Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.03 12:59 - Вярата ни прави Богове –епизод от Най-Новия-Завет и Коран
Автор: icansing Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 664 Коментари: 15 Гласове:
6

Последна промяна: 15.03 22:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Пророк Исайа (от блога) ме посъветва, когато вляза в ново общение с Бога чрез Природата -да пробвам, как да изпитам поне малко суеверен страх. Същото прочетох при мюслито-блогър, „че той се бои (от Бога) и недоумява, защо аз нямам подобно чувство”. Аз съм Махараджа Икан Сингх и ви приветствам! Днес ще ви обясня, защо всяко чувство на страх иде от Дявола и Преизподнята- понеже сте загубили Вярата (в безумието, сред ужаса на религията). Затова точно, сте неверници и неблагодарници пред Бога.

Защо да се боя от своя добър, грижовен и мил, Съвършен, Прекрасен Небесен Баща? Може ли Моят Татко да бъде несправедлив, зъл и порочен?  Не !!! Аз силно вярвам в Бог и го обожавам- Той ми е близък и роден! Не се противя на Волята Му, изразена толкова ясно, че никоя гнусна „религия” не може да я заглуши-омерзи и да ме отвърне от работата ми за Делата Божии и Царството (Природата!) . Обичам Бога, че ми е дал всички примери за красота и целесъобразност.  Обичам Го изначално, дори да не бе направил толкова много за мен. Аз не Му кадя тамян, не закачам икони по стените, не ходя по църкви- с едно изключение- когато там няма никого, когато сме само двамата! Ползвам стените, купола на зданието и акустиката, за да пея химни за Бог- или някое яко джазово парче, което знам, че Му харесва. Аз съм създаден по Негов Образ и Подобие- Той е като мен самият, но при това  разполагащ с Безсмъртие и Съвършенство, защото такава е Неговата Мисия! 

Когато детето сгреши, бащата (грубиян и често-религиозен тъпанар) го зашлевява! Ако ти не познаваш Царството на Бога- ще те ужили първо оса, за да придобиеш респект и се заинтересуваш. Защо баща ти те е набил с колана? От неверие- не от друго! Той, заслепеният  и примитивен индивид- не е разбрал, че само Бог може да те накаже –или изцяло да ти прости.  Нещастник! За една изтървана стомна! Помислете си – колко клони е счупило детето, докато се катери по дърветата, как после ги гледа увиснали, мъртви- докато всички други вейки наиоколо са отрупани с цветове, после с ябълки. Това е Наказаннието на Бог- премерено според тежестта на деянието, красиво и поучително! Еволюция в съзнанието и категориите- а не позорни побоища с ремъци и пръчки- с това се занимава НВ Татко Ни!

Обидил си твой другар от високомерие и злоба- падни в краката му, да ти прости! Ти сам не можеш да простиш ако на теб са сторили някаква несправедливост, незаслужено зло? А искаш Бога да ти прости? Той как се чувства, като гледа теб- Неговото чедо, да си градиш ореол на могъщество (защото си се замогнал) , въпреки че си  морално пропаднал, несправедлив, алчен, порочен?  Така гледа на нас  Бог- както Отец  на своите непослушни деца! .. какво си мислят "свещениците", с безумни погледи под ужаснитете калимявки - че Бог им се възхищава, че вършат сатанистки ритуали, опушват с халюциногени, опитват се да затъмнят Слънцето и звездите с лъжите и заблудите си, примамват хорицата да подпишат договора със Сатана и да се мъчат вечно? Не! Бог знае, че  (попщината)  се състои в основата си  от невежи, сурови, незрели, нескопосни, елементарни хорица- ще им даде възможност да се осъзнаят! И ние ще се молим!

Когато мислиш като Бог- ще станеш точно такъв! Не телешки „позитивизъм” от който да си правиш манипулативни, оправдателни  изводи: „Аз съм гей!- хайде приятели, да погледнем всички на това откъм добрата страна” – ‘МА ТО НЯМА ТАКАВА! Ти си грешка на Природата- трябва да се молиш единствено на Бог, да ти върне психичното здраве. И да не утвърждаваш като  „приемлива за околните” твоята гнусна, кармична болест-която си лепнал от предишен живот, поради кой знае за какви прегрешения! Ето резулатата от делата против Бога. Ти не си осъзнал какво вършиш (гнусотии срещу установения ОТ БОГА ПРИРОДЕН ред и порядък)- вършил си перверзни, содомитски дела, понеже някой изкусител-сатанист ти е подшушнал, колко са приятни за тялото- ще си платиш в следващ живот! Ще го изтърпиш без да се оплакваш и няма да повтаряш извращенията!

Постулат 7: Вярата в Бога ни прави не само безстрашни- но и безсмъртни, богоравни. Сега разбрахте ли, страхливци и неверници, откъде идват вашите треперливи терзания?! За да има Вяра- безспорно, трябва ви разбиране- но най-вече, ЛЮБОВ към Бога- Създател. По-късно, чрез ЛЮБОВТА и УСЪРДИЕТО ще дойде и МЪДРОСТТА.  Какво ще сториш първо, за да Му докажеш колко го обичаш? Най-същественото: Всеки ден ще му благодариш (с молитва и добро желание, което е и Негово, за твоето развитие)  и като избягваш да го нараняваш с недостойно за Божи Син поведение! Гледай Исуса- Той затова е богоравен, защото най-първи от нас си даде сметка за това! Ти, като Него трябва да си пример за благородство! Кой ще получи повече блага от Вечността- никой, само ти! Остави дребнавите душици първо да се натикат по църкви/джамии/синагоги облечени в траурните си одежди. Гледай ги как съвестно се вглъбяват в някой гнусен езически ритуал- обида към Божественото! Виж суетата им- престорената набожност- наред с ужасната им материална алчност! Забележи, как не умеят да обичат- нима истински влюбените си служат с прашасали цитати от разни "свети книги", вместо да те прегърнат нежно, утешат, нахранят ? Ей попове! Колкото Бог ни обича, толкова вие с неумението, неверието и злобата си ни отвръщате от Него, Отца! Човеко, изпълнен с Вяра- те не знаят какво вършат! Затова: презри ги, помогни им- научи ги,  ако е възможно- но не ги съди- Бог си знае работата!

Нали е ясно, драги ми Пророк Исайа (от блога)- защо аз нямам в душата си прашинка неспокойствие,  а ти си изтъкан от богобоязливи нерви и трепериш всяка минута поради страх от Възмездие Свише? Откри ли причината? Не знаеш как да поискаш прошка от Татко Си- или някакво друго, кощунствено непростимо зло си извършил? Страх от Бога може да изпитва само този, който е обръгнал да върши престъпления- живее в лъжа- разпръсква заблуди- съди другите безпочвено-самозабравил се е- и нехае за Баща си, Бога!

image




Гласувай:
6



1. icansing - Добре дошли са ми: Пророк Исайа, Крум Беловласи,
15.03 13:42
дори и оная кривоверна съвсемобърканица -radoykova.
За всеки ще намеря блага дума. Ще ви стане по-добре!

цитирай
2. isaiah53 - :о)
15.03 13:57
Нищо подобно драги приятелю ! Страхът от Бога носи мир ! Всеки друг страх , които не носи мир не е от Бог . Сам Исус се наслаждаваше във този страх ! Страхът от Господа е един от седемте форми на Святият Дух :
И ще израсне пръчка из Иесевия пън, И отрасъл из корените му ще носи плод;
И духът Господен ще почива на него, Дух на мъдрост и разум, Дух на съвет и на сила, Дух на знание и на страх от Господа; И той ще се наслаждава в страха от Господа;
- ( Исая 11 : 1-3 ) Това е пророчеството за Исус направено стотици години преди Той да дойде на земята ! Кулминацията е в последната форма Страх от Господа : ''Той(Исус) ще се наслаждава'' !
Пример :
В Изход 20 : 3 - Бог каза на хората : Не трябва да имаш други богове освен Мене !
Спазването на тази заповед ще доведе до страх от Господа в нашият живот ! Това означава че даваме на Бог тотално превъзходство и че никога няма да поставим нещо друго в живота си прд Него ! - нито вляние , нито личност , нито мотивация - наравно с Бог ! Да отдадем на Бог друго място освен първото в сърцето си е - обида към Него ! Все едно да стоим на върха на планина и доброволно да предприемем грешна стъпка в друга посока ! Тази грешна стъпка е моментът в които поставяме нещо пред , или наравно с Всемогъщия Бог в живота си ! Истинският страх от Бога те кара да се покоряваш на Бога ! Този страх ще те води към покорство , дори и с цената на страдание !
И каза на човека: Ето, Страх от Господа, туй е мъдрост, И отдалечаване от злото, това е разум - ( Йов 28:28 )
Страх от Господа е начало на мъдростта; И познаването на Светия е разум. - ( Притчи 9 : 10 )
Трябва да различаваме мъдроста от ''интелектуалното образование'' . Много хора не могат да видят разликата ! Възможно е да бъдеш високо образован и в същото време да си глупав ! В днешно време има много високообразовани глупчовци около нас ! Повечето проблеми в света са именно поради тях ! Този страх не е такъв какъвто ти го представи , а страхопочитание и благоговение към Нашия Баща !
цитирай
3. icansing - До (2): Лекувайте се-търсете помощ, болни хора!
15.03 14:12
Какво ти казва лекарят в последните часове?
-Ще се оправиш! Вярвай! И не се страхувай!
Поради това, че си с нос заврян в сатанизма (такива книги четеш),
не можеш още да разбереш. Бог- моят Отец ще ме заплашва ???
Примери, че може да си "религиозен църковник" и много набожен-
но абсолютно нищо да не разбираш, като милиарди други по тоя свят..

.. следи внимателно всички емисии- аз знам отлично как да те излекувам!
цитирай
4. radostinalassa - Трябва да се изпълняват десетте божи заповеди..
15.03 16:26
Но тази да не убиваш ближния си е само за по - агресивните чада на Господа, който именно е създал Адам по свой образ и подобие. Ние сме от сътворените на 6 - я ден и не се нуждаем от такива разяснения.
цитирай
5. icansing - Ето- двама от читателите подкрепят тезата-
15.03 16:53
тази, че като еволюирали (последно и чудесно издание-богоподобие!) познаваме своя Баща-Бога, не следва да се боим от Него и да примираме от "Гнева Му". Той е за примитивните и неосъзнатите, за тях са и зомби-четивата от които масово се побъркват. Но и те ще вдигнат поглед!
цитирай
6. icansing - До (5) Разбира се!
15.03 22:22
Затова на крадеца непрестанно му повтарят "не кради",
на нескопосния глупак: "научи се на нещо" и т. н.
Ние ще им кажем- виж Бога, обичай Бога, прави като Него!
цитирай
7. isaiah53 - Коссеф
16.03 06:04
kossef написа:
Страхът от Бога като начало на мъдростта, въщност, по логическо тълкуване за начало, следва да е най-ниското й стъпало. Така че, въргаляне в такова начално състояние в мъдрост, просто казано, е състояние в омъглена, ниско ниво, Вяра. Достойнството богоподобие е свише дар за стремеж към богопознание и придобиване на Вяра и дълбоко убеждение в предадената от нея жива, т.е. вътрешно лична, представа за това, за което се надяваме. А за какво се надява по-по-най- смъртният наследник на грехопадналите Адам и Ева. На живот вечен след катарзис чрез непрестанен стремеж към нравственост по Бога, постигана от доста по-високо ниво мъдрост, не с началната от страх от Любящия. Та престани и ти като попброкерите да страхувате людете с Него...

( I Коринтяни 1 глава )
19 Понеже е писано: "Ще унищожа мъдростта на мъдрите, И разума на разумните ще отхвърля".
20 Где е мъдрият? Где книжникът? Где е разисквачът на тоз век(свят)? Не обърна ли Бог в глупост светската мъдрост?
21 Защото, понеже в Божията мъдра наредба светът с мъдростта си не позна Бога, благоволи Бог чрез глупостта на това, което се проповядва, да спаси вярващите.
22 Понеже юдеите искат знамения, а гърците търсят мъдрост;
23 а ние проповядваме разпнатия Христос, за юдеите съблазън, и за езичниците глупост;
24 но за самите призвани, и юдеи и гърци, Христос Божия сила и Божия премъдрост.
25 Защото Божието глупаво е по-мъдро от човеците, и Божието немощно е по-силно от човеците.

За мъдроста - прочети Йов 28 глава и Притчи от 1 до 8 глава ! От къде идва !? Кой я дава !? И че тя няма нищо общо с ''глупавата светска мъдрост'' , с която хората изобилват , даже като гледам в излишък ! Много хора четат Библията , без да искат от Бог да им даде да разбират текстовете и ! И я захвърлят или я разбират тотално погрешно и я тълкуват тотално погрешно или използват части от нея и ги напасват тук и там в творбите си ! Не високоумствайте бе хора - искайте от Бог и той ще ви даде , Той ще ви научи защото ви обича !
цитирай
8. icansing - До (8)
16.03 10:07
Взе да ми харесваш! Полека-лека от където иде (книжното знание) пак оттам се опровергава. Направил си си труда да търсиш текстовете пак в "едната книга", която не е по-различна от други-дори не е по "сакрална" от МОЯТА. Значи, чрез самото "свето писание" се развенчава книжничеството? Досега аз говорих за "безумието" ЛЮБОВ, която води ПРЯКО до Бога и за ЧУВСТВАТА, които липсват в студените "теософски" четива. Дори на определено място посочих "Коринтяни", а ти умело и навреме се възползва (пак чисто книжничество). По темата "страх" мисля, приключихме? Последно ще допълня, че няма никаква разлика между "божествена" и "светска" глупост, независимо откъде е накълвана. Също така има СВОБОДА, ДЕМОКРАЦИЯ в разбирането на прочетеното, ако щеш- отново приложение на принципа "на когото както му харесва", с който църквата обезценително дефинира Вярата. Може да взема някога (безполезните за мен ) Библия или Коран, но скоро ще ми свърши свободното време и напоследък съм го ударил по разходки на зелено. Друг епизод от Най-Нов-Завет ще направим- само не знам кога.
цитирай
9. kossef - Ех, Исаиа53,
16.03 15:09
не знам колко дълго ще трябва да обяснявам, че думите, които употребяваш в защита на тезата си за страхът от Бога като начало на мъдростта, са точно д,уми - до ума незримо, чрез Духа светий, достигнало Слово божие да проумеем непрестанната "еманация" от свише изискванията за спасително, спрямо нас и света въобще, съществуване. Както не обидно, а поучително, се изразява тукашният автор за кълвачите на библейски /и не само библейски/ текстове: не е достатъчно да ги "кълвеш" и папагалски цитираш, за да освободиш духа си с Истина, т.е. с Мъдрост, без постигната човешка мъдрост за тълкуване и влизане в Духа, не в думите. Защото те, думите /свещените текстове, не само библейските/ не са и не могат да обхванат в пълнота Бога Слово. Въпреки "ентусиазма" /боговдъхновението/ на авторите споделеното от тях с "небоговдъхновените" като канонични писания да се приема като свише спуснати чрез тях догмати. Наличието на различни етико нравствени школи /знам за 24/ с претенции за по-по-най- от самосебеси доказва, че на всички нещо им куца. Щом не се възприемат безпрекословно от всички. Напротив създават предпоставки, даже реализират непримиримост до степен войни и разрушения... Та нека не се обвиняваме взаимно в ерес, нискокачествена светска мъдрост... и не си навираме заплашително в очите текстове от променяното, конюктурно редактирано и сгрешавано, и поради неграмотност, Слово в Книгата на книгите. Която, а и другите свещенни, които в крайна сметка си остават материални с непостижима претенция да обхванат Свише нематериалното... Да те благослови Дядо Господ за мъдрост извън катехизистичната субективност. Доколкото успях да те разконспирирам си от т.н. протестантски. Катехизистично субективни и като католическата, и като православната, барабар с Арменската дори и другите незнайни. Всички с претенция да са земна подструктура на Небесната, мам му...
цитирай
10. radoykova - отговор
16.03 20:12
Относно опитите за оскърбления на нашия блогърски герой "i can sing", i can swing, i can turn around...
никак не се учудвам за стореното безчестие! Та той поруга самата Мария - майката на Исус, както и по редица духовно-божествени понятия и категории, та няма да оскверни някой ближен?! Ще го оскверни и още как! И не става въпрос за споменатото лице, защото на нейно място може да е Драган, Петкан, Деси, Джеси... Става дума за етиката в обноските ни. И в тази връзка, неговото активно упражнено зло, послужи и за нещо положително - посредством неговата остъпка се онагледи степента на деградация в обществото ни. В този ред на мисли, you're doing good job, "i can sing", i can swing, i can turn around... Защото ясно се вижда до каква степен участниците тук са заспали, безразлични към проявите на зло, приемайки го! Обиждат техен ближен пред очите им, наричат го с долни грозни епитети, а те решават да философстват, да говорят за Бог, за това колко са вредни образованите хора (това е така само по себе си, безспорно, но да помислят колко е вреден догматизмът, закостенелостта и сляпото следване на авторитети, също така, за да има обективизъм в критичното настроение), да цитират Библията, но са безразлични за горното сквернословие, цитирам "оная кривоверна съвсемобърканица".
Ясно е, че с предизвикването за участие в словоблудството тук се цели да се захранят бесовете и бесноватите; затова тази покана се отправя толкова настойчиво, с многократно повтаряне, целта е да се устрои пиршество, банкет за бесовете! И аз взимам мерки по този въпрос, след като ми е ясен случаят. Но новото за мен е, че всички изредили се участници дадоха ясно свидетелство, че са съгласни наш ближен, човек сред нас, да бъде посипван с гнусни определения. Дали им харесва, или просто са апатични, но фактически дават своето съгласие и одобрение, тъй като показват, че при такъв маниер и начин на говорене, може да има разискване и разговор по религиозни теми и за най-свещените и съкровени въпроси от Битието! Шок
цитирай
11. radoykova - ама не ти се сърдя, сладур!
16.03 20:34
И ти си дете на Бога, i can sing, i can swing, i can turn around! Ще повторя основната си теза, защото е много важна - Благодаря ти, че онагледи проповедниците до каква степен са в духовна, морална и дори религиозна дрямка и как ще оставят ближния да бъде хвърлен на вълците да го глозгат, хапят, ръфат... Всички участници тук доказаха, показаха, че са съгласни и подкрепят такава етика, такива обноски, такава обхода в нашите човешки отношения! И по този начин, да знете, това става наша наросностна съдба, карма, това става общоприета норма!
Благодаря ви! Разбрах. Нали знаете, истината, голата, неукрасена и неподправена истината, колкото мъчителна и болезнена да е тя, ми е най-ценна!

Да знаете, българският народ сам си кове съдбата и сам си е виновен за всичко. Живеем в най-размирни, тежки времена, някои анализатори вече сравняват съвременното ни робство с турското и ако в тези години на изпитание, вие смятате да наричате свой ближен, който и да е той, бил той Иван, Асен или Людмила, по този начин, както се говори тук... то изводите са повече от ясни накъде върви народа ни и с каква драстична скорост занулява шансовете си на избавление от надвисналото над главите ни глобално зло.

Няма да ме обезчестиш, да знаеш! Първо, не ми е за първи път, нали знаеш...Чакай да не си помислиш нещо, имам в предвид публичното охулване (забавна ли съм?! смея се) И второ - я честь имею, достойнство - тоже! Моята чест и моето достойнство не зависят от твоите думи, каквито и да са те.

Но да знаете, уважаеми сънародници, не са хубави тези прояви, не са хубави. Не бъдете толкова апатични към проявленията на злото. Защото почват да изстиват сърцата ви към неправдата и ставайки равнодушни, постилате пътеката на вражеските сили вече в качеството ви на съучастници и дори потенциални изпълнители на същите тези действащи в света мракобесни сили!
цитирай
12. icansing - До (10) и (11)
16.03 20:57
Ъхъ! Ами злото, което "църквите" удобно не виждат, поощряват и НАДГРАЖДАТ? Понеже били сведущи по "божиите работи"? Пълни безхаберници и мошеници! Книжни мишки, със забити в ЕДНАТА КНИГА главици! Така ще се стигне изцяло до омерзение от религията- но на Бог не му дреме, както писах с днешна дата. Лечение е нужно- но аз съм започнал "lege artis" естествено с профилактиката. Даже чувам доста гласове в моя подкрепа, такива на мислещи, развити личности. Ако си объркана - кривоверна и пр.: мога да помогна, дори вече го правя: кой ви дал правото ВИЕ да ни заклеймявате като "незнаещи, заблудени- като "бесове" и сатанисти? Сега разбра колко си сгрешила, нали- когато аз дискретно ти го показах, вместо в ликвидиращ постинг! Вярата е много далеч от църквата, доказах че освен че нагло ни я ПРОДАВА, но и се ГАВРИ с Нея. Бог е навсякъде- Олтар за Вярата са ЧОВЕКЪТ и ПРИРОДАТА. Затова и моята скромна гледна точка е изцяло в унисон с Божията Воля и демокрация. Вие от църквите се доказахте като негодни за работа папагалстващи фарисеи- ето го резултата! Твоята чест -или безчестие не ме вълнуват- аз се стремя към Истина и Яснота. С вашите смешни митове следва да се шегува ВСЕКИ, който има събран акъл. Винаги си добре дошла! Следи внимателно темата-тя е безкрайна, като Божите Проявления! Не подценявай Словото, нали знаеш: "В началото беше Словото".
цитирай
13. radoykova - Последен отговор
17.03 13:17
1. Не съм номер еди-кой си.
2. Не съм от църквата. Ти наистина ли до сега не разбра, че не съм от никоя земна църква!!!
3. Нещо си се объркАл, при това генерално....

Слушай сега, аз писах предходното в занижен стил нарочно, защото това тук е кочина, свинарник и не заслужава моите достопочтени коментари, аз с теб не разговарям и не желая да го правя! Това бе последното ми включване и го направих поради 2 причини, които посочих и няма да се повтарям!

От сега нататък открито обявявам твоето хулителство като тормоз и деградирало пропаднало анти-социално поведение, което носи вреда и ущърб на всички! И всеки, който подпомага и подкрепя такива прояви е участник и съучастник в тази деградация!
Разграничавам се от всяка една твоя дума, не подкрепям нищо от това, което лансираш ти, по толкова нечистоплътен, омерзителен и подъл начин.

Теб Бог ще те съди. Аз нямам нищо с теб, не желая да имам. Не се опитвай да ме предизвикваш, няма да ти мине номера! Приключих, окончателно.
цитирай
14. icansing - До (13): Днес да ти е простено,
17.03 16:14
но за по-нататък ще взема всички необходими мерки, та да види всеки, как една объркана, размътена главица може да "пришива" епитети най-арогантно и безсрамно. Ще я отучим! Твоето разграничение от моето благоносно учение ме зарадва- дори само за това, че един еволюирал, духовен човек не може да изпадне в подобно умопомрачено състояние на примитивна агресия и злоба- в такъв случай той трябва да постъпи моментално за лечение. И такова ще подсигурим, ще се погрижим. За мен си прочетена от кора до кора- проникнал съм зад лицемерната опаковка, до най-тъмната сърцевина.
цитирай
15. kvg55 - icansing,
20.03 19:18
"красивые и мудрые, как боги,
и грустные, как жители земли".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: icansing
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 57841
Постинги: 93
Коментари: 363
Гласове: 135
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930