Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.10.2013 19:55 - Българче, купено от гръцки роми?...
Автор: mt46 Категория: Новини   
Прочетен: 8929 Коментари: 23 Гласове:
37


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
?
?
?
Българче купено от гръцки роми за 80 евро 19.10.2013 image 13:44   image 3   image 5378     Автор: Vsekiden.com Атина търси биологичните родители на русокосата и зеленоока Мария image

Мария е принуждавана да проси, разкриха социалните работници в Гърция

Българско момиченце на видима възраст 4-6 години е било купено за 80 евро от гръцки роми. Полицията в Гърция опитва да идентифицира намереното дете с името Мария, за което се предполага, че е българче. Момиченцето е открито е в ромски катун във Фарфала. След ДНК анализ е установено, че няма роднинска връзка със семейството, при което живее.

 

Първоначално ромите обявили, че това е тяхно дете. След това няколко пъти сменили версията си за това как детето е попаднало при тях. Веднъж казали, че са го купили от баща му българин за 80 евро. Според друга версия, срещнали майката българка в супермаркет. Тя нямала пари да го отгледа, циганите я съжалили и взели детето, за да й помогнат.

 

„Досега нямаме данни за изчезнало дете в Гърция на тази възраст. Чрез Интерпол ще потърсим помощ от европейските държави", заявиха от полицията. Затова и заради подадената информация от ромите, се предполага, че детето е от български произход.

 

Според полицаите момиченцето е било отвлечено веднага след раждането, предполага се през 2009 г. Детето е предадено на грижите на организацията „Усмивка за детето". Досега социалните работници са установили, че момиченцето е било принуждавано да проси.

 

Най-вероятно ромите са искали да го продадат и са чакали добра оферта. „Детето е много объркано. Живяло е в много неблагоприятна среда, а след това внезапно е било преместено. Детето е в шок", каза Костас Янопулос от организация „Усмивка за детето".

 

Гръцките власти се надяват да открият биологичните родители на момиченцето. Ромите, при които го намериха, най-вероятно ще бъдат обвинени в отвличане, опит за трафик с деца и притежаване на фалшиви документи.

 

От организацията „Усмивка за детето" отправиха молба към всички хора в Европа, ако имат информация за детето, да се обадят на тел. 116 000. Това е европейската телефонна линия за изчезнали деца.
www.vsekiden.com/142021


Attika Мистерия със зеленооко момиченце, отвлечено в цигански катун до Лариса От Български новини · 19/10/2013 at 11:11 · Няма Коментари Гърция · blond-kid Вече няколко дни, южната ни съседка е разтърсена от скандално откритие. При рутинна полицейска проверка в град Фарсала, близо да Лариса, Централна Гърция, униформените служители случайно открили русокосо и зеленооко момиченце сред жителите на катуна. Несъвместимият с местните външен вид на детето озадачило полицаите и те довели четиригодишното момиченце и твърдящите че са и „родители” мъж и жена с доста тъмен цвят на кожата в главното управление на полицията в Лариса. Ромите са били разпитани в присъствието на прокурор, за да се установи произхода на детето. В същото време снимки и данни на момичето са били изпратени до организации, занимаващи се с изчезнали малолетни. От полицията и прокуратурата са убедени че става въпрос за отвличане. Властите вече разпратиха снимки на детето в публичното простронство, с надеждата да се установят истинските родители. В разследването е включен и антрополог, който да даде становище за евентуалният произход на малката. Назначена е и ДНК експертиза, която да докаже или отхвърли твърдението на двамата роми за родителството. 1 Четири годишното момиче, чието име е Мария, не говори ( с изключение на няколко думи и звуци ) и има леко забавено развитие в сравнение с момиче на нейната възраст, и е много привързано към циганката, която твърди че е нейна майка. От началото на разследването, 39 годишният мъж и 40 годишната жена твърдят, че са нейните биологични родители, но тяхната визия няма нищо общо с характеристиките на момичето ( руса коса, зелени очи, светла кожа ) . В хода на разпитите, обаче циганите започнали да дават противоречиви показания. Следващата им версия била че детето е било оставено за осиновяване от непозната жена, която родила в лагера, а след това изчезнала. После, циганката започнала да твърди че открила детето изоставено в количка пред супермаркет. Последната история гласяла, че бащата на детето е канадец, с който тя имала връзка. В крайна сметка признала че е купила детето от българин. В края на краищата е установено че момиченцето е било откраднато от биологичните си родители веднага след раждането му. По някакъв начин, циганите са успели да се снабдят с кръщелните документи на детето от Община Атина. В момента момиченцето е взето от ромите и е предадено на организацията „Усмивката на детето”, а психолог от Генералната дирекция на полицията в Тесалия е поел психологическите грижи.Междувременно, издирването на родителите все още продължава. В разследването е привлечен и Интерпол в сътрудничество с балканските страни за разрешаване на мистерията.

Четете още:
Мистерия със зеленооко момиченце, отвлечено в цигански катун до Лариса | Български новини Attika Мистерия със зеленооко момиченце, отвлечено в цигански катун до Лариса От Български новини · 19/10/2013 at 11:11 · Няма Коментари Гърция · blond-kid Вече няколко дни, южната ни съседка е разтърсена от скандално откритие. При рутинна полицейска проверка в град Фарсала, близо да Лариса, Централна Гърция, униформените служители случайно открили русокосо и зеленооко момиченце сред жителите на катуна. Несъвместимият с местните външен вид на детето озадачило полицаите и те довели четиригодишното момиченце и твърдящите че са и „родители” мъж и жена с доста тъмен цвят на кожата в главното управление на полицията в Лариса. Ромите са били разпитани в присъствието на прокурор, за да се установи произхода на детето. В същото време снимки и данни на момичето са били изпратени до организации, занимаващи се с изчезнали малолетни. От полицията и прокуратурата са убедени че става въпрос за отвличане. Властите вече разпратиха снимки на детето в публичното простронство, с надеждата да се установят истинските родители. В разследването е включен и антрополог, който да даде становище за евентуалният произход на малката. Назначена е и ДНК експертиза, която да докаже или отхвърли твърдението на двамата роми за родителството.

Четете още:
Мистерия със зеленооко момиченце, отвлечено в цигански катун до Лариса | Български новини Attika Мистерия със зеленооко момиченце, отвлечено в цигански катун до Лариса От Български новини · 19/10/2013 at 11:11 · Няма Коментари Гърция · blond-kid Вече няколко дни, южната ни съседка е разтърсена от скандално откритие. При рутинна полицейска проверка в град Фарсала, близо да Лариса, Централна Гърция, униформените служители случайно открили русокосо и зеленооко момиченце сред жителите на катуна. Несъвместимият с местните външен вид на детето озадачило полицаите и те довели четиригодишното момиченце и твърдящите че са и „родители” мъж и жена с доста тъмен цвят на кожата в главното управление на полицията в Лариса. Ромите са били разпитани в присъствието на прокурор, за да се установи произхода на детето. В същото време снимки и данни на момичето са били изпратени до организации, занимаващи се с изчезнали малолетни. От полицията и прокуратурата са убедени че става въпрос за отвличане. Властите вече разпратиха снимки на детето в публичното простронство, с надеждата да се установят истинските родители. В разследването е включен и антрополог, който да даде становище за евентуалният произход на малката. Назначена е и ДНК експертиза, която да докаже или отхвърли твърдението на двамата роми за родителството. 1 Четири годишното момиче, чието име е Мария, не говори ( с изключение на няколко думи и звуци ) и има леко забавено развитие в сравнение с момиче на нейната възраст, и е много привързано към циганката, която твърди че е нейна майка. От началото на разследването, 39 годишният мъж и 40 годишната жена твърдят, че са нейните биологични родители, но тяхната визия няма нищо общо с характеристиките на момичето ( руса коса, зелени очи, светла кожа ) . В хода на разпитите, обаче циганите започнали да дават противоречиви показания. Следващата им версия била че детето е било оставено за осиновяване от непозната жена, която родила в лагера, а след това изчезнала. После, циганката започнала да твърди че открила детето изоставено в количка пред супермаркет. Последната история гласяла, че бащата на детето е канадец, с който тя имала връзка. В крайна сметка признала че е купила детето от българин. В края на краищата е установено че момиченцето е било откраднато от биологичните си родители веднага след раждането му. По някакъв начин, циганите са успели да се снабдят с кръщелните документи на детето от Община Атина. В момента момиченцето е взето от ромите и е предадено на организацията „Усмивката на детето”, а психолог от Генералната дирекция на полицията в Тесалия е поел психологическите грижи.Междувременно, издирването на родителите все още продължава. В разследването е привлечен и Интерпол в сътрудничество с балканските страни за разрешаване на мистерията.

Четете още:
Мистерия със зеленооко момиченце, отвлечено в цигански катун до Лариса | Български новини Attika Мистерия със зеленооко момиченце, отвлечено в цигански катун до Лариса От Български новини · 19/10/2013 at 11:11 · Няма Коментари Гърция · blond-kid Вече няколко дни, южната ни съседка е разтърсена от скандално откритие. При рутинна полицейска проверка в град Фарсала, близо да Лариса, Централна Гърция, униформените служители случайно открили русокосо и зеленооко момиченце сред жителите на катуна. Несъвместимият с местните външен вид на детето озадачило полицаите и те довели четиригодишното момиченце и твърдящите че са и „родители” мъж и жена с доста тъмен цвят на кожата в главното управление на полицията в Лариса. Ромите са били разпитани в присъствието на прокурор, за да се установи произхода на детето. В същото време снимки и данни на момичето са били изпратени до организации, занимаващи се с изчезнали малолетни. От полицията и прокуратурата са убедени че става въпрос за отвличане. Властите вече разпратиха снимки на детето в публичното простронство, с надеждата да се установят истинските родители. В разследването е включен и антрополог, който да даде становище за евентуалният произход на малката. Назначена е и ДНК експертиза, която да докаже или отхвърли твърдението на двамата роми за родителството. 1 Четири годишното момиче, чието име е Мария, не говори ( с изключение на няколко думи и звуци ) и има леко забавено развитие в сравнение с момиче на нейната възраст, и е много привързано към циганката, която твърди че е нейна майка. От началото на разследването, 39 годишният мъж и 40 годишната жена твърдят, че са нейните биологични родители, но тяхната визия няма нищо общо с характеристиките на момичето ( руса коса, зелени очи, светла кожа ) . В хода на разпитите, обаче циганите започнали да дават противоречиви показания. Следващата им версия била че детето е било оставено за осиновяване от непозната жена, която родила в лагера, а след това изчезнала. После, циганката започнала да твърди че открила детето изоставено в количка пред супермаркет. Последната история гласяла, че бащата на детето е канадец, с който тя имала връзка. В крайна сметка признала че е купила детето от българин. В края на краищата е установено че момиченцето е било откраднато от биологичните си родители веднага след раждането му. По някакъв начин, циганите са успели да се снабдят с кръщелните документи на детето от Община Атина. В момента момиченцето е взето от ромите и е предадено на организацията „Усмивката на детето”, а психолог от Генералната дирекция на полицията в Тесалия е поел психологическите грижи.Междувременно, издирването на родителите все още продължава. В разследването е привлечен и Интерпол в сътрудничество с балканските страни за разрешаване на мистерията.

Четете още:
Мистерия със зеленооко момиченце, отвлечено в цигански катун до Лариса | Български новини



Гласувай:
37


Вълнообразно


1. alchemist - A може би, просто са го откраднали?
19.10.2013 20:04
A може би, просто са го откраднали?
цитирай
2. mt46 - http://newsbg.eu/%D0%BC%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D1%8A%D1%81-%D0%B7%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D0%BE%D0%BA%D0%BE-%D0%BC%D0%BE%D0%BC%D
19.10.2013 20:56
"... Четири годишното момиче, чието име е Мария, не говори ( с изключение на няколко думи и звуци ) и има леко забавено развитие в сравнение с момиче на нейната възраст, и е много привързано към циганката, която твърди че е нейна майка. От началото на разследването, 39 годишният мъж и 40 годишната жена твърдят, че са нейните биологични родители, но тяхната визия няма нищо общо с характеристиките на момичето ( руса коса, зелени очи, светла кожа ) . В хода на разпитите, обаче циганите започнали да дават противоречиви показания. Следващата им версия била че детето е било оставено за осиновяване от непозната жена, която родила в лагера, а след това изчезнала. После, циганката започнала да твърди че открила детето изоставено в количка пред супермаркет. Последната история гласяла, че бащата на детето е канадец, с който тя имала връзка. В крайна сметка признала че е купила детето от българин. В края на краищата е установено че момиченцето е било откраднато от биологичните си родители веднага след раждането му. По някакъв начин, циганите са успели да се снабдят с кръщелните документи на детето от Община Атина. В момента момиченцето е взето от ромите и е предадено на организацията „Усмивката на детето”, а психолог от Генералната дирекция на полицията в Тесалия е поел психологическите грижи.Междувременно, издирването на родителите все още продължава. В разследването е привлечен и Интерпол в сътрудничество с балканските страни за разрешаване на мистерията."

Четете още: Мистерия със зеленооко момиченце, отвлечено в цигански катун до Лариса | Български новини
цитирай
3. mt46 - http://m.actualno.com/world/4-godishno-bylgarche-namereno-v-romski-katun-v-Gyrcija-3200.html
19.10.2013 20:57
"Четиригодишно момиченце е било открито в ромски катун в Гърция. Полицейските власти съобщиха, че търсят помощ от Интерпол за идентифицирането й, съобщи АФП.

След направения ДНК тест се оказало, че момичето не е на семейството, при което живеело, както първоначално те твърдели.

Смята се, че русокосото дете може и да е било отвлечено при раждането му. Според една от версиите на ромите те го купили от баща му българин за 80 евро. А според друга - срещнали българската му майка случайно в един супермаркет и я съжалили, тъй като нямала пари да го отгледа и взели детето, за да й помогнат.

Момиченцето просело по улиците на Лариса, а циганското семейство се опитвало да го продаде на добра цена.

"Досега не сме открили изчезнало дете в Гърция на тази възраст. Чрез Интерпол ще потърсим помощ от европейските държави”, заявиха от полицията.

Мъжът на 39 години и жената - съответно на 40, са задържани и обвинени в отвличане на непълнолетно лице.

Детето е настанено в болница в шоково състояние, тъй като е живяло в много тежки условия."
цитирай
4. planinitenabulgaria - Според мен това дете е жертва на трафика на деца, който е бизнес за циганите!
19.10.2013 22:56
Още през 1990 г. когато водех дела за да не отнемат съдебни проститути семейното ни жилище в съда дочух за този трафик, че вече е разработен. Ставаше въпрос за трафик на деца - бебета-циганета!!! - за които имало специализирани канали да ги изнасят от България. Адвокати по международно право и същевременно владеещи френски език имали такъв бизнес, много доходен. Уреждали документите между България и Франция за "износа" на детето от България, вземали си своето, а трафикантите, които уреждали пътуването и реализирането на детето с тези документи от продажната цена на детето "избивали" даденото на адвоката. Имало такава ниша тогава във Франция. После бях в Гърция и също подочух за такова нещо, но нелегално, извършвано от наши цигани, които продават своите деца на бездетни гръцки семейства, за които са получили заявка и са се спазарили. Но вероятно е имало и такива, които са отнети по някакъв начин от родители българи - "умрели" при раждане и др. измами, в които участват и лекари-мошеници от болниците. Чувал съм и за пазар на яйцеклетки в Гърция, които в клиника на съответните мафии вземат от циганките. Това било добър бизнес. Продадеш една яйцеклетка, няма нужда да работиш една-две години.
Докато бях в Гърция добих впечатление, че полицията им е перфектна и мисля, че ще разнищят случая, макар крадците на детето - възможнто е то да е било още яйцеклетка - да лъжат като цигани. Но циганин не се минава. Това е красиво детенце, цената му расте с възрастта и затова не са го продали когато трябва и са ги хванали. Колкото по-голямо - толкоз повече пари ще му вземат. Ако не го продадат ще го обучат да проси, за джебчийка, за проститутка, пак ще печелят от него макар нереализирано на пазара за деца.
Дано детето да се оправи от този шок, да се намерят родителите му, ако не е от яйцеклетка, износена от сурогатна майка и крадците му да отидат в затвора. И да разбият съответната бригада за тази престъпност.
цитирай
5. freeoldmen - Мен ме заинтригува друго в информацията:
19.10.2013 22:57
"Междувременно в процеса на разследване стана ясно, че 40-годишната ромка притежава две лични карти с различни имена, като има и две семейства. Едното е на територията на община Лариса, където тя е регистрирана като майка на пет момичета и едно момче. Другото е в община Трикала, където се появява като майка на четири момичета. Според тази информация се оказва, че през 1993 г. жената в рамките на 5 месеца - от юни до ноември, е родила три деца. От октомври 1994 г. до февруари 1995 г. родила други три деца.
Що се отнася до 39-годишния циганин, при него се появява регистрирано и трето семейство във Фарсала, в което той се явява баща на още четири деца."

А представяте ли си каква е картината в България? Изправени сме пред явление, чиито размери не можем да си представим...
цитирай
6. batogo - !!!:)))Поздрав за постинга!
20.10.2013 07:17
Дано детето има късмет и по-нататък - да се намерят родителите му...
цитирай
7. anin - Дано има късмет детето!
20.10.2013 08:08
Ако е било отвлечено, дано се намерят истинските родители!
Или, ако наистина е било продадено, то поне, сега биха могли да го осиновят добри хора....
цитирай
8. mt46 - Трудно ще се намерят родителите...
20.10.2013 10:09
anin написа:
Ако е било отвлечено, дано се намерят истинските родители!
Или, ако наистина е било продадено, то поне, сега биха могли да го осиновят добри хора....

И да бъде осиновено, никой не може да възстанови тези 4 изключително важни години от живота на детето...
цитирай
9. mt46 - ...
20.10.2013 10:13
batogo написа:
Дано детето има късмет и по-нататък - да се намерят родителите му...

По-важно е защо се е стигнало дотук - в 21-и век, в модерната цивилизация?...
цитирай
10. mt46 - Явлението е ужасно, безобразно!... И е не само у нас...
20.10.2013 10:19
freeoldmen написа:
"Междувременно в процеса на разследване стана ясно, че 40-годишната ромка притежава две лични карти с различни имена, като има и две семейства. Едното е на територията на община Лариса, където тя е регистрирана като майка на пет момичета и едно момче. Другото е в община Трикала, където се появява като майка на четири момичета. Според тази информация се оказва, че през 1993 г. жената в рамките на 5 месеца - от юни до ноември, е родила три деца. От октомври 1994 г. до февруари 1995 г. родила други три деца.
Що се отнася до 39-годишния циганин, при него се появява регистрирано и трето семейство във Фарсала, в което той се явява баща на още четири деца."

А представяте ли си каква е картината в България? Изправени сме пред явление, чиито размери не можем да си представим...

Как така цели 4 години това дете е било малка робиня?... И колко ли още деца са с подобна съдба?...
цитирай
11. mt46 - Да, явно това е модерен "бизнес", съвременно робство... Също така е ясно, че ромите /дори в Гърция/ са неспособни да отглеждат нормално деца...
20.10.2013 11:52
planinitenabulgaria написа:
Още през 1990 г. когато водех дела за да не отнемат съдебни проститути семейното ни жилище в съда дочух за този трафик, че вече е разработен. Ставаше въпрос за трафик на деца - бебета-циганета!!! - за които имало специализирани канали да ги изнасят от България. Адвокати по международно право и същевременно владеещи френски език имали такъв бизнес, много доходен. Уреждали документите между България и Франция за "износа" на детето от България, вземали си своето, а трафикантите, които уреждали пътуването и реализирането на детето с тези документи от продажната цена на детето "избивали" даденото на адвоката. Имало такава ниша тогава във Франция. После бях в Гърция и също подочух за такова нещо, но нелегално, извършвано от наши цигани, които продават своите деца на бездетни гръцки семейства, за които са получили заявка и са се спазарили. Но вероятно е имало и такива, които са отнети по някакъв начин от родители българи - "умрели" при раждане и др. измами, в които участват и лекари-мошеници от болниците. Чувал съм и за пазар на яйцеклетки в Гърция, които в клиника на съответните мафии вземат от циганките. Това било добър бизнес. Продадеш една яйцеклетка, няма нужда да работиш една-две години.
Докато бях в Гърция добих впечатление, че полицията им е перфектна и мисля, че ще разнищят случая, макар крадците на детето - възможнто е то да е било още яйцеклетка - да лъжат като цигани. Но циганин не се минава. Това е красиво детенце, цената му расте с възрастта и затова не са го продали когато трябва и са ги хванали. Колкото по-голямо - толкоз повече пари ще му вземат. Ако не го продадат ще го обучат да проси, за джебчийка, за проститутка, пак ще печелят от него макар нереализирано на пазара за деца.
Дано детето да се оправи от този шок, да се намерят родителите му, ако не е от яйцеклетка, износена от сурогатна майка и крадците му да отидат в затвора. И да разбият съответната бригада за тази престъпност.

цитирай
12. mt46 - Според някои последни сведения /от Гърция/
20.10.2013 13:14
детето може и да не е българче /щели да му правят експертиза/...
Но това не променя нещата...
цитирай
13. tanyaivanova - За пръв път видях снимката на детето ...
20.10.2013 13:30
За пръв път видях снимката на детето в немски сайт. Те са си помислили , че щом детето е русо е немкинче. Моля всички да споделят снимката, за да се намерят родителите.
цитирай
14. makont - Аз дори нямам думи,
20.10.2013 14:32
когато става дума за дете, просто ми идва да убия някого. Как можем да оправи нещата??? Поздрави!
цитирай
15. mt46 - Снимката и инфото се споделят - и във ФБ...
20.10.2013 17:20
tanyaivanova написа:
За пръв път видях снимката на детето в немски сайт. Те са си помислили , че щом детето е русо е немкинче. Моля всички да споделят снимката, за да се намерят родителите.

Ако детето е било отнето и препродадено преди 4 г., още след раждането, не знам дали ще е възможно родителите да си го познаят...
цитирай
16. mt46 - Благодаря!...
20.10.2013 17:30
makont написа:
когато става дума за дете, просто ми идва да убия някого. Как можем да оправи нещата??? Поздрави!

Полицията била по дирите на международна група за трафик на деца...
цитирай
17. mitkaloto - Трагедията на едно дете!След всяко ...
21.10.2013 14:13
Трагедията на едно дете!След всяко зло идва добро.
цитирай
18. shtaparov - Вижда ми се нещо познато във физи...
21.10.2013 17:16
Вижда ми се нещо познато във физиономията на това дете,но не мога да разбера какво. Може би защото е Българче,или не знам защо??...
цитирай
19. stela50 - Не мога да мисля и пиша спокойно, когато става дума за деца...
21.10.2013 18:20
Невинни, беззащитни ... най-прекрасното нещо на света.
Дано това мило русокосо момиченце намери своето място,
да се случи това, което е най-добро за него...
И да се спре тази ужасна, нечовешка търговия с дечица ...
Поздрави за постинга !
цитирай
20. mt46 - Благодаря!...
21.10.2013 19:30
stela50 написа:
Невинни, беззащитни ... най-прекрасното нещо на света.
Дано това мило русокосо момиченце намери своето място,
да се случи това, което е най-добро за него...
И да се спре тази ужасна, нечовешка търговия с дечица ...
Поздрави за постинга !

цитирай
21. mt46 - Не е сигурно... Може единият родител да е с български произход...
21.10.2013 19:34
shtaparov написа:
Вижда ми се нещо познато във физиономията на това дете,но не мога да разбера какво. Може би защото е Българче,или не знам защо??...

Според някои чертите му са скандинавски...
цитирай
22. mt46 - Доброто е, че детето навярно ще попадне в по-добри ръце...
21.10.2013 19:38
mitkaloto написа:
Трагедията на едно дете!След всяко зло идва добро.

цитирай
23. mt46 - http://www.novini.bg/news/161958-%D0%BD%D0%B0%D0%B4-5000-%D0%BE%D0%B1%D0%B0%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%B7%D0%B0-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BE%D1%82%D0%B
21.10.2013 19:39
Гръцката полиция е изпратила на Интерпол всички доказателства, с които разполага за русото момиченце със зелени очи намереното в циганско семейство, включително ДНК проби, за да се търси възможно съвпадение в списъка на изчезнали деца. Гръцките власти са поискали още Интерпол да помогне в откриването на истинските родители на Мария, предаде Ройтерс. Детето говори само няколко думи на цигански диалект и на гръцки, а полицията предполага, че момиченцето е от някоя северна или източна европейска държава - от Скандинавия или от България. Заради мистерията с русия ангел без самоличност, както пише „Та неа”, гръцките власти са се свързали и с други международни организации и благотворителни групи, които се занимават с изгубени или отвлечени деца. Полицията разпространи снимка на Мария, която е публикувана от повечето медии. Четиридесетгодишната жена и 39-годишният мъж са арестувани и обвинени в отвличане, а полицията разследва дали детето е жертва на трафик на хора. Това стана след като ДНК тестове показаха, че двойката в ромския лагер, с която Мария е живеела, не са нейни биологични родители. По време на разпита двойката роми са дали най-малко пет противоречиви отговора за това защо Мария живее с тях, включително че детето било намерено пред супермаркет. Жената разполага с два различни документа за самоличност и други документи, които сочат, че двойката има 14 деца, като шест от тях следва да са се родили за по-малко от 10 месеца. Те получавали 2 790 евро месечно помощи за дете, съобщи източник от полицията. Според някои информации то е било принуждавано да проси. В отговор на молбата за помощ, от вчера са получени над 5000 обаждания от хора, които търсят изчезналите си деца, или предоставящи информация. Детето е под грижите на благотворителната организация "Детска усмивка" и е в добро здраве. Местният полицейски началник Василис Халастис заяви пред гръцката телевизия: "Винаги търсим изгубени деца. В този случай е обратното - биологичните, истинските родители. Това е безпрецедентно". Снимките на детето се публикуват с прокурорско разрешение. Умоляват се всички, които разпознаят детето или имат информация да позвънят на телефон 0030 2410-683171 или 0030 2410-683184-5 в полицията на град Лариса.

Прочети повече на: http://www.novini.bg/news/161958-%D0%BD%D0%B0%D0%B4-5000-%D0%BE%D0%B1%D0%B0%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%B7%D0%B0-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%B0%D0%BD%D0%B3%D0%B5%D0%BB%D1%87%D0%B5-%D0%BE%D1%82-%D1%86%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D1%83%D0%BD.html
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19160295
Постинги: 3686
Коментари: 45089
Гласове: 148917
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031