Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.11.2015 19:25 - Отмениха концерт на Йорн Ланде в Каварна
Автор: mt46 Категория: Музика   
Прочетен: 2012 Коментари: 5 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
Цонко Цонев: Отмененият концерт в Каварна е голяма грешка
  • image 13 ноември 12:53

След появилата се информация, че новата кметица на Каварна Нина Ставрева е отменила първия концерт в Столицата на рока, екипът на Фронт.бг се свърза за коментар с бившия кмет на града и настоящ общински съветник Цонко Цонев.

От Фронт припомняме, че насроченият за нощта на Нова година концерт на Йорн Ланде (Jorn Lande) и групата "Кикимора" е бил отказан преди дни.

- Как ще коментирате отменения новогодишен концерт на Йорн Ланде в Каварна?

- Вярна е информацията. Преди два дни уведомихме и Йорн Ланде, че концертът се отменя. Той отложи свои ангажименти в Норвегия, за участва в Каварна, защото това участие беше уговорено отдавна. Уведомихме го, извинихме се, че така се получава, той разбра ситуацията … Казахме и на българската група „Кикимора“, че няма да има такова мероприятие.

- А каква всъщност е ситуацията, защо се отменя този концерт?

- Не знам какво да ви кажа, това беше уговорено …

- Доколкото разбирам и много хотели са били резервирани, сега какво ще стане с тези резервации?

- Да, всички хотели бяха резервирани. Това ще доведе до откази от резервациите, тъй като хората са резервирали заради концерта. Това ни крепи зимата, 3 дни Каварна е пълна с хора по Нова година.

- Ще има ли някакво друго събитие на мястото на концерта?

- Това не мога да ви кажа, трябва да питате този, който го е отменил, аз съм общински съветник и не съм човек, който може да каже. Нямам информация защо изобщо се отмени концерта. Доколкото разбрах са казали, че ще има някаква друга концепция за Нова година, няма да е рок концерт.

- Рок феновете са притеснени, че отмяната на този концерт е индикатор, че лятото няма да има и фестивал в Каварна. Възможно ли е?

- Не знам, това ще го решат организаторите на Каварна Рок, но ако това се случи … Каварна ще загуби страшно много. Това беше много грешна стъпка, не можеш да заявиш, че ще продължиш с концертите и ще надграждаш и още първата седмица да отмениш един от концертите.За пръв път се отменя концерт в Каварна и то без причина. Не мога да отговарям за чуждо решение, но смятам, че тези концерти са запазената ни марка. Ако големият фестивал не се състои, това ще е удар по Каварна и ще потънем…хотелите ще са празни, магазините също. Хората разчитат на тези мероприятия, особено зимата, което се прави от 12 години.

- В интернет се появиха коментари, че концертът може да е заменен с участие на някоя фолк певица …

- Не вярвам. Колкото и да нямат усет за правилните решения, това е абсурд да се случи. Най-вероятно ще има народни песни, фолклорна група… нещо такова. Но както се казва- когато загубиш нещо, тогава го оценяваш.

www.front.bg/bulgaria/politics/conko-conev-otmenenija-koncert-v-kavarna-e-goljama-greshka


www.memoriabg.com/2015/11/13/shte-se-osmeliat-li-da-posegnat-na-kavarna-rock-fest/










Гласувай:
9


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. mt46 - http://www.memoriabg.com/2015/11/13/shte-se-osmeliat-li-da-posegnat-na-kavarna-rock-fest/
13.11.2015 19:28
Новоизбраният кмет на Каварна Нина Ставрева е отменила новогодишния концерт на Йорн Ланде, с който морската столица на рока трябваше да посрещне новата 2016-та година.

conko-dioИнформацията, публикувана в OFFNews, беше потвърдена за Memoria от бившия кмет на Каварна Цонко Цонев. Българската рок група КИКИМОРА и световноизвестният китарист Николо Коцев, който е неин създател, щяха да дойдат за първи път в Каварна, за да създадат грандиозен рок спектакъл заедно с норвежкия роквикинг Ланде. Скандинавският рок-изпълнител Йорн Ланде е един от големите метъл гласове в наши дни и добре познат на феновете си в България и Каварна. Той вече е бил уведомен с писмо, че участието му се отменя.

С решението си новата кметица сбъдна опасенията на хиляди фенове, че в Каварна рокът вече няма да звучи така твърдо и мощно, както през последните 13 години, докато градът беше управляван от Цонко Цонев. Още с избирането на кандидатката на БСП за кмет на града се породиха страхове дали и рок-фестивалът в Каварна ще продължи да се провежда, въпреки уверенията на Ставрева, че фестивал ще има.

nina-stavrevaНина Ставрева беше избрана за кмет на Каварна след безпринципна коалиция между БСП и ГЕРБ за балотажа. След решението си да не се кандидатира за четвърти мандат, Цонко Цонев предложи за кандидат на ГЕРБ заместничката си Галя Иванова. Въпреки че Иванова спечели предварителните избори за кандидат-кмет на ГЕРБ, партийната централа не се съобрази с решението на симпатизантите си и наложи за кандидат Веселин Влаев, който дори не стигна до балотажа. На втория тур се състезаваха Нина Ставрева и Галя Иванова, която се яви като независим кандидат. При почти равен брой гласове на първи тур за двете дами, ръководството на ГЕРБ влезе в безпрецедентна договорка с БСП и подкрепи Ставрева на балотажа. Новата кметица се отблагодари за подкрепата още при сформирането на екипа си, като назначи за свой зам.-кмет председателката на младежката организация на ГЕРБ в Добрич Ивелина Илиева – човек, абсолютно чужд за хората и проблемите на Каварна.

Сега много от феновете на рока и метъла разчитат на влиянието на Цонко Цонев в Общинския съвет на Каварна. Припомняме, че като независим кандидат за общински съветник той събра 12.82%, само с 4 на сто по-малко от цялата партийна листа на ГЕРБ, за която гласуваха 16,79% от избирателите в Каварна.

Цеца Христова / Memoria de futuro
цитирай
2. kvg55 - Те глупостите в България край ня...
13.11.2015 20:21
Те глупостите в България край нямат.
цитирай
3. silwiqna - Марине, поздрав!
13.11.2015 21:23
България дано не се заличи....
цитирай
4. mt46 - Мда... Явно доста глупаци има у нас...
13.11.2015 21:53
kvg55 написа:
Те глупостите в България край нямат.

цитирай
5. mt46 - Здравей, Силви!... Навярно няма да сме живи, за да разберем...
13.11.2015 21:55
silwiqna написа:
България дано не се заличи....

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19115928
Постинги: 3677
Коментари: 44987
Гласове: 148709
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031