мирър": Кремъл e в паника - моли Запада да спре войната в Украйна
Автор: samarinof Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1822 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  image   Високопоставен политик от Кремъл тайно се е обърнал към западни държави с искане за помощ за слагане на край на руската инвазия в Украйна, съобщи британският "Мирър", цитиран от Offnews.bg. Вестникът се позова на доклади на западни разузнавателни служби, в които се имало думи на приближен на Путин, че Кремъл бил в паника.

В информацията се твърди още, че висши политици в Москва били много притеснени от санкциите и разпадащата се икономика. Те били в паника и от обстрелите край атомната електроцентрала в Запорожие.

"Обстрелът може да повреди АЕЦ-а, но най-вероятно не самия реактор. Той е добре защитен. Има здрав корпус и стоманобетонна обвивка. Може да бъде повредена охладителната му система, в резултат на което е възможна друга доста тежка авария не на ниво Чернобил, а на ниво Фукушима", казва радиохимикът Борис Жуков.

ООН има капацитета и логистиката да подкрепи мисия на Международната агенция по атомна енергия в АЕЦ "Запорожие", посочи говорителят на световната организация Стефан Дуйрич по-рано.

Само седмица след мощните взривове в руска военна база в Крим днес серия от експлозии имаше и в склад с боеприпаси в село Майское, в северната част на полуострова. Първоначално Москва обяви, че става въпрос за пожар, а после промени версията.

"В настоящия момент според данните на Министерство на отбраната причината за днешния инцидент е саботаж. Току-що разбрахме какво се е случило", каза назначеният от Русия губернатор на Крим Сергей Аксионов.

Руските власти на окупирания Крим са евакуирали повече от 3000 души от Майское и Азовка. В същия район приблизително по същото време се е запалила и подстанция, а пожарът е повредил железопътна линия.

Междувременно след британското разузнаване и руският президент Владимир Путин заговори, че войната в Украйна ще е дълга.

"Ситуацията в Украйна показва, че САЩ се опитват да удължат този конфликт", коментира Путин днес, цитиран от Медуза в Телеграм канала.

Ръководителят на британското военно разузнаване Джеймс Хокенхъл обяви преди дни, че конфликтът няма да приключи скоро. Той смята, че нито Русия, нито Украйна ще успеят да обърнат хода на войната през тази година.

Експерти от Американския институт за изследване на войната също пишат за продължителния военен конфликт. Според тях руската страна е започнала да увеличава темповете на производство на отбранителни продукти и може би се подготвя за точно такъв сценарий.
Фактор



Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: samarinof
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1060070
Постинги: 784
Коментари: 1354
Гласове: 1753
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031