Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.06.2013 22:32 - "Граждани, вашето бъдеще е наша собственост"
Автор: mt46 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 9438 Коментари: 23 Гласове:
36


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bgОтворено писмо до българските лихвари (“банкери”)

image

Г-да лихвари („банкери”), вашата професия, вашите представители и институции, вашата душевна същност е била, е и ще бъде презирана, ненавиждана и мразена, независимо от вашите усилия да забраните това. Не можете да унищожите и потиснете  човешките чувства, нито със закон, нито със заплахи, нито със сила, защото те са заложени дълбоко в човешката природа и всяко „човешко” същество, избрало да изживее живота си упражнявайки този човеконенавистен занаят трябва да си дава сметка за това.

 Лихварството е заклеймявано от всички духовни водачи , от всяка религия, от всяко милосърдно човешко същество, от самата природа на нещата. Лихварството е тумор, раково образование, което унищожава човечеството и срещу което хората трябва  да се изправят, ако искат цивилизацията им да се развива. Лихварите сте паплач, която се храни с човешкото нещастие, руши човешки съдби, разбива бъдещето на хората, пие кръвта им и ги поробва, принуждавайки ги да им работят поколения напред. Вие сте толкова нагли, безочливи и безпардонни, че дори искате да наложите тези ваши действия да бъдат наричани и възприемани  от хората като благородни и плод на загрижеността ви към обществото, няма по-голяма подигравка с природата от този ви стремеж. Вие сте изкуствено създание, което иска да се слее и да поеме контрол над естествената природа на нещата.

Наскоро един от вас, а именно г-н Левон Хампарцумян, се обърна към мен, чрез своя ПР със завоалирана заплаха, да отстраня една моя статия и виртуалния плакат към нея, защото видите ли те накърнявали неговият имидж и този на банковата система която представлява. Били сезирали институциите!

Г-н Хампарцумян, не се ласкайте, че се обръщам към вас, правя го защото вие сте избрал да бъдете лице на този човеконенавистен слой от обществото и затова лицето ви „грее” върху моя плакат. Вие като човек не ме интересувате, единственото на което можете да ме научите е как да правя пари от трагедиите на други хора, а аз искам да се науча да живея в хармония с всички същества създадени от природата.

Аз г-н Хампарцумян нямам ПР, защото говоря и пиша това което чувствам, така както го чувствам и нямам нужда от съветите и съдействието на някой, който да ми помага да наричам черното-бяло, ограбването- благотворителност, безчувствеността – загриженост и алчността – хуманност. Именно благодарение изкривяването на реалността, кастата която вие представлявате доведе човечеството до днешното му незавидно положение и продължавате ли, продължавате да го тикате към пропастта.

Давам си сметка за огромната финансова мощ с която разполагате и която използвате без угризения за да запушвате устата на такива като мен. Давам си сметка, че можете да съсипете моя живот, да разплачете жена ми, детето ми, родителите ми, близките ми. Давам си сметка, че можете да ме направите ваш роб, да поробите и моите наследници, защото неведнъж сте го демонстрирали върху други хора. Давам си сметка, че можете да отнемете всичко което притежавам и което моите родители са се погрижили с изнурителен труд да спечелят и да ми оставят, давам си сметка. Но си давам сметка, че ако отстъпя дори и милиметър пред вашите заплахи, това ще означава да се превърна в опора на вашата човеконенавист, на вашата омразна власт и да предам себе си и всички които днес по целия свят се борят срещу властта на парите.

Мразя ви до дъното на душата си и няма закон, който вие сте купили способен да промени това. Няма закон който да ме принуди да говоря за вас хвалебствени слова или да замълча. Няма закон, който да ме спре да кажа на всеки с който се срещна мнението си за вашата каста. Няма закон, който да ми наложи доброволно мълчание и да ме застави да се примиря. Няма такъв закон, аз се подчинявам само на природата на нещата.

Сигурно ще откриете кой съм и ще ме изправите пред съда, за да ме осъдите за това което чувствам към вас. Не се съмнявам, че ако искате ще успеете, защото парите са у вас и законите са платени от вас. „Висш закон, висша неправда” това е което вашите лобита и пари създадоха. Но вярвате ли, че като ме осъдите ще промените моите чувства, или, че ще ме направите престъпник в очите на хората? Четете този въпрос и ви виждам как се смеете ехидно, защото вашата цел не е и никога не е била да бъда осъден или да ме поставите  „на колене като всеки престъпник” – вие искате да се страхувам и моята участ да стресне и уплаши всеки който си помисли да застане срещу вас. Вие искате чрез мен да „страхувате” българското общество. Няма да успеете. Можете да ме унищожите физически, но не можете да убиете това в което вярвам и което споделя цялото общество, а именно презрението и възмущението от това което представлявате, защото те са съществували преди аз да се поява и ще останат да съществуват дотогава, докато дори един от вас живее между хората. Страх ме е само, че вие предпочитате да завлечете към унищожение целия свят, само и само да изживеете в удоволствия и разкош жалкото си съществуване.

Вие сте боклуци издигнали се високо понесени от урагана на живота, боклуци мислещи се за орли, но накрая този ураган ще ви изхвърли там където вие мястото, на бунището. Днес ще унищожите мен, но утре ще се появят сто като мен и накрая някой ще почука на палатите ви, за да ви поиска сметка. Не обществото трябва да се страхува от вас, а вие самите трябва да се страхувате от себе си, от това което представлявате, защото то ви влачи към гибел.

Не съм аз този който руши вашият имидж, не аз съм заплаха за банковата система. Тя се руши и тресе именно защото е гнила и куха, защото се крепи на декори, на въздушни балони, на миражи и съновидения, на трагедии и страх. Тя няма имидж защото е изградена върху алчност, безчувственост и грабеж. Тя няма бъдеще защото изяжда това върху което се крепи – хората. Аз не съм поредното препятствие пред безметежното ви съществуване и дори да ме унищожите това няма да гарантира спокойният ви сън. Битката е между Парите и Природата, между Безумието и Разума. Познайте от коя страна сте вие.

И моля ви, не използвайте понятия като морал и етика, те не фигурират във вашите закони. Дори и осъден аз няма да престана да ви ненавиждам, защото вие в добри времена прибирате огромна част от спечеленото от хората, а в лоши прибирате всичко и то само за да задоволявате собствените си търбуси. Ненавиждам ви и ще продължавам да споделям своята ненавист с целия свят.

                                                                                      Чергар

Апелирам към всички медии и читатели, да споделят това писмо с възможно най-голям кръг от хора. Ще бъда благодарен на всеки който ме подкрепи. Тази битка не е само моя, но ако трябва ще я водя сам.

Прилагам копие от писмото изпратено ми от ПР на УниКредит Бубанк:
Публикацията за която се говори в писмото е отпреди две години, доста бързо реагират. . .

“Здравейте,

Казвам се Георги Грънчаров и съм от ПР екипа на УниКРедит Булбанк. Пиша ви по повод публикувания от вас материал: http://neverojatno.wordpress.com/2011/08/17/udar/

Разбирам шеговитата насоченост на вашия сайт и уточнението, че «Всичко написано на тази страница е художествена измислица и не отговаря на действителността.». Има обаче една линия на етичност и добър вкус, която вашият материал, съзнателно или не, преминава.

Използването на алюзията за името на главния изпълнителен директор на УниКредит Булбанк, както и илюстрирането на материала с негова снимка, грубо накърнява имиджа на г-н Хампарцумян, а текстът представя образа на българските банки в крайно недостоверна светлина.

Вероятно имате своите причини този текст да стои в сайта ви. Учтиво ви моля обаче да отстраните измисления цитат на г-н Хампарцумян и неговата снимка, тъй като представляват груба форма на клевета. Бих искал да Ви уведомя, че за случая са уведомени съответните институции.

Поздрави,
Георги Грънчаров
УниКредит Булбанк”

neverojatno.wordpress.com/2013/06/27/open/ПП: Смятам, че това е достоен протест на един интелигентен и свестен българин /с ник "Чергар"/...Гласувай:
39


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. freeoldmen - " Мразя ви до дъното на душата ...
27.06.2013 22:52
" Мразя ви до дъното на душата си и няма закон, който вие сте купили способен да промени това"
Споделям го с цялото си сърце и душа!!!
цитирай
2. freeoldmen - А представяте ли си г-н Георги Гр...
27.06.2013 23:11
А представяте ли си г-н Георги Грънчаров, авторът на писмото? Мазен еничар, за когото споменатият виден банкстер е пример за подражание. Некви такива като шефа му ни тровят душите десетилетия вече, Грънчаров сигурно е от новите, млади, красиви, дето ще наследят мръсниците като Хампарцумян и вече ще изглеждат по- добре на колажи като този...
цитирай
3. mt46 - Отзивите под това писмо са много добри... Смел човек!
27.06.2013 23:28
freeoldmen написа:
" Мразя ви до дъното на душата си и няма закон, който вие сте купили способен да промени това"
Споделям го с цялото си сърце и душа!!!

цитирай
4. mt46 - Този г-н, който отговаря на писмото, е просто бюрократ, един от многото...
27.06.2013 23:34
freeoldmen написа:
А представяте ли си г-н Георги Грънчаров, авторът на писмото? Мазен еничар, за когото споменатият виден банкстер е пример за подражание. Некви такива като шефа му ни тровят душите десетилетия вече, Грънчаров сигурно е от новите, млади, красиви, дето ще наследят мръсниците като Хампарцумян и вече ще изглеждат по- добре на колажи като този...

Не е тайна, че повечето банки у нас се държат от мафиоти, обвързани с разни партии...
цитирай
5. aip55 - Споделям написаното Марине
28.06.2013 02:59
Силно и ясно изразена позиция! Но, само комунистите(не БСП) могат да поставят такива като Хампарцинян, на мястото му. Не мислете, че няма да има видьов ден! Всичко скоро ще изригне, като мощен вулкан и ще се събере версиите. Браво за постингът ти!....
цитирай
6. milady - Pozdravi!!
28.06.2013 07:43
Тази схема се нари4а.. МАФИЯ-- БАНКИ(ТРЕЗОРИ) --ПОЛИТИКА..
цитирай
7. nrd - Поздрави и подкрепа!
28.06.2013 08:55
Браво! Всеки трябва така да отстоява позицията си.
цитирай
8. vishnichka - Един много полезен творчески сайт,
28.06.2013 10:06
с изключително находчиви идеи, подвеждали неведнъж по разсеяните потребители в достоверност. Аз мислех, че се списва от екип, но дори да е един под псевдонима чергар, заслужава пълната ни подкрепа!
цитирай
9. makont - Отдавна се опитват да ни купят,
28.06.2013 10:53
но нещо с Българите не се получава съвсем по тяхната схема, ние не сме научени да живеем на кредит, сега ни приучват, но не навсякъде пробиват. И за усмивка, предпочитам лозунга"Нашите пасти, са Вашите страсти", примерно.
цитирай
10. zarenkow - И банките, както и политиката и р...
28.06.2013 12:39
И банките , както и политиката и религията се управляват от хора. Отношението на хората, към и трите потребни на обществото институции, е отношение към хората , които ги управляват, а ни управляват хора в много голяма степен зависещи и от нашият избор и толерантност, към действията им. Банките са призвани да насочват обществен ресурс към развитие и просперитет, но това не може да става на всяка цена. Възмущението в този случай е към системата , безконтролно позволяваща злоупотребите, а не към банковата институция. Това е все едно бунтът в Англия срещу машините.
цитирай
11. zaw12929 - Поздравляния за позицията!!! да сме добри.. АМА КАК?!
28.06.2013 14:42
АКО НИЕ СМЕ ЛОШ, ОТ КЪДЕ ДА НИ ДОЙДЕ ДОБРОТО
А + ТОВА СМЕ И АТЕИСТИ ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ И НИКАКВИ ДЕМОКРАТИ
цитирай
12. mt46 - Ботев е казал: на добрия добро да правиш, лошия - с ножа по глава...
28.06.2013 18:21
zaw12929 написа:
АКО НИЕ СМЕ ЛОШ, ОТ КЪДЕ ДА НИ ДОЙДЕ ДОБРОТО
А + ТОВА СМЕ И АТЕИСТИ ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ И НИКАКВИ ДЕМОКРАТИ

цитирай
13. mt46 - Да...
28.06.2013 18:24
zarenkow написа:
И банките , както и политиката и религията се управляват от хора. Отношението на хората, към и трите потребни на обществото институции, е отношение към хората , които ги управляват, а ни управляват хора в много голяма степен зависещи и от нашият избор и толерантност, към действията им. Банките са призвани да насочват обществен ресурс към развитие и просперитет, но това не може да става на всяка цена. Възмущението в този случай е към системата , безконтролно позволяваща злоупотребите, а не към банковата институция. Това е все едно бунтът в Англия срещу машините.

Но системата се създава от хора. И се управлява от хора, които би трябвало да носят отговорност...
цитирай
14. mt46 - Нямам кредити, но някои се подлъгаха и изгоряха...
28.06.2013 18:29
makont написа:
но нещо с Българите не се получава съвсем по тяхната схема, ние не сме научени да живеем на кредит, сега ни приучват, но не навсякъде пробиват. И за усмивка, предпочитам лозунга"Нашите пасти, са Вашите страсти", примерно.

Проблемът е в некоректните, едностранни промени в договорите по кредитите... И в срастването на банковата с политическата система...
цитирай
15. mt46 - И аз не знам дали сайтът се списва от екип, или само от Чергар...
28.06.2013 18:32
vishnichka написа:
с изключително находчиви идеи, подвеждали неведнъж по разсеяните потребители в достоверност. Аз мислех, че се списва от екип, но дори да е един под псевдонима чергар, заслужава пълната ни подкрепа!

цитирай
16. mt46 - Така е - смело, директно, конкретно...
28.06.2013 18:34
nrd написа:
Браво! Всеки трябва така да отстоява позицията си.

цитирай
17. mt46 - Да, те са обвързани...
28.06.2013 18:36
milady написа:
Тази схема се нари4а.. МАФИЯ-- БАНКИ(ТРЕЗОРИ) --ПОЛИТИКА..

И нови избори няма да решат този проблем...
цитирай
18. mt46 - Ще видим...
28.06.2013 18:44
aip55 написа:
Силно и ясно изразена позиция! Но, само комунистите(не БСП) могат да поставят такива като Хампарцинян, на мястото му. Не мислете, че няма да има видьов ден! Всичко скоро ще изригне, като мощен вулкан и ще се събере версиите. Браво за постингът ти!....

Липсва нова лява партия, която да представлява мнозинството /около 80 % от бедния народ/... Ситите, богатите са "добре" представени...
цитирай
19. planinitenabulgaria - Прав е Чергар да нарича така банкерите!
28.06.2013 20:47
От къде дойдоха капиталите на нашите "банкери"? Давам пример с бащата на Кюлев, който бил полуграмотен висш полицай и дал куфара с парите на сина си, доста по-образован, той да започне бизнес на банкер. Докторът го гръмнаха, защото искаше да прави банка, поради същата причина гръмнаха и Киро Японеца пред новопостроената от него сграда за банка. Не може всеки да става банкер! В куфара за Кюлев е била и част от нашите пари, които откраднаха, част от парите за пенсионния и здравния фонд, от т. н. валутен резерв. Заченатата в грях наша банкова система е символ на грабежа - от всяко ъгълче някой те подканва да вземеш кредит.
В целия свят банкерите са крадци, най-големите са на Уолстрийт и на Лондонското сити. На тях продадохме банките си. Така им предоставихме път, по който най-бързо откраднатото напуска страната ни.
цитирай
20. mt46 - Да, банкерството е узаконена кражба...
28.06.2013 21:07
planinitenabulgaria написа:
От къде дойдоха капиталите на нашите "банкери"? Давам пример с бащата на Кюлев, който бил полуграмотен висш полицай и дал куфара с парите на сина си, доста по-образован, той да започне бизнес на банкер. Докторът го гръмнаха, защото искаше да прави банка, поради същата причина гръмнаха и Киро Японеца пред новопостроената от него сграда за банка. Не може всеки да става банкер! В куфара за Кюлев е била и част от нашите пари, които откраднаха, част от парите за пенсионния и здравния фонд, от т. н. валутен резерв. Заченатата в грях наша банкова система е символ на грабежа - от всяко ъгълче някой те подканва да вземеш кредит.
В целия свят банкерите са крадци, най-големите са на Уолстрийт и на Лондонското сити. На тях продадохме банките си. Така им предоставихме път, по който най-бързо откраднатото напуска страната ни.

Безродните ни политици доста неща продадоха /предадоха/ на чужденците...
цитирай
21. lucrecia - ...DA NE PETNIM KLASI4ESKIQT SOUND S
29.06.2013 00:24
BG POLITICITE...NA TQH NAI IM PRILQGA BG 4ALGATA...
цитирай
22. mt46 - Класическият саунд е за разтоварване...
29.06.2013 22:59
lucrecia написа:
BG POLITICITE...NA TQH NAI IM PRILQGA BG 4ALGATA...

За посетители на блога ми, които не се интересуват от политика... :)
цитирай
23. anin - Привет! Отбих се за малко :)
30.06.2013 12:01
http://www.burgasnovinite.bg/Nezakonno-zabogateli-balgari-Wikileaks.html

цитирай
24. mt46 - Да, списъкът е голям и любопитен... Но никой не им търси сметка...
30.06.2013 14:21
anin написа:
http://www.burgasnovinite.bg/Nezakonno-zabogateli-balgari-Wikileaks.html


цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 15874194
Постинги: 3186
Коментари: 41945
Гласове: 137153
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Септември, 2022  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930