Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2014 13:30 - Тихо, те не искат да знаем!...
Автор: mt46 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 9493 Коментари: 17 Гласове:
50


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
.
.
Ваши нищожества...    
Ваши нищожества!
Ваши мръсничества,
благоробия!...
Блатоживейте,
злобейте!...
Не гледайте
като добичета,
Ваши лисичества!...
Не прося смирено
за снизхождение...
Запазете за себе си
Вашите... изпражнения!...

Марин Тачков
10 декември 2013 г.


Срамните тайни на Левон Хампарцумян – арменския престъпник От Redactor | на 27/01/2014 прочитания: 3 127 | Престъпни схеми  

image

Още преди няколко месеца банкерът си навлече обществения гняв обявявайки, че няма криза и тя е само в главите на мързеливите безработни българи.

Хампарцумян се ожени на 47 години за 24 годишната Мариана, която беше негова служителка. Заплатата на банкера е над 200 000 лева месечно, без другите бонуси от банката , както споделиха някои медии преди време.

Роден е на 26 декември 1953 г. в гр. София. Дипломира се като инженер-химик. През социалистическите години работи в „Кремиковци“ АД и в Централния институт по изчислителна техника. Хампарцумян е от пионерите в консултантско-одиторския бранш в България. През 1992 г. с Мартин Заимов създават „Българска одиторска компания“ – консултантска фирма, асоциирана в интернационалната мрежа на Coopers & Lybrand. Този Мартин е внук на съветския шпионин героя на СССР ген. Владимир Заимов. Племенник на офицер.  Племенник на офицер предлагал се на нацистите. Той крие истинската си фамилияГолдсмит, и заслужава специално внимание. Защото е представител на най-отвратителните глобалистки кръгове.

Хампарцумян се радва на втората по размер заплата след тази на комунистическото чудовище Валентин Златев, той е позор за арменците. Излишно е да изреждаме целия списък с длъжности, които заема, по волята на тайното световно правителство.

След две години продават компанията си на Coopers & Lybrand. В средата на 1990-те год. оглавява департамент „Бизнес развитие“ на компанията Pricewaterhouse-Coopers, а после се премества в българския офис на Ernst & Young. Прекарва 5 години в Канада, работейки като консултант по проекти с Русия. През 1997 г. е избран за почетен консул на Канада в София като заема позицията и по-късно, с изключение на периодите, през които е на длъжности в държавната администрация. В кабинета на Иван Костов, Хампарцумян е заместник-министър на икономиката, а от 2000 г. и изпълнителен директор на Агенцията за приватизация.

Циганският Командир го назначи поради стремежа да уреди голямата си дъщеря, той беше тясно свързан с приватизацията на „Булбанк“ – бившата „Външнотърговска банка“ на комунистическата номенклатура. През 2001 г. става главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на „УниКредит Булбанк“. Той е и заместник–председател на Управителния съвет на БОРИКА и председател на Управителния съвет на Асоциацията на банките в България. Понастоящем е и член на Управителния съвет на Института за пазарна икономика, председател на Настоятелството на СУ „Св. Климент Охридски”, член на Настоятелството на Висшето училище по застраховане и финанси и член на Настоятелството на City University of Seattle в България. Неотдавна става заместник-председател на Управителния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

image

Припомняме и следното: на 9.12.2012 г. Левон нарече нацията некадърна. Сега, обаче, нацията се сети да се поразрови в миналото и извади не една от „кирливите ризи“ на Мистър „Мендижър на годината“.

А именно: Милиарди долари изнася „Дънди Прешъс Метълс“ чрез добива на злато и други ценни елементи от недрата на нашата земя. А подземните ни богатства са общонародна, а не частна собственост. Така пише в Конституцията на Р. България. За да си го представим картинно – пари, колкото за един АЕЦ. Срещу какво?

Правителството на Костов договоря концесията срещу 6 милиона долара, за да прехвърли мината в частни ръце срещу скандалните 1.5% от печалбата, които по царско време падат на 0.75%. За справка: дори най-изостаналите африкански държави вземат от конкистадорите 50 % от стойността на златото си, за да им позволят да ги дупчат и тровят. Схемата е чудовищна. Дори по цени на БНБ концесионерът изкарва много повече от 200 милиона годишно от подземното богатство на Родината ни. И така година след година. От България ежедневно се отмъкват злато, уран, германий, сребро, платина…

image

Ежедневно! Грабителството на държавата и народа ни не се прекратява от нито едно правителство! Кои са основните играчи?

Левон Хампарцумян. По времето на Костов, когато Дънди взема за без пари концесията за златодобив, Левон е зам-министър на промишлеността и шеф на привативацията. Когато Уникредит скандално приватизира на силно занижена цена най-големия български трезор Булбанк, химикът Хампарцумян става банкер. Оглавява банката, заради което специално е променен закон.

Виктор Меламед е друга възлова фигура. Когато кабинетът Костов подарява за 100 000 долара на никому неизвестния евреин Гад Зееви БГА Балкан, а той източва от него между 40 и 60 милиона тогавашни долара (по онова време цената на най-голямото ни предприятие Нефтохим е 100 милиона долара), Виктор Меламед е дясна ръка на прословутия бизнесмен.

След управлението на Костов сигурно по случайност Меламед става почетен консул на Тайланд, което му гарантира неприкосновеност от всякакви органи в България в дома, офиса, колата му и навсякъде другаде. Почетен консул на Канада пък става другият човек на Костов – Левон Хампарцумян. Не е тайна, че Канада е родината на Дънди.

Към групичката е присъединен и наследникът на Левон като почетен консул на Канада – олигархът със спорна слава Иво Прокопиев… Освен издател, Прокопиев е и гуру на зелените, които никога не протестират срещу златодобива, въпреки че той е вредител за природата. Да не говорим, че обхваща и територии по Натура 2000, заради което държавата може да бъде глобена за милиони от Европейския съюз. Зелените много добре знаят тези неща, но се правят на „ни чул – ни видял“.

Преди 2 години, през 2010 г. „Дънди Прешъс Металс“ (ДПМ) и тяхното дъщерно дружество „Челопеч Майнинг“ ЕАД (ЧМ) обявиха сключването на дългосрочни договори за заем на обща стойност 66,75 млн. щ.д. с „Европейската банка за възстановяване и развитие“ (ЕБВР) и „УниКредит Булбанк“ (УКБ). Официалната информация бе, че финансирането ще се използва за рефинансиране на текущ заем в размер на 16,25 млн. щ.д. към ЕБВР и за финансиране на проекта за разширение на рудника и фабриката в Челопеч, на обща стойност 150 млн. щ.д., чиято цел е удвояване на производството до 2 млн. т. руда на година.

Проектът за разширяване на производството трябваше да завърши през 2011 г. „Споразумението, коeто подписваме в момента, е поредното доказателство, че за добрите проекти има финансиране от страна на банките. Именно такива добри проекти и предпримчивостта ще ни изведат от икономическата криза“, заяви Левон Хампарцумян, главен изпълнителен директор и председател на съвета на директорите на УниКредит Булбанк.

Сега, обаче, идва питането: как Левон Хампарцумян и Дънди изведоха България от кризата? Какво се случи през 2011? Ето какво:

Тогавашният екоминистър Нона Караджова подари 2 милиарда лева на „Дънди“. Това стана факт, след като министърката даде одобрение на канадската компания да добива златото ни край Крумовград. Така „Дънди“ най-накрая получи окончателното одобрение на екоминистьра и дълго отлаганият проект на „Болкан минерал енд майнинг“ тръгна.

„Болкан Минерал енд Майнинг“, дъщерна фирма на канадската „Дънди Прешъс Майнинг“, добива 794 000 тройунции, или близо 25 тона благороден метал от хълма Ада тепе. Като изчислим, че в момента тройунция струва близо 2 472 лева, по фиксинга на БНБ, излиза, че „Дънди“ ще спечели близо 2 милиарда лева от българското злато.

През февруари 2011 г. правителството даде на „Дънди“ 30-годишна концесия за крумовградското находище. Концесионната такса е нищожна – от 1,5% до 4,5%. Очакваният добив само на находището Ада тепе е 25 тона. Така „Дънди“ прибира 2 милиарда лева, а държавата – нищожните 20-50 милиона.

Както съобщи геологът д-р Вълко Гергелчев, първоначалните запаси в Челопеч са били изчислени на 1,1 млрд. тона, през 1985 г. са намалени до 57 млн. тона, а сега цифрите са ревизирани до 30 млн. тона. И в тези 30 млн. тона руда освен злато, сребро и мед има и други метали, като олово, цинк, германий, селен, телур, сребро, галий, антимон, бисмут, талий, платина и т.н. В находището има залежи още на сяра, живак и др.

Но печалбата на „Дънди“ от тях на практика не може да се докаже, тъй като единственият източник на информация за това са анализите, правени винаги в лабораторията на фирмата. След това с благословията на държавата наличните метали в концентрата отпътуват за далечна Намибия.

А за да се застраховат срещу евентуални нападки, че изнасят много повече от обявената продукция, от канадската компания настояват за официално увеличаване на концесията за добив до 3 млн. тона руда за година от находището в Челопеч.

imageРудникът в Челопеч е на 500 м под земята (до сега), видимата част са само няколко сгради. Далаверата със златото ни започва още от времето на Иван Костов.

Преди правителството на Иван Костов да сдаде властта през 2001 г. тогавашният икономически министър Александър Божков (евреин ционист) сключва договор с „Дънди прешъс“, в който концесионната такса е в размер на 1,5% от годишния добив на злато и мед.

През 2003 г. министър от правителството на Симеон Сакскобургготски Лидия Шулева (еврейка ционистка) намалява тази такса от 1,5% на 0,75%. Така царят харизва най-голямото находище в България и едно от големите в Европа на канадската фирма.

През 2008 г. кабинетът на тройната коалиция подписва нов договор с канадската компания „Дънди“, който е за срок от 10 години, като предвиденият добив на благородния метал представлява 3 млн. тона годишно. А концесионната такса става 8%. Очакваната печалба само от злато и мед е 5,735 млрд. долара. Изненадващо кабинетът обяви, че за целия срок на договора България ще получи 700 млн. долара концесионна такса, независимо от това, че сметките показват друго – при този процент в хазната трябва да влязат 459 млн. долара.

За 2006 г. – по стари цени на металите, посочени от „Дънди“ – те изчисляват, че печалба от добива на мед, злато и сребро възлиза на 175,7 млн. долара. Таксата е 132 хил. долара. Но към 12 март 2007 г. „Дънди“ се коригират – те обявяват, че печалбата им ще е 581,3 млн. долара, като в резултат на това ще внесат 426 хил. долара такса. През 2008 г. по цени на Лондонската борса за благородни метали печалбата от злато и мед е 6,698 млрд. долара. При тази цена на металите комисионната такса става 503 млн. долара. Тоест това прави 7,5% концесионна такса, което е намаление от обявените 8% заради изключването на среброто от сметката.

На фона на тези цифри Нона Караджова преди една година похвали инвестициите, които „Дънди“ правят.

Както показват фактите, всички управляващи са забъркани около аферата Дънди.

Както виждаме, в България все още се експлоатират подземните ни богатства за частни цели.

Какво по силно доказателство, че системата на управление в България е неефективна? При всичките правителства системата генерира корупция. Костов, Сакскобуготски, Станишев, Доган, Борисов през годините подариха за стотинки не само златните находища, но и всичко, което може да се продаде или откровенно да се открадне. Системата на държавно управление в България ражда, култивира и умножава корупцията, без значение коя партия управлява. В случая не са виновни партиите, защото която и партия да е на власт, тя ако не е била досега – ще се корумпира. Трябва да търсим лек за причината за болестта, а не за симптомите. Причината е системата...

ПП: Цялата статия -
noligarh.com/%D1%81%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%82%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%BE%D0%BD-%D1%85%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1%86%D1%83%D0%BC%D1%8F%D0%BD/





Гласувай:
51


Вълнообразно


1. kostadin - Е, излиза, че единствен Вожлен к...
30.01.2014 15:09
Е, излиза ,че единствен Вожлен казва истината ,която всички услужливо я премълчаваме.Ние сме победена държава Това са контрибуциите за малкото ни удоволствие да сме били живеещи при соца.
То да беше само златото в рудата да го преглътнем...
Ами хвостохранилищата?Това са подготвени многометални руди за милиарди Дадени са на концесия и простопнашият отпадък го извозват в други страни.Извозват земята на България ,макар ,че демократите изричаха заклинанието какво от това ,че земята се продава на чужденци .Тя винаги ще си остава в България Уви ,като изчезнат българите като етнос ,какво ще стане?
цитирай
2. mt46 - -
30.01.2014 18:16
15:31 - silipili
цитирай
3. mt46 - Истината е ясна...
30.01.2014 20:50
kostadin написа:
Е, излиза ,че единствен Вожлен казва истината ,която всички услужливо я премълчаваме.Ние сме победена държава Това са контрибуциите за малкото ни удоволствие да сме били живеещи при соца.
То да беше само златото в рудата да го преглътнем...
Ами хвостохранилищата?Това са подготвени многометални руди за милиарди Дадени са на концесия и простопнашият отпадък го извозват в други страни.Извозват земята на България ,макар ,че демократите изричаха заклинанието какво от това ,че земята се продава на чужденци .Тя винаги ще си остава в България Уви ,като изчезнат българите като етнос ,какво ще стане?

Лошото е, че всички партийни боклуци и продажници са обвързани и задружно са участвали /участват/ в масовото ограбване на България... Лошото е, че нямаме независима, ефективно работеща съдебна система... Лошото е, че нямаме будни, умни, интелигентни протестиращи, които да искат ревизия на прехода, съд и затвор за всички крадливи политици и мафиоти...
цитирай
4. planinitenabulgaria - Учястваме в схема,
30.01.2014 21:27
в която ще бъдем ограбвани от световната мафия, която има тук свои хора като Хампарцумян, като Милен Велчев и всички, които до сега са били в парламента или министри. Затова България се опростачи и циганизира, тя се и обезбългарява. Колко българи тук в Лос Анжелес срещам с професии, придобити в България, на понеже не са мутри или престъпници, за тях място в България няма. Давам за пример медицинските сестри, които имат заплати да 8000 долара, хирурзи - с космически заплати. У нас това върви само за крадците концесионери като тези от Софийска вода, банкерите и корумпираните служители от всички нива, започвайки от общините.
Истината е ясна - грабеж, който е планиран срещу запазването на властта на тези преди 1989 г. Питам се обаче, Хампарцумян, Милен Велчев и др. дали саамо те са подчинени само на световната мафия, която работи с България?
цитирай
5. precoria - Все
30.01.2014 21:33
се молим за спправедливост, а тя не идва...
цитирай
6. mt46 - http://alarmanews.com/?p=11061&fb_action_ids=10202245305247824&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map=[14044075131
30.01.2014 21:58
Четири правителства мълчат: Истината за разграбването на България
zlatorudnik
Сподели

Според прогнози на геолози-специалисти България е втората държава след Полша в целия Европейски съюз по абсолютна стойност в добива на мед и трета, след Финландия и Швеция, по наличие на златни запаси.

Повече от десет години добивът на злато и благородни метали е в ръцете на чуждестранни компании, които източват националното богатство от България и сякаш този факт не прави впечатление на никое от последните четири правителства. Те управляват държавата от името на българския народ и го приспиват със сладки приказки, докато през границите ни изтичат тонове злато, сребро и всякакви цветни и редки метали.

Приспиват ни със сладки приказки от рода на България 2020, Европа 2020, превъзнасят евроблагодеянията от по няколко милиона като някакви несметни богатства и едва ли не като израз на специално отношение на Брюксел към нас, българите. В същото време тихомълком, под акомпанимента на тази приспивна песен

Огромни количества метали за стотици милиарди изтичат към по-богатата част от планетата

В Челопеч – едно от най-богатите находища на медно-златни руди в Европа, има 42 химични елемента. Не веднъж е ставало дума за приватизацията на големите индустриални предприятия. Този процес на смяна на собствеността у нас бе наложен шоково и под външен натиск.
kristalinageorgieva
Спомняте си за едно посещение на екип на Световната банка, в който участва и Кристалина Георгиева. Този екип отправя ултимативни условия на българското правителство за отпускане на заем от Световната банка. Парите са нужни на България, за да стабилизира икономиката си, а условието е приватизация на 50% от промишлеността, бързо и шоково.

Шоковата доктрина, тази рожба на Чикагския университет и по-специално на икономиста Милтън Фридмън е изпробвана в Латинска Америка – в Чили, Аржентина…Десет години по-късно, изпадналата под влияние на Фридрих фон Хайек, Маргарет Тачър налага приватизацията на обществените монополи във Великобритания и предизвиква вълна от недоволство.

През деветдесетте години приватизационната вълна залива Югоизточна Азия, Малайзия, Индонезия. Напомняме ви всичко това, защото България не е изолиран случай, тя, също като други държави, става жертва на колониални апетити. За да изпадне в тази зависимост обаче са необходими определени условия.

Първото е, земята ни да е богата. Според геолога, проф. Вълко Гергелчев прогнозните ресурси в България само на злато са около 20 000 тона. Среброто е също в такива трудно въобразими количества. Според една друга статистика България е втората държава след Полша в целия Европейски съюз по абсолютна стойност в добива на мед и трета, след Финландия и Швеция по добив на злато. В световен мащаб е 9-а по добив на мед и 20-а по добив на злато на глава от населението.

Представяте ли си? Тази малка държавица с територия от 110 хил. кв.км… В Челопеч – едно от най-богатите находища на медно-златни руди в Европа, има 42 химични елемента. Част от тях са стратегически суровини, а други са редки и скъпи метали.

Комбинатът в Пирдоп е изграден върху рудник, в който има 20 химични елемента, недобивани досега, сред които и злато. Ада Тепе, Брезник, Трън…и т.н. Кой знае за това? Малцина. Това е и второто условие, за да изпаднем в колониална зависимост. Да няма чуваемост за тези неща. Но ако преди тези неща не се знаеха, това беше, защото информацията беше засекретена. Достъп до залежите на благородни метали са имали само главните геолози, разработвали рудниците ни.

Днес информация за залежите от злато, сребро, мед или други елементи може да получи всеки, който попълни едно заявление. Така много чуждестранни инвеститори дойдоха и завладяха българските находища.
Според геолога проф. Вълко Гергелчев прогнозните ресурси в България само на злато са около 20 000 тона.
Опирайки се на прогнозите му, на металогенните карти и въобще на цялата информация, която е събирана десетилетия от няколко хиляди души специалисти геолози, инженери, няколко чуждестранни компании пробиха у нас и завладяха богатите ни находища.
Защо? Защото някои им позволиха да го направят. Тези, които ние избираме, за да направят живота ни по-добър. Същите тези, които се кълнат всеки път, че докато управляват, ще се ръководят от обществения интерес. Кое общество обаче?

Обществото на българския народ или общоевропейското общество. Някой ще каже, ами то е едно и също. Едно и също, ама друг път.

Националният интерес няма нищо общо с общоевропейския

Когато екипът на Световната банка, воден от Гордън Хюз поставя условия за приватизация на 50% от националната промишленост, участието на Кристалина Георгиева в този екип не е в името на националния интерес, а в интерес на Световната банка.

Продажбата на МДК – Пирдоп на белгийска компания без пари и фрашкан догоре с продукция, няма нищо общо с националния интерес. Той има общо с европейския интерес и по-точно с белгийския. Да получиш комбинат, който добива мед, злато и сребро без пари срещу едно обещание за членство в Евросъюза, това не се случва и в приказките дори. Представяте ли си какво успиване е било…Новите собственици унищожават цяло технологично звено от този единствен по рода си и мащабите си за Балканите комбинат. И това е вече част от националния интерес. Но не българския, а белгийския национален интерес.
zlatorudnik
Умишленото снижаване на технологичното равнище на производство на този комбинат от новите белгийски собственици до ниво на суровинен доставчик е изцяло вече в интерес на Белгия.
Комбинатът в Пирдоп е изграден върху рудник, в който има 20 химични елемента, недобивани досега, сред които и злато.
Защото страната си подсигурява за десет години напред суровина от българските благородни метали, с която да захранва своето производство и да осигурява работа за своите граждани. А това че българските специалисти заети в производството на злато и сребро са принудени да напуснат след като старият цех за преработка на злато и сребро е закрит, това по никакъв начин не обслужва българския национален интерес. На белгийците не им трябва предприятие в България, което да произвежда злато и сребро за Лондонската метална борса. Защото златото и среброто ще бъдат български и белгийците ще трябва да делят с нас, българите, печалбата от продажбата.

Това не може да бъде част от националния интерес на Белгия. В интерес на Белгия обаче ще е комбинатът в Пирдоп да произвежда суровина, която да бъде преработвана в Белгия. И произведеното там злато и сребро няма да бъдат повече български, те ще бъдат белгийски. И като такива ще се продават на Лондонската метална борса.
Нима Кристалина Георгиева, която е написала учебник по микроикономика, който е издаван цели три пъти досега, не знае, че всяка следваща фаза в производството на стоките носи по-висока добавена стойност? Съмняваме се. Кристалина Георгиева просто не е работила за българския национален интерес. Правителството на Иван Костов, което осъществява сделката, също не е работело за българския национален интерес. Ако Костов и Александър Божков бяха работили за българския национален интерес, те нямаше да подарят комбината в Пирдоп на белгийците. Официалната му цена е 55 млн. долара. Но стойността на готовата продукция в него при продажбата и парите, които държавата отпуска за ликвидиране на екощетите зануляват сметката. Златната кокошка е харизана без пари за обезпечаване на европейското бъдеще на България. Чувал съм Иван Костов да споменава в свои изказвания, че членството на България в ЕС е заложено още по негово управление. Да, но на такава цена.

Приемствеността на политиците е в послушанието им пред Брюксел
Кристалина Георгиева, като част от екип на Световната банка, има личен принос в шоковото приватизиране на 50% от промишлеността у нас.

Приемствеността се споменава често от политиците на прехода. Приемствеността, която следват, независимо от политическата им окраска, е в послушанието им пред Брюксел. Приемственост в подчиняването на българския национален интерес на общоевропейския. Продажбата на медодобивния комбинат в Пирдоп на белгийците от правителството на Иван Костов е приемственост на ангажимента, който поема предишният кабинет пред екипа на Световната банка, в който участва и Кристалина Георгиева.

Затварянето на Първи, Втори, Трети и Четвърти блок на АЕЦ – Козлодуй от правителството на Симеон Сакскобургготски е приемственост на ангажимента, който поема България в меморандума от 1999г., подписан от кабинета на Костов и Гюнтер Ферхойген, еврокомисар по разширяването на ЕС. Приемственост има в последователното подновяване на договора за концесия на най-богатото ни златно находище в Челопеч от всички правителства. Находището в Челопеч се експлоатира от „Дънди Прешъс Метълс“-канадска минна компания, с проекти за златодобив в Челопеч и Крумовград.
dundee1
dundee2Източник: http://www.24hgold.com . /Кликнете на снимката за голям размер/
На Костов, на Кобургготски, на тройната коалиция, на Бойко Борисов. Всички тези различни правителства подновяваха договора за източване на българските благородни метали в чужбина. Каква е причината за тази приемственост? Защо трябва да се следва тази икономическа програма, която превръща българската икономика в суровинен доставчик?

В един доклад на МС за структурната реформа, която се приложи у нас след средата на деветдесетте и през първото десетилетие на новия XXI век пише: „Незадоволителният ход на структурната реформа в България досега се дължи на няколко фактора. Първо, липса на политическа воля за оттегляне на държавата от управлението на предприятията. Второ, запазване на държавните монополи в ключови дейности , като енергетика, вноса на природен газ, производството на горива и суровини. Трето, слаба и непрекъснато изменяща се нормативна база на приватизационния процес. Четвърто, това е много важно – нестабилна политическа обстановка, която отблъсква чуждестранните инвеститори.

Защо си мислите им пречи на нашите бъдещи евросъюзници това, че държавата управлява в предприятията, че се грижи за обществените услуги и управлява в стратегически сфери от национално значение като енергетиката? Защо? Каква им е целта? Намирам отговора няколко реда по-долу: “ До края на 1998 г. да бъдат приватизирани всички индустриални и търговски предприятия. Производството ще бъде експортно насочено, така че висококачествени продукти с българска марка ще заемат своето място в европейския и в световния потребителски пазар. Големите предприятия ще бъдат собственост на корпоративни международни компании, които ще включат нашите заводи в световната икономическа общност.“ Такава е била визията на управляващите през 1998г. До известна степен тя се осъществява и днес.
Големите ни рудници са продадени 1 000 пъти под реалната им цена
Продажбата на МДК – Пирдоп на белгийска компания без пари и фрашкан догоре с продукция, няма нищо общо с българския национален интерес.
Предприятието, експлоатиращо рудник Челопеч, е приватизирано на сто процента. Днес то е част от голяма канадско-ирландско-австралийска фирма. Над 10 години то изнася в чужбина тонове злато, сребро и други редки елементи. Само че не изнася висококачествени продукти за световния потребителски пазар, както са ни приспивали през 1998г., а изнася концентрат, суровина, която се преработва на други места и едва тогава се превръща във висококачествена стока за потребителския пазар. Защо се случва така? Ами много просто. Ирландско-канадската компания, която купува предприятие „Челопеч Майнинг“ така и не инвестира в технология, която да преработва този концентрат, за да го превърне в стока. Много по-изгодно е за нея да го изнася като суровина.
Пред МДК- Пирдоп през 1997г. е имало възможност за технологично обновление и преработка предимно на местни концентрати, включително и челопешкия. Японската мегакомпания „Мицубиши“ предлага да направи това, като самата тя ще инвестира 80% от средствата. Българското правителство обаче казва: „Не“ под натиск от Световната банка.

Предприятието е подарено на белгийци, за да им се подмажем да ни приемат в ЕС. Построяването на предприятието в Челопеч е струвало на държавата някога около 1 млрд. долара. Медодобивният комплекс в Пирдоп, който е създаден по-късно, за да преработва медния концентрат до медни аноди и катоди, е струвал на държавата около 3 млрд. долара. Останалите големи рудници „Асарел -Медет“ и „Елаците мед“ също са стрували на държавата по около милиард. Шест млрд. долара държавна инвестиция в индустрията, 6 млрд. долара събирани от нашите майки, бащи, баби и дядовци, са продадени за не повече от 6-7 млн. долара. 1000 пъти по-евтино, 1000 пъти под реалната им цена./bolgari.net
цитирай
7. getmans1 - А, „циганския Командир“ кой го назначи?
30.01.2014 23:14
И, кога Борисов стана „ТИКВА“?

И, спомняш ли си какво се случи на 11.05.13г.?
цитирай
8. getmans1 - И не са
30.01.2014 23:19
„Ваши нищожества!
Ваши мръсничества,“

А, НАШИ СА !!!
цитирай
9. mt46 - В България не може всичко да е точно както в САЩ или в Германия, например...
30.01.2014 23:34
planinitenabulgaria написа:
в която ще бъдем ограбвани от световната мафия, която има тук свои хора като Хампарцумян, като Милен Велчев и всички, които до сега са били в парламента или министри. Затова България се опростачи и циганизира, тя се и обезбългарява. Колко българи тук в Лос Анжелес срещам с професии, придобити в България, на понеже не са мутри или престъпници, за тях място в България няма. Давам за пример медицинските сестри, които имат заплати да 8000 долара, хирурзи - с космически заплати. У нас това върви само за крадците концесионери като тези от Софийска вода, банкерите и корумпираните служители от всички нива, започвайки от общините.
Истината е ясна - грабеж, който е планиран срещу запазването на властта на тези преди 1989 г. Питам се обаче, Хампарцумян, Милен Велчев и др. дали саамо те са подчинени само на световната мафия, която работи с България?

Здравеопазването в САЩ е много скъпо за хората - затова и работещите в тази сфера са отлично заплатени... Мнозинството от хората в щатите работят, колкото да оцеляват. Добре е, че ползват нисколихвени кредити, докато у нас кредитите са убийствени, безбожни...
цитирай
10. mt46 - Само с молитви не става...
30.01.2014 23:37
precoria написа:
се молим за спправедливост, а тя не идва...

цитирай
11. alexs - Такива като Хампурцян искат да ни ...
31.01.2014 09:37
Такива като Хампурцян искат да ни обяясняват колко сме мързеливи а такива като него колко са придприемчиви и трудолюбиви Само че за България важи правилото че с работа се става гърбат а не богат....как се става богат с тарикатски номера с далавери с „узаконени„ кражби.
Истината е че България има тарикати които благоденстват и почтени хора които мизерстват!
цитирай
12. mt46 - Да, помня...
31.01.2014 11:23
getmans1 написа:
И, кога Борисов стана „ТИКВА“?

И, спомняш ли си какво се случи на 11.05.13г.?

По-важните въпроси са защо тези продажници останаха на политическата сцена, защо никой не им потърси отговорност /в т. ч. съдебна/?...
Защо не бе потърсена съдебна отговорност на виновниците за скандалния гаф /меко казано/ с допълнително отпечатаните бюлетини за изборите?!...
цитирай
13. mt46 - Заради такива тарикати си патим...
31.01.2014 11:29
alexs написа:
Такива като Хампурцян искат да ни обяясняват колко сме мързеливи а такива като него колко са придприемчиви и трудолюбиви Само че за България важи правилото че с работа се става гърбат а не богат....как се става богат с тарикатски номера с далавери с „узаконени„ кражби.
Истината е че България има тарикати които благоденстват и почтени хора които мизерстват!

цитирай
14. getmans1 - Ама
31.01.2014 16:51
mt46 написа:
getmans1 написа:
И, кога Борисов стана „ТИКВА“?

И, спомняш ли си какво се случи на 11.05.13г.?

По-важните въпроси са защо тези продажници останаха на политическата сцена, защо никой не им потърси отговорност /в т. ч. съдебна/?...
Защо не бе потърсена съдебна отговорност на виновниците за скандалния гаф /меко казано/ с допълнително отпечатаните бюлетини за изборите?!...


сериозно ли мислите че тези бюлетини е можело да бъдат ползвани?
След като се попълни протокола той става достъпен за партиите чрез техните представители и застъпници, два-три часа след изборите на които бях застъпник данните вече бяха в София.
Другата теза за „индийската нишка“ също толкова е несъстоятелна, къде аджеба ще я скриеш тази „бюленинка“ с размерите на тетрадка.
МАНИПУЛАЦИЯТА беше на 11.05. и когато някога излезе истината честните хора повярвали на тази манипулация ще се срамуват заради наивността си.
Само искам да уточня, аз не съм гласувал за ГЕРБ но истината ... ех, истината е тази която ще ни освободи от „бай Ганьовците“ в политиката.
цитирай
15. gosho568 - Интересно...
31.01.2014 20:18
Не бях запознат с тази информация за тази безкрайно неприятна личност, предполагам не само на мен, но и на повечето хора! Поздрави!
цитирай
16. truthful - Ако количеството на златото под ...
01.02.2014 12:28
Ако количеството на златото под краката ни е 20000 тона при средна цена от 55 лв/грам според каратите това е богатство за 1 100 000 000 000 лева. Без останалите метали, някои от които по-ценни и от златото. Ето за това българския народ е подложен на масовгеноцид на всяко ниво. Жалко, че много хора не могат да го проумеят и продължават да спят летаргичният си робски сън.
цитирай
17. mt46 - Да, жалко!... Защо медиите мълчат по такива основни въпроси?...
06.02.2014 20:43
truthful написа:
Ако количеството на златото под краката ни е 20000 тона при средна цена от 55 лв/грам според каратите това е богатство за 1 100 000 000 000 лева. Без останалите метали, някои от които по-ценни и от златото. Ето за това българския народ е подложен на масовгеноцид на всяко ниво. Жалко, че много хора не могат да го проумеят и продължават да спят летаргичният си робски сън.

цитирай
18. mt46 - Добре е хората да се информират...
06.02.2014 20:49
gosho568 написа:
Не бях запознат с тази информация за тази безкрайно неприятна личност, предполагам не само на мен, но и на повечето хора! Поздрави!

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19158385
Постинги: 3686
Коментари: 45089
Гласове: 148913
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031