Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2015 22:38 - Мулти-култи Европа е провалена...
Автор: mt46 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 4129 Коментари: 11 Гласове:
23

Последна промяна: 27.09.2015 22:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
Костадин Костадинов: Мулти-култи Европа е провалена, а България е еднонационална държава

Отидеш ли в Рим, се дръж като римляните и спазвай римските закони. От векове това е моделът. На който не му харесва, да се прибира откъдето е дошъл, казва за Фрогнюз председателят на ПП "Възраждане".


- Да започнем от темата за бежанците, защото тя определя дневния ред на Европа, а и нашия, дано го осъзнаваме. Наскоро заявихте, че Европейският съюз ще сподели съдбата на Римската империя. Много апокалиптично прозвуча, затова аргументирайте се!

- Кое е апокалиптичното? Че в Европа ще нахлуят милиони ислямисти, маскирани като бежанци? Че никой няма да може да ги спре? Че ще започне силова подмяна на населението на континента? Това се случва в момента, и въобще не е апокалипсис, а реалността в момента. Въобще няма нужда да се аргументирам. Просто пуснете новините по телевизиите и гладайте, за да се уверите сами.

 

- Провали ли се идеята за мулти-култи Европа на разбирателството и толерантността, впрочем?


- Тя е провалена отдавна. Европа никога не е била мултикултурна, дотолкова, доколкото всички държави в нея са част от общата европейска цивилизация. Дори и трите европейски страни с преобладаващо ислямско население (Албания, Косово и Босна) са силно повлияни от нея. От друга страна не трябва да бъркаме толеранстността и разбирателството с мултикултурализма. Това, че аз съм толерантен към някой различен и се отнасям с разбиране към него не означава, че ще го поканя да живее в къщата ми и да разполага с нея както намери за добре. А точно това се опитват да ни внушават вече години наред. Съвсем разбираема е и ответната реакция – никой няма да се остави доброволно да бъде заробен в собствената си страна от нахлуващи чужденци, които смятат, че Европа е длъжна да ги приеме и отглежда като домашни любимци.

 

- Свикнали сме с твърдението, че България е успешен модел на разноетнично многообразие, което на местно ниво в отделни общини не е преувеличено, но другаде има сериозни проблеми. Имаме ли ресурси да „продадем” някакво ноу-хау на Европа в това отношение.


- Извинявайте, но къде в България видяхте разноетнично многообразие? Нашата държава е българска, на българският народ. Това е записано и в Конституцията на страната. Това „многообразие“, също както и европейският мултикултурализъм, е мит. Страната ни е еднонационална, българите сме 87% от населението, поне според официалната статистика, а останалите общности са български граждани, част от българската нация. Точка. Така че не виждам за какво „ноу-хау“ става дума. Ако въобще можем да говорим за някакъв модел, той е заложен още от древните римляни. Отидеш ли в Рим, казвали те, се дръж като римляните и спазвай римските закони. От векове това е моделът. На който не му харесва, да се прибира откъдето е дошъл.

 

- Директно да задам въпроса, можем ли да си опазим земицата от огромното мигрантско море, което има опасност да ни залее. Как виждате България 5 години напред?


- Директно отговарям – да, но не и с това правителство. Хора, които превърнаха страната ни в долнопробна американска колония, с министър-председател изпълняващ безпрекословно нарежданията на американското посолство, с външен министър, говорещ български с американски акцент, с министър на отбраната, превърнал армията в посмешище, с президент, превърнал страната ни за присмех – всички те няма как да спрат ислямистите. Напротив – недай си боже американците да им заповядат, ще пуснат цялата тази джихадистка сган в България. Мислите, че не е възможно? Та те забраниха хуманитарни полети към Сирия, които са в помощ на страдащото от терористите цивилно население! Така те индиректно превърнаха България в съюзник на Ислямска държава. Единственият начин е това опасно за националната сигурност управление да бъде премахнато. Когато и да се случи това, все ще е безвъзвратно закъсняло.

 

- Какво е мнението ви за В. Орбан? Имаме ли нужда от един такъв и у нас? Ние предпочитаме да се бием в гърдите с толерантно отношение, да чакаме от Европа компенсации при евентуално връщане на регистрираните у нас бежански маси, да ни тупат до рамото, но да пренебрегваме националните си интереси.


- Е, този въпрос допълва предният ми отговор. Орбан е изключителен политик, възстановил суверенитета на страната си след десетилетия на съветска и американска доминация. Неслучайно и атаката на нелегалните емигранти беше насочена именно към Унгария, въпреки че по-краткия маршрут за Германия от Сърбия е през Хърватия и Словения. Гледам картата и се чудя – никой ли не си задава въпроса защо тълпите от хора напират да се движат именно по по-дългия маршрут? Очевидно е, че не са идиоти. Тъй като цялото нашествие не е случайно, а добре организирана акция, разбираемо е защо тръгнаха натам. За да дестабилизират Унгария, а по този начин и Орбан, на когото американците от няколко години се опитват да му стъкмят „цветна“ революция, но все не успяват да я направят като хората заради огромната подкрепа, която той има сред населението. Не виждам обаче как у нас ще бъде допуснат такъв политик да управлява. Страната ни е тежко зависима от САЩ, а унизителното робско положение на България е толкова тежко, че едва ли ще допуснат по законен начин някой да промени статуквото. Освен ако няма революция, разбира се.

 

- Не е ли време за референдум по темата бежанци?


- Ако за да прилагаме законите си, започнем да правим референдуми, значи държавата ни е умряла напълно. Според сега действащия Наказателен кодекс за незаконно пресичане на държавната граница се лежи в затвора до 4 години. За какъв референдум говорите тогава? Който пресича нелегално границата, се осъжда и след това или лежи, ли се експулсира обратно в родната страна. Такава е процедурата и няма нужда от референдум, за да се прилага. Още повече, че по действащото международно право бежанци у нас могат да бъдат само жителите на съседните страни. Откога граничим със Сирия?

 

- Нека да поговорим за вътрешната емиграция – на една определена общност у нас, която няма желание за интеграция, образование, работа. Този проблем е не по-малко съществен, а решенията все се отлагат (много нагъсто станаха изборите напоследък).


- Имате предвид циганите, нали? Ако за тях става дума, те подлагат България на вътрешна колонизация, което в перспектива ще превърне страната ни в циганска държава, ако този процес не бъде спрян. Там решението също е едно и то е изключително просто – да се спазват законите. Не си плащаш тока и водата – спират ти тока и водата. Не си пращаш децата на училище и ги караш да крадат и проституират – отнемат ти се децата. Крадеш, мамиш и убиваш – лежиш в затвора. Строиш незаконно – събаря ти се строежа. А не както сега – беззаконие и неравенство между цигани и българи, при което се стига до абсурдната ситуация малцинството да тероризира и малтретира мнозинството. Ако не им харесва, свободни са да си ходят. Където решат, никой няма да ги задържа насила в България. Индия би била добро решение, все пак от там са дошли.

 

- Историк и юрист сте; музеен директор, баща. Трябваше ли ви „дявол на магаре”, та да скачате и в политиката?


- Така или иначе политиката е „скочила“ върху всички нас. Имаме два избора – да търпим да ни мачкат хора, които са с интелектуални заложби на холна гарнитура, или да се опитаме да се борим. Знаете онзи стих на Ботев, нали – „...сърце, майко, не трае да гледа турчин, че бесней над бащино ми огнище...“ Стихотворението е „На прощаване“, писано е през 1868 г., но е актуално и днес. И тогава, и сега, нашите земи са управлявани от чужди антибългарски режими, и тогава, и сега България не е свободна. И тогава, и сега, всеки българин трябва да си направи сам избора – да живее робски, или да се бори за свободата си. Аз моят избор съм го направил.

 


интервю на Фрогнюз

frognews.bg/news_98064/%D0%9A%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2:%20%D0%9C%D1%83%D0%BB%D1%82%D0%B8-%D0%BA%D1%83%D0%BB%D1%82%D0%B8%20%D0%95%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0%20%D0%B5%20%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B0,%20%D0%B0%20%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F%20%D0%B5%20%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0%20%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%80

Мнението на Иван Костов -
www.faktor.bg/novini/balgariya/55813-ivan-kostov.html



Гласувай:
24


Вълнообразно


1. mt46 - http://www.svobodnoslovo.eu/2015/09/24/%D0%B8-%D0%BA%D1%8A%D0%B4%D0%B5-%D1%89%D0%B5-%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D1%8F%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B5-%D1%81%D0%B5%D0%B3%D0%B0/
27.09.2015 22:43
И къде ще избягате сега?

24.09.2015 • СВОБОДНО СЛОВО

Има една постановка в стария забравен екзистенциализъм. Тя е, че светът е лошо място за живеене не, защото е лошо място за живеене, а защото е единствен.
С навлизането на арабите в Европа и произтичащите от това последици, на нас българите ни се отнема и се отдалечава последната възможност да се спасим от собствените си правителства, политики, преход и дори съотечественици.

Днес вече е безсмислено да се бяга в Европа.

Лишени сме дори от емиграция – и то по време на преселение на народите. Защото Европа ще е същото гето като България, дори по-лошо: ще е все по-толерантна и ориентализираща се.

В края на краищата, Сирийският квартал вече ще е навсякъде – от центъра на София и Женския пазар, до големите пролетарско-ислямски групи в най-големите градове на Стария континент. Засега селата на Европа и нейният Прованс ще се запазят, защото „сирийците“ няма да искат да работят селскостопанска работа, това е познато от Франция.
Европа ще се постарае да ни върне циганите и ще ни задължи да са си наши, а не общи – както го направи Саркози.

Към това се добавя разселването на мигранти, които ще ползват България като гранична гара – малко боклук, малко катун и малки деца. Малки квартали с нови малки джамии, гарантирани от малко неприятни представители на неправителствените организции, които днес идват на власт.

Няма да ни питат или чуят какво искаме.

България загуби суверенитета си, сега губи демографята си. Общественият дебат по темата е недопустим, има ясен диктат какво може да се каже публично. Свободата на изразяване загива и на никой не му се занимава с тая пропаднала страна. А оцеляването е поединично.

Само че, досега бягството имаше цел и това беше Европа. Тя не ни даваше работа, но пък сега ще даде социалните си системи на хора извън Европа. Което нямаше логика, но се случи. Сега Европа просто не е Европа – тя е мащеха за децата си. Това е жестоката обида, нанесена на покорна България, която тепърва ще плащаме.

САЩ и Канада също вече не са опция. За 25 години демокрация американците не ни дадоха визи да отидем и да работим там. Днес обаче ние сме длъжни да нямаме граници. Това също е част от логиката на стъпканата България. Ние не сме равни с държавите, които ни учат на демокрация, те ни карат да правим това, което самите те няма да направят.

Остават Китай, Русия и една Австралия. Китай ни е доста чужда като култура, но пък е неподозирана опция за младите, които няма да са работници в цехове. Русия е огромна и негостоприемна, тя е обидена от двойствената политика на България и нейните недалновидни политици. Остава Австралия, която ще се превърне в новата обетована земя на българите. Тя се държи като путинска Русия, държи на своето християнско минало, има висок стандарт и може да бъде прегърната като едни нови САЩ.

Където и да е – вече ще е доста по–далече. Разпрашаването на жизнената сила на нацията ще продължи на все по-големи разстояния.

А хората, които бяха на 20 през деветдесетте и мечтаеха за нов живот и смисъл ще имат преимуществото в старостта си да видят от първия ред новото робство.

Първо на родината си, после над континента си.

И да се тюхкат като българи от старо време – каква я мислехме ний, каква стана тя

И къде ще избягате сега?



Автор Мартин Карбовски

lentata
цитирай
2. daimyo - браво!
27.09.2015 23:45
браво!
цитирай
3. gosho568 - Най-интересното е, че Меркел до ...
28.09.2015 04:59
Най-интересното е, че Меркел до преди известно време твърдеше, че мулти-култито в Европа се е провалило напълно, а към днешно време се чуди как да дърпа чужденци в Германия... и все не и стигат!?! Поздрави!
цитирай
4. vishnichka - Интересна публикация,
28.09.2015 18:56
а Карбовски си го чета редовно. Чакат ни трудни времена... и тежки избори, да!
Лека вечер ти желая!:)
цитирай
5. kvg55 - "В чужд манастир, със свой ...
28.09.2015 19:38
"В чужд манастир, със свой устав не ходи.",
учи западноевропейската мъдрост, но
днешните западноевропейски управници са
забравили своите мъдреци или въобще не ги познават.
цитирай
6. mt46 - Да, но ...
28.09.2015 21:06
daimyo написа:
браво!

Явно някои се кефят на мултикуРтурализма...
М. Тачков
цитирай
7. mt46 - Благодаря!...
28.09.2015 21:08
gosho568 написа:
Най-интересното е, че Меркел до преди известно време твърдеше, че мулти-култито в Европа се е провалило напълно, а към днешно време се чуди как да дърпа чужденци в Германия... и все не и стигат!?! Поздрави!

Меркел дърпа дявола за опашката... Поздрави!...
цитирай
8. mt46 - Благодаря ти!...
28.09.2015 21:12
vishnichka написа:
а Карбовски си го чета редовно. Чакат ни трудни времена... и тежки избори, да!
Лека вечер ти желая!:)

Започна борбата за местната феодална власт...
Лека и на теб!... :)
цитирай
9. mt46 - Така е...
28.09.2015 21:15
kvg55 написа:
"В чужд манастир, със свой устав не ходи.",
учи западноевропейската мъдрост, но
днешните западноевропейски управници са
забравили своите мъдреци или въобще не ги познават.

Политиците и медиите иззеха ролята на писателите, на интелектуалците, на мъдреците ...
цитирай
10. ivanna4ev - За съжаление и в днешно време ние, ...
29.09.2015 00:42
За съжаление и в днешно време ние, българите, доказваме, че не можем сами нито да създадем, нито да подредим, нито да уредим, нито да опазим своя държава. В това сложно и трудно днешно време показваме колко чуждо ни е чувството за родова памет, съпричастност и признателност, чувството за национална чест и достойнство, чувството за лична отговорност към минало и бъдеще. Най сигурният белег за деградацията ни като народ, като нация е първосигналният ни рефлекс за уреждане по единично, за спасяване по единично. На минало и история, на настояще и бъдеще - майната им. Личното живуркане е подчинено на мисълта - какъв келепир можем да ударим, как да прекараме другите, как да дръпнем по-голямо парче от общата баница. И все в името на едното лапане и плюскане. И когато свърши, когато вече няма или не става - ДА БЯГАМЕ! И не само да бягаме, ами най-вече - КЪДЕ да избягаме. От къде да избягаме, от кого да избягаме, от какво да избягаме - тези въпроси не занимават българския мишок и българската овца. Логично е в общност от такива животинки да властват и безчинстват алчни и хищни мижитурки като днешните ни управници. Чийто личен потенциал се свежда до толкова - да се отнасят към държавата и нейните граждани като измекяри и да се държат с другите народи и държави или като лакеи, или като лекета. Чувството и към едните и към другите е едно - погнуса. Още по-неприятното е, че общността, която ги излъчва и им се радва събужда чувство на презрение към себе си.
цитирай
11. mt46 - Благодаря ти за позицията!...
29.09.2015 22:15
ivanna4ev написа:
За съжаление и в днешно време ние, българите, доказваме, че не можем сами нито да създадем, нито да подредим, нито да уредим, нито да опазим своя държава. В това сложно и трудно днешно време показваме колко чуждо ни е чувството за родова памет, съпричастност и признателност, чувството за национална чест и достойнство, чувството за лична отговорност към минало и бъдеще. Най сигурният белег за деградацията ни като народ, като нация е първосигналният ни рефлекс за уреждане по единично, за спасяване по единично. На минало и история, на настояще и бъдеще - майната им. Личното живуркане е подчинено на мисълта - какъв келепир можем да ударим, как да прекараме другите, как да дръпнем по-голямо парче от общата баница. И все в името на едното лапане и плюскане. И когато свърши, когато вече няма или не става - ДА БЯГАМЕ! И не само да бягаме, ами най-вече - КЪДЕ да избягаме. От къде да избягаме, от кого да избягаме, от какво да избягаме - тези въпроси не занимават българския мишок и българската овца. Логично е в общност от такива животинки да властват и безчинстват алчни и хищни мижитурки като днешните ни управници. Чийто личен потенциал се свежда до толкова - да се отнасят към държавата и нейните граждани като измекяри и да се държат с другите народи и държави или като лакеи, или като лекета. Чувството и към едните и към другите е едно - погнуса. Още по-неприятното е, че общността, която ги излъчва и им се радва събужда чувство на презрение към себе си.

Подобно е и моето мнение. Страшно съм разочарован от нашата политическа действителност, от продажничеството, грабителството, лакейството на политическите ни проститутки, от липсата на будно гражданско общество и активна съпротива. У нас има стотици НПО, финансирани от чужбина, служещи на чужди интереси, готови да яхнат и опорочат всеки граждански протест... Почти всичките ни партии са олигархични, антинародни...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19157775
Постинги: 3686
Коментари: 45089
Гласове: 148913
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031