Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.07.2016 20:42 - Все още можем да се спасим, но...
Автор: mt46 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 788 Коментари: 2 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
.
image Трибуна  Костадин Костадинов: Все още можем да се спасим, но времето ни е почти напълно изтекло 11.07.2016

Интервю на Български Журналъ с Костадин Костадинов


- Първият ни въпрос няма как да не е свързан с едно от най-важните събития в международен план. Великобритания излезна от ЕС. Това ще доведе ли до „стягане“ на редиците в съюза и как трябва да отговори България на евентуален процес при, който ЕС ще се интегрира още повече, а може би дори ще се федерализира?

- Ако има такива процеси, България трябва да напусне съюза. Категорично. Впрочем, и в този момент това вече е наложително. ЕС усилено деградира в мащабна бюрократично-тоталитарна структура, все повече наподобяваща съветската империя от последните години на нейното съществуване. Не случайно става все по-популярно названието ЕССР. Вие видяхте, че когато станаха известни резултатите от британския референдум, отговорни лица от европейската комисия заявиха, че ще направят излизането на Великобритания възможно най-трудно и бавно. Оказва се, че съветските републики придобиха по-бързо и лесно независимост, отколкото европейските държави могат до го сторят днес.

 

- Като говорим за България и ЕС, неотдавна Асоциацията на българските села се изказа, че българското село и земеделие няма как да се възродят в рамките на ЕС. Наистина ли Евросъюза, който беше така възжелан от повечето българи се оказва бич за земеделието и селата ни?

- Не съвсем. Тук причината трябва да търсим в нашите преговарящи, които по време на целия преговорен процес не направиха нищо, с което да защитят българските земеделци. У нас не се дотират сортове и продукции, а земеделски площи. Така всеки предпочита да гледа най-евтината култура, за да изкара най-големи печалби. В резултат страната ни се превърна в един от най-големите производители и износители на пшеница, но вносител на почти всички останали земеделски култури – без значение дали става дума за плодове или зеленчуци. За сравнение – през 1989 г. ние произвеждахме 1,3 млн тона домати, а за 2015 г. общото количество на произведената продукция е 150 хил тона. Навсякъде другаде положението е същото. По-лошото обаче е, че никой от управляващите не желае да предоговори условията с Брюксел. Така че причината тук е само в нас.

 

- Като голям проблем на страната ни се очертава битовата престъпност. Днес научихме, че роми са пребили и душили православен отец с цел да ограбят манастира „Свети Архангел Михаил“. Подобни случаи зачестяват, а българите в провинцията се оплакват, че животът е станал като в „Дивия Запад“. Полага ли държавата усилия за да се справи с този проблем? Въобще има ли начин да се победи битовата престъпност?

- Първо, държавата не полага усилия, и второ, има начин. Той е лесен – престъпниците се хващат и се наказват съгласно закона. Те обаче нито се хващат, нито се наказват. Това е положението. А както се досещате, причината да не се преследват престъпниците и да не се наказват е политическа. 90% от битовите престъпления у нас се вършат от цигани, които здраво са се оплели с престъпната политическа олигархия и в резултат никой не ги закача. За да се победи битовата престъпност първо трябва да се вкарат в затворите управляващите страната престъпници и едва след това да се захванем с циганите. Стълбата винаги се мете отгоре надолу.

 

- Позволете ни да обърнем темата и към най-болезненият и страшен въпрос за България – демографският колапс. Вече никой не отрича, че ако вървим така, то след няколко десетилетия България ще има едва 5 милиона население, от което голяма част ще е в нетрудоспособна възраст. Защо политиците и обществото позволиха да се стигне до това? Само икономическите проблеми ли са решаващи за демографията?

- Това не е естествен процес, а съзнателно провеждан план за унищожаване на българския народ и държава. Вие говорите за десетилетия, аз ще ви кажа обаче, че само след 9 години България вече няма да е същата. От 2007 г. ние българите сме малцинство при новородените. През 2025 г., след 9 г., това поколение ще навърши 18 години и ще има пълните граждански права да работи и управлява. Това поколение обаче няма да е българско. А след 2007 г. нещата станаха още по-трагични. До 10, най-много 15 години България вече няма да е държава на българите.

 

- Може ли процесът да се обърне? Има ли шанс да се пречупи тази тъжна демографска тенденция?

- Може, разбира се. Стига България да е независима държава и да се управлява от нас. Тя в момента е американски протекторат и се управлява директно от американското посолство. Докато това продължава, ще продължава и демографския срив. Пътят за демографското ни възраждане минава през извоюването на политическа независимост за нашата страна.

 

- Като историк можете ли да направите паралел на днешното състояние на България с някой период от историята ни? Или всичко, което се случва е безпрецедентно?

Случва се нещо абсолютно безпрецедентно не само в нашата, но и в световната история. Един народ умира в условията на мир, без война, без чуждо нашествие, без епидемии и загуба на територии. Все още можем да се спасим, но времето ни е почти напълно изтекло. Българският народ е създал много държави в своята почти двухилядолетна история. Но случващото се е уникално – в миналото сме загубвали държавата си, но сме оцелявали като народ. Сега сме на път да изчезнем като народ може би дори преди изчезването на държавата ни. А България без българи, ако трябва да перифразирам Иван Михайлов, огън да я гори...
bgjournal.info/kostadin-kostadinovvse-oshte-mozhem-da-se-spasim-no-vremeto-ni-e-potchti-napalno-izteklo/


Ех, тази тъжна, тежка българска съдба!
Отиваме си лесно, грешно, без борба...

Марин Тачков




Гласувай:
5


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. mihala - Липсата на единство и незачитането ...
15.07.2016 10:31
Липсата на единство и незачитането на собствените ни интереси ще ни затрие.
цитирай
2. mt46 - Мда... Поне да имахме национална кауза!...
16.07.2016 12:52
mihala написа:
Липсата на единство и незачитането на собствените ни интереси ще ни затрие.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19250423
Постинги: 3708
Коментари: 45239
Гласове: 149392
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930