Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.10.2015 21:35 - Всеки журналист да прочете Корана
Автор: mt46 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 4611 Коментари: 16 Гласове:
24


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
Всеки журналист да прочете Корана 01.10.2015 19:37; Валери Найденов, 168 часа; 29632; 16; image

Дали и папата не е станал атеист? Той посети Вашингтон и Ню Йорк, дръпна серия чудесни речи за най-съдбоносните проблеми и кризи на човечеството, но някак си пропусна да каже, че Бог ни наказва заради греховете. А те не са един или два. Когато великите папи са коронясвали царете, те никога не биха пропуснали да споменат ръката Божия!

В доминирания от републиканците американски Конгрес папа Франциск дръпна такава трогателна сиромахомилска и природозащитна реч, че спикерът на Камарата на представителите Джон Бейнър бе

заснет да хълца и да си бърше сълзите

Голяма грешка!

Грешка, защото не се усети накъде духа вятърът сред неговите съпартийци, републиканците. В момента те са 10 пъти по-религиозни, отколкото са били преди 150 години.

Изобщо не им трябват светски речи, и то от папата. Тая партия сиромасите не я вълнуват, защото тя спасява предприемачите.

Глобално затопляне? Левичарски измислици!

Намерил спикерът за кого да хълца. Както е тръгнал, утре ще се просълзи на речта на Путин в ООН...

Не минаха и два дни, и Бейнър обяви, че ще се оттегли и от спикърския пост, и от депутатството. Искал да бъде щастлив.

Чудя се, защо в американския Конгрес канят папата, а не някой оратор от нашия Свети синод? Синодът и до днес обяснява светските събития с ръката Божия. Анатемоса Мадона, забрани йогата. Само да спомене, че е против абортите - и републиканците ще го носят на ръце!

Но докато Бог изпитва вярата ни с вълната бежанци, в свещения мюсюлмански град Мека хиляди правоверни се събраха, за да убият Сатаната с камъни. Стана меле и 717 души предадоха Богу дух, а 850 бяха ранени.

Резултат - хиляда петстотин и шейсет и седем на нула в полза на дявола! Но няма лошо, тази смърт е най-богоугодната, защото е настъпила в джихад, ревностна битка за Аллах.

Загиналите в джихада отиват право на небето

и получават по 72 девици на човек.

Май затова тези трагедии стават в Мека на всеки 3-4 години. Саудитските власти казват: "такава е волята на Аллах". Ако, да речем, за 1 век в тези блъсканици са загинали по волята на Аллах около 100 000 правоверни, значи са били нужни 7 200 000 девици. Ето защо там жените все не стигат.

Само седмица преди това, върху храма в Мека падна тежък строителен кран и уби около 140 правоверни. Пак волята на Аллаха. Кранът впрочем е на компанията "Бен Ладен", родата на Осама. Той пък бе мъченически убит от неверниците. Сега е сменил 4-те жени със 72.

Не знам дали сте чули, но Саудитска Арабия току-що оглави комисията на ООН по човешките права. Човешките, а не женските. Така че не се увличайте в греховно богохулство. В тази държава има ред и законност, защото там се екзекутира по 1 човек на всеки два дена.

Режат му главата, както препоръчва Пророкът. Например младежът Али ал Нимр е осъден да му отрежат главата, а после да го разпънат като Христос, само че без глава. Като бил на 17 години, участвал в някаква демонстрация срещу режима и сега ще си плати.

Друг един младеж си направил блог и писал нещо за светски реформи.

Присъдата му е изключително хуманна -

10 години затвор

и 1000 удара с камшик, на порции от по 50. Сигурно има връзки.

Всички тези строги, но справедливи мерки са в пълно съзвучие с Корана и с така наречените "хадиси" - свидетелствата какво е казал Пророкът. Така че саудитците са най-стриктните и най-правоверни мюсюлмани. Никакви отклонения от Корана. Ако трябва да сме точни, 206 абзаца в Корана възхваляват войната и насилието, в 25 абзаца се заповядва да се убиват неверниците, а на две места се препоръчва обезглавяването. В хадисите положението е около 100 пъти по-строго, но и 100 пъти по-справедливо.

Наивните и изнежени европейци продължават да вярват, че Мохамед е нещо като Исус Христос, на мравката път сторва и кесаревото кесарю дава. Няма такова нещо, Мохамед е бил военен началник и завоевател, доста глави лично е сепарирал от раменете. Той е оставил железни закони, защото му ги е продиктувал лично архангел Гавраил. Така че ако поискаш светска държава, значи си вероотстъпник. А на вероотстъпниците според Корана и хадисите веднага им се реже главата. Да, днес това е тежко престъпление в 23 мюсюлмански държави!

Нашите тук мюсюлмани са на светлинни години от тези средновековни крайности и затова сме длъжни да ги обичаме и да ги пазим. Те са чудесни граждани. Но от гледна точка на истинския, оригиналния Коран, те са ренегати и трябва да им се отрежат главите.

Да му мислят

политиците от ДПС,

които се кълнат в светска конституция и дори пеят песни за Райна княгиня. Дойде ли "Ислямска държава" у нас, първо на тях ще отреже главите.

Добре си живеехме с нашите мюсюлмани, но ето, че светът се разбурчи и строгият, но справедлив прочит на Корана превзе Близкия изток и вече нахлува в Европа. Зад този ислямски ренесанс стои мощна сила - парите на Саудитска Арабия.

Сега Саудитска Арабия отказва да приеме бежанци от войната, която тя самата подпали в Сирия. Но затова пък предложи да построи стотици джамии в Европа. И със сигурност тя ще подготви и духовниците, защото нашите тук не са достатъчно ревностни.

Какво да правим ние, които все още не сме мюсюлмани, а толерантни мултикултуралисти? Първо - да прочетем Корана. После да го прочетем втори път с подчертаване. И накрая да ни изпитат. А когото скъсат на изпита - 100 камшика на голо.

Това важи най-вече за водещите по телевизиите, коментаторите по вестниците и хуманитарните фондации. Първо прочетете Корана и тогава коментирайте! Сега медийното население е убедено, че що е религия - все е мир и любов. Все едно да смяташ, че

що е жена - все е

синеока блондинка

Да вземем ацтеките, които вадели сърцата на своите жертви и ги изяждали, а телата хвърляли надолу по стълбите на храма. Те се слагали на своя бог, който постъпил така със сестра си.

Или да вземем религията джайнизъм, която проповядва ненасилие към всички живи същества.

Изповядва се от около 10 милиона души в Индия. Джайнистите внимават да не настъпят някоя мравка и си слагат кърпа пред устата, за да не погълнат някоя мушичка. И ацтеките, и джайнистите са религиозни фундаменталисти. С кого бихте съжителствали безметежно?

Истината е, че религиите най-често са противоположни. Няма никаква симетрия. Ако джайнистът каже на мюсюлманина - дайте всеки да си се моли на своя Бог и да си живеем дружно, истинският последовател на Корана е длъжен да отговори: "Да, но моят Бог забранява ти да се молиш на твоя!" И шат на патката главата.

Работата е в това, че Коранът не допуска друга религия. Изключение се прави за християнството и юдейството, но само ако са в подчинено положение и плащат специален данък. И ако живеят благочестиво и богоугодно. Ако живеят в грях, както днешните европейци - шат на патката главата!

Та нека първо прочетем тези текстове, а после да разсъждаваме върху културната идентичност на Европа. А, щях да забравя - едно време Либия на Кадафи също оглави Комисията на ООН за човешките права. Кадафи също беше мюсюлманин, но не бе достатъчно правоверен.

Дали Аллах не ни праща знак?

Текстът е препубликуван от "168 часа"

www.24chasa.bg/Article.asp

ПП: Чудно ми е защо ООН и САЩ не защитават правата на малцинствата и на човека в Саудитска Арабия, където явно има диктатура!...
Няма ли да е по-добре за човечеството, ако всички религии, секти, партии, политици, които насаждат разделение, противопоставяне, омраза, нетолерантност между хората и народите да бъдат забранени или поне да се ограничи до минимум влиянието им?...
М. Тачков



Гласувай:
24


Вълнообразно


1. silwiqna - Марине, поздрав!
02.10.2015 21:59
И аз предлагам същото, защото никой не е безсмъртен!
цитирай
2. mt46 - За значението на думата "джихад":
02.10.2015 22:09
"Две са обичайните значения на понятието: вътрешна духовна борба (усилие) на вярващия (наричана „голям джихад“); и външна, физическа борба (усилие) срещу враговете на исляма (наричана „малък джихад“).

В общия случай джихад означава доктрина, призоваваща вярващите на борба с враговете на религията им, били те хора или психологически феномени, в това число на цената на жертване на собствения комфорт или дори живот. Сам по себе си джихад не означава война, доколкото антоним на думата е не мир, а бездействие, леност. В този смисъл джихада е доктрина на полагане на усилия за утвърждаване и разцвет на ислямската вяра.

Някои ислямски учители твърдят, че големият джихад е оригиналното значение на понятието; други — че е единственото; а трети (най-вече западни изследователи на исляма) твърдят, че външният, малкият джихад, е основното значение на думата, доколкото той е исторически първи. Повечето войни, водени от мюсюлманите обаче, съчетават религиозни с материални мотиви..."
https://bg.wikipedia/wiki/%D0%94%D0%B6%D0%B8%D1%85%D0%B0%D0%B4
цитирай
3. mt46 - Здравей, Силви! Благодаря!...
02.10.2015 22:16
silwiqna написа:
И аз предлагам същото, защото никой не е безсмъртен!

Всяка религия е нетолерантна към другите религии, смята се за най-права... Заради религиозния догматизъм са водени доста войни и са избивани милиони невинни хора...
цитирай
4. kvg55 - Така е, неграмотни елементи ни п...
02.10.2015 22:30
Така е, неграмотни елементи ни поучават от
вестниците и телевизора, а тези от фондации
и НПО-та го правят за пари.
цитирай
5. mt46 - Цитати от Корана в превод на Цветан Теофанов:
02.10.2015 22:51
"54. И когато Муса рече на своя народ: “О, народе мой, ти угнети себе си, като прие телеца. Покайте се пред своя Създател и убийте [злите сред] вас! Това е за ваше добро пред Създателя ви. Той ще приеме вашето покаяние. Наистина е Той Приемащия покаянието, Милосърдния.”
107. Не узна ли ти, че на Аллах принадлежи владението на небесата и на земята, и нямате освен Аллах нито покровител, нито избавител?
115. На Аллах принадлежи и изтокът, и западът, и накъдето и да се обърнете, там е Ликът на Аллах. Аллах е всеобхватен, всезнаещ.
161. А онези, които не вярват и умират неверници, над тях е проклятието на Аллах и на всички ангели и хора
190. И се сражавайте по пътя на Аллах с онези, които се сражават с вас, и не престъпвайте! Аллах не обича престъпващите.
191. И ги убивайте там, където ги сварите, и ги прогонете оттам, откъдето и те ви прогониха! Да заблуждаваш е по-тежко, отколкото да убиваш. И не се сражавайте с тях при Свещената джамия, докато не започнат там да се сражават с вас! А ако се сражават с вас, убийте ги! Такова е възмездието за неверниците.
221. И не встъпвайте в брак със съдружаващи жени, докато не повярват! Вярваща робиня е по-добра от съдружаваща жена, дори да ви е възхитила. И не встъпвайте в брак със съдружаващи мъже, докато не повярват! Вярващ роб е по-добър от съдружаващ мъж, дори да ви е възхитил. Съдружаващите зоват към Ада, а Аллах зове към Рая и опрощението с Негово позволение..."
http://www.islamforbulgaria/koran/quran/2.Al-Bakara.htm
цитирай
6. gosho568 - "54. И когато Муса рече на своя ...
03.10.2015 01:14
mt46 написа:
"54. И когато Муса рече на своя народ: “О, народе мой, ти угнети себе си, като прие телеца. Покайте се пред своя Създател и убийте [злите сред] вас! Това е за ваше добро пред Създателя ви. Той ще приеме вашето покаяние. Наистина е Той Приемащия покаянието, Милосърдния.”
107. Не узна ли ти, че на Аллах принадлежи владението на небесата и на земята, и нямате освен Аллах нито покровител, нито избавител?
115. На Аллах принадлежи и изтокът, и западът, и накъдето и да се обърнете, там е Ликът на Аллах. Аллах е всеобхватен, всезнаещ.
161. А онези, които не вярват и умират неверници, над тях е проклятието на Аллах и на всички ангели и хора
190. И се сражавайте по пътя на Аллах с онези, които се сражават с вас, и не престъпвайте! Аллах не обича престъпващите.
191. И ги убивайте там, където ги сварите, и ги прогонете оттам, откъдето и те ви прогониха! Да заблуждаваш е по-тежко, отколкото да убиваш. И не се сражавайте с тях при Свещената джамия, докато не започнат там да се сражават с вас! А ако се сражават с вас, убийте ги! Такова е възмездието за неверниците.
221. И не встъпвайте в брак със съдружаващи жени, докато не повярват! Вярваща робиня е по-добра от съдружаваща жена, дори да ви е възхитила. И не встъпвайте в брак със съдружаващи мъже, докато не повярват! Вярващ роб е по-добър от съдружаващ мъж, дори да ви е възхитил. Съдружаващите зоват към Ада, а Аллах зове към Рая и опрощението с Негово позволение..."
http://wwwlgaria/koran/quran/2.Al-Bakara
И после, как няма да са с промити мозъци... пак ще се оправдаят сигурно, че това е секта..! Поздрави!
цитирай
7. hel - След като се вадят цитати от свещ...
03.10.2015 09:55
След като се вадят цитати от свещените писания (включително и от Библията), наистина се виждат и ужасни указания, не само в Корана. Дори в Бхагват гита има указние от Кришна, който дава напътствия на Арджуна за това как да изпълни дълга си (да убива роднини заради царство) и същевременно да постигне най-висшата цел – единението с Бог.
Във всяка една религия има и прекрасни неща, а както се вижда от много цитати, има и объркващи, ужасяващи неща. Зависи в какво ще се фиксираш!
Науката вече доказва много от твърденията в религиите. Може да бъде обединяваща.
А какво се получава?
Докато всеки не постигне мир вътре в себе си, няма да има и мир навън! И как да стане!
Поздрав!
цитирай
8. rosiela - За Корана
03.10.2015 13:16
Аз съм чела пасажи от него ,преведени на български - ужас и безумие.наистина трябва да се прочете,за да се знае за какво става въпрос.
цитирай
9. gabar4eto - !!!!!!!!
03.10.2015 15:09
I TAKA vseki priema tova koeto nemu e ogodno, kakto sa prieli prekite domokrati da pliuqt edni narodi i da gi zavladqvat v imeto na piklivata uim demokraciq , i za ugodnoto im vinovni sa drugite , vav vsqko neshto ima znamenie dori v mravkata , dori v oblacite , dori vvav vazduha koito dishame - obarnete glavi i pogledi i poglednete i shte razberete che nie sme za malko na tazi zemq - usavarshenstvaite se ne tarsete pod vola tele - kakto go pravqt prezidentite na nacii koito se msqtat za bogoizbarani i za savarsheni - predstavqki svoite doktorini pod znaka na omrazata - nie vsichki sme ot edna maika i ot edin bashta i oshte togava sashtestvuva licemerieto omrazata i zlobata- Kain ubiva Avel i zashto , zashtoto edinqt e bil blagochestiv i dal ot tova koeto mu e dadeno ne e ponechil da go skrie kato drugiqt- bratoubistvoto v koeto demokratichnite nacii sega ni vavlichat i za kakvo za da im e ugodno na valchiqt apetit i na nenasitnosta za pari i pak pari .
цитирай
10. staler - за малко да повярвам че в дъното на ...
03.10.2015 18:43
за малко да повярвам че в дъното на всичко са религиите.цивилизацията на нефта отдавна достигна своя връх и сега се спуска по нанадолнището.оттук нататък държавите държащи значимия остатък от въглеводородни суровини ще са в центъра на все по вълнуващи събития,доколкото световния елит дължащ статуса си на контрола върху тоя бизнес ще се опитва да затяга все повече гаиките.безпросветните,изостанали с векове,безработни лумпени заедно с всичките им културни особености около корана,са просто едно от средствата в тая борба за все по голям контрол.безнадеждна история,човечеството има ограничено време да промени икономическите си и социални модели на основата на нови източници на енергия,но кои ти мисли,братче....
цитирай
11. mt46 - Донякъде е така ...
03.10.2015 23:41
staler написа:
за малко да повярвам че в дъното на всичко са религиите.цивилизацията на нефта отдавна достигна своя връх и сега се спуска по нанадолнището.оттук нататък държавите държащи значимия остатък от въглеводородни суровини ще са в центъра на все по вълнуващи събития,доколкото световния елит дължащ статуса си на контрола върху тоя бизнес ще се опитва да затяга все повече гаиките.безпросветните,изостанали с векове,безработни лумпени заедно с всичките им културни особености около корана,са просто едно от средствата в тая борба за все по голям контрол.безнадеждна история,човечеството има ограничено време да промени икономическите си и социални модели на основата на нови източници на енергия,но кои ти мисли,братче....

Но подценяваш ролята на религиите за манипулирането и контролирането на масите, на народите, на етносите...
цитирай
12. mt46 - Никак не обичам да чета текст на маймуница! Затова няма да ти отговоря...
03.10.2015 23:42
gabar4eto написа:
I TAKA vseki priema tova koeto nemu e ogodno, kakto sa prieli prekite domokrati da pliuqt edni narodi i da gi zavladqvat v imeto na piklivata uim demokraciq , i za ugodnoto im vinovni sa drugite , vav vsqko neshto ima znamenie dori v mravkata , dori v oblacite , dori vvav vazduha koito dishame - obarnete glavi i pogledi i poglednete i shte razberete che nie sme za malko na tazi zemq - usavarshenstvaite se ne tarsete pod vola tele - kakto go pravqt prezidentite na nacii koito se msqtat za bogoizbarani i za savarsheni - predstavqki svoite doktorini pod znaka na omrazata - nie vsichki sme ot edna maika i ot edin bashta i oshte togava sashtestvuva licemerieto omrazata i zlobata- Kain ubiva Avel i zashto , zashtoto edinqt e bil blagochestiv i dal ot tova koeto mu e dadeno ne e ponechil da go skrie kato drugiqt- bratoubistvoto v koeto demokratichnite nacii sega ni vavlichat i za kakvo za da im e ugodno na valchiqt apetit i na nenasitnosta za pari i pak pari .

цитирай
13. mt46 - Не бях чел нищо. Но вчера се позачетох...
03.10.2015 23:48
rosiela написа:
Аз съм чела пасажи от него ,преведени на български - ужас и безумие.наистина трябва да се прочете,за да се знае за какво става въпрос.

Има и добри послания, както във всяка религия. Но доброто е отредено сАмо за вярващите и спазващите догмите, предписанията на съответната религия...
цитирай
14. mt46 - Благодаря!...
03.10.2015 23:55
hel написа:
След като се вадят цитати от свещените писания (включително и от Библията), наистина се виждат и ужасни указания, не само в Корана. Дори в Бхагват гита има указние от Кришна, който дава напътствия на Арджуна за това как да изпълни дълга си (да убива роднини заради царство) и същевременно да постигне най-висшата цел – единението с Бог.
Във всяка една религия има и прекрасни неща, а както се вижда от много цитати, има и объркващи, ужасяващи неща. Зависи в какво ще се фиксираш!
Науката вече доказва много от твърденията в религиите. Може да бъде обединяваща.
А какво се получава?
Докато всеки не постигне мир вътре в себе си, няма да има и мир навън! И как да стане!
Поздрав!

Моето мнение е, че човек няма нужда от посредници /властващи институции/ между себе си и Бог... Поздрави!...
цитирай
15. mt46 - Не става дума за секта. Цитатите са от Корана... Поздрави!...
03.10.2015 23:57
gosho568 написа:
mt46 написа:
"54. И когато Муса рече на своя народ: “О, народе мой, ти угнети себе си, като прие телеца. Покайте се пред своя Създател и убийте [злите сред] вас! Това е за ваше добро пред Създателя ви. Той ще приеме вашето покаяние. Наистина е Той Приемащия покаянието, Милосърдния.”
107. Не узна ли ти, че на Аллах принадлежи владението на небесата и на земята, и нямате освен Аллах нито покровител, нито избавител?
115. На Аллах принадлежи и изтокът, и западът, и накъдето и да се обърнете, там е Ликът на Аллах. Аллах е всеобхватен, всезнаещ.
161. А онези, които не вярват и умират неверници, над тях е проклятието на Аллах и на всички ангели и хора
190. И се сражавайте по пътя на Аллах с онези, които се сражават с вас, и не престъпвайте! Аллах не обича престъпващите.
191. И ги убивайте там, където ги сварите, и ги прогонете оттам, откъдето и те ви прогониха! Да заблуждаваш е по-тежко, отколкото да убиваш. И не се сражавайте с тях при Свещената джамия, докато не започнат там да се сражават с вас! А ако се сражават с вас, убийте ги! Такова е възмездието за неверниците.
221. И не встъпвайте в брак със съдружаващи жени, докато не повярват! Вярваща робиня е по-добра от съдружаваща жена, дори да ви е възхитила. И не встъпвайте в брак със съдружаващи мъже, докато не повярват! Вярващ роб е по-добър от съдружаващ мъж, дори да ви е възхитил. Съдружаващите зоват към Ада, а Аллах зове към Рая и опрощението с Негово позволение..."
http://wwwlgaria/koran/quran/2.Al-Bakara
И после, как няма да са с промити мозъци... пак ще се оправдаят сигурно, че това е секта..! Поздрави!

цитирай
16. mt46 - Почти всичко е свързано с власт, с пари...
03.10.2015 23:59
kvg55 написа:
Така е, неграмотни елементи ни поучават от
вестниците и телевизора, а тези от фондации
и НПО-та го правят за пари.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19154868
Постинги: 3686
Коментари: 45084
Гласове: 148910
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031