Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.11.2015 09:13 - Терорът в Париж
Автор: mt46 Категория: Новини   
Прочетен: 4967 Коментари: 20 Гласове:
19

Последна промяна: 16.11.2015 20:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
Кошмарна нощ в Париж. Жертвите достигат 160 Само в концертната зала "Батаклан" са открити над 100 трупа. Експлозии, стрелба и заложници на различни места във френската столица image

Снимки EPA/БГНЕС

Клуб Z

Въоръжени откриха стрелба на седем различни места в Париж късно тази вечер. Световните медии съобщават за различен брой загинали.

В 11-и район на столицата бяха взети около 100 души заложници, които са били на концерт в залата "Батаклан". Около 1950 фенове са присъствали на пърформанса на американската рок група "Орлите на смъртта". Избягали очевидци разказаха, че са тичали през трупове. След като спецчасти от силите на реда и армията атакуваха театъра, официални полицейски източници съобщиха, че само в залата са били убити над 100 души. При нападението са застреляни двама-трима от терористите. Повечето заложници са били освободени.

Така мрачната статистика на жертвите може да достигне до 160 души, защото по-рано по данни на различни източници в атакуваните от терористите ресторанти и при взривовете пред стадион Стад дьо Франс, убитите варират между 40 и 60 души.

Първите изстрели бяха произведени в центъра на града - в 10-и район, където има много заведения. Стреляно е с калшници.

Кореспондент на Би Би Си предаде, че вижда пред себе си над 10 тела на улицата - или мъртви, или тежко ранени.

В района на Стад дьо Франс бяха чути три експлозии. Там се играеше приятелската футболна среща между Франция и Германия. Мачът не бе прекъснат. 

Президентът Франсоа Оланд е бил на стадиона и е бил евакуиран. Там са загинали поне трима души от осколките на взривовете. По неофициална информация експлозиите са били от качили се на тротоар камикадзета с велосипеди.

(ПО-КЪСНО ФРАНЦИЯ РЕШИ ДА ЗАТВОРИ ГРАНИЦИТЕ СИ)

 

 

(АКО ИСКАТЕ ДА ИЗРАЗИТЕ СЪПРИЧАСТНОСТ В СОФИЯ)

 

Оланд се отправи към Министерството на вътрешните работи, където се проведе извънредно съвещание.

 

Междувременно мачът завърши с резултат 2:0 за Франция. След края на срещата зрителите не бяха пуснати да напускат стадиона и слязоха на терена.

image

По-рано през деня националният тим на Германия беше евакуиран от хотел в Париж заради получена бомбена заплаха.

(ТОВА Е ПОРЕДНО ИЗПИТАНИЕ ЗА ФРАНЦИЯ СРЕЩУ ТЕРОРИЗМА ПРЕЗ 2015 г.)

image

image

image

image

image

 


Още по темата

Евакуираха Германия заради бомбена заплаха в Париж

800 джихадисти готвят атентати в Европа

2015 г. под знака на терора за Франция

clubz.bg/30484-teror_v_parij

Кои са виновни? И кои ще поемат отговорност?...

 




Гласувай:
19


Вълнообразно


1. zaw12929 - А на територията на Европа са съз...
14.11.2015 09:28
А на територията на Европа са създадени терористични клетки, които хора неправилно възприемат като ислямисти в името на Аллах готови на всичко.Погрешна представа. Всъщност тези клетки са образувани от обучени за мисията военни - от запада- маскирани с бради. Те не вярват в Бог, нито в Аллах, нито в Христос. Те просто изпълняват конкретни неща за пари. масовката която върви с тях „мюсюлмани“- дава представата за религия. Ислямът е прикритие метод за всяване на страх. Така се насажда омраза на балканите между мюсюлмани и християни,в Европа между живеещите там от години араби и европейци.
цитирай
2. mt46 - ...
14.11.2015 10:08
Пламен Пасков:

"Мулти култи цъфти с кървавочервен цвят и благоухае с миризмата на взрив.
В Париж, не в Сирия.
Жалко, че главните виновници отново са извън списъка с жертвите.

Чакаме Шарли Ебдо да започнат да се гаврят и с тези жертви на "грешките" на европейските политици под американско управление.

Бог да прости жертвите и да накаже виновниците.
Че то там не остана друг, който да поеме тези задачи...

Чакаме отново парада на лицемерите, които ще използват случая да си направят някакъв левашки политически PR. За друго не стават. Лешояди.
Амин..."
цитирай
3. mt46 - ...
14.11.2015 10:17
Valentin Georgiev:
"Те - Меркел, Камерън, Обама, Оланд - пак са "шокирани" и "съпричастни" в мъката на загиналите и на трагедията, сполетяла френския народ!
БЕЗСРАМНИЦИ!!!"
цитирай
4. mt46 - http://a-specto.bg/teror-v-paris/
14.11.2015 10:20
Терор в Париж: над 120 убити. Извънредно положение във Франция.
От Иво Христов. Публикувано на 14.11.2015. 0

„Това е война” единодушна е френската преса с днешна дата

Шест едновременни терористични атаки в Париж и край „Стад дьо Франс”(в предградието Сен Дьони) взеха 126 жертви /към 7:00 ч. българско време/. Френските служби все още са неспособни да уточнят равносметката от атентатите предвид големия брой ранени, част от които в критично състояние.

В ужасната нощ на 13-14 ноември 2015г. френската полиция е преброила: един убит на булевард „Волтер”, 19 разстреляни на терасата на кафенето „Ла Бел Екип” на ул. „Шарон” и 14 тежко ранени на същото място. По същото време при подобна атака с огнестрелно оръжие на ул. “Фонтен –о-Роа” са убити други 5 посетители, а 8 ранени са в критично състояние. Около 22 ч. на ул. „Алибер”, между бара „Льо Карийон” и ресторанта „Льо Пти Камбодж” са разстреляни между 12 и 14 човека, а други 10 са открити в безпомощно състояние.

Точно в 21:20 ч. край „Стад дьо Франс”, на който се играе приятелски мач Франция-Германия избухват три експлозии. Предполага се, че те са дело на камикадзета. Френските служби извеждат спешно президента Франсоа Оланд, който присъства на мача, докато хилядите футболни фенове търсят информация от социалните мрежи на своите смартфони. След последния съдийски сигнал запалянковците излизат на терена и остават там близо час, притеснени за своята сигурност, преди да се решат да напуснат стените на стадиона. Над „Стад дьо Франс” вече кръжи хеликоптер на полицията.

Докато кортежа на президента Оланд пътува съм извънредното среднощно заседание на Министерския съвет, в ход е най-кървавата терористична атака: тази в зала „Батаклан”. Четирима тежко въоръжени терористи, опасани с експлозиви прекъсват концерта на американската група „Eagles of the Death Metal” и откриват огън по тълпата. В залата има 1519 човека. Стрелбата продължава близо два часа и предизвиква паника, в резултат на която също има жертви. След пристигането си на мястото на трагедията френските специални части RAID предприемат незабавен щурм около полунощ, при който са убити четиримата терористи. Свидетели на място са чули и няколко експлозии в залата. Към момента полицията е преброила 80 жертви и над 200 ранени в сградата на „Батаклан”, но броят им нараства. Повечето от тях получават първа помощ в импровизирания лазарет, който медиците са изградили край „Сирк д’Ивер”.

След края на среднощното заседание на Министерския съвет в обръщение към нацията френският президент Франсоа Оланд обяви въвеждането на извънредно положение. То може да трае 12 дни, след което трябва да бъде препотвърдено от парламента. Извънредното положение дава право на полицията да извършва обиски без санкцията на прокуратурата в Париж и Ил дьо Франс, както и да поставя под режим на засилена охрана определени обекти. Националните граници са затворени. Неясно остава положението с пътниците с пристигащите във Франция самолети. Повечето спектакли и публични събития в Париж вече бяха отменени. Полицията приканва гражданите да останат по домовете си. 1500 военнослужещи са придадени на разположение на полицията. 11 станциии на парижкото метро са затворени. Съществуват съмнения, че някои терористи може да са оцелели след атентатите и тяхното издирване продължава. Днес ще се проведе заседание на Съвета по отбрана на Франция. Президентът Оланд вече отмени участието си в срещата на Г-20 в Анталия.

Извънредно положение във Франция е въвеждано общо 4 пъти в историята на френската Пета република. За последен път през 2005г. при размириците в парижките предградия.

Терористичните атаки в Париж са концентрирани в X и XI район на френската столица, в участъка между площадите „Репюблик” и „Бастий”, символичното пространство, където над милион французи протестираха срещу тероризма след атентатите срещу „Шарли Ебдо” на 7 януари 2015 г. Атаката се случва и броени дни преди световния екологичен форум COP21, който е насрочен за 30 ноември – 11 декември и има амбицията да спаси света от глобалното затопляне. На него се очаква да присъстват всички световни лидери. Провеждането на форума се очертава като изключително изпитание за френската държава, поразена и стресирана от терористичната атака.

Към момента никоя организация не е поела отговорността за атентатите, но според специалисти те вероятно са дело на “Ислямска държава”. Свидетели на касапницата в „Батаклан” са чули един от атентаторите да крещи името на терористичната организация. Над 1800 французи воюват в редовете на ИДИЛ в Сирия и Ирак. Има обаче и експерти, които считат, че само Ал Кайда разполага с капацитета да организира подобна мащабна атака на европейска територия.

Медиите цитират изказване на премиера Манюел Валс, който преди два дни при посещението си в Дижон, е изказал опасенията си от възможен атентат. Преди седмица френските служби информираха за предотвратен атентат във военноморската база в Тулон.

През последните часове американският предзидент Барак Обама, руският му колега Владимир Путин и израелският премиер Бенямин Нетаняху декларираха подкрепата си за Франция и съпричастността си към френския народ.
цитирай
5. valeska - За жалост, уроците започнаха. С...
14.11.2015 10:45
За жалост, уроците започнаха. Следващите кои са? Всяко поумняване става по болезнен начин. Нелепото е, че избиват обикновените хора…
цитирай
6. mt46 - Лошото е, че по-лошото предстои!... За безумията на политиците плащат народите...
14.11.2015 12:49
valeska написа:
За жалост, уроците започнаха. Следващите кои са? Всяко поумняване става по болезнен начин. Нелепото е, че избиват обикновените хора…

Георги Мицов : "По повод атентатите във Франция.Моите съболезнования на загиналите.Обаче за всичко това си е виновна самата Европа.Войните в Либия, Ирак ,Афганистан,Сирия които породиха тези вълни от бежанци именно от Европа се подпомагаха.Това бяха що годе нормални страни с диктатури(за тените стандарти - без Афганистан) но даващи мир и нормален живот (десетки хиляди Българи работеха в Либия например).Унищожиха тези страни за техни Европейски и Американски интереси.Тези хора няма как там да живеят вече.Унищожени страни и огромни райони без бъдеще!"
цитирай
7. mt46 - Отчасти е така...
14.11.2015 12:55
zaw12929 написа:
А на територията на Европа са създадени терористични клетки, които хора неправилно възприемат като ислямисти в името на Аллах готови на всичко.Погрешна представа. Всъщност тези клетки са образувани от обучени за мисията военни - от запада- маскирани с бради. Те не вярват в Бог, нито в Аллах, нито в Христос. Те просто изпълняват конкретни неща за пари. масовката която върви с тях „мюсюлмани“- дава представата за религия. Ислямът е прикритие метод за всяване на страх. Така се насажда омраза на балканите между мюсюлмани и християни,в Европа между живеещите там от години араби и европейци.

Но едва ли всички стават ислямски фундаменталисти и терористи, заради пари. Защо тогава ще се самоубиват при терористичните акции?...
цитирай
8. gosho568 - Вечна им памет на хората и дано на...
14.11.2015 14:17
Вечна им памет на хората и дано най-накрая Европа да понамали квотите за бежанците... Поздрави!
цитирай
9. dimat - "Това е война"!"Крещи се нявсякъде!
14.11.2015 16:51
Каква "война",бе?!Война се води между държава с очертани граници.

Тук няма никакви граници.Тук има взаимно унищожение.

Така ще дойде войната на всеки срещу всеки - любимата еврейска война.

Война,при която гоите се избиват един друг,а евреите се спотайват скрити встрани и само подкокоросват биещите се.

Нали в ръцете има са всички "медии",които гоите не изключват денонощно и от където попиват всякаква плява.

Така,войната тече в "коритото",предначертано от "богоизбраните".

Да му мислят немислщите гои,които си въобразяват,че нещата са такива,каквито "виждат" с очите си и "чуват",с ушите си,като през цялото това време са изключили единствения си "чуващ" и "виждащ" орган - мозъка.
цитирай
10. milady - поздрав на колегата...Абсолютно кратък и точен анализ!!
14.11.2015 17:33
dimat написа:
Каква "война",бе?!Война се води между държава с очертани граници.

Тук няма никакви граници.Тук има взаимно унищожение.

Така ще дойде войната на всеки срещу всеки - любимата еврейска война.

Война,при която гоите се избиват един друг,а евреите се спотайват скрити встрани и само подкокоросват биещите се.

Нали в ръцете има са всички "медии",които гоите не изключват денонощно и от където попиват всякаква плява.

Така,войната тече в "коритото",предначертано от "богоизбраните".

Да му мислят немислщите гои,които си въобразяват,че нещата са такива,каквито "виждат" с очите си и "чуват",с ушите си,като през цялото това време са изключили единствения си "чуващ" и "виждащ" орган - мозъка.

цитирай
11. mt46 - Трябва да се преосмисли и промени цялата политика... Поздрави!...
14.11.2015 18:26
gosho568 написа:
Вечна им памет на хората и дано най-накрая Европа да понамали квотите за бежанците... Поздрави!

цитирай
12. mt46 - Съвременните войни са по-различни от традиционните...
14.11.2015 18:29
dimat написа:
Каква "война",бе?!Война се води между държава с очертани граници.

Тук няма никакви граници.Тук има взаимно унищожение.

Така ще дойде войната на всеки срещу всеки - любимата еврейска война.

Война,при която гоите се избиват един друг,а евреите се спотайват скрити встрани и само подкокоросват биещите се.

Нали в ръцете има са всички "медии",които гоите не изключват денонощно и от където попиват всякаква плява.

Така,войната тече в "коритото",предначертано от "богоизбраните".

Да му мислят немислщите гои,които си въобразяват,че нещата са такива,каквито "виждат" с очите си и "чуват",с ушите си,като през цялото това време са изключили единствения си "чуващ" и "виждащ" орган - мозъка.

А и кой знае - може това да е началото, да е повод за световна война...
цитирай
13. dimat - mt46 ,milady ме разбра много добре,ти,не съвсем!
14.11.2015 20:16
Това не е началото на войната.Началото е някъде,около Рейгъновите "звездни войни",а ако се имат предвид нейните още по-ранни теоретични(с последващи практически стъпки) разработки,това е речта на Дълес от петдесетте години,непосредствено,след ВСВ(за хвърляне на всички средства,за ПРОПАГАНДА,за ерозиране и развращаване на младото поколение в социалистическите страни,което пък е извадка от "протоколите на ционските мъдреци").
Поводът няма значение.Той се мени непрекъснато.Важна е причината и тя е залегнала в постулатите на религията на евреите,изложени в тяхното петокнижие и особено в Талмуда
Така,че,войната е започнала отдавна.Това е широкомащабна война,в която "горещият елемент" е само съпътстващ, другите(финансов,икономически,ПРОПАГАНДЕН) и при това не най-ефективния.
Не случайно акцентирах на ПРОПАГАНДНИЯ елемент от воденето на Третата световна война.
Може и да ти изглежда чудно,но,ТОЙ Е НАЙ-ВАЖНИЯ И НАЙ-ЕФЕКТИВНИЯ!!

Представи си,милиони "жертви",без трупове,без разрушения,но с постигната цел - изваждане от нормалната си функционалност на "гойското" стадо и превръщането му в безсловесен работен добитък.

Модерно робство ,нали?!

Огледай се край себе си и сигурен съм,ще откриеш бъдещите роби,измежду полуробите,които запълват пространството.

Консумирай,консумирай,консумирай....!

Това се върти ежедневно и ежечасно в главата на съвременната овца.Консумирай всякаква плява,която ти се подава - от боклуци храни,през "модни" вещи,до "реалити култура"!

ЗАЩО ТИ ТРЯБВА ДА МИСЛИШ,КОГАТО ЦЯЛОТО "МИСЛЕНЕ",ПОД ФОРМАТА НА НАПРАВЕН ИЗБОР Е СВЪРШЕНО ОТ ДРУГ!
цитирай
14. kvg55 - Колко жертви още ще са необходими, ...
14.11.2015 22:10
Колко жертви още ще са необходими, за да им светне на западняците,
че САЩ са вълкът в"приятелска" кожа.
цитирай
15. mt46 - На зомбираните догматици никога няма да им просветне...
15.11.2015 09:12
kvg55 написа:
Колко жертви още ще са необходими, за да им светне на западняците,
че САЩ са вълкът в"приятелска" кожа.

цитирай
16. mt46 - Е, щом си падате по конспирациите...
15.11.2015 09:14
10. milady - поздрав на колегата...Абсолютно кратък и точен анализ!!
14.11 17:33
dimat написа:
Каква "война",бе?!Война се води между държава с очертани граници.

Тук няма никакви граници.Тук има взаимно унищожение.

Така ще дойде войната на всеки срещу всеки - любимата еврейска война.

Война,при която гоите се избиват един друг,а евреите се спотайват скрити встрани и само подкокоросват биещите се.

Нали в ръцете има са всички "медии",които гоите не изключват денонощно и от където попиват всякаква плява.

Така,войната тече в "коритото",предначертано от "богоизбраните".

Да му мислят немислщите гои,които си въобразяват,че нещата са такива,каквито "виждат" с очите си и "чуват",с ушите си,като през цялото това време са изключили единствения си "чуващ" и "виждащ" орган - мозъка.
цитирай
17. mt46 - Войните водят началото си от древността... Речта на Дълес не е автентична...
15.11.2015 09:16
dimat написа:
Това не е началото на войната.Началото е някъде,около Рейгъновите "звездни войни",а ако се имат предвид нейните още по-ранни теоретични(с последващи практически стъпки) разработки,това е речта на Дълес от петдесетте години,непосредствено,след ВСВ(за хвърляне на всички средства,за ПРОПАГАНДА,за ерозиране и развращаване на младото поколение в социалистическите страни,което пък е извадка от "протоколите на ционските мъдреци").
Поводът няма значение.Той се мени непрекъснато.Важна е причината и тя е залегнала в постулатите на религията на евреите,изложени в тяхното петокнижие и особено в Талмуда
Така,че,войната е започнала отдавна.Това е широкомащабна война,в която "горещият елемент" е само съпътстващ, другите(финансов,икономически,ПРОПАГАНДЕН) и при това не най-ефективния.
Не случайно акцентирах на ПРОПАГАНДНИЯ елемент от воденето на Третата световна война.
Може и да ти изглежда чудно,но,ТОЙ Е НАЙ-ВАЖНИЯ И НАЙ-ЕФЕКТИВНИЯ!!

Представи си,милиони "жертви",без трупове,без разрушения,но с постигната цел - изваждане от нормалната си функционалност на "гойското" стадо и превръщането му в безсловесен работен добитък.

Модерно робство ,нали?!

Огледай се край себе си и сигурен съм,ще откриеш бъдещите роби,измежду полуробите,които запълват пространството.

Консумирай,консумирай,консумирай....!

Това се върти ежедневно и ежечасно в главата на съвременната овца.Консумирай всякаква плява,която ти се подава - от боклуци храни,през "модни" вещи,до "реалити култура"!

ЗАЩО ТИ ТРЯБВА ДА МИСЛИШ,КОГАТО ЦЯЛОТО "МИСЛЕНЕ",ПОД ФОРМАТА НА НАПРАВЕН ИЗБОР Е СВЪРШЕНО ОТ ДРУГ!

цитирай
18. raders - А на територията на Европа са съз...
16.11.2015 19:08
zaw12929 написа:
А на територията на Европа са създадени терористични клетки, които хора неправилно възприемат като ислямисти в името на Аллах готови на всичко.Погрешна представа. Всъщност тези клетки са образувани от обучени за мисията военни - от запада- маскирани с бради. Те не вярват в Бог, нито в Аллах, нито в Христос. Те просто изпълняват конкретни неща за пари. масовката която върви с тях „мюсюлмани“- дава представата за религия. Ислямът е прикритие метод за всяване на страх. Така се насажда омраза на балканите между мюсюлмани и християни,в Европа между живеещите там от години араби и европейци.


Глупости. Ти си единствен, който ще си повярва. А кой дава парите???

цитирай
19. kvg55 - Благодаря за великата музика на ...
16.11.2015 19:47
Благодаря за великата музика на Deep Purple.
цитирай
20. mt46 - С такава музика съм закърмен...
16.11.2015 20:11
kvg55 написа:
Благодаря за великата музика на Deep Purple.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19166585
Постинги: 3687
Коментари: 45099
Гласове: 148925
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031