Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.11.2020 16:11 - Богинята-котка Бастет лови шарани. Въдицата е Ванга
Автор: pintev Категория: Новини   
Прочетен: 682 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

imageИзписа се много за т.нар. Гробница  на египетската богиня-котка Бастет в областта Мишкова нива на Странджа планина, въпреки, че доказателства за такава връзка там  няма и никога не е имало. Да не говорим, че по дефиниция

богините са безсмъртни

 Следователно- не би трябвало изобщо да са погребани.
Богинята-котка Бастет  лови шарани. А през соца е пусната в употреба, за да разчистят службите едни хора...Въдицата е името на Ванга.
Огромната популярност на този съвременен мит се дължи на факта, че навремето  Людмила Живкова изпраща

експедиция в Странджа,


която е покрита от булото на секретността. След смъртта й участниците са набързо осъдени за злоупотреби, което е достатъчно на мълвата да роди вълшебна приказка със съвременни елементи, пред която сам Аладин би се засрамил.

Дъщерята на Тодор Живков и председател на Комитета по култура  се запалила по една карта, която през й показал иманярът Мустафа, претрепан после от службите, да не им се пречка.
Бродеше и смехотворен слух, че британското разузнаване  разкрило на Людмила, че там се крие тайната на човечеството. А май се оказа номер на ДС, но затова ще пишем друг път.

  В този сюжет бе замесено и името на пророчицата Ванга,

която била видяла как преди хиляди години  по тези места дошла цяла армия от Египет – роби, войници и военачалници. Носели саркофаг от черен гранит, покрит с тайнствени писмена на непознат език. През една тъмна като в рог нощ , при пълна тишина саркофагът бил покрит с цяла планина от пръст. Робите, участвали в заравянето на саркофага, били избити, за да се запази в тайна  местонахождението му.  Ванга предупредила Людмила да не пипат там, но...

Много от историците гледат на съвременната митология около Бастет като на рядък шанс за е за привличане на туристи, въпреки липсата на каквито й да било доказателства. Проф. Николай Овчаров преди време призна, че не точно откъде е тази легенда и дали изобщо има такова нещо, но  около историческите и архитектурни паметници трябвало да се създават митове, които да примамват чужденците да ги видя




Гласувай:
5


Вълнообразно


1. elizabethborislavova - Ама баш шарани
30.11.2020 17:56
А в това време Бог е излял Късния дъжд в България. Ванга е символ на Ендорската гледачка от Библията, сборно наименование на всички бесовъпрошатели по света.
цитирай
Търсене

Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031