Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.04.2021 22:58 - Няма правда и спасение
Автор: mt46 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2181 Коментари: 11 Гласове:
18

Последна промяна: 25.04.2021 23:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 .
.
.

Спасение и правда няма

Тъй, както молим и мечтаем
да се избавим от беди,
навярно Бог така желае
от нас да се освободи...

"Спасение и правда няма!" –
говори разумът без страст...
Религиите страшно мамят –
за да са мощни, с власт над нас...

  Марин Тачков


Тагове:   спасение,   тачков,   няма,   Правда,


Гласувай:
18



Следващ постинг
Предишен постинг

1. kvg55 - mt46,
25.04.2021 23:10
Логично е бог да вдигне ръце от чадата си.
цитирай
2. venercheto - колко
26.04.2021 06:50
тъповато и тъжно :)
цитирай
3. dobrodan - Здравей, Марине,
26.04.2021 10:07
интересно четиво се очертава, бавно върви, че не е леко да проумее човек за какво става дума :) всъщност.
Не пише пряко за религиите, но ти не си глупав, ще схванеш ;).
Ще ти дам малко за мислене в неделята.

История, устройство и предназначение на Ковчега на Завета


Ковчегът на Завета е сандък или ковчеже от дървото сикким (акация), чийто стени са покрити отвътре и отвън с тънък слой злато. Има размери 67х67х112 см, отгоре е затворен с масивен златен капак, върху който са закрепени два коленичили ангела с разперени криле, обърнати с лицата си един към друг. Често срещаните в Интернет изображения на ангели с вдигнати над главите им крила не са съвсем верни. Всъщност крилата им са разперени встрани. Това не е направено случайно, те са опорните точки за стоящия отгоре човек. На тези точки са поставяли къса и широка дъска, върху която са слагали единия край на втора по-дълга и тясна дъска, чийто втори край са опирали в земята. Получавала се рампа, по която Мойсей или друг жрец-левит се качвал върху първата дъска и заставал право над ковчега. Сведенията за такова използване на Ковчега не са запазени в Библията, защото върху разпространяването на тази информация е била наложена най-строга забрана. Затова и в дори в Библията няма нищо по въпроса.
Когато човек се оказвал стоящ над Ковчега, с него се случвало това, което учителят на Карлос Кастанеда - Дон Хуан - е наричал изместване на точката на събиране. Това не е нещо друго, а изместване на нашето астрално тяло (или душа, както го нарича религията) спрямо физическото тяло: астралното се премества малко нагоре, но все още продължава да стои във физическото. Когато се случи такова изместване на едното тяло относително другото, у човека се събуждат много от дремещите дотогава паранормални свръхспособности, в това число и телепатичните. Човек може да започне да общува по телепатичен път с други хора или дори със същества от други планети, владеещи такива технологии или способности. Древните евреи са осъществявали контакт с тези другоматериални надзорници и наставници, с които днес може да общува Лера от твоята група.
Възможността да контактуват и да общуват с другоматериалните си надзорници е провокирала у евреите невярната представа за тяхната богоизбраност. С други думи, древните евреи напразно са се възгордяли така силно. Небесните надзорници се стараят да не поддържат контакти с такива хора и народи. Така че, и да е имало някаква богоизбраност в старите времена, то днес отдавна я няма. Евреите обаче както преди продължават да смятат, че са богоизбран народ въз основата на събитията от старата си история. Реално на Земята не могат да съществуват богоизбрани народи.
За да бъде разбран принципът на работа на Ковчега, трябва да си припомним някои присъщи му особености. Първо, докосването до него е било строго забранено под заплаха от мигновена смърт. Дори жреците-левити, които били носачи на съкровището, нямали право да го докосват. В Библията е описан епизод, когато ковчегът е пренасян на талига, в която впрегнали бикове, а коларят не се справил с управлението, талигата се наклонила и възникнала опасност съкровището да падне на земята. Младият послушник на име Оза скочил към наклонилата се кола, като се опитвал да я удържи, докоснал случайно ковчега и веднага бил поразен от невидима сила, след което скоро починал.
Как може човек да бъде убит веднага, само с докосването му до някакъв предмет? Атомната енергия (радиацията) не е подходяща, тя не убива човека бързо, макар и смърта му да е сигурна. Всъщност това е бил удар от електрически ток. Кочегът се явява своего рода електрически кондензатор, носещ голям заряд по обкова си (златното външно и вътрешно покритие). Точно заради това докосването до него е било смъртно опасно. Евреите винаги оставяли Ковчега вън от лагера си нощем, за да не го докосне някой, особено децата, които винаги се навират в забранените места.
Второ, жреците-левити задължително се обличали в особени защитни дрехи, предпазващи ги от вредното въздействие на ковчега. Алтернативните историци съзират в това свидетелство, че кочегът е представлявал малък атомен реактор. Както току-що споменах, атомната радиация убива бавно и сигурно, но не и мълниеносно. Трагедията с послушника Оза показва точно това, че енергията на ковчега не е била ядрена. От друга страна, съвременните електротехници при работата си с високоволтово напрежение също са длъжни да обличат защитен костюм за предпазване от електрически разряд.
Трето, в Талмуда и другите староеврейски книги се твърди, че ковчегът по време на носенето му от жреците-левити тежал толкова малко, че не изисквал от хората никакви усилия. Точно обратното, той едва ли не е левитирал и сам е носел жреците, които е трябвало да го ностя. Тази негова особеност ще разгледам подробно.
Според писанията примерните размери на ковчега са 67х67х112 см, дебелината на масивния златен капак е била около четири пръста (около 8 см), а стените му са били покрити със злато отвън и отвътре.. Ще изясним по метода на изключването каква е била дебелината на покритието. Слой с дебелина 0,1 мм може да бъде нанесен само посредством галванопластика, за което ще трябва електрохимично оборудване. Изгонените в пустинята бивши роби едва ли са разполагали с такова. Не са знаели и как да го използват. От друга страна, покритие, дебело 10 мм също изглежда невъзможно, такъв разход на скъпоценен метал не би се посрещнал с одобрение. Така стигаме до варианта за дебелина на златния слой от 1 мм. При плътност на златото от 19,32 г/куб. см получаваме маса на едното покритие от 0, 12 тона, а масата на златния покрив ще бъде 1,16 тона. Получаваме крайна маса от 1,28 тона и това е без да смятаме двата златни ангела на капака, които също не тежат малко. Получава се при четирима носачи на всеки да се падне по 0,32 тона тегло.
Дори да намалим двойно дебелината на златното покритие, а златният капак да бъде дебел един пръст, все едно, на един човек се пада да носи 87,5 кг. Не сме отчели дървесината на ковчега и дългите пръти, с чиято помощ са го пренасяли, освен това явно не е бил празен.
Четвърто, над ковчега постоянно е висял облак. Евреите са вървяли сред пясъците на Синайския полуостров, където облаци се виждат крайно рядко. Няма облаци от естествен призход, които постоянно да съпровождат човешката тълпа. Реално този облак е възниквал като страничен ефект от работата на ковчега.
Като обединим четирите особености, получаваме следната картина. Ковчегът е бил едновременно: 1) антигравитационна платформа във вид на електрически кондензатор; 2) капсула за пренос на оборудване, която е изработвала електрическите заряди, необходими за работата на антигравитационната платформа; 3) устройство за комуникация и общуване с другоматериалните куратори и наставници. Ковчегът е имал още няколко функции, много по-важни от тези, които изброих. Те се отнасят до строежа на Вселената и мястото на планетата Земя в структурата й. Това обаче все едно няма да го разбереш. Затова се ограничих само с горните три...
Антигравитацията на Ковчега е била нужна не за полет над синайските пясъци, а само за по-лесното му пренасяне. Антигравитацията възниква по същата причина, от която възниква тягата в твоя етерен прожектор: под действието на силното електрическо поле квантите на етера или физическия вакуум се поляризират, стават диполи и се движат по посока на максималното напрежение на полето, след това преминават през корпуса на подводния или космическия кораб и чрез взаимодействие с гравитационното поле на материала, от който е направена стената, теглят корпуса след себе си.
За да се постигне максимален резултат при получаването на антигравитация и пробуждане на телепатичните способности у стоящия над Ковчега левит, трябва да се постигнат едновременно силни пространствена и времева неравномерност на електрическото поле на Ковчега. Пространствената се получава посредством особената форма на стената му: максимално дебела долу и минимално в горната й част, или стената трябва да се стеснява в посока нагоре. В този случай всяка странична стена се превръща в отделен кондензатор с променливо сечение. Времевата неравномерност на полето се постига с подаване към златната обшивка на токови импулси с тази форма на вълната, която ти случайно откри при работата над твоя вакуум-генератор и етерния прожектор. Когато формираните от такова неравномерно поле потоци от етер/физически вакуум вървят през стените на Ковчега нагоре, те теглят стените след себе си, като облекчават теглото му дотолкова, че носещите го жреци-левити започват също да левитират. (Това, значи е думата "левитация"...бел. моя...).
Причината за вечно надвисналия над ковчега облак се обяснява по следния начин. Когато от апарата в атмосферата изтича достатъчно мощен поток от етер/физически вакуум, той изразходва част от енергията си за йонизиране и възбуждане на кислородните атоми. След кратък миг тази енергия, която носят атомите във възбудено състояние (йонизирано) се отделя под формата на кванти светлина и страничният наблюдател може да види стълб от светлина. Дори да няма светлина, това не означава, че над апарата отсъства йонен стълб. Има го, само че изпусканата от него светлина не е достатъчна, за да стане видима за погледа.
Йоните са много силни катализатори в процеса на кондензиране на водната пара, която се намира в атмосферата, и преобразуването й в капки вода. Във водната молекула двата атома на водорода се разполагат не огледално противоположно спрямо кислородния атом, а са под малък ъгъл. Затова молекулата на водата се явява дипол: на едния й край зарядът е положителен, а на другия - отрицателен. Веднага, след като в атмосферата се появи йон, молекулите на водата се привличат към него с краищата на противоположния му заряд, като образуват около йона своебразна обвивка. Така се оформя водната капка. Ако съдържанието на вода в атмосферата е достатъчно високо, то при голямо количество йони възникналите облаци могат да станат буреносни. Ако в атмосферата се съдържа малко количество водна пара, както е в пустинята, тогава се образува само облак, от който не вали дъжд. Облакът ще съпровожда постоянно вакуумния поток, когато той се премества долу по повърхността.
Има различни версии за това, къде се намира Ковчегът днес. Една от най-разпространените се тази, че Ковчегът е бил откраднат от сина на цар Соломон и Савската царица - Менелик, който го отнесъл със себе си в Етиопия и го скрил в мазето на една от църквите в Аксум. Всъщност Менелик отнесъл не Ковчега, а негово копие, изработено специално за подобен случай. Още преди Соломон левитите решили да направят няколко копия на Ковчега със същата форма и същото златно покритие, но без вътрешното съдържание. Копията били предназначени за тези, които поискат да откраднат оригинала. Соломон знаел, че Менелик е откраднал фалшив реликт, затова и не го преследвал. Огорчението му пред публиката от кражбата на Ковчега е било само театър. По тази причина в Библията не се казва нищо за кражба на Ковчега: бъдещите похитители, ако се намерят такива, не е трябвало да знаят, че ще крадат фалшификат.
Ковчегът бил изнесен от Йерусалим от левитите по заповед на цар Манасия. Този цар е известен с това, че се отказал от религията на предците си и започнал да почита традиционните за Близкия Изток по това време богове като Баал, Астарта и т. н. Манасия се отнасял отрицателно към юдаизма, но не се решавал да посегне на Ковчега. Като се опасявали, че рано или късно Манасия ще се опита да го унищожи, левитите измолили разрешението на царя сами да си отидат от Йерусалим заедно с ковчега. Манасия с радост приел предложението им и дори им заповядал да изнесат Ковчега от царството му. Левитите отнесли реликвата си в Аравия, като скрили Ковчега в подземна пещера под Мека практически на същото това място, където днес се намира свещеният черен камък Кааба, около който обикалят в кръг мюсюлманите по време на религиозните си церемонии.


Мога да добавя, че съм виждал дъжд, който вали, но от височина около три метра, край короната на едно дърво, и на малка площ, да кажем, 10-12 кв. метра..... Още не мога да си обясня какво видях тогава :). Вода от нищото.....
цитирай
4. panazea - Здравей !
26.04.2021 10:18
Правдата и спасението са в нас самите !
Поздрав , Марине !
Антоанета
цитирай
5. mt46 - Да, но не само ние сме негови чада...
27.04.2021 21:39
kvg55 написа:
Логично е бог да вдигне ръце от чадата си.

цитирай
6. mt46 - А дали ти не си тъповата?...
27.04.2021 21:40
venercheto написа:
тъповато и тъжно :)

цитирай
7. mt46 - Здравей! Съмнявам се в правдоподобността на това... :)
27.04.2021 21:42
3. dobrodan - Здравей, Марине,
26.04 10:07
интересно четиво се очертава, бавно върви, че не е леко да проумее човек за какво става дума :) всъщност.
Не пише пряко за религиите, но ти не си глупав, ще схванеш ;).
Ще ти дам малко за мислене в неделята.

История, устройство и предназначение на Ковчега на Завета...
цитирай
8. mt46 - Здравей! Има различни виждания...
27.04.2021 21:43
panazea написа:
Правдата и спасението са в нас самите !
Поздрав , Марине !
Антоанета

цитирай
9. dobrodan - Имаш пълното право да се съмняваш :).
27.04.2021 23:12
Но тогава как да обясним Летящия монах и невъзможния M-Drive?
:):):):):) Просто потърпи още маалко.
цитирай
10. bumerang - Г-н Поете,
29.04.2021 00:37
Аз не Ви познавам,
Но наскоро срещнах едни джентълмени, които бяха тръгнали на бой с една много грешна жена. Те бяха организирали едни игри на "пощенска кутия", на "червена", "зелена" гора и "пустиня", тук, в Мрежата. Ти какво мислиш по въпроса? Сега се опитват да счупят устройството ми... Жалко...Много жалко...За Александрийската библиотека...
цитирай
11. bumerang - Разбира се
29.04.2021 00:38
Модерация...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19156007
Постинги: 3686
Коментари: 45089
Гласове: 148912
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031