Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.07.2014 19:06 - Искат да ни криминализират!...
Автор: mt46 Категория: Новини   
Прочетен: 4756 Коментари: 10 Гласове:
27


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
.
.
НС криминализира всяването на смут в банковата система С гласовете на ГЕРБ и ДПС Народното събрание прие на първо четене в пленарна зала промени в Наказателния кодекс, отнасящи се до престъпления против паричната и кредитна система, предаде репортер на БГНЕС.
Който разпространява заблуждаваща или невярна информация, или други сведения за банка или финансова институция, които могат да доведат до всяване на смут и страх в населението се наказва с лишаване от свобода от 2 до 5 години, гласи първата част от гласуваните промени в НК. Когато с тази дейност са причинени другиму значителни вреди или са получени значителни неправомерни доходи, наказанието е лишаване от свобода от 5 до 10 години и глоба от 5 до 10 хиляди лева, гласи пълният текст на поправките.
С общо 90 гласа "за", 5 "против" и 48 въздържали се промените в НК минаха, като зад тях застанаха депутатите от ГЕРБ и ДПС, а тези на "Коалиция за България" се въздържаха.
Още по време на дебатите депутатите от "Коалиция за България" Янаки Стоилов и Екатерина Заякова бяха категорични, че няма как да подкрепят така предложения текст, тъй като той крие опасности за свободата на словото и създава впечатление, че има определени институции, които не могат да бъдат подлагани на никакви критика.
Този текст навява на мисълта, че някой се опитва да създаде закон за защита на банките, които в условията на финансов капитализъм играят основна роля, коментира Стоилов и попита означава ли това, че този сектор от властта трябва да се ползва със свръх защита.
www.segabg.com/article.php

Ексшеф на финансовото разузнаване: Парадокс! В САЩ банковата измама -30 години затвор, у нас - до 6 Последна редакция на 16/07/14 08:16         image Още по темата image Георги Кадиев: Закон за КТБ не е нужен 2014-07-16 08:13:36 image Tелефонни измамници вадят пари от КТБ срещу 10 % 2014-07-16 08:06:05 image Стоян Александров: Квестори отказали на собственик да върне 205 млн. в КТБ 2014-07-15 22:13:49  

В САЩ банковите измамници ги грози до 30 години затвор и до 1 млн. долара глоба.

У нас банковата измама не е криминализирана, а се включва в измамите изобщо и се наказва с до 6 години затвор. Това разказа за БТВ първият шеф на Бюрото за финансово разузнаване, а понастоящем зам-ректор на висшето училище по застраховане доц. д-р Николай Иванов.

Възможно е подправка на документи или подаване на грешна информация от КТБ към БНБ. Това коментира пред bTV първия шеф на Бюрото за финансово разузнаване, а по настоящем зам-ректор на висшето училище по застраховане доц. д-р Николай Иванов. Той обаче отхвърли възможността да изчезнат толкова много банкови кредитни досиета, което се твърди в случая с Корпоративна търговска банка. Доц. Иванов посочи, че информацията за кредитни досиета се съдържа на няколко места и би трябвало да има следи. Финансовото разузнаване получава информация за всички плащания в брой над 30 хиляди лева - входящи или изходящи, посочи още доцентът.

Възможно е да се перат пари чрез твърде много начини и един от тях е чрез кредитите, посочи Иванов.
Иванов коментира още, че у нас нямаме симптоми за обща банкова криза и към момента случая с КТБ е отграничен случай, но ако се разклати системата, това ще се отрази на реалната икономика и на работните места.

www.faktor.bg/novini/balgariya/24389-eksshef-na-finansovoto-razuznavane-paradoks-v-sast-bankovata-izmama-30-godini-zatvor-u-nas-do-6-godini.html

ПП: Такива работи - народоизмамни, ебални, кримианални...




Гласувай:
27


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. gosho568 - Ужас!
16.07.2014 19:40
Само при нас всички остават безнаказани... и си позволяват да изнасят с чували пари от банките зад граница или където и да било! Поздрави!
цитирай
2. merlin68 - Принципно на днешната банкова с...
16.07.2014 19:46
Принципно на днешната банкова система й е нужна подобна защита, понеже за пълното й разрушаване е достатъчна психологическата нагласа на вложителите. Това е така, защото по закон банките заделят като резерв 10% от депозитите, останалите 90% дават в заем. Ако всички вложители вследствие на паника решат да теглят от всички банки, то парите им естествено там ги няма, финансовата система се срива. Съвсем друг въпрос е, дали е правилно изградена банковата система, след като за срива й е достатъчна едната паника. Лично моето мнение е, че банковата система, не само, че не е изградена върху стабилна научна основа, тя е просто абсурдна и единствената й задача е да създава задлъжнялост.
Що се отнася до КТБ, днес който е слушал новините, знае, че всъщност нищо не бе решено. И това не е случайно, имаше предложения, не решения, понеже се изчаква да се види какъв ще е отклика на обществото. Предложението е, не само гарантираните по закон депозити до 100000 евро да се изплащат, а да бъдат гарантирани всички депозити в банката. Демек, тия дето са бухнали вътре по няколко (а някои навярно и стотици) милиони на висока лихва, да си приберат парите за сметка на данъкоплатците. Ще отбележа, че това няма нищо общо с пазарната икономика, в която всеки търсещ доходност, поема и съответният риск. Разбира се това предложение бедните да платят загубите на богатите, бе напудрено като за пред хората. Защото видите ли, там имало пари на стотици фирми и ако те не си ги вземат обратно ще фалират, ще съкращават работници и бюджета ще понесе по-големи загуби. Що щат милиони фирмени пари на срочни депозити в банка даваща най-висок лихвен процент? Явно тези фирми които са ги вмъкнали там, имат друг достатъчен ресурс за оборотни разходи. Очевидно, че не правят и инвестиции, щом парите им стоят на депозит. Кухи фирми зад които стоят родни и чужди негодници, а сега предложение да ги извадим от джобовете на пенсионерите, та да им ги дадем. Да вземем заем - чудно готино решение.
цитирай
3. mt46 - Да, затова продължават да крадат...
16.07.2014 20:46
gosho568 написа:
Само при нас всички остават безнаказани... и си позволяват да изнасят с чували пари от банките зад граница или където и да било! Поздрави!

Парите не са били изнесени с чували /това се оказа блъф/...
Поздрави!...
цитирай
4. mt46 - Благодаря ти за мнението!...
16.07.2014 21:23
2. merlin68 - Принципно на днешната банкова с...
19:46
"Принципно на днешната банкова система й е нужна подобна защита, понеже за пълното й разрушаване е достатъчна психологическата нагласа на вложителите. Това е така, защото по закон банките заделят като резерв 10% от депозитите, останалите 90% дават в заем. Ако всички вложители вследствие на паника решат да теглят от всички банки, то парите им естествено там ги няма, финансовата система се срива. Съвсем друг въпрос е, дали е правилно изградена банковата система, след като за срива й е достатъчна едната паника. Лично моето мнение е, че банковата система, не само, че не е изградена върху стабилна научна основа, тя е просто абсурдна и единствената й задача е да създава задлъжнялост..."
Но в случая вината не е на вложителите или на медиите, не е в резултат на "заблуждаваща или невярна информация", а на реални действия /или бездействия/ на политици и държавни институции... Изразът "които МОГАТ да доведат до всяване на смут и страх" е доста разтеглив, може да се тълкува съвсем произволно...
Защо не приемат закон за защита на народа от банките, закон срещу произвола на банките, а посягат върху свободата на словото?...
Съгласен съм с разсъжденията ти във втория абзац...
цитирай
5. mt46 - Ето какво прочетох преди малко -
16.07.2014 21:36
"Точно така, Капка Тодорова ме подсети, че ако искаме да говорим каквото си искаме, без да нарушаваме закона, просто не трябва да наричаме банките банки. Можем да ги наричаме анки, манки, панки, и прочие, но без банки. Да живеят правописните и печатните грешки :)))"
цитирай
6. planinitenabulgaria - Ролята на банките у нас - да вкарват хората в дългове до гивот и после децата им!
17.07.2014 18:04
Да кажа това, докато новият законопроект не е приет. Интеиресно, защо се търси изключение от закона за горницата на влоговете, които са защитени, защо не се разглежда от прокуратурата схемата Василев - Успелия на 33 - Бюреков? И защо хората трябва да платят дълговете на вложителите с милиони /от къде ли са ги взели?/ , които банката им открадна по класическа схема - чрез кредити към "кухи" фирми. Дали към тях не влиза и веригата LAFKA?
цитирай
7. mt46 - Да им е... банките!... :)
17.07.2014 18:40
анонимен написа:
У нас всяка ,,анка,, може да я,, ужилят,,.... :) Обаче познай кой ще има алергия после. Не анката, не анката... :) Лелите и чичовците с милионите! Ама,на - държавата е добричка - ще ги спаси. Иначе знаеш ли колко самоубийства могат да се случат? То да не е лесно да изгубиш милион... Особено ако са немъчени пари... Анката, анката... Затриха анката... Затриха народа /харода, парода,.../

цитирай
8. mt46 - Замесени са различни политически и олигархични интереси...
17.07.2014 18:53
planinitenabulgaria написа:
Да кажа това, докато новият законопроект не е приет. Интеиресно, защо се търси изключение от закона за горницата на влоговете, които са защитени, защо не се разглежда от прокуратурата схемата Василев - Успелия на 33 - Бюреков? И защо хората трябва да платят дълговете на вложителите с милиони /от къде ли са ги взели?/ , които банката им открадна по класическа схема - чрез кредити към "кухи" фирми. Дали към тях не влиза и веригата LAFKA?

Интересно е, че парите на В. Рашидов, на Костов, на ДСБ... са в КТБ...
Има начин /и е редно/ да се видят кредитните досиета... Банков надзор, прокуратурата да си свършат работата, виновните да понесат отговорност...
Струва ми се, че се задава бъдеща коалиция /явна или прикрита/ между ГЕРБ и ДПС...
цитирай
9. merlin68 - Ако ще и на дедо боже парите да са в ...
17.07.2014 19:43
Ако ще и на дедо боже парите да са в КТБ, не бива да се допуска данъкоплатеца да плаща милионерските депозити!!! Ако сме гражданско общество, не трябва да допускаме подобно нещо. Те тия негодници отдавна минаха всякакви граници, вече си правят откровен ташак с народа. Дебилите днес ги слушам по радиото, продължават да обясняват, горките фирми, ще им изгорят парите ще трябва да уволняват - "държавата", демек ние данъкоплатците, болните, пенсионерите, безработните, да им платим! В същото време тая вайкаща се и готова да спасява милионерите държава, не плаща задълженията си на реални фирми за реално извършена работа милиард и 200млн. Държава на негодници, ако българите си правят илюзията, че на изборите ще дойдат по-свестни, то значи сами се обричаме. Тия, хей така просто с демокрация, няма никога да пуснат България!
цитирай
10. mt46 - Да, съгласен съм...
17.07.2014 21:31
merlin68 написа:
Ако ще и на дедо боже парите да са в КТБ, не бива да се допуска данъкоплатеца да плаща милионерските депозити!!! Ако сме гражданско общество, не трябва да допускаме подобно нещо. Те тия негодници отдавна минаха всякакви граници, вече си правят откровен ташак с народа. Дебилите днес ги слушам по радиото, продължават да обясняват, горките фирми, ще им изгорят парите ще трябва да уволняват - "държавата", демек ние данъкоплатците, болните, пенсионерите, безработните, да им платим! В същото време тая вайкаща се и готова да спасява милионерите държава, не плаща задълженията си на реални фирми за реално извършена работа милиард и 200млн. Държава на негодници, ако българите си правят илюзията, че на изборите ще дойдат по-свестни, то значи сами се обричаме. Тия, хей така просто с демокрация, няма никога да пуснат България!

цитирай
11. metlichina - !
19.07.2014 22:19
Такива работи - народоизмамни, ебални, кримианални...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19159795
Постинги: 3686
Коментари: 45089
Гласове: 148917
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031