Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.03 15:54 - ПОГРОМ! ДВА УКРАИНСКИ КОМПЛЕКСА „ПЕЙТРИЪТ” СА УНИЩОЖЕНИ
Автор: djani Категория: Лични дневници   
Прочетен: 997 Коментари: 6 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 ПОГРОМ!  ДВА УКРАИНСКИ КОМПЛЕКСА „ПЕЙТРИЪТ” СА УНИЩОЖЕНИ

 

image 

Най-добрият приятел на украинските власти, германският журналист Юлиан Рьопке, скърбно, написа:

„Украйна постави две пускови установки „Пейтриът“ на по-малко от 40 километра от фронтовата линия и на по-малко от 10 метра една от друга.

Ракетните системи за противовъздушна отбрана бяха в позиция „достатъчно дълго“, за да могат руските военни да изстрелят балистичната си ракета и да унищожат и двете пускови установки. Нямам думи..."

А колумнистът на списание Forbes Дейвид Акс:

„Украинците загубиха до 13 процента от своите ракети-носители Patriot само при едно бедствие.

А ето и турските медии:

„Само цената на изгубените „Пейтриоти“ и изразходваните боеприпаси надхвърли 17 милиарда долара. През последните две седмици, докато се опитваха да ги докарат до фронтовата линия в различни региони на Украйна, 6 системи за противовъздушна отбрана С-300, 3 „Пейтриът“, 2 „Бук“, 2 NASAMS и 1 Gepard бяха унищожени. Също така поне седем радарни системи бяха унищожени."

Само си помислете, 17 милиарда долара за няколко минути! И това е, за да разберем мащаба на бедствието. Според Financial Times вътрешните приходи на Украйна възлизат на 46 милиарда долара, а бюджетът на страната, като се вземе предвид и западната помощ, е 87 милиарда долара.

Украинците очакват военна помощ от САЩ, поне в размер на $ 60 млрд. Но американският Конгрес отлага дълго време законопроекта за отпускане на финансова помощ в размер на $ 95 млрд. Общо за Украйна, Израел и Тайван . И дори ако Украйна получи тези 60 милиарда долара от САЩ, се оказва, че вече е загробила една трета от тях в един красив пролетен мартенски ден.

В крайна сметка какво представлява системата Patriot, US 3PK? Произвежда се от група компании, водени от Raytheon. Това е универсално средство за противовъздушна отбрана на позиционни райони на големи и средни височини.

Цената на изстрелването само на една ракета варира от 3 милиона долара до 8 милиона долара в зависимост от нейния тип. Осем вече ги няма!

Как ви харесва това Трябва да помислите десет пъти преди да започнете пуска.

Това е и контролна машина, станция за насочване на ракети и пускова установка с две ракети в контейнери. Така целия комплекс е "сглобен":

И така, как се случи всичко това в крайна сметка?

Вие, разбира се, сте наясно със свръхефективната работа на руските бомби. FAB, KAB, ODAB (термобарични), а вече и касетъчни, които летят към съседите си в непрекъснат поток - ден и нощ. Разрушаване на укрепления и буквално покосяване на персонала. Това е един от основните фактори за последните им успехи.

Разбира се, този „фактор“ предизвиква дълбока загриженост сред украинците. Трябва да се направи нещо по въпроса! Какво да направят? Единственият вариант е да се удари по носителите на тези бомби. Това са руските Sushki.

Но тук е проблемът. За да улучите носителите на бомби, е необходимо да преместите системите за противовъздушна отбрана от безопасните далечни позиции по-близо до фронтовата линия. Което и беше направено.

Напоследък работата на украинските 3RK наистина се засили драматично. Е, резултатите се появиха съответно. Макар и съвсем не това, което се очакваше. Изглежда, че са успели да „приземят“ три руски самолета.

Въпреки че украинската пропаганда твърди - 15! Но дори и западните съюзници не повярваха на това. Те казаха, че "няма потвърждение".

Така че украинците се заеха да попълнят тези 15  бройки. Командирът на украинската противовъздушна отбрана, Oleschuk, представи на обществеността видео на „димяща сушка” в полето“. Оказа се обаче, че това видео е направено от шофьор на кола, който, докато се движи по селски път, заснема горяща трева в нива. И той го коментира. Звукът на видеото обаче беше премахнат и заменен с „необходимия“. Когато всичко това излезе наяве, Олещук беше попитан - Как е възможно това, Олещук? .. На което той вдигна рамене и помоли журналистите да бъдат „в една лодка“ с него.

И тогава американските 3RK се приближиха още по-близо до фронтовата линия. Тези „Пейтриът”, които Германия прехвърли на Украйна като част от пакета си за помощ, отидоха на вятъра.

Обикновено такива скъпи системи се намираха някъде близо до Киев. Тогава обаче решили да го пратят на лов за Сухой.

Голяма колона, включваща цял куп различни инсталации, се е движила на изток в най-строга секретност. Нещо обаче се е объркало. Когато до линията остават 40 километра, от нищото долитат руските „Искандер. И покриха цялата колона с огнен купол.

Всичко се случи в района на Покровск - на територията на Донецката НР. И съдейки по силата на удара, заснет от разузнавателния дрон, самите зенитни ракети и тяхното гориво също са детонирали.

Експертите обърнаха внимание на някои подробности. Колоната от ракетни системи на пътя е заснета от разузнавателен дрон напълно безнаказано, няма камуфлаж, автомобилите са скупчени, няма прикритие със системи за противовъздушна отбрана с малък обсег... Поведението им на фронта е направо помиярско.

Защо крайно дефицитните системи за ПВО се оказаха беззащитна мишена за руската армия? Този въпрос сега измъчва западните експерти. И същият украински фен от Германия, Рьопке, дори изрази мнение, че това не може да се обясни с невнимание и че украинците умишлено са си създали проблеми.

Като цяло, толкова много неща бяха загубени от такава немарливост, освен скъпите немски подаръци.

Но, конкретно Патриот, както пишат турците, са били 3. Освен това, заедно с „обслугата, загинала на место. Което определено се е състояло от чужденци. Това е като черешката на тортата. Освен това на Запад вече се надига вой, че за да подменят такива специалисти ще им трябва цяла година.

Вярно, все пак обявиха само два патриота. Ами нека, щом така им харесва... На тяхна съвест ще бъде.

Кадрите от поражението на украинската колона са предоставени от руското Министерство на отбраната. Снимки и видео, всичко е както трябва.

Историята, разбира се предизвика голям шум. Как допуснаха това да се случи???

Тази колона беше проследена! Най-вероятният вариант е някой да е предал информацията. Украинците трескаво търсят руски агенти от ГРУ в своя тил.

Въпреки това, според експерти, броят на хората, работещи в Украйна за Русия, непрекъснато расте. При това в различни „клъстери“.




Гласувай:
10



1. icansing - Так держать!
11.03 16:18
Молодцы, орлы!
цитирай
2. radostinalassa - ВПК ще е много доволен...
11.03 16:44
Той ще произведе нови ПВО и ще спечели от смъртта на славяните.
цитирай
3. blog13 - цитат:"Голяма колона, вк...
11.03 18:14
цитат:"Голяма колона, включваща цял куп различни инсталации, се е движила на изток в най-строга секретност. Нещо обаче се е объркало. Когато до линията остават 40 километра, от нищото долитат руските „Искандер”. И покриха цялата колона с огнен купол."

Я помню чудное мгновенье: Передо мной явилась ты, Как мимолетное виденье, Как гений чистой красоты.
цитирай
4. truthful - Руские дроны следили за ним!
11.03 20:05
blog13 написа:
цитат:"Голяма колона, включваща цял куп различни инсталации, се е движила на изток в най-строга секретност. Нещо обаче се е объркало. Когато до линията остават 40 километра, от нищото долитат руските „Искандер”. И покриха цялата колона с огнен купол."

Я помню чудное мгновенье: Передо мной явилась ты, Как мимолетное виденье, Как гений чистой красоты.

........................................
Потом прилетел ОТРК "Искандер" и ... всичко е изпепелено.
цитирай
5. iw69 - Само така,
11.03 20:20
бой по канчето до тотално посиране!
цитирай
6. karpis - Само да питам.
11.03 20:45
Ама откога "патеридиота"е изконна дрискосрайнска техника?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: djani
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3303052
Постинги: 969
Коментари: 3407
Гласове: 4707
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930