Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.01.2014 13:29 - България се нуждае от подобни новини!...
Автор: mt46 Категория: Новини   
Прочетен: 3974 Коментари: 17 Гласове:
47

Последна промяна: 10.01.2014 19:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
.
.
image
www.facebook.com/photo.php

"Първата ракета на България Цветана Пиронкова не скри сълзите си по време на награждаването, веднага след като спечели титлата в Сидни.

Пловдивчанката надигра и победи световната №9 от Германия Ангелик Кербер с 6:4, 6:4 и за първи път в своята кариерата спечели титла от WTA.

"Откъде да започна... Мамо, татко ние вече имаме трофей", каза Цвети Пиронкова при награждаването след сладкия си триумф..."

www.gol.bg/tenis/2014-01-10/tsveti-prez-salzi-mamo-tatko-veche-imame-trofey

Европейската комисия неочаквано редуцира броя на евродепутатите от България

10 петък яну 2014

   

image

Европейската комисия оповести рано тази сутрин решението си да намали броя на евродепутатите от България от 17 на 10. Решението бе оповестено от говорителя на Еврокомисията Джонатан Тод. Сред основните фактори, оказали влияние върху вземането на подобно решение, са демографските и политически процеси, протичащи в България през последните години. Новината предизвика шок сред българските политици и успя да ги обедини в общ фронт, без разлика на цвят, идеология и парламентарно представяне. Парламентарни и извънпарламентарни партии, управляващи и опозиция, стари и нови партийни формирования, леви и десни, включително и националисти, всички заедно изразиха своето недоволство и недоумение от въпросното решение. Те обявиха, че ще подадат жалба до Европейският съд по правата на човека, тъй като се накърнява и ограничава тяхно основно право, а именно правото да търсят и постигат своето лично щастие в професионалното си израстване като евродепутати.

„Намаляването броя на българските политици, които ще имат правото да се докопат до евродепутатските места, ще окаже пагубно влияние върху желанието политиците да се занимават с политика и е възможно да тласне голяма част от тях в сивия сектор на олигархията – се казва в протестната нота на българските политици. – Подобно решение е дискриминационно, тъй като лишава българските политици от европейско развитие, докато всички пречки пред подобно развитие на останалите български граждани бяха вдигнати от 1 януари тази година. Ние апелираме към Европейската комисия не просто да отмени това свое необмислено решение, но и да увеличи броя на българските евродепутати на 240, тъй като България е най-бедната държава в Европа и ние няма с какво друго да се изхранваме.“

Потърсен за коментар от БНР, говорителят на Европейската комисия даде следните разяснения:

- Господин Тод, бихте ли изложили по-подробно съображенията, които наложиха  решението броят на българските евродепутати да бъде редуциран?

- Разбира се, но преди това искам да кажа, че тези съображения не произтичат от самата европейска комисия, а от българските граждани и решението е просто удовлетворяване на техните виждания и желания.

Първото съображение са демографските процеси, протичащи във вашата държава. Според сведенията, с които разполагаме, въпреки че по последното преброяване, което направихте, сте малко над 7 милиона, то едва 5 милиона живеят постоянно в пределите на България. Останалите два милиона, пребивават в България само от време на време и усилено търсят начин да се установят за постоянно зад граница. Не е тайна, че смъртността във вашата държава е най-висока, както и отрицателния прираст, така че в допълнение с емиграцията, картината не е особено розова и дори действително да сте 7 милиона в момента, в което силно се съмняваме, то това няма да е за дълго.

Тези, които умират, няма как да гласуват, а тези, които емигрират, също /с малки изключения/ не участват в изборните процеси в България. Като извадим децата и негласуващите по време на избори, български граждани, живеещи постоянно на територията на България, то се оказва, че около един милион активни българи изпращат 17 депутати в Европарламента и погледнато от този ъгъл, това е една шокиращо голяма бройка, която няма как да не бъде редуцирана, ако искаме да сме справедливи към останалите европейски граждани.

Тук трябва да добавим, без да си кривим душата, че от този 1 милион гласуващи, голяма част са притиснати да го направят от страх и зависимост, а други са подкупени, тоест бройката на гласуващите по съвест и убеждения български граждани е още по-малка, да не кажа, че не съществува. В резултат на това, ние получаваме, като евродепутати, един некачествен човешки материал, който е като отрова във вените на европейския парламент.

Второ съображение е именно качеството на хората, които изпращате за евродепутати. Те знаят как са избрани, знаят, че зад тях стоят не българските граждани, а политическите машинации и съответно не се чувстват обвързани с някакви други ангажименти, освен вътрешно-партийни и строго лични. В този ред на мисли на всички става ясно, че те няма как да работят за бъдещето на Евросъюза, а могат единствено да му пречат и да забавят процесите на обща европейска интеграция, към които се стремим.

Третото съображение е възможността, която българите живеещи в чужбина получават, да гласуват за евродепутати от държавите членки, в които са избрали да живеят, така че обективно погледнато голяма част от българите изпращат свои представители в Европарламента, но не от България, тъй като са избрали да не живеят там, въпреки че са запазили българското си гражданство.

Четвъртото съображение е самата воля на болшинството български граждани и тяхното отношение към българските евродепутати. Не е тайна за никого в България, че българите не желаят да пращат своите политици в европарламента, тъй като смятат, че те не заслужават подобна позиция. Позиция, към която се стремят, само за да забогатеят. Вече цяла година България се тресе от протести, протести които са насочени не срещу определена политическа сила, а срещу политическата класа като цяло – тоест българите са снели своето доверие от тази класа и не желаят тя да ги представлява в собствената им държава, а какво остава за Европа. Няма как да не се съобразим с това мнение на българските граждани за собствените им политици, ако могат все още да се нарекат такива, още повече, че въпросните „политици“ не престават да показват своето неуважение и пренебрежение към самата същност на понятието държавност и със своите действия рушат българската държава. Не можем да допуснем подобни хора да пренесат своето пагубно въздействие  в Европарламента и затова ще се стремим и за в бъдеще да ограничаваме в рамките на закона тяхното присъствие сред нас.

И последно, но може би най-същественото, погледнете си държавата – харесва ли ви? Не! Не са ли същите тези политици, които я докараха до това положение и то само за двадесет години. Няма как да допуснем политици, постигнали подобни резултати, да оказват влияние в процесите на развитие на Европейският съюз. Истинско щастие за българите е, че успяха да се присъединят към съюза, преди държавата им да остане държава само по име на територия, но не и като цивилизационна структура. Сега те имат шанс да бъдат европейски граждани, за сметка на бързо губещото своя смисъл понятие „български гражданин“. Така че в това нещастие, българите, може би наистина имат щастието да бъдат първите истински европейски граждани. Европейци без национална алтернатива, а само с европейска.

 neverojatno.wordpress.com/2014/01/10/reducira/




ПП: И преди съм писал, че родната ни политическа класа, номенклатура, бюрокрация... се нуждаят от "кастрация"...
Аз бих посъветвал евродепутатите и евробюрократите също да се съкратят - за благото на европейските народи...






Гласувай:
48


Вълнообразно


1. vishnichka - Линкът с блога на Чергар го дай в червено,
10.01.2014 14:23
да е ясно, че предложението идва от бъзикилийкс, че някои от блогърите тук са доста разсеяни и като започне един неправомерен копи пейст...

На Цвети - браво!:)
цитирай
2. paciencia - Повярвах за евродепутатите,
10.01.2014 16:34
от разсеяните съм:) Упъти ме коментарът на Вишничка.
Добре поне, че има българи, които ни карат да се чувстваме горди! Браво, Цвети!
цитирай
3. stela50 - Аплодисменти за нашето момиче !
10.01.2014 16:43
Благодаря за музиката... прочетох материала,
но въпреки иронията ми стана тъжно ...
Да, България се нуждае от такива новини,
които да изпълват сърцата ни с вълнение и гордост.
Поздравления за Цвети !
цитирай
4. mt46 - Ще увелича шрифта на линка, макар че това едва ли ще промени нещо...
10.01.2014 18:29
vishnichka написа:
да е ясно, че предложението идва от бъзикилийкс, че някои от блогърите тук са доста разсеяни и като започне един неправомерен копи пейст...

На Цвети - браво!:)

цитирай
5. mt46 - Браво! И да продължава все така!...
10.01.2014 18:45
paciencia написа:
от разсеяните съм:) Упъти ме коментарът на Вишничка.
Добре поне, че има българи, които ни карат да се чувстваме горди! Браво, Цвети!

цитирай
6. mt46 - Поздрави!...
10.01.2014 18:52
stela50 написа:
Благодаря за музиката... прочетох материала,
но въпреки иронията ми стана тъжно ...
Да, България се нуждае от такива новини,
които да изпълват сърцата ни с вълнение и гордост.
Поздравления за Цвети !

Аз подкрепям подобни обективни и интересни погледи към действителността и истините...
цитирай
7. planinitenabulgaria - Аз сезирам вниманието върху един евродепутат, Анала!
11.01.2014 04:02
Но има и една царистка, наричана Тони Фарма, има и една демократка, известна като Дълбокото гърло. Ами Станимир Илчев?
Напомням за един документ свързан с Анала, който показаха по телевизията - една разписка от около 1988 г. за получени 50 лв. По по памет въстановявам документа, който Маргарита Михнева показваше. Нямам правописни грешки, точно така бе написано:
Расписка
На ......./дата имаше/ получих 50 лв.

Под расписката имаше подпис на Анала.
Не се съмнявам, че и останалите в Европарламента са същите...
цитирай
8. batogo - !!!:))) Поздрав!
11.01.2014 08:08
Ето заради такива позиции уважавам Европейците, Евросъюза и Евроинституциите. Напълно съм съгласен с мотивите им, подкрепям ги и вярвам, че Еврочленството ни е добро и перспективно постижение за България и българите. Трябва да го пазим това Еврочленство, защото то за нас като народ е шанс по-лесно да се откопчим от нашенската отвратителна, мафиотизирана политическа каста, да я отстраним и да си създадем нова, по-достойна и работеща за България, а не за себе си.
цитирай
9. mt46 - Не съм чул да са направили нещо за България...
11.01.2014 10:04
planinitenabulgaria написа:
Но има и една царистка, наричана Тони Фарма, има и една демократка, известна като Дълбокото гърло. Ами Станимир Илчев?
Напомням за един документ свързан с Анала, който показаха по телевизията - една разписка от около 1988 г. за получени 50 лв. По по памет въстановявам документа, който Маргарита Михнева показваше. Нямам правописни грешки, точно така бе написано:
Расписка
На ......./дата имаше/ получих 50 лв.

Под расписката имаше подпис на Анала.
Не се съмнявам, че и останалите в Европарламента са същите...

цитирай
10. mt46 - Не смятам, че европейците са по-умни или по-морални от нас... Просто са по-богати...
11.01.2014 10:13
batogo написа:
Ето заради такива позиции уважавам Европейците, Евросъюза и Евроинституциите. Напълно съм съгласен с мотивите им, подкрепям ги и вярвам, че Еврочленството ни е добро и перспективно постижение за България и българите. Трябва да го пазим това Еврочленство, защото то за нас като народ е шанс по-лесно да се откопчим от нашенската отвратителна, мафиотизирана политическа каста, да я отстраним и да си създадем нова, по-достойна и работеща за България, а не за себе си.

България има доста горчиви исторически уроци, доста си е патила, присъединявайки се към разни съюзи... Смятам, че мафиотството и партизанщината не са български патент, а западно-американски... :)
цитирай
11. mt46 - http://www.dnesplus.bg/News.aspx?n=637086
11.01.2014 12:22
България се извъртя и гласува "за" шистовия газ

09.01.2014 19.28
България шокира Съвета на министрите в ЕС като гласува „за” фракинга на шистов газ. Това е сторила екоминистърката Искра Михайлова в края на декември, за което не са изнесени никакви информации пред медиите у нас.

Така страната ни се обърна на 180 градуса по проблема, тъй като ние бяхме сред най-твърдолинейните противници на метода фракинг при добива на шистов газ. С това гласуване ние угаждаме на Великобритания и Румъния, които искат улеснена процедура за проучванията за наличие в земните недра на този тип газ.
Разкритието за пълния обратен завой в позицията на България е на съпредседателя на партия „Зелените”Борислав Сандов. Пред агенция ПИК той обясни:

„В Евродирективата за ОВОС (оценка за въздействието върху околната среда - б.р.) се задължава всеки сондаж за търсене на шистов газ да подлежи на задължителна такава оценка. Това създава доста затруднения за сондажите, но и дава гаранции, че зорко се следи всеки един сондаж като потенциално опасен, тъй като реално има доказателства за това нещо.”

Този текст от Евродирективата за ОВОС, след като е минал през комисията в Европарламента, е бил гласуван в Съвета на министрите. С нашия глас „против” реално текстът е отпаднал.

Учудващото е, че сегашните управляващи от БСП и ДПС, както и екоминистър Искра Михайлова бяха с категорични позиции по този въпрос, но с обратен знак – да има ОВОС.

Румънското общество, което активно протестира срещу проучванията за шистов газ в страната са дълбоко разочаровани от новата позиция на страната ни.

„В случая ние с това гласуване сме удовлетворили желанията на Великобритания, която най-силно натискаше този текст от директивата да отпадне. Там има обществено недоволство срещу сондажите за шистов газ и затова гледат да опростят процедурата.

За пореден път страната ни доказа, че е непредвидим играч. Тъй като рязко сменя позицията си, очевидно в услуга на чужди интереси. /pik.bg
цитирай
12. ckarlet - Да, България се нуждае от подобни ...
11.01.2014 15:58
Да, България се нуждае от подобни новини и хора!!!
цитирай
13. batogo - !!!:)))
11.01.2014 17:42
Европейците са по-богати от нас, защото са създали правила на играта и работещи институции, които да осигуряват спазването на правилата, а това показва, че се учат по-добре и са по-разумни... Да не би да виждаш нещо неразумно и глупаво в мотивите за редуцирането на бройката нашенски евродепутати?!
цитирай
14. mt46 - Благодаря!...
11.01.2014 22:38
ckarlet написа:
Да, България се нуждае от подобни новини и хора!!!

цитирай
15. mt46 - По-богати са, защото векове са смукали от по-бедни страни и народи...
11.01.2014 22:43
batogo написа:
Европейците са по-богати от нас, защото са създали правила на играта и работещи институции, които да осигуряват спазването на правилата, а това показва, че се учат по-добре и са по-разумни... Да не би да виждаш нещо неразумно и глупаво в мотивите за редуцирането на бройката нашенски евродепутати?!

Напротив - предложението е много разумно и логично. Но то не е от ЕС. Текстът е от сайта "Бъзикилийкс" /дал съм линк, на който можеше да кликнеш/... :)
цитирай
16. metlichina - Браво на момичето!
12.01.2014 22:35
добре е, че има такива спортисти, които да ни отстрамят пред света...
а Бийтълс са вечните и най-великите... бях тук с удоволствие..
цитирай
17. alexs - По важно е да се намалят депутатите в ...
16.01.2014 20:33
По важно е да се намалят депутатите в българския парламент от 240 на 120
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19252516
Постинги: 3708
Коментари: 45239
Гласове: 149396
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930