Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.11.2016 20:54 - ВЕрвате ли на хора, които лъжат и фалшивеят?...
Автор: mt46 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 6071 Коментари: 25 Гласове:
24


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
.
.
Супер грозна лъжа на Цецка – още 2011 развява дядо си по телевизора и без да реве чупи клетвата към баща си Публикувано на 11.11.2016 в България  

image image

Театралното изпълнение на Цецка Цачева с разплакването в студиото се превръща в пълна гротеска, след като изтече информация и запис, че тя не за пръв път признава, че дядо и е бил „убит от комунистите“. Цачева каза просълзена в студиото, че дала клетва на смъртния одър на баща си, никога да не казва, че дядо и е убит от комунистите. И сега (в името на България), тя нарушава тази клетва, след което се просълзи.

Само че през 2011 г. в предаването на агента на ДС Георги Коритаров, двамата отново громят комунизма. И там тя съвсем уравновесено, и без да реве, обявява че дядо и е убит от комунистите, защото бил „николапетковист“. На записа можете да видите думите и в 2:08 минута.

Ако хипотетично е съществувала „клетва към баща и“, то тя е нарушена още при Коритаров. А дали е ползвана химия, за да се разплаче при второто ползване, може да покаже само допинг тест.

image image

Из Интернет изригнаха разнопосочни коментари след тази манипулация. Най-сериозно звучащите бяха за това, че през 1952 г. вече не е имало тежки политически репресии, и осъдените обикновено са били някакви престъпници. Репресиите са около 9 септември, по-късно вече не са били необходими. Присъда, изпълнена през 1952 е по-вероятно да е била за някакво реално престъпление.

Във всички случаи обаче, включването на подобна семейна трагедия в кампанията не прави добро впечатление, и може дори да отблъсне избиратели.

Междувременно Цецка пусна и нова семейна драма – баща й получил инфаркт, като чул, че влязла в БКП…

Има още 1 ден кампания, нека се надяваме, че кошмарите в живота на тази достойна жена ще приключат. / ГН
bultimes.com/super-grozna-lazha-na-tsetska-oshte-2011-razvyava-dyado-si-po-televizora-i-bez-da-reve-chupi-kletvata-kam-bashta-si/

www.vbox7.com/play:806f90c0

Сценката с убития дядо на Цачева – още през 2011 пред Коритаров в ТВ+ (видео)

от Христина Христова в Актуално · 11/11/2016 · 10:43

 

Oimage

 

Оказа се, че историята за убития от комунистите дядо на Цачева, която тя драматично разкри „през сълзи“ и  „за първи път“ в предизборния дебат с ген. Радев по БНТ снощи,  е просто претоплена манджа. Още през 2011 г. пред журналиста Георги Коритаров, в предаването „Свободна зона“ по ТВ+, тя разказва абсолютно същата история, пак „за първи път“, но без сълзи.

Възниква и другият въпрос – ако комунистите са убили дядото на Цачева, как тя е станала член на БКП, при положение, че за да влезеш в редиците на партията, се правеха проверки на кандидата до девето коляно за „чисто“ минало?!

Но всъщност най-важният въпрос е – що за човек е този, който публично, пред цялата нация и от ефира на националната телевизия, посяга към костите на близките си, изигравайки драматична сценка за клетва пред смъртния одър на баща си, комуто била обещала да не разказва никому за убития си дядо, но в името на „обединението на нацията“ го прави в дебата преди балотажа?!

imageТози човек може да е всеки друг, но не и президентът на Република България. Защото, ако с лека ръка може да бъде профанизирана и употребена сакралността на личния живот, то какво остава за сакралността на колективния живот и националния дух, които президентът се очаква да съхранява с чест и достойнство?
www.memoriabg.com/2016/11/11/scenka-cacheva-koritarov/


ПП: Достоен ли е за президент човек, който нагло лъже?!...


*   *   *
Не ща да си дам гласеца
за фалшивата Цеца
и за Боко наглеца...

Марин Тачков








Гласувай:
24


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. mt46 - http://www.memoriabg.com/2016/11/10/chacheva-harakiri-bnt/
11.11.2016 21:05

Цецка Цачева – зрелищно харакири по БНТ

от Боян Чуков в Актуално · 10/11/2016 · 23:43

2016-11-10_234558

chukovТази вечер г-жа Цецка Цачева си направи по БНТ зрелищно харакири пред всички телевизионни зрители. С периодична иронична усмивка, както и с високомерно и снизходително изражение на лицето, когато говори нейният опонент, тя приличаше на член на Политбюро на ЦК на БКП преди да бъде свален от власт Тодор Живков. В нейния случай – преди да се самосвали от власт Бойко Борисов.

Имаше нещо много символично в г-жа Цецка Цачева. Тя ми напомняше на пребоядисалата се в „демократи“ деградирала комунистическа партийна номенклатура от началото на 90-те на миналия век. Госпожата повтори като отличничка-зубрачка всички опорни точки, които раздадоха преди двайсетина години на пребоядисаните в „демократи“ партийни секретари бившите членове на Политбюро на ЦК на БКП Александър Лилов и Андрей Луканов. Цецка Цачева почна от „лошите комунисти“ и свърши с „ужасната ДС“. Според мен Методи Андреев би се справил по-добре с дебата. Тази роля той я репетира вече 25 години.

Римейкът на скеча на Бойко Борисов „комунистите убиха дядо ми“ също бе изигран много трагикомично. Всъщност може и да не съм съвсем прав. Може би по-скоро г-жа Цецка Цачева да има нужда спешно от психоаналитик. Един кандидат за президент не може да насъсква българите едни срещу други. Особено в този момент, когато България преминава през изключително критичен период. Единият кандидат за президент бе човек, който живее в миналото и иска да се пресели в бъдещето. Другият кандидат за президент бе човек, който живее в настоящето и крачи към бъдещето. След три дни Цецка Цачева ще претърпи тежко поражение на втория тур от изборите. Този път тя ще има огромна заслуга за това!
цитирай
2. freeoldmen - Не само че нагло лъже, ние на това сме свикнали
11.11.2016 21:07
под управлението на ГЕРБ.

Но тя няколко пъти нарече г-н Радев лъжец, директно, пред цялата публика.

Генералът се въздържа да слезе до нейното ниво, което му прави чест.
Аз не бих могъл.

Навярно затова не съм генерал :-)
цитирай
3. mt46 - ...
11.11.2016 21:11
ЩЕ ДОПУСНЕМ ЛИ ПОЛИТИЧЕСКИЯ ЦИНИЗЪМ ДА УПРАВЛЯВА ЖИВОТА НИ?

Предателски сълзи в ефир, в исторически познат стил „отказвам се от миналото“, само за да ме допуснете отново...АЗ СЪМ ВЕРЕН КОМУНИСТ, ЗАЩОТО СЪМ ВНУЧКА НА РАЗСТРЕЛЯН ОТ КОМУНИСТИТЕ

Първата ми реакция от сърцераздирателната, примесена със сълзи „драма“ на Цецка Цачева за потеклото и снощи, беше отвращение, беше погнуса. Когато, за да си присвоиш още една точка, започнеш да играеш долнопробен театър, всичко вече е загубено и за този, който го играе и за онези, които му вярват. И не защото дядото на кандидат президента на ГЕРБ е бил убит или не... За такива трагедии знаем твърде много.
Причаната за погнусата е много проста. В ефир видяхме с очите си защо демокрацията не успя в България, с очите си видяхме защо всичко онова, което започна на 10 ноември се провали.
Ами защото освен КОМУНИСТИ /БКП/, други демократи не останаха и май не е имало. Защото тяхната перфектна школа на сътрудници на ДС или прикрити доносници, им даваше обиграното, рутинно прилагане на подлостта, за да бъдат елеминирани онизи, които с идеите и душата си започнаха промените.
Някой може ли да зададе въпроса, как при биография с дядо – фашист, капиталист, изедник или някакъв друг по терминологията нd комунизма, с дядо, когото БКП не е харесала през 1952 година и не просто е интернирала, а осъдила на смърт, пък ВНУЧКАТА Е БИЛА ПРИЕТА В БКП.
Има ли някой, дори и младите, които малко познават онова време, да не е наясно, че членството в БКП не беше проста работа, че да станеш член на БКП беше нужна биография, че в тази биография не можеше да има бели полета и „петна“ срещу комунистическата идеология, че бяха нужни поръчители, че се правеше подробно изследване, до девето коляно.... Страх ме е дори да си го помисля, на каква цена Цецка Цачева е станала член на БКП? Защото „най самоотвержените“ комунисти бяха онези, които с поведението си прикриваха минало, „най-верните комунисти“, бяха онези, които са излезли от предишните, скривайки това, най-подлите комунисти бяха онези, за които петната в миналото са пречка за тях и с демонстрирана показност загърбваха, зачертава, отказваха се публично от потеклото си, от близките си, от семейството си, заради своето комунистическо бъдеще. И всичко това за да си гарантират членство в БКП, за да имат привилегията РАБФАК, за да успеят в онзи строй.
До вчера си мислех, че доказаното ползване на привилегии от БКП е основния грях на Цецка Цачева.
Днес си мисля, че НАЙ-СТРАШНОТО Е, ЧЕ ТЯ Е ПРЕДАТЕЛ. ПРЕДАТЕЛ В ЦЕЛИЯ СИ СЪЗНАТЕЛЕН ЖИВОТ.
Внучката на разстрелян от БКП е крила това (КАК?) през целия си съзнателен живот? Защо? За да учи, за да има работа в общинския съвет, за да има апартамент, за да има правото да измести по-можещи или.... И как е успяла, при безпощадната машина на държавна сигурност. Може би тук е мястото да попитаме – Какви документи е имало в ДС, за да може една внучка на убит от БКП да се ползва с превилегиите на същото това БКП? Какви подлости и мръсни неща са извършени, за да се затънти някъде в някоя папка това минало. И няма никакво значение дали някъде в папките е останало досие... (знаем кака част от тях изчезнаха), важното е, че никой не може да даде отговор на тези въпроси, защото отговорите вече са доказани исторически.
Омерзен съм до дъното на душата си. Всичко онова, което ме отвръщаваше в част от лидерите-гробокопачи на СДС довели го до днешния бутиков, само за тяхна полза вариант, беше тяхното минало на ЗАВИСИМИ ХОРА. Отвращаваше ме тяхното предателство, тяхната подлост, тяхната безцеремонност да набеждават, да клеветят, да доносничат, само и само да останат, отново и отново да останат на власт и да са само те.
Тази вечер видях същото. Всичко останало е фрази и декларации, теории и тези, които могат да се научат, да бъдат тренирани и казани от всеки с някакво образование и грамотност.
Но предателството, онова, което е в душата, подлостта и лицемерието, с което е осеян живота ти, това не може да се зачертае или да се прикрие с няколко сълзи.
Никой няма право да ни предлага предател за ПРЕЗИДЕНТ! Защото утре това предателство ще бъде върху всички нас, защото то няма да е срещу дядото, то няма да е срещу семейството. Това предателство ще е срещу държавата, срещу нацията, срещу народа ни, срещу всеки от нас.
Помислете си. Днес, за този избор, наистина няма значение ляво и дясно. Изправени сме пред избора морал или цинизъм, пред избора честност или предателство. Всичко друго, ако е съпроводено с предателство, няма никаква стойност.
Помислете си, всички, които се колебаете, всички, които вече сте избрали, всички, които няма да отидат да гласуват. Ще позволите ли ПРЕДАТЕЛСТВОТО да ни управлява? Ще позволите ли политическият цинизъм да ръководи живота ни? Ще позволите ли моралното лице да няма никакъв морал?

Любо КОЛЬОВСКИ с биография журналист,
бивш зам.главен редактор на в.„СВОБОДЕН НАРОД“
бивш зам. главен редактор на в. „ДЕМОКРАЦИЯ“;
бивш гл. редактор на в. „ПОДКРЕПА“

P. S. Току що видях нещо написано от моя колега и добър приятел Зоя Деянова, което прилагам да видите сами:
Зоя Деянова
За добро утро един спомен по повод изцепката и сълзите на некрасивата и немлада внучка на разстреляния дедо Цачев.
Моят бивш съдружник и колега Тошо Тошев преди Десети беше заместник главен редактор на "Труд" и партиен член. Тази длъжност беше номенклатура на ЦК на БКП. Работил е и в ГК на БКП в София. Да казвам ли как ги проучваха? Не.
Та Тошо преди Десети ми разказваше за баща си, че е бил в Белене за кражба на платове от някакъв склад. Пияница, пребивал жена си и двете деца, дори посегнал на 12 годишната сестричка на Тошо. Е, това е татко му по негов личен разказ.
След Десети наглецът написа в книгата си, че баща му е бил затворен в Белене по политически причини.
И ми подари книгата си с посвещение без срам.
цитирай
4. mt46 - Мда... Умеят да лъжат...
11.11.2016 21:41
freeoldmen написа:
под управлението на ГЕРБ.

Но тя няколко пъти нарече г-н Радев лъжец, директно, пред цялата публика.

Генералът се въздържа да слезе до нейното ниво, което му прави чест.
Аз не бих могъл.

Навярно затова не съм генерал :-)

Генералът се държа спокойно...
цитирай
5. get - - Мога ли да предпазя господа, бих желал да ви нарека приятели но се опасявам ... ?
11.11.2016 23:28
mt46 написа:
freeoldmen написа:
под управлението на ГЕРБ.

Но тя няколко пъти нарече г-н Радев лъжец, директно, пред цялата публика.

Генералът се въздържа да слезе до нейното ниво, което му прави чест.
Аз не бих могъл.

Навярно затова не съм генерал :-)

Генералът се държа спокойно...


- Накратко! Пристрастността прави хората слепи. Не желая да ви иронизирам или по друг някакъв начин засягам - Но ... ?!

- С уважение!
цитирай
6. emi1ts - Не
11.11.2016 23:59
съм гледала този дебат но със сигурност това не е най - добрия начин да се покажат качества ,умения ,знания необходими за личността,която ще заеме президентския пост!Лека вечер!
цитирай
7. mt46 - Здравей, Гет! Не казваш нищо по темата, по същество...
12.11.2016 10:00
5. get - - Мога ли да предпазя господа, бих желал да ви нарека приятели но се опасявам ... ?
11.11 23:28
mt46 написа:
freeoldmen написа:
под управлението на ГЕРБ.

Но тя няколко пъти нарече г-н Радев лъжец, директно, пред цялата публика.

Генералът се въздържа да слезе до нейното ниво, което му прави чест.
Аз не бих могъл.

Навярно затова не съм генерал :-)

Генералът се държа спокойно...


- Накратко! Пристрастността прави хората слепи. Не желая да ви иронизирам или по друг някакъв начин засягам - Но ... ?!

- С уважение!

Защо си сигурен, че става дума за пристрастеност, а не за разумна преценка на личностни качества, черти, послания?...
Изборът за президент е мажоритарен и тук партийните пристрастия са ненужни. Поне според мен...
цитирай
8. mt46 - Благодаря!... Не само, че не е най-добрият начин. По-точно това е доста лош, примитивен начин...
12.11.2016 10:03
emi1ts написа:
съм гледала този дебат но със сигурност това не е най - добрия начин да се покажат качества ,умения ,знания необходими за личността,която ще заеме президентския пост!Лека вечер!

цитирай
9. get - - - Мога ли да предпазя господа, бих ...
12.11.2016 13:23
mt46 написа:
get написа:
- - Мога ли да предпазя господа, бих желал да ви нарека приятели но се опасявам ... ?
11.11 23:28
mt46 написа:
freeoldmen написа:
под управлението на ГЕРБ.

Но тя няколко пъти нарече г-н Радев лъжец, директно, пред цялата публика.

Генералът се въздържа да слезе до нейното ниво, което му прави чест.
Аз не бих могъл.

Навярно затова не съм генерал :-)

Генералът се държа спокойно...


- Накратко! Пристрастността прави хората слепи. Не желая да ви иронизирам или по друг някакъв начин засягам - Но ... ?!

- С уважение!


Защо си сигурен, че става дума за пристрастеност, а не за разумна преценка на личностни качества, черти, послания?...
Изборът за президент е мажоритарен и тук партийните пристрастия са ненужни. Поне според мен...
[/quote]

- Сигурен съм - тъй като за мен РАЗЛИКА между двамата няма!
Дали един ще лъже за дядо си ... а другият, като главно-командващ: "какво му е пречело" да бъде такъв ... ?
- Ми идва на ум един бисер на ротният старшина от "казармените години": Не щям и не можам - са братя. Не си искал - поради това не си можал.
- Това е присъщо за двете посредствени фигури, популяризирани в обществото ни покрай цирка наречен "избори" за президент? На практика и з б о р липсва! По причина: Поставени сме ПРЕД ДИЛЕМАТА поради натрапени ни обстоятелства - да правя избор между две еднакво антипатични ми личности ... и двете, пост-продукт на "партията майка" - роила се в момента на няколко филиала ... два от които са ГЕРБ и БСП!

- Не схващате ли простата истина, че тези "политически елити" - Не са, а някой ни ги натрапва за такива?

- Знам, че темата е голяма ... но отхвърляйки въпрос по въпрос ... може би ще стигнем и до основно определящото - а от там имаме ли решение за на пръв поглед безизходната ситуация?

Резюме: И Цачева и Радев - са по същността си близнаци ... но не и антиподи :))!
цитирай
10. mt46 - ГЕРБ е авторитарна партия, най-авторитарната у нас. Някой да оспори това?...
12.11.2016 13:35
СТРАХЪТ ЛИ ЩЕ УПРАВЛЯВА ЖИВОТЪТ НИ ПО-НАТАТЪК ИЛИ ЩЕ ТЪРСИМ ШАНСОВЕ, ДОРИ И САМО ВГЛЕЖДАЙКИ СЕ В ЕДИН ЧОВЕК, ТЪЙ КАТО ДНЕШНИЯ ДЕН НЕ НИ ПРЕДЛАГА НИЩО ДРУГО?

До всички, които утре ще кажат, че не харесват никого.

Днес направих нещо нетипично за мен. Наложих си и повлиян от приятели, отворих сайтовете на групите, които подкрепят ГЕРБ, т.е. Цецка Цачева.
Ужасих се, много повече от онзи момент в младостта ми, когато приятели ми наложиха да прочета КАПИТАЛЪТ и чак тогава да го критикувам, а не да се плъзгам по проста презумпция на чужди коментари.
Това, което видях днес беше много по-стращно от теоретичните писания за комунизъм. Това, което видях днес на страниците на подкрепящите ГЕРБ е най-долнопробния, пещерен комунизъм, граничещ с фашизъм. Написаното там напомняше бръщолевене на психично болни хора, които живеят зад някаква стена и виждат само онова, което им се показва или им се внушава с хапчета, или пък с други по-силни средства...
Мислех, че си заслужава да се спори. Няма смисъл. След като основното на цялата подрепа за ГЕРБ (разбирай Ц. Ц) е: „Управлението на Бойко Борисов е най-успешното, защото го казваме ние (ГЕРБ)“, то единствено срещу това може да се противопостави тезата на миналото: „Учението на Ленин е гениално, защото е вярно!“ ДВЕ ЕДНАКВО ЧУДОВИЩНИ ГЛУПОСТИ, които за съжаление водят до катастрофа в живота на огромна маса народ.
Разбирам министрите му – те пазят онова, до което са се домогнали, защото ако го изтърват, следващ път едва ли щее има.
Разбирам и онези продажници реформатори, които също се наредиха до тях.
Разбирам и хилядите добре уредили се държавни чиновници, които ще си отидат, ако ГЕРБ загуби властта си.
Но категорично не разбирам някои интелектуалци, някои свои колеги, някои свои познати, някои обикновени хора, повечето, от които до вчера бяха в БКП/БСП, т.е. от другата страна, всъщност отново казвам – друга страна няма. Всички са произлезли от едно и също място – БКП.
И страшното е, че най-върлите антикомунисти и днес продължават да са онези, които са учили в СССР (аз не съм от тях), онези, които бяха на длъжности, за които се искаше становище на ЦК или ОК на БКП, най-върлите антикомунисти продължават да са онези, които бяха приближените и житейски и професионално на върховете на БКП.
Не може да не плаши една политическа партия – ГЕРБ, която с бясна скорост върви към комунизъм, към онзи най-страшния комунизъм, който много лесно се превръща във фашизъм. Тогава, какво правят там някои артисти, поети, писатели. Спомням си, че всъщност в подкрепата на всяка диктатура е имало такива. Болката е силна и във времето, исторически винаги тя ще продължи да се проявява. Днес е за тези които ги харесват и обичат и не само, че не приемат, но дори не разбират позицията им. Утре тяхната болка ще бъде по-силна, защото ще разберат, че са били съучастници в този чудовищен ад с всичко, което ще последва....
Уплахата е от маниера на този диктарски ГЕРБ, защото АКО СА НА ВЛАСТ, тежко на всички, които са дръзнали да им се противопоставят. Сигурен съм, че няма човек, който да не е видял в интервюто на Борисов бъдещия Ердоган. Ако успее, ако утре направи избори-преврат, знаете ли какво ни чака? Помислете, щом този човек, безсрамно, пред цяла България определи довчерашния си генерал като предател, защото го е напуснал, защото е дръзнал да бъде називисим от него, защото Премиерът-диктатор му е осигурил всичко и ... никой няма право без негово разрешение да бъде някой, дори да се издига в някаква политическа и професионална стълбичка. Помислете, какво ще значи за всички онези, които днес пишат, говорят, застава срещу Него.
Помислете и решете! Ще продължаваме ли да крием страха си зад прикритието “нищо не харесвам“ и така да си живуркаме зад крепосните стени, които сами си градим.
СТРАХЪТ ЛИ ЩЕ Е ЖИВОТЪТ НИ ПО-НАТАТЪК ИЛИ ЩЕ ТЪРСИМ ШАНСОВЕ, ДОРИ И САМО ВГЛЕЖДАЙКИ СЕ В ЕДИН ЧОВЕК, ТЪЙ КАТО ДНЕШНИЯ ДЕН НЕ НИ ПРЕДЛАГА НИЩО ДРУГО.

Любо КОЛЬОВСКИ с биография журналист,
бивш зам.главен редактор на в.„СВОБОДЕН НАРОД“,
бивш зам. главен редактор на в. „ДЕМОКРАЦИЯ“;
бивш гл. редактор на в. „ПОДКРЕПА“
цитирай
11. leonleonovpom2 - Здравей, Марине!
12.11.2016 14:16
Майка ми е била в Земса на Никола Петков
На 24 години, директорка на училище е арестувана и с белезници изпратена в околийския град-1948 година
В селото тръгва слух, че през нощта ще бъде убита При "опит" за бягство
Организират се така наречените черни забрадки-майки и вдовици на убити партизани и отиват в околийския център Казват, че ако стане това, за което се говори, цялото село ще дойде в града
Изселват майка ми завинаги от града
В новото местожителство ,предвид квалификацията си, почва работа в съвета Но миналото винаги се намесва Уволнявана, безработна Гледал съм в архива, назначавана да работи като ..чистачка, временно наистина Все пак създава семейство там Баща ми е от най-богатия род в града
Не се хваля, вчера бях в града, мина единвъзрастен човек, позна ме и каза на другите, че съм от най-богатия род, но всичко ни е взето
Да , от една страна майка опозиционер, от друга-баща кулак
Аз си знам какво съм препатил А за родителите ми да не говоря Трябваше да се борят и с неправдите към мен, още от дете
Не съм ги обвинявал никога Аз дължа живота си на тях!
Но моето място заемаха хора с по- малки от моите възможности
Даже искаха да ме лишат от медала в гимназията
Но учителят по математика излезе достоен човек Казал на майка ми,че ще ми пише пет- по геометрия Тя,учителка в другото училище, му казала да пише, щом така смята ноще иска проверка на всички шестици ,заедно с мен
притеснена ме попита, дали не се е изхвърлила
Зачудих се По геометрия бях класа над другите Казах и, че ако се стигне до там, ще ги размажа Защо е избрал геометрия? По алгебра силите бяха изравнени, там беше възможно всичко
По късно разбрах, той е искал да ме защити от неправдата И е очаквал подобно решение Казал е на този, който е поръчал, какво ще последва и каква излагация следва
Отказаха се
За партийно членство да не говорим
Заради мен промениха реда Пълният отличник да учи в СССР и да стане партиен член!

А беше по времето на Брежнев!
Не се сърдя на никого, най-малко на родителите
Трудностите ме направиха боец, иначе може бищях да съм леке?

Хубав ден!
цитирай
12. merlin68 - Казват, че поетите са съвестта на ...
12.11.2016 15:27
Казват, че поетите са съвестта на нацията, затова мисля да те послушам.
цитирай
13. zaw12929 - Тя лъже без да спре- не си дава сме...
12.11.2016 17:22
Тя лъже без да спре- не си дава сметка, че много хора знаят за събитията от 1952 и за партийните секретари, каквато тя е - никой не е приет за член на БКП, без характеристика от родните места и на родители и дядовци. Щом има наглостта да лъже- тя ни има за хора без памет. Бойко можеше да се откаже и да даде шанс на Каракачанов. Но алчността им за власт няма спирачка и... морал.
Успешна вечер.
цитирай
14. dolsineq - Ако Цецка сега се откаже от балотажа ...
12.11.2016 19:19
Ако Цецка сега се откаже от балотажа ще й сваля шапка... ;)
цитирай
15. mt46 - Благодаря! Поздрав, Лео!...
12.11.2016 19:47
leonleonovpom2 написа:
Майка ми е била в Земса на Никола Петков
На 24 години, директорка на училище е арестувана и с белезници изпратена в околийския град-1948 година
В селото тръгва слух, че през нощта ще бъде убита При "опит" за бягство
Организират се така наречените черни забрадки-майки и вдовици на убити партизани и отиват в околийския център Казват, че ако стане това, за което се говори, цялото село ще дойде в града
Изселват майка ми завинаги от града
В новото местожителство ,предвид квалификацията си, почва работа в съвета Но миналото винаги се намесва Уволнявана, безработна Гледал съм в архива, назначавана да работи като ..чистачка, временно наистина Все пак създава семейство там Баща ми е от най-богатия род в града
Не се хваля, вчера бях в града, мина единвъзрастен човек, позна ме и каза на другите, че съм от най-богатия род, но всичко ни е взето
Да , от една страна майка опозиционер, от друга-баща кулак
Аз си знам какво съм препатил А за родителите ми да не говоря Трябваше да се борят и с неправдите към мен, още от дете
Не съм ги обвинявал никога Аз дължа живота си на тях!
Но моето място заемаха хора с по- малки от моите възможности
Даже искаха да ме лишат от медала в гимназията
Но учителят по математика излезе достоен човек Казал на майка ми,че ще ми пише пет- по геометрия Тя,учителка в другото училище, му казала да пише, щом така смята ноще иска проверка на всички шестици ,заедно с мен
притеснена ме попита, дали не се е изхвърлила
Зачудих се По геометрия бях класа над другите Казах и, че ако се стигне до там, ще ги размажа Защо е избрал геометрия? По алгебра силите бяха изравнени, там беше възможно всичко
По късно разбрах, той е искал да ме защити от неправдата И е очаквал подобно решение Казал е на този, който е поръчал, какво ще последва и каква излагация следва
Отказаха се
За партийно членство да не говорим
Заради мен промениха реда Пълният отличник да учи в СССР и да стане партиен член!

А беше по времето на Брежнев!
Не се сърдя на никого, най-малко на родителите
Трудностите ме направиха боец, иначе може бищях да съм леке?

Хубав ден!

цитирай
16. mt46 - - - Мога ли да предпазя господа, бих ...
12.11.2016 19:58
get написа:
[quote=mt46][quote=get] - - Мога ли да предпазя господа, бих желал да ви нарека приятели но се опасявам ... ?
11.11 23:28

- Сигурен съм - тъй като за мен РАЗЛИКА между двамата няма!
Дали един ще лъже за дядо си ... а другият, като главно-командващ: "какво му е пречело" да бъде такъв ... ?
- Ми идва на ум един бисер на ротният старшина от "казармените години": Не щям и не можам - са братя. Не си искал - поради това не си можал.
- Това е присъщо за двете посредствени фигури, популяризирани в обществото ни покрай цирка наречен "избори" за президент? На практика и з б о р липсва! По причина: Поставени сме ПРЕД ДИЛЕМАТА поради натрапени ни обстоятелства - да правя избор между две еднакво антипатични ми личности ... и двете, пост-продукт на "партията майка" - роила се в момента на няколко филиала ... два от които са ГЕРБ и БСП!

- Не схващате ли простата истина, че тези "политически елити" - Не са, а някой ни ги натрапва за такива?

- Знам, че темата е голяма ... но отхвърляйки въпрос по въпрос ... може би ще стигнем и до основно определящото - а от там имаме ли решение за на пръв поглед безизходната ситуация?

Резюме: И Цачева и Радев - са по същността си близнаци ... но не и антиподи :))!

И все пак разлика има. Доста хора гласуват за Радев не защото е свързан с БСП, а заради личността му. И защото искат промяна на статуквото... Други хора гласуват за Цачева, защото е кандидат на ГЕРБ, а не заради личните й качества...
Радев не е толкова зависим от БСП, колкото Цачева е зависима от ГЕРБ /от Бойко/... :)
цитирай
17. mt46 - Не всички поети...
12.11.2016 20:00
merlin68 написа:
Казват, че поетите са съвестта на нацията, затова мисля да те послушам.

Има доста продажници и службогонци сред интелигенцията...
цитирай
18. mt46 - Благодаря!... Боко няма да се откаже от властта /може само временно/. Номерата и тарикатлъкът му край нямат...
12.11.2016 20:03
zaw12929 написа:
Тя лъже без да спре- не си дава сметка, че много хора знаят за събитията от 1952 и за партийните секретари, каквато тя е - никой не е приет за член на БКП, без характеристика от родните места и на родители и дядовци. Щом има наглостта да лъже- тя ни има за хора без памет. Бойко можеше да се откаже и да даде шанс на Каракачанов. Но алчността им за власт няма спирачка и... морал.
Успешна вечер.

цитирай
19. mt46 - Късно е вече...
12.11.2016 20:04
dolsineq написа:
Ако Цецка сега се откаже от балотажа ще й сваля шапка... ;)

Изборите са утре, бюлетините са отпечатани и доставени в секциите за гласуване... :)
цитирай
20. vania23 - Няма как що-годе
13.11.2016 14:30
разсъждаващ човек да й се върже на театъра. Всичко си беше нагласено - дори и кърпичката, предварително подготвена за липсващата сълза. Много преигра тази жена. Хем ми е жал за нея, хем й се чудя - що за неправилна самопреценка, да се кандидатира за президент...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19161198
Постинги: 3686
Коментари: 45091
Гласове: 148917
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031